Hästvård

Varumärken på hästvård

Det finns mycket man kan göra för att sin häst ska må så bra som möjligt. En stor del av hästvård är att rykta hästen. Manen och hästsvansen kan behöva tvättas med hästschampo. Om hästen har ömma muskler kan man ge den en behandling med hästliniment. Här hittar du förslag på hästvårdsprodukter man kan köpa online.

Kategorier: Hästliniment | Ryktborstar | Pälsglans | Hästschampo | Hästskydd

Populärt inom hästvård

 • Trikem Sport Trikem Radital Liniment

  Hästkuren för ömma muskler Sveriges mest sålda liniment, använt på djur och människor i över 50 år. Radital Liniment är ett effektivt, dubbelverkande liniment som lokalt ökar blodgenom-strömningen, minskar återhämtningstiden och ger lindring vid tillfällig smärta. På häst har den god effekt på gallor. Liniment har använts i 1000-tals år för att förebygga och lindra besvär i muskler, senor och leder. RADITAL anses som marknadens mest effektiva liniment och verkar initialt kylande för att sedan övergå till långvarig jämn värme. Används flitigt inom elitidrott, motion, av massörer och fysioterapeuter och inom äldrevård. RADITAL har en mycket stark position för häst, där framför allt travet och galoppen använder den dagligen. Finns både flytande och i gelform, där den flytande ofta används på djur eftersom den lättare tränger ner i pälsen. Gelformen uppskattas av dem som masserar in linimentet lokalt och är lite lättare att använda på människa. AnvändningMjuka och smidiga muskler är den bästa försäkringen mot skador och förslitningar. Före träning är behandling med liniment ett utmärkt sätt att förbereda och värma musklerna innan den fysiska uppvärmningen. Efter träning appliceras Radital Liniment inför natten för långvarig behaglig värme som hjälper musklerna till snabb återhämtning. Radital Liniment används ofta vid generell muskelsmärta eller trötthet, där den välgörande värmen skapar avslappning och välbefinnande. Stryk eller spraya på och massera in tills linimentet har absorberats. OBS! Var försiktig vid bandagering på djur. Felaktig användning kan ge blistringseffekt. DoseringMängden liniment är högst individuellt. Smörj in med viss försiktighet och öka mängden för större effekt. Värmen kommer efter cirka 10 minuter, så ta det lugnt i början innan du lärt dig hur linimentet fungerar bäst. INNEHÅLL Egenskaper: * Menthol * Kamfer * Eucalyptol * Etanol * Vatten * Färg E102
 • Liniment Trikem Radital Gel, 250 ml

  Trikem Radital är ett effektivt, dubbelverkande liniment som ger lindring vid tillfällig smärta i hästens muskler och leder samt ökar blodcirkulationen.
 • Pharmacare Pharma Arnica Hot, 1000 ml

  Värmande och avslappnande örtliniment för bruk före och efter ansträngning och transport. Påskyndar återhämtning med värmande effekt. Värmer upp musklerna innan träning eller efter transport. Avslappnar stela och ömma muskler och leder. Egenskaper: * Värmande och avslappnande * Mjukar upp stela muskler * Påskyndar återhämtning Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Isopropyl alcohol, Hydroxyethyl acrylate, E130 (color), E133 (color), Kaneli poistettu, Mentha Piperita oil, Hamamelis Virginiana, Arnika Montana flower extract. WARNING: Bör ej appliceras på öppna sår eller irriterad hud. Skyddshandskar rekommenderas vid applicering. Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras utom räckhåll för barn. Användning:Appliceras direkt på hästens hud på det drabbade området.
 • Trikem Sport Trikem Radital Linimentti

  Hästkuren för ömma muskler Sveriges mest sålda liniment, använt på djur och människor i över 50 år. Radital Liniment är ett effektivt, dubbelverkande liniment som lokalt ökar blodgenom-strömningen, minskar återhämtningstiden och ger lindring vid tillfällig smärta. På häst har den god effekt på gallor. Liniment har använts i 1000-tals år för att förebygga och lindra besvär i muskler, senor och leder. RADITAL anses som marknadens mest effektiva liniment och verkar initialt kylande för att sedan övergå till långvarig jämn värme. Används flitigt inom elitidrott, motion, av massörer och fysioterapeuter och inom äldrevård. RADITAL har en mycket stark position för häst, där framför allt travet och galoppen använder den dagligen. Finns både flytande och i gelform, där den flytande ofta används på djur eftersom den lättare tränger ner i pälsen. Gelformen uppskattas av dem som masserar in linimentet lokalt och är lite lättare att använda på människa. Teknisk beskrivning: DoseringMängden liniment är högst individuellt. Smörj in med viss försiktighet och öka mängden för större effekt. Värmen kommer efter cirka 10 minuter, så ta det lugnt i början innan du lärt dig hur linimentet fungerar bäst.Egenskaper:Menthol.Kamfer.Eucalyptol.Etanol.Vatten.Färg E102. Användning:AnvändningMjuka och smidiga muskler är den bästa försäkringen mot skador och förslitningar. Före träning är behandling med liniment ett utmärkt sätt att förbereda och värma musklerna innan den fysiska uppvärmningen. Efter träning appliceras Radital Liniment inför natten för långvarig behaglig värme som hjälper musklerna till snabb återhämtning. Radital Liniment används ofta vid generell muskelsmärta eller trötthet, där den välgörande värmen skapar avslappning och välbefinnande. Stryk eller spraya på och massera in tills linimentet har absorberats. OBS! Var försiktig vid bandagering på djur. Felaktig användning kan ge blistringseffekt.

Fler tips på hästvård

 • Gummiboots HS Med Kardborr Grå Strl. S

  Gummiboots med kardborreknäppning från HANSBO SPORT. I grått utförande. Säljes i par. Storlek S.
 • Zandona Superior kotskydd

  SUPERIOR kotkydd är 100% tillverkade i Italien och utvecklade för att skydda hopphästarna mot slag på bakbenens kota och skenben samtidigt som de ger stöd åt senan. Skal av TPU med olika tjocklek och andasfunktion tack vare perforerat neopren och 3 lufthål över kotan. Mellan TPU-skalet och neoprenstödet finns ett lager av Gel-Tech vid extra utsatta områden för stötdämpande effekt och behaglig vaddering. De töjbara remmarna med quick-release-ände sitter säkert med dubbelt fäste (lodrätt/vågrätt). Storleken och den absolut ergomiska formen har utvecklats genom att kopiera benstrukturen in i minsta detalj för perfekt placering utan stressmoment.
 • Mane 'n Tail Mane N' Tail Spray 'n White® shampoo, 120 ml

  Schampo och balsam på spray för vit och ljus päls, man och svans.Revolutionerande, djuprengörande och färgförstärkande schampo-/balsamspray. Egenskaper: * Djuprengörande, färgförstärkande schampo/balsam * Optiska vitmedel ger otrolig intensitet till ljusa och vita pälsar på kortare tid med en djupgående, jämn applicering * Framhäver och förstärker vita, grå och gyllene färger * Underlättar avlägsnande av fläckar orsakade av gräs, urin och avföring * Skonsam pH-balanserad formula utan blekmedel eller peroxider * Volym: 120 ml
 • Cowboy Magic Detangler & Shine™ 473 mL

  CCOWBOY MAGIC ® DETANGLER & SHINE™ reder ut alla typer av hårknutor, trassel och dreadlocks omedelbart, hur svårskött håret än må vara. Silkesproteinet i COWBOY MAGIC® DETANGLER™ & SHINE ger håret en strålande lyster efter borstning.Vårdande, innehåller varken vatten eller alkohol, och torkar inte ut håret.COWBOY MAGIC ® DETANGLER & SHINE™ håller smuts, damm och sand borta och ger en lyster som varar längre. Produkten är inte oljig.Den tränger in under ytan och återställer fuktigheten samtidigt som den stärker håret och gör det mjukt och ger det en naturlig lyster. Detta är en skönhetsprodukt av högsta kvalitet och den fungerar bra på människor också.VARNING: Endast för utvärtes bruk. Förvaras utom räckhåll för barn om inte produkten används under uppsikt av vuxen. Lättantändlig. Håll borta från öppen eld.
 • Kentucky Air senskydd & Young horse kotskydd, set

  Set - Air senskydd och Young Horse kotskydd. Ett mycket bra set för unghästar och de som hoppar under 1,10 m. Med Air senskydd fram och NYA Young Horse kotskydd bak. Skyddar hästens framben, inklusive vitala senor och ligament, när du hoppar. Särskild slagzon som är fylld med D3O-intelligenta molekyler. Hoppskydd av hög kvalitet med D3O-stötskydd. Anatomisk design för perfekt passform med PU-utsida av hårt skal med ventilationshål för korrekt luftflöde och andasfunktion. Särskild slagzon fylld med 4 mm D3O-intelligenta molekyler, liksom 4 mm neopren med andasfunktion. Enkel kardborreknäppning. De NYA Kentucky Young Horse kotskydden är det perfekta valet för tävling i unghästklasser (tillverkade i enlighet med FEI-regler) och även allmänna klasser för ultimat skydd utan obehag. De nya skydden är inspirerade av märkets framgångsrika Armadillo-hoppskydd och har dess unika, eleganta utseende med innovativ design. Erbjuder enastående lättviktsskydd med D3O-intelligenta molekyler inom slagzonen. Detta smarta material låses vid påverkan och sprider sedan slaget och ändras tillbaka till sin ursprungliga smidiga form. Den nya designen presenterar ett tufft ytterskal, och är anatomiskt utformade för att erbjuda en bekväm och stabil passform. Extremt lätt men ändå starkt PU-ytterskal med en präglad logotyp, som hjälper till att skydda mot stötar utan att kompromissa med stil. Neoprenet med andasfunktion garanterar både rörelsefrihet och komfort. PVC-lädret på kardborrefästet är slitstarkt, lättskött och försett med märkets iögonfallande logo. Det stora kardborrefästet fulländar detta moderna och mycket önskvärda skydd och ger en säker och justerbar passform. Endast storlek FULL. Egenskaper: * Designad för passform, byggd för att skydda. * Slagzon med nya generationens D3O-stötdämpning * Extra skydd för senor och kotor * Tuff PU-ytterskal med insida av bekväm neopren med andasfunktion * Ventilerade för kylande prestanda * Lätt att sätta på, justera och fästa * Expertdesign, grundligt testade
 • Kentucky Turnout läderstrykkappor, fram

  När det gäller att kombinera briljant design med utmärkt prestanda är Kentucky Horsewears skydd både testade och omtyckta av toppryttare i hela världen. En nyhet i Kentucky-kollektionen denna säsong är dessa strykkappor som kombinerar ett klassiskt utseende med ultramoderna material. Kentucky Turnout läderstrykkappor har ett tufft och slitstarkt skal av 100% vattentätt PVC-läder med lyxigt foder av fårskinnsimitation och EVA-skyddande insida. Skydden är en prisvärd lösning för dem som letar efter ett utmärkt skydd för dagligt bruk som samtidigt ger ett överlägset skydd ute på banan, utan den häftiga prislappen. Dessa skydd ger 100% komfort för hästar med känslig hud och är lättskötta och anatomiskt designade med två stora och säkra kardborreknäppningar. Det perfekta valet för ryttare på alla nivåer och grenar. Dessa skydd används mest för träning, promenad, skrittmaskin, longering osv.
 • Kentucky kotskydd i läder med fårskinn

  Kentucky Horsewear kotskydd i läder med fårskinn med elegant sömmönster är ett blickfång på varje tävling, och ett måste för varje ryttare som bryr sig om ett elegant utseende. Designen har parollen "back to basics" eftersom den höga kvaliteten och den äkta läderlooken från förr är tillbaka. Kotskyddet har perfekt passform tack vare den strömlinjeformade och anatomiska designen. Varumärket Kentucky Horsewear står för bra skydd och god komfort för hästen, och är densamme som på våra andra benskydd men här med vacker och klassisk design. Benskydden är utan resår och med enkel kardborreknäppning, samt är tillåtna i FEI unghästklasser. Fårskinnsfodret har andasfunktion och ger utmärkt dämpning mot huden. Benskydden är lätta att tvätta i maskin på 30°C. Lädret är speciellt för att klara tvättprocessen. Gjord av konstgjort fårskinn med samma prestanda och egenskaper som äkta fårskinn. Egenskaper: * Elegant och snygg baksida för en enkel look * Extremt mjuka och bekväma * Lätta att ta av och på med kardborreknäppning * Idealisk för hästar med känslig hud * Ger hästen det bästa skyddet och den skönaste komforten * Förhindrar skav och gnuggning * Godkända för FEI unghästklasser Teknisk beskrivning: 14 x 35 x 10 cm. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Stassek Equimousse 750 ml

  Spraya på, massera in och skölj - det är allt. Equimousse är snabbare, enklare och effektivare. Equimousse ger en välvårdad silkeslenhet, vitalitet, glans, mjukhet och imponerande volym. Den är milt och grundligt rengörande och ger inte torr hud, päls eller tagel, även när den används ofta. Den innovativa formulan med organiska ytaktiva ämnen, fördelaktiga oljor och milda kondensatorer ger näring åt huden, pälsen och taglet för en blank yta och ökad volym till man och svans. Equimousse främjar hudens och pälsens naturligt skyddande funktion och är också lämplig för känsliga hästar. Olive leaf-extrakt har en lugnande effekt på huden, förbättrar den naturliga strukturen hos päls och tagel, och förhindrar hudirritation. Turkey red-olja bibehåller pälsens naturliga oljor och förhindrar att pälsen blir ovårdad. Naturliga silkesproteiner ger en skyddande beläggning på varje enskilt hår för att skapa en naturligt silkeslen glans. Dessa ingredienser skapar en mjuk päls med en underbar glans. Man och svans blir lätta att borsta ut och får en härlig volym. Dofter kan irritera hästar, orsaka allergiska reaktioner och locka till insekter. Därför innehåller Equimousse ingen parfym. Equimousse är naturligtvis fri från alla dopningsingredienser.
 • eQuick eShock Rear Lamb Young Horses

  Fetlock protector made with materials of high quality, reliability and durability. Anatomically shaped to wrap around the tendon, protecting from injuries while ensuring comfort. Outer shell reinforced with TPU; soft neoprene lining, washable Lycra edges to prevent sores; two fastening points and elastic strap ensure easy adjustment. Exclusive, patented eFluidgel technology that significantly reduces impact on the horse’s tendon.Special lining real lamb’s wool for unparalleled comfort.Exclusive patented eFluidgel technology.The special bubble in the shell greatly reduces the impact the horse’s leg could suffer due to air- and gel compression, and to their capacity to absorb shock.Free Torsion System.Special system that ensures the horse’s leg is not blocked when jumping. Features: * With protection FluidGel anti-shock * High strength. High cushioning * Maximum protection Washing instructions: Hand wash only at 30°C.
 • Super-K Emin 500 ml

  Super-K från Emin är ett vattenbaserat allroundliniment med jod som har mycket bra effekt på ben, knän, kotor och senor.
 • Roma Miracle Brush, Stor

  Större borste som är perfekt för att ta bort lerkakor och smuts från hästens kropp. Den fantastiska Miracle Brush från Roma är en praktisk, slitstark borste som är perfekt för ryktning varje dag. Borsten är perfekt för att ta bort torkade lerkakor och smuts från hästens päls, hovar och även täcken. Egenskaper: * Enkel att rengöra * Finns i flera klara och lysande färger
 • Stassek Kylande och lugnande Equigel, 500 ml

  Kylande och lugnande gel Utan kamfer och dopingämnen. Equigel tillverkas enligt SOFT-SLIDE-PLUS-system, som är utvecklat av oss, och fastnar i pälsen och rinner inte ner. Det är en djupvårdande produkt för kylning och uppfriskande av hästens ben efter ansträngning. Dess djupverkande effekt är snabb, säker och långvarig. De omsorgsfullt utvalda kylande ingredienserna och aromatiska oljorna, som är välkända för sina vårdande egenskaper, ger en lugnande uppfriskande effekt direkt efter applicering.Detta förbättrar blodcirkulationen och ger en mycket effektiv uppmjukning av muskler, senor och leder. Den uppfriskande och återaktiverande effekten av Equigel märks omedelbart. Du kan använda Equigel före eller efter träning och effekten är snabb och säker. Trots sin djupverkande effekt innehåller Equigel ingen kamfer och kan också användas till tävlingshästar.Equigel är helt giftfri.
 • Cold Gel Emin 520 ml

  Kylande lotion med hög halt av mentol för långvarig kylande effekt. Cold Gel är belagd med karenstid och får inte användas närmare än 96 timmar före tävling.
 • LeMieux ProShell boots

  Egenskaper: * Starka och flexibla boots * Slagtålig utsida som dämpar slag och stötar * Innerfoder och kant av mjuk neopren * Drar inte åt sig vatten * Enkla att tvätta av
 • Eskadron Senskydd PRO EXTREME SIZE I

  Nya Pro Extreme benskydd är designade och utvecklade i samarbete med Hinrich Romeike - inte enbart för fälttävlan. Cordura®-yttermaterialet är mycket robust men ändå lätt och flexibelt. Mjuk vaddering på insidan utformat för att anpassa sig till den individuella formen av hästens ben. Elastiska kardborreband ger ett fast grepp, även när du rider i vatten. De garanterar en helt sluten och optimal passform. Pro Extreme-skydden finns i 3 olika storlekar. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd PRO EXTREME SIZE I.
 • Kentucky korta benskydd i Solimbra

  Egenskaper: * Mycket starkt, vattentätt Solimbra-material * Konstgjort fårskinn * 100 % andasfunktion * Stötabsorberande EVA-skyddande insida * Lämplig för daglig användning och till unga hästar * Stark kardborrknäppning * Idealisk för hästar med känslig hud * Används framför allt till träning, markträning, i skrittmasken, vid longering med flera. * Maskintvätt 30°, torktumlas ej
 • Pälsglans Foxfire Fellglanz 5000 ml

  Foxfire päls-, man- och svansglans. Innehåller provitamin-D pantenol som ger päls och tagel en ihållande fuktighet, ger glans samt en lättutredd svans.
 • Weatherbeeta Flexi Shell Hind Cross Country Boots

  Features: * Lightweight and tough and flexible strike pad that contours to the horse’s leg creating the perfect fit * Breathable, microperforated neoprene lining that does not carry water, keeping the boots continuously lightweightShaped to the leg and moulds around the fetlock area without restricting the natural action of the horses movement for comfort and protection * Air vents in the outer shell assist in keeping the tendons and ligaments cool * Secure, double adjustable touch tape closures with a press stud button
 • Hilton Herbs Senior Horse Gold 1 l

  Allroundstöd för seniorhästen. Senior Horse är ett snabbabsorberande, flytande kosttillskott som innehåller örter som hagtorn, älggräs och kardborre, och är idealiskt för den äldre hästen eller ponnyn. Efter första användningen kan du gå vidare till den torkade motsvarigheten av Senior Horse (du bör inte ge båda tillsammans). Åldrande är en naturlig process och idag kan våra seniorhästar upprätthålla en god livskvalitet långt över 20-årsåldern med hjälp av veterinär är så behövs, hovslagare, tandläkare och inte minst en lämplig foderstat. Det här kosttillskottet kan ges samtidigt som vårt Cush X-sortiment. För vissa hästar och ponnyer, kan vårt Multi-Flex-sortiment vara lämpligare tack vare dess örtbaserade formula. Välkommen att kontakta helpline@hiltonherbs.com för ytterligare råd. Egenskaper: * Normal matsmältning * Ett hälsosamt cirkulationssystem * Smidiga leder och muskler * För att stödja lever och njure Teknisk beskrivning: Ingredienser: Mjölktistelfrö. Sellerifrö. Älggräsört. Hagtornsbär. Ginkgo-blad. Kamomillblomma. Rosmarinört. Kardborrerot. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Kan ges direkt i munnen med spruta, om till exempel inget foder ges under sommaren. Fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • WeatherBeeta Dynamic Open Front senskydd

  Lättviktsbenskydd med format tufft PVC-ytterskal med foder med minnesskum. Tuff och stryktålig pad som skyddar senan från påverkan och från övertramp från bakhovarna. Säker och enkel knäppning. Tålig, lätt och hållbar utsida, formar sig efter hästens ben. Insida med minnesskum som formar sig efter hästens ben för maximal bekvämlighet och skydd. Ventilation för andasfunktion från insidan till ytterskalet.
 • Pälsglans Foxfire, 1 l

  Pälsglans för häst och ponny som vårdar pälsen och reder ut man och svans. Ger en frodig glans som stannar kvar i 5-6 dagar.
 • Zandona Support Boot vaddering med Coolmax ®, fram

  Extra vaddering för SUPPORT BOOT frambensskydd.
 • Veredus Blue Show Shampoo, 500 ml

  Extra starkt schampo för vita och grå hästar. Schampo med enastående, rengörande egenskaper specialutvecklat för grå och vit päls. Avlägsnar smuts och stallfläckar permanent och återställer pälsens naturliga färg.
 • Roma boots med uddkant

  Uddkanten ger en snygg stil till dessa skyddande boots. Dessa snygga boots med uddkant från Roma är gjorda av mycket absorberande neopren och är fodrade med nylon för att garantera komfort. Egenskaper: * Tuff och stryktålig PVC-pad skyddar mot slag och stötar * Finns i flera färger
 • Horze bandageunderlägg, bak

  Dessa robusta och quiltade bandageunderlägg är perfekta för transport, vila eller terapeutiskt stöd. Hästar med boxvila behöver ordentligt stöd, så om din häst behöver teurapeutisk vård är Horze Supreme bandageunderlägg perfekta som stöd. Dessa mjuka bandageunderlägg ger hästen komfort och stabilitet i boxen, transporten eller för extra stöd i allmänhet. Det quiltade, vita tyget kan enkelt tvättas och torkas mellan bruk utan att tappa formen. Horze Supreme bandageunderlägg säljes i par. Välj ett par för frambenen och ett par för bakbenen för komplett set. Horze Supreme bandageunderlägg håller formen under våra Horze-benlindor. Egenskaper: * Set med 2 st för bakbenen (se prodnr * Ger skydd och stöd * Reducerar skaderisken vid bruk tillsammans med stallindor Teknisk beskrivning: Material:Storlek ponny: 35 x 35 cmStorlek full: 45 x 45 cm. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger.
 • Eskadron Senskydd FLEXISOFT AIR ton i ton

  Dynamisk look, perfekt funktion och maximal säkerhet är förenade i de senaste senskydden från Eskadron Flexisoft Air. Eskadron använder sig av perforerat neopren med andasfunktion för optimal kroppstemperatur och hög komfort för hästens ben. Mesh-skyddade luftkanaler i ytterskalet ger perfekt luftcirkulation. Det intilliggande neoprenet har optimala slag- och stötdämpande egenskaper och skyddet är lätt att rengöra. Mesh-looken understryker den dynamiska stilen. Perfekt skydd mot stötar och slag garanteras av det mycket tillförlitliga TPE-ytterskalet, som förstärkts ytterligare i det bakre området. Det speciellt gjutna området vid kotans baksida och flexisoft-zonen ger optimal rörelsefrihet. Ton i ton. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd FLEXISOFT AIR ton i ton.
 • Veredus Carbon Gel, bak

  SENSKYDD "DOUBLE DENSITY"" MED EXTRA SKYDD AV KOLFIBER OCH GEL"Nyskapande senskydd med perfekt anatomisk form som garanterar maximal komfort och perfekt position på hästens ben. * - Anatomiskt formade * - "Double Density""-skal" * - Kolfiber- och gelskydd * - Elastiska remmar * - Snabbknäppning * - Certifierat skydd * Säljes parvis
 • Veredus TRC - VENTO fram

  TRC-VENTO är det första senskyddet med dubbel ventilation.Värmen från hästens ben passerar genom det mikroperforerade neoprenet och fördelas sedan i den nätförsedda 3D-textilen. Luften leds in i unika luftgångar då hästen rör sig samtidigt som ansamlad kroppsvärme leds ut genom den tekniska textilen. Detta gör ventilationen vågrät - från insida och ut - och lodrät - från botten och upp: en helt ny, innovativ teknologi. Säljes i par. Egenskaper: * Skal med dubbel densitet * Stötdämpande kolfiber * Dubbel kardborreknäppning
 • Kentucky 3D Spacer fram

  Egenskaper: * Materialet har extrem andasfunktion * Mycket stötdämpande * Lätt * Lättskött * Fördelar tryck * Mycket starkt, 100 % vattentätt Solimbra-material * Stötdämpande EVA-skum * Passar för daglig användning * Anatomiskt formade * Två generösa kardborrknäppningar * Extremt behagliga * Utmärkt andasfunktion * Lättskött * Fördelar tryck * Slitstarka * Används framför allt till träning, markträning, i skrittmasken, vid longering med flera. * Maskintvätt 30°, torktumlas ej
 • Cavalor Recup Gel 2 l

  Egenskaper: * Optimalt stöd för återhämtningsfasen med kombinationen av flera eteriska oljor * Skapar en synergetisk kylningseffekt, verkar avslappnande för musklerna och lindrar smärta * Förbättrar återhämtning och förebygger skador, * Hästen kan återgå till god prestationsnivå snabbare än någonsin Användning:Cavalor® Recup Gel kan användas för att behandla muskler och senor i benen, men också i ryggen. Massera huden med ett tunt lager av Cavalor® Recup Gel efter träning. Lindor kan användas i kombination med Cavalor® Recup Gel. Cavalor® Recup Gel gäller inte bara din häst - ryttarens muskler och senor förtjänar lika mycket uppmärksamhet efter träning. Massera det drabbade området med ett tunt lager Cavalor® Recup Gel efter träning för att förhindra muskelstelhet nästa dag. Varning: Använd inte Cavalor® Recup Gel på infekterad eller skadad hud. Endast för utvärtes bruk.
 • Eskadron Senskydd NEOPREN PONY bak

  Senskydd NEOPREN PONY, bak, tillverkade 6,5 mm starkt, belagt neopren. Extremt slitstarka, men ändå mjuka och flexibla. Försett med TPE-drag, dubbel kardborreknäppning. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd NEOPREN PONY bak.
 • Kentucky Tesa hovtejp 4541 50 mm x 50 m

  Slitstark, obestruken tygtejp. Den är baserad på ett rayonmaterial och naturgummilim. Mycket flexibel och enkel att använda. Tendon grip och Tendon grip-gel. Egenskaper: * Slitstark, obestruken tygtejp * Hovtejp * Svart färg * Storlek: 50 x 50 och 30 x 50
 • Boots i neoprene med utsida av syntetiskt läder svart S

  Lätta boots som inte drar åt sig väta. Utsidan är av syntetiskt läder, insidan av neoprene.
 • Kavalkade Soft Dekor benskydd i läder

  Kavalkade Soft Dekor benskydd i läder
 • KERBL extra kardborrknäppning till Tubbease

  Egenskaper: * Luften kan fortsätta uppåt, vilket betyder att ingen värme eller fuktighet finns kvar i skon * Den gummibelagda basen förhindrar på ett säkert sätt att fukt kommer in och samtidigt säkerställer att behandlingsvätskan förblir på hoven * Det optimala klimatet i skon innebär att hov behåller sin naturliga styrka * Den tjocka EVA-innersulan minskar trycksmärta för hästen (t.ex. strålröta) och förlänger livslängden på Tubbease™ * Tubbease™ kan användas vid behandling av bland annat bölder, röta, hovskador, hovsprickor med mera. * Tubbease™-designen är skyddad (NZ 417646)
 • Ryktborste Three Horses Mjuk, 17,5 cm

  Ryktborste från Three Horses med mjuk borst och lackerad trärygg. Ryktborsten är 17,5 cm.
 • Zandona Carbon Air Velcro heel

  CARBON AIR VELCRO HEEL Over Reach boots, är utvecklade för att skydda hästen i alla discipliner, 100 % tillverkade i Italien och utformade för att försvara hästens karotiskörtel från eventuella stötar och/eller skav. Carbon Air Heel är mycket skyddande och förblir stabila vid anpassning tack vare dess flexibilitet. En mjuk ring i konstgjord päls på ovankanten för att optimera komforten. Gel-Tech-tekniken har funktioner för stötdämpning och erbjuder en bekväm vaddering, och dessa boots har andasfunktion tack vare det perforerade neoprenet, med 6 ventilhål. Kolfiberdelarna under skalet isolerar lederna termiskt från värmen orsakad av utvändig friktion samt ökar det mekaniska motståndet vid slag. De elastiska kardborremmarna har kalibrerats för säker stängning. Storleken och den ergonomiska formen har utvecklats genom att kopiera benets struktur exakt för en perfekt passform utan obehag.
 • Horze Grip pannborste med trärygg, mjuk

  En pannborste som är perfekt även för den känsligaste hästen. Med trärygg och mjuk borst tar Horze pannborste mjukt bort lös päls, damm och mjäll utan att irritera din häst. Denna borste är mild men djupgående och designad för känsliga ytor på hästens huvud, öron och nacke. Den hållbara träryggen är även lätt att hantera fast den är våt. Egenskaper: * Utmärkt för det känsliga huvudet * Hållbar lackerad trärygg * Bra grepp * Pannborste Teknisk beskrivning: 2.5 cm polypropylenborst Storlek: 13 cm Skölj noggrant med tvål och vatten för rengöring. Lufttorkas.
 • Sectolin EquiShine Lavendel, 500 ml

  Equishine med lavendel är en utredande pälsglans för hästar. Equishine är effektiv i mer än 12 dagar. Equishine ger hårrem, man och svans en fin lyster under den här tiden. Equishine är smutsavvisande och tvättas enkelt bort med schampo. Equishine har inte någon inverkan på salvor. Användning:Användningsmetod: Det är lämpligt att rykta hästen väl i förväg. Skaka Equishine väl före användning, spraya sedan tunt och jämnt. Borsta väl efteråt med en mjuk borste. Använd inte 4.5 dagar före du ska fläta. Undvik applicering runt sadelområdet. Försiktighetsåtgärder: Får ej utsättas för frost. Förvaras oåtkomligt för barn. Endast för utvärtes bruk.
 • Horze Signature boots

  Undvik skador vid övertramp med dessa hållbara boots. Boots med fuskpälsfleece är idealiska för att skydda de ömma ballarna och kronranden vid hoppning och träning. Egenskaper: * Hållbar fuskpälsfleece för att förhindra skav * Syntetiskt skal med läderlook * Dubbel kardborrknäppning * Matcha med produkt #19212 * Säljes i par Teknisk beskrivning: Syntetiskt läder. Tvättråd: Skölj med kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Jacson Ridbandage i Fleece / Resår Vit 4-pack

  Bekväma kombi-benlindor i fleece / resår. 10 cm x 3 meter Perfekta ridbandage i kombination av fleece och elastisk resår. De har kardborreknäppning. Levereras i en praktisk liten plastväska. Färg: Vit
 • Cavalor Equi Wash, 2L

  Hudvänligt schampo. Späd ut Cavalor Equi Wash med varmt vatten, massera in i pälsen och skölj med ljummet vatten. FAQ: Vad är ph-värdets effekt i Cavalor Equi Wash? Cavalor Equi Wash är ett milt ph-balanserat schampo som inte irriterar hästens hud. Hur får jag hästens man att se tjock och glänsande ut? Tvätta först svansen med Cavalor Equi Wash. Spraya därefter svansen med Cavalor Star Shine. Cavalor Equi Wash är ett starkt koncentrerat och mjukt (ph 7-7.5) schampo med viktiga rengörande och glansgivande ingredienser. Cavalor Equi Wash är en blandning av anjoniska tensioner baserade på alkylarylsulfonater som doft- och vegetaliska extrakt. Innehåller inga syror eller lösningsmedel. Dessa egenskaper gör Cavalor Equi Wash till en produkt utvecklad för djurets hälsa och komfort. Användning:Blöt hästens päls för att avlägsna eventuellt löst hår eller smuts. Applicera Cavalor Equi Wash direkt på pälsen eller späd lite i ljummet vatten och applicera med en svamp för en ren och fräsch päls. Skölj noggrant. Varning: Endast för utvärtes användning. Förpackning: 2000 ml refillpåse.
 • Eskadron Boots i normal syntetiskt läder

  Boots i syntetiskt läder, fodrade med 5,5 mm neopren och dubbla kardborrefästen. Extremt slitstarka och tåliga. Yttermaterialet i artiklarna 666 58 61 03 och 07 matchar ALLROUND-bootsen. Storlekar: S, M, L, XL, XXL.
 • Emin Blue Lotion 520 ml

  Otroligt populärt med sin milda men goda effekt. Först kylande sedan värmande.
 • Arnika 1 l

  Rent arnikaliniment utvunnet ur arnikablommor.
 • Eskadron Senskydd PRO SAFE HO

  Det innovativa minnesskummet ger perfekt anatomisk passform för hästens ben och maximal dämpning mot slag och sparkar. Pro Safe Protection Device ger dubbelt skydd mot smällar och stötar. Fästsystemet består av antismuts-kardborreband, som är snabba och enkla att använda. Det speciellt gjutna området vid kotans baksida och flexisoft-zonen ger optimal rörelsefrihet. Den extra stoppningen i form av en extra tjockt kantzon samt lättskött minnesskum ger högsta komfort och samtidigt minimal vikt. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd PRO SAFE HO.
 • Boots Källquist, Röda

  Röda boots med kardborreknäppning. Finns i storlek XS-XL.
 • Veredus Olympus Colored Front, kotskydd

  Kotskydd med "dubbeldensitet" och eva-skum för extra skydd. Ett absolut innovativt benskydd som kännetecknas av en perfekt anatomisk form, som garanterar maximal komfort och perfekt placering på hästens ben. Egenskaper: * Anatomiskt format skal * Dubbeldensitet * Kotskydd med eva-skum * Elastiska remmar * Snabbknäppning * Certifierat skydd