Hästschampo

Det finns schampon för olika användningsområden. Här finns hästschampo för fin glans, effektiv rengöring och för att motverka mjäll och eksem.

När man duschar hästen ser man till att först spola allt utom huvudet och fläckar kan man borsta bort med en ryktborste. Därefter masserar man in ett hästschampo och det kan vara bra att ha rykthandskar eller gummihandskar på sig.

Det är väldigt viktigt att man sen duschar bort allt schampo noggrant, för rester av hästschampot kan ge obehag som klåda och irriterad hud. Här hittar du ett urval av olika hästschampon från märken som K9, Hexocil, Mane n Tail och andra kända varumärken.

Populärt inom hästschampo

 • Mane'n Tail Shampoo 946ml

  Mane'n Tail Shampoo 946ml
  Ett UNIKT schampo för både häst och människa för ett fylligare, starkare och längre hår med friskare utseende. Egenskaper: * En exklusiv formula berikad med mikroproteiner för ett mjukt och glänsande hår. * Skonsamt och rikt doftande skum rengör på djupet utan att ta bort de naturliga oljorna *Berikad med återfuktande och mjukgörande medel för ett fylligare, mer glänsande och lättkammat hår med friskt utseende efter varje schamponering.
 • Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 473 mL

  Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 473 mL
  COWBOY MAGIC® SHINE IN YELLOWOUT?neutraliserar Gula Fläckar och gör Hår i Alla Färger Intensivare: Svart, Vit, Fux, Brun, Skimmel, Palomino, Paint. Bra både för hästar och människor. SHINE IN YELLOWOUT? tar bort gula fläckar från håret och ger glanslöst hår i alla färger en mer strålande lyster. Det gör håret silkeslent, glänsande och väldoftande. INSTRUKTIONER: Använd i blött hår, massera in i håret tills det blå löddret blir vitt. Låt det verka två till fem minuter och skölj sedan väl innan du upprepar behandlingen om det skulle behövas. ALLERGITESTAD OCH UTVÄRDERAD AV HUDLÄKARE.VARNING:: Endast för utvärtes bruk..
 • Schampo Hexocil

  Schampo Hexocil
  Ett vårdande och desinficerande schampo för hästar, hundar och katter i alla åldrar. Hexocil tar bort smuts och lämnar en ren, frisk och glänsande päls. 
 • Mane'n Tail Shampoo 3,7 L

  Mane'n Tail Shampoo 3,7 L
  Ett UNIKT schampo för både häst och människa för ett fylligare, starkare och längre hår med friskare utseende. Egenskaper: * En exklusiv formula berikad med mikroproteiner för ett mjukt och glänsande hår. * Skonsamt och rikt doftande skum rengör på djupet utan att ta bort de naturliga oljorna *Berikad med återfuktande och mjukgörande medel för ett fylligare, mer glänsande och lättkammat hår med friskt utseende efter varje schamponering.

Fler tips på hästschampo

 • Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 5 l

  Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 5 l
  Professionellt schampo för färgintensivitet. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Mycket effektivt rengöringsschampo och färgförstärkande vård för mörka och ljusa pälsar. Deep Black förstärker naturligt den mörka och ljusa pigmenteringen i pälsen och tar bort grå matthet - för ett perfekt högglansigt resultat. Egenskaper: * 5 liter
 • Glans-Schampo Emin 520 ml

  Glans-Schampo Emin 520 ml
  Glansgivande schampo med mycket bra rengöringseffekt. Det verkar milt och skonsamt och fungerar även bra på ljusa hästar.
 • Hästschampo Ekol 2500 ml

  Hästschampo Ekol 2500 ml
  Hästschampo Ekol 2500 ml är ett drygt och välbeprövat schampo.
 • Hästschampo Fyra Ess

  Hästschampo Fyra Ess
  Fyra Ess Hästschampo är ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.
 • Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 500 ml

  Wahl Deep Black Concentrated Shampoo 500 ml
  Professionellt schampo för färgintensivitet. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Mycket effektivt rengöringsschampo och färgförstärkande vård för mörka och ljusa pälsar. Deep Black förstärker naturligt den mörka och ljusa pigmenteringen i pälsen och tar bort grå matthet - för ett perfekt högglansigt resultat. Egenskaper: * 500 ml
 • Helosan Hexocil shampoo, 200 ml

  Helosan Hexocil shampoo, 200 ml
  Desinfekterande och vårdande schampo till hästar, hundar och katter. Rengör pälsen grundligt och hjälper mot de flesta bakterier och svampar, som kan orsaka eksem, mjäll eller andra hudproblem hos djuren. Teknisk beskrivning: Hexocil shampoo.
 • Wahl Aloe Soothe Concentrated Shampoo - 500 ml

  Wahl Aloe Soothe Concentrated Shampoo - 500 ml
  Professionellt schampo för känslig hud. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Hår- och hudvänligt: Naturliga och vältolererade ingredienser rengör, vårdar och skyddar både pälsen och huden. Under många år har aloe-växten använts för att lindra hudproblem och vi har använt dess egenskaper i detta schampo. Egenskaper: * 500 ml
 • Hästschampo Lincoln 500 ml

  Hästschampo Lincoln 500 ml
  Väldoftande schampo i koncentrat med djuprengörande egenskaper.
 • Wahl Dirty Beastie Concentrated Shampoo 500 ml

  Wahl Dirty Beastie Concentrated Shampoo 500 ml
  Professionellt schampo lerälskaren. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Mycket effektivt rengöringsschampo för särskilt smutsiga, tjocka och mattade pälsar. Dirty Beastie tar bort smuts, fett och lukt av alla slag tack vare dess kraftfulla men ändå skonsamma egenskaper, och rengör och fräschar långvarigt upp pälsen. Egenskaper: * 500 ml
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo 3785 mL

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo 3785 mL
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att:1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo.Denna formula har en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada.ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk.
 • Sectolin Hippique Shampoo, 5 l

  Sectolin Hippique Shampoo, 5 l
  Hippique Shampoo: Koncentrerat schampo för hästar och ponnyer.Hippique Shampoo bevarar de naturliga fetterna i hårrem och tagel, och ger en mjuk sidenskimrande glans.
 • Blue Frost Shampoo Fiebing 473 ml

  Blue Frost Shampoo Fiebing 473 ml
  Effektivt skimmelschampo.
 • Farnam Laser Sheen Show-Stopping Shampoo, 946 ml

  Farnam Laser Sheen Show-Stopping Shampoo, 946 ml
  Fantastisk, högglansformula som ger en strålande glans. Reder ut man och svans, och gör dem glänsande och lättskötta. Avlägsnar damm, smuts och fläckar och förkortar rykttiden. En applicering ger glans som passar på utställningen, och håller i upp till en vecka. Det finns även Laser Sheen Shampoo: Fuktgivande schampo av hög kvalitet som gör att hästen verkligen syns. Laser Sheen Volume®: Extravagant, utredande och volymgivande, reder ut tovor och ger en glänsande, svallande man och svans som drar blickarna till sig.
 • Ekol hästschampo 1000 ml

  Ekol hästschampo 1000 ml
  Gammalt, välbeprövat schampo, innehållande glans- och återfettningsmedel.
 • Milt schampo Biofarmab 1 liter

  Milt schampo Biofarmab 1 liter
  Milt hästschampo från Biofarmab. Volym: 1 liter.
 • Show Off NAF Flytande 500 ml

  Show Off NAF Flytande 500 ml
  Show Off från NAF är ett djuprengörande och väldoftande schampo i flytande form. Tillsätt 20 ml schampo per liter vatten, alternativt använd direkt på våt päls. Volym: 500 ml.
 • Bodywash Schampo Foran 2,5 liter

  Bodywash Schampo Foran 2,5 liter
  Mjukgörande schampo för häst med mycket goda rengörande egenskaper.
 • Hästschampo NAF Show Off, 500 ml

  Hästschampo NAF Show Off, 500 ml
  NAF Show Off är ett djuprengörande hästschampo som tar bort smuts och skapar en vackert skinande och väldoftande päls. Schampot framhäver hästens egen färg oavsett om den är svart, vit eller brun och resultatet är sagolikt.
 • Mane'n Tail Spray Away Shampoo 946 ml

  Mane'n Tail Spray Away Shampoo 946 ml
  Ett snabbrengörande, skonsamt schampo har länge endast varit en hästägares dröm. Problemet med de flesta schampon är att de torkar ut hud och päls samt gör man och svans sträv. Men nu har drömmen äntligen gått i uppfyllelse! Egenskaper: * Exklusiv kombination av snabbrengörande naturliga estrar och tensider som vårdar pälsen och gör den fyllig och glänsande. * Rengör på djupet utan skrubbning. Milt och skonsamt för dagligt bruk * Eteriska oljor och proteiner vårdar pälsen och framhäver dess naturliga lyster * Ger friskare hud genom grundlig rengöring för avlägsnandeav grogrunder för svamp och bakterier * PH-balans för känslig hud och så skonsam att den kan användas på mindre skärsår och skrubbsår * I praktisk spraybehållare på 946 ml som fästes direkt på vattenslangen för enkel applicering
 • Mane N'Tail Spray'n White® shampoo, 120 ml

  Mane N'Tail Spray'n White® shampoo, 120 ml
  Schampo och balsam på spray för vit och ljus päls, man och svans.Revolutionerande, djuprengörande och färgförstärkande schampo-/balsamspray. Egenskaper: * Djuprengörande, färgförstärkande schampo/balsam * Optiska vitmedel ger otrolig intensitet till ljusa och vita pälsar på kortare tid med en djupgående, jämn applicering * Framhäver och förstärker vita, grå och gyllene färger * Underlättar avlägsnande av fläckar orsakade av gräs, urin och avföring * Skonsam pH-balanserad formula utan blekmedel eller peroxider * Volym: 120 ml
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo, 60ml

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo, 60ml
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att: 1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo. Denna formulahar en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada. ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk..
 • Sectolin Hippique Shampoo, 1 000 ml

  Sectolin Hippique Shampoo, 1 000 ml
  Hippique Shampoo: Koncentrerat schampo för hästar och ponnyer.Hippique Shampoo bevarar de naturliga fetterna i hårrem och tagel, och ger en mjuk sidenskimrande glans.
 • Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 1 l

  Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 1 l
  Ett biologiskt nedbrytbart, fosfatfritt schampo och balsam som rengör och fuktar i ett steg!
 • Effol White-Star Spray-Shampoo, 500 ml

  Effol White-Star Spray-Shampoo, 500 ml
  För skimlar och grå hästar. Revolutionerande sprayschampo. Effol White-Star Spray-Shampoo är det mest användarvänliga schampot. Sprayas på din häst, speciellt utformat för skimlar, grå, vita och andra ljusa färger. Den högkvalitativa formulan har speciella tillsatser som neutraliserargul nyans, och ger en skinande ren och ljus päls. Extrakt av kamomillblomma stärker hudens skyddande funktion och panthenol gör huden och pälsen blank och smidig. Teknisk beskrivning: Innehåller: Pantenol, kamomillextrakt, milda tensider.
 • Sectolin Z-T Shampoo, 500 ml

  Sectolin Z-T Shampoo, 500 ml
  Z-T Shampooär en specialschampo för torr och känslig hud. Teknisk beskrivning: Finns i 500 ml.
 • Pharma Shampoo Mint, 500 ml

  Pharma Shampoo Mint, 500 ml
  Milt schmpo för mjukt, glänsande hår. Återfuktande schampo med frisk mintdoft, passar alla färger. Gör håret mjukt och glänsande. Egenskaper: * Hästvänlig doft/Vårdar päls&hud/För extra glans Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium chloride, Parfum., , /WARNING: Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Späd ut 20 ml schampo i en hink på 1 liter. Applicera på fuktigt hår med svamp och skölj ordentligt. Används outspädd på områden som ex benen.
 • Leovet Power Shampoo Camomile

  Leovet Power Shampoo Camomile
  Naturliga färgpigment ger glans och ljushet i pälsens och taglets egna färger, och polerar också hårfibrerna. För en extra långvarig glans med UV-skydd - fräscht glänsande hår fullt av volym och vitalitet samt en frisk hårbotten utan mjäll och klåda.
 • Pharma Shampoo Lemon, 500 ml

  Pharma Shampoo Lemon, 500 ml
  Milt schmpo för mjukt, glänsande hår. Återfuktande schampo med frisk citrondoft, passar alla färger. Gör håret mjukt och glänsande. Egenskaper: * Hästvänlig doft/Vårdar päls&hud/För extra glans Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium chloride, Parfum., , /WARNING: Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Späd ut 20 ml schampo i en hink på 1 liter. Applicera på fuktigt hår med svamp och skölj ordentligt. Används outspädd på områden som t ex benen.
 • EQUO by Hårologi FUX Schampo 1000 ml

  EQUO by Hårologi FUX Schampo 1000 ml
  Ett svensktillverkat hästschampo som är specialgjort för fuxar och hästar med röd / orange / kopparfärgade partier. Detta schampo innehåller röd-orange pigment som hjälper till att förstärka fuxfärgen. Schampot ger även glans med intensi
 • Wahl Diamond White Concentrated Shampoo 5 l

  Wahl Diamond White Concentrated Shampoo 5 l
  Professionellt schampo för färgintensivitet. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Mycket effektivt rengöringsschampo och färgförstärkande vård för ljusa och vita pälsar. Tack vare naturliga ingredienser förbättrar Diamond White skonsamt den ljusa pigmenteringen i pälsenoch vitaliserar, friskar upp och gör pälsen skinande, silkeslen och fräsch glans utan blekning. Egenskaper: * 5 liter
 • Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml

  Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml
  Väldoftande hästschampo i koncentrat med djuprengörande egenskaper. Schampot är framtaget speciellt för skimlar, som ibland kan få fula fläckar i pälsen.
 • Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l

  Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l
  Milt hästschampo med effektivt sprutmunstycke. Schampot återfuktar, ger glans och följsamhet i pälsen.
 • Hästschampo Ekol 5000 ml

  Hästschampo Ekol 5000 ml
  Drygt, välbeprövat schampo innehållande glans- och återfettningsmedel.
 • Leovet Silkcare Shampoo

  Leovet Silkcare Shampoo
  Premiumsilkeproteiner binder sig till hud och hår under rengöringen och stödjer därmed hårstrukturen. Växtbaserade ämnen och vitaminer ger varaktig vård.
 • Cowboy Magic Rosewater Shampoo 473 mL

  Cowboy Magic Rosewater Shampoo 473 mL
  COWBOY MAGIC® ROSEWATER SHAMPOOmed silkesbalsam är lätt att använda och är sammansatt för att: 1) Varsamt lösa upp smuts och rengöra håret. 2) Göra håret och huden mjuk. 3) Lätt att skölja ur. 4) Kan användas som det är eller spädas med upp till 20 delar vatten till 1 del schampo. Denna formulahar en dubbel verkan som gör att man kan använda schampot i sin koncentrerade form utan att håret tar skada. ALLERGITESTAT OCH UTVÄRDERAT AV DERMATOLOG.VARNING:   Endast för utvärtes bruk..
 • Leovet Stain Eraser Shampoo

  Leovet Stain Eraser Shampoo
  Schampo som tar bort missfärgningar och förbättrar pälsens glans. Återfuktar päls, man och svans på ett naturligt sätt.
 • Pharma Shampoo Apple, 500 ml

  Pharma Shampoo Apple, 500 ml
  Milt schmpo för mjukt, glänsande hår. Återfuktande schampo med frisk äppeldoft, passar alla färger. Gör håret mjukt och glänsande. Egenskaper: * Hästvänlig doft/Vårdar päls&hud/För extra glans Teknisk beskrivning: Ingredients: Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium chloride, Parfum., , Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-9 Cocoglycerides, Cocamide DEA, Cocamidopropyl betaine, Glycol stearate, cocoamide MEA, Propylene Glycol/WARNING: Undvik kontakt med ögonen. Bör ej förtäras. Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Späd ut 20 ml schampo i en hink på 1 liter. Applicera på fuktigt hår med svamp och skölj ordentligt. Används outspädd på områden som ex benen.
 • Pharma Shampoo Natural, 500 ml

  Pharma Shampoo Natural, 500 ml
  Organiskt hästschampo som ökar volym och glans. Organiskt schampo med antistatiska egenskaper. Rikt på proteiner. Gör taglet mjukt samt ger volym och glans. Utan parfym, färgämnen eller konstgjorda tillsatser. Egenskaper: * Organiskt/Proteinrikt/Antistatiskt Teknisk beskrivning:"Ingredients: Aqua, , Phenoxyethanol, Methylparaben,.
 • Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 944 mL

  Cowboy Magic Shine In Yellowout? Shampoo 944 mL
  COWBOY MAGIC® SHINE IN YELLOWOUT?neutraliserar Gula Fläckar och gör Hår i Alla Färger Intensivare: Svart, Vit, Fux, Brun, Skimmel, Palomino, Paint.Bra både för hästar och människor. SHINE IN YELLOWOUT? tar bort gula fläckar från håret och ger glanslöst hår i alla färger en mer strålandelyster. Det gör håret silkeslent, glänsande och väldoftande.INSTRUKTIONER: Använd i blött hår, massera in i håret tills det blå löddret blir vitt. Låt det verka två till fem minuter och skölj sedan väl innan du upprepar behandlingen om det skulle behövas.ALLERGITESTAD OCH UTVÄRDERAD AV HUDLÄKARE.VARNING:: Endast för utvärtes bruk.
 • EQUO by Hårologi Skimmelschampo 1000 ml

  EQUO by Hårologi Skimmelschampo 1000 ml
  Ett svensktillverkat hästschampo som är specialgjort för skimlar och hästar med vita partier. Detta schampo innehåller blå-lila pigment som hjälper till att korrigera gula skiftningar i pälsen. Fungerar som ett silverschampo - de tillsatta pi
 • Sectolin Hippique Shampoo, 500 ml

  Sectolin Hippique Shampoo, 500 ml
  Hippique Shampoo: Koncentrerat schampo för hästar och ponnyer.Hippique Shampoo bevarar de naturliga fetterna i hårrem och tagel, och ger en mjuk sidenskimrande glans.
 • Blue Hors After Work Shampoo 1 l

  Blue Hors After Work Shampoo 1 l
  Mycket lämplig för att tvätta hästens kropp och ben efter träning. Främjar blodcirkulationen och minskar spänningar och ömhet i muskler efter hård träning. Egenskaper: * Mot ömhet och spänningar i musklerna efter hård träning * Ökar blodcirkulationen * Rengör och mjukgör hud ochpäls
 • Schampo Douxo S3 Pyo, 200 ml

  Schampo Douxo S3 Pyo, 200 ml
  Douxo S3 Pyo är ett desinficerande och djuprengörande schampo med balsameffekt för användning vid oren hud hos hund, katt och häst.
 • Wahl Dirty Beastie Concentrated Shampoo 5 l

  Wahl Dirty Beastie Concentrated Shampoo 5 l
  Professionellt schampo lerälskaren. Mycket långvarigt: Starkt koncentrerat schampo - ekonomiskt att använda. Mycket effektivt rengöringsschampo för särskilt smutsiga, tjocka och mattade pälsar. Dirty Beastie tar bort smuts, fett och lukt av alla slag tack vare dess kraftfulla men ändå skonsamma egenskaper, och rengör och fräschar långvarigt upp pälsen. Egenskaper: * 5 liter
 • Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 3,78 l

  Farnam Equifusion Shampoo&Conditioner, 3,78 l
  Ett biologiskt nedbrytbart, fosfatfritt schampo och balsam som rengör och fuktar i ett steg!
 • Mane'n Tail - Ultimate Gloss Shampoo 946 ml

  Mane'n Tail - Ultimate Gloss Shampoo 946 ml
  Egenskaper: * Rikt löddrande, lätt att skölja ur och tar bort den hårdaste smuts och fläck * Lämnar tagel och päls skimrande, silkeslen och ren * Mild pH-balanserad formula som kan användas varje dag * Hjälper till att förhindra torr hud och mjäll * För bästa resultat, följ upp med Ultimate GlossConditioner (Artikel 327644)
 • Bodywash Schampo Foran 1 liter

  Bodywash Schampo Foran 1 liter
  Mjukgörande schampo för häst med mycket goda rengörande egenskaper.
 • Horse Salon Shampoo Fiebing 946 ml

  Horse Salon Shampoo Fiebing 946 ml
  Koncentrerat hästschampo med Aloe Vera.

Spola bort rester av hästschampo noga

Att tvätta hästen är en procedur som kräver både tid och rätt utrustning. En häst som står lugnt och stilla under ryktning är det inte lika säkert att den gillar att duscha. Det behövs oftast att man är två personer som hjälps åt att hålla hästen. Tänk på att du själv har rätt kläder på dig, gärna en regnrock och gummistövlar för man själv blir blötare än man kan tro.

När man är klar med schamponeringen och spolat bort alla schamporester ska man skrapa bort så mycket vatten som möjligt. Använd en svettskrapa och torka sedan med frottéhandduk. Avsluta med att gå en runda med hästen utomhus så den får torka rejält.

ilead