Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg
  Lucerne Pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform. Används i kombination med hö, ensilage och bete. Rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen.

Fler tips på hästfoder

 • V.s.l Vitamin E Foran 2.5 Kg

  V.s.l Vitamin E Foran 2.5 Kg
  Detta kosttillskott främjar hästens muskeluppbyggnad. Hinken om 2,5 kg ger omkring 100 dagsgivor vid en dos om 25 gram per dag.
 • Havrekross Granngården, 13 kg

  Havrekross Granngården, 13 kg
  Krossad foderhavre som är lämplig till häst. Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar.
 • Bioglucomin+ha Biofarmab 2 Kg

  Bioglucomin+ha Biofarmab 2 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent för bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att producera&hellip:
 • Fodertillskott NAF Ensilage Balans, 1,8 kg

  Fodertillskott NAF Ensilage Balans, 1,8 kg
  NAF Ensilage Balans är ett fodertillskott för hästar som reagerar med lös avföring vid intag av hösilage och när möjligheterna att ge hö inte finns. Med mineraler, vitaminer och levande jästkultur för ett komplett näringsmässigt stöd och en god mag-tarmfunktion.
 • Digest Balancer fodertillskott - 1,5 kg

  Digest Balancer fodertillskott - 1,5 kg
  Digest Balance bibehåller och återskapar en normal och hälsosam tarmflora för din häst genom välgörande örter som kamomill, ingefära, fänkål och gentiana. De mycket effektiva fibrerna FOS och MOS stödjer tillväxten av goda bakterier i ma
 • Fodertillskott Krafft Magnesium, 130 g

  Fodertillskott Krafft Magnesium, 130 g
  Krafft Magnesium förebygger den magnesiumbrist som under vissa år är relativt vanlig bland svenska hästar och som bland annat påverkar muskelfunktionen och hästens mentala balans negativt.
 • Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg
  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • Hästfoder Granngården Original Müsli, 20 kg

  Hästfoder Granngården Original Müsli, 20 kg
  Original Müsli är ett kompletteringsfoder som ges till vuxna hästar med lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Hästfodret passar också bra till heta eller känsliga hästar eftersom det är havrefritt.
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg
  Krafft High Energy Muesli är ett kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcker High Energy Muesli det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Chevinal Plus, 5 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Chevinal Plus, 5 l
  Högkoncentrerat flytande vitamin-, mineral-, aminosyra- och spårämnestillskott i en bas av jästextrakt och honung. Dagligt fodertillskott speciellt framtagit för att tillgodose den tävlande och tränande hästens behov.
 • Zosfor Foran 1 Kg

  Zosfor Foran 1 Kg
  Zosfor är ett naturligt fodertillskott för högpresterande hästar. Burken om 1 kg ger omkring 36 dagsgivor.
 • Svenska DjurApoteket - GLM + Kollagen till Häst

  Svenska DjurApoteket - GLM + Kollagen till Häst
  Denna pellets är en optimal sammansättning av Grönläppad Mussla och Kollagen, vilket gör det till ett perfekt kompletteringsfoder till din häst för att behandla och förebygga ledproblem. Grönläppad Mussla är något som hjälper kroppen att
 • Hästfoder Dodson and Horrell ERS Cubes, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell ERS Cubes, 20 kg
  Dodson & Horrell ERS Cubes är ett värmebehandlat, pelleterat foder med ett högt kaloriinnehåll och ett lågt stärkelseinnehåll. Energiinnehållet i fodret är så högt att hästar i hårt arbete kan hålla lagom hull och samtidigt prestera optimalt.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin B, 3 kg
  Krafft Vitamin B tillför i pelleterad form B-vitaminer som är viktiga för bland annat muskelutvecklingen och grovtarmens funktion. Krafft Vitamin B finns även i flytande form.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Vitamins and Minerals, 2 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Vitamins and Minerals, 2 kg
  Ett koncentrerat vitamin- och mineraltillskott från Dodson & Horrell till lättfödda hästar och ponnyer. Daily Vitamins & Minerals är ett brett kompletteringsfoder med vitaminer, mineraler och aminosyror av hög kvalité i pelletsform.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g
  Djävulsklo är en afrikansk ört som passar bra att ge i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar eller när liknande problem redan uppkommit.Observera att det är 14 dagars tävlingskarens och att djävulsklo inte ska ges till dräktiga ston eller djur med magsår.
 • Fodertillskott NAF Easy Breathing, 1 l

  Fodertillskott NAF Easy Breathing, 1 l
  Fodertillskott NAF Easy Breathing ger ett bra stöd för underhållet av friska och rena lungor och ges vid lättare form av luftvägsirritationer. Easy Breathing är ett bra komplement till Respirator Boost då produkten är fri från karens i samband med tävling. 
 • Hästfoder Krafft Sensitive Mash RM, 15 kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Mash RM, 15 kg
  Havrefritt hästfoder med smakrika och hälsosamma råvaror, perfekt för snabbare återhämtning efter prestation eller för att få en känslig hästmage i form.
 • Parisol Happies Hästgodis - Frukt & Grönt - 1 kg

  Parisol Happies Hästgodis - Frukt & Grönt - 1 kg
  Här har du ett väldigt bra häst godis som uppskattas av i stort sätt alla hästar.Det innehåller viktiga och naturliga ingredienser, bananbitar, morötter och så kalcium.Smak: Frukt och GrönsakerStorlek: påse på 1kg
 • Vetekli Lantmännen Pellets, 20 kg

  Vetekli Lantmännen Pellets, 20 kg
  Vetekli är ett utmärkt foder att komplettera med tack vare sitt innehåll av fosfor och B-vitamin och eftersom det är rikt på fiber har det en positiv inverkan på matsmältningen. Vetekli Pellets dammar inte och är enklare att hantera än vanlig vetekli. 
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pure pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pure pellets, 25 kg
  Lucerne Pure pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform utan tillsatt melass. Används i kombination med hö, ensilage och bete.  
 • Foderråvara Granngården Korn Hel, 20 kg

  Foderråvara Granngården Korn Hel, 20 kg
  Korn är en foderråvara som kan utfodras till flera djurslag, i huvudsak nöt och gris. Vid användning av spannmål kan man behöva komplettera foderstaten med mineralfoder och extra protein.
 • Hoof N' Skin fodertillskott - 800 g

  Hoof N' Skin fodertillskott - 800 g
  Hoof N’ Skin är ett effektivt fodertillskott som stärker hästen hud och återställer dålig horn- och hovkvalitet. Sammansättningen består av biotin och zink som återuppbygger hoven från insidan, vilket genererar i en stark och elastisk hor
 • Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg

  Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg
  Equitop Myoplast® är ett högkvalitativt fodertillskott utvunnet från alger som tillför aminosyror till musklerna och understödjer en långvarig effekt av muskeluppbyggning från träning. Det innehåller 18 olika aminosyror som är naturliga by
 • Fodertillskott Trikem Vimital Joint, 700 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Joint, 700 g
  Vimital Joint från Trikem är en väl sammansatt blandning som är optimerad för att möjliggöra återuppbyggnaden av slitage i leden. Blandningen har även antiinflammatorisk och smärtlindrande verkan.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin E, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin E, 3 kg
  Krafft Vitamin E är ett viktigt tillskott för störningsfri muskelfunktion hos hårt arbetande hästar. Tillför högkoncentrerad, ren E-vitamin, utan tillsats av selen.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Fokus, 600 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Fokus, 600 g
  Vimital Fokus är ett kompletteringsfoder från Trikem som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, till exempel vid inlärning, träning, tävling eller transport. Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena thiamin (B1), tryptofan och magnesium.
 • Fodertillskott Emin MSM 100%, 500 g

  Fodertillskott Emin MSM 100%, 500 g
  Organiskt svaveltillskott av rent Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Fodertillskottet innehåller inga övriga tillsatser.
 • Bioglucomin Biofarmab 2 Kg

  Bioglucomin Biofarmab 2 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent vid bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att tillverka&hellip:
 • NAF Mint- 500g

  NAF Mint- 500g
  NAF Mint är perfekt till kräsna hästar som är kräsna eller skeptiska till nytt foder. Strö lätt över fodret, bör tillsättas i den dagliga foderrutinen för att bibehålla effekt och aptit.Hästar & Ponnyerg/dagMått/dagHästar & Pon
 • NAF Magic pulver 1,5 kg - KAMPANJ

  NAF Magic pulver 1,5 kg - KAMPANJ
  KAMPANJ - Få 1,5 kg NAF Magic till samma pris som 750g!Begränsat lager.Det finns inga magiska tricks bakom Magic, utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap, kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livs
 • Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Pellets, 12 kg

  Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Pellets, 12 kg
  Macro Pro Balance är ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • Fodertillskott Krafft Hoof Support, 700 g

  Fodertillskott Krafft Hoof Support, 700 g
  Hoof Support från Krafft är en balanserad sammansättning av viktiga ämnen som bidrar till bättre hovkvalitet, ökar hovtillväxten och motverkar hovsprickor.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Granulat, 6 kg

  Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Granulat, 6 kg
  Macro Pro Balance är ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • Fodertillskott Krafft Gastro Support, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Gastro Support, 3 kg
  Gastro Support är ett mag- och tarmtillskott från Krafft som bibehåller en sund grovtarmsfunktion genom att tillföra B-vitaminer, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid akuta störningar.
 • Foderjäst Eclipse Biofarmab Diamond V, 3 kg

  Foderjäst Eclipse Biofarmab Diamond V, 3 kg
  Tillsätt Diamond V i hästens foder varje dag för att öka näringsupptaget. Detta märks sedan på hästens friskhet och trivsel.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L
  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.
 • B Vital fodertillskott - 1 l

  B Vital fodertillskott - 1 l
  B Vital är ett flytande fodertillskott som riktar sig till hästar som har Vitamin B brist. Typiska tecken på Vitamin B brist visar sig i form av stress eller utmattning för hästen. Detta uppstår ofta vid hård träning, foderbyte, flytt, fälln
 • Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 2,5 l

  Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 2,5 l
  Vimital Multi Pro Balance är ett komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.
 • Linfrö Granngården, 7 kg

  Linfrö Granngården, 7 kg
  Linfrön ger hästen blank och fin hårrem samt har god dietisk verkan. Fröna ska blötas upp i hett vatten före utfodring.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg
  Fiberrikt kompletteringsfoder för tävlingshästar. Fodret har en låg socker- och stärkelsehalt och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation. Köp en hel pall hästfoder: 24 säckar. Hemleverans!  
 • Nutrolin® Horse Joint Duo - 900 ml + 600 ml

  Nutrolin® Horse Joint Duo - 900 ml + 600 ml
  Även om fiskolja eller fisk inte hör till hästars naturliga föda, så gynnas hästen märkbart av fiskoljans Omega 3 fettsyror: DHA, DPA, EPA och ETA som alla ingår i Joint Duo. Fiskoljans Omega 3 fettsyror dämpar inflammationer 10 gånger bät
 • Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l
  Homogeniserat järntillskott med koppar, kobolt och B-vitaminer i sirapsform för häst. Fodertillskott att användas då det dagliga fodret inte innehåller tillräckliga mängder järn.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Harmoni, 900 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Harmoni, 900 g
  Vimital Harmoni är ett effektivt fodertillskott från Trikem som förbättrar hästens näringsupptag och immunförsvar. Tillskottet innehåller jäst som har behandlats för att komma åt funktionella ämnen, näring och viktiga spårämnen.
 • Fodertillskott NAF Oestress, 500 g

  Fodertillskott NAF Oestress, 500 g
  NAF Oestress är ett tillskott med munkpeppar, magnesium och kramplösande örter som ges till ston med besvärlig brunstperiod. Oestress hjälper ditt sto att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av och må bättre.NAF Oestress finns även i flytande form
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B, 10 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin B, 10 kg
  Krafft Vitamin B tillför i pelleterad form B-vitaminer som är viktiga för bland annat muskelutvecklingen och grovtarmens funktion. Krafft Vitamin B finns även i flytande form.
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch Müsli, 20 kg

  Hästfoder Krafft Performance Low Starch Müsli, 20 kg
  Krafft Performance Low Starch Müsli är ett kompletteringsfoder med extra lågt stärkelse- och sockerinnehåll, med tillsatt levande jäst för att balansera hästens fodersmältningssystem. Energin kommer framför allt från en extra hög andel fibrer och fett.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Honey + Vitamin C, 1 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Honey + Vitamin C, 1 l
  En välgörande kombination av örter, honung och c-vitamin för hästens mun, näsa och svalg. Blandas i fodergivan eller ges direkt i munnen.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead