TopHorse » Hästutrustning » Grimmor

Varumärken med grimmor:

Grimmor

En grimma sätter man runt huvudet på hästen för att lättare kunna leda den utan risk för att hästen skadar sig om den försöker slita sig. Till grimman fäster man ett kortare rep eller rem som man håller i. Det kallas för grimskaft.

Grimmor kan vara gjorda i läder eller nylon. En del köper lädergrimma medan andra repgrimma. Vad man väljer beror lite på vad man själv tycker är snyggt. Här nedanför hittar du snygga grimmor och grimskaft i lite olika material, färger och med extra detaljer. Det finns repgrimmor med olika färger i flätningen. Här finns också fina grimmor med ludd och såna som passar för att sätta brodyr eller text med namn på.

Typer av grimmor: Remontnosgrimma | Aachennosgrimma

Populärt inom grimmor

 • Karlslund SuperStrap grimma, Black, chrome

  Snygg grimma i äkta SuperStrap-material som är mycket starkt och underhållsfritt.
 • Bucas Comfort grimma, extra bred, vadderad nack- och nosrem

  Bucas Comfort grimma är tillverkad av samma material som Dublin-grimman i mjuk och stark webbing, men med extra vaddering på nos- och nackrem. Den har även en bredare, vadderad nosrem och nackstycke för bästa möjliga komfort för din häst.Comfort-grimman har även en specialformad ring som gör karbinhaken lättare att fästa och öppna.
 • Karlslund remontnosgrimma

  Svart läder
 • Horze Hamptons grimskaft

  Detta diamantvävda grimskaft har en panikhake för säkerhet. Det här mjuka, flätade grimskaftet med säkerhetsspänne gör det perfekt att använda både i och utanför stallet. Egenskaper: * Trefärgat, flätat nylongrimskaft * Snabbhake i mässing * 2 m långt Teknisk beskrivning: Material: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.

Fler tips på grimmor

 • Grimskaft Hansbo Sport Bomull, Marin

  Ett 2 m långt grimskaft i marinblå bomull och zinkspänne med beläggning av nickel.
 • Chukka lädergrimma, brun

  Denna grimma är vackert handsydd och tillverkad av vårt finaste, smidiga läder. Med karbinhake på käkremmen, dubbla spännen och mässingbeslag.
 • Horze Warwick set med grimma och grimskaft

  Fuskpälsfoder ger en behaglig komfort till den här snygga grimman i set med vridet grimskaft i mjuk bomull. Motiv med krona och stigbygel på nosdel, sido- och nackstycke. Egenskaper: * Justerbar nos- och nackrem * Pistolhake på vänster sida vid käken * Silverfärgade spännen * Perfekt som en gåva Teknisk beskrivning: Polyester, bomull.
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Capal repgrimma 6 mm (System 3) Nubuck Profi

  Några ytterligare förklaringar på F.R.A. Pablo och Capal repgrimmor: F.R.A. professionella repgrimmor med en välsittande passform på hästens huvud. Grimmorna kan vara lite för små i början innan knutarna dragit åt sig, och gör att hela grimman blir stretchig. Egenskaper: * Modell: Repgrimma 6 mm * Vaddering: Läder på nackstycke och nosgrimma för att skydda dessa känsliga områden
 • Saxon Element grimma med fleece

  Saxon Element grimma med fleece
 • Grimskaft Horse Guard Kedja, Svart

  Ett greppvänligt svart grimskaft i tvinnad egyptisk bomull från Horse Guard med mässingsfärgad kedja och pistolhake. Grimskaftet är totalt 2,5 meter långt varav kedjan är 0,75 meter.
 • Grimma Horse Guard Nylon, Grön

  En grön grimma i nylon från Horse Guard med neoprenfoder. Grimman har förnicklade beslag och karbinhake och är justerbar i nacken. Finns i flera storlekar.
 • Globus Sport Fölgrimma

  En praktisk fölgrimma i nylon som du kan justera på två ställen. Du kan både justera den runt nosen och båda sidorna om nacken, samt en gashrem med skjuthake. Perfekt för växande föl! Grimman har en teddyfodrning samt silverfärgade spännen
 • Finntack Pro vadderad nylongrimma

  Nylongrimma som är justerbar på nackrem och under nosrem. Käkremmen har en karbinhake. Mockafoder på nack- och nosrem. Teknisk beskrivning: Nylongrimma, fodrad.
 • Roma Quick Clip justerbar grimma

  Prisvärd grimma som är enkel att anpassa. Välj storlek och färg bland dessa populära, justerbara Roma-grimmor. Snabbhaken gör det lätt att ta på och av grimman. En mycket prisvärd vardagsgrimma. Egenskaper: * Prisvärd * Blandade färger * Justerbar Teknisk beskrivning: Full, Pony, Cob och Varmblod.
 • Grimskaft i bomullsrep stålspänne 2 m lila

  2 m långt grimskaft i bomull.
 • Horze Howard Soft grimskaft

  Detta härliga, mjuka grimskaft matchar din Crescendo-kollektion. Det här grimskaftet matchar perfekt grimmorna ur Horze Crescendo-kollektionen. Grimskaftet har en stark karbinhake med satinfinish som betyder kvalitet och funktionalitet. Egenskaper: * Mjukt grimskaft * 2 m långt * Karbinhake med satinfinish Teknisk beskrivning: Material: 100 % polyester. Tvättråd: Handtvättas i kallt vatten utan tvål.
 • Horze Grimma med diamanter

  Denna snygga grimma med gnistrande diamanter är ett utmärkt fynd och kommer säkert bli en av dina favoriter. Lyxigt mjuk fuskpäls på nos- och nackstycke vilket inte bara är snyggt utan gör det också mjukt och bekvämt för din häst att bära. Den matchande diamantdetaljeringen är iögonfallande och kommer säkert göra att du får komplimanger. Den stora tryckknappsknäppning vid halsen är enkel och bekväm att använda. Knäppning vid nackstycket och justerbar nosrem säkrar en välsittande passform. Alla spännen och knäppningar är i skinande krom. Egenskaper: * Mjuk fuskpäls på nos och nacke * Diamantdetaljer på nos- och sidostycken * Snabbknäppning vid käken * Spänne i nackstycket * Justerbar nosrem * Stark och hållbar Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Horze Ponny grimma

  Ponny-grimman är en klassisk grimma och matchar perfekt till Ponny-kollektionen. Denna ponnygrimma passar perfekt till våra övriga produkter i Ponny-kollektionen. Med mjuk vaddering på nackstycke och nosrem mot skav. Den lätta haken vid käken är precis lagom stor för små händer. Helt justerbart nackstycke och käkrem gör den enkel att justera på små häst- eller ponnyhuvuden. Egenskaper: * Nylongrimma med mjukt, vadderad fleece på nackstycke och nos * Smal webbing med roliga ränder * Silverfärgade kromspännen och hake vid käken för små händer Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Lemieux Signature grimma

  Egenskaper: * Fleecefodrade sidostycken * Multijusterbar vid käken och nackstycket (justerbar från båda sidorna) * Nu med spännen och beslag i massiv nickel med gunmetal finish * Ett marint kvalitetsgrimskaft med karbinhake i gunmetal finish medföljer varje grimma * LeMieux-broderi fullbordar sortimentet
 • Kentucky flätat hästgrimskaft i nylon , 2 m

  Egenskaper: * Snyggt grimskaft * Matchar det flätade hundhalsbandet och kopplet * 2 m långt
 • Kavalkade Quentin Ecoline träns, aachennosgrimma

  Träns från Ecoline består av äkta kvalitetsläder, välgjorda och extremt slitstarka. Egenskaper: * Aachennosgrimma, löper över nackstycket * Vadderat nackstycke och nosgrimma * Läderpannband
 • Horze repgrimma och grimskaft

  Denna repgrimma med grimskaft är en perfekt träningshjälp. En repgrimma är det bästa valet för grundutbildning eftersom den tillåter dig att kontrollera hästen med försiktigt tryck från knutarna på nosryggen, nacken och kinderna. Markträning bidrar till att förbättra din ridning och hästens prestation. En knuten grimma är perfekt för att träna från marken. Egenskaper: * Handknuten med dubbelt nackstycke och dubbel nosbrimma * Flätat nylongrimskaft som fästes under käken, som möjliggör justering av storlek. Gjort av ett hellångt, 1 cm flätat rep * Längd: 2,5 m Teknisk beskrivning: Material: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Eskadron Classic Sports grimma med stiftspänne och fuskpäls

  Eskadron Classic Sports grimma med stiftspänne och fuskpäls
 • Catago Urban Tech Grimma Oliv

  Den här fina grimman i Urban Tech-serien är mycket populär. Den finns i färgen oliv och matchar de övriga hästprodukterna i Urban Tech-serien. Grimman är lätt för hästen att bära, fodrad med neopren för extra bekvämlighet och har små
 • Grimskaft med kedja, 2,3 m

  Grimskaft bestående av ett bomullsrep med mässingshake och en cirka 70 cm lång kedja i stål med mässingbeläggning. 
 • Grimskaft bomullsrep grå

  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Karlslund remontnosgrimma, small kristaller

  Med en tunn rad kristaller
 • Grimskaft cushion web m pistolhake 2 m svart

  Grimskaft i cushionweb, 2 m.
 • Waldhausen Comfort Fölgrimma - Vit

  En grimma som är anpassad för växande föl. Grimman är vadderad i nacke och vid nos för extra komfort. Ställ enkelt in storleken på tre olika ställen så att den lille kan få optimal passform när hen växer. Kan justeras vid nacke, käke oc
 • Waldhausen Grimma med Kardborrefäste

  Grimma från Waldhausen med kardborrelås istället för spänne. Denna haggrimma är helt utan spännen och metalldelar för att minska risken för skador när hästen går i hagen eller på bete. Kardborrefästet fungerar också som en säkerhetsfu
 • Kavalkade Antonia aachen-nosgrimma

  Kavalkade Antonia aachen-nosgrimma
 • Kavalkade Dacira dubbelt träns, pullback-nosgrimma

  Prisvärt dubbelträns för nybörjare! Tillverkat av kvalitetsläder med pullback-nosgrimma och aachenrem. Nosgrimman är extra bred och mjukt vadderad i likhet med det anatomiskt formade nackstycket. Nosgrimman löper över nackstycket, för att minska tryck mot nacken. Präglat, rakt läderpannband. Tränset och kandartyglarna är tillverkade av läder. Krokar för fäste i bettet. Egenskaper: * Med vanliga tyglar och kandartyglar * Vadderat nackstycke och nosgrimma * Läderpannband
 • Waldhausen Grimma Elegant

  Grimma i nylon med mjukt foder runt nosen och nacken. Waldhausen-logga och stenar på sidorna, med silverspännen. Grimman går att justera både i nacken och vid nosen. Finns i flera fina färger.
 • Grimskaft bomullsrep rosa

  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Grimma Jacson Randig, Rosa

  En snygg trefärgad grimma från Jacson i mjuk cushion tape och med spännen i silver. Grimman finns i storlekarna Ponny, Cob, Full och X-Full.
 • Eskadron Grimma SAFETY

  Större säkerhet för din häst! Tack vare den integrerade ringen i nackremmen på grimman, kan hästen inte trassla in sig eller strypa sig om en nödsituation skulle uppstå. Grimman är särskilt lämplig när hästen går i hagen eller skrittmaskinen. När ett visst tryck uppstår öppnar sig ringen och grimman faller av. Eskadron Safety-grimman är inte lämplig att binda upp hästen med. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma SAFETY.
 • Grimma Källquist, Cerise

  En fodrad grimma från Källquist som är ställbar i nos och nacke. Grimman finns i storlekarna Shetland, Ponny, Cob och Full.
 • Grimskaft cushion web m pistolhake 2 m

  Grimskaft i cushionweb, 2 m.
 • Shires Topaz nylongrimma, X-Full

  Iögonfallande färger kännetecknar dessa snygga grimmor. Med vaddering på nackstycke och nosgrimma för att förhindra skav och för en bekväm, anpassad passform. Gjord av slitstark nylonväv med hake på rundsydd käkrem och rejäla spännen. Matchande grimskaft finns att köpa separat.
 • Kincade lädergrimma med namnplatta

  Kincade lädergrimma med namnplatta är tillverkad av ett prisvärt och hållbart kvalitetsläder med namnplatta, redo för gravering. Kincade lädergrimma med namnplatta har snygga mässingsbeslag, är vadderad för extra komfort och har ett justerbart nackstycke och nosgrimma för en bra passform.
 • Grimskaft bomullsrep svart

  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Grimma Marin, Cob

  Grimma i polypropylene med neoprenefodring i nos och nacke. Grimman har stålspännen och är justerbar i nacken.
 • Christ grimmludd (par)

  Består helt av lammull med ett djup på ca 30 mm. Trä det enkelt över nosremmen (nackrem, sidostycken, brösta) och fäst det med kardborrefäste. Tvättråd: Produkten är maskintvättbar med specialtvättmedel för ull och kan torktumlas. Som tvättmedel rekommenderar vi vår produkt "C 7". Vänligen följ våra tvättanvisningar av produkten.
 • HV Polo Robyn grimma

  HV Polo Robyn grimma
 • Grimma Fodrad, Lila

  En rejäl grimma i nylon med mjuk frottéfodring – dessutom i ett stort urval av storlekar. Grimman är ställbar i både nos- och nackrem. 
 • Collegiate Mono Crown engelsk vadderad nosgrimma

  Egenskaper: * Tillverkad av finaste europeiskt kvalitetsläder, vadderad för extra komfort på hästens nos * Ersättningsdel av mycket bra kvalitet som håller ditt träns fungerande
 • Imperial Riding Luxury grimma i neoprene

  Imperial Riding Luxury grimma i neoprene
 • Grimma Horse Guard Neo, Marin

  Justerbar basgrimma från Horse Guard med ställbar nos- och nackrem samt neporenfoder. Den marinblåa grimman finns i flera storlekar. 
 • HV Polo Eleta grimma

  HV Polo Eleta grimma
 • Horze Lädergrimma

  En praktisk lädergrimma som är idealisk för daglig användning och mycket hållbar. Denna fullt justerbara grimma har enkel knäppning på käkremmen, samt spännen på nosgrimma och nackstycke för optimal passform. Silverkromspännen ger en extra touch av stil och elegans, och dekorativa sömmar är pricken över i:et. Egenskaper: * Mjuk lädergrimma * Vaddering i nos och nacke * Svart foder * Silverfärgade kromspännen * Dekorativa sömmar * Justerbar nos- och nackrem Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torka först av smuts och lera med en trasa och varmt vatten och använd därefter läderrengöring.
 • Catago Grimskaft med hake i mässing 2 m - Röd

  Här är ett grimskaft från Catago. Färg: Röd Längd: 2 meter Material:Bomull Pistolhake i mässing
 • Kavalkade Isabella träns med remontnosgrimma

  Kavalkade Isabella träns med remontnosgrimma
 • Grimma Horse Guard Easy, Marin

  En grimma i nylon från Horse Guard med neoprenfoder, easy glid-spänne på nackstycket, silverfärgade spännen och pistolhake. Grimman finns flera i storlekar.
 • Covalliero grimma och grimskaft, rutig design, Ponny

  Egenskaper: * Tillverkade av slitstarkt material och starka sömmar * Justerbar nos- och nackrem * Lätt att öppna och stänga med karbinhake * Solida metallspännen
 • Waldhausen Säkerhetsgrimma - Svart

  En praktisk grimma som du kan låta hästen ha på sig till exempel i hagen. Denna säkerhetsgrimma från Waldhausen har silverfärgade spännen och går att justera både runt nos och nacke. På ena sidan finns ett tvådelat stycke med kardborre som
 • Grimma Marin, Ponny

  Grimma i polypropylene med neoprenefodring i nos och nacke. Grimman har stålspännen och är justerbar i nacken.