Avie Cheval

Avie Cheval är ett svenskt varumärke som grundades 2022 av Natalie Tideström Heidmark och Nicolin Lillhage, inspirerat av deras döttrars passion för hästridning. Varumärket har snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom ridsportmode, där de kombinerar funktion och mode på ett nyskapande sätt.

Avie Cheval logotyp

Cheval står för hästar av alla dess slag och AVIE är en akronym för orden Active. Vogue. Iconic. Empowering. Varumärkets designfilosofi fokuserar på att kombinera fantastiska material med en suverän kvinnlig passform och innovativt mode.

Fyra set med ridkläder från Avie Cheval på ryttare i ett ridstall

I produktsortimentet hos Avie Cheval finns ett brett utbud inom ridsportens värld. De erbjuder ridmode i form av ridbyxor, tröjor, jackor och accessoarer. Med en målsättning att skapa ridkläder för ryttare på alla nivåer, erbjuder Avie Cheval inte bara kläder utan en trendig och ikonisk livsstil.

Bolagsfakta

Fakta Detaljer
Namn Avie Cheval
Grundare Natalie Tideström Heidmark, Nicolin Lillhage
Verkliga huvudmän Natalie Tideström Heidmark, Nicolin Lillhage & Stina Bergfors
Startår 2022
Org.nr 559366-0854
Adress Fagerstrand 5a, 165 71 Hässelby

På listan över verkliga huvudmän finns förutom grundarna också Stina Bergfors, styrelseledamot i bland annat H&M, Tele2 och Svenska Handelsbanken.

Influencers som marknadsfört Avie Cheval

Det finns flera starka influencers inom ridmode som har synts iklädda Avie Cheval. Några av de är Ebba Lindbergson, Vanessa Palm och Emelie Aldenfalk. Du kan hitta fler genom att söka med taggen #AvieCheval i sociala medier (TikTok, Instagram m fl).


Källor:

» Brink Commerce (2023-10-25)
» TikTok
» Instagram
» AvieCheval.com
» Bolagsfakta.se (231215)