Hästschampo

Det finns schampon för olika användningsområden. Här finns hästschampo för fin glans, effektiv rengöring och för att motverka mjäll och eksem.

När man duschar hästen ser man till att först spola allt utom huvudet och fläckar kan man borsta bort med en ryktborste. Därefter masserar man in ett hästschampo och det kan vara bra att ha rykthandskar eller gummihandskar på sig.

Det är väldigt viktigt att man sen duschar bort allt schampo noggrant, för rester av hästschampot kan ge obehag som klåda och irriterad hud. Här hittar du ett urval av olika hästschampon från märken som K9, Hexocil, Mane n Tail och andra kända varumärken.

Populärt inom hästschampo

 • Schampo Hexocil 200 ml

  Schampo Hexocil 200 ml
  Ett vårdande och desinficerande schampo för hästar, hundar och katter i alla åldrar. Hexocil tar bort smuts och lämnar en ren, frisk och glänsande päls. 
 • Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml

  Hästschampo Fiebing Horse Salon, 946 ml
  Hästschampo som rengör effektivt och ändå så milt och skonsamt att du kan använda det varje dag. Ger en blänkande, mjuk och lättskött päls.
 • Hästschampo NAF Show Off, 500 ml

  Hästschampo NAF Show Off, 500 ml
  NAF Show Off är ett djuprengörande hästschampo som tar bort smuts och skapar en vackert skinande och väldoftande päls. Schampot framhäver hästens egen färg oavsett om den är svart, vit eller brun och resultatet är sagolikt.
 • Hästschampo Fyra Ess 500 ml

  Hästschampo Fyra Ess 500 ml
  Fyra Ess Hästschampo är ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.

Fler tips på hästschampo

 • K9 Schampo Aloe Vera 300ml - För Häst

  K9 Schampo Aloe Vera 300ml - För Häst
  Aloe Vera hästschampo är ett naturligt, milt, drygt och skonsamt shampoo som rekommenderas av betrodda tränare och uppfödare. Det har en lugnande effekt på hud och hårbotten och irriterar ej. Tillför näring, perfekt fuktbalans och optimerar
 • K9 schampo sterling silver 300ml - för häst

  K9 schampo sterling silver 300ml - för häst
  Sterling Silver hästschampo är ett supereffektivt vitschampo utan blekmedel med överlägsen rengöring och viteffekt genom en revolutionerande formulering som har förmågan att rengöra och återfukta på samma gång, vilket ger en snövit och bl
 • Hästschampo Ekol 2500 Ml

  Hästschampo Ekol 2500 Ml
  Innehållande glans- och återfettningsmedel. Finns i flera olika flaskstorlekar. Obs! beställningsvara.
 • Lini-schampo Emin 2500 Ml

  Lini-schampo Emin 2500 Ml
  Lini-schampo är ett av europas mest sålda hästschampon och har efter sina mer än 25 år på marknaden kommit att bli ett måste i många stall. Lini-schampo kan användas som ett vardagsschampo och&hellip:
 • Milt Schampo Biofarmab 1 Liter

  Milt Schampo Biofarmab 1 Liter
  Milt hästschampo från biofarmab. Volym: 1 liter.
 • Blue Frost Shampoo Fiebing 473 Ml

  Blue Frost Shampoo Fiebing 473 Ml
  Blue frost shampoo fiebing 473 ml
 • Humiderm - 250 ml

  Humiderm - 250 ml
  Oljefri fuktspray till din hund, katt eller häst som återfuktar & mjukgör huden. Kan även användas för att tillföra extra fukt till ditt husdjurs torra tassar. Användas som fuktlotion & som balsam efter tvätt med alla slags schampon. Ger en
 • Bodywash Schampo Foran 1 Liter

  Bodywash Schampo Foran 1 Liter
  Schampot innehåller lanolin som förhindrar uttorkning. Ger skinande blank hårrem.
 • Skimmelschampo Veredus Blue Snow, 500 ml

  Skimmelschampo Veredus Blue Snow, 500 ml
  Ett extra starkt skimmelschampo som återger pälsen sin naturliga färg, glans och lyster. Kommer med gummihandskar för att skydda dina händer vid schamponering.
 • K9 Schampo Aloe Vera Copper Tone 300ml - För häst

  K9 Schampo Aloe Vera Copper Tone 300ml - För häst
  Fux-hästschampo som ger pälsen en naturlig skimrande brun färg efter ett par bad. Ger optimal fuktbalans, frisk och välvårdad päls. Har en lugnande och vårdande effekt på känslig hud. Är ekonomisk att använda. Ger lättskötta pälsar me
 • Hästschampo Ekol 5000 Ml

  Hästschampo Ekol 5000 Ml
  Levereras i dunk om 5 liter.
 • Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml

  Torrschampo Veredus Easy White, 500 ml
  Ett torrschampo som tar bort fläckar från päls, man och svans. Schampot är speciellt anpassat för vita hästar. 
 • Torrschampo Absorbine Miracle groom, 950 ml

  Torrschampo Absorbine Miracle groom, 950 ml
  Mycket effektiv allt-i-ett- rengöringsprodukt för alla pälsklädda djur! Fungerar lika bra vid total rengöring som vid sistaminutenpolering inför tävling.
 • Milt Hästschampo med Munstycke - 1l

  Milt Hästschampo med Munstycke - 1l
  Ett milt schampo till häst som innehåller lanolinolja. Schampot rengör effektivt samtidigt som lanolinolja vårdar och gör pälsen återfuktad och skinande. Medföljande munsycke fördelar en jämn mängd och minskar onödigt spill av produkten.
 • Horse Salon Shampoo Fiebing 946 Ml

  Horse Salon Shampoo Fiebing 946 Ml
  Utmärkta rengörande och mjukgörande egenskaper.
 • Skimmelschampo Lincoln 500 Ml

  Skimmelschampo Lincoln 500 Ml
  Schampot ska ska sköljas av.
 • Milt Schampo Biofarmab 1 Liter Refill

  Milt Schampo Biofarmab 1 Liter Refill
  Det milda hästschampot från eclipse biofarmab ger en effektiv återfuktning samtidigt som den ger en glans och följsamhet i hästen päls. Schampoot förhindrar även uttorkning.
 • Rapide Hästschampo 500ml

  Rapide Hästschampo 500ml
  Hästschampo 500ml rapide är ett rengörande schampo med aloe vera och b-vitamin som vårdar hud och ger lyster och volym till päls, man och svans. Schampot har samma ph-värde som hästens hud och påverkar inte pälsen eller hudens naturliga skydd.
 • Hästschampo NAF Warming Wash, 500 ml

  Hästschampo NAF Warming Wash, 500 ml
  Värmande linimentstvätt från NAF som inte behöver sköljas av, perfekt att använda som tvätt efter träning under de kalla höst- och vinterdagarna.
 • Schampo NAF Teatree & Mint 1 l

  Schampo NAF Teatree & Mint 1 l
  Återfuktande schampo särskilt utformat för smutsiga hästar som är lite skorviga eller behöver tvättas ofta. Med Tea tree-olja och en fräsch doft av mint.
 • Rapide Hästschampo 1L

  Rapide Hästschampo 1L
  Hästschampo 1l rapide är ett rengörande schampo med aloe vera och b-vitamin som vårdar hud och ger lyster och volym till päls, man och svans. Schampot har samma ph-värde som hästens hud och påverkar inte pälsen eller hudens naturliga skydd.
 • Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l

  Hästschampo Eclipse Biofarmab Milt, 1 l
  Milt hästschampo med effektivt sprutmunstycke. Schampot återfuktar, ger glans och följsamhet i pälsen.
 • Rapide Hästschampo

  Rapide Hästschampo
  Hästschampo rapide är ett rengörande schampo med aloe vera och b-vitamin som vårdar hud och ger lyster och volym till päls, man och svans. Schampot har samma ph-värde som hästens hud och påverkar inte pälsen eller hudens naturliga skydd.
 • Calm Mousse - 150 ml

  Calm Mousse - 150 ml
  Allergivänlig mousse särskilt utformad för torr och känslig hud som verkar lugnande och återfuktande med vårdande ingredienser som ger en balsameffekt. Calm Mousse från Duoxo har en unik formulering som kombinerar 4 olika aktiva ingredienser:
 • TRiKEM Radicin Klorhexedin Schampo 600ml - Häst

  TRiKEM Radicin Klorhexedin Schampo 600ml - Häst
  Trikem - Radicin Klorhexidin Schampo 4 % Ett antiseptiskt shampo som används vid rengöring och desinfektion av sår, eksem eller andra hudåkommor. Shampot innehåller mjukgörande och återfuktande ämnen för att inte verka uttorkande vid upprepa
 • Hästschampo NAF Cooling Wash, 500 ml

  Hästschampo NAF Cooling Wash, 500 ml
  Kylande linimentstvätt från NAF som inte behöver sköljas av, perfekt att använda som tvätt efter träning under vår- och sommarmånaderna.
 • Hästschampo Fyra Ess 1000 ml

  Hästschampo Fyra Ess 1000 ml
  Ett mjukt och behagligt schampo som ej skadar fällens naturliga fett. Avlägsnar smuts och linimentrester, så att hästens egen kroppstermostat kan balansera kroppsvärmen.
 • Rapide Hästschampo 5L

  Rapide Hästschampo 5L
  Hästschampo 5l rapide är ett rengörande schampo med aloe vera och b-vitamin som vårdar hud och ger lyster och volym till päls, man och svans. Schampot har samma ph-värde som hästens hud och påverkar inte pälsen eller hudens naturliga skydd.
 • Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l

  Hästschampo Foran Equine Products Bodywash, 1 l
  Mjukgörande schampo med väldigt goda rengörande egenskaper. Schampot förhindrar uttorkning och ger en skinande blank hårrem till din häst.
 • Hästschampo NAF Teatree, 500 ml

  Hästschampo NAF Teatree, 500 ml
  Vårdande schampo med teatree olja, perfekt att använda till hästar som har hudbesvär samt områden som behöver antibakteriell tvätt.
 • Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml

  Hästschampo Lincoln Skimmel, 500 ml
  Väldoftande hästschampo i koncentrat med djuprengörande egenskaper. Schampot är framtaget speciellt för skimlar, som ibland kan få fula fläckar i pälsen.
 • Hästschampo Fiebing Blue Frost, 473 ml

  Hästschampo Fiebing Blue Frost, 473 ml
  Ett milt och koncentrerat skimmelschampo framtaget för att rengöra och återfukta vita och gråa pälsar.
 • Muskelschampo Eclipse Biofarmab, 0,5 l

  Muskelschampo Eclipse Biofarmab, 0,5 l
  Skonsamt linimentschampo med äkta eucalyptus för effektiv rengöring och stimulans av cirkulationen i muskulaturen efter hård ansträngning.
 • Hästschampo NAF Pimp my Pony, 500 ml

  Hästschampo NAF Pimp my Pony, 500 ml
  Perfekt skinande resultat! NAF Pimp my Pony är ett fantastiskt rosa schampo som rengör på djupet, skapar en gnistrande finish och doftar underbart gott.
 • NAF show off schampo- 500 ml

  NAF show off schampo- 500 ml
  Till alla smutsiga hästar och ponnier i världen som verkligen vill bli rena och snygga, har NAF skapat detta fantastiska schampoo som rengör på djupet, skapar en gnistrande finish och doftar underbart gott. Instruktioner:Tillsätt 20 ml Show Off
 • Hästschampo Ekol, 1 l

  Hästschampo Ekol, 1 l
  Gammalt, välbeprövat schampo som innehållande glans- och återfettningsmedel. 

Spola bort rester av hästschampo noga

Att tvätta hästen är en procedur som kräver både tid och rätt utrustning. En häst som står lugnt och stilla under ryktning är det inte lika säkert att den gillar att duscha.

Det behövs oftast att man är två personer som hjälps åt att hålla hästen. Tänk på att du själv har rätt kläder på dig, gärna en regnrock och gummistövlar för man själv blir blötare än man kan tro.

När man är klar med schamponeringen och spolat bort alla schamporester ska man skrapa bort så mycket vatten som möjligt. Använd en svettskrapa och torka sedan med frottéhandduk. Avsluta med att gå en runda med hästen utomhus så den får torka rejält.

Tycker du att det går åt väldigt mycket schampo till din häst? Har du funderat på att trimma så kolla då in tystgående och sladdlösa klippmaskiner till hästar här.

ilead