Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • HorseMaster Sand Off, 9 kg

  Matsmältningsstöd för avlägsnande av sand. Fodermaterial för djur.EGENSKAPER: SAND OFF är ett fodermaterial med loppfröskal Loppfröskalen, av plantago ovata som växer i Indien, omvandlas till ett smörjande gel i magen.På detta sett driver SAND OFF ut sand och lera som hästen har förtärt. Teknisk beskrivning: Loppfröskal|ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:|Fukt: 6,7%|Råfiber: 3,9%|Råprotein: 3%|Råaska: 2,9%|Råfett: 1,8%|Natrium
 • Back on Track Well Aware nyponpulver, 1,5 kg

  Nyponets aktiva och verksamma ingredienser finns i skalets färger,vårt nyponpulver från Anderna är 98% skal! Obesprutade, viltväxande och fria från alla föroreningar. Den djupa röda färgen avslöjar kvaliteten på de ugnstorkade och malda skalen. Teknisk beskrivning: Häst Back on Track Nypon Chilon nyponppulver används som foderråvara till häst. Rek. dygnsdos 5-10 g/100 kg häst. (5 gram = ca 10 ml = två téskedar).Hund Back on Track Nypon Chilon nyponppulver används som foderråvara till hund. Rek. dygnsdos 2 g/10 kg hund. (5 gram = ca 10 ml = två téskedar). Användning:Back on Track Nypon Chilon nyponpulver används som kosttillskott. Rek. dygnsdos 5 g.Ej till barn eller gravida utan läkares inrådan.(5 gram = ca 10 ml = två téskedar).
 • Fodertillskott Lincoln Biotin, 600 g

  Fodertillskott med methionine - ett spårämne som underlättar för hästen att tillgodogöra sig biotinet. Tillskottet är speciellt bra för hovar och hårrem.
 • Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Elit Koncentrat är ett koncentrerat kompletteringsfoder från Granngården som är särskilt utformat för högpresterande tävlingshästar. Passar foderstater med en stor andel grovfoder. 
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Lucerne Pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform. Används i kombination med hö, ensilage och bete. Rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen.
 • Fodertillskott Vitamin E V.S.L, 2,5 kg

  Smakligt E-vitamintillskott med selen och lysin för häst. Ges vid hård ansträngning, till exempel vid tävling och hårdare träning.
 • Stensalt SP, 25 kg

  Ett grovt salt, även kallat stensalt, som är lämpligt att användas som foder-, avhärdnings-, hud-, hö- och tösalt. Stensalt används som salttillskott i foderautomater som inte klarar det finare saltet.
 • Trikem Vimital Hyaluron, 3000 ml

  Hyaluron 100 Smörjer kroppens alla leder - varje dag VIMITAL® Hyaluron 100 ? är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns i ledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln av näring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Under vila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskan sina egenskaper. Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionen och slitaget på leden ökar. Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder. Teknisk beskrivning: Dosering:2 x 20ml i 10 dagar i foder. Därefter 20ml/dag så länge behov kan föreligga. Första flaskan varar i 40 dagar, därefter räcker en flaska i 50 dagar.INNEHÅLL per 10 ml:Hyaluronsyra 100 mg.Natriumbensoat.Vatten. Användning:Behovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder. Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen. Om hästen då används för träning eller tävling bör man i förebyggande syfte ge tillskott av Hyaluron. Unghästar som är under utbildning har ofta inte hunnit bygga tillräcklig muskelmassa för att avlasta lederna. Träningen av unghästar sker ofta med hög frekvens och det kan därför vara viktigt att ge Hyaluron innan hästen hunnit muskla sig. Vanligast är att man inte funderar över tillskott förrän man märker begynnande rörelsestörning, hälta eller i värsta fall ledinflammation. Halta hästar ska alltid undersökas av veterinär, men ofta har hästen signalerat problemen långt tidigare. Längre uppvärmningstid, stelare rörelser, mindre framåtbjudning är tidiga signaler. Det kan också vara plötsliga stopp på hinder eller ovilja att utföra dressyrrörelser som belastar lederna. Man kan också hålla ögonen på om hästen konsekvent avlastar ett ben i vila. VIMITAL Hyaluron100 ges förebyggande eller vid minsta indikation på att hästen är hämmad i sina rörelser. Kan också användas under rehabilitering efter ledinflammation eller operation för att öka närvaron av Hyaluron och befrämja näringstransporten i lederna.
 • Äppelcidervinäger Eclipse Biopharm, 5 l

  Äppelcidervinäger som blandas i kraftfodret som fodertillskott, som smaksättning av dricksvatten eller som tillsats vid tvättning av häst.
 • Cavalor Hepato Liq, 2 L

  Dietfoder för stöd av levern. Hästens kropp måste behandla en stor mängd slaggprodukter. Cavalor Hepato Liq stödjer hästens ämnesomsättning.AnvändningsområdeÄmnesomsättningens slaggprodukter rensas från gifter eller filtreras av levern och njurarna och avlägsnas därefter från hästens kropp. Om processen inte fungerar, samlas slaggprodukterna och levern och njurarnas funktion ändras på olika sätt. Leverceller t ex kan kanske inte längre regenerera (återbildas). Felaktig funktion av njurar och lever kan orsaka olika problem som är svåra att diagnostisera av specialister utan hjälp av olika diagnostiska verktyg. Cavalor Hepato Liq är en lösning av naturliga ämnen som, som kosttillskott i det dagliga fodret, spelar en viktig roll för leverns och njurarnas skydd och regenreration samt för att lätta arbetsbördan för dessa organ. T ex stimuleras frisättning av gallsalter. Den specifika sammansättningen av Cavalor Hepato Liq gör att dessa ämnen är lättabsorberade. I många fall har man kunnat märka effekten redan efter en vecka. Aktiva tävlingshästar med ett tufft tävlingsschema ges ofta Cavalor Hepato Liq under viloperioder mellan eller efter fysiskt ansträngande tävlingar.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Hepato Liq innehåller örter, antioxidanter och aminosyror (se förpackning för näringsvärden).DoseringHäll 20 ml över den dagliga foderransonen under en vecka (dosering står på flaskan). Vid behov kan processen repeteras med intervaller på 21 dagar. (Maxdos per djur per dag: 50 ml.)FörpackningFlaska innehållande 2000 ml.FAQVarför ska man använda Cavalor Hepato liq?Levern spelar en avgörande roll i hästens ämnesomsättning (som ökar prestationsförmågan). Det är ett organ där många kemiska transformationer som är ansvariga för viktiga funktioner äger rum. Örterna i Cavalor Hepato Liq är kända för sina leverskyddande egenskaper. Andra ingredienser kan även hjälpa kroppen att avlägsna slaggprodukter från blodet genom urinen. Enligt vår erfarenhet är det bäst att ge Cavalor Hepato Liq efter påfrestande tävlingssäsonger.Vilka är de vanligaste leverproblemen med tillhörande symtom?Specifika symtom som pekar på leverproblem märks endast då en stor del av levern redan är skadad. I tidigare stadier kan det handla om dålig aptit, viktförlust, dålig päls, diarré, magont, rastlöshet eller trötthet. Gulsot och ljuskänslighet på icke pigmenterad hud kan också ha med leversjukdomar att göra. Hästägare bör alltid kontakta veterinären om leverproblem misstänks.Kan jag ge min häst Cavalor Hepato Liq tillsammans med andra kosttillskott?Ja.
 • Hästfoder Krafft Leisure Pellets, 20 kg

  Ett kompletteringsfoder för vuxna hästar i lätt eller normalt arbete. Innehåller en normal nivå protein.
 • HorseMaster Vitamin E pulver, 10 kg

  Skyddar musklerna. Ett tillskott av E-vitaminer för friska muskler.Egenskaper:- Ett utmärkt sätt att ge antioxiderande skydd.- Bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer.- Skyddar kroppen mot skadliga effekter av fria radikaler. Teknisk beskrivning: Sammansättning:|Litothamnium calcareum, sojabönor, kiseldioxid. Analytiska beståndsdelar:|Råprotein 19%|Råfett 1%|Råfiber 2,7%|Råaska 44%|Kalcium 13%|Fosfor
 • Organiskt nyponpulver, 25 kg

  WellAware® nyponpulver är rikt på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Ämnen med både stärkande och förebyggande effekt på en rad vitala kroppsfunktioner. Bland annat skyddar det mot oxidativ stress i cellerna samt ökar ledernas rörlighet hos både djur och människor. Förutom de mycket effektiva antioxidanterna C-vitamin, betakaroten och E-vitamin innehåller även WellAware® nyponpulver kalium, kalcium, magnesium, folsyra, bioflavonoider, lykopen och pektiner. Nyponskal innehåller de flesta av dessa aktiva näringsämnen och därför består detta pulver av 98% skal som dessutom är ugnstorkade för att bevara mest möjliga mängd näringsämnen WellAware® nypon växer vilt utan besprutningsmedel på hög höjd i Anderna för att sedan torkas i låg temperatur innan förmalning. Medvetet organiskt och alltid av högsta kvalitet. WellAware®, ett märke för medvetna människor.
 • Finish Line Air Power, 1 l

  Natural Cough sirap. Air Power? är en helt naturlig hjälp vid lindringen av lättare hosta på grund av irritation. Naturliga ingredienser såsom honung, mentol, eukalyptusolja, citronsaft, aloe vera, äppelcidervinäger, och etanol för att hjälpa till att stoppa hosta. Vanligen räcker en dos av Air Power? för att stoppa hostan under hela dagen. Säker att använda före tävlingar, lopp och utställningar. Air Power? är kostnadseffektivt eftersom du bara behöver en fjärdedel så mycket Air Power? jämfört med de flesta andra produkter. Teknisk beskrivning: Mentol har en kylande effekt som hjälper till att lindra irritation, och fungerar därmed som hostdämpande och eukalyptus har en känd slemlösande effekt, vilket gör det lättare att få ut slemmet vid hosta.
 • TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 500 ml

  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ?reparerande? ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg,MSM - 1000 mg,Chondroitinsulfat - 54 mg,Hyaluronsyra - 11 mg,Vatten,Glycerin,Xantangummi,Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg.Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Pharma MSM Powder, 4 kg

  Fodertillskott för uppbyggnad av hela kroppen. Fodertillskott för hästar. MSM är en organisk svavelförening. Svavel är ett viktigt näringsämne för hästar och fungerar som byggnadsmaterial i hela kroppen vid t ex koalgen- och broskbildning. Egenskaper: * Organisk svavelförening * För leder och muskler * För hård träning Teknisk beskrivning: Ingredients: Methylsulfonylmethane 99,5% | Contains 34% sulphur. Metyylisulfonyylimetaani 99,5 % | Sisältää 34% rikkiä. Metylsulfonylmetan 99,5 % | Innehåller 34% svavel, , /WARNING: Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Rekommenderad dosering: 1-3 måttskedar (10-30 g)/dag. 15 ml (ca 10 g) måttsked medföljer.
 • HorseMaster Pulmochron, 500 ml

  Rensar luftvägarna. PULMOCHRON är ett fodertillskott för att lindra mindre andningsproblem.Egenskaper:PULMOCHRON är framställt av naturliga och aromatiska växtextrakt. Teknisk beskrivning: Aromatiska plantor, äppelsmak, konserveringsmedel.Analytiska beståndsdelar per liter:Fukt 97,3%.Råprotein 1,8%.Råaska 1,4%.Råfiber 0,1%.Råfett 0%.
 • Paskacheval Paskaflex, 900g pellets

  Paskaflex unika sammansättning har utmärkta egenskaper: Skyddar broskstrukturen genom en förening i perfekta proportioner av glukosamin och kondroitin i kombination med växtextrakt och spårämnen (koppar, zink och mangan i form av glycinat). Glukosamin och kondroitin ingår i broskets sammansättning och stärker skyddsmekanismen. Främjar ledernas mjukhet. Den mycket höga halten av omättade fettsyror omega 3 och DHA (från mjöl av blötdjur) och växtextrakt bland annat av svarta vinbär (Ribes nigrum) bidrar effektivt till ledernas mjukhet och rörlighet. Används till atletiska hästar för att stärka leder som utsätts för stora påfrestningar. Kan även används till äldre hästar eller hästar i konvalescens, och hästar som har anlag för skelett- och ledproblem (artros m.m.). Användning:Ges i fodret. Vuxna hästar: 30 g/häst/dag i 15 dagar, därefter 15 g/häst/dag i 30 dagar.
 • Fodertillskott Linfröolja, 5 l

  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.
 • E-Vitamin med Selen Wiromin 5 liter

 • JOINT COMBO HOOF AND COAT, 1,7 kg

  JOINT COMBO HOOF AND COAT, 1,7 kg
 • HorseMaster Muscle Plus doseringsflaska, 1 L

  Stöd av muskelmassa. MUSCLE-PLUS:Välsmakande sirap med E-vitamin, selen, B-vitaminer och väsentlig nivå av den essentiella aminosyran L-lysin.MUSCLE-PLUS upprätthåller effektivt den naturliga utvecklingen av muskler för tonus, förmåga och prestation. Med antioxiderande egenskaper. Upprätthåller aptit och näringsupptag för energi och hälsa. Upprätthåller prestationsförmåga för tävling och avel. Teknisk beskrivning: Analys per liter:Råprotein 5,8%.Råfett 2,9%.Fukt 70,9%.Råfiber
 • Trikem Vimital MSM, 4000g

  Viktigt essentiellt ämne vid cellbildning MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som bara finns i färsk gröda. Grunden för ämnet skapas i haven där den frigörs i gasform och stiger upp i atmosfären. Påverkan av ozon och UV-ljus omvandlar det till DMSO2 (MSM) som faller ner med regnvatten. För hästar är gräs den viktigaste källan. MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. Vid MSMbrist får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning tar också längre tid, vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare häst. Modern djurhållning med kortare betesgång och utevistelse, mer grushagar och året-runt-ridning, har i många fall visat sig ge MSM-brist i foderstaten. Hösilage som är MSM-fattigt är också en anledning till detta. Teknisk beskrivning: DOSERING:30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 48 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL:Metylsulfonylmetan 100 %. Användning:Enklaste sättet att ta reda på om hästen har MSM-brist är att ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen - då har du MSM-brist i foderstaten. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. Vid våra försök under senare år uppvisar cirka 80% av de hästar som provats MSM-brist. En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan avlasta lederna. Eftersom vi arbetar med för hästen motiverande träning, t.ex hoppning, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar blir då till en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden. Behovet av MSM-tillskott skiftar under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. Alla tillskott är direkt beroende av tillgång och efterfrågan. Mindre naturlig tillgång och mer träning (förbrukning) ökar behovet av alla näringsämnen.
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg

  Krafft High Energy Muesli är ett kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcker High Energy Muesli det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Fodertillskott Fosforbalans, 2 kg

  Fosfortillskott för häst. Används vid foderstater som är underbalanserade på fosfor, till exempel vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre.
 • Sectolin Sanconil, 1 kg

  Kompletterande foder för hästar. Sanconil är ett helt naturligt, rent växtbaserat och högkvalitativt kompletterande foder som stödjer muskeltillväxt. Det är baserat på naturligt odlade och noga utvalda färskvattensalger.Sanconil innehåller en mycket balanserad kombination av högkvalitativa ingredienser, som till exempel: omega 3-fettsyror, 21 aminosyror i en unik komposition, antioxidanter, mineraler och karotenoider. Sanconil med mikroalger, alfalfa och ett fräsch äppelsmak i en minipellets som hästar är bekanta med.Sanconil innehåller en unik blandning av två arter mikroalger, den blågröna spirulina och den gröna chlorella. Båda arterna har länge varit kända för sina positiva effekter på immunsystemen hos tävlingshästar, liksom dess förmåga vid återhämtning av skador. Alfalfa har länge använts i hästfoder för sina positiva effekter på tillväxt av muskler, ben och senor.Sanconil är ett icke-prestationshöjande tillskott och leder inte till något positivt resultat vid dorgtest. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING:Ingredienser: färskvattensalger (40 %, en blandning av spirulina och chlorella), lusernmjöl, sackaros, fruktos, sojaolja, äppelarom. Analytiska beståndsdelar: Råprotein: 28, 7 %, crude fibre 7, 7 %, råfiber 5, 3 % (varav 13 % omega 3-fettsyror), aska 4, 6 %.
 • Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg

  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • MAX FLEX XR, 424 gr

  MAX FLEX XR, 424 gr
 • Fodertillskott Emin Glucosamin, 1000 g

  Glucosamin är ett av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Behovet ökar i samband med ansträngning och kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv.
 • HorseMaster Ail Semoule granulerad vitlök 10 kg

  Ren vitlök. Vitlök innehåller vitaminerna: A, B1, B2, C samt spårämnen.Vitlök innehåller kiseldioxid, svavel och jod som har utmärkta desinficerande egenskaper, särskilt på luftvägarna. Egenskaper: * Stimulerar hjärtat * Har en desinficerande roll på luftvägarna * Främjar cirkulation * Rensar blodet * Vitlök är även känt för sina repellerande egenskaper på insekter Teknisk beskrivning: Vitlökspulver (livsmedelskvalitet).Analytiska beståndsdelar:|Fukt:
 • Nettex Linseed Oil, 4.5L

  * ? En värdefull energikälla för god hälsa, vitalitet och matsmältning. Innehåller Omega 3, Omega 6 och Omega 9 * ? Förbättrar hud och päls för blomstrande hälsa och vitalitet * ? Kan användas för kolik- och fångbenägna hästar samt hästar med insulinresistens. Ger kalorier utan att öka vikten * 4.5 liter *
 • Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml

  Med de 9 viktigaste B-vitaminernaVIMITAL B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen 9 viktigaste och nödvändiga B-vitaminer.I stort sett alla B-vitaminer fungerar som co-enzymer, vilket innebär att ett givet enzym blir aktivt först när det kopplastill rätt B-vitamin. Utan enzymer fungerar inte ämnesomsättningen.B-vitamin finns i kraftfoder, stråfoder och bete. Normalt kan hästen dessutom bilda ett antal B-vitaminer själv - de flestabildas i tarmen. Vid förändringar i träning, miljö, foder eller pälsfällning/pälssättning, sjukdom och diarre, kan obalansuppstå som allvarligt påverkar hästens allmäntillstånd.B-vitaminerna är vattenlösliga och med få undantag helt ofarliga, även i stora doser. Överskott lagras inte upp i organismenutan utsöndras med urinen. Överdosering av ett enskilt B-vitamin kan dock dra det med sig andra B-vitaminer ut urkroppen och det är därför viktigt att använda ett väl sammansatt vitaminkomplex.För att göra tillskottet extra smakligt är vitaminerna formulerade i en glukoslösning.ANVÄNDNINGRegelbunden giva av ett väl sammansatt B-vitamintillskott rekommenderas eftersom förändringar i miljö, foder och träningkan vara svåra att kontrollera. Vid obalans har kroppen inget eget buffertlager och kan inte självreglera brister.Vid akuta sjukdomstillstånd ger ofta veterinären B-vitamin som en stödjande behandling.Tillskott av B-vitamin används med fördel när hästens rytm förändras eller belastningen ökar, t.ex vid hård träning, miljöbyte,foderbyte och pälsfällning eller pälssättning.Dosering25 ml dagligen till stor häst (550 kg) i samband med foder.Övriga hästar i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL per 25 ml * Vitamin B1 (tiamin) 60 mg * Vitamin B1 (thiamin) 60 mg * Vitamin B2 (riboflavin) 60 mg * Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 30 mg * Vitamin B12 80 mcg * Folinsyra B9 60 mg * Niacin B3 200 mg * Pantothensyra B5 90 mg * Biotin B7 450 mgg * Kolin 50 mg
 • FLUID FLEX, 1,89 L

  FLUID FLEX, 1,89 L
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch, 20 kg

  Krafft Performance Low Starch är ett unikt kompletteringsfoder med endast 4% stärkelse och 4% socker, där energin framförallt kommer från en extra hög andel fibrer och fett. Fodret innehåller inga havrekärnor och är utan tillsatt melass.
 • Cavalor Muscle Force, 900 g

  Ökar muskelmassan och förbättrar atletisk prestationsförmåga genom att öka mängden av muskelceller. Synlig förbättring av musklerna inom 6 veckor.AnvändningsområdeDet krävs en balanserad kombination av träning, motion och näring för att optimalt bygga upp tävlingshästens muskler och få dem att snabbt komma i form igen efter perioder av vila, reducerat arbete, lite träning eller sämre kondition. Cavalor Muscle Force ger snabbt märkbara resultat med en jämn muskelutveckling. Cavalor Muscle Force ger även goda resultat på unghästar som käver en ökad muskelutveckling.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Muscle Force är ett kosttillskott för näringsmässig återhämtning och /eller näringsstöd. Det innehåller nödvändiga näringsämnen som genom sitt känsliga inbördes förhållande, kraftfulla verkningssätt, biotillgänglighet och kvalitet stödjer den naturliga och snabba muskelutvecklingen utan att störa andra fysiska processer. Cavalor Muscle Force innehåller albumin, kolhydrater, mineraler, vitaminer, örter och nukleotider. Denna unika sammansättning av byggstenar och näringsämnen för muskelväxt ger en balanserad muskelutveckling och förebygger muskelskador efter intensivt arbete. Tack vare den unika sammansättningen i Cavalor Muscle Force och att det består av 100% naturliga ämnen och inte innehåller förbjudna ämnen för tävling används det mycket inom galopp/trav, westernridning, hoppning, dressyr och avel samt rekommenderas ofta av veterinärer.DoseringTävlingshäst: 2-3 påsar (= 30 - 45 g) per djur per dag. Ponny och fritidshäst: 2 påsar (=30 g) per djur per dag. Ges i minst 5 veckor tills hästen är helt återställd. Maximal dos per djur per dag: 120 g (= 8 påsar). För snabba resultat kan man ge dubbel dos (4-5 påsar/dag) under den första veckan.FörpackningLåda med 60 påsar på 15 g. FAQÄr det någon idé att ge min häst Cavalor Muscle Force då den inte tränas?Det bästa resultatet uppnås vid administrering av Cavalor Muscle Force i kombination med träning. Cavalor Muscle Force har dock även effekt på otränade hästar.Vad skiljer Cavalor Muscle Force från liknande produkter?I motsättning till andra produkter innehåller inte Cavalor Muscle Force Gamma Oryzanol och kan därför tryggt användas under tävling utan att förlora sin effekt. Cavalor Muscle Force ger en unik proportionell muskelväxt till skillnad från liknande produkter. Hur lång tid tar det innan man kan se effekten av Cavalor Muscle Force?Ett maximalt resultat kan ses efter en 45-dagars period. Effekten varar i ca 3-4 månader. Vid behov kan tillskottet ges igen efter 2-3 månader.Hur kan jag optimera administreringen av Cavalor Muscle Force?Enligt vår erfarenhet uppnås en optimal effekt av Cavalor Muscle Force om Cavalor Hepato Liquid som inledning till administrering av Cavalor Muscle Force.
 • Cavalor Bronchix Liquid, 1 L

  Cavalor Bronchix Liquid har en lindrande och slemlösande effekt på luftvägarna. 25 ml två gånger per dag under minst 5 dagar.AnvändningsområdeCavalor Bronchix Liquid är den snabbaste lösningen för förkylningar, "stallhosta"" och täppa. Cavalor Bronchix Liquid har även en vidgande effekt på luftvägarna innan en intensiv ansträngning med hjälp av näringsämnen (rensar luftvägarna). Cavalor Bronchix Liquid är ett preparat som stödjer andningen. Rethosta kan bero på flera orsaker: inhalerat damm, ämnen som irriterar luftvägarna, en plötslig förändring i väderleken eller överkänslighet. Rethosta är oftast temporär men kan vara lika irriterande och jobbig för hästen för det. Hosta är en naturlig reflex , men med hjälp av Cavalor Bronchix Liquid kan den bli mindre utdragen och irriterande för hästen då det rensar bort orsaken till hostan snabbare. "Produktsammansättning och säkerhetCavalor Bronchix Liquid är en flytande blandning av eteriska oljor som är kända för sin slemlösande och lindrande effekt. Sammansättningen ger snabba resultat som inte bara gör det lättare för hästen att andas utan även har en positiv effekt på hela andningssystemet. Cavalor Bronchix Liquid innehåller en blandning av växtextrakt med bland annat eukalyptus, citron och rosmarin.Dos per djur per dagHäll 25 ml över fodret två gånger om dagen eller spä ut i dricksvattnet under en period på minst 5 dagar. Cavalor Bronchix Liquid kan även ges några dagar innan tävling för optimal andning. Maximal dos: 100 ml per djur per dag.FörpackningFlaska på 1000 mlFAQVad är skillnaden mellan Cavalor Bronchix Liquid, Cavalor Bronchix Chronic och Cavalor Bronchix Pure?Cavalor Bronchix Liquid vidgar de övre luftvägarna och förbättrar därmed andningen, särskilt vid rethosta. Cavalor Bronchix Chronic har utvecklats för hästar med ihållande hosta under en längre tidsperiod. Cavalor Bronchix Pure kombinerar fördelarna av båda ovan nämnda produkter för att stödja hästens immunförsvar.Vilken effekt har Cavalor Bronchix Chronic?Cavalor Bronchix Chronic har en positiv effekt på upprätthållningen av luftvägarnas och lungornas struktur.Räcker en kur på 21 dagar av Cavalor Bronchix Chronic för att bota hästens problem?Det är rekommenderat att ge Cavalor Bronchix Chronic under en 21-dagars period för att sedan repetera under 10 dagar varje månad om din häst fortfarande har besvär. Kontakta alltid veterinär vid ihållande besvär.Vilken effekt har Cavalor Bronchix Liquid?Cavalor Bronchix Liquid vidgar luftvägarna och förbättrar därmed andningen, särskilt vid rethosta.Hur långt tid tar det innan Cavalor Bronchix Liquid hjälper?Cavalor Bronchix Liquid hjälper för det mesta omedelbart.Är det normalt att se slem i näsborrarna efter bruk av Cavalor Bronchix Liquid?Ja, det är helt normalt. Slemmet är ett tecken på att Cavalor Bronchix Liquid är mycket effektiv.Bör Cavalor Bronchix Liquid ges direkt i hästens mun?Med hjälp av en spruta kan Cavalor Bronchix Liquid ges direkt i munnen.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Thiamin, 500 g

  Vitamin B1 (Thiamin) är en klassisk del i behandlingen av patellaupphakning enligt veterinärs föreskrift. Överdosering av Thiamin kan också ha en lugnande effekt på hästar med svårartade nervösa besvär. 
 • Back on Track Well Aware nyponpulver, 900 gr

  Back on Track nyponpulver (Chilon) är ett fint och välsmakande pulver av rensade nypon (Rosa Canina), som är ugnstorkade, ej soltorkade. Ugnstorkning ger full kontroll över torkprocessen och är en fördel för att bevara C-vitamininnehållet. Back on Tracks nypon är ekologiska. Nyponen är viltväxande och handplockade från Anderna i Chiles rena natur, fritt från konstgödsel och besprutning. Nypon från detta område är förmodligen de enda som är helt maskfria, tack vare den höga höjd de växer på. Innehåller nästan 50% kostfiber samt vitaminerna A, B och C, folsyra, kalium, magnesium, bioflavonoider, betakaroten, lycopen och pektiner. Människa. Teknisk beskrivning: Häst Back on Track Nypon Chilon nyponppulver används som foderråvara till häst. Rek. dygnsdos 5-10 g/100 kg häst. (5 gram = ca 10 ml = två téskedar).Hund Back on Track Nypon Chilon nyponppulver används som foderråvara till hund. Rek. dygnsdos 2 g/10 kg hund. (5 gram = ca 10 ml = två téskedar). Användning:Back on Track Nypon Chilon nyponpulver används som kosttillskott. Rek. dygnsdos 5 g.Ej till barn eller gravida utan läkares inrådan (5 gram = ca 10 ml = två téskedar).
 • Nettex Supalyx Nimble, 3 kg

  * · Innehåller glukosamin, 1 metysulfonylmetan (MSM), torskleverolja och C-vitamin 3 kg
 • Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg

  Ett kompletteringsfoder anpassat för den havrekänsliga hästen. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Kosttillskott Emin MSM 100%, 500 g

  Organiskt svaveltillskott av rent Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Kosttillskottet innehåller inga övriga tillsatser.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B, 3 kg

  Krafft Vitamin B tillför i pelleterad form B-vitaminer som är viktiga för bland annat muskelutvecklingen och grovtarmens funktion. Krafft Vitamin B finns även i flytande form.
 • Havens EquiForce Matrix HA, 3kg

  Bevarar och förbättrar rörelseförmågan hos hästar genom att skydda och bygga upp friska leder. Friska och smidiga leder är avgörande för hästens prestation och välbefinnande. Modern hästsport ställer stora krav på hästen och att skydda och bygga upp lederna är en viktig del i att hantera sporthästen. EquiForce Matrix HA är ett av de mest koncentrerade kosttillskott på marknaden och har en unik dubbelverkande och mycket närande formula. Denna gör att hästen kunna upprätthålla och skydda sina leder från de negativa effekterna av träning och tävling, samt förbättrar ledfunktion och rörlighet när dessa reduceras med ålder, sjukdom, slitage eller skador. Produkten är också mycket tillämplig för hästar med föreskriven boxvila (oavsett orsak), eftersom avsaknaden av rörlighet snabbt försämrar broskkvaliteten. Detta ökar skaderisken när hästen återgår till träning.Fem aktiva ingredienser.EquiForce Matrix HA innehåller höga halter av 5 aktiva ingredienser, vilka är snabbverkande och i kombination ger bästa möjliga effekt av denna produkt:1. Glukosamin HCl: Ökar produktionen av glukosamin glukaner (GAG), som är de viktigaste byggstenarna i friskt ledbrosk och ledvätska. Glukosamin är också viktigt för produktionen av hyaluronsyra inuti leden.2. Kondroitinsulfat: Säkerställer broskförmåga att binda vattenmolekyler, vilket är viktigt för broskelasticitet och broskcellsnäring. Neutraliserar de aggressiva kemiska föreningarna som är förstörande inuti en skadad led.3. MSM (metylsulfon metan): Organiskt svavel i dess mest koncentrerad form. Svavel är en viktig byggsten i både brosk och bindväv. Det minskar också inflammation i senor och leder.4. Boswelliasyra: Naturligt extrakt av ett litet, indiskt ökenträd (Boswellia serrata) med en unik effekt på ledfunktionen. Stärker bindväven och ledens immunsystem. Boswellia minskar också irritation och återställer ledfunktion. Detta görs med hjälp av en biokemisk mekanism som inte har några biverkningar - bland annat genom långtidsanvändning.5. Hyaluronsyra (HA): Reglerar viskositeten hos ledvätska, vilket ger leden tillräckligt med smörjande och dämpande effekt.Enkel dosering.EquiForce Matrix HA är ett pulver, och har därför en mycket högre total koncentration av aktiva ingredienser, som endast är möjligt i ett pulver jämfört med vätska. Ett pulver är också lättare och mer hygieniskt att dosera. Teknisk beskrivning: Ingredienser: MSM (metylsulfon metan), glukosamin HCl, diamol, kondroitinsulfat, boswellia, hyaluronsyra, antioxidanter.Specifikation:\tper kg:\tper 30 g:MSM\t400 000 mg\t12 000 mg.Glukosamin HCl\t300 000 mg\t9 000 mg.Kondroitinsulfat 80 000 mg\t2 400 mg.Boswelliasyra\t80 000 mg\t2 400 mg.Hyaluronsyra(HA) 10 000 mg\t300 mg.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Safe and Sound, 18 kg

  Safe & Sound från Dodson & Horrell är en fiberrik foderblandning som har utvecklats för att täcka behoven hos hästar med benägenhet att utveckla fång. Hästfodret har ett lågt innehåll av energi och stärkelse och ett högt innehåll av fibrer. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker. 
 • Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 20 kg

  Ett mineralfoder för högpresterande hästar. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Hilton Herbs Detox, 1 kg Tub

  För att stödja lever och njure. Detox är ett torr kosttillskott som innehåller örter som mjölktistelfrö och kardborre. Den flytande motsvarigheten av Detox Gold används ofta först tack vare dess snabbare initiala absorption (dessa båda bör inte ges tillsammans). Vissa hästägare rapporterar om goda resultat från att först använda Detox Gold i 1-2 månader, följt av Herb Power eller Hoof & Health kosttillskott för att bibehålla en frisk hårrem och hud. Egenskaper: * För att stödja lever och njure * Normal eliminering av toxiner * Hästar under betesförändringar på vår eller höst * Ditt normala avmaskningsprogram Teknisk beskrivning: Ingredienser: Mjölktistelfrö. Maskrosrot. Kardborrerot. Snärjmåreört. Nässelblad. Lakritsrot. Maskrosblad. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 50 ml mått ingår i tuben eller bagen, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • Mühldorfer Pegus Plus linolja, 5L

  Naturlig linolja (kallpressad); energikälla med antioxidanter. Pegus Plus linolja (kallpressad, livsmedelskvalitet) är en bra energikälla (mono- och fleromättade fettsyror) som innehåller vitaminerna A, E & D. Egenskaper: * Utmärkt energikälla med kolhydrater för högpresterande hästar, äldre hästar, hästar som vägrar äta fodret samt för avelsston * Stabiliserar matsmältningen på hästar med matsmältningsproblem * Binder damm i fodret för allergiska hästar Teknisk beskrivning: Sammansättning: linolja (kallpressad) 100%.
 • Hästfoder Granngården Aktiv Fiber, 20 kg

  Hästfoder Aktiv Fiber är ett fiberrikt kompletteringsfoder från Granngården som är särskilt utformat för tävlingshästar. Fodret har en låg halt av socker och stärkelse samt en hög halt av fett och fiber, vilket även passar seniorhästar och mycket pigga hästar. 
 • Hästfoder Dodson and Horrell Competition Concentrate, 20 kg

  Competition Concentrate är ett koncentrerat kompletteringsfoder med ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Müsliblandningen är mycket energirik och passar hästar i medium till hårt arbete. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg

  CushCare Condition från Dodson & Horrell är ett hästfoder i pelletsform för stärkelse- och sockerkänsliga hästar. Fodret har ett högt innehåll av energi och protein av hög kvalité för att underhålla och öka muskelmassan.  Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker. 
 • Mühldorfer Masculine E, 750 g

  För avslappnat och kraftfullt muskelsystem. Fysisk träning ökar kroppens behov av E-vitamin och selen. Brist av dessa ämnen kan leda till dåligt syreupptag och cellmembranskada.Maskulin E förbättrar muskelcellernas syretillförsel och motståndskraft samt eliminerar muskelspänningar och stelhet, särskilt i rygg och kors, orsakad av E-vitaminbrist. Främjar muskelbildning och muskelavslappning. Teknisk beskrivning: Sammansättning: 80% dextros, 10% E-vitamin, 5% monokalciumfosfat, 3,5 % kalciumkarbonat, förblandning.
 • Sectolin Souplesse, 1 kg

  Näringstillskott för leder och muskler. Ett kompletterande fodertillskott för häst. Ett glukosaminkomplex för näring till leder och muskler. För underhåll av flexibla muskler och leder. Lämpligt för hästar i normal/intensiv träning eller äldre hästar.Skopan innehåller ca 20 gram. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING:Kalciumkarbonat, dextros, glukosamin 10 %, magnesiumoxid, metylsulfonylmetan, kondroitinsulfat.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Protein 5 %Natrium 2 %Fiber

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.