Hästutrustning
& ridutrustning

Varumärken på utrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

 • Back on Track bogskydd

  Vårt nya unika Back on Track bogskydd är en produkt som ökar blodcirkulationen runt bogarna, tack vare den unika funktionen av vårt Welltex®-material. Bogskyddet har en tätsittande passform, som täcker pectoralimuskeln i bröstet, trapezius runt manken samt deltoideusmuskeln. Back on Track bogskydd kan användas för att förebygga muskelsträckningar, som är mycket vanliga skador hos hästar och läkningsprocessen är ofta långvarig. Back on Track bogskydd minimerar också risken för skav från täcken. De tre kuddarna på sidorna hjälper till att avlasta trycket från manke och bog. Dessa är tillverkade av högfunktionell, tredimensionell stoppning för bästa luftflöde. Du kan med fördel använda bogskyddet året runt och det är perfekt till de kalla vinterdagarna. Back on Track bogskydd är idealiskt för att förebygga skador hos hästar som ska prestera och när musklerna är under maximal belastning. Bogskyddet är också lämpligt till hästar som återhämtar sig från bogskada eller för välbefinnandet i allmänhet.
 • Horseware Rambo vadderad grimma

  Egenskaper: * Lyxig grimma med mjukt fleecefoder. Matchar de övriga produkterna i Rambo-sortimentet Teknisk beskrivning: Nylongrimma, tjockt fleecevadderat nos- och nackstycke, justerbar nosgrimma, snabbknäppning vid käken.
 • Eskadron Flughuva, guldbård

  Anti Fly-huva, guldbård, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva, guldbård.
 • Sprenger HO kandarbett, Aurigan, 16 mm

  Detta unika kandarbett med sitt sluttande munstycke och en smidig, rundad port vinklas framåt och ger fin tryckfördelning på tungan. Bettet utnyttjar den exceptionella känsligheten hos hästens tunga och ger därmed precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan. Perfekt för att försiktigt börja vänja hästen vid kandarbett. Det lutande munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun, och ger en avslappnad och säker kontakt med kandaret. Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 50. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Harry's Horse fleecetäcke Colors

  Fleecetäcke med en frontknäppning, svanssnöre och kryssgjordar.
 • CROWN "Azzaro" pannband

  Elegant pannband med gnistrande kristaller.
 • Eskadron Schabrak BRILLANT

  Tillverkat av bomullspolyestermix av mycket högkvalitativ bomull, i exklusiv quiltning. Materialet på insidan är pälsvänlig bomull, med stabiliserande skuminlägg med mjuk stoppning.(Likadant schabrak som Impuls, men annat tyg). Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak BRILLANT.
 • Horze Hamptons grimma

  Du kommer att älska denna prisvärda nylongrimman med stilren snygg look Denna praktiska grimma är unik med guldfärgade beslag och mjukt neoprenfoder på nos- och nackrem samt sidostycken för komfort med andasfunktion. Denna grimma är perfekt för dagligt bruk med justerbar nos- och nackrem samt pistolhake vid käken. Horze-loggor gör den ännu snyggare. Egenskaper: * Komfort, kvalitet och stil * Justerbar nos- och nackrem * Pistolhake vid käken * Mässingfärgade beslag * Horze-loggor på sidostyckena Teknisk beskrivning: Material: polypropylen, mässingfärgade beslag. Tvättråd: Tvättas i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Finn-Tack Pro fleecetäcke med mesh-foder

  Kvalitets fleecetäcke som inte luddar med nätfoder och god passform. Materialets tekniska egenskaper gör att hästen torkar snabbt och det hindrar hästhår från att fastna i täcket. Täcket har snabbknäppe vid bogen, kryssgjordar, svansrem och bensnören. Teknisk beskrivning: FT fleecetäcke med nätfoder.
 • Kavalkade fårskinnspad med fickor

  Medicinskt fårskinn ger optimalt skydd mot tryckpunkter och skav. Dessutom främjar det hästens blodcirkulation. Det naturliga materialet ger jämn tryckfördelning. Motverkar dessutom värmeansamling under fårskinnet. Med temperaturreglerande effekt, tack vare det naturliga materialet. Ett äkta lammullunderlägg har specialegenskaper, som håller formen för bättre tryckfördelning. Egenskaper: * Med äkta medicinskt fårskinn * Med fickor för extra stoppning, som även fungerar stötdämpande * Med fri ryggradskanal * Sadelunderlägg med kant, fram och bak Teknisk beskrivning: Maskintvätt 30°C.
 • Sprenger Bemelmans kandarbett Sensogan 14 mm

  Passformen på Bemelmans kandar är optimal för din häst. Bettet har en jämn, rundad port och formen på mundelen är anpassad efter den känsliga gommen. Tjockleken är avsmalnande mot mitten av bettet.Acceptansen av det här bettet ger en mjuk och jämn fördelning av trycket över hela tungan, tack vare den exceptionella formen på mundelen. Hästens impuls att lägga tungan över bettet minskas avsevärt.Ett kandarbett som uppfyller de högsta krav, vilket resulterar i avslappnade och välmående hästar.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren har känsliga händer.
 • Harry's Horse schabrak Next, allround

  Schabrak med T/C-foder, högdensitets polyfill-fyllning, kardborregjordstroppar och diagonala sömmar. Schabraket finns i flera färgkombinationer med kontrasterande band och lyxiga kantband. Teknisk beskrivning: 80% polyester, 20% bomull.
 • JW Alex grimma

  Alex grimma är tillverkad av slitstark men ändå flexibel polyesterväv, med spännen i silverfärgad ton och hake vid käkremmen. Kombinera med matchande produkter.
 • Horseware Amigo Jersey Pony rem X Sur

  Cooler i klassisk stil, som effektivt transporterar bort fukt från hästen och håller den samtidigt varm. Säker frontknäppning, löstagbara kryssgjordar och svanssnöre gör detta till ett mycket mångsidigt svettäcke, och passar dessutom till våra Amigo-tillbehör. Teknisk beskrivning: Material: Borstad polyester.
 • Horseware Amigo läderträns

  Egenskaper: * Fodrad och formad nosgrimma * Pannband och käkrem * Gummityglar ingår Teknisk beskrivning: Material: Miljövänligt läder av god kvalitet.
 • Grimma Horse Guard Imiterad Lammull, Svart

  En multijusterbar randig grimma från Horse Guard med imiterad lammull på nackstycket och nosgrimman. Grimman har silverfärgade beslag och pistolhake samt spänne på båda sidor av nackstycket.
 • Horseware Rambo Airmax svettäcke

  Lätt Rambo Airmax svettäcke gjort polyester-airmesh. Svettäcke i klassiskt snitt med mjukt, absorberande insida för att transportera bort fukt, medan 3D-konstruktionen håller hästen varm i kallt väder och ger maximalt luftflöde i varmt väder. Den släta utsidan på detta allroundtäcke gör det idealiskt att använda i stallet utan att spån eller hö fastnar. Täcket har löstagbara kryssgjordarna, dubbel frontknäppning och svanssnöre. Rambo Airmax svettäcke har dessutom smidigt Airmesh-foder vid bogarna och bogveck.
 • Finn-Tack Pro Yankee Beta nylongrimma

  Finn-Tack beta-grimma av amerikansk modell med justerbar nackrem. Käkrem med praktisk karbinhake. Robusta mässingspännen. Bredd: 20mm. Lätt att rengöra.
 • Bucas Dublin Luxury vadderade grimma

  De legendariska Bucas Dublin-grimmorna är designade för utmärkt komfort.Denna är tillverkad av mjuk och silkeslen, men stark webbing med vadderad nos- och nackrem. En specialformad ring gör det lättare att öppna och stänga grimman med haken samtidigt som den hindrar haken från att skava. Haken påverkas inte av snö, is eller låga temperaturer. Med justerbart nackstycke med spänne.Dublin fölgrimma ger extra justerbarhet för att passa växande föl. Med tre justerbara spännen.Vadderade grimskaft som matchar Dublin-grimmorna. Längd: 2 m.
 • Eskadron Flughuva

  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.
 • Shires Topaz grimskaft

  Snyggt färgat och bekvämt grimskaft som matchar Topaz nylongrimmor, mässingsfärgade spännen.
 • KAVAJU-Sports svettäcke

  Snyggt svettäcke från KAVAJU-Sports kollektionen. Matchar övriga KAVAJU-Sports produkter. Den högkvalitativa, ovävda textilen har fukttransporterande och noppfria egenskaper. En extra generös skärning ger en perfekt passform och håller din häst varm. Svettäcket syns verkligen tack vare färgen och det stora märket på vänster sida. Bogknäppningen har ett KS-märke som matchar schabraket och benlindorna. Täcket har ett rutigt kantband längs hela kanten. Färg: Sunrise orange. Teknisk beskrivning: 100% noppfri polyesterfleece. Maskintvätt i 30°C.
 • Horseware Amigo XL flugtäcke

  Egenskaper: * För grövre hästar och med bogveck * Klassisk frontknäppning, fodrat vid bog och manke * Kryssgjordar och avtagbar hals Teknisk beskrivning: Material: Det stickade polyestermaterialet är mjukt, absorberande och starkt med solreflekterande egenskaper.
 • Eskadron Flughuva, guldbård

  Anti Fly-huva, guldbård, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva, guldbård.
 • Roma Brights grimskaft, 2 m

  Färgglatt grimskaft som matchar grimman perfekt. Roma Brights grimskaftet matchar Roma Brights grimman. Välj din matchande färg eller varför inte mixa! Gjort av mjukt material som är bekvämt att hålla i och enkelt att binda upp. Egenskaper: * Mjuk och stark polypropylen * Matchar med Roma Brights-sortimentet
 • Horze Basic grimskaft

  Grimskaftet är starkt och prisvärt, och perfekt för daglig användning. Ett prisvärt grimskaft av mjuk, ribbad polyester. Hållbar silverfärgad hake gör det lätt att ta av och på grimman. Grimskaftet är 2 meter långt och av stark bomull, som gör det behagligt att hålla i. Matchar Horze Basic grimma (artikel #22239). Egenskaper: * Silverfärgade spännen * Hållbart bomullsgrimskaft * 2 m långt Teknisk beskrivning: 100 % bomull.
 • Christ westernpad, 20 mm tjock

  Undersidan på denna westerpad består helt av äkta lammull. Ovansidan består av vårt speciella schabraktyg. Med inbyggda fickor för de speciella kompositskuminläggen, som vi också levererar och som gör det möjligt att stoppa individuella områden. Det integrerade nylonskyddet förebygger skav vid gjorden. Tvättråd: Produkten är maskintvättbar med specialtvättmedel för ull och kan torktumlas. Som tvättmedel rekommenderar vi vår produkt "C 7". Vänligen, följ våra tvättanvisningar av produkten.
 • Eskadron Schabrak BRILLANT

  Tillverkat av bomullspolyestermix av mycket högkvalitativ bomull, i exklusiv quiltning. Materialet på insidan är pälsvänlig bomull, med stabiliserande skuminlägg med mjuk stoppning.(Likadant schabrak som Impuls, men annat tyg). Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak BRILLANT.
 • Finn-Tack Elite lädergrimma i amerikansk stil

  Exklusiv lädergrimma tillverkad av högkvalitativt läder med eleganta sömmar. Justerbar nackrem på båda sidorna, rundad käkrem med hake. Spännen av solid mässing. Teknisk beskrivning: Amerikansk kvalitetsgrimma i läder.
 • Weatherbeeta Comfort halvpadd med minnesskum

  Egenskaper: * Mjuk, halkfri padd med andasfunktion för extra skydd för manke och rygg * Överlägsen stötdämpning och jämn tryckfördelning * Antimikrobiell, svampmotverkande och snabbtorkande Teknisk beskrivning: Längd med ryggrad i storlek S - 48cm. Längd med ryggrad i storlek L - 57cm.
 • Karlslund S sadel med långa knästöd

  S-sadeln har en speciell innovativ form framtill, knästöden och panelerna är utformade för att ge optimal bogfrihet för hästen. Detta garanterar full rörelsefrihet så att hästen kan visa sin fulla potential. S-sadeln är en kort sadel av mycket hög kvalitet, med god passform och viktfördelning tack vare latexpanelerna och den flexibla bommen. Sitsen är medeldjup och enkelkåpad, vilket säkerställer en nära kontakt med hästen. Sadeln har utbytbara koppjärn och grå knästöd och matchande grå rand bak för en livfull och energisk design. Koppjärn finns i följande färger/storlekar: Gult 73° Small. Orange 75° Medium small. Rött 81° Medium. Grått 86° Medium wide. Blått 90° Wide. Svart 96° Extra wide. Grönt 105° XX wide. Koppjärn kan också köpas separat, artikelnummer #14824. Sadelöverdrag medföljer. Egenskaper: * Levereras med Rött 81° Medium koppjärn
 • Pfiff fleecetäcke

  Egenskaper: * Snyggt tvåfärgat polarfleecetäcke * Två frontknäppningar av toppkvalitet * Svansskydd * Optimal passform som svettäcke eller transporttäcke Teknisk beskrivning: 100 % fleecepolyester. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Harry's Horse schabrak Next, allround

  Schabrak med T/C-foder, högdensitets polyfill-fyllning, kardborregjordstroppar och diagonala sömmar. Schabraket finns i flera färgkombinationer med kontrasterande band och lyxiga kantband. Teknisk beskrivning: 80% polyester, 20% bomull.
 • Sprenger Turnado tränsbett, rostfritt stål, 16 mm

  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70 för storlek 125-155. Ring (mm): 55 för storlek 115. Rostfritt stål.
 • Allroundschabrak Crystal Gold Jacson

  Allroundschabrak Crystal GoldSchabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Maskintvätt 40 grader.Färg: svart med gold
 • Horze Constance träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachenträns med broderi på. Mjuka, smidiga och upphöjda läderstycken är dekorerade med invecklad söm för en sofistikerad och elegant look på detta speciella träns. En stoppad aachennosgrimma i kombination med ett "mono"-nackstycke håller käkremmen och nackstycket ihop i ett för att skona hästens nacke. Detta upphöjda kvalitetsträns inkluderar vävribbtyglar och stålbeslag för ett vackert utseende till ett oslagbart pris. Egenskaper: * Upphöjd design med snygg söm * Den stoppade nosgrimman och nackstycket fördelar trycket jämnt * Spännen i rostfritt stål * Vävribbtyglar Teknisk beskrivning: Läder med stålbeslag. Inkluderar inte bett. Tvättråd: Torkas ren. Läderrengöring och -balsam bör användas.
 • Mink Horse MPro Schabrak, Poly/mörk grön - m. cut-back, ventilasjon och anti-slip

  Läckra och solida schabrak med cut-back för frihet vid manken.Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid är torr. På toppen av schabraket sitter ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Schabraket är förstärkt under sadelgjordsstropparna som dessutom kan öppnas, vilket ger stor flexibilitet. I en  fin mörk grön polyester, med passpoaler och förstärkning i antracite mocka.Finns i typ/storlek: sadelform/Island, dressyr eller allroundmodell i storlekarna 16" & 17".
 • Pfiff Pauline fleecetäcke

  Egenskaper: * Toppkvalitet * Snygg stil * Lyxigt mjukt täcke i fluffig polärfleece * Finns i fem olika färgkombinationer med färgkontrastande kantband * Dubbla passpoaler * Lättanvänd dubbel frontknäppning * Svansrem Teknisk beskrivning: 100 % fleecepolyester. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Karlslund lädergrimma

  Snygg lädergrimma av god kvalitet med mjuk lädervaddering.
 • Loveson fleece cooler

  Loveson fleece cooler är ett mjukt och mysigt fleecetäcke som är designat för att hålla din häst varm och bekväm efter rykten, när ni reser eller efter tävling. Täcket finns i olika färger med matchande tillbehör så att din häst kan se riktigt snygg ut hela säsongen. Egenskaper: * Mjuk mockafleece * Utmärkta fukttransporterande egenskaper * Justerbar frontknäppning som är snabb och enkel att använda * Och enkel att använda * Matchande kollektion finns
 • Sprenger Dynamic RS tvådelat tränsbett, Aurigan, 16 mm

  En tvådelad version av det framgångsrika tredelade Dynamic RS-bettet. Det ergonomiskt formade munstycket påverkar tungan balanserat och effektivt. Till skillnad från ett vanligt tränsbett påverkar Dynamic RS-munstycket hela tungområdet med ett jämnt tryck. Dynamic RS-bett ger en bättre kontakt mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med mittstycket för att svara på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55 ör storlek 115, Ring (mm): 70 för storlek 125, 135 och 145. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Shires justerbar grimma

  Denna grimma är justerbar i nacke och nos, och har snabbhake i käkremen. Dubbelt lager vävribb med mässingsspännen.
 • Horseware Amigo Jersey Pony rem X Sur

  Cooler i klassisk stil, som effektivt transporterar bort fukt från hästen och håller den samtidigt varm. Säker frontknäppning, löstagbara kryssgjordar och svanssnöre gör detta till ett mycket mångsidigt svettäcke, och passar dessutom till våra Amigo-tillbehör. Teknisk beskrivning: Material: Borstad polyester.
 • Horseware Amigo Jersey

  Mångsidig cooler i klassiskt snitt. Egenskaper: * Cooler med klassiskt snitt, som effektivt transporterar bort fukt från hästen och håller den samtidigt varm * Matchar med Amigo-tillbehören Teknisk beskrivning: Borstad polyester, frontknäppning, löstagbara kryssgjordar, svanssnöre.
 • WeatherBeeta Airlite svettäcke standardhals

  Lätt polyester-mesh med andasfunktion som håller din häst sval på varma dagar. Egenskaper: * En frontknäppning * Mjukt satinfoder vid bogen för att förhindra skav * Dold maggjord * Fodrad manke * Svanssnöre
 • WeatherBeeta Fleece svettäcke standardhals

  Mångsidigt svettäcke i fleece från WeatherBeeta med standardhals, perfekt i transporten, efter träning eller som undertäcke. Svettäcke i fleece med luddfri yta som klarar långvarig användning, nylonfoder vid bogen för att förhindra skav och att täcket förlorar formen. Justerbar dubbel frontknäppning, låga kryssgjordar och svanssnöre. Standardhals.
 • Weatherbeeta Cozi-dri standardhals

  Fleecetäcke med andasfunktion och Cozi Collar, idealiskt i transporten eller för att svalka av efter träning, och hjälper dig att hålla din häst bekväm. Egenskaper: * Fuktransporterande täcke som håller din häst bekväm och torr * Dubbel frontknäppning * Låga kryssgjordar * Svansrem
 • Collegiate pannband i lack och med diamanter

  Detta eleganta pannband i lack och med diamanter från Collegiate är gjort av finaste kvalitetsläder. Pannbandet är vadderat för komfort och har diamanter och är snyggt lackat för ett elegant utseende. Finns i flera färger och storlekar.
 • Horze Silver Cord dressyrschabrak

  Ett silverkantband ger en extra touch till det här klassiska dressyrschabraket. Vacker diamantquiltning, fukttransporterande egenskaper och oklanderlig uppmärksamhet på detaljer skiljer det här schabraket från andra. Detta schabrak fungerar som en skyddande barriär mellan sadeln och hästens rygg. Det är naturligt mjukt med ventilerande bomullsfoder som transporterar bort fukt från hästens ryggen för sval komfort. Det formade schabraket följer hästens naturliga form för att eliminera friktion och skav, och ger extra avlastning runt manken för ökad komfort. En silverbroderad krona i det nedre hörnet med matchande silverkantband inramar schabraket och ger det en lyxig och karakteristisk look. Du och din häst kommer att bli avundade i stallet med det här vackra schabraket! Gör det ännu vackrare genom att brodera in ditt namn eller dina initialer. Egenskaper: * Exceptionell dressyrform och passform för ökad komfort * Ergonomisk form * Förstärkta nylonband * Extra avlastning runt manken * Stötdämpande bomullsfoder med högdensitetsfyllning * Silverbroderat kronemblem * Silverkantband längs kanten Teknisk beskrivning: Material utsida: 100 % bomull.Fyllning: Skum och polyfill.Bomullsfoder. Tvättråd: Maskintvätt, varm vatten, lägges plant för att torka.
 • Karlslund remontnosgrimma, 4 rows kristaller

  4 rader kristaller
 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Eskadron Flughuva, guldbård

  Anti Fly-huva, guldbård, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron och bårddekoration. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva, guldbård.