Hästutrustning
& ridutrustning

Att rida kräver en hel del utrustning. Förutom det självklara med att man måste ha en häst så behövs hästutrustning som t.ex. schabrak, träns, grimma och ett ridspö. När hästen inte rids och den går i hagen eller står i stallet behövs hästtäcken ifall det regnar, är kallt eller mycket flugor.

Kategorier: Sadlar | Schabrak | Hästtäcken | Ridspö | Träns | Grimmor | Pannband | Reflex

Populärt inom hästutrustning

 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS

  Schockemöhle ridhuva Silent, ridhuva neopren SPORTS
  Ridhuva med matchande band och Schockemöhle Sports-logo på örat. Öronen är fodrade med neopren för hästar som är känsliga för buller.
 • Ländtäcke Cooler från CATAGO

  Ländtäcke Cooler från CATAGO
  Ländtäcket transporterar bort överflödig värme från hästen. Täcket har kardborreförslutningar på framsidan, som kan fästas i sadeln så att täcket hålls på plats samtidigt som man är ute och rider. Detta är en modell som ligger bak
 • Eskadron Flughuva

  Eskadron Flughuva
  Anti Fly-huva, virkat flugskydd för huvudet med elastiska öron. Eskadron anti fly-huva finns i ett stort utbud av färger och är därför lätt att kombinera med alla pannband. Anti fly-huvan är numera också tillåten på nationell tävlingsnivå, också i dressyr. Detta förhindrar tröttande huvudskakningar, som många gånger orsakas av små flugor. Teknisk beskrivning: Eskadron Flughuva.

Fler tips på hästutrustning

 • Bett tredelat med droppe 12 mm 13,5 cm, ringar 70 mm

  Bett tredelat med droppe 12 mm 13,5 cm, ringar 70 mm
  Bett tredelat med droppe med en tjocklek på 12 mm. Bett med platta och fasta ringar med måttet 70 mm.
 • Kavalkade Kaval-Top schabrak, VS

  Kavalkade Kaval-Top schabrak, VS
  Detta utmärkta schabrak har anatomisk formad skumgummistoppning för ännu bättre sittkomfort. Anatomiskt format gummi formar sig perfekt under sadeln. Glider aldrig Mycket god tryckfördelning. Hållare och kardborreremmar garanterar att det sitter på plats. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Horze Scout ponnygrimma

  Horze Scout ponnygrimma
  Roligt motiv med hästhuvud pryder den här söta grimman. Tryck med hästhuvud ger en känsla av lekfullhet till denna roliga grimma. Den justerbara grimman finns i flera färger för att matcha olika stilar. Mjuk vävribb och justerbara spännen gör grimman till en vinnare. Egenskaper: * Mjuk vävribb * Justerbara spännen vid nos- och nackrem * Snabbhake vid käken Teknisk beskrivning: 100 % polyesternylon. Tvättråd: Tvättas i varmt vatten. Låt lufttorka.
 • Bett rostfritt tredelat tungfrihet 12 mm ringar 65 mm 12,5 cm

  Bett rostfritt tredelat tungfrihet 12 mm ringar 65 mm 12,5 cm
  Bett i rostfritt stål som finns i storlekarna 10,5-13,5 cm. Bettet är tredelat med liten tungfrihet.
 • Horze reflexgrimma

  Horze reflexgrimma
  Grimma med reflextejp
 • Horseware Rambo Diamante grimma

  Horseware Rambo Diamante grimma
  Robust nylongrimma med lyxig strass och kantdetaljer, tjock fleecevadderad nosgrimma och nackstycke för bästa komfort.
 • Karlslund Classic träns med kromspännen

  Karlslund Classic träns med kromspännen
  Komplett, smalt träns i svart eller brunt läder med mässingsbeslag. Elegant och minimalistisk stil. Egenskaper: * Engelskt läder av hög kvalitet * Passar särskilt bra till islandshästar * Starka, icke-korrosiva spännen * Enkelt och elegant träns
 • QHP Flug/Rid/Reflex-täcke

  QHP Flug/Rid/Reflex-täcke
  Detta flugtäcke som är speciellt utformat för att passa till ridning. Det har utskärningar för sadel och stigbyglar. Täcket har en avtagbar hals-del som enkelt kan sättas dit och tas av med Velcro-straps. Täcket är i en lysande klargul f
 • Kavalkade Stripe pannband med knappknäppning

  Kavalkade Stripe pannband med knappknäppning
  Kavalkade Stripe pannband med knappknäppning
 • Collegiate Comfitec Training pannband att byta med

  Collegiate Comfitec Training pannband att byta med
  Egenskaper: * Pannband att byta med till Collegiate ComFiTec Training träns * Tillverkade av finaste europeiskt kvalitetsläder
 • Christ Champ VS schabrak

  Christ Champ VS schabrak
  VS - Allround. Undersidan är av äkta fårskinn med en ullhöjd på ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ VS schabrak.
 • Bucas Dublin vadderat grimskaft

  Bucas Dublin vadderat grimskaft
  Bucas Dublin Luxury vadderade grimskaft matchar Bucas Luxury vadderade grimma med sina fem färger. Egenskaper: * Bucas Dublin Luxury vadderat grimskaft * Matchar Bucas Luxury vadderade grimma * Bucas Dublin vadderade grimskaft finns i fem färger
 • LeMieux Sadelpad Wither Relief Memory Foam (Svart)

  LeMieux Sadelpad Wither Relief Memory Foam (Svart)
  En utmärkt sadelpad med låg profil och en memory foam fyllning som gör att den jämnar ut trycket helt anpassat efter sadel och individens anatomi. LeMieux sadelpad ligger stadigt under sadeln utan att glida runt vilket är ytterligare en fördel
 • Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake

  Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake
  Tillverkad av dubbelbearbetad, slitstark 25 mm nylon. Mjuk vaddering på nos- och nackrem. Classic sports-dekorationsband på nosremmen ger grimman en snygg look. Grimman finns också i en flätad modell. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake.
 • Horze Valencia pullarträns

  Horze Valencia pullarträns
  Horze Valencia pullarträns är ett klassiskt val för fältritter eller hoppning, och just det här tränset har en speciell stil. Pullarnosgrimman är prydd med kristaller för att matcha det raka pannbandet för en genomtänkt look. En mjuk pad fodrad med äkta ull skyddar nosryggen och förhindrar att nosgrimman skaver. Tyglar ingår till det här eleganta tränset. Egenskaper: * Snyggt träns med kristaller längs * Pullarnosgrimman * Smalt pannband med matchande kristaller * Pad med äkta ull på nosen * Tyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger stigbygelinlägg till 44288 Gummi 12 cm

  Sprenger stigbygelinlägg till 44288 Gummi 12 cm
  Sprenger stigbygelinlägg till 44288 Gummi 12 cm
 • Zilco träns - vadderat

  Zilco träns - vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke och panna med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Kan användas med eller utan nosgrimma.
 • Mountain Horse Hunting förbygel

  Mountain Horse Hunting förbygel
  Mjuk förbygel med elastisk och avtagbar martingal. Resår vid bogen. Svart/Silver eller Havana/Mässing.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Kavalkade KavalPro ridhuva med mesh

  Kavalkade KavalPro ridhuva med mesh
  Kavalkade KavalPro ridhuva med mesh
 • Mink Horse MmAir Schabrak, svart - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip

  Mink Horse MmAir Schabrak, svart - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip
  State of the Art schabrak med memoryskum under sadeln, vilket ger konstant tryckfördelning och stötdämpning. Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid ar torr. På toppen av schabraket fins ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Vidare är sadelgjordsstropparna stängningsbare med kardborrband, som ger stor flexibilitet. Her i svart med guldpasspoaler i sadelform, dressyr eller allroundmodell i storlek 16"  & 17".
 • Bett rostfritt tredelat tungfrihet 12 mm ringar 65 mm 11,5 cm

  Bett rostfritt tredelat tungfrihet 12 mm ringar 65 mm 11,5 cm
  Bett i rostfritt stål som finns i storlekarna 10,5-13,5 cm. Bettet är tredelat med liten tungfrihet.
 • Grimskaft med pistolhake och kedja, Brun

  Grimskaft med pistolhake och kedja, Brun
  Ett tätt flätat grimskaft med en 65 cm lång silverfärgad kedja och ton-i-ton läder i änden och vid spännet. Grimskaftet har en totallängd på 2,5 meter. Finns även i svart och marinblått.
 • Bett tredelat med droppe 12 mm 12,5 cm, ringar 70 mm

  Bett tredelat med droppe 12 mm 12,5 cm, ringar 70 mm
  Bett tredelat med droppe med en tjocklek på 12 mm. Bett med platta och fasta ringar med måttet 70 mm.
 • Horze Price-Z grimskaft

  Horze Price-Z grimskaft
  Detta prisvärda nylongrimskaft får plats i budgeten och uppfyller dina praktiska dagliga behov. Ett mjukt bomullsgrimskaft med enkel karbinhake i rostfritt stål för användning varje dag. Egenskaper: * Mjukt grimskaft * Stark karbinhake * 2 m långt Teknisk beskrivning: Maerial: 100 % bomull. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Horze delat tränsbett med äppelsmak

  Horze delat tränsbett med äppelsmak
  Gummitränsbett med äppelsmak som är utmärkt för utbildning eller dressyr. Ett kvalitetsbett från Horze, som är mildare än de vanligen använda engelska delade tränsbetten. Ett populärt bett med en kärna av rostfritt stål och giftfri, högteknologisk plast, gör det mjukt, flexibelt, milt och bekvämt för din häst. Den unika äppeldoften ökar acceptansen för bettet hos både unga och äldre hästar. Bettet stör inte hästens gom och uppmuntrar en avslappnad häst. Detta är ett av de mest populära munstycken för dressyrarbete. Tillverkat av syntetiskt gummi (äppelsmak/doft) och en kärna av rostfritt stål. Liksom de flesta engelska tränsbett är den främsta effekten på hästens laner. Den ledade mundelen ger en nötknäppareffekt när betten används och pressar på tungan och gommen. Egenskaper: * Uppmuntrar avslappning * Äppelsmak för bättre acceptans * Syntetiskt gummibett som är mjukare i munnen än vanliga tränsbett i rostfritt stål * Används i alla discipliner * Idealiskt för unghästar och för hästar som inte vill acceptera bettet * Flexibelt och milt * Giftfritt * Hållbart * Stör inte hästens gom Teknisk beskrivning: Detaljer: Tjocklek: 23 mm.Tillverkat av syntetiskt gummi (äppelsmak/doft) och en kärna av rostfritt stål.*Innehåller nickel. Tjocklek: 18 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk. Användning:Bettets verkan:Precis som de flesta tränsbett ger bettet ett huvudtryck på mungiporna. Det tvådelade munstycket har även en nötknäppareffekt när man drar i tyglarna som ger ett tryck mot tung och gom.
 • Schockemöhle Power allroundschabrak

  Schockemöhle Power allroundschabrak
  Egenskaper: * Schabrak i bomull med snabbtorkande och fukttransporterande insida * Anatomisk rygglinje * Kort rem för fäste i sadeln * Broderad Topline-logo * Dekorativ logobroderi på vänster sida * En reppasspoal * PVC-märke vid sadelgjordsområdet för att skydda materialet
 • Schockemöhle Dynamite ridhuva med logo, Ridhuva, SPORTS

  Schockemöhle Dynamite ridhuva med logo, Ridhuva, SPORTS
  Egenskaper: * Virkad ridhuva med elastiska öron och virkad kant * Två repkantband * Endast logoversionen: Elegant tonad front med logo Teknisk beskrivning: 65 % polyester. 35 % bomull.
 • CATAGO Jason 2.0 regntäcke 0 gram - Navy

  CATAGO Jason 2.0 regntäcke 0 gram - Navy
  Här har du ett vattentätt och andbart regntäcke i 600D ripstop Det har fin passform, tejpade sömmar och kraftigt innerfoder i bomull. Häst täcket har justerbar dubbelknäppning med pistolhakar och D-ringar, bakveck kryssgjordar, elastiska
 • Grimskaft med kedja, 2,3 m

  Grimskaft med kedja, 2,3 m
  Grimskaft bestående av ett bomullsrep med mässingshake och en cirka 70 cm lång kedja i stål med mässingbeläggning. 
 • LIMITED EDITION - Horze Lillehammer grimma

  LIMITED EDITION - Horze Lillehammer grimma
  LIMITED EDITION - Horze Lillehammer grimma
 • Hansbo Sport Schabrak Club (Full, Grå)

  Hansbo Sport Schabrak Club (Full, Grå)
  Schabrak från Hansbo Sport med bomullsbaksida och kardborre på sadelgjordsfästet. Matchande kantband och 2 avikande passboaler. Hansbo Sport finns även broderat på sadelgjordsstroppen. Schabraket är perfekt om man vill brodera sin egna logga.Tv
 • Horze Weston träns

  Horze Weston träns
  En metallkedja ger detta enkla, klassiska träns, extra glans. Ett vardagsträns behöver inte se vanligt ut. Gör ditt träningspass lite speciellt med ett snyggt och stilfullt träns. En inlagd metallkedja med kristaller ger karaktär till detta snygga träns. Den upphöjda, vadderade och smala nosgrimman klär många olika raser och interkontinentala gummityglar ger extra bra grepp. Egenskaper: * Prisvärt * Avtagbar aachen-nosrem * Spänne för tyglar och bett * Interkontinentala gummityglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet. Torka av gummityglarna.
 • Vintertäcke Horseware Rambo Optimo 400 g 140 cm svart

  Vintertäcke Horseware Rambo Optimo 400 g 140 cm svart
  Exklusivt täcke i ballistic nylon med 400 g fyllning. Halsstycke ingår.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 145 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 145 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 145 cm.
 • Halstäcke Hansbo Marina 220 g stl. S marin

  Halstäcke Hansbo Marina 220 g stl. S marin
  Fodrat halsstycke i ballistic polyester. Vattentäthet och andbarhet >3000.
 • Kavalkade Duo Slim pannband med två rader grå strasstenar

  Kavalkade Duo Slim pannband med två rader grå strasstenar
  Kavalkade Duo Slim pannband med två rader grå strasstenar
 • Grimma ''ELEGANCE'' (Blå/Grå)

  Grimma ''ELEGANCE'' (Blå/Grå)
  Elegant grimma från Lamicell. Mjuk stoppning som gör det bekvämt för hästen. Snygga detaljer för ett modernare utseende.
 • Funktionstäcke Bucas Competition Cooler 120 cm Navy

  Funktionstäcke Bucas Competition Cooler 120 cm Navy
  Bucas Competition Cooler är ett snyggt och praktiskt funktionstäcke som kombinerar flugnättextil med fukttransporterande Stay-Dry textil. I marinblått utförande och storlek 120 cm.
 • Horze Nevada Combo svett- och flugtäcke

  Horze Nevada Combo svett- och flugtäcke
  Skydda din häst från sommarens insekter med detta lätta täcke. När du behöver ett lätt täcke som skyddar mot sommarens skurar och insekter är detta kombitäcke det perfekta valet. Ryggen och ovansidan är av vattentät polyester medan sidorna är i mesh med andasfunktion för bästa insektsskydd. Egenskaper: * Lätt ute/flugkombitäcke * Heltäckande vattentät rygg * Mesh med andasfunktion på sidorna * Vattentätt och vattenavvisande * Vindtätt * Höga bogveck för god rörelsefrihet * Kryssgjordar * Bensnören * Svansskydd * Frontknäppning med snabbhakar * Avtagbar hals Teknisk beskrivning: 600D ripstop polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, låt lufttorka. Användning:Undvik bett från otäcka flygfän med detta lätta täcke.
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Horze Windsor allroundschabrak
  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • CATAGO 3D-Tech Islands-Vojlock - Svart

  CATAGO 3D-Tech Islands-Vojlock - Svart
  Islandsvojlock ''3D-Tech'' från Catago är en funktionell vojlock med slittåligt tyg som håller både färg och form. Detaljer i form av Catago-logga och bord i kolfiber längs kanten med röd söm. Kardborreband på alla fästpunkter. Färg: S
 • Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder

  Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder
  En lädergrimma i en riktigt fin kvalitet. Mjukt, starkt och smidigt läder tillsammans med starka spännen med rundade hörn. Justerbar på båda sidor av halsremmen och under hakan, så att den kan anpassas perfekt. En mjuk stoppning i nacke och nosgrimma säkerställer maximal komfort. En riktigt gedigen och mycket läcker grimma i kvalitetsmaterial. Finns i svart eller mörkbrunt läder, med spännen i krom eller mässing, och även med stoppning och sömmar i kontrasterande färgerna grått på svart eller cognac på mörkbrun. Storlekar: P - C - F - XF.
 • Jin Stirrup Classic (Rosa)

  Jin Stirrup Classic (Rosa)
  Jin Stirrups är tillverkade av aluminium av högsta kvalite. Stigbygeln är ergonomisk utformad där plattan lutar 4 grader för att garantera utmärkt grepp och maximal stabilitet. Färgen på stigbygeln sitter väldigt bra och är väldigt svår a
 • Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 155 cm Navy/Orange

  Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 155 cm Navy/Orange
  Bucas Recuptex Therapy är ett perfekt val för hästar med ryggproblem då den hjälper till vid behandling av en mängd olika sjukdomar. I marinblått utförande med orange kant. Storlek 155 cm.
 • Mink Horse Air Schabrak - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip

  Mink Horse Air Schabrak - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip
  State of the Art schabrak med memoryskum under sadeln, vilket ger konstant tryckfördelning och stötdämpning. Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid ar torr. På toppen av schabraket fins ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Vidare är sadelgjordsstropparna stängningsbare med kardborrband, som ger stor flexibilitet.
 • Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 105 cm Navy/Silver

  Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 105 cm Navy/Silver
  Bucas Freedom Turnout Light är ett väldesignat och prisvärt regntäcke. Utrustat med kryssgjordar, svansskydd och fästpunkter för bensnören. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 105 cm.
 • HV Polo Saddlepad Severance DR

  HV Polo Saddlepad Severance DR
  The Severance saddle pad from HV Polo is a stylish saddle pad stitched with a square pattern. The Severance saddle pad is made of modern, synthetic materials and has a lovely pinstripe motif. The saddle pad is finished beautifully with chic, embroidered HV Polo logo. The Severance saddle pad is available in black and navy.
ileadilead