BLACK WEEK! endast på XXL.se.

Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • HorseMaster Air Power, 1L

  Rensar luftvägarna. AIR POWER är en blandning av eteriska oljor med honung och C-vitamin som lindrar irritation och bidrar till god funktion av luftvägarna. Teknisk beskrivning: Glycerol, sorbitol, renad honung.Vätska:Analytiska beståndsdelar:Fukt: 35,4%.Råaska: 1,2%.Råfett: 0,2%.Råprotein:
 • Sectolin Montana Bronchial Herbs, 1 kg

  Fodertillskott för hästar. Friska luftvägar är viktigt för god uthållighet och hästens välbefinnande! Montana är en läcker blandning av örter för upprätthållande av friska luftvägar. Montana innehåller en blandning av naturliga ingredienser som stimulerar aptiten, reglerar matsmältningen och uppmuntrar avlägsnande av gifter. Detta gynnar hästens allmäntillstånd. Teknisk beskrivning: 1 kg.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin, 1 l

  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • Kosttillskott Emin MSM 100%, 500 g

  Organiskt svaveltillskott av rent Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Kosttillskottet innehåller inga övriga tillsatser.
 • Hästfoder Krafft Sport Original, 20 kg

  Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Fodertillskott Emin Glucosamin, 1000 g

  Glucosamin är ett av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Behovet ökar i samband med ansträngning och kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv.
 • Blue Hors Muscle Build 7,5 kg

  Muscle Build är en snabb och effektiv behandling för att hjälpa till att bygga muskler, baserad på naturliga ingredienser, sojabönor och lättabsorberat fett från vegetabiliska oljor. Proteinkällan är hel sojaböna, som torkas långsamt, grovmales och bearbetas, så att det naturliga innehållet av oljor, fettsyror, protein och essentiella aminosyror bevaras så mycket som möjligt. Produkten innehåller också bär och örter som stöder muskeluppbyggnad, inklusive svarta vinbär som är rika på antioxidanten C-vitamin. Muscle Build är en behandling för hästar/ponnyer som behöver hjälp med att bygga muskler, till exempel vid hårdare träning och tävling, eller vid återhämtning från skada eller sjukdom. Egenskaper: * Naturligt komplement för muskeluppbyggnad * Innehåller svarta vinbär - rika på antioxidanten C-vitamin * Snabb och effektiv behandling för hjälp till att bygga muskler Teknisk beskrivning: Sammansättning: Vegetabiliskt fett - emulgerbart, naturligt protein*, svarta vinbär, äpple, mint. Analytiska beståndsdelar: Råprotein 16,8 %, råfiber 7,8 %, råfett 42,4 %, råaska 2,4 %, vatten 6,8 %. Användning:Utfodringsanvisning: Rekommenderad dos: 75 g per 100 kg häst. Doseringen bör inte överskridas och hästen ska observeras för eventuella tecken på intag av för mycket protein. Bör användas i samverkan med en foderkonsult. 1 mått = 160 ml = 100 g. Förvaras torrt och mörkt. Naturligt protein framställt av genetiskt modifierade sojabönor.
 • Trikem Vimital Glucosamine, 1000g

  Med lättupptagligt glukosaminsulfat En naturlig produkt framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga. Glukosamin ingår naturligt i kroppen och deltar i bildandet av ledbrosk. Tillsatsen av Mangan främjar uppbyggandet (nybildandet) av brosk. Vimital Glukosamin tas lätt upp i mag- / tarmkanalen då den föreligger som glukosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Andra typer av glukosamin är mer svårlösliga och kan därför ha sämre upptagningsförmåga hos hästar. Glukosamin, är ett kroppseget ämne som finns i tex, brosk, senor och ligament. Stärker leder hos hästar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre hästar lider av stela leder. Teknisk beskrivning: DOSERING:30 ml/dag (20g) till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker i 50 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL:Dextros 38 %.Glucosaminsulfat - KCL 61 %.arav ren glukosamin 36 %.Mangan (kelaterad) 0,1 %. Användning:Glukosamin är förmodligen det mest beprövade ledtillskottet och många hästägare har upplevt betydande rörelseförbättring på äldre hästar. Idag vet vi att Glukosamin endast är en av flera nödvändiga byggstenar och vi rekommenderar att man överväger att istället använda VIMITAL Form, som är ett mer komplett tillskott samt VIMITAL Hyaluron 100, som förbättrar ledvätskans smörjande funktion för att förebygga slitage på lederna. Med VIMITAL Glukosamin får man något lägre kostnad än med kombinationen VIMITAL Form och VIMITAL Hyaluron 100 som enligt vår erfarenhet ger långsiktigt bättre resultat.
 • HorseMaster X Bleed, 2,5 kg

  Upprätthåller kapillärernas integritet. X BLEED innehåller bioflavonider, inklusive hespiridin med C- och K-vitaminer, för god kapillärfunktion.Egenskaper:X BLEED är utmärkt för hästar som:- blöder näsblod.- har dålig eller oförklarad prestationsförmåga.- presterar dåligt på träning.- har onormala problem i slutet av loppet.- har extremt stötvis andning efter ansträngning.- har blodrester i näsborrarna. Teknisk beskrivning: SammansättningTypisk analys per liter:|Kolhydrater: 84,1%|Fukt: 8,7%|Råprotein: 4,5%|Råfiber: 3,2%|Råaska: 2,6%|Råfett:
 • SAND CLEAR 99, 4,5 kg

  SAND CLEAR 99, 4,5 kg
 • HorseMaster Chondrotine Sulfate Ultra Pure, 1kg

  För frisk brosk. Ledbesvär.Egenskaper:Kondroitinsulfat är en organisk förening som lätt tas upp av hästen. Det deltar i nödvändigt återbildning, reparation och underhåll av ledytor vid hård träning och tävling. En extra fördel är att kondroitinsulfat är mycket hydrofil och spelar en viktig roll i bildandet av synovialvätska som smörjer lederna och stimulerar återbildning av skadad brosk. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Kondroitinsulfat: > 90%.Svavel: 5,5% - 7,5%.Ingredienser:Kondroitinsulfat (extraherat från hajbrosk).
 • Cavalor Muscle Force Em, 2 kg

  Ökar muskelmassan och förbättrar atletisk prestationsförmåga genom att öka mängden av muskelceller. Synlig förbättring av musklerna inom 6 veckor.AnvändningsområdeDet krävs en balanserad kombination av träning, motion och näring för att optimalt bygga upp tävlingshästens muskler och få dem att snabbt komma i form igen efter perioder av vila, reducerat arbete, lite träning eller sämre kondition. Cavalor Muscle Force ger snabbt märkbara resultat med en jämn muskelutveckling. Cavalor Muscle Force ger även goda resultat på unghästar som käver en ökad muskelutveckling.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Muscle Force är ett kosttillskott för näringsmässig återhämtning och /eller näringsstöd. Det innehåller nödvändiga näringsämnen som genom sitt känsliga inbördes förhållande, kraftfulla verkningssätt, biotillgänglighet och kvalitet stödjer den naturliga och snabba muskelutvecklingen utan att störa andra fysiska processer. Cavalor Muscle Force innehåller albumin, kolhydrater, mineraler, vitaminer, örter och nukleotider. Denna unika sammansättning av byggstenar och näringsämnen för muskelväxt ger en balanserad muskelutveckling och förebygger muskelskador efter intensivt arbete. Tack vare den unika sammansättningen i Cavalor Muscle Force och att det består av 100% naturliga ämnen och inte innehåller förbjudna ämnen för tävling används det mycket inom galopp/trav, westernridning, hoppning, dressyr och avel samt rekommenderas ofta av veterinärer.DoseringTävlingshäst: 2-3 påsar (= 30 - 45 g) per djur per dag. Ponny och fritidshäst: 2 påsar (=30 g) per djur per dag. Ges i minst 5 veckor tills hästen är helt återställd. Maximal dos per djur per dag: 120 g (= 8 påsar). För snabba resultat kan man ge dubbel dos (4-5 påsar/dag) under den första veckan.FörpackningHink innehållande 2 kg.FAQÄr det någon idé att ge min häst Cavalor Muscle Force då den inte tränas?Det bästa resultatet uppnås vid administrering av Cavalor Muscle Force i kombination med träning. Cavalor Muscle Force har dock även effekt på otränade hästar.Vad skiljer Cavalor Muscle Force från liknande produkter?I motsättning till andra produkter innehåller inte Cavalor Muscle Force Gamma Oryzanol och kan därför tryggt användas under tävling utan att förlora sin effekt. Cavalor Muscle Force ger en unik proportionell muskelväxt till skillnad från liknande produkter. Hur lång tid tar det innan man kan se effekten av Cavalor Muscle Force?Ett maximalt resultat kan ses efter en 45-dagars period. Effekten varar i ca 3-4 månader. Vid behov kan tillskottet ges igen efter 2-3 månader.Hur kan jag optimera administreringen av Cavalor Muscle Force?Enligt vår erfarenhet uppnås en optimal effekt av Cavalor Muscle Force om Cavalor Hepato Liquid som inledning till administrering av Cavalor Muscle Force.
 • Mühldorfer Amino Efficiency, 3 kg

  Främjar muskelutveckling; innehåller Spirulina-alger. Ett muskelutvecklingspreparat som utvecklats baserat på senaste studierna som genomförts i samarbete med ledande veterinärkliniker. Amino Efficiency kan särskilt rekommenderas för sporthästar, för att främja muskelutveckling, och för unghästar under tillväxtfasen. Bästa resultat uppnås om preparatet ges dagligen under en längre period. Egenskaper: * Med nödvändiga aminosyror * Hög kvalitet, organiskt bundet * Enkelt att använda Teknisk beskrivning: Sammansättning: Dextros, kalcium-natrium-fosfat, natriumklorid, Spirulina alger, magnesium fumarat, kalciumcitrat.
 • HorseMaster Air Power, 500ml

  Rensar luftvägarna. AIR POWER är en blandning av eteriska oljor med honung och C-vitamin som lindrar irritation och bidrar till god funktion av luftvägarna. Teknisk beskrivning: Glycerol, sorbitol, renad honung.Vätska:Analytiska beståndsdelar:Fukt: 35,4%.Råaska: 1,2%.Råfett: 0,2%.Råprotein:
 • Pharma MSM Powder, 1 kg

  Fodertillskott för uppbyggnad av hela kroppen. Fodertillskott för hästar. MSM är en organisk svavelförening. Svavel är ett viktigt näringsämne för hästar och fungerar som byggnadsmaterial i hela kroppen vid t ex kollagen- och broskbildning. Egenskaper: * Organisk svavelförening * För leder och muskler * För hård träning Teknisk beskrivning: Ingredients: Methylsulfonylmethane 99,5% | Contains 34% sulphur. Metyylisulfonyylimetaani 99,5 % | Sisältää 34% rikkiä. Metylsulfonylmetan 99,5 % | Innehåller 34% svavel, , /WARNING: Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Rekommenderad dosering: 1-3 måttskedar (10-30 g)/dag. 15 ml (ca 10 g) måttsked medföljer.
 • HorseMaster E-vitamin - selen - lysin - vätska i doseringsflaska 1 L

  Optimal cell- och muskelintegritet. E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga element för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser|Dextros, natriumklorid|Analytiska beståndsdelar:|Fukt 11%|Råfett 4,2%|Råaska 3,9%|Råprotein 3,7%. Analytiska beståndsdelar: (vätska)|Fukt 71%|Råfett 3,3%|Råaska 3,8%|Råprotein 4,15%|Råfiber 0,3% Tillsatser per kilo:|Vitaminer: 3a700 E-vitamin 45.000 mg|Aminosyror: 3.2.3 lysin 50 000 mg|Spårelement: E8 selen (natriumselenit) 10 mg.
 • Selentillskott SeloE, 900 g

  Selentillskott med E-vitamin i pulverform för häst. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med selen och E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • HorseMaster Synoflex, 0,45 kg

  Den ultimata ledsmörjningen. SYNOFLEX rekommenderas för hästar som lider av ledproblem.SYNOFLEX är perfekt för åldrande hästar eller hästar som tränar eller tävlar.Egenskaper:HA är en av de vanligast förekommande glykosaminoglykaner (GAG) i däggdjurskroppen, och är en huvudkomponent i hud, brosk och ledvätska, den stötdämpande vätskan i lederna.Osteoartrit (OA) orsakar en förändring i HA-halten i ledvätskan, vilket kan leda till nedbrytning av brosk, något som orsakar stor smärta och obehag för din häst. Teknisk beskrivning: Lusern, majsextrakt, risskal, dextros, hyaluronsyra, konstgjorda smakämnen. Analytiska beståndsdelar per kilo: hyaluronsyra (natriumsalt) 7 000 mg.
 • Hilton Herbs Releaf Gold 1 l

  Releaf Gold är ett snabbabsorberande, flytande kosttillskott som innehåller djävulsklorot, älggräs och vit poppel. Relief Gold är idealiskt att ha till hands i sadelkammaren och kan användas vid både enstaka tillfällen eller längre perioder, även om vårt Multi-Flex-sortiment är mer lämpligt för hästar. Välkommen att kontakta helpline@hiltonherbs.com för ytterligare råd. Egenskaper: * Led- och muskuloskeletal hälsa * Hästar benägna att få fång Teknisk beskrivning: Ingredienser: Djävulsklorot (Harpagophytum procumbens). Älggräsört (Filipendula ulmaria). Vitpoppelbark. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Kan ges direkt i munnen med spruta, om till exempel inget foder ges under sommaren. Fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • Cavalor Muscle Force, 900 g

  Ökar muskelmassan och förbättrar atletisk prestationsförmåga genom att öka mängden av muskelceller. Synlig förbättring av musklerna inom 6 veckor.AnvändningsområdeDet krävs en balanserad kombination av träning, motion och näring för att optimalt bygga upp tävlingshästens muskler och få dem att snabbt komma i form igen efter perioder av vila, reducerat arbete, lite träning eller sämre kondition. Cavalor Muscle Force ger snabbt märkbara resultat med en jämn muskelutveckling. Cavalor Muscle Force ger även goda resultat på unghästar som käver en ökad muskelutveckling.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Muscle Force är ett kosttillskott för näringsmässig återhämtning och /eller näringsstöd. Det innehåller nödvändiga näringsämnen som genom sitt känsliga inbördes förhållande, kraftfulla verkningssätt, biotillgänglighet och kvalitet stödjer den naturliga och snabba muskelutvecklingen utan att störa andra fysiska processer. Cavalor Muscle Force innehåller albumin, kolhydrater, mineraler, vitaminer, örter och nukleotider. Denna unika sammansättning av byggstenar och näringsämnen för muskelväxt ger en balanserad muskelutveckling och förebygger muskelskador efter intensivt arbete. Tack vare den unika sammansättningen i Cavalor Muscle Force och att det består av 100% naturliga ämnen och inte innehåller förbjudna ämnen för tävling används det mycket inom galopp/trav, westernridning, hoppning, dressyr och avel samt rekommenderas ofta av veterinärer.DoseringTävlingshäst: 2-3 påsar (= 30 - 45 g) per djur per dag. Ponny och fritidshäst: 2 påsar (=30 g) per djur per dag. Ges i minst 5 veckor tills hästen är helt återställd. Maximal dos per djur per dag: 120 g (= 8 påsar). För snabba resultat kan man ge dubbel dos (4-5 påsar/dag) under den första veckan.FörpackningLåda med 60 påsar på 15 g. FAQÄr det någon idé att ge min häst Cavalor Muscle Force då den inte tränas?Det bästa resultatet uppnås vid administrering av Cavalor Muscle Force i kombination med träning. Cavalor Muscle Force har dock även effekt på otränade hästar.Vad skiljer Cavalor Muscle Force från liknande produkter?I motsättning till andra produkter innehåller inte Cavalor Muscle Force Gamma Oryzanol och kan därför tryggt användas under tävling utan att förlora sin effekt. Cavalor Muscle Force ger en unik proportionell muskelväxt till skillnad från liknande produkter. Hur lång tid tar det innan man kan se effekten av Cavalor Muscle Force?Ett maximalt resultat kan ses efter en 45-dagars period. Effekten varar i ca 3-4 månader. Vid behov kan tillskottet ges igen efter 2-3 månader.Hur kan jag optimera administreringen av Cavalor Muscle Force?Enligt vår erfarenhet uppnås en optimal effekt av Cavalor Muscle Force om Cavalor Hepato Liquid som inledning till administrering av Cavalor Muscle Force.
 • Svaveltillskott MSM, 500 g

  MSM är ett organiskt svaveltillskott till häst. Bidrar med naturlig näring till hästens hovar, muskler, senor och ligament.
 • Havens EquicForce B+, 3 kg

  B-vitamintillskott med B1-, B2-, B6- och B12-vitaminer, extra svavel (som MSM) och öljäst. Används under fällningsperioden, vid trötthet, dålig aptit, senior, stress, hårt arbete och återställande efter infektioner eller operationer. Återställer hästens B-vitaminnivå tillbaka till det normala på 3-4 veckor.Hästar genererar B-vitaminer själva.B-vitaminer spelar en viktig roll i metabolismen för energin hos en häst eller en ponny. De är en grupp vitaminer som är vattenlösliga och behövs för hästens metabolismen av viktiga näringsämnen, speciellt protein, fett och kolhydrater. En häst kan generera egna B-vitaminer med hjälp av mikroorganismer (bakterier) som finns i tjocktarmen. När förhållandena är optimala, skapar dessa mikroorganismer alla B-vitaminer som hästen behöver. Det finns dock många faktorer som kan leda till en minskning i hästens egen produktion av B-vitaminer. De vanligaste är för lite eller för dåligt kvalitetgrovfoder men också en kost rik på stärkelse och/eller socker, infektioner, hög ålder, dåliga tänder, hårt arbete, och även stress kan leda till brist. Hästens behov av B-vitaminer är dessutom högre än normalt under perioder av fällning och vid hårt arbete/tävling. Typiska symptom på brist är trötthet, oro, dålig aptit, långa fällningsperioder samt nedsatt kvalitet i hud, päls och hovar. Om bristerna misstänks vara relaterade till hästens foderstat, är det normalt tillräckligt att förändra denna (särskilt grovfodret) i kombination med tillskott av B+ i ca 3-4 veckor. Det samma gäller vid fällning och återhämtning efter infektioner eller operationer. När hästar har extra behov av B-vitaminer på grund av stress/hårt arbete, eller helt enkelt på grund av sämre funktion hos tjocktarmen (mycket vanligt bland äldre hästar), förlängs tillskottet av B-vitaminer. Eftersom B-vitaminer är vattenlösliga, lagras inget överskott av B-vitaminer.Välsmakande och lätt doserbar.EquiForce B+ är baserad på alfalfa, naturliga örter och naturliga smakämnen som gör produkten mycket välsmakande och betydligt nyttigare än ett tillägg baserat på socker eller sirap. Produkten är ett pulver med lika hög biotillgänglighet som ett sirapbaserat tillägg men mycket enklare och mer hygieniskt att dosera. Det är dessutom möjligt att ha högre koncentrationer av aktiva beståndsdelar i ett pulver eftersom inga stora volymer av vätska (vatten, sirap, eller olja) tillsätts. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Förblandning av B-vitaminer (B1, B2, B6 och B12), alfalfa, MSM (metylsulfon metan), öljäst, rosmarin, bockhornsklöver, diamol, stjärnanis, rapsfröolja och antioxidanter.Specifikation:\tper kg:\tper 40 g:Vitamin B1\t4 000 mg\t160 mg.Vitamin B2\t1 750 mg\t70 mg.Vitamin B6\t1 750 mg\t70 mg.Vitamin B12\t10 mg\t0,4 mg.MSM\t40 000 mg\t1 000 mg.Öljäst\t10 000 mg\t250 mg.
 • Fodertillskott Kiselgur Forte, 500 g

  Naturligt kiseltillskott med hög renhet för häst. Passar perfekt vid behov av starkare hovar och bättre hårrem.
 • Fodertillskott Equi-Calm, 0,5 l

  Naturligt fodertillskott för att stabilisera hästens temperament i stressade situationer.
 • Fodertillskott Emin Reumaguard Nyponpulver, 700 g

  Emin Reumaguard Nyponpulver är det kompletta vitamin- och mineraltillskottet till din häst. Innehåller samtliga B-vitaminer, A-, D-, E- och C-vitaminer samt mineraler och spårämnen.
 • Fodertillskott Fosforbalans, 2 kg

  Fosfortillskott för häst. Används vid foderstater som är underbalanserade på fosfor, till exempel vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre.
 • Cavalor Digest, 800 g

  Cavalor Digest passar utmärkt för hästar med känsligt matsmältningssystem. Främjar och stärker tarmfloran.AnvändningsområdeCavalor Digest har ett unikt och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt att optimera matsmältningen och förbättra tarmfloran och -hälsan med hjälp av en mängd olika näringsämnen och bl a levande jästkultur, örter, aktivt kol mm. Cavalor Digest kan även användas i dieten för hästar med magstörningar. Cavalor Digest innehåller även ingredienser som reducerar den skadande effekten av mykotoxin.Vad är effekterna och de allmänna symtomen för mykotoxinförgiftning? Mykotoxin kommer från mögelsvampar. De växer på organiskt material. Det är praktiskt sett omöjligt att undvika mykotoxinväxt, särskilt under fuktiga förhållanden. Mögel har stor växtmöjlighet på grund av de stora mängderna foder som måste lagras i stall och lador, särskilt där sval och torr förvaring inte är möjlig (t ex i länder med fuktigt och varmt klimat). Mykotoxin kan ha negativa effekter på hästens prestationsförmåga, fertilitet och hälsa vid intag av stora mängder eller under en längre tidsperiod. Det finns en del allmänna symtom som visar att hästen har drabbats av mykotoxinförgiftning. * Aptitförlust * Förekomst av orolig mage/leverproblem (equine leukoencephalomalacia) * Hög förekomst av sjukdomar relaterade till dåligt immunförsvar * Hög förekomst av fertilitetsproblem utan uppenbar inblandning av smittsam sjukdom * Djuret svarar inte bra på behandling. * Hingstar som tävlar.Det finns många mögeltyper som producerar olika mykotoxiner och orsakar olika sjukdomar. Endast några få mykotoxiner är foderrelaterade och den potientiella påvarkan på djurets hälsa kräver mer forskning. Risken för en del mykotoxiner kan minskas genom bättre kostbehandling. För hästar verkar Fumonisim B1 och Aflatoxin B1 samt till viss mån även alkaloider (mjöldryga) vara de största mykotoxinhoten för hästar.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Digest innehåller olika aktiva ingredienser med olika tillvägagångssätt att öka matsmältningen, förbättra tarmfloran och -hälsan samt minska risken för mykotoxinförgiftning. Det innehåller levande jästkulturer som både har fördelaktig effekt på matsmältningen och näringsupptaget. Aktivt kol och bentonit som binder mykotoxin genom absorption reducerar risken för mykotoxinförgiftning. Cavalor Digest innehåller även aminosyran metionin som har en fördelaktig effekt vid mykotoxinförgiftning. Det innehåller kolinklorid som har en "metioninsparande"" effekt och spelar en roll i fettmetabolismen. En mängd olika örter som oregano, anis, melissa och kummin har lagts till för att förbättra smältbarheten och smakligheten."DoseringBlanda 30-45 g i det dagliga fodret under en period på minst 4 veckor och inte längre än 6 veckor. Kan följas upp med Cavalor Vitaflor 365.FörpackningBurk 800 gFAQKan man använda Cavalor regelbundet under en period på 6-8 veckor?Cavalor Digest innehåller aktiva ingredienser som binder särskilda mykotoxiner. Vid bruk av Cavalor Digest under längre tidsperioder kan det även binda näringsämnen som t ex mineraler och vitaminer. Detta kan reducera upptaget av dessa ämnen och på så sätt öka risken för näringsbrist.Hjälper Cavalor Digest hästar med stressorsakad diarré?Ja, Cavalor Digest har även positiv effekt på diarré eller hos hästar med låg fekal konsistens. Det är inte rekommenderat att ge Cavalor Digest vid obstipation (kraftig förstoppning).När ökar risken för uttorkning orsakad av diarré?Hästen måste alltid ha tillgång till friskt vatten oavsett diarrétyp. Rådfråga veterinär om hästen har mild diarré längre än tre dagar. Rådfråga alltid veterinär vid kraftig diarré.
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch, 20 kg

  Krafft Performance Low Starch är ett unikt kompletteringsfoder med endast 4% stärkelse och 4% socker, där energin framförallt kommer från en extra hög andel fibrer och fett. Fodret innehåller inga havrekärnor och är utan tillsatt melass.
 • NEXT LEVEL PERFORMANCE JOINT PELLETS, 1,7 kg

  NEXT LEVEL PERFORMANCE JOINT PELLETS, 1,7 kg
 • E-Vitamin med Selen Wiromin 5 liter

 • Hästfoder Dodson and Horrell Pasture Mix, 20 kg

  Pasture Mix är en välsmakande, fiberrik müsliblandning från Dodson & Horrell med ett lågt energi- (kalori) och proteininnehåll och högt fiberinnehåll. Hästfodret passar till lättfödda hästar i lätt arbete och hästar med tendens till stress. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Fodertillskott Krafft Biotin, 3 kg

  Krafft Biotin är ett pelleterat och lättdoserat kompletteringsfoder med Biotin. Tillskottet skapar de rätta förutsättningarna för god hovkvalitet.
 • Organiskt nyponpulver, 25 kg

  WellAware® nyponpulver är rikt på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Ämnen med både stärkande och förebyggande effekt på en rad vitala kroppsfunktioner. Bland annat skyddar det mot oxidativ stress i cellerna samt ökar ledernas rörlighet hos både djur och människor. Förutom de mycket effektiva antioxidanterna C-vitamin, betakaroten och E-vitamin innehåller även WellAware® nyponpulver kalium, kalcium, magnesium, folsyra, bioflavonoider, lykopen och pektiner. Nyponskal innehåller de flesta av dessa aktiva näringsämnen och därför består detta pulver av 98% skal som dessutom är ugnstorkade för att bevara mest möjliga mängd näringsämnen WellAware® nypon växer vilt utan besprutningsmedel på hög höjd i Anderna för att sedan torkas i låg temperatur innan förmalning. Medvetet organiskt och alltid av högsta kvalitet. WellAware®, ett märke för medvetna människor.
 • Finish Line JC's X-Tie Up, 30 ml

  Hälsosam muskelfunktion. JC?s X-Tie Up? bidrar till att främja hälsosam muskelfunktion hos hästen. Innehåller en patentskyddad blandning av vitaminer som hjälper musklerna att utnyttja energi mer effektivt. Består av helt naturliga ingredienser och har absolut inga biverkningar. Tillgänglig storlek: 30 ml spruta. Vad betyder namnet? För mer än 60 år sedan gav fullblodstränaren John Casper, eller J.C. Howe, sina hästar speciellt framtagna blandningar av vitaminer med syfte att främja muskelhälsa. Finish Line® namngav produkten för att hedra JC.
 • HorseMaster Muscle Builder, 130 gr

  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • Fodertillskott Trikem Vimital Elektrolyt, 1500 g

  Trikem Vimital Elektrolyt är ett effektivt kosttillskott som återställer saltbalansen när hästen svettas. Tillsats av elektrolyter bidrar till snabbare återhämtning och bättre prestation.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Pellets, 12 kg

  Macro Pro Balance är ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • Hästfoder Krafft Miner Röd Pellets, 8 kg

  Ett mineralfoder som ger högpresterande hästar ett balanserat och komplett intag av vitaminer, mineraler och spårämnen. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg

  Ett kompletteringsfoder anpassat för den havrekänsliga hästen. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Mühldorfer Parasitex

  Parasitex kan förbättra tarmmiljön när den ges enligt rekommendationen. Sirapen av jordärtskocka kan stabilisera tarmfloran. Parasitex är idealisk under betessäsongen. Användningen av Parasitex lindrar metabolismen tack vare sina giftfria ingredienser som inte stressar kroppen och tarmfloran. Det kan också skapa en ogynnsam miljö för tarmparasiter och orsaka förlamning hos maskar samt driva ut dem. Den naturliga jordärtskocksessensen verkar tarmreglerande och återställer den fysiologiska tarmmiljön samt stärker tarmens immunitet. Egenskaper: * Kan förbättra tarmmiljön när den ges enligt rekommendationen. * Sirapen av jordärtskocka kan stabilisera tarmfloran. * Idealisk under betessäsongen Teknisk beskrivning: Ingredienser:jordärtskocka, kokosolja, propolis. Organoleptiska tillsatser per kg: gråboolja 1,32g, salviaolja 2,60g. Tekniska tillsatser per kg: Hydroxipropylcellulosa 2,20g. Näringsinnehåll: råprotein 4,60%, råolja och fett 39,0%, råfiber 0,22%, råaska 3,80%, fukthalt 30,0%, natrium 1,3mg / 1000g.
 • Cavalor Gastro 8, 15 tuber x 50 g

  Cavalor Gastro 8 paste kan administreras direkt i munnen. Produkten är idealiskt för hästar med dålig aptiti på grund av irriterad mage. Cavalor Gastro 8 paste kan även användas under en längre period (1 tub/dag) eller följas upp med Cavalor Gastro powder.AnvändningsområdeAlla som vet något om hästar vet om hur känslig hästens mage är. Problem relaterade till tjocktarmen och tunntarmen är väl förstådda och kontrolleras rutinmässigt. Vad som däremot kan vara förvånande är hur ofta magen påverkas särskilt av magsår och särskilt hos tävlingshästar. Olika undersökningar (obduktioner och gastroskopier) visar att 75 - 89% av aktiva träningshästar lider av magsår. Orsaken till magsår är att slemhinnan utsätts för långvarig exponering av magsyra. Det enda skydd hästen har mot detta är salivproduktionen. Spannmålsfoder och längre perioder av fasta ökar magsyreproduktionen utan att öka salivproduktionen i samma grad. Hård träning är också en bidragande faktor till ökad produktion av magsyra i så hög grad att slemhinnan utsätts för kraftig exponering. Hästar med magsår kan visa symton som t ex kraftig minskad prestationsförmåga, dåligt humör, glanslös päls, tandgnissling, förlust av aptit viket i sin tur leder till viktminskning osv. Behandling av magsår består av bl a hämmande av magsyrasekretion, neutralisering av producerad magsyra eller skydd av slemhinnan mot exponering. Cavalor Gastro 8 är ett kosttillskott som neutraliserar syreproduktionen och stimulerar återhämtning. Det skyddar även magens slemhinna på olika nivåer med hjälp av olika näringsmässiga tillvägagångssätt (liksom de flesta Cavalor-produkter gör).ProduktsammansättningCavalor Gastro 8 innehåller nukleotider, bioflavonoider, örter och "U-vitamin"""DoseringDag 1-5: 2 tuber/dag. Dag 6-10: 1 tub/dag. Därefter fortsätt med Gastro 8 powderFörpackningLåda med 15 sprutor
 • Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg

  Ett kompletteringsfoder för prestationshästar eller hästar med känslig mage. Fodret har en hög SPC-effekt per kg foder, vilket påskyndar återhämtningen efter träning.
 • GO MAX, 3,78 L

  GO MAX, 3,78 L
 • Excellent Cat Flex, 250 ml

  Cat Flex är perfekt för vård och underhåll av leder och starka senor, ledband och skelett. Kompletterande foder för katter. Cat Flex innehåller MSM, hydrolyserad kollagen typ II, glukosamin (HCL), kondroitinsulfat, vitamin C och kroppsvårdande hyaluronsyra. Cat Flex stärker senor, ledband och stöder underhållet av brosk. Cat Flex är väl lämpat som underhåll för äldre katter. Minskad rörlighet genom obehag är inte alltid synlig. Kollagen fungerar snabbt i leder för synliga resultat. Egenskaper: * Utmärkt för * Äldre katter * Dräktiga katter * Överviktiga katter * Aktiva katter Användning:Utfodringsanvisning: Första 7 dagarna: Katt: 10 ml per dag blandas i maten. Underhåll: Katt: 5 ml per dag blandas i maten. Ge endast i samråd med din veterinär vid dräktighet och digivning.
 • Fodertillskott Emin Glucosamin, 500 g

  Glucosamin är ett av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Behovet ökar i samband med ansträngning och kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv.
 • Pharma MSM powder, 600 g

  Pharma MSM Powder är ett kosttillskott med många positiva egenskaper. MSM (metylsulfonylmetan), ett organiskt svavel, är ett av det viktigaste näringsämnerna för kroppen. Känd för sin antiinflammatoriska effekt som även reducerar muskelansträngning, allergiska reaktioner samt lindrar smärta särskilt i lederna. Dessutom ökar den absorptionen av mineraler och vitaminer. Teknisk beskrivning: Rekommenderad dosering fo?r ha?star 1-3 ma?ttskedar (10 - 30g)/ dag.Inneha?ller ma?ttska?l (15 ml = ca 10 g).Fo?rvaras torrt, svalt och utom ra?ckha?ll fo?r sma? barn.
 • Fodertillskott Krafft Hoof Support, 700 g

  Hoof Support från Krafft är en balanserad sammansättning av viktiga ämnen som bidrar till bättre hovkvalitet, ökar hovtillväxten och motverkar hovsprickor.
 • Trikem Vimital Joint Rebuild, 4000 g

  Ledtillskott med Glukosamin + Chondroitin + MSM Vimital Form är ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggstenarna för rehabilitering av stela leder. Har vid försök visat goda resultat med förbättrad rörlighet hos slitna hästar. Glucosamin - medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Chondroitinsulfat - förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning. MSM - medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen, genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter. Teknisk beskrivning: DOSERING:60 ml/dag till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker till en rehabiliteringsperiod i 14 dagar per förpackning. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL:Glucosaminsulfat - KCL 25 %.varav ren glukosamin 14,8 g.MSM (kelaterad) 40 %.Chondroitinsulfat 7,5 %.Dextros 26 %.Mangan 1,5 %. Användning:Rekommenderas till yngre hästar efter hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hästar med begynnande ledstelhet p.g.a att de producerar mindre mängd kroppsegna ämnen. VIMITAL Form ges normalt som ett extra tillskott under en ?behandlingsperiod? på 2-4 veckor, beroende på hästens ålder och status. Vi rekommenderar att man samtidigt påbörjar dagligt tillskott av VIMITAL Hyaluron 100. När Form är slut (efter 14 eller 28 dagar) fortsätter man med endast Hyaluron för att förebyggande ge ledvätskan bästa möjlighet att smörja lederna och minska slitaget. Om den äldre hästen uppvisar ökad stelhet efter avslutad kur, kan Form ges som underhållande tillskott i 1/3 dos. Bestående direkt hälta ska alltid undersökas av veterinär! Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler! Kontrollera MSM tillgången i din foderstat. Läs mer under VIMITAL MSM.
 • Fodertillskott Krafft Electrolytes Pro, 1,2 kg

  Electrolytes Pro från Krafft är ett effektivt hästtillskott som ersätter förlust av flera viktiga elektrolyter i samband med till exempel blöt avföring och krafitg svettning. 
 • Cavalor Hepato Liq, 250 ml

  Dietfoder för stöd av levern. Hästens kropp måste behandla en stor mängd slaggprodukter. Cavalor Hepato Liq stödjer hästens ämnesomsättning.AnvändningsområdeÄmnesomsättningens slaggprodukter rensas från gifter eller filtreras av levern och njurarna och avlägsnas därefter från hästens kropp. Om processen inte fungerar, samlas slaggprodukterna och levern och njurarnas funktion ändras på olika sätt. Leverceller t ex kan kanske inte längre regenerera (återbildas). Felaktig funktion av njurar och lever kan orsaka olika problem som är svåra att diagnostisera av specialister utan hjälp av olika diagnostiska verktyg. Cavalor Hepato Liq är en lösning av naturliga ämnen som, som kosttillskott i det dagliga fodret, spelar en viktig roll för leverns och njurarnas skydd och regenreration samt för att lätta arbetsbördan för dessa organ. T ex stimuleras frisättning av gallsalter. Den specifika sammansättningen av Cavalor Hepato Liq gör att dessa ämnen är lättabsorberade. I många fall har man kunnat märka effekten redan efter en vecka. Aktiva tävlingshästar med ett tufft tävlingsschema ges ofta Cavalor Hepato Liq under viloperioder mellan eller efter fysiskt ansträngande tävlingar.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Hepato Liq innehåller örter, antioxidanter och aminosyror (se förpackning för näringsvärden).DoseringStänk 5 ml över fodret på morgonen och på kvällen i en vecka (dosering står på flaskan). Upprepa med intervaller på 25 dagar vid behov. (Max 20 ml per häst per dag)FörpackningFlaska innehållande 250 mlFAQVarför ska man använda Cavalor Hepato liq?Levern spelar en avgörande roll i hästens ämnesomsättning (som ökar prestationsförmågan). Det är ett organ där många kemiska transformationer som är ansvariga för viktiga funktioner äger rum. Örterna i Cavalor Hepato Liq är kända för sina leverskyddande egenskaper. Andra ingredienser kan även hjälpa kroppen att avlägsna slaggprodukter från blodet genom urinen. Enligt vår erfarenhet är det bäst att ge Cavalor Hepato Liq efter påfrestande tävlingssäsonger.Vilka är de vanligaste leverproblemen med tillhörande symtom?Specifika symtom som pekar på leverproblem märks endast då en stor del av levern redan är skadad. I tidigare stadier kan det handla om dålig aptit, viktförlust, dålig päls, diarré, magont, rastlöshet eller trötthet. Gulsot och ljuskänslighet på icke pigmenterad hud kan också ha med leversjukdomar att göra. Hästägare bör alltid kontakta veterinären om leverproblem misstänks.Kan jag ge min häst Cavalor Hepato Liq tillsammans med andra kosttillskott?Ja.
 • Nettex Substi -Bute Syringe, 30 g

  Ett unikt och innovativt, naturligt tillskott som ger tio gånger snabbare resultat än djävulsklo. Innehåller inte fenylbutazon (Bute). Lindrar omedelbart utan långvariga bieffekter. Substi -Bute Impact * ? Ger snabb lindring och reducerar inflammation efter slag * 30 g *
 • Fodertillskott Feratone, 1 l

  Homogeniserat järntillskott med koppar, kobolt och B-vitaminer i sirapsform för häst. Fodertillskott att användas då det dagliga fodret inte innehåller tillräckliga mängder järn.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.