Grimmor

En grimma sätter man runt huvudet på hästen för att lättare kunna leda den utan risk för att hästen skadar sig om den försöker slita sig. Till grimman fäster man ett kortare rep eller rem som man håller i. Det kallas för grimskaft.

Grimmor kan vara gjorda i läder eller nylon. En del köper lädergrimma medan andra repgrimma. Vad man väljer beror lite på vad man själv tycker är snyggt. Här nedanför hittar du snygga grimmor och grimskaft i lite olika material, färger och med extra detaljer. Det finns repgrimmor med olika färger i flätningen. Här finns också fina grimmor med ludd och såna som passar för att sätta brodyr eller text med namn på.

Typer av grimmor: Remontnosgrimma | Aachennosgrimma

Populärt inom grimmor

 • Collegiate Mono Crown remontnosgrimma

  Collegiate Mono Crown remontnosgrimma
  Egenskaper: * Perfekt för tävlingar och daglig ridning, tillverkad av finaste europeiskt kvalitetsläder * Passar till Collegiate-tränssortimentet
 • Finntack Pro Yankee nylongrimma

  Finntack Pro Yankee nylongrimma
  Finn-Tack grimma av kraftigt nylon med mjuk yta. Robusta mässingbeslag och syntetiskt läderfoder i nacken. Teknisk beskrivning: Bredd: 20mm.
 • Karlslund SuperStrap grimma, Black, chrome

  Karlslund SuperStrap grimma, Black, chrome
  Snygg grimma iäkta SuperStrap-material som är mycket starkt och underhållsfritt.
 • Bucas Dublin vadderat grimskaft

  Bucas Dublin vadderat grimskaft
  Bucas Dublin Luxury vadderade grimskaft matchar Bucas Luxury vadderade grimma med sina fem färger. Egenskaper: * Bucas Dublin Luxury vadderat grimskaft * Matchar Bucas Luxury vadderade grimma * Bucas Dublin vadderade grimskaft finns i fem färger

Fler tips på grimmor

 • Catago - Catago Diamond Grimma - 179.00

  Catago - Catago Diamond Grimma - 179.00
  Catago - Nya CATAGO Diamond-grimman är helt enkelt ett måste! Elegant och funktionell grimma med dubbelflätad passpoal, som matchar de andra produkterna i Diamond-serien. Grimman är fodrad med mjuk neopren som gör den extra bekväm för hästen. Grimman är lätt, men samtidigt ytterst slitstark. Material: Polyester - 179.00
 • Grimskaft bomullsrep röd

  Grimskaft bomullsrep röd
  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Grimma + Grimskaft Valnöt/Marin X-FULL

  Grimma + Grimskaft Valnöt/Marin X-FULL
  Läcker lädergrimma i ekologiskt läder i valnöt och marinblått.Gri?
 • Finntack Pro Yankee Beta nylongrimma medöppen nos

  Finntack Pro Yankee Beta nylongrimma medöppen nos
  Finn-Tack beta-grimma av amerikansk modell med justerbar nackrem och nosrem. Käkrem med praktisk karbinhake. Grimman är 20mm bred med robusta spännen av mässing. Lätt att rengöra.
 • Horze Basic grimma

  Horze Basic grimma
  Snygg, prisvärd grimma som är perfekt för användning varje dag. Prisvärd stallgrimma som tål daglig användning. Denna mjuka och enkla grimma kommer att bli ditt bästa val för daglig användning. Det lättjusterade nackstycket gör att du kan använda den på nästan vilken häst som helst. Egenskaper: * Mjuk nylonväv * Silverfärgade spännen * Justerbart nackstycke * Kraftig karbinhake vid käken * Matchande med grimskaft #22609 Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Imperial Riding Argyle grimma

  Imperial Riding Argyle grimma
  Imperial Riding Argyle grimma
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Sven repgrimma i bomull, 10 mm

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Sven repgrimma i bomull, 10 mm
  Grimma i bomull 10 mm.
 • LeMieux Breakaway grimma

  LeMieux Breakaway grimma
  Egenskaper: * Säker och enkel grimma, perfekt i hagen * Nu behöver du inte oroa dig för att hästen fastnar i något i hagen, eller för att binda upp svåra hästar och ponnyer * Perfekt för träning av unghästar och för hästar som har dåliga vanor * Läderremmen bryts vid tung belastning och därmed undvikes allvarliga skador * Tillräckligt snygg för att använda ute på tävlingar och utställningar * Gjord av stark kvalitetsnylon med vadderad nos och nacke * Praktisk och smart med sydda läderdetaljer * Läderdelen bryts i händelse av att hästen fastar eller drag, vilket ger godtrygghet * Levereras med ersättningsläderdel och nit
 • B Vertigo James grimma

  B Vertigo James grimma
  Denna enkla nylongrimmaär perfekt för dagligt bruk. Detta är det perfekta valet om du är på jakt efter en enkel, klassisk och slitstark grimma med kvalitet och stil. De solida spännena i rostfritt stål är starka och rostar inte. Nackstycke och nosdel är fodrade med mjukt, snabbtorkande fleecefoder för extra komfort. Egenskaper: * Stark nylongrimma * Tidlös, klassisk look * Hållbar vardagsgrimma * Robusta beslag i rostfritt stål * B Vertigo-märke på nosdel och sidostycken * Enkel att justera vid nos och nacke * Pistolhake vid käken Teknisk beskrivning: Nylon med rostfria stålspännen. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Horze Howard grimma

  Horze Howard grimma
  Denna mjuka, vadderade eleganta grimma skyddar din häst med stil. Grimman är skonsam mot din häst och är vadderad i mjuk fleece på nosremmen och i nacken kronan för komfort i klassisk stil. Spännen med satinfinish och namnet Crescendo på nosremmen fulländar utseendet. Egenskaper: * Mjuk fleecevadderad grimma för komfort * Namnet Crescendo på nosremmen * Justerbar grimma * Snabbhake * Grimskaft ingår inte Teknisk beskrivning: Material: 100 % polyester. Tvättråd: Handtvättas i kallt vatten utan tvål.
 • Schockemöhle Turin Select nosgrimma

  Schockemöhle Turin Select nosgrimma
  Schockemöhle Turin Select nosgrimma
 • Jacson Grimma Reflex - Svart

  Jacson Grimma Reflex - Svart
  Mjuk nylongrimma från Jacson med reflex på nos och sidostycken.
 • Kentucky flätad nylongrimma

  Kentucky flätad nylongrimma
  Egenskaper: * Konstläder (100 % djurvänligt) * Blå, flätad design * Enkel att sköta * Enkel att använda * Justerbar på två ställen * Guldfärgade spännen, matchar perfekt våra grimskaft * Maskintvätt 30°C, torktumlas ej * Storlek: Cob och Full
 • Horze transportgrimskaft

  Horze transportgrimskaft
  Hållbara karbinhakar i båda ändarna. Hållbart gummi. Teknisk beskrivning: Material: Gummi. Medium: 72cm, Stor: 96cm.
 • Kavalkade Cavo repgrimma med grimskaft

  Kavalkade Cavo repgrimma med grimskaft
  Kavalkade Cavo repgrimma med grimskaft
 • Horze Nice grimma

  Horze Nice grimma
  Visa din hästs sportiga sida med denna snyggt randiga grimma. Randig vävribb ger en snygg stil till denna, annars enkla, klassiska stallgrimma. En nylongrimma är utmärkt när det är dags för bad och torkar snabbt. Egenskaper: * Mycket prisvärd * Justerbar nos- och nackrem * Pistolhake vid käken * Silverfärgade spännen * Matcha med produkt #22666 Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Kavalkade Supreme grimma

  Kavalkade Supreme grimma
  Kavalkade Supreme grimma
 • Kavalkade aachen-nosgrimma, extra bred

  Kavalkade aachen-nosgrimma, extra bred
  Kavalkade aachen-nosgrimma, extra bred
 • Kentucky transportgrimma med fårskinn

  Kentucky transportgrimma med fårskinn
  Kentucky Horsewear fårskinnsgrimma för transport är en otroligt mjuk och behaglig grimma huvudsakligen avsedd för transport. Grimmans bas är gjord av superstarkt nylon som tillsammans med vår nyutvecklade fårskinnsimitation skapar en mycket lätt grimma. Grimmans lätta vikt reducerar tryck mot nacken och gör den till den behagligaste grimman på marknaden för långa transportsträckor.
 • Kentucky fårskinn till nosgrimma

  Kentucky fårskinn till nosgrimma
  Gjord av konstgjort fårskinn med samma prestanda och egenskaper som äkta fårskinn. Egenskaper: * Mycket mjukt * Lätt att ta på och av * Idealisk för hästar med känslig hud * Ger hästen det bästa skyddet och den skönaste komforten * Förhindrar skav runt nos och käke * Skyddar lädret frånsvett och smuts * Kardborreknäppning Teknisk beskrivning: Storlek: 28 cm. Mått: 30 x 10 x 5 cm. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Horseware Amigo grimma

  Horseware Amigo grimma
  Egenskaper: * Hållbar Amigo-grimma för vardagsbruk. Matchar de övriga produkterna i Amigo-sortimentet Teknisk beskrivning: Nylongrimma med vadderad nosrem och nackstycke, justerbar nosgrimma, snabbknäppning vid käken.
 • Finntack Pro Yankee nylongrimma

  Finntack Pro Yankee nylongrimma
  Finn-Tack grimma av kraftigt nylon med mjuk yta. Robusta mässingbeslag och syntetiskt läderfoder i nacken. Teknisk beskrivning: Bredd: 20mm.
 • Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder

  Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder
  En lädergrimma i en riktigt fin kvalitet. Mjukt, starkt och smidigt läder tillsammans med starka spännen med rundade hörn. Justerbar på båda sidor av halsremmen och under hakan, så att den kan anpassas perfekt. En mjuk stoppning i nacke och nosgrimma säkerställer maximal komfort. En riktigt gedigen och mycket läcker grimma i kvalitetsmaterial. Finns i svart eller mörkbrunt läder, med spännen i krom eller mässing, och även med stoppning och sömmar i kontrasterande färgerna grått på svart eller cognac på mörkbrun. Storlekar: P - C - F - XF.
 • Saxon Ribbon fleecefodrad grimma

  Saxon Ribbon fleecefodrad grimma
  Saxon Ribbon fleecefodrad grimma
 • Covalliero grimma Collection F/S18

  Covalliero grimma Collection F/S18
  Egenskaper: * Tillverkade av slitstarkt material och starka sömmar * 2-vägs justerbar med spännen för nos- och nackrem med ett mjukt vadderat lager * Lätt att öppna och stänga med karbinhake * Solida metallspännen * Metallöglor förhindrar att hålen förstörs
 • Grimskaft Hansbo Sport Enja, Grön

  Grimskaft Hansbo Sport Enja, Grön
  Elegant och högkvalitativt grimskaft från Hansbo Sport med guldfärgad pistolhake och elastisk förmåga som motverkar hårda ryck.
 • Bucas Dublin Luxury vadderade grimma

  Bucas Dublin Luxury vadderade grimma
  De legendariska Bucas Dublin-grimmornaär designade för utmärkt komfort.Denna är tillverkad av mjuk och silkeslen, men stark webbing med vadderad nos- och nackrem. En specialformad ring gör det lättare att öppna och stänga grimman med haken samtidigt som den hindrar haken från att skava. Haken påverkas inte av snö, is eller låga temperaturer. Med justerbart nackstycke med spänne.Dublin fölgrimma ger extra justerbarhet för att passa växande föl. Med tre justerbara spännen.Vadderade grimskaft som matchar Dublin-grimmorna. Längd: 2 m.
 • Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma

  Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma
  Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma
 • Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder

  Mink Horse Grimma i mjukt och smidigt läder
  En lädergrimma i en riktigt fin kvalitet. Mjukt, starkt och smidigt läder tillsammans med starka spännen med rundade hörn. Justerbar på båda sidor av halsremmen och under hakan, så att den kan anpassas perfekt. En mjuk stoppning i nacke och nosgrimma säkerställer maximal komfort. En riktigt gedigen och mycket läcker grimma i kvalitetsmaterial. Finns i svart eller mörkbrunt läder, med spännen i krom eller mässing, och även med stoppning och sömmar i kontrasterande färgerna grått på svart eller cognac på mörkbrun. Storlekar: P - C - F - XF.
 • Finntack Pro Yankee nylongrimma medöppen nos

  Finntack Pro Yankee nylongrimma medöppen nos
  Finn-Tack grimma av kraftigt nylon med mjuk yta. Justerbaröver nosen. Robusta mässingbeslag och syntetiskt läderfoder i nacken. Teknisk beskrivning: Bredd: 20mm.
 • Kavalkade aachennosgrimma

  Kavalkade aachennosgrimma
  Aachennosgrimma av högkvalitetsläder, handsydd, vadderad med mjukt svart läder.
 • Jacson Grimskaft Concord

  Jacson Grimskaft Concord
  Rundflätat lite tjockare grimskaft med snygga läderdetaljer.
 • Imperial Riding Lavarre lädergrimma

  Imperial Riding Lavarre lädergrimma
  Lavarre lädergrimma.
 • Shires Topaz nylongrimma, X-Full

  Shires Topaz nylongrimma, X-Full
  Iögonfallande färger kännetecknar dessa snygga grimmor. Med vaddering på nackstycke och nosgrimma för att förhindra skav och för en bekväm, anpassad passform. Gjord av slitstark nylonväv med hake på rundsydd käkrem och rejäla spännen. Matchande grimskaft finns att köpa separat.
 • LIMITED EDITION - Horze Malibu Soft grimma

  LIMITED EDITION - Horze Malibu Soft grimma
  LIMITED EDITION - Horze Malibu Soft grimma
 • Collegiate Syntovia+ träns med upphöjd och vadderad engelsk nosgrimma och nackstycke

  Collegiate Syntovia+ träns med upphöjd och vadderad engelsk nosgrimma och nackstycke
  Collegiate Syntovia+ träns med upphöjd och vadderad engelsk nosgrimma och nackstycke
 • Bucas Dublin Luxury vadderade grimma

  Bucas Dublin Luxury vadderade grimma
  De legendariska Bucas Dublin-grimmornaär designade för utmärkt komfort.Denna är tillverkad av mjuk och silkeslen, men stark webbing med vadderad nos- och nackrem. En specialformad ring gör det lättare att öppna och stänga grimman med haken samtidigt som den hindrar haken från att skava. Haken påverkas inte av snö, is eller låga temperaturer. Med justerbart nackstycke med spänne.Dublin fölgrimma ger extra justerbarhet för att passa växande föl. Med tre justerbara spännen.Vadderade grimskaft som matchar Dublin-grimmorna. Längd: 2 m.
 • F.R.A Freedom Riding Articles FRA Caval Cavemore nosgrimma engelskt läder (System 2) med skänklar

  F.R.A Freedom Riding Articles FRA Caval Cavemore nosgrimma engelskt läder (System 2) med skänklar
  Egenskaper: * Modell: Komplett kapsonnosdel i engelskt läder med F.R.A.®-skänklar i modell Star * Käkrem: Mjukt vadderad, justerbar och med spännen * Nosgrimma: Mjukt vadderad, justerbar och med spännen
 • Horze Basic grimma

  Horze Basic grimma
  Snygg, prisvärd grimma som är perfekt för användning varje dag. Prisvärd stallgrimma som tål daglig användning. Denna mjuka och enkla grimma kommer att bli ditt bästa val för daglig användning. Det lättjusterade nackstycket gör att du kan använda den på nästan vilken häst som helst. Egenskaper: * Mjuk nylonväv * Silverfärgade spännen * Justerbart nackstycke * Kraftig karbinhake vid käken * Matchande med grimskaft #22609 Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Horze Carlisle grimma

  Horze Carlisle grimma
  Horze Carlisle grimma
 • Horze Howard grimma

  Horze Howard grimma
  Denna mjuka, vadderade eleganta grimma skyddar din häst med stil. Grimman är skonsam mot din häst och är vadderad i mjuk fleece på nosremmen och i nacken kronan för komfort i klassisk stil. Spännen med satinfinish och namnet Crescendo på nosremmen fulländar utseendet. Egenskaper: * Mjuk fleecevadderad grimma för komfort * Namnet Crescendo på nosremmen * Justerbar grimma * Snabbhake * Grimskaft ingår inte Teknisk beskrivning: Material: 100 % polyester. Tvättråd: Handtvättas i kallt vatten utan tvål.
 • Horze grimskaft, panikhake

  Horze grimskaft, panikhake
  Detta långa och mjuka grimskaft är ett måste i stallet för säkerhet. Använd detta långa mjuka polygrimskaft med panikhake i förnicklat massivt stål och zink legering som är helt perfekt att fästa i någon av våra snygga Horze-grimmor. Egenskaper: * 1.5 cm mjukt grimskaft * Panikhake * Längd: 2 m. Teknisk beskrivning: 100% polyester.Beslag: förnicklad 100% stål och zinklegering. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Schockemöhle grimma Memphis

  Schockemöhle grimma Memphis
  Schockemöhle grimma Memphis
 • Jacson Grimma Reflex - Rosa

  Jacson Grimma Reflex - Rosa
  Mjuk nylongrimma från Jacson med reflex på nos och sidostycken.
 • Zilco Race nosgrimma

  Zilco Race nosgrimma
  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna lätta nosgrimma är 13 mm (1/2") och finns i färger som matchar de flesta tävlings-/träningstränsen i vårt sortiment. En storlek (för att passa fullblodshästar).
 • Finntack Pro flätat grimskaft i nylon

  Finntack Pro flätat grimskaft i nylon
  Hållbart, tvåfärgat grimskaft av flätad nylon. Inklusive snabbknäppe av mässing. Teknisk beskrivning: Grimskaft, tvåfärgat, nylon.
 • Zilco träns med nosgrimma, vadderat

  Zilco träns med nosgrimma, vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke, panna och nacke med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Detta träns kan användas med eller utan nosgrimma. One Size-tyglar inkl ej.
 • F.R.A Freedom Riding Articles FRA Jabar repgrimma 8 mm (System 3) med flätad nosgrimma

  F.R.A Freedom Riding Articles FRA Jabar repgrimma 8 mm (System 3) med flätad nosgrimma
  F.R.A Freedom Riding Articles FRA Jabar repgrimma 8 mm (System 3) med flätad nosgrimma
 • Grimskaft i bomullsrep stålspänne 2 m lime

  Grimskaft i bomullsrep stålspänne 2 m lime
  2 meter långt grimskaft i bomull.
 • Kavalkade Charlotte dressyrträns med aachen-nosgrimma

  Kavalkade Charlotte dressyrträns med aachen-nosgrimma
  Kavalkade Charlotte dressyrträns med aachen-nosgrimma
 • Horze Fremont lädergrimma

  Horze Fremont lädergrimma
  En prisvärd lädergrimma som är perfekt för en dag i hagen. Lädergrimmor är ett utmärkt val för användning både i stallet och ute i hagen. Denna prisvärda grimma är perfekt att använda varje och överallt. Helt justerbart nackstycke och nosgrimma för bästa passform. Den smala läderdesignenär snygg på alla raser. Egenskaper: * Mässingsbeslag * Dubbelsydd stil * Justerbar nos- och nackrem Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Karlslund remontnosgrimma, 1 rad kristaller

  Karlslund remontnosgrimma, 1 rad kristaller
  1 rad kristaller.
ileadilead