Hästutrustning
& ridutrustning

Varumärken på utrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

Populärt inom hästutrustning

 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Eskadron Flughuva

  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.

Fler tips på hästutrustning

 • Schockemöhle Stuttgart träns

  Det optimala träningstränset! Tränset STUTTGART har sidostycken med snabbknäppen, vilket gör det lätt att byta bett. Engelsk modell med kombinerad nosgrimma och fodrat nackstycke. Det smala pannbandet med svarta clinchers ger denna modell en spännande look. Egenskaper: * Snabbknäppen på sidostycken * Engelskt kombinerat träns * Fodrat nackstycke * Smalt pannband med svarta clinchers * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Finntack Pro Yankee nylongrimma

  Finn-Tack grimma av kraftigt nylon med mjuk yta. Robusta mässingbeslag och syntetiskt läderfoder i nacken. Teknisk beskrivning: Bredd: 20mm.
 • Eskadron Flughuva

  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Christ Standard S vojlock, bomlös sadel

  Heltäckande fårskinn på undersidan med en ullhöjd på ca 30 mm. Påsydda fickor gör det möjligt att justera stoppningen efter behov. Vi erbjuder speciella inlägg av kompositskum som passar perfekt i fickorna. Fästes med hjälp av kardborreknäppning fram och bak. Nylonytan nederst på sidorna motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Standard S vojlock, bomlös sadel.
 • Weatherbeeta flughuva

  Egenskaper: * Flughuva i hållbar mesh * Mjuka lycrainlägg vid nacke och öron för komfort * Justerbar kardborrknäppning med mjuk fleece för extra komfort
 • Cavalliera GOLD SHOW JUMPING ridhuva

  SILVER SHOW JUMPING ridhuva med skinande guldtext "Show Jumping" framtill. Teknisk beskrivning: Bomullsstretch: 95 % bomull, 5 % spandex. Tvättråd: Vänd plagget ut och in, maskintvätt vid 40°C, tvättas med liknande färger, ingen strykning eller ångstrykning, kemtvättas eller torktumlas ej.
 • HV Polo Eleta grimma

  HV Polo Eleta grimma
 • Eskadron Flughuva

  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Karlslund pannband 1 rad kristaller

  V-form, 1 rad kristaller.
 • Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake

  Tillverkad av dubbelbearbetad, slitstark 25 mm nylon. Fodrad med lammskin på nos- och nackrem. Classic sports-dekorationsband på nosremmen ger grimman en snygg look. Den här grimman kan justeras på nos- och nackremmarna. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake.
 • Horze Trajan träns

  Gnistrande kristaller ger det här klassiska tränset en skimrande glans. Välj det här lädertränset av hög kvalitet för en klassisk look med pannband med pärlor och strasstenar. Den lätt vadderade och smala nosgrimman ser fantastiskt ut på alla hästar och vävribbtyglarna är mångsidiga nog för både träning och uteritter. Egenskaper: * Klassiskt dressyrträns * Ergonomiskt nackstycke * Fint kvalitetsläder * Svängt pannband med kristall- och pärlaccenter * Tygelhakar i stål för bett och tyglar * Silverfärgade spännen på svart träns * Mässingsfärgade spännen på brunt träns * Avtagbar aachen-nosrem * Med vävribbtyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Eskadron BRILLANT Competition schabrak

  Gjort av poly/bomullsmaterial i briljantoptik med exklusiv quiltning. Materialet undertill är hudvänlig bomull.
 • Eskadron Grimma CONTROL, justerbar nackrem och karbinhake

  Att leda unga eller ouppfostrade hästar kan få farliga konsekvenser för både människa och häst. Många hästägare använder ett kedjegrimskaft för att ta itu med det här problemet. Med hjälp av grimman Control tillsammans med ett kedjegrimskaft, kan du dra nytta av den här funktionen på tre olika faser. Normal användning: Grimskaftet är fäst i ledringen på grimman. Användning med påverkan: Grimskaftet är fäst i kedjeringen på ett sådant sätt att ingen dragkraft utövas på kedjan. Användning med stark påverkan: Grimskaftet är fäst i kedjeringen på ett sådant sätt att dragkraft utövas på kedjan. Med grimman Control kan du förstärka påverkan på din häst och öka din egen säkerhet. Grimman gör att du slipper sätta fast och ta av kedjegrimskaftet, vilket kan vara kritiskt i nödsituationer. Det är viktigt för att grimman och grimskaftet sätts på korrekt. Användaren av grimman ska alltid och utan undantag se till hästens intresse och bästa, och säkerställa att grimman används på ett korrekt sätt. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma CONTROL, justerbar nackrem och karbinhake.
 • Bucas Comfort grimma

  Bucas Comfort grimma är tillverkad av samma material som Dublin-grimman i mjuk och stark webbing, men med extra vaddering på nos- och nackrem. Den har även en bredare, vadderad nosrem och nackstycke för bästa möjliga komfort för din häst. Comfort-grimman har även en specialformad ring som gör karbinhaken lättare att fästa och öppna.
 • Utetäcke Amigo Hero ACY Plus T/O Med Atlantic Blue 72 130 cm

  Amigo® Hero ACY Plus Medium 200 g 130 cm är ett utetäcke som är tillverkat av tåligt och starkt 900D luftkonditionerat polyestergarn. Täcket och halsen består även av ett glansigt polyesterfoder med fiberfyllning som minimerar skav.
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • John Whitaker JW Alex grimma

  Alex grimma är tillverkad av slitstark men ändå flexibel polyesterväv, med spännen i silverfärgad ton och hake vid käkremmen. Kombinera med matchande produkter.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 115 cm

  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 115 cm.
 • Eskadron Schabrak COTTON, guldpasspoal

  Bomullsschabrak som ovan men med diskret passpoal i guld. Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak COTTON, guldpasspoal.
 • Gummi pelham rakt 20 mm 11,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 125 mm, underskänkel 60 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Catago Grimskaft med pistolhake 2 m - Svart

  Här är ett grimskaft från Catago med silverfärgad hake. Färg: Svart Längd: 2 meter Material:Bomull Pistolhake i stål
 • Schockemöhle Memphis, nylongrimma, Sports

  Nylongrimma av mjuk nylon med Schockemöhle Sports-logo på nosrem och spännen. Nack- och nosrem är vadderade med mjuk fleece.
 • Grimskaft bomullsrep skogsgrön

  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Schabrak Hansbo liten vågquilt allround Ponny vit

  Vit kant och två tjocka passpoaler, en i guld och en i royal. Tvätt 40 grader. Quilt 8 mm foam, 550 g/m2 polyfill.
 • Wessex schabrak

  Ett vardagsschabrak med diamantquiltning, kardborremmar för sadel och sadelgjord, samt bundna kanter. Teknisk beskrivning: Lättskött material. 100 % polyester. Maskintvättbart.
 • Karlslund remontnosgrimma, 1 rad kristaller

  1 rad kristaller.
 • Pfiff flughuva med moriv

  Egenskaper: * Flughuva med öron * Eliminerar störningar från buller och folkmassor * Motivtryck framtill Teknisk beskrivning: Öron i 100 % polyester. 100 % bomullsvirkning. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Finntack Pro grimma i syntet med martingalring

  Spärrgrimma i syntet, tillverkad av Beta material. Dubbla ringar för att kunna fästa huvudstången och med en ring för springrem. Teknisk beskrivning: Nosgrimma, syntet, med martingal.
 • Horseware Amigo flughuva

  Välsittande design, minskar irritation från flugor och reflekterar solljuset. Finns i flera färger för att matcha täckesurvalet. Rymliga, mjuka öron som skyddar mot flugor. Teknisk beskrivning: Material: Hållbar textilene, skön fleecekant, mjuka öronskydd.
 • Skrittäcke Hansbo framknäppt , softshell ponny grå

  Skrittäcke i softshellmaterial, utskuret vid skänkelläget. Försluts med kardborre över manken.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 155 cm

  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 155 cm.
 • Imperial Riding Cherished grimma

  Imperial Riding Cherished grimma
 • Eskadron Schabrak COTTON, silverpasspoal

  Bomullsschabrak som ovan men med diskret passpoal i silver. Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak COTTON, silverpasspoal.
 • Mink Horse MmAir ULTRA Schabrak, hopp

  Den ultimative schabrak med memory skum under sadeln, vilket ger konstant tryckfördelning och stötdämpning. Toppen av memoryskumdelen är försedd med ett starkt silikontryck som håller sadeln på sin position. Undersidan är fodrad med en strukturerad anti-skid material, som säkerställer att schabraken stannar i sin position, samt distribuerar och transporterar fukten bort från hästens rygg, så denna alltid ar torr. Schabraken är anatomiskt korrket utformad med en upphöjd tillbakadragen övre kanten, vilket ger maximal mahn frihet. Vidare är sadelgjordsstropparna stängningsbare med kardborrband, som ger stor flexibilitet och korta stroppar för fästning i sadelns D-ringar. På toppen av schabraket fins ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Egenskaper: * Den ultimative schabrak med memory skum * Tryckfördelning och stötdämpning * Anti-skid over -og undersidan * Snabbtorkande och ventilation * Anatomiskt korrket utformad * Diskret logo i silver är placerat ovanpå
 • Harry's Horse schabrak Delux 15 mm, dressyr

  Schabrak med fukttransporterande foder. Diagonala sömmar 15 mm bred. Högdensitetsskum/polyfill-fyllning. Kardborregjordstroppar . Teknisk beskrivning: 80% polyester, 20% bomull.
 • HV Polo Geri dressyrschabrak

  HV Polo Geri dressyrschabrak
 • Kavalkade Carian träns, aachen-nosgrimma

  Kavalkade Carian träns, aachen-nosgrimma
 • Bucas Dublin vadderat grimskaft

  Bucas Dublin Luxury vadderade grimskaft matchar Bucas Luxury vadderade grimma med sina fem färger. Egenskaper: * Bucas Dublin Luxury vadderat grimskaft * Matchar Bucas Luxury vadderade grimma * Bucas Dublin vadderade grimskaft finns i fem färger
 • Schockemöhle Concord träns

  Egenskaper: * Anatomiskt träns i sportig look med aachen-nosgrimma * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar

  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder * Nosgrimma och pannband: Stansat fint läder * Vaddering: Mjukt läder under nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Läder * Tyglar: Läder
 • Collegiate Mono Crown aachen-nosgrimma

  Egenskaper: * Perfekt för tävlingar och daglig ridning, tillverkad av finaste europeiskt kvalitetsläder * Vadderad för extra komfort på hästens nos
 • WeatherBeeta Elite allroundschabrak

  Mjuk och slitstark mockautsida med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm. Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde. Greppsäker silikonlogo som minskar risken att sadeln glider. PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet. Maskintvättbar.
 • HV Polo Nina dressyrschabrak

  HV Polo Nina dressyrschabrak
 • Kentucky Color Edition schabrak

  Egenskaper: * Bekväm för hästen * Undviker friktion * Inga irriterande remmar * Unikt horisontellt mönster * Maskintvätt 30°C, torktumlas ej * 4 olika färgkombinationer
 • Horze Amalfi allroundschabrak

  Horze Amalfi allroundschabrak har ett djärvt broderat märke med krona baktill för en majestätisk look. Det quiltade schabraket är välformat för alla discipliner och passar alla sadlar. Ett enkelt satinband framhäver kanten på det här schabraket. Snabbtorkande polyesterfoder gör det enkelt att sköta. Det här allroundschabraket passar både hoppning och dressyrträning. Egenskaper: * Välformat allroundschabrak * Skinande satinband runt kanten * Broderi i vänstra nedre hörnet * Invändigt foder av snabbtorkande polyester * Sadel- och sadelgjordsremmar håller schabraket på plats Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.
 • SD Design Mix & Match gelvaddering till grimmor

  Lös gelvaddering till Mix & Match-lädergrimma. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • HV Polo Salene dressyrschabrak

  HV Polo Salene dressyrschabrak
 • Regntäcke Bucas Smartex Rain 135 cm Blue

  Bucas Smartex Rain är ett komfortabelt regntäcke med utmärkt hållbarhet. Utrustat med kryssgjordar, patenterad frontknäppning och bogveck för utökad rörelsefrihet. I blått utförande och storlek 135 cm.