Hästutrustning
& ridutrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

Populärt inom hästutrustning

 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Eskadron Flughuva

  Eskadron Flughuva
  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.

Fler tips på hästutrustning

 • Kentucky ridhuva i lång modell med kristall & pärla

  Kentucky ridhuva i lång modell med kristall & pärla
  Egenskaper: * Flugskydd * Snygg look med kristall och pärla * Handgjord * Utökat nackstycke med gnistrande look hindrar att ridhuvan glider * Ingen synlig logo * Nosbandet kan bindas upp * Lätt att brodera egen logo * Matchar vårt Pearl schabrak
 • Bucas Flugtäcke Buzz Off Rain (130, Silver)

  Bucas Flugtäcke Buzz Off Rain (130, Silver)
  Bucas Buzz Off rain kombinerar fördelarna med ett flugtäcke med de hos ett regntäcke, perfekt för växlande väder under den Svenska sommaren. Den övre delen är vattentät samtidigt som den andas på ett bra sätt medan sidorna och under magen
 • Weatherbeeta Comfort halvpadd med minnesskum

  Weatherbeeta Comfort halvpadd med minnesskum
  Egenskaper: * Mjuk, halkfri padd med andasfunktion för extra skydd för manke och rygg * Överlägsen stötdämpning och jämn tryckfördelning * Antimikrobiell, svampmotverkande och snabbtorkande Teknisk beskrivning: Längd med ryggrad i storlek S - 48cm. Längd med ryggrad i storlek L - 57cm.
 • Finntack Pro flätat grimskaft i nylon

  Finntack Pro flätat grimskaft i nylon
  Hållbart, tvåfärgat grimskaft av flätad nylon. Inklusive snabbknäppe av mässing. Teknisk beskrivning: Grimskaft, tvåfärgat, nylon.
 • Waldhausen Salon Flugpannband - Svart

  Waldhausen Salon Flugpannband - Svart
  Klassiskt flugpannband till häst från Waldhausen. Fästs med kardborreband i grimman eller tränset. Kardborreband på bägge sidor för enkel fastsättning. Färg: Svart Storlekar: Ponny, Full
 • Funktionstäcke Bucas Power Cooler 110 cm Navy/Silver

  Funktionstäcke Bucas Power Cooler 110 cm Navy/Silver
  Bucas Power Cooler är ett högpresterande och mångsidigt funktionstäcke som leder bort fukt och ser till att hästen alltid är torr. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 110 cm.
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Horze Windsor allroundschabrak
  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Tech Stirrups Venice (Svart/Titan)

  Tech Stirrups Venice (Svart/Titan)
  Venice stigbygel är utrustad med en revolutionerande säkerhetsanordning med hjälp av magneter. Om olyckan skulle vara framme öppnas en sektion av stigbygeln, vilket underlättar frisättningen av foten. Därefter tack vare en fjäder, kommer sekt
 • Horze Wilton allroundschabrak

  Horze Wilton allroundschabrak
  Ett djärvt Z-logomönster smyckar i silikongreppet på det här konturformade allroundschabrak. Ett förstärkt område under stropparna håller sadeln säkert på plats och skyddar mot skav. Horze Wilton allroundschabrak i djärva säsongsfärger med dubbelt kantband är ett utmärkt val för både hopp- och nöjesryttaren. Mjuk quiltning och snabbtorkande foder för skötseln enkel. Egenskaper: * Format hoppschabrak * Silikontryck vid sadelområdet * Antiglid förhindrar att sadeln glider * Kantband med ett silverfärgat och ett grått band * Extra hållbart material vid sadelgjordsområdet Invändigt foder av snabbtorkande polyester * Sadel- och sadelgjordsremmar håller schabraket på plats Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.
 • Animo W-Pad (Svart)

  Animo W-Pad (Svart)
  Ny innovativ sadelpad från Animo gjord för att använda inom de flesta av sportens olika discipliner. W-Pad fångar upp och dämpar effektivt stötar samt fördelar trycket på ett bra sett samtidigt som den ser till att sadeln behåller sin naturl
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 135 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 135 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Mink Horse MPro Schabrak, suede/antracit - m. cut-back, ventilasjon och anti-slip

  Mink Horse MPro Schabrak, suede/antracit - m. cut-back, ventilasjon och anti-slip
  Läckra och solida schabrak med cut-back för frihet vid manken. Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid är torr. På toppen av schabraket sitter ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Schabraket är förstärkt under sadelgjordsstropparna som dessutom kan öppnas, vilket ger stor flexibilitet. I en kräftig, blöd, antracit mocka, med passpoaler och förstärkning i svart. Finns i typ/storlek: sadelform/Island, dressyr eller allroundmodell i storlekarna 16" & 17".
 • John Whitaker JW Valencia grimma

  John Whitaker JW Valencia grimma
  Egenskaper: * Denna lyxiga grimma är gjord av 100 % högkvalitativt läder * Mässingsspännen * Snygg design med kontrastsömmar på nosgrimma och sidostycken
 • Karlslund New style kombinerad nosgrimma

  Karlslund New style kombinerad nosgrimma
  New Style-kombinerade nosgrimma är en del av en serie färger av mjuk kvalitet med mässingbeslag.
 • HV Polo Mira dressyrschabrak

  HV Polo Mira dressyrschabrak
  HV Polo Mira dressyrschabrak
 • HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0

  HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0
  HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0
 • HV Polo Evony dressyrschabrak

  HV Polo Evony dressyrschabrak
  HV Polo Evony dressyrschabrak
 • Equiline Safe Riding Cover Strass (Svart)

  Equiline Safe Riding Cover Strass (Svart)
  Den exklusivaste varianten av Covers från Equiline, nämligen med strass längst med ena sidan. Kommer i förpackning om två och är enkla att byta ut mot dina befintliga. Passar Equilines S1 stigbyglar.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 135 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 135 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 135 cm.
 • Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar

  Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar
  Bett med äppelsmak rakt 12 mm med fasta ringar.
 • Covalliero allroundschabrak Collection F/S18

  Covalliero allroundschabrak Collection F/S18
  Egenskaper: * Anatomiskt format * Attraktiv, klassisk quiltning med mesh-kant och logoapplikation * Snabbtorkande undersida med andasfunktion * Sadel- och gjordremmar med kardborrknäppning * Finns i hopp- och dressyrmodell * Maskintvätt 30°C
 • Sprenger CM odelat tränsbett, 16 mm

  Sprenger CM odelat tränsbett, 16 mm
  Comfort Mouth - namnet talar för sig självt. Munstycket ger hästen ultimat komfort och hjälper den att acceptera ryttarens hand. Tungfriheten ger plats åt långa och tjocka tungor. Bettet motverkar tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Dyon Flughuva (Svart, Full)

  Dyon Flughuva (Svart, Full)
  Snygg flughuva från Dy´on med logga framtill. 
 • Kentucky grimskaft 2 m

  Kentucky grimskaft 2 m
  Egenskaper: * 2 m långt * Lättanvänd snabbhake * Mycket mjukt för bekvämt grepp * Gjort av nylon
 • Horseware Amigo läderträns

  Horseware Amigo läderträns
  Egenskaper: * Fodrad och formad nosgrimma * Pannband och käkrem * Gummityglar ingår Teknisk beskrivning: Material: Miljövänligt läder av god kvalitet.
 • Schockemöhle Equitus Gamma träns

  Schockemöhle Equitus Gamma träns
  Egenskaper: * Innovation: Kandar ur EQUITUS-kollektionen * Den anatomiska formen liksom funktionen har anpassats till detta kandar * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Flik för att täcka spännena * Bredare nosgrimma, bredd framtill cirka 45 mm * Tränsbettet fästes med knappnit på nosgrimman * Stångbettet fästes i sidostycket * Extra öglor garanterar att remmarna sitter perfekt och förhindrar att de glider in i hästens ögon * Brett och svängt pannband med rundade kristaller, designen förhindrar att området runt ögon och öronen kläms eller irriteras
 • Stalltäcke HS Ultra Light 145 cm Tipsy Pink

  Stalltäcke HS Ultra Light 145 cm Tipsy Pink
  Stalltäcke Ultra Light från HANSBO SPORT är ett lättviktsstalltäcke i utförande Tipsy Pink. Täcket är tillverkat i nylon och fodrat med ett polyesterfoder för att undvika skav. 160 g fyllning. I storlek 145 cm.
 • Schockemöhle Colombo träns

  Schockemöhle Colombo träns
  Egenskaper: * Elegant träns från Schockemöhle Sports * Engelsk kombinerad nosgrimma * Mjukt vadderat nackstycke * Svängt pannband * Käkremmen och sidostyckena är justerbara på båda sidorna * Tyglar ingår inte
 • HV Polo Geri dressyrschabrak

  HV Polo Geri dressyrschabrak
  HV Polo Geri dressyrschabrak
 • Mink Horse Air Schabrak - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip, hop

  Mink Horse Air Schabrak - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip, hop
  "State of the Art" schabrak med memoryskum under sadeln, vilket ger konstant tryckfördelning och stötdempning. Undersidan er fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket sekersteller att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hestens rygg, så denna alltid ar torr. På toppen av schabraket er ett net, som ger ventilation och frisk luft under schabraken. En diskret logo i silver er placerat ovanpå. Vidare er sadelgjordsstropparna stengningsbara med kardborrband, som ger stor flexibilitet. Egenskaper: * Schabrak med memoryskum under sadeln * Tryckfördelning och stötdempning * Anti slip & quick dryVentilation i top * Stengningsbare sadelgjordsstroppar
 • QHP Liberty Repgrimma Set med Tyglar och Halsring - Koboltblå

  QHP Liberty Repgrimma Set med Tyglar och Halsring - Koboltblå
  Det ultimata settet för natural horsemanship och Liberty-ryttaren! Här är ett set i tre delar med en riktigt fin repgrimma, tyglar och en halsring. Perfekt liberty-set för dig som rider bettlöst i halsring eller repgrimma, eller tränar frihetsd
 • Kavalkade Kaval-Top schabrak, VS

  Kavalkade Kaval-Top schabrak, VS
  Detta utmärkta schabrak har anatomisk formad skumgummistoppning för ännu bättre sittkomfort. Anatomiskt format gummi formar sig perfekt under sadeln. Glider aldrig Mycket god tryckfördelning. Hållare och kardborreremmar garanterar att det sitter på plats. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • LeMieux CC vojlock i bomull

  LeMieux CC vojlock i bomull
  Egenskaper: * Tillverkad av högkvalitativ bomull som är både stark och sval under sadeln. Hög manke, elastiska D-ringremmar * Sadelgjordsområde med logo och inneröglor * Detta är en mycket sportig lågprofilsvojlock
 • Schockemöhle Copenhagen träns

  Schockemöhle Copenhagen träns
  Egenskaper: * Hannoveransk nosgrimma från Schockemoehle Sports * Optimal komfort för hästen tack vare underlagda spännen * Vadderat anatomiskt format nackstycke * Käkremmen och nosgrimman är individuellt justerbara * Sidostycken med hakar * Svängt pannband med strasstenar * Utan tyglar
 • PFIFF New Pazifik allroundschabrak

  PFIFF New Pazifik allroundschabrak
  Klassiskt schabrak med liten quiltning. Maskintvätt 30°C. Teknisk beskrivning: Yttermaterial: 100 % polyester. Innermaterial: 100 % polyester. Fyllning: 2 cm skum.
 • Stalltäcke Horseware Amigo Insulator 200g Navy/silver 160 cm

  Stalltäcke Horseware Amigo Insulator 200g Navy/silver 160 cm
  Amigo Insulator är ett populärt och prisvärt stalltäcke från Horseware, med perfekt passform som minimerar skav.
 • Finntack Elite grimma i läder med fast pullarnosgrimma

  Finntack Elite grimma i läder med fast pullarnosgrimma
  Spärrgrimma av läder, med Fig 8 nosgrimma. Dubbla ringar för huvudstång, ring för springrem, och justerbart nackstycke.
 • Bett tredelat med droppe i mitten mässing 12 mm ringar 55 mm, 12.5 cm

  Bett tredelat med droppe i mitten mässing 12 mm ringar 55 mm, 12.5 cm
  Tredelat bett i mässing med droppe i mitten. Finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 12 mm och måttet på ringarna är 55 mm.
 • Waldhausen Unicorn Hearts Flugpannband

  Waldhausen Unicorn Hearts Flugpannband
  Sött flugpannband som är rosa och lila med hjärtmönster och har mjukt och skönt teddyfoder. Matchar resten av produkterna i Unicorn Hearts-serien från Waldhausen. Perfekt för att skydda din ponnys ögon och ansikte mot irriterande flugor och i
 • Ridspö Supergrip, 55 cm

  Ridspö Supergrip, 55 cm
  Hoppspö Supergrip i härligt glittriga färger! Spöt är försett med knopp och lädersnärt.
 • Kavalkade Charlotte aachen-nosgrimma

  Kavalkade Charlotte aachen-nosgrimma
  Kavalkade Charlotte aachen-nosgrimma
 • Pfiff New Lord dressyrsadel

  Pfiff New Lord dressyrsadel
  Vadderade knästöd, djup sits, längre kåpor, vibrerande träbom, kilbossor och långa stroppar. Teknisk beskrivning: 16.5” and 17.5” are available with a tree width of II (normal, middle tree width).
 • Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Med 250g Marin/Röd & Blå 145 c

  Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Med 250g Marin/Röd & Blå 145 c
  Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Medium 250 g 145 cm är tillverkat i 1200 D polyester och har 250 grams fyllning. Täcket är vattentätt och andas, samt levereras med halstäcke.
 • LeMieux allroundschabrak i bomull

  LeMieux allroundschabrak i bomull
  Snyggt och hållbart schabrak lämpligt för både daglig användning och på tävlingar. Utsida av bomull av hög kvalitet och foder för temperaturreglering och med andasfunktion. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Sprenger stigbygelinlägg, rostfritt stål

  Sprenger stigbygelinlägg, rostfritt stål
  Sprenger stigbygelinlägg, rostfritt stål. Teknisk beskrivning: Material: rostfritt stål.Säljes i par.
 • Bucas Buzz-Off flughuva

  Bucas Buzz-Off flughuva
  Buzz-Off flughuva kan kombineras med alla Buzz-Off täcken eller användas separat som ett utmärkt skydd som hålls på plats av en töjbar rem. Egenskaper: * Skyddar huvudet och öronen mot insekter * Med töjbara remmar
 • Eskadron Flughuva, silverbård

  Eskadron Flughuva, silverbård
  Anti Fly-huva, silverbård, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva, silverbård.
 • John Whitaker JW Alex schabrak

  John Whitaker JW Alex schabrak
  Tillverkat av 100 % bomull, med 5 mm högdensitetsskumfoder och 200 g Synthermax-fiberfyllning. Det finns en liten flik på manken med W Horse samt en enkel men elegant diamantquiltning. + Kombinera med matchande produkter.
ileadilead