Hästutrustning
& ridutrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

Populärt inom hästutrustning

 • Ländtäcke Cooler från CATAGO

  Ländtäcke Cooler från CATAGO
  Ländtäcket transporterar bort överflödig värme från hästen. Täcket har kardborreförslutningar på framsidan, som kan fästas i sadeln så att täcket hålls på plats samtidigt som man är ute och rider. Detta är en modell som ligger bak
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Eskadron Flughuva

  Eskadron Flughuva
  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.

Fler tips på hästutrustning

 • Horze UV-sommartäcke med retroblomtryck

  Horze UV-sommartäcke med retroblomtryck
  Horze UV-sommartäcke med retroblomtryck
 • Bucas Dublin Control grimma med grimskaft

  Bucas Dublin Control grimma med grimskaft
  De legendariska Bucas Dublin grimmorna ger bästa möjliga komfort tack vare bruket av mjuk, men stark webbing med vadderad nos- och nackrem. En specialformad käkring gör det lättare att öppna och stänga grimman med haken samtidigt som den hindrar haken från att skava.
 • Horze Vail ulltäcke

  Horze Vail ulltäcke
  Vackra, fylliga blå nyanser med klassisk ulldesign ger detta täcke en elegant stil. Alla vill göra en entré när deras häst går ur transporten på tävlings- eller utställningsdagen. Det här täcket har den effekten och är ett vackert val när du vill visa upp din häst. Det tjocka ulltäcket har gott omdetaljer och god passform. Ull med andasfunktion håller din häst varm under resan men är också utmärkt som svettäcke. Kvalitetsutförande till ett bra pris. Egenskaper: * Andasfunktion * Perfekt för brodyr * Värmande ull * Avtagbara gjordar * Hals säljs separat (produkt #24613) Teknisk beskrivning: 85 % ull, 15 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 30°C på ullprogram med endast lätt centrifugering. Använd vanligt tvättmedel som inte innehåller blekmedel eller sköljmedel. Lufttorkas. Torktumlas ej. Användning:Ett perfekt täcke för tävling och
 • Jacson Hundtäcke Softpile, 20-60cm

  Jacson Hundtäcke Softpile, 20-60cm
  Hundtäcke i mjuk softpile och det detaljer in kontrastfärg. Kardborreband fram och under magen. Teknisk beskrivning: 280gsm 100% polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader med liknande färger. Stäng kardborrebanden innan du tvättar täcket.
 • Kavalkade Splendid pannband

  Kavalkade Splendid pannband
  Kavalkade Splendid pannband
 • Weatherbeeta sommartäcke Lite III standardhals

  Weatherbeeta sommartäcke Lite III standardhals
  Egenskaper: * Med andasfunktion och sval 190 g polybomull * Mankvaddering * Fodrade bogar och svansskydd för att förhindra skav * Traditionella bogveck för naturlig rörelsefrihet * Svansskydd * Enkel frontknäppning * Dubbla låga kryssgjordar * Justerbara och avtagbara bensnören
 • Sommartäcke Amigo 145 cm marin

  Sommartäcke Amigo 145 cm marin
  Sommar/stalltäcke i borstad polyester. Låga kryssgjordar och dubbla täckesfrontspännen.
 • Weatherbeeta Comfitec hållbar flughuva i mesh med nos

  Weatherbeeta Comfitec hållbar flughuva i mesh med nos
  Weatherbeeta Comfitec hållbar flughuva i mesh med nos
 • Kavalkade fleecesvettäcke

  Kavalkade fleecesvettäcke
  Håller värmen, med utmärkta fukttransporterande egenskaper. Utmärkt passform tack vare ryggsömmen, med mankludd, taffeta-foder vid bogen och justerbart bogfäste.
 • Svettäcke Horseware Amigo Jersey, Marin

  Svettäcke Horseware Amigo Jersey, Marin
  Det här svettäcket i borstad polyester transporterar snabbt och effektivt bort fukt från hästens kropp efter ansträngning. Passar både som stalltäcke och transporttäcke.
 • Eskadron svettäcke fleece Stamped (Reflexx SS20)

  Eskadron svettäcke fleece Stamped (Reflexx SS20)
  Eskadron svettäcke fleece Stamped (Reflexx SS20)
 • Weatherbeeta Satin bogskydd

  Weatherbeeta Satin bogskydd
  Det här släta bogskyddet kan användas året runt för att förhindra skav från täcken runt manke och bog. Det passar lätt under vilket täcke som helst, är väldigt lätt och svalkar behagligt i varmt väder. Egenskaper: * Mjukt och lätt material * Enkelt att använda och bra passform
 • Gummi pelham rakt 20 mm 10,5 cm

  Gummi pelham rakt 20 mm 10,5 cm
  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 125 mm, underskänkel 60 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Horze Largo lädergrimma

  Horze Largo lädergrimma
  Mjuk vaddering gör denna fina grimma till ett klokt val. Vadderat foder på nosgrimman och nackstycket liknande det på våra finaste träns, och den här grimman blir en favorit för tävling och utställning. Denna smala grimma ser fantastisk ut på alla raser och mässingsspännen är en vacker detalj. Rundsydd käkrem definierar hästens käklinje. Egenskaper: * Justerbar på både nos- och nackrem * Karbinhake vid käken * Dubbelsydd stil Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiskarengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • John Whitaker JW Thornton ridhuva

  John Whitaker JW Thornton ridhuva
  Egenskaper: *Öron i mjuk polysatin med metallic PU-kantband * Huva i virkad bomull och fyrkantig design * Whitaker-broderi i metallic med 3 kristaller * 100 % bomull
 • Jacson - Jacson Sydney Saddle Pad - 0

  Jacson - Jacson Sydney Saddle Pad - 0
  Jacson - Anatomiskt formad för att undvika tryck. Funktions foder. Kardborreband på alla remmar. Broderad logotyp. - 0
 • Horze Avalanche 1200D utetäcke, Heavy 300 g

  Horze Avalanche 1200D utetäcke, Heavy 300 g
  Avalanche vintertäcken är perfekta när du vill skydda din häst mot vädret. En del vinterdagar kräver ett tjockt utetäcke. Detta täcke är perfekt för oberäkneligt väder. Horze Supreme Avalanche PRO vintertäcke är rätt val för vintern. Detta täcke är komplett med bogknäppning med T-spännen, kryssgjordar, töjbara bensnören och stort svansskydd. De många högkvalitativa egenskaperna gör det till ett utmärkt val mot vädret. Egenskaper: * Exklusiv Horze 3-tvätt garanti på 1200D RipStop polyesterskalet för att behålla de vattentäta egenskaperna * Polyester och 300 g stoppning för kalla och regniga dagar * Den höga halsen med sin formade bogöppning och de extra höga bogvecken lindrar trycket på bogen och minimerar skav * Ny, förbättrad bogknäppning med T-spännen för enkel hantering * Spännen i högkvalitativt och hållbart material med silverfärgad yta * Töjbara kryssgjordar för flexibilitet runt
 • Horseware Rambo Optimo utegångstäcke inkl. 400g. Liner

  Horseware Rambo Optimo utegångstäcke inkl. 400g. Liner
  Totalt rörelsefrihet för din häst. Egenskaper: * Utegångstäcke med Rambo Split-teknik för total rörelsefrihet * Det starkaste och mest hållbara utegångsmaterialet på marknaden * 1000 denier vattentät ballistisk nylon med andasfunktion, antistatiskt och antibakteriellt polyesterfoder* Fyllningen är termobunden fiberfyllning som ger längre värmeisolering * Passar med Optimo liner-system Teknisk beskrivning: 1000D ballistisk vattentät nylon med andasfunktion, hals med välsittande passform, V-frontknäppning, bogveck, reflexband, tejpade sömmar, svanssnöre som är enkelt att hålla rent, extra stort svansskydd, avtagbar hals 150g, 3 raka gjordar, glansigt polyesterfoder, 400 g Optimo liner ingår.
 • Weatherbeeta Prime ridhuva

  Weatherbeeta Prime ridhuva
  Egenskaper: * Virkad ridhuva av tjock bomull för ljudredicering * Matchande kollektion finns
 • Vintertäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus 400 g 140 cm marin

  Vintertäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus 400 g 140 cm marin
  1200 D yttertyg i polyester. 400 g fyllning, halsstycke ingår.
 • Eskadron PRO COVER flugtäcke

  Eskadron PRO COVER flugtäcke
  Unikt flugtäcke tillverkat av tätstickad polyestermesh med integrerat ryggstycke av lätt, antisvett-material med andasfunktion som skyddar mot nedkylning. Avtagbara kryssgjordar som gör att täcket ligger säkert både i transporten och ute i hagen. Matchar Sports Selection perfekt.
 • Horze bZeen reflexsele

  Horze bZeen reflexsele
  Slitstark, skön och starkt reflekterande för ridning i mörkerOm du rider nära en väg i mörkret kan du reducera olycksrisken med hjälp av en reflexsele. Sele av slitstarkt nylon. Med reflextejp och mycket synlig orange färg. Justerbar så att hästen alltid kan vara komfortabel. Hög synlighet ger bilisterna möjlighet att vidta försiktighetsåtgärder när de närmar sig er. Kanske de t o m saktar ner i sin förvirring över vad de faktiskt ser! De ser ju bara ljuset från reflexerna!Egenskaper * Starkt reflekterande, orangefärgad förbygel * Minskar risken för olyckor * Ger bilisterna en chans att vidta försiktighetsåtgärder innan de möter dig Detaljer * 100% hållbar nylonwebbing * Torkas av med trasa eller tvättas i tvål och vatten och sköljs noggrant.
 • Finntack Pro Yankee nylongrimma

  Finntack Pro Yankee nylongrimma
  Finn-Tack grimma av kraftigt nylon med mjuk yta. Robusta mässingbeslag och syntetiskt läderfoder i nacken. Teknisk beskrivning: Bredd: 20mm.
 • Eskadron dressyrschabrak SOFTSHELL Classic Sport SS20

  Eskadron dressyrschabrak SOFTSHELL Classic Sport SS20
  Eskadron dressyrschabrak SOFTSHELL Classic Sport SS20
 • Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 125 cm

  Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 125 cm
  Mio Fly Rug är ett flugtäcke med fodring i man och bogparti, vilket motverkar skav. Täcket är tillverkat i mjuk polyester för att säkerställa komfort och funktion.
 • Bucas Irish Turnout Extra Classic Cut täcke

  Bucas Irish Turnout Extra Classic Cut täcke
  Bucas Irish Turnoutär ett utmärkt täcke som verkligen är värt pengarna. Det har en otrolig flexibilitet som kan fylla just din hästs behov.Man kan välja mellan två olika vikter, Light och Extra. Turnout Light har en polyesterstoppning på 50 g mellan skalet och fodret medan Extra har en polyesterstoppning på300 g.Den höga halsen ger extra skydd och har fästpunkter för Irish Turnout Combi-Neck halstäcke för skydd av hela halsen (24164). Egenskaper: * Tufft RipStop-skal * Vattentät ytbehandling med andasfunktion * Nylonfoder med andasfunktion * Bogveck för extra rörelsefrihet och perfekt passform * Säker bogrem med kardborreknäppning över * Skal: polyester RipStop-textil Teknisk beskrivning: Foder:Turnout Light: Nylon med andasfunktion samt 50 g thermobunden polyesterstoppning. (24163).Turnout Extra: Nylon med andasfunktion samt 300 g thermobunden polyesterstoppning. (24162).
 • Kerbl Elastiskt Grimskaft - Olika storlekar

  Kerbl Elastiskt Grimskaft - Olika storlekar
  Slittålig elastiskt grimskaft med panik- och tjurhake. Bra för olika typer av olika bindningsbehov som i stall, vid transport, spolspilta m.m. Maxbelastning för brytpunkten är 350 kg.
 • Horseware Mio stalltäcke

  Horseware Mio stalltäcke
  Klassisk skärning med dubbelt bogfäste. Lent foder vid bogen. Egenskaper: * Klassisk stil * Kryssgjordar * Svanssnöre Teknisk beskrivning: Material: 100% Polyester.
 • Horseware Rambo Deluxe fleecetäcke, utan fyllning

  Horseware Rambo Deluxe fleecetäcke, utan fyllning
  Egenskaper: * Klassiskt snitt med dubbel frontknäppning och kryssgjordar * Detta är ett fleecetäcke i superkvalitet som transporterar bort fukt och håller din häst varm samtidigt som det ger gradvis kylning * Utmärkt för användning i stallet eller i transporten * Passar med Rambo®-tillbehören
 • Eskadron svettäcke i ull

  Eskadron svettäcke i ull
  Kraftig ren ny ullkvalitet med vaddering vid nacken. Välj till kantband om så önskas.
 • Eskadron Flughuva

  Eskadron Flughuva
  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Horze Warren mjuk lädergrimma

  Horze Warren mjuk lädergrimma
  Horze Warren mjuk lädergrimma
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Sven repgrimma i bomull, 10 mm

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Sven repgrimma i bomull, 10 mm
  Grimma i bomull 10 mm.
 • Grimskaft cushion web m pistolhake 2 m

  Grimskaft cushion web m pistolhake 2 m
  Grimskaft i cushionweb, 2 m.
 • Vintertäcke Horseware Rambo Duo 130 cm Blå

  Vintertäcke Horseware Rambo Duo 130 cm Blå
  Rambo® Duo 130 cm Blå från Horseware är ett vintertäcke av mycket hög kvalitet, samt tålighet och hållbarhet. Med 1000 Denier i slitstyrka och med yttermaterial i ballistisk nylon så gör Rambo® Duo din häst minst sagt redo för vinterns klimat.
 • LeMieux Loire grimma

  LeMieux Loire grimma
  Egenskaper: * Fleecefodrad grimma med vacker finish och satinöverdragna och präglade metallbeslag * En härligt mjuk grimma med fleecefoder på nackstycke, sidostycken och nosgrimma * Multijusterbar vid käken och nackstycket (justerbar från båda sidorna)
 • Jacson Schabrak Crystal FD

  Jacson Schabrak Crystal FD
  Schabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader.
 • Bucas Freedom täcke med hög hals 150 g

  Bucas Freedom täcke med hög hals 150 g
  Freedom Turnout-täcket ger valuta för pengarna med garanterad Bucas-kvalitet. Freedom utetäcke har ett skal av 600D ripstop och finns i tjocklekarna Light-Weight Turnout för både vår och vinter, Medium med 150 g fyllning och Extra med 300 g fyllning. Freedom utetäcke finns nu i modellerna Classic Cut och Full Neck med hals där halstäckena har tjocklekarna Medium och Extra med 150 g fyllning. Egenskaper: * Vattentätt ripstop-skal med andasfunktion * Nylonfoder med andasfunktion * Kryssgjordar * Fästen för bensnören
 • Jacson - Jacson Grimma Reflex - 0

  Jacson - Jacson Grimma Reflex - 0
  Jacson - Grimma med reflekterande band på nos och sidostycken. Finns i flera färger och storlekar. - 0
 • Horze Christmas ridtäcke

  Horze Christmas ridtäcke
  Ta en härlig ridtur i jul med det här roliga, färgrika julridtäcket. Ridtäcke med andasfunktion i härligt jultema, som gör ridturen extra rolig i jul. Täcket har glittrigt kantband och du fäster det enkelt till sadeln med remmar. Egenskaper: * Snygg ridtäcke med jultema * Andasfunktion * Silvrigt kantband * Lätt att fästa till sadeln Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvättas kallt 30°C. Lufttorka för att behålla formen.
 • LeMieux Lasso grimma

  LeMieux Lasso grimma
  LeMieux Lasso grimma
 • Jacson Grimma Badge

  Jacson Grimma Badge
  Grimma med fleece på nosen och spännen i guld. Fleecefoder i nacke.
 • Imperial Riding Verona dressyrschabrak

  Imperial Riding Verona dressyrschabrak
  Verona dressyrschabrak.
 • Horze Limited Edition Sweetheart Pony fleecetäcke

  Horze Limited Edition Sweetheart Pony fleecetäcke
  Horze Limited Edition Sweetheart Pony fleecetäcke
 • Stigbygel rostfritt stål, länk i sidorna dam grå

  Stigbygel rostfritt stål, länk i sidorna dam grå
  Stigbygel i rostfritt stål med gummiplatta och länk i sidorna. Stigbygeln är grå och finns i både herr och damstorlek.
 • Horze Nice grimma

  Horze Nice grimma
  Visa din hästs sportiga sida med denna snyggt randiga grimma. Randig vävribb ger en snygg stil till denna, annars enkla, klassiska stallgrimma. En nylongrimma är utmärkt när det är dags för bad och torkar snabbt. Egenskaper: * Mycket prisvärd * Justerbar nos- och nackrem * Pistolhake vid käken * Silverfärgade spännen * Matcha med produkt #22666 Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Schabrak HS SATIN Dressyr full baby blue

  Schabrak HS SATIN Dressyr full baby blue
  Exklusivt hopp & dressyrschabrak i vacker design för både tävling och träning, tillverkat i högkvalitativt shiny polyestertyg.
 • Chukka pannband, brun

  Chukka pannband, brun
  Den senaste modellen i vår Chukka-kollektion är vackert handsydd och tillverkad av vårt finaste, smidiga läder.
ileadilead