Hästvård

Varumärken på hästvård

Det finns mycket man kan göra för att sin häst ska må så bra som möjligt. En stor del av hästvård är att rykta hästen. Manen och hästsvansen kan behöva tvättas med hästschampo. Om hästen har ömma muskler kan man ge den en behandling med hästliniment. Här hittar du förslag på hästvårdsprodukter man kan köpa online.

Kategorier: Hästliniment | Ryktborstar | Pälsglans | Hästschampo | Hästskydd

 • Multiborste Three Horses med flättillbehör, Svart

  En svart multiborste från Three Horses med kam och gummisnoddar i locket. Borsten är perfekt att borsta bort torkad lera med och till hovar och ben.
 • Imperial Riding Shiny Sparkling kotskydd

  Shiny Sparkling kotskydd.
 • Harry Hall HI-VIZ reflekterande benskydd

  Helt reflekterande benskydd med neoprenfoder. Med fluorescerande slagyta och stark kardborrknäppning. De här benskydden ger maximal synlighet för din häst eller ponny för ökad säkerhet.
 • Imperial Riding Pattern set med ben- och kotskydd

  Imperial Riding Pattern set med ben- och kotskydd
 • Multiborste Three Horses, Röd

  En mjuk röd piggborste från Three Horses som effektivt tar bort smuts. Perfekt när hästen fäller!
 • Mankborste Three Horses Mjuk, 22,5 cm

  Mankborste från Three Horses med syntetborst och lackerad trärygg. Mankborste Mjuk är 22,5 cm och har en borstlängd på 4 cm. 
 • Senskydd Event svart, 2-pack

  Senskydd i hårdplast med insida av mjuk neopren. Skyddet har dubbla kardborrespänne i svart och är nedskuren upptill.
 • Pälsglans Foxfire Fellglanz Inkl. sprayhuvud

  Foxfire päls-, man- och svansglans. Innehåller provitamin-D pantenol som ger päls och tagel en ihållande fuktighet, ger glans samt en lättutredd svans.
 • Kotskydd Event svart, 2-pack

  Kotskydd i hårdplast med insida av mjuk neopren. Skyddar både in och utsidan på kotan. 
 • Senskydd HS svart/grå full

  Ett hästsenskydd med ventilerande förmåga som enkelt försluts med elastiska remmar.
 • Bucas Freedom Boots

  Bucas Freedom transportskydd är utvecklade för att ge ett bra skydd med bra passform och som är lätta att hantera. Egenskaper: * Tufft och slitstarkt RipStop-skal * Tre stora kardborreknäppningar för säkrare passform * 2 cm skumgummi * Foder: polybomull * Säljes i set med 4 st Teknisk beskrivning: Skal:  RipStop.Foder: 2cm skumgummistoppning med foder polybomull.
 • Cowboy Magic Detangler & Shine™ 473 mL

  CCOWBOY MAGIC ® DETANGLER & SHINE™ reder ut alla typer av hårknutor, trassel och dreadlocks omedelbart, hur svårskött håret än må vara. Silkesproteinet i COWBOY MAGIC® DETANGLER™ & SHINE ger håret en strålande lyster efter borstning.Vårdande, innehåller varken vatten eller alkohol, och torkar inte ut håret.COWBOY MAGIC ® DETANGLER & SHINE™ håller smuts, damm och sand borta och ger en lyster som varar längre. Produkten är inte oljig.Den tränger in under ytan och återställer fuktigheten samtidigt som den stärker håret och gör det mjukt och ger det en naturlig lyster. Detta är en skönhetsprodukt av högsta kvalitet och den fungerar bra på människor också.VARNING: Endast för utvärtes bruk. Förvaras utom räckhåll för barn om inte produkten används under uppsikt av vuxen. Lättantändlig. Håll borta från öppen eld.
 • Bell Boots Horse Guard med knopp, Svart

  Svarta bell boots i nylon från Horse Guard med kardborreknäppning. Bootsen har en mjuk knopp invändigt som förhindrar att bootsen vrider sig.
 • Roma Tactile bandageunderlägg, 300 g vaddering

  Roma Tactile bandageunderlägg, 300 g vaddering
 • Pharmacare Pharma Magic Ice Gel, 280 ml

  Kylande gel för bruk efter hård träning. Avslappnar ömma och spända muskler samt påskyndar muskelreparation. För bruk efter intensiv träning och på öm rygg och axlar. Egenskaper: * Starkt kylande gel * Verkar avslappnande på spända och ömma muskler * För mindre rygg- & axelskador Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Isopropyl alcohol, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, , Menthol. WARNING: Irriterar ögonen. Ånga kan orsaka dåsighet och yrsel. Förvaras utom räckhåll för barn. Skölj omedelbart med vatten och kontakta läkare vid eventuell kontakt med ögonen. Kontakta omedelbart läkare och visa förpackningen eller etiketten vid eventuell förtäring. Kräver 96 timmars karenstid enligt STC. Användning:Appliceras direkt på hästens hud och masseras in i musklerna.
 • Zandona Carbon Air senskydd

  CARBON AIR senskydd är 100% tillverkad i Italien och utvecklade för att skydda hopphästarna mot slag på frambenets kota och skenben samtidigt som de ger stöd åt senan. Skal av TPU med olika tjocklek och andasfunktion tack vare perforerat neopren och 6 lufthål över kotan. Mellan TPU-skalet och neoprenstödet finns ett lager av Gel-Tech vid extra utsatta områden för stötdämpande effekt och behaglig vaddering. Under skalet finns även kolfiberelement som termiskt isolerar senan från värmen orsakad av yttre friktion samtidigt som det ökar det mekaniska motståndet vid slag. Insidan, vid böjsenan, finns en flexibel zon för maximal rörelsefrihet. De töjbara remmarna med quick-release-ände sitter säkert med dubbelt fäste (lodrätt/vågrätt). Storleken och den absolut ergomiska formen har utvecklats genom att kopiera benstrukturen in i minsta detalj för perfekt placering utan stressmoment.
 • Cavalliera MAJESTY benlindor

  Egenskaper: * Stickade benlindor med fleece * Svart lack eller kantband i blå satin * Nitar i silvermetall * Logo i änden
 • Mane 'n Tail Shampoo 946ml

  Ett UNIKT schampo för både häst och människa för ett fylligare, starkare och längre hår med friskare utseende. Egenskaper: * En exklusiv formula berikad med mikroproteiner för ett mjukt och glänsande hår. * Skonsamt och rikt doftande skum rengör på djupet utan att ta bort de naturliga oljorna * Berikad med återfuktande och mjukgörande medel för ett fylligare, mer glänsande och lättkammat hår med friskt utseende efter varje schamponering.
 • Groomaway Groom Away Colour Enhance Shampoo 400 ml

  Egenskaper: * Berikar och förbättrar pälsens naturliga färg * Djuprengörande och konditionerande * Gör pälsen mjuk och glansig * Förstärker det svarta * Berövar inte pälsens naturliga oljor * Innehåller Tea tree-olja * Lämplig för frekvent användning
 • Back on Track boots

  Bootsen används främst vid ridning och förhindrar balltramp och skador i karleden. De är gjorda i kraftig neopren med utsida av skinnimitation. Utrustade med kardborreknäppning.
 • Zandona Support Boot vaddering med Coolmax ®, bak

  Extra vaddering för SUPPORT BOOT bakbensskydd.
 • Gummiskrapa Three Horses Liten, Rosa

  Liten rosa gummiskrapa från Three Horses.
 • Multiborste Zebra

  Multiborste ZebraMultiborste med mjuka piggar. Tar effektivt bort smuts, bra vid schamponering, pälsfällning och till att avlägsna päls från bl.a. täcken och schabrak inför tvätt. Strass i silver och svart på ovansidan.Storlek: 16,5 x 6,5cmFärger: svart/silver eller rosa/silver
 • Finish Line Original Premium grötomslag, 10,43 kg

  Grötomslag med eteriska oljor. Original Premium™ grötomslag är extra lugnande och kylande, och hjälper till vid tillfällig lindring av stelhet och ömhet på grund av överansträngning. Innehåller naturliga eteriska oljor som lindrar mindre irritation och ger en ökad, svalkande känsla på huden. Det är krämigt och slätt, och är lätt att tvätta bort med varmt vatten. Kan användas varje dag för att minska svullnad och är en överlägsen produkt för omslag av ömmande hovar. Använd efter träning, tävlingar och utställningar. Tvättråd: OBS! Tvätta hästens ben med olivoljebaserad tvål eller annan icke-medicinerad tvål före applicering.
 • Back on Track Back-On-Track hasskydd med öppning, vänster

  Hasskydd för vänster ben. Med tre kardborreknäppningar och öppning för hasen. Teknisk beskrivning: Material: insida av 50% bomull och 50% polyester med keramiska fibrer. Skal av neopren.
 • Liniment Trikem Radital Ice Gel, 1 l

  Radital Pro Selection Ice Gel är en snabbverkande karensfri kylgel som ger en effektiv djupverkande kyla. Används efter tävling på svullnader eller skador i hästens muskler och leder.
 • Horze Impact Air Shock senskydd

  Våra unika Air Shock senskydd skyddar med innovativ teknologi. Ultramoderna benskydd med Air Shock-dämpning i form av trycksatt gas i en slitstark och flexibel polymerskal. Luftkudden komprimeras för att minska och sprida kraften innan den återgår till sin ursprungliga form och volym. Luftkuddarna är designade att fungera som ett system tillsammans med det specialformade slagskyddet. De förblir flexibla och fungerar inte sämre med tiden som skumlösningar kan göra. Egenskaper: * Extra hårt skal * Specialformad slagzon fördelar kraften från slag * Tjockare slagzon vid kotorna * Anatomiskt format skal Mjuk, hållbar knäppning * Neoprenfoder Ventilerande lufthål * Standardindustriell kardborrknäppning * Dubbelfästande vertikal kardborrknäppning * Dubbel resår som inte noppar * Säljes i par Teknisk beskrivning: TPU-plast, neopren. Tvättråd: Skölj med kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Eskadron Senskydd PRO ACTIVE PONY fram

  Benskydd PRO ACTIVE PONY fram, tillverkade av 8,5 mm tjockt neopren och förstärkt med PIKOSOFT. Skyddar hästens ben från stötar och slag. Det lägre kardborrefästet ger särskilt stöd för senor och ligament runt kotan. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd PRO ACTIVE PONY fram.
 • Cavallo Hoof Boots F.R.A. F.R.A. Cavallo hovboots Sport-Slim

  SIMPLE - Slim Boot har flera användningsområden, utmärkta för att skydda hästens hovar på hårt och grovt underlag. Det ultimata skyddet för barfotahästen. Perfekta för ge komfort vid kronisk smärta eller hovkänslighet, rehabilitering från skador, hovbölder, strålbenshälta, fång, sul- och ballskador. Kan användas för skydd i transporten, vid betäckning eller vid tappskor. Den smala sulan passar en hov som är minst 1/4" (0,65 cm) smalare än dess längd. Teknisk beskrivning: Sold in pairs. Hovarna måste verkas senast 2 veckor före mätning.
 • Ryktskrapa Three Horses, 17 cm

  Ryktskrapa från Three Horses i metall med tyghandtag. 17 cm.
 • Back On Track Royal senskydd, fram

  Royal Tendon senskydd är gjorda i TPU-laminerad nylon som ger dem en hög täthet för att effektivt fördela trycket och absorbera stötar. Den tjocka, mjuka neopreninsidan är perforerad för extra ventilation och luftflöde. Utmärkt passform. Insidan är fodrad med Welltex som säkerställer Back on Track-effekten.
 • Imperial Riding Bellboots Matchy

  The hip Match overreach boots from Imperial Riding are a true must-have! These super soft overreach boots have a small hook-and-loop closure, which create the ultimate fit for every hoof! You can use these overreach boots for jumping, but also for times like when your horse quickly taps its legs together during dressage work.
 • Weatherbeeta Wide Tab höga transportskydd, tryck (Pony)

  Weatherbeeta Wide Tab höga transportskydd, tryck (Pony)
 • Blue Lotion Emin 520 ml

  Originalversionen av Blue Lotion som varit ett av Nordens mest sålda liniment i mer än 40 år. Det är otroligt populärt med sin arnaques casinos en ligne milda men goda effekt. Blue Lotion verkar först kylande, därefter värmande.
 • Mark Todd Competition boots

  Tufft, rivbeständigt yttertyg med neopreninsida. Dessa boots är utformade för att passa hästens Hovar utan att snurra sig, och ger därför maximalt skydd mot övertramp. Touch and Close-knäppning med Mark Todd-logo. Idealiska för alla hästaktiviteter.
 • Horse Master HorseMaster Arnical Gel, 500g

  Nedkylande och sammandragande gel. ARNICA GEL för benen innehåller arnikaextrakt som är standardiserat och stabiliserat för att de aktiva ingredienserna inte ska inaktiveras på grund av kemiska reaktioner förorsakade av exponering för ljus och värme. ARNICA GEL för benen kyler snabbt ner och stramar åt runt skenben, senor och bindväv på kapplöpnings- och tävlingshästar. För bruk före och efter träning.Den kan också användas för behandling av krosskador eller stötar. ARNICA GEL för benen innehåller även aloe vera-extrakt som är extremt välgörande för huden. Det rensar, återfuktar och skyddar huden. Dess sammandragande och vårdande egenskaper ökar hudens motståndskraft mot skadliga ämnen i miljön. Teknisk beskrivning: Renat vatten, isopropylalkohol, glycerol, arnikaextrakt, aloe vera-extrakt, polysorbat 80, trietanolamin, fenoxietanol, karbomer, klorkresol, E 131.
 • Roma ribbade gummiboots med kardborrknäppning

  Enkla boots som är idealiska för daglig användning. Dessa utmärka ribbade gummiboots med kardborrknäppning från Roma är perfekta för att skydda hästens hovar. Egenskaper: * Kardborrknäppning för enkel användning * Finns i flera storlekar och färger
 • Kavalkade neoprenboots med rundad kant

  Boots med mjukt neoprenkant mot skav och tryckpunkter, vid kanten. Bootsen följer med hästens rörelser. Mjukt neopren motverkar skav och tryckpunkter. Ger optimalt skydd mot tryckpunkter och skav. Egenskaper: * Tillverkade av mjukt neopren, med fårskinnskant * Med PVC-beläggning * Med förhöjning i karleden * 1 kardborrelås * Med anti-twist-knopp Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Trikem Sport Trikem Radital Linimentgel, 2500 ml

  Radital liniment i gelform Sveriges mest sålda liniment, använt på djur och människor i över 50 år. Radital Liniment är ett effektivt, dubbelverkande liniment som lokalt ökar blodgenom-strömningen, minskar återhämtningstiden och ger lindring vid tillfällig smärta. På häst har den god effekt på gallor. Liniment har använts i 1000-tals år för att förebygga och lindra besvär i muskler, senor och leder. RADITAL anses som marknadens mest effektiva liniment och verkar initialt kylande för att sedan övergå till långvarig jämn värme. Används flitigt inom elitidrott, motion, av massörer och fysioterapeuter och inom äldrevård. RADITAL har en mycket stark position för häst, där framför allt travet och galoppen använder den dagligen. Finns både flytande och i gelform, där den flytande ofta används på djur eftersom den lättare tränger ner i pälsen. Gelformen uppskattas av dem som masserar in linimentet lokalt och är lite lättare att använda på människa. Teknisk beskrivning: Dosering: Mängden liniment är högst individuellt. Smörj in med viss försiktighet och öka mängden för större effekt. Värmen kommer efter cirka 10 minuter, så ta det lugnt i början innan du lärt dig hur linimentet fungerar bäst.Egenskaper:Menthol.Eucalyptol.Kamfer.Etanol.Karbomer.Aqua.Färg E10. Användning:Användning: Mjuka och smidiga muskler är den bästa försäkringen mot skador och förslitningar. Före träning är behandling med liniment ett utmärkt sätt att förbereda och värma musklerna innan den fysiska uppvärmningen. Efter träning appliceras Radital Liniment inför natten för långvarig behaglig värme som hjälper musklerna till snabb återhämtning. Radital Liniment används ofta vid generell muskelsmärta eller trötthet, där den välgörande värmen skapar avslappning och välbefinnande. Stryk på och massera in tills linimentet har absorberats. OBS! Var försiktig vid bandagering på djur. Felaktig användning kan ge blistringseffekt.
 • Kavalkade Argiletz grön lera, pasta

  Grön lera är en vacker och naturligt torkad lera. Rik på mineraler och spårämnen, och kan användas för hästar i följande situationer:• Efter intensiv träning.• I förebyggande syfte mot svullnad i leder eller på benen.• För ytlig behandling av inflammerade leder.• För sårbehandling.Generellt bruk 2 gånger om dagen. Antal behandlingar kan även ökas beroende på svullnadens omfattning. Rekommenderad behandlingstid är 1-2 månader. Lätt rörelse under behandlingsperioden brukar vara möjlig utan problem. Grön lera främjar även läkningen på dåligt läkande sår. Vid applicering direkt på såret ser det till att såret läker bättre och stänger sårets yta. Även bildning av svallkött kan förebyggas med hjälp av grön lera. Pastan är lätt att applicera på svårtåtkomliga områden, som under buken eller på hästens armbåge.Naturlig grön lera är inte bara bra för hästen, utan kan även användas på människor utan problem.
 • Linimentpensel Borstiq 20 cm

  Pensel avsedd att användas för påstrykning av liniment.
 • Professional's Choice ProfessionalsChoice Quick Wrap boots

  Neopren med Lycra-foder.
 • Gummiboots HS Med Kardborr Röd Strl. S

  Gummiboots med kardborreknäppning från HANSBO SPORT. I rött utförande. Säljes i par. Storlek S.
 • Cavalor Star Shine, 500 ml

  Långtidsverkande pälsglans som får din häst att glänsa. FAQ: Hur får man bäst volym och glans på svansen? Tvätta svansen först med Equi Wash, därefter spreja på Cavalor Star Shine. Behöver man applicera Cavalor Star Shine dagligen? Nej, Cavalor Star Shine är en produkt av hög kvalitet med en effekt som varar i genomsnitt i 5 dagar. Innehåller Star Shine silikon? Cavalor Star Shine innehåller silikonbaserade organiska polymer. Detta gör den mindre aggressiv än syntetiska silikoner. Det är höst troligt att en svans/man-produkt utan silikon inte fungerar ordentligt. Användning:Mot tovor: Spreja Cavalor Star Shine på manen och svansen och låt torka. Kamma ut. Som pälsglans: Spreja på pälsen och låt torka. Massera in med en ulltrasa. Användningsområde: Cavalor Star Shine är en långtidsverkande pälsglans med en unik, behaglig doft. Cavalor Star Shine får hästens päls att glänsa som en äkta stjärna på tävlingsbanan. Hästens man och svans förblir tovfri under ca en veckas tid. Förpackning: 500 ml.
 • Transportskydd Horseware Amigo, Svart

  Ett transportskydd i hög stadig modell från Horseware. Skydden har utmärkt passform med tre smidiga och breda kardborreband. Säljs i 4-pack.
 • Pälsglans Fiebings Satin Sheen, 946 ml

  Pälsglans av god kvalité som ger en oöverträffad glans åt hästens päls, man och svans. Förhindrar även att man och svans trasslar sig. 
 • Horze bandageunderlägg

  Djupt marinblå bandageunderlägg som ger mjukt, vadderat skydd under stallindorna. Klassiska bandageunderlägg från Horze som är bekväma och ger perfekt passform för alla hästar. Dessa mjuka, vadderade bandageunderlägg i elegant, djup marinblå färg skyddar under stallindorna och är stora nog för att täcka underbenet helt. Egenskaper: * Set med 4 * Djup marinblå * Mjuk, vadderad stil * Höga för hel täckning av benet * Fuktuppsugande tyg * Andasfunktion * 48 cm x 46 cm Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 30°C med liknande färger. Lufttorka för att behålla formen.
 • Ryktborste Hansbo Grooming Star 16, 5 x 5 cm Blandade färger 2 st/frp

  Grooming Star är en mycket bra borste, inte minst när hästen fäller.
 • Cavalor Coolsens, 500ml

  Optimal förfriskning av kroppen och revitalisering av musklerna efter ansträngning. FAQ: Ska jag använda Cavalor Cooling Wash i varmt eller kallt vatten? Cavalor Cooling Wash bör alltid blandas i kallt vatten för att kyla ner och friska upp din häst. Är Cavalor Cooling Wash ett desinfektionsmedel? Nej, trots sina desinfekterande så är det två helt olika produkter utvecklade för olika användningsområden. Kan Cavalor Cooling Wash ersätta ett vanligt schampo? Ja, trots att Cavalor Cooling Wash inte löddrar som vanligt schampo så rengör den både hud och päls. Den hjälper även hästens kropp att kyla ner sig och slappna av. Vad är Cavalor Cooling Wash viktigaste effekt? Cavalor Cooling Wash har en nedkylande verkan på hästens ben och kropp efter ansträngning. Den stimulerar och påskyndar även torkningsprocessen. Användning:Användningsområden: Cavalor Cooling Wash innehåller en blandning av eteriska oljor som tvättar, uppfriskar och återhämtar hästens kropp och muskler efter ansträngning. Det kan även användas som desinfektionsmedel på mindre sår. Dosering, bruk och säkerhetsåtgärder: Använd korken för dosering. Blanda ett mått (20 ml) i en hink med minst 4 liter kallt vatten. Tvätta hästens kropp med blandningen, särskilt på ryggen och benen. Spola efter några minuter om så önskas (ej nödvändigt). Använd max 15 ml Cooling Wash per 4 liter vatten. Endast för utvändigt bruk. Undvik kontakt med ögonen. Förvaras utom räckhåll för barn. Förpackning: Stor flaska 500ml.
 • ARMA Air Motion Cross Country benskydd - Fram

  Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvättas kallt.
 • Eskadron Kotskydd AIR EASY LPO

  Eskadron erbjuder dessutom motsvarande kotskydd i samma serie som uppfyller LPO-reglerna för alla hopp- och unghästtävlingar. Teknisk beskrivning: Eskadron Kotskydd AIR EASY LPO.
 • JHL JH All Rounder benskydd

  Avsedda att användas för både fram- och bakben, med god och bekväm passform. Vadderat neoprenyttre, PVU-slagskydd, trippelsydda elastiska remmar och dubbel kardborrknäppning gör att skydden är enkla att använda.