Hästutrustning
& ridutrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

Populärt inom hästutrustning

 • Ländtäcke Cooler från CATAGO

  Ländtäcke Cooler från CATAGO
  Ländtäcket transporterar bort överflödig värme från hästen. Täcket har kardborreförslutningar på framsidan, som kan fästas i sadeln så att täcket hålls på plats samtidigt som man är ute och rider. Detta är en modell som ligger bak
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Eskadron Flughuva

  Eskadron Flughuva
  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.

Fler tips på hästutrustning

 • Horze Nice grimskaft

  Horze Nice grimskaft
  Matcha detta färgstarka grimskaft med Horze Nice grimma. En panikhake gör det säkert att använda det här mjuka, flätade grimskaftet med kontrastdesign. Egenskaper: * Flätat, mjukt grimskaft * Panikhake * Prisvärt 2,3 m långt * Matcha med produkt #22263 Teknisk beskrivning: Längd: 2,3 m. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Kentucky Wellington Glitter ridhuva

  Kentucky Wellington Glitter ridhuva
  Egenskaper: * Flugskydd * Snygg look med pärla och glitter * Handgjord * Utökat nackstycke med gnistrande look hindrar att ridhuvan glider * Ingen synlig logo * Lätt att brodera egen logo * Matchar vårt Pearl schabrak * Maskintvätt 30°, torktumlas ej
 • Fleecetäcke Hansbo STAY 155 cm marin

  Fleecetäcke Hansbo STAY 155 cm marin
  Fleecetäcke med antipilling, 260 g. Med dubbla täckesfrontspännen fram, samt låga kryssgjordar.
 • Sprenger HS kandar 16mm

  Sprenger HS kandar 16mm
  Kandarbett med en liten tungfrihet som ger rum för tungan utan att trycka på den känsliga gomen. Munstycket böjer sig över tungan i en smidig båge.Ett bra val för hästar som har problem med kontakt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 70 mm.
 • Horze Nevada skrittäcke, 200 g

  Horze Nevada skrittäcke, 200 g
  Tjockt, varmt täcke som håller kylan borta när hästen är i skrittmaskinen. Många stall har lyxen med uppvärmd skrittmaskin för att varva ner hästen efter tuff träning eller för rutinmässig träning. Många hästar behöver extra skydd i skrittmaskinen och det här unikt designade täcket skyddar samtidigt som hästens framdel har full rörelsefrihet. Den mjuka känslan av det här varma och tjocka täcket gör det till ett nöje att använda och snyggt att titta på. Egenskaper: * Välsittande täcke för användning i skrittmaskinen * Perfekt för träning * Bringa och bogar är fria för bästa rörelsefrihet * Dubbel frontknäppning och kryssgjordar * Bensnören och svansskydd * Veck vid bog och höft för bästa komfort Teknisk beskrivning: 1200D ripstop 100 % polyester. Fyllning 200 g. 3000 mm/3000 mvp. Tvättråd: Maskintvätt 30°C. Låt
 • John Whitaker JW Rastrick sommartäcke

  John Whitaker JW Rastrick sommartäcke
  Egenskaper: * Lätt sommartäcke i bomull- och polyesterblandning med andasfunktion, tonat blått kantband med reflekterande väv för synlighet i skymning och mörker * Kontraströd passpoal * Dubbel frontknäppning * Kryssgjordar * Silkigt polyesterfoder för att förhindra skav, svanssnöre
 • Dressyrgjord Hansbo brun 70 cm

  Dressyrgjord Hansbo brun 70 cm
  Dressyrgjord i skinn som ligger mjukt mot hästens buk.Dressyrgjorden är tillverkad i syntet på utsidan för att underlätta rengöringen.
 • Eskadron Competition svettäcke i fleece

  Eskadron Competition svettäcke i fleece
  Ett värmande fleecetäcke med 1 m långa sidor. Broderi, flockning samt dekorativa kantband kan fås om så önskas. Välkommen att kontakta oss för detta. Pris enligt de extra tillvalen som önskas. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Jacson - Jacson Manila Halter - unisex

  Jacson - Jacson Manila Halter - unisex
  Jacson - Fodrad med syntetisk päls. Guldpläterade spännen. Snabb stängning vid kinden. - unisex
 • Horze Supreme grimma med foder

  Horze Supreme grimma med foder
  Välj Horze Supreme grimma med foder när du behöver en fodrad grimma. En slitstark grimma med silveraktiga beslag och mjukt foder på nos- och nackrem för komfort. Egenskaper: * Mjukt foder på nack- och nosrem * Silverliknande spännen och beslag * Den vänstra ringen är utformadså det är enkelt att fästa grimskaftet Teknisk beskrivning: 100% Polyester. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Kentucky flätad nylongrimma

  Kentucky flätad nylongrimma
  Egenskaper: * Konstläder (100 % djurvänligt) * Blå, flätad design * Enkel att sköta * Enkel att använda * Justerbar på två ställen * Guldfärgade spännen, matchar perfekt våra grimskaft * Maskintvätt 30°C, torktumlas ej * Storlek: Cob och Full
 • Horze Nevada mellantjockt utetäcke, 200 g

  Horze Nevada mellantjockt utetäcke, 200 g
  Det här mellantjocka täcket är ett måste och perfekt för användning när årstiderna skiftar. När ett lätt täcke är för tunt och ett traditionellt utetäcke för tjockt, så behöver din häst en kompromiss. Detta täcke är perfekt när årstiderna skiftar. Breda bogveck ger rörelsefrihetför bus och språng, eller när det är dags att rulla sig i snön. Det här utetäcket är mycket prisvärt och perfekt när vädret är oförutsägbart på våren eller hösten. Egenskaper: * Mellantjockt täcke för dagar med skiftande temperaturer * Dubbel frontknäppning med snabbhakar * Dubbla kryssgjordar * Långa bogveck * Svansskydd * Töjbara bensnören * Horze Z-logo Teknisk beskrivning: 1200D ripstop 100 % polyester. Fyllning: 200 g. 3000 mm/3000 mvp. Tvättråd: Maskintvätt 30°C. Låt lufttorka. Användning:Mycket prisvärt täcke för varmare väder. Hållbart
 • Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake

  Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake
  Tillverkad av dubbelbearbetad, slitstark 25 mm nylon. Fodrad med lammskin på nos- och nackrem. Classic sports-dekorationsband på nosremmen ger grimman en snygg look. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake.
 • Imperial Riding Show Up ridhuva

  Imperial Riding Show Up ridhuva
  Imperial Riding Show Up ridhuva
 • Zilco galoppsadel, 750 g, lack

  Zilco galoppsadel, 750 g, lack
  Galoppsadlarna med högglansig yta är kortare fram för att passa dagens ridtrender. De djupare kåporna täcker gjordspännet bättre när hästen är sadlad. Förutom en snygg, glänsande yta har Zilcos högglansiga tävlings- och träningssadlar blivit världsberömda för sin lättskötta, höga kvalitet och slitstyrka. Sadelns vikt kan variera. Egenskaper - stängda stigläderfästen - säteslängd 42 cm - stropp 19 mm - vikt ca 750 g.
 • Eskadron Competition svettäcke i fleece

  Eskadron Competition svettäcke i fleece
  Ett värmande fleecetäcke med 1 m långa sidor. Broderi, flockning samt dekorativa kantband kan fås om så önskas. Välkommen att kontakta oss för detta. Pris enligt de extra tillvalen som önskas. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • LeMieux Classic ridhuva

  LeMieux Classic ridhuva
  Egenskaper: * Denna vackra ridhuva erbjuder både stil och funktion och är designad för tävlingsryttaren * Gjord av kvalitativ 3-vägs virkning och flätning, med örondel i mjukt och bekvämt Lycra-material som gör att ridhuvan sitter säkert med god passform under tränset
 • Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 115 cm Navy/Orange

  Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 115 cm Navy/Orange
  Bucas Recuptex Therapy är ett perfekt val för hästar med ryggproblem då den hjälper till vid behandling av en mängd olika sjukdomar. I marinblått utförande med orange kant. Storlek 115 cm.
 • Harry's Horse fleecetäcke Colors

  Harry's Horse fleecetäcke Colors
  Fleecetäcke med en frontknäppning, svanssnöre och kryssgjordar.
 • Schockemöhle Montreal P Select nosgrimma

  Schockemöhle Montreal P Select nosgrimma
  Kombinationsdel i"Anatomic Line - Select&Mix"-kollektionen från Schockemöhle Sports: MONTREAL NOSGRIMMA har en mjukt vadderad och anatomiskt förformad engelsk nosgrimma utan nosrem. Mycket god bärkomfort tack vare det mjuka fodret. Alla som älskar en enkel design kan nu skapa sitt eget, individuella drömträns med denna eleganta och enkla nosgrimma.Egenskaper: * Mjukt vadderad, anatomiskt förformad engelsk nosgrimma * Utan nosrem
 • Horseware Rambo Varilayer stalltäcke, 450g

  Horseware Rambo Varilayer stalltäcke, 450g
  Mysigt och varmt stalltäcke med skiktad fyllning - varmare täcke med lägre vikt. Egenskaper: * Rambo stalltäcke med Varilayer-teknik, med flera skikt av termobundna fiber för ultimat värmeisolering och komfort med mindre vikt * SureFit-halsdesign, svanssnöre som är enkelt att torka av, svansskydd och kryssgjordar som standard Teknisk beskrivning: 1000 denier ripstop polyesterutsida, skiktad termobunden fiberfyllning upp till 450 g, mikrofiberfoder. V-frontknäppning, avtagbar hals i 250 g, kryssgjordar, svanssnöre.
 • Bucas Power utetäcke Big Neck

  Bucas Power utetäcke Big Neck
  Bucas Power utetäcke har ett skal av ballistiskt nylon som är vattentätt med andasfunktion och värmereflekterande aluminiumyta på insidan. Bogvecken och Click'n Go-bogknäppningen ger Power utetäcke en alltid lika perfekt passform! Power utetäcke har även ett antibakteriellt Stay-Dry-foder som gör att täcket kan sättas på en blöt häst på samma sätt som ett svettäcke. Täcket torkar hästen snabbt och kan lämnas på utan att behöva bytas ut med ett annat täcke. Finns i modellerna Classic Cut med klassisk skärning och ett Combi Neck halstäcke som kan köpas separat, Big Neck för kraftiga halsar och High Neck med hög hals. Egenskaper: * Click?n Go knäppningssystem med nya magnetiska knäppningen. Överlappande, bekväm front * Bogveck för extra rörelsefrihet för bogen och perfekt passform ? endast på Classic Cut-modellen * Ballistiskt nylonskal för ultimat styrka * Vattentätt med andasfunktion * Värmereflekterande aluminiumyta
 • Regntäcke Amigo Bravo-12 Turnout Lite 145 cm marin

  Regntäcke Amigo Bravo-12 Turnout Lite 145 cm marin
  Vattentätt och andbart regntäcke ifrån Horseware. 1200 D polyester utsida.
 • Imperial Riding Pattern dressyrschabrak

  Imperial Riding Pattern dressyrschabrak
  Imperial Riding Pattern dressyrschabrak
 • Sadelgjord Event

  Sadelgjord Event
  Neoprensadelgjord i en anatomisk modell som ger hästen extra rörelsefrihet. Gjorden har trippel elastik i båda ändar och rullspännen i järn.
 • Flughuva, Anthracite, FULL

  Flughuva, Anthracite, FULL
  Flughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, antimikrobiellt quick-dry-material?
 • Horze Avalanche 1200D utetäcke, Heavy 300 g

  Horze Avalanche 1200D utetäcke, Heavy 300 g
  Avalanche vintertäcken är perfekta när du vill skydda din häst mot vädret. En del vinterdagar kräver ett tjockt utetäcke. Detta täcke är perfekt för oberäkneligt väder. Horze Supreme Avalanche PRO vintertäcke är rätt val för vintern. Detta täcke är komplett med bogknäppning med T-spännen, kryssgjordar, töjbara bensnören och stort svansskydd. De många högkvalitativa egenskaperna gör det till ett utmärkt val mot vädret. Egenskaper: * Exklusiv Horze 3-tvätt garanti på 1200D RipStop polyesterskalet för att behålla de vattentäta egenskaperna * Polyester och 300 g stoppning för kalla och regniga dagar * Den höga halsen med sin formade bogöppning och de extra höga bogvecken lindrar trycket på bogen och minimerar skav * Ny, förbättrad bogknäppning med T-spännen för enkel hantering * Spännen i högkvalitativt och hållbart material med silverfärgad yta * Töjbara kryssgjordar för flexibilitet runt
 • Kavalkade Gloss White pannband

  Kavalkade Gloss White pannband
  Böjt pannband med stora vita strass-stenar. Härligt glittrande i olika ljus.|Storlekar: cob, full, kallblod (46 cm).
 • Finntack Pro Technical Mesh sommartäcke

  Finntack Pro Technical Mesh sommartäcke
  Tekniskt nättäcke med flera användningsområden. Slitstarkt med andasfunktion. Den här textilen är snabbtorkande med nylonförstärkt bogstycke mot skav. Egenskaper: * Nättäcke med andasfunktion * Kan användas som flugtäcke, regntäcke eller sommartäcke * Elastiskt svanssnöre med plastöverdrag * Glatt nylonförstärkt bog förebygger skav * Kryssgjordar * Vattenavvisande Teknisk beskrivning: Skalmaterial: 100 % polyester. Tvättinstruktion: 40°C.
 • Horze Wilton ridtäcke i fleece

  Horze Wilton ridtäcke i fleece
  Gör vinterns ridning skönare med Horze Wilton ridtäcke i fleece. Ridtäcke har en sadelutskärning som gör det enkelt att passa till hästens rygg. Den vackra höstfärgspaletten och mjuk, mysig fleece kombineras i ett fantastiskt fleecetäcke. Kardborrknäppning vid manken och svanssnöre hjälper till att hålla täcket på plats när du rider. Egenskaper: * Noppfri fleece av hög kvalitet * Snygg randig design * Lätt att fästa Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Häng upp för att torka.
 • Schockemöhle Memphis, nylongrimma, Sports

  Schockemöhle Memphis, nylongrimma, Sports
  Nylongrimma av mjuk nylon med Schockemöhle Sports-logo på nosrem och spännen. Nack- och nosrem är vadderade med mjuk fleece.
 • Regntäcke Hansbo STAY 600 D 145 cm marin

  Regntäcke Hansbo STAY 600 D 145 cm marin
  Regntäcke i 600 D ripstop med tejpade sömmar, samt dubbla täckesfrontspännen fram och kardborr. Med låga kryssgjordar med elastik och glansigt polyesterfoder. Outletpris! Endast två exemplar
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 95 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 95 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 95 cm.
 • WeatherBeeta Scrim Cooler svettäcke

  WeatherBeeta Scrim Cooler svettäcke
  Svettäcke med mesh-paneler som andas och transporterar bort fukt snabbt. Svettäcket har frontknäppning, dold justerbar maggjord samt svanssnöre. Standardhals.
 • WeatherBeeta Prime Bling dressyrschabrak

  WeatherBeeta Prime Bling dressyrschabrak
  WeatherBeeta Prime Bling dressyrschabrak
 • B Vertigo Alberta lätt mesh-täcke

  B Vertigo Alberta lätt mesh-täcke
  Snyggt svettäcke som ger en proffsig look till din häst, var än ni är. Kvalitettäcken ger en elegant look till hästarna i ditt stall och detta svettäcke är inget undantag med sin sofistikerade design. Det mjuka materialet tillåter luften att cirkulera vilket håller hästen sval och torr och ger braskydd. Den djupa och fylliga nyansen på det här täcket bleknar inte i solljuset. Rejält täcke med god andasfunktion och fukttransportande egenskaper vilket hjälper din häst att bibehålla rätt temperatur både i och utanför transporten. Egenskaper: * Mesh-täcke med andasfunktion* Antibakteriell textilbehandling * Kan användas som flugtäcke eller sommartäcke * Med BV-svansrem * Glatt nylonförstärkt bog förebygger skav * Nickelspännen * Avtagbara kryssgjordar * B Vertigo-logo med silvertråd Teknisk beskrivning: 100 %
 • B Vertigo Montana allroundschabrak

  B Vertigo Montana allroundschabrak
  Detta allroundschabrak i klassiska färger är ett sofistikerat val till din stjärnhoppare. Säsongens härliga färger på detta ståtliga allroundschabrak gör det till ett måste för att matcha med resten av din eleganta B Vertigo-kollektion. Det mjuka, quiltade vågmönstret med snabbtorkande foder håller din häst sval ochkomfortabel. Egenskaper: * Allroundschabrak med kardborreknäppning som håller schabraket på plats * Snabbtorkande foder för hästens välbefinnande * Tre läckra kontrastband för elegans * Klassiska färger Teknisk beskrivning: Skal: 100% bomullstwill. Foder: 100% snabbtorkande polyester/coolmax. Kantband: 100% bomullstwill. Polyestersnören. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med avtagbar hals och sadelutskärning

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med avtagbar hals och sadelutskärning
  Egenskaper: * Flugtäcke med zebratryck, avtagbar hals och sadelutskärning * Mjukt och stark material
 • Schockemöhle Equitus Gamma träns

  Schockemöhle Equitus Gamma träns
  Egenskaper: * Innovation: Kandar ur EQUITUS-kollektionen * Den anatomiska formen liksom funktionen har anpassats till detta kandar * Nosgrimmanär utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Flik för att täcka spännena * Bredare nosgrimma, bredd framtill cirka 45 mm * Tränsbettet fästes med knappnit på nosgrimman * Stångbettet fästes i sidostycket * Extra öglor garanterar att remmarna sitter perfekt ochförhindrar att de glider in i hästens ögon * Brett och svängt pannband med rundade kristaller, designen förhindrar att området runt ögon och öronen kläms eller irriteras
 • Jacson - Jacson Manila Halter - unisex

  Jacson - Jacson Manila Halter - unisex
  Jacson - Fodrad med syntetisk päls. Guldpläterade spännen. Snabb stängning vid kinden. - unisex
 • Weatherbeeta Parka 1200D Deluxe hundtäcke

  Weatherbeeta Parka 1200D Deluxe hundtäcke
  Enastående vattentätt hundtäcke med andasfunktion. Egenskaper: * Superstark 1200D trippelvävd utsida * Vattentätt och med andasfunktion * Polyesterfoder med 220 g polyfyllning * Hel bringa och magskydd med kardborrknäppning * Stor krage för extra värme, komfort och skydd * Koppelhål * Reflexband för extra säkerhet och synlighet i skymning och mörker Teknisk beskrivning: 30 - 70 cm.
 • Bucas ländtäcke

  Bucas ländtäcke
  Bucas ländtäcke är ett idealiskt, lätt och slitstarkt träningstäcke för alla väder. Egenskaper: * Tufft ripstop-skal * Vattentätt skal med andasfunktion * Antibakteriellt foder som skyddar din häst och håller täcket fräscht * Enkelt att ta av under ridturen med hjälp av kardborrknäppningen.
 • WeatherBeeta Scrim Cooler svettäcke

  WeatherBeeta Scrim Cooler svettäcke
  Svettäcke med mesh-paneler som andas och transporterar bort fukt snabbt. Svettäcket har frontknäppning, dold justerbar maggjord samt svanssnöre. Standardhals.
 • Halstäcke Horseware Amigo Bravo, 1200 D

  Halstäcke Horseware Amigo Bravo, 1200 D
  Amigo Bravo 1200 D är ett halstäcke med slittåligt och vattentätt yttertyg i 1200 denier. Täcket har 150 gram termofyllning och blankt innertyg för att minimera skav.  
 • Flughuva Bucas Buzz-Off Zebra 155 cm/XL

  Flughuva Bucas Buzz-Off Zebra 155 cm/XL
  Bucas Buzz Off är en flughuva av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot insekter och solens UV-strålar. I zebra-randigt utförande och storlek 155 cm/XL.
 • Bucas Shamrock Power Classic Cut täcke

  Bucas Shamrock Power Classic Cut täcke
  Bucas Shamrock Powerär ett idealiskt och mångsidigt täcke som är utmärkt både som svettäcke, transporttäcke och lätt stalltäcke. Det är tillverkat av två lager Bucas Stay-Dry textil. Den unika Stay-Dry funktionen sparar tid och täckesbyten och ser till att det alltid är skönt för hästen. Det antibakteriella fodret håller täcket fräscht. Shamrock Power finns i två modeller, klassisk eller hög hals. Egenskaper: * Dubbelt lager av Stay-Dry textil för maximal styrka och fukttransporterande kapacitet * Stay-Dry foder transporterar bort fuktigheten så att din häst alltid är torr *Antibakteriellt foder som skyddar din häst och håller täcket fräscht * Skal med låg friktion för att minimera mängden halm eller strö som fastnar * Överlappande, stoppat framstycke ger extra komfort och skyddar mot bogrem och knäppningar * Bogveck för extra rörelsefrihet och perfekt passform * Avtagbara elastiska remmar på insidan för att
 • Horseware Amigo stalltäcke

  Horseware Amigo stalltäcke
  Populärt täcke för stall och transport. Egenskaper: * Detta är ett mångsidigt täcke som kan användas som svettäcke, i stallet eller i transporten, med fuktreglerande teknik som absorberar bort fukten Teknisk beskrivning: Ringspunnen och borstad polyesterutsida, klassiskt snitt, dubbelfrontknäppning, kryssgjordar, svanssnöre.
 • Shires Topaz nylongrimma

  Shires Topaz nylongrimma
  Iögonfallande färger kännetecknar dessa snygga grimmor. Med vaddering på nackstycke och nosgrimma för att förhindra skav och för en bekväm, anpassad passform. Gjord av slitstark nylonväv med hake på rundsydd käkrem och rejäla spännen. Matchande grimskaft finns att köpa separat.
ileadilead