Hästschampo

Det finns schampon för olika användningsområden. Här finns hästschampo för fin glans, effektiv rengöring och för att motverka mjäll och eksem.

När man duschar hästen ser man till att först spola allt utom huvudet och fläckar kan man borsta bort med en ryktborste. Därefter masserar man in ett hästschampo och det kan vara bra att ha rykthandskar eller gummihandskar på sig.

Det är väldigt viktigt att man sen duschar bort allt schampo noggrant, för rester av hästschampot kan ge obehag som klåda och irriterad hud. Här hittar du ett urval av olika hästschampon från märken som K9, Hexocil, Mane n Tail och andra kända varumärken.

Populärt inom hästschampo

 • Mane'n Tail Shampoo 946ml

  Mane'n Tail Shampoo 946ml
  Ett UNIKT schampo för både häst och människa för ett fylligare, starkare och längre hår med friskare utseende. Egenskaper: * En exklusiv formula berikad med mikroproteiner för ett mjukt och glänsande hår. * Skonsamt och rikt doftande skum rengör på djupet utan att ta bort de naturliga oljorna *Berikad med återfuktande och mjukgörande medel för ett fylligare, mer glänsande och lättkammat hår med friskt utseende efter varje schamponering.
 • Schampo Hexocil

  Schampo Hexocil
  Ett vårdande och desinficerande schampo för hästar, hundar och katter i alla åldrar. Hexocil tar bort smuts och lämnar en ren, frisk och glänsande päls. 
 • Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 473 mL

  Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 473 mL
  COWBOY MAGIC® SHINE IN YELLOWOUT?neutraliserar Gula Fläckar och gör Hår i Alla Färger Intensivare: Svart, Vit, Fux, Brun, Skimmel, Palomino, Paint. Bra både för hästar och människor. SHINE IN YELLOWOUT? tar bort gula fläckar från håret och ger glanslöst hår i alla färger en mer strålande lyster. Det gör håret silkeslent, glänsande och väldoftande. INSTRUKTIONER: Använd i blött hår, massera in i håret tills det blå löddret blir vitt. Låt det verka två till fem minuter och skölj sedan väl innan du upprepar behandlingen om det skulle behövas. ALLERGITESTAD OCH UTVÄRDERAD AV HUDLÄKARE.VARNING:: Endast för utvärtes bruk..
 • Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml

  Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml
  Hästschampo som rengör effektivt och ändå så milt och skonsamt att du kan använda det varje dag. Ger en blänkande, mjuk och lättskött päls.

Fler tips på hästschampo

 • Pharmacare Pharma Shampoo Apple, 500 ml

  Pharmacare Pharma Shampoo Apple, 500 ml
  Milt schmpo för mjukt, glänsande hår. Återfuktande schampo med frisk äppeldoft, passar alla färger. Gör håret mjukt och glänsande. Egenskaper: * Hästvänlig doft/Vårdar päls&hud/För extra glans Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium chloride, Parfum., , Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-9 Cocoglycerides, Cocamide DEA, Cocamidopropyl betaine, Glycol stearate, cocoamide MEA, Propylene Glycol/WARNING: Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Späd ut 20 ml schampo i en hink på 1 liter. Applicera på fuktigt hår med svamp och skölj ordentligt. Används outspädd på områden som ex benen.
 • Hästschampo Ekol 5000 ml

  Hästschampo Ekol 5000 ml
  Drygt, välbeprövat schampo innehållande glans- och återfettningsmedel.
 • Hudvård Douxo Calm Schampo, 200 ml

  Hudvård Douxo Calm Schampo, 200 ml
  Duoxo Calm är en veterinärrekommenderad hudvårdsserie för hundar, katter, hästar, kaniner och marsvin med känslig hud. Douxo Calm Schampo innehåller phytosphingosine som återuppbygger hudens skyddsbarriär och motverkar mjällbildning. 
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo 3785 mL

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo 3785 mL
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att:1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo.Denna formula har en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada.ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk.
 • Glans-Schampo Emin 520 ml

  Glans-Schampo Emin 520 ml
  Glansgivande schampo med mycket bra rengöringseffekt. Det verkar milt och skonsamt och fungerar även bra på ljusa hästar.
 • Pimp My Pony NAF Spray 500 ml

  Pimp My Pony NAF Spray 500 ml
  Pimp My Pony från NAF är ett väldoftande och rosa schampoo som gör smutsiga ponnyer skinade rena. Tillsätt 20 ml schampo per liter vatten, alternativt tillför schampot direkt på våt päls. Volym: 500 ml.
 • Ekol hästschampo 500 ml

  Ekol hästschampo 500 ml
  Gammalt, välbeprövat schampo, innehållande glans- och återfettningsmedel.
 • Hästschampo Fyra Ess

  Hästschampo Fyra Ess
  Fyra Ess Hästschampo är ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.
 • Sectolin Universele Shampoo, 500 ml

  Sectolin Universele Shampoo, 500 ml
  Universele Shampooär ett schampo för valpar och vuxna hundar. Universele Shampoo bevarar de naturliga fetterna, ger en mjuk sidenskimrande glans och gör det enkelt att borsta hunden. Universele Shampoo rengör ner till huden, och har en antistatisk smutsavvisande verkan. Schampot är mycket koncentrerat och därför ekonomiskt att använda. Användning:Blöt hundens päls med ljummet vatten. Applicera lite schampo direkt i den våta pälsen. Massera milt in schampot. Skölj därefter väl med ljummet vatten. Undvik kontakt med ögonen och öronen. Endast för utvärtes bruk. Förvaras inte i frystemperaturer. Förvaras oåtkomligt för barn.
 • Sectolin Z-T Shampoo, 500 ml

  Sectolin Z-T Shampoo, 500 ml
  Z-T Shampooär en specialschampo för torr och känslig hud. Teknisk beskrivning: Finns i 500 ml.
 • Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 944 mL

  Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 944 mL
  COWBOY MAGIC® SHINE IN YELLOWOUT?neutraliserar Gula Fläckar och gör Hår i Alla Färger Intensivare: Svart, Vit, Fux, Brun, Skimmel, Palomino, Paint.Bra både för hästar och människor. SHINE IN YELLOWOUT? tar bort gula fläckar från håret och ger glanslöst hår i alla färger en mer strålandelyster. Det gör håret silkeslent, glänsande och väldoftande.INSTRUKTIONER: Använd i blött hår, massera in i håret tills det blå löddret blir vitt. Låt det verka två till fem minuter och skölj sedan väl innan du upprepar behandlingen om det skulle behövas.ALLERGITESTAD OCH UTVÄRDERAD AV HUDLÄKARE.VARNING:: Endast för utvärtes bruk.
 • Show Off NAF Flytande 500 ml

  Show Off NAF Flytande 500 ml
  Show Off från NAF är ett djuprengörande och väldoftande schampo i flytande form. Tillsätt 20 ml schampo per liter vatten, alternativt använd direkt på våt päls. Volym: 500 ml.
 • Pharmacare Pharma Shampoo Natural, 500 ml

  Pharmacare Pharma Shampoo Natural, 500 ml
  Organiskt hästschampo som ökar volym och glans. Organiskt schampo med antistatiska egenskaper. Rikt på proteiner. Gör taglet mjukt samt ger volym och glans. Utan parfym, färgämnen eller konstgjorda tillsatser. Egenskaper: * Organiskt/Proteinrikt/Antistatiskt Teknisk beskrivning:"Ingredients: Aqua, , Phenoxyethanol, Methylparaben,.
 • Schampo Effol White Star Spray 500 ml

  Schampo Effol White Star Spray 500 ml
  Ett lätthanterligt sprayschampo, utvecklat för vita och ljusa pälsfärger. Den effektiva sammansättningen tar även bort envis smuts, samtidigt som speciella tillsatser neutraliserar gula fläckar.
 • Sectolin Hippique Shampoo, 500 ml

  Sectolin Hippique Shampoo, 500 ml
  Hippique Shampoo: Koncentrerat schampo för hästar och ponnyer.Hippique Shampoo bevarar de naturliga fetterna i hårrem och tagel, och ger en mjuk sidenskimrande glans.
 • Helosan Hexocil shampoo, 200 ml

  Helosan Hexocil shampoo, 200 ml
  Desinfekterande och vårdande schampo till hästar, hundar och katter. Rengör pälsen grundligt och hjälper mot de flesta bakterier och svampar, som kan orsaka eksem, mjäll eller andra hudproblem hos djuren. Teknisk beskrivning: Hexocil shampoo.
 • Farnam Laser Sheen Show-Stopping Shampoo, 946 ml

  Farnam Laser Sheen Show-Stopping Shampoo, 946 ml
  Fantastisk, högglansformula som ger en strålande glans. Reder ut man och svans, och gör dem glänsande och lättskötta. Avlägsnar damm, smuts och fläckar och förkortar rykttiden. En applicering ger glans som passar på utställningen, och håller i upp till en vecka. Det finns även Laser Sheen Shampoo: Fuktgivande schampo av hög kvalitet som gör att hästen verkligen syns. Laser Sheen Volume®: Extravagant, utredande och volymgivande, reder ut tovor och ger en glänsande, svallande man och svans som drar blickarna till sig.
 • Mane'n Tail - Ultimate Gloss Shampoo 946 ml

  Mane'n Tail - Ultimate Gloss Shampoo 946 ml
  Egenskaper: * Rikt löddrande, lätt att skölja ur och tar bort den hårdaste smuts och fläck * Lämnar tagel och päls skimrande, silkeslen och ren * Mild pH-balanserad formula som kan användas varje dag * Hjälper till att förhindra torr hud och mjäll * För bästa resultat, följ upp med Ultimate GlossConditioner (Artikel 327644)
 • Mane'n Tail Mane N'Tail Spray'n White® shampoo, 120 ml

  Mane'n Tail Mane N'Tail Spray'n White® shampoo, 120 ml
  Schampo och balsam på spray för vit och ljus päls, man och svans.Revolutionerande, djuprengörande och färgförstärkande schampo-/balsamspray. Egenskaper: * Djuprengörande, färgförstärkande schampo/balsam * Optiska vitmedel ger otrolig intensitet till ljusa och vita pälsar på kortare tid med en djupgående, jämn applicering * Framhäver och förstärker vita, grå och gyllene färger * Underlättar avlägsnande av fläckar orsakade av gräs, urin och avföring * Skonsam pH-balanserad formula utan blekmedel eller peroxider * Volym: 120 ml
 • Bodywash Schampo Foran 2,5 liter

  Bodywash Schampo Foran 2,5 liter
  Mjukgörande schampo för häst med mycket goda rengörande egenskaper.
 • Cowboy Magic Yellowout Shampoo, 60ml

  Cowboy Magic Yellowout Shampoo, 60ml
  COWBOY MAGIC® SHINE IN YELLOWOUT?neutraliserar Gula Fläckar och gör Hår i Alla Färger Intensivare: Svart, Vit, Fux, Brun, Skimmel, Palomino, Paint. Bra både för hästar och människor. SHINE IN YELLOWOUT? tar bort gula fläckar från håret och ger glanslöst hår i alla färger en mer strålande lyster. Det gör håret silkeslent, glänsande och väldoftande. INSTRUKTIONER: Använd i blött hår, massera in i håret tills det blå löddret blir vitt. Låt det verka två till fem minuter och skölj sedan väl innan du upprepar behandlingen om det skulle behövas. ALLERGITESTAD OCH UTVÄRDERAD AV HUDLÄKARE.VARNING:: Endast för utvärtes bruk..
 • EQUO by Hårologi Skimmelschampo 1000 ml

  EQUO by Hårologi Skimmelschampo 1000 ml
  Ett svensktillverkat hästschampo som är specialgjort för skimlar och hästar med vita partier. Detta schampo innehåller blå-lila pigment som hjälper till att korrigera gula skiftningar i pälsen. Fungerar som ett silverschampo - de tillsatta pi
 • Bodywash Schampo Foran 0,5 liter

  Bodywash Schampo Foran 0,5 liter
  Mjukgörande schampo för häst med mycket goda rengörande egenskaper.
 • Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 3,78 l

  Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 3,78 l
  Ett biologiskt nedbrytbart, fosfatfritt schampo och balsam som rengör och fuktar i ett steg!
 • Sectolin Hippique Shampoo, 1 000 ml

  Sectolin Hippique Shampoo, 1 000 ml
  Hippique Shampoo: Koncentrerat schampo för hästar och ponnyer.Hippique Shampoo bevarar de naturliga fetterna i hårrem och tagel, och ger en mjuk sidenskimrande glans.
 • Wahl Diamond White Concentrated Shampoo 500 ml

  Wahl Diamond White Concentrated Shampoo 500 ml
  Wahl Diamond White Concentrated Shampoo 500 ml
 • Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l

  Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l
  Mjukgörande schampo med väldigt goda rengörande egenskaper. Schampot förhindrar uttorkning och ger en skinande blank hårrem till din häst.
 • Lini-Schampo Emin 2500 ml

  Lini-Schampo Emin 2500 ml
  Lini-Schampo är ett mycket kompetent schampo som kombinerar god rengöringseffekt med värmande egenskaper.
 • Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 5 l

  Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 5 l
  Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 5 l
 • Sectolin Coat&Care Shampoo, 500 ml

  Sectolin Coat&Care Shampoo, 500 ml
  Coat&Care Shampooär ett milt, utredande schampo och balsam. Optimala utredande egenskaper ger en satinglans och gör håret lätt att borsta ut. Coat&Care Shampoo rengör ner till huden, och har en antistatisk smutsavvisande verkan. Teknisk beskrivning: Aqua, laureth etersulfat, natriumklorid, euperlan PK benz., Amid KDO, parfym-/doftämnen, färger som är tillåtna i livsmedelskedjan, mandelolja, aloe vera-olja.
 • Ekol hästschampo 1000 ml

  Ekol hästschampo 1000 ml
  Gammalt, välbeprövat schampo, innehållande glans- och återfettningsmedel.
 • Show Off NAF Flytande 2 liter

  Show Off NAF Flytande 2 liter
  Show Off från NAF är ett djuprengörande och väldoftande schampo i flytande form. Tillsätt 20 ml schampo per liter vatten, alternativt använd direkt på våt päls. Volym: 2 liter.
 • Bodywash Schampo Foran 1 liter

  Bodywash Schampo Foran 1 liter
  Mjukgörande schampo för häst med mycket goda rengörande egenskaper.
 • Horse Salon Shampoo Fiebing 946 ml

  Horse Salon Shampoo Fiebing 946 ml
  Koncentrerat hästschampo med Aloe Vera.
 • Absorbine Show Sheen 2in1 - Shampoo&Conditioner , 591 ml

  Absorbine Show Sheen 2in1 - Shampoo&Conditioner , 591 ml
  Den här allt-i-ett-produkten är både rengörande och mjukgörande för hästens päls. Denna praktiska två-i-ett-produkt både tvättar och mjukgör hästens päls utan att ta bort pälsens essentiella oljor. Provitaminer stärker man och svans medan rengöraren vitaliserar pälsen. Utmärkt förfrekvent tvätt för tävlingshästar och efter träning. Egenskaper: * Stärker man och svans * Eliminerar behovet av separat balsam * Utan parabener * Utan sulfat Teknisk beskrivning: Innehåll: 591 ml.
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo, 60ml

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo, 60ml
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att: 1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo. Denna formulahar en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada. ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk..
 • Tea Tree Schampo NAF Flytande 500 ml

  Tea Tree Schampo NAF Flytande 500 ml
  Tea Tree Schampo från NAF är ett antibakteriellt schampo med en naturligt baserad formula som vårdar hästens päls. Tillsätt 20 ml schampo per liter vatten eller applicera direkt på våt päls. Volym: 500 ml.
 • Wahl Aloe Soothe Concentrated Shampoo - 500 ml

  Wahl Aloe Soothe Concentrated Shampoo - 500 ml
  Wahl Aloe Soothe Concentrated Shampoo - 500 ml
 • Farnam Wonder Blue Shampoo, 946 ml

  Farnam Wonder Blue Shampoo, 946 ml
  Med Aloe Vera. Ger hästar och hundar en slät, blank päls. Wonder Blue hjälper till att eliminera torr, flagnande hud. Fylligt schampo med aloe vera och rejäl fuktgivande verkan.
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo 944 mL

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo 944 mL
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att:1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo.Denna formula har en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada.ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk.
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo 473 mL

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo 473 mL
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att: 1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo. Denna formulahar en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada. ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk..
 • Hästschampo NAF Show Off, 500 ml

  Hästschampo NAF Show Off, 500 ml
  NAF Show Off är ett djuprengörande hästschampo som tar bort smuts och skapar en vackert skinande och väldoftande päls. Schampot framhäver hästens egen färg oavsett om den är svart, vit eller brun och resultatet är sagolikt.
 • Helosan Hexocil shampoo, 500 ml

  Helosan Hexocil shampoo, 500 ml
  Desinfekterande och vårdande schampo till hästar, hundar och katter. Rengör pälsen grundligt och hjälper mot de flesta bakterier och svampar, som kan orsaka eksem, mjäll eller andra hudproblem hos djuren. Teknisk beskrivning: Hexocil shampoo, 500 ml.
 • Blue Hors Deluxe Shampoo 500 ml

  Blue Hors Deluxe Shampoo 500 ml
  Lyxigt schampo i en klass för sig när du vill skämma bort din häst. Rengör effektivt och milt. Kan användas dagligen.Också idealiskt för hundar. Egenskaper: * Lyxigt schampo i en klass för sig, med Aloe Vera * Effektiv och mild rengöring * För en mjuk och glänsande päls
 • Pharmacare Pharma Shampoo Mint, 500 ml

  Pharmacare Pharma Shampoo Mint, 500 ml
  Milt schmpo för mjukt, glänsande hår. Återfuktande schampo med frisk mintdoft, passar alla färger. Gör håret mjukt och glänsande. Egenskaper: * Hästvänlig doft/Vårdar päls&hud/För extra glans Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium chloride, Parfum., , /WARNING: Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Späd ut 20 ml schampo i en hink på 1 liter. Applicera på fuktigt hår med svamp och skölj ordentligt. Används outspädd på områden som ex benen.
 • Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml

  Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml
  Ett torrschampo som tar bort fläckar från päls, man och svans. Schampot är speciellt anpassat för vita hästar. 
 • Farnam Aleodine Aloe Vera and Iodina Medicated Shampoo, 473 ml

  Farnam Aleodine Aloe Vera and Iodina Medicated Shampoo, 473 ml
  Medicinskt schampo med aloe vera och jod. Kombinerar fuktgivande aloe vera med 0,5 % jod. Regelbunden användning bidrar till att minska risken för smärtsamma, svårläkta hudåkommor.
 • Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l

  Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l
  Milt hästschampo med effektivt sprutmunstycke. Schampot återfuktar, ger glans och följsamhet i pälsen.
 • Holland Animal Care Hi Gloss Shampoo

  Holland Animal Care Hi Gloss Shampoo
  Starkt rengörande och vårdande koncentratschampo! Bra för hästar med torr och mjällande hud. Shampoo Aloe Vera tar hand om hud och hår. Shampoo Aloe Vera kan användas dagligen.Innehåller tensider:Tensider stöder hudens motståndsförmåga (vaxartade substanser, som håller hornlagret i huden påhög nivå) och sänker vattnets ytspänning för att bättre lösa upp smuts och fett.500 ml Hi-Gloss Shampoo = 1500 ml vanligt schampo
 • Blue Hors After Work Shampoo 1 l

  Blue Hors After Work Shampoo 1 l
  Mycket lämplig för att tvätta hästens kropp och ben efter träning. Främjar blodcirkulationen och minskar spänningar och ömhet i muskler efter hård träning. Egenskaper: * Mot ömhet och spänningar i musklerna efter hård träning * Ökar blodcirkulationen * Rengör och mjukgör hud ochpäls
 • Effol White-Star Spray-Shampoo, 500 ml

  Effol White-Star Spray-Shampoo, 500 ml
  För skimlar och grå hästar. Revolutionerande sprayschampo. Effol White-Star Spray-Shampoo är det mest användarvänliga schampot. Sprayas på din häst, speciellt utformat för skimlar, grå, vita och andra ljusa färger. Den högkvalitativa formulan har speciella tillsatser som neutraliserargul nyans, och ger en skinande ren och ljus päls. Extrakt av kamomillblomma stärker hudens skyddande funktion och panthenol gör huden och pälsen blank och smidig. Teknisk beskrivning: Innehåller: Pantenol, kamomillextrakt, milda tensider.

Spola bort rester av hästschampo noga

Att tvätta hästen är en procedur som kräver både tid och rätt utrustning. En häst som står lugnt och stilla under ryktning är det inte lika säkert att den gillar att duscha. Det behövs oftast att man är två personer som hjälps åt att hålla hästen. Tänk på att du själv har rätt kläder på dig, gärna en regnrock och gummistövlar för man själv blir blötare än man kan tro.

När man är klar med schamponeringen och spolat bort alla schamporester ska man skrapa bort så mycket vatten som möjligt. Använd en svettskrapa och torka sedan med frottéhandduk. Avsluta med att gå en runda med hästen utomhus så den får torka rejält.

ilead