Grimmor

En grimma sätter man runt huvudet på hästen för att lättare kunna leda den utan risk för att hästen skadar sig om den försöker slita sig. Till grimman fäster man ett kortare rep eller rem som man håller i. Det kallas för grimskaft.

Grimmor kan vara gjorda i läder eller nylon. En del köper lädergrimma medan andra repgrimma. Vad man väljer beror lite på vad man själv tycker är snyggt. Här nedanför hittar du snygga grimmor och grimskaft i lite olika material, färger och med extra detaljer. Det finns repgrimmor med olika färger i flätningen. Här finns också fina grimmor med ludd och såna som passar för att sätta brodyr eller text med namn på.

Typer av grimmor: Remontnosgrimma | Aachennosgrimma

Populärt inom grimmor

 • Collegiate Mono Crown remontnosgrimma

  Collegiate Mono Crown remontnosgrimma
  Egenskaper: * Perfekt för tävlingar och daglig ridning, tillverkad av finaste europeiskt kvalitetsläder * Passar till Collegiate-tränssortimentet
 • Karlslund SuperStrap grimma, Black, chrome

  Karlslund SuperStrap grimma, Black, chrome
  Snygg grimma i äkta SuperStrap-material som är mycket starkt och underhållsfritt.
 • Finntack Pro flätat grimskaft i nylon

  Finntack Pro flätat grimskaft i nylon
  Hållbart, tvåfärgat grimskaft av flätad nylon. Inklusive snabbknäppe av mässing. Teknisk beskrivning: Grimskaft, tvåfärgat, nylon.
 • Kentucky transportgrimma med fårskinn

  Kentucky transportgrimma med fårskinn
  Kentucky Horsewear fårskinnsgrimma för transport är en otroligt mjuk och behaglig grimma huvudsakligen avsedd för transport. Grimmans bas är gjord av superstarkt nylon som tillsammans med vår nyutvecklade fårskinnsimitation skapar en mycket lätt grimma. Grimmans lätta vikt reducerar tryck mot nacken och gör den till den behagligaste grimman på marknaden för långa transportsträckor.

Fler tips på grimmor

 • Grimskaft i bomull, 2 m

  Grimskaft i bomull, 2 m
  Ett 2 meter långt grimskaft av brunt bomullsrep. Grimskaftet har ett zinkspänne med beläggning av nickel.
 • Zilco träns med nosgrimma, vadderat

  Zilco träns med nosgrimma, vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke, panna och nacke med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Detta träns kan användas med eller utan nosgrimma. One Size-tyglar inkl ej.
 • Waldhausen Repgrimma med Pärlor - Svart

  Waldhausen Repgrimma med Pärlor - Svart
  Häftig repgrimma med dubbla remmar i nacken och extra bred nosdel. Repets tjocklek är 8 mm och materialet är 100% polypropylen. På nosgrimman finns en snygg design i pärlor som dekoration. De dubbla remmarna i nacken ger en vidare tryckfördelni
 • Shires Topaz nylongrimma, X-Full

  Shires Topaz nylongrimma, X-Full
  Iögonfallande färger kännetecknar dessa snygga grimmor. Med vaddering på nackstycke och nosgrimma för att förhindra skav och för en bekväm, anpassad passform. Gjord av slitstark nylonväv med hake på rundsydd käkrem och rejäla spännen. Matchande grimskaft finns att köpa separat.
 • Waldhausen Reflex Stripe- Grimma

  Waldhausen Reflex Stripe- Grimma
  En snygg, stilren och praktisk grimma från Waldhausen. Grimman är grå med en grå reflekterande stripe som går längs med hela grimman. Denna grimma har fast ring undertill och silverfärgade spännen. Färg: Grå Storlek: - Pony - Cob
 • Karlslund New style nosgrimma

  Karlslund New style nosgrimma
  New Style-nosgrimman är en del av en serie färger av mjuk kvalitet med mässingbeslag.
 • Kincade lädergrimskaft med vävribb

  Kincade lädergrimskaft med vävribb
  Egenskaper: * Snyggt grimskaft med nickelpläterad klämma och läderdetalj i båda ändarna * Matcha snyggt med Kincade lädergrimma med vävribb
 • Waldhausen Comfort Fölgrimma - Mörkblå

  Waldhausen Comfort Fölgrimma - Mörkblå
  En grimma som är anpassad för växande föl. Grimman är vadderad i nacke och vid nos för extra komfort. Ställ enkelt in storleken på tre olika ställen så att den lille kan få optimal passform när hen växer. Kan justeras vid nacke, käke oc
 • Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma

  Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma
  Kavalkade Lorenz träns med aachen-nosgrimma
 • John Whitaker JW Alex grimma

  John Whitaker JW Alex grimma
  Alex grimma är tillverkad av slitstark men ändå flexibel polyesterväv, med spännen i silverfärgad ton och hake vid käkremmen. Kombinera med matchande produkter.
 • Horze Price-Z grimskaft

  Horze Price-Z grimskaft
  Detta prisvärda nylongrimskaft får plats i budgeten och uppfyller dina praktiska dagliga behov. Ett mjukt bomullsgrimskaft med enkel karbinhake i rostfritt stål för användning varje dag. Egenskaper: * Mjukt grimskaft * Stark karbinhake * 2 m långt Teknisk beskrivning: Maerial: 100 % bomull. Tvättråd: Skölj i kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Imperial Riding Luxury grimma med päls

  Imperial Riding Luxury grimma med päls
  Imperial Riding Luxury grimma med päls
 • Finntack Pro Beta mjukt grimskaft med kedja

  Finntack Pro Beta mjukt grimskaft med kedja
  Mjukt och mysigt grimskaft av vävt tyg. Mässingsbelagd kedja och handögla. Teknisk beskrivning: Mjukt, vävt grimskaft, enkel kedja.
 • Kavalkade KavalLastic säkerhetsgrimma

  Kavalkade KavalLastic säkerhetsgrimma
  Kavalkade KavalLastic säkerhetsgrimma
 • Imperial Riding Luxury grimma i neoprene

  Imperial Riding Luxury grimma i neoprene
  Imperial Riding Luxury grimma i neoprene
 • Kavalkade pullback-nosgrimma med aachenrem

  Kavalkade pullback-nosgrimma med aachenrem
  Pullback-nosgrimma med aachenrem av högkvalitetsläder, handsydd, vadderad med mjukt svart läder.
 • GoLeyGo grimma

  GoLeyGo grimma
  Egenskaper: * Påkostad sömnad och detaljerad hästgrimma tillverkad av högkvalitativa material * Med färgkoordinerad design * Mjukt fodrad med pälsskyddande gummi * Mycket justerbart tack vare stiftspännet i nack- och nosremmarna * Snygga färgalternativ för att matcha grimskaften med GoLeyGo 2.0-fästelementet * Utrustad med GoLeyGo 2.0-adapterstift
 • Kavalkade Dacira dubbelt träns, pullback-nosgrimma

  Kavalkade Dacira dubbelt träns, pullback-nosgrimma
  Prisvärt dubbelträns för nybörjare! Tillverkat av kvalitetsläder med pullback-nosgrimma och aachenrem. Nosgrimman är extra bred och mjukt vadderad i likhet med det anatomiskt formade nackstycket. Nosgrimman löper över nackstycket, för att minska tryck mot nacken. Präglat, rakt läderpannband. Tränset och kandartyglarna är tillverkade av läder. Krokar för fäste i bettet. Egenskaper: * Med vanliga tyglar och kandartyglar * Vadderat nackstycke och nosgrimma * Läderpannband
 • Schockemöhle Memphis, nylongrimma, Sports

  Schockemöhle Memphis, nylongrimma, Sports
  Nylongrimma av mjuk nylon med Schockemöhle Sports-logo på nosrem och spännen. Nack- och nosrem är vadderade med mjuk fleece.
 • Grimskaft Island 2 m - Röd/Marin/Vit

  Grimskaft Island 2 m - Röd/Marin/Vit
  Mjukt och skönt grimskaft i bomull från Eldorado. Med silverfärgad hake. I Islands eller USA's färger blå, vit och röd. Färg: Röd/Marin/Vit Längd: 2 meter
 • Grimma Hansbo Sport Enigma, Svart

  Grimma Hansbo Sport Enigma, Svart
  Grimma Enigma från Hansbo Sport är en genomarbetad textilgrimma med mjuka läderdetaljer av högsta kvalitet. Den snygga svarta grimman har vadderad nos och nackstycke samt nickelfria metallbeslag.    
 • Kavalkade Cortina kandarträns med aachen-nosgrimma

  Kavalkade Cortina kandarträns med aachen-nosgrimma
  Kavalkade Cortina kandarträns med aachen-nosgrimma
 • Kavalkade Antonia kandarträns med aachen-nosgrimma

  Kavalkade Antonia kandarträns med aachen-nosgrimma
  Kavalkade Antonia kandarträns med aachen-nosgrimma
 • HV Polo Jayla grimma

  HV Polo Jayla grimma
  HV Polo Jayla grimma
 • Horze Grimma med päls

  Horze Grimma med päls
  Egenskaper: * Pälsfodrad grimma i klassiska färgkombinationer * Silverfärgade spännen för en snygg kontrast * Pistolhake vid käken * Snygga spännen * Matchar schabrak #CP1712 för en perfekt look Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Handtvättas i varmt vatten. Låt lufttorka.
 • Imperial Riding Luxury grimma med päls

  Imperial Riding Luxury grimma med päls
  Imperial Riding Luxury grimma med päls
 • Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake

  Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake
  Tillverkad av dubbelbearbetad, slitstark 25 mm nylon. Mjuk vaddering på nos- och nackrem. Classic sports-dekorationsband på nosremmen ger grimman en snygg look. Grimman finns också i en flätad modell. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma Classic Sports, justerbar nackrem och karbinhake.
 • B Vertigo James grimma

  B Vertigo James grimma
  Denna enkla nylongrimma är perfekt för dagligt bruk. Detta är det perfekta valet om du är på jakt efter en enkel, klassisk och slitstark grimma med kvalitet och stil. De solida spännena i rostfritt stål är starka och rostar inte. Nackstycke och nosdel är fodrade med mjukt, snabbtorkande fleecefoder för extra komfort. Egenskaper: * Stark nylongrimma * Tidlös, klassisk look * Hållbar vardagsgrimma * Robusta beslag i rostfritt stål * B Vertigo-märke på nosdel och sidostycken * Enkel att justera vid nos och nacke * Pistolhake vid käken Teknisk beskrivning: Nylon med rostfria stålspännen. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Roma reflexgrimma

  Roma reflexgrimma
  Släpp ut din häst i hagen med den här reflexgrimman för synlighet i skymning och mörker. Denna lysande reflexgrimma från Roma är idealisk för synlighet i skymning och mörker. Grimman är mycket reflekterande och gör att din häst syns ordentligt i skymning och mörker. Egenskaper: * Snabbhake vid käken * Justerbar nos- och nackrem * Finns i 3 storlekar
 • LeMieux Comfort grimma

  LeMieux Comfort grimma
  Egenskaper: * En trendig, slitstark grimma med mjukt fleecefoder för ultimat komfort
 • Kavalkade extra fårskinn till Ivy grimma

  Kavalkade extra fårskinn till Ivy grimma
  Kavalkade extra fårskinn till Ivy grimma
 • Covalliero Grimma - Blå/Koppar

  Covalliero Grimma - Blå/Koppar
  Justerbar grimma i PP-material från Covalliero. En mycket bra grimma med i blå/koppar-färg och mjuk fleece-vaddering. Det finns även matchande grimskaft. Storlekar: 1 - Pony 2 - Cob 3 - Full
 • PFIFF Udine grimma

  PFIFF Udine grimma
  Syntetisk grimma med silverfärgade beslag, justerbar vid nackstycket.
 • Lädergrimskaft med kedja Hansbo Sport

  Lädergrimskaft med kedja Hansbo Sport
  Lädergrimskaft från Hansbo Sport som mäter 235 cm i totallängd varav 70 cm är mässingkedja. Grimskaftet är försedd med en rund ändtopp för att det ska vara lättare att hålla i hästen om den sliter sig. Denna produkt är framtagen av Hans
 • Bucas Dublin Luxury vadderade grimma

  Bucas Dublin Luxury vadderade grimma
  De legendariska Bucas Dublin-grimmorna är designade för utmärkt komfort.Denna är tillverkad av mjuk och silkeslen, men stark webbing med vadderad nos- och nackrem. En specialformad ring gör det lättare att öppna och stänga grimman med haken samtidigt som den hindrar haken från att skava. Haken påverkas inte av snö, is eller låga temperaturer. Med justerbart nackstycke med spänne.Dublin fölgrimma ger extra justerbarhet för att passa växande föl. Med tre justerbara spännen.Vadderade grimskaft som matchar Dublin-grimmorna. Längd: 2 m.
 • Grimskaft bomullsrep royalblå

  Grimskaft bomullsrep royalblå
  Bomullsrep i kraftig kvalitet med hake i zink med beläggning av mässing.
 • Horze grimskaft, panikhake

  Horze grimskaft, panikhake
  Detta långa och mjuka grimskaft är ett måste i stallet för säkerhet. Använd detta långa mjuka polygrimskaft med panikhake i förnicklat massivt stål och zink legering som är helt perfekt att fästa i någon av våra snygga Horze-grimmor. Egenskaper: * 1.5 cm mjukt grimskaft * Panikhake * Längd: 2 m. Teknisk beskrivning: 100% polyester.Beslag: förnicklad 100% stål och zinklegering. Tvättråd: Skölj med vatten. Låt lufttorka.
 • Waldhausen Finesse Grimskaft 2 m - Beige

  Waldhausen Finesse Grimskaft 2 m - Beige
  Med detta exklusiva premium-grimskaft kan du leda hästen med stil. Ett mycket snyggt och slitstarkt grimskaft som är flätat och har i karbinhake och repslut inklädda i brunt lyxigt läder. Grimskaftet är cirka 2 meter långt och fungerar utmärk
 • Waldhausen Comfort Fölgrimma - Svart

  Waldhausen Comfort Fölgrimma - Svart
  En grimma som är anpassad för växande föl. Grimman är vadderad i nacke och vid nos för extra komfort. Ställ enkelt in storleken på tre olika ställen så att den lille kan få optimal passform när hen växer. Kan justeras vid nacke, käke oc
 • Karlslund kombinerad nosgrimma, 4 rader kristaller

  Karlslund kombinerad nosgrimma, 4 rader kristaller
  Kombinerad nosgrimma. 4 rader små kristaller.
 • Kentucky hingstgrimskaft, 4 m

  Kentucky hingstgrimskaft, 4 m
  Egenskaper: * Perfekt till hingstar * Biothane Beta: mycket starkt, flexibelt och bekvämt att använda * Sträckes inte och glider inte * Lätt att sköta, absorberar inte fukt eller smuts * Billigt alternativ till lädergrimskaft * Namnplatta för gravyr * Lätt att komplettera med en kedja * Guldfärgade spännen * Storlek: 4 m
 • Jacson Lädergrimma Cancun (Svart, Cob)

  Jacson Lädergrimma Cancun (Svart, Cob)
  Elegant lädergrimma från Jacson i mljukt och smidigt läder. Insidan har fodrade partier över nosrigg och runt nacken för att öka komforten för hästen. Grimman kommer i sntingen svart eller bgunt läder.
 • Horseware Amigo grimma

  Horseware Amigo grimma
  Egenskaper: * Hållbar Amigo-grimma för vardagsbruk. Matchar de övriga produkterna i Amigo-sortimentet Teknisk beskrivning: Nylongrimma med vadderad nosrem och nackstycke, justerbar nosgrimma, snabbknäppning vid käken.
 • QHP Alaska Grimma med Fuskpäls - Anthracite/Sky

  QHP Alaska Grimma med Fuskpäls - Anthracite/Sky
  Supermjuk och skön grimma täckt med ludd i imitationspäls. Hela grimman är täckt i väldigt mjuk fusk-ull för att vara bekväm för hästen att bära och inte ge skav. Denna grimma är toppen för transport och till vardags. En ultimat grimma f
 • Lemieux Vogue grimma

  Lemieux Vogue grimma
  Egenskaper: * En härligt mjuk grimma med fleeceinlägg på nackstycket och nosgrimman * Dessa fleeceinlägg garanterar jämn tryckfördelning och är extra vadderade för bästa möjliga komfort * Fleecefodrade sidostycken * Multijusterbar vid käken och nackstycket (justerbar från båda sidorna) * Nu med spännen och beslag i massiv nickel * Ett matchande grimskaft medföljer varje grimma
 • Kavalkade nylongrimma

  Kavalkade nylongrimma
  Egenskaper: * Nylongrimma * Perfekt för dagligt bruk * Vadderad nack- och nosrem, som kan justeras individuellt. * Satinbeslag
 • Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake

  Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake
  Tillverkad av dubbelbearbetad, slitstark 25 mm nylon. Fodrad med lammskin på nos- och nackrem. Classic sports-dekorationsband på nosremmen ger grimman en snygg look. Teknisk beskrivning: Eskadron Grimma Classic Sports, fårskinn, justerbar nackrem och karbinhake.
 • Hansbo Sport elastiskt grimskaft (Vin)

  Hansbo Sport elastiskt grimskaft (Vin)
  Grimskaft från Hansbo Sport. Helt ny modell på marknaden där den första delen på grimskaftet är elastiskt för att moverka hårda ryck vilket är bra både för hästarna och groom. Ett kraftigt grimskaft med nickelfria metalldetaljer.Längden
 • Finntack Pro flätat grimskaft i nylon

  Finntack Pro flätat grimskaft i nylon
  Hållbart, tvåfärgat grimskaft av flätad nylon. Inklusive snabbknäppe av mässing. Teknisk beskrivning: Grimskaft, tvåfärgat, nylon.
 • Imperial Riding Luxury grimma i neoprene

  Imperial Riding Luxury grimma i neoprene
  Imperial Riding Luxury grimma i neoprene
 • Jacson Grimma Reflex - Rosa

  Jacson Grimma Reflex - Rosa
  Mjuk nylongrimma från Jacson med reflex på nos och sidostycken.
 • Grimma Cushion Tape, Marin

  Grimma Cushion Tape, Marin
  Mjuk fölgrimma som är justerbar i nos och nacke. Blanka stålspännen med beläggning av nickel.
ileadilead