Hästschampo

Det finns schampon för olika användningsområden. Här finns hästschampo för fin glans, effektiv rengöring och för att motverka mjäll och eksem.

När man duschar hästen ser man till att först spola allt utom huvudet och fläckar kan man borsta bort med en ryktborste. Därefter masserar man in ett hästschampo och det kan vara bra att ha rykthandskar eller gummihandskar på sig.

Det är väldigt viktigt att man sen duschar bort allt schampo noggrant, för rester av hästschampot kan ge obehag som klåda och irriterad hud. Här hittar du ett urval av olika hästschampon från märken som K9, Hexocil, Mane n Tail och andra kända varumärken.

Populärt inom hästschampo

 • Hästschampo NAF Show Off, 500 ml

  Hästschampo NAF Show Off, 500 ml
  Djuprengörande hästschampo som tar bort smuts och skapar en vackert skinande och väldoftande päls. Framhäver hästens egen färg oavsett om den är svart, vit eller brun och resultatet är sagolikt.
 • Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml

  Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml
  Hästschampo som rengör effektivt och ändå så milt och skonsamt att du kan använda det varje dag. Ger en blänkande, mjuk och lättskött päls.
 • Hästschampo Fyra Ess 500 ml

  Hästschampo Fyra Ess 500 ml
  Fyra Ess Hästschampo är ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.
 • Lini-schampo Emin 2500 Ml

  Lini-schampo Emin 2500 Ml
  Lini-schampo är ett av europas mest sålda hästschampon och har efter sina mer än 25 år på marknaden kommit att bli ett måste i många stall. Lini-schampo kan användas som ett vardagsschampo och&hellip:

Fler tips på hästschampo

 • Tea Tree & Mint Hästschampo - 500 ml

  Tea Tree & Mint Hästschampo - 500 ml
  Rengörande och vårdande schampo med Tea Tree och Mint. Rengör på djupet och verkar även antimikrobiellt. Ger en frasch doft av mint och lämnar pälsen fri från smuts och med fin lyster.  Antimikrobiella egenskaper. Djuprengörande och vårdan
 • Milt Hästschampo med Munstycke - 1l

  Milt Hästschampo med Munstycke - 1l
  Ett milt schampo till häst som innehåller lanolinolja. Schampot rengör effektivt samtidigt som lanolinolja vårdar och gör pälsen återfuktad och skinande. Medföljande munsycke fördelar en jämn mängd och minskar onödigt spill av produkten.
 • Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml

  Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml
  Väldoftande hästschampo i koncentrat med djuprengörande egenskaper. Schampot är framtaget speciellt för skimlar, som ibland kan få fula fläckar i pälsen.
 • K9 Schampo Aloe Vera Copper Tone 300ml - För häst

  K9 Schampo Aloe Vera Copper Tone 300ml - För häst
  Fux-hästschampo som ger pälsen en naturlig skimrande brun färg efter ett par bad. Ger optimal fuktbalans, frisk och välvårdad päls. Har en lugnande och vårdande effekt på känslig hud. Är ekonomisk att använda. Ger lättskötta pälsar me
 • Blue Frost Shampoo Fiebing 473 Ml

  Blue Frost Shampoo Fiebing 473 Ml
  Blue frost shampoo fiebing 473 ml
 • Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Stain Removing 500ml

  Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Stain Removing 500ml
  Extra tjockt, koncentrerat och låglöddrande hästschampo som effektivt rengör riktigt envisa och ingrodda fläckar, perfekt till skimlar och ljusa hästar.
 • Glow Shampoo 500 ml

  Glow Shampoo 500 ml
  Shampoo som ger bästa resultat till hästens päls för optimalt glow och glans. Hudvänlig, milt doftande formula som rengör på djupet. Högkoncentrerad formula som gör att du bara behöver en liten&hellip:
 • Glow Shampoo 2.5 L

  Glow Shampoo 2.5 L
  Shampoo som ger bästa resultat till hästens päls för optimalt glow och glans. Hudvänlig, milt doftande formula som rengör på djupet. Stor förpackning som ger bästa ml pris samt passar perfekt&hellip:
 • Milt Schampo Biofarmab 1 Liter Refill

  Milt Schampo Biofarmab 1 Liter Refill
  Det milda hästschampot från eclipse biofarmab ger en effektiv återfuktning samtidigt som den ger en glans och följsamhet i hästen päls. Schampoot förhindrar även uttorkning.
 • Night Black Shampoo 500 ml

  Night Black Shampoo 500 ml
  Shampoo för svarta hästar. Framhäver hästens färg och ger en semiglow finish. Shampoot har ett hudvänligt pH värde och ger också håret extra volym.? Semiglow look? Volymgivande? FärgframhävandeFör&hellip:
 • Horse Salon Shampoo Fiebing 946 Ml

  Horse Salon Shampoo Fiebing 946 Ml
  Utmärkta rengörande och mjukgörande egenskaper.
 • Hästschampo Fyra Ess 1000 ml

  Hästschampo Fyra Ess 1000 ml
  Ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.
 • Schampo NAF Teatree & Mint 1 l

  Schampo NAF Teatree & Mint 1 l
  Återfuktande schampo särskilt utformat för smutsiga hästar som är lite skorviga eller behöver tvättas ofta. Med Tea tree-olja och en fräsch doft av mint.
 • Torrschampo Absorbine Miracle groom, 950 ml

  Torrschampo Absorbine Miracle groom, 950 ml
  Mycket effektiv allt-i-ett- rengöringsprodukt för alla pälsklädda djur! Fungerar lika bra vid total rengöring som vid sistaminutenpolering inför tävling.
 • Intense Silver Shampoo 500 ml

  Intense Silver Shampoo 500 ml
  Shampo för vita, skimmlar &: grå hästar. Gör ljusa hästar ännu ljusare med en semiglow finish. Shampoot har ett hudvänligt pH värde och ger också håret extra volym. ? Semiglow look? Volymgivande?&hellip:
 • Humiderm Spray - 250 ml

  Humiderm Spray - 250 ml
  Oljefri fuktspray till din hund, katt eller häst som återfuktar och mjukgör huden. Kan exempelvis användas för att tillföra extra fukt till ditt husdjurs torra tassar, eller som balsam efter tvätt med alla slags schampon. Ger en blank och glä
 • Calm Mousse - 150 ml

  Calm Mousse - 150 ml
  Allergivänlig mousse särskilt utformad för torr och känslig hud som verkar lugnande och återfuktande med vårdande ingredienser som ger en balsameffekt. Calm Mousse från Duoxo har en unik formulering som kombinerar 4 olika aktiva ingredienser:
 • Skimmelschampo Lincoln 500 Ml

  Skimmelschampo Lincoln 500 Ml
  Schampot ska ska sköljas av.
 • NAF show off schampo- 500 ml

  NAF show off schampo- 500 ml
  Till alla smutsiga hästar och ponnier i världen som verkligen vill bli rena och snygga, har NAF skapat detta fantastiska schampoo som rengör på djupet, skapar en gnistrande finish och doftar underbart gott. Instruktioner:Tillsätt 20 ml Show Off
 • Aloe Vera Care Shampoo 2.5 L

  Aloe Vera Care Shampoo 2.5 L
  Schampoo till häst med vårdande Aloe Vera som har fuktgivande och lugnande egenskaper för huden. Formula med en härlig doft av vårdande eukalyptus. Ger stöd till torr och känslig hud då den tillför&hellip:
 • Hästschampo Fiebing Blue Frost, 473 ml

  Hästschampo Fiebing Blue Frost, 473 ml
  Ett milt och koncentrerat skimmelschampo framtaget för att rengöra och återfukta vita och gråa pälsar.
 • Copper Shine Shampoo 500 ml

  Copper Shine Shampoo 500 ml
  Shampoo för fuxar &: bruna hästar. Framhäver hästens färg och ger en semiglow finish. Shampoot har ett hudvänligt pH värde och ger också håret extra volym.? Semiglow look? Volymgivande?&hellip:
 • Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l

  Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l
  Mjukgörande schampo med väldigt goda rengörande egenskaper. Schampot förhindrar uttorkning och ger en skinande blank hårrem till din häst.
 • Muskelschampo Eclipse Biofarmab, 0,5 l

  Muskelschampo Eclipse Biofarmab, 0,5 l
  Skonsamt linimentschampo med äkta eucalyptus för effektiv rengöring och stimulans av cirkulationen i muskulaturen efter hård ansträngning.
 • Doseringspump Shampoo 2.5 L

  Doseringspump Shampoo 2.5 L
  Pump som passar till Shampoo dunkarna på 2.5 L. Smidig och enkel dosering, ett pump doserar 30 ml. Köp en pump och återanvänd om och om igen.
 • Shampoo Bar Foamer Bag

  Shampoo Bar Foamer Bag
  Nätpåse som används till att jobba upp lödder enkelt för Shampoo kakan. OBS denna artikel är endast nätpåse.
 • Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Extra Strength 500ml

  Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Extra Strength 500ml
  Ett effektivt, skonsamt och extra kraftfullt hästschampo som rengör på djupet, perfekt för kraftigt nedsmutsade hästar.
 • Show off Schampo - 500 ml

  Show off Schampo - 500 ml
  Glansgivande och rengörande schampo till häst. Verkar på djupet, även vid svårborttagen smuts. Lämnar pälsen skimmrande och fräscht väldoftande.  Lystergivande. Djuprengörande. Utspädes och ger därför en lång hållbarhet.  Kanelaldehy
 • Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Conditioning 500ml

  Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Conditioning 500ml
  Skonsamt, låglöddrande hästschampo som effektivt avlägsnar smuts, svett och fett från pälsen och ger fin glans och lyster.
 • Hästschampo Ekol, 1 l

  Hästschampo Ekol, 1 l
  Gammalt, välbeprövat schampo som innehållande glans- och återfettningsmedel. 
 • Schampo Hexocil, 500 ml 500 ml

  Schampo Hexocil, 500 ml 500 ml
  Ett vårdande och desinficerande schampo för hästar, hundar och katter i alla åldrar. Hexocil tar bort smuts och lämnar en ren, frisk och glänsande päls.
 • Skimmelschampo Veredus Blue Snow, 500 ml

  Skimmelschampo Veredus Blue Snow, 500 ml
  Extra starkt skimmelschampo som återger pälsen sin naturliga färg, glans och lyster. Kommer med gummihandskar för att skydda dina händer vid schamponering.
 • TRiKEM Radicin Klorhexedin Schampo 600ml - Häst

  TRiKEM Radicin Klorhexedin Schampo 600ml - Häst
  Trikem - Radicin Klorhexidin Schampo 4 % Ett antiseptiskt shampo som används vid rengöring och desinfektion av sår, eksem eller andra hudåkommor. Shampot innehåller mjukgörande och återfuktande ämnen för att inte verka uttorkande vid upprepa
 • Bodywash Schampo Foran 1 Liter

  Bodywash Schampo Foran 1 Liter
  Schampot innehåller lanolin som förhindrar uttorkning. Ger skinande blank hårrem.
 • K9 Schampo Aloe Vera 300ml - För Häst

  K9 Schampo Aloe Vera 300ml - För Häst
  Aloe Vera hästschampo är ett naturligt, milt, drygt och skonsamt shampoo som rekommenderas av betrodda tränare och uppfödare. Det har en lugnande effekt på hud och hårbotten och irriterar ej. Tillför näring, perfekt fuktbalans och optimerar
 • Hästschampo NAF Pimp my Pony, 500 ml

  Hästschampo NAF Pimp my Pony, 500 ml
  Perfekt skinande resultat! NAF Pimp my Pony är ett fantastiskt rosa schampo som rengör på djupet, skapar en gnistrande finish och doftar underbart gott.
 • TrizChlor4 Schampo - Flaska 236 ml

  TrizChlor4 Schampo - Flaska 236 ml
  Obs denna produkt kan endast beställas med Postnord ombud. Skulle du placera order med annat frakbolag så tar vi oss rätten att ändra.   Fuktbevarade och rengörande schampo som motverkar bakterie- och svampinfektioner med hjälp av rengörande
 • K9 schampo sterling silver 300ml - för häst

  K9 schampo sterling silver 300ml - för häst
  Sterling Silver hästschampo är ett supereffektivt vitschampo utan blekmedel med överlägsen rengöring och viteffekt genom en revolutionerande formulering som har förmågan att rengöra och återfukta på samma gång, vilket ger en snövit och bl
 • K9 Hästschampo med Aloe Vera - K9 schampo häst

  K9 Hästschampo med Aloe Vera - K9 schampo häst
  Från K9 kommer detta schampo med Aloe Vera för häst, som både är milt och skonsamt för hästen. Det irriterar inte, tillför näring och en perfekt fuktbalans och oprimerar pälskvalitén. Det passar till alla typer av päls och hästar, är sn
 • Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l

  Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l
  Milt hästschampo med effektivt sprutmunstycke. Schampot återfuktar, ger glans och följsamhet i pälsen.
 • Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml

  Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml
  Ett torrschampo som tar bort fläckar från päls, man och svans. Schampot är speciellt anpassat för vita hästar. 
 • Silky Mane & Tail Balsamsray - 750 ml

  Silky Mane & Tail Balsamsray - 750 ml
  Vårdande och utredande balsamspray för hästens man och svans. Vårdar och återfuktar för en extra glansig finish med en repellerande effekt på köpet. Minskar obehag från borstning och löser upp tovor.  Utredande balsamspray. Vårdar och gö
 • Milt Schampo Biofarmab 1 Liter

  Milt Schampo Biofarmab 1 Liter
  Milt hästschampo från biofarmab. Volym: 1 liter.
 • Aloe Vera Care Shampoo 500 ml

  Aloe Vera Care Shampoo 500 ml
  Schampoo till häst med vårdande Aloe Vera som har fuktgivande och lugnande egenskaper för huden. Formula med en härlig doft av vårdande eukalyptus. Ger stöd till torr och känslig hud då den tillför&hellip:
 • Hästschampo Ekol 5000 Ml

  Hästschampo Ekol 5000 Ml
  Levereras i dunk om 5 liter.
 • Shampookaka Honey & Propolis

  Shampookaka Honey & Propolis
  Rengörande Schampoo och balsamkaka till häst baserad på propolis och honung, som stödjer hudens återställande förmåga, mjukgör och lugnar. Shampookakans formula är långvarig och dryg och räcker&hellip:
 • Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Medicated 500ml

  Hästschampo Carr & Day & Martin Gallop Medicated 500ml
  Ett effektivt och skonsamt schampo till hästar med känslig hud. Det låglöddrande hästschampot är lätt att skölja ur.
 • Hästschampo Ekol 2500 Ml

  Hästschampo Ekol 2500 Ml
  Innehållande glans- och återfettningsmedel. Finns i flera olika flaskstorlekar. Obs! beställningsvara.

Spola bort rester av hästschampo noga

Att tvätta hästen är en procedur som kräver både tid och rätt utrustning. En häst som står lugnt och stilla under ryktning är det inte lika säkert att den gillar att duscha.

Det behövs oftast att man är två personer som hjälps åt att hålla hästen. Tänk på att du själv har rätt kläder på dig, gärna en regnrock och gummistövlar för man själv blir blötare än man kan tro.

När man är klar med schamponeringen och spolat bort alla schamporester ska man skrapa bort så mycket vatten som möjligt. Använd en svettskrapa och torka sedan med frottéhandduk. Avsluta med att gå en runda med hästen utomhus så den får torka rejält.

Tycker du att det går åt väldigt mycket schampo till din häst? Har du funderat på att trimma så kolla då in tystgående och sladdlösa klippmaskiner till hästar här.

ilead