Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder online ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Smakligt, fiberrikt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg
  Lucerne Pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform. Används i kombination med hö, ensilage och bete. Rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Krafft Foal, 20 kg

  Hästfoder Krafft Foal, 20 kg
  Kompletteringsfoder speciellt utvecklat för föl och unghästar innehållande extra mycket kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler.
 • Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg

  Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg
  Equitop Myoplast® är ett högkvalitativt fodertillskott utvunnet från alger som tillför aminosyror till musklerna och understödjer en långvarig effekt av muskeluppbyggning från träning. Det innehåller 18 olika aminosyror som är naturliga by
 • Fodertillskott Emin Linfröolja, 1 l

  Fodertillskott Emin Linfröolja, 1 l
  Kallpressad svensk linfröolja helt utan tillsatser. Rik på de viktiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6.
 • Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l

  Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l
  Fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns i ledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som fodertillskott.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 1 kg

  Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 1 kg
  Smakligt E-vitamintillskott med selen och lysin för häst. Ges vid hård ansträngning, till exempel vid tävling och hårdare träning.
 • Nutrolin® Horse Joint Duo - 900 ml + 600 ml

  Nutrolin® Horse Joint Duo - 900 ml + 600 ml
  Även om fiskolja eller fisk inte hör till hästars naturliga föda, så gynnas hästen märkbart av fiskoljans Omega 3 fettsyror: DHA, DPA, EPA och ETA som alla ingår i Joint Duo. Fiskoljans Omega 3 fettsyror dämpar inflammationer 10 gånger bät
 • Digest Balancer fodertillskott - 1,5 kg

  Digest Balancer fodertillskott - 1,5 kg
  Digest Balance bibehåller och återskapar en normal och hälsosam tarmflora för din häst genom välgörande örter som kamomill, ingefära, fänkål och gentiana. De mycket effektiva fibrerna FOS och MOS stödjer tillväxten av goda bakterier i ma
 • Fodertillskott Krafft Biotin, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Biotin, 3 kg
  Krafft Biotin är ett pelleterat och lättdoserat kompletteringsfoder med Biotin. Tillskottet skapar de rätta förutsättningarna för god hovkvalitet.
 • Hoofbuilder - 1,6 kg

  Hoofbuilder - 1,6 kg
  HoofBuilder är ett kraftfullt fodertillskott som används på hovsprickor samt dålig hovtillväxt. Tillskottet innehåller Biotin och MSM med goda synergieffekter som påskyndar tillväxten och är grundläggande för uppbyggnaden av hovväggen. MS
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg
  Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Chiafrön är perfekt att utfodra med före eller efter arbete för att öka hästens uthållighet och återhämtning.
 • Bioglucomin Biofarmab 2 Kg

  Bioglucomin Biofarmab 2 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent vid bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att tillverka&hellip:
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Elektrolytes, 2 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Elektrolytes, 2 kg
  Dodson & Horrell Elektrolytes är en elektrolytblandning i mineralform som används för att underhålla en stabil vätske- och elektrolytbalans. Mineraltillskottet rekommenderas till hästar som svettas kraftigt, vid hårt arbete, vid transport och varmt väder samt vid diarré.Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 8 kg

  Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 8 kg
  Ett mineralfoder som ger högpresterande hästar ett balanserat och komplett intag av vitaminer, mineraler och spårämnen. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Hästfoder Granngården Müsli Mash, 15 kg

  Hästfoder Granngården Müsli Mash, 15 kg
  Smakligt, havrefritt hästfoder som ges uppblött. Granngården Müsli Mash passar de flesta hästar och fodras som komplement utöver ordinarie foderstat.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Staypower Müsli, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Staypower Müsli, 20 kg
  Staypower müsli från Dodson & Horrell är en lättsmält, fiberhaltig müsli till tävlingshästar och ponnyer. Detta toppkvalitativa hästfoder tillför essentiella mineraler, vitaminer och aminosyror som främjar optimal prestation och uthållighet.
 • Selo-e Biofarmab 900 G

  Selo-e Biofarmab 900 G
  Behovet av ekstra tilskudd av e-vitamin varierer avhengig av forstatus, samt på hestens prestasjonsnivå. Organisk selen er tilført for økt opptaksevne av e-vitamin. Ettersom selo-e inneholder organisk&hellip:
 • Fodertillskott NAF Glukosamin Plus MSM, 900 g

  Fodertillskott NAF Glukosamin Plus MSM, 900 g
  Fodertillskott med glukosamin i kombination med MSM för dagligt underhåll av hälsosamma leder. NAF Glukosamin Plus MSM är lämpligt för hästar som ännu inte visar större tecken på nedsatt ledhälsa och förpackningen räcker upp till 2 månader.
 • Bioglucomin+ha Biofarmab 450 G

  Bioglucomin+ha Biofarmab 450 G
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent för bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att producera&hellip:
 • Lucky Horse Unicorn- Hästgodis- 56g

  Lucky Horse Unicorn- Hästgodis- 56g
  Belöna din häst med dessa små gobitar från "Lucky Horse". Godiset fungerar bra som komplement utöver övrig foderstat till din häst eller ponny. Smidigt förpackning i metall som du kan återanvända och fylla på med nytt godis. Godisbitarna
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Spirulina, 650 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Spirulina, 650 g
  Spirulina är en av de rikaste källorna till protein (upp till 70 %) och är rikt på antioxidanter. Fodertillskottet bidrar till att öka hästens muskelmassa, påskynda återhämtningen efter hårt arbete och kan även öka fertiliteten hos djur.
 • Hoofbuilder - 900 g

  Hoofbuilder - 900 g
  HoofBuilder är ett kraftfullt fodertillskott som används på hovsprickor samt dålig hovtillväxt. Tillskottet innehåller Biotin och MSM med goda synergieffekter som påskyndar tillväxten och är grundläggande för uppbyggnaden av hovväggen. MS
 • Bizzy Lick Slicksten - Original

  Bizzy Lick Slicksten - Original
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 8 kg

  Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 8 kg
  Ett pelleterat mineralfoder som ger föl, unghästar och avelsston samt betande hästar ett balanserat intag av de mineraler och spårämnen som är speciellt viktiga för dem.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Munkpeppar, 200 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Munkpeppar, 200 g
  Hormonell obalans kan leda till humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestation. Munkpeppar hjälper till att balansera hormonnivåer naturligt och ges till ston som behöver slappna av men passar lika bra till ”hingstiga” valacker.Observera att det är 48 timmars tävlingskarens.
 • Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg
  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • Bizzy Lick Slicksten - Äpple

  Bizzy Lick Slicksten - Äpple
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Fodertillskott Krafft Gastro Support, 500 g

  Fodertillskott Krafft Gastro Support, 500 g
  Gastro Support är ett mag- och tarmtillskott från Krafft som bibehåller en sund grovtarmsfunktion genom att tillföra B-vitaminer, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid akuta störningar.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab FiberPlex, 2,7 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab FiberPlex, 2,7 kg
  Dietiskt fodertillskott baserat på fibrer, fermenterad jäst, lecitin, metionin och vitaminer. Motverkar kroniska matsmältningstörningar hos hästar.
 • Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg

  Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg
  Equi-Jewel är ett lättsmält hästfoder med ett högt innehåll av kalorier och protein som tagits fram särskilt för att understödja muskelbyggnad och hull hos alla typer av hästar. Fodret är baserat på stabiliserat riskli med ett högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll.
 • Fodertillskott Krafft Hoof Support, 700 g

  Fodertillskott Krafft Hoof Support, 700 g
  Hoof Support från Krafft är en balanserad sammansättning av viktiga ämnen som bidrar till bättre hovkvalitet, ökar hovtillväxten och motverkar hovsprickor.
 • Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg

  Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg
  Ett kompletteringsfoder anpassat för den havrekänsliga hästen. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • NAF Oestress flytande 1L

  NAF Oestress flytande 1L
  Ston upplever ofta samma stressiga hormonella obalans motsvarande hingstarnas. Tecken kan inkludera humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestanda. Placeringen av äggstockarna (precis bakom sadeln) innebär att ett obehag ofta re
 • Bizzy Lick Slicksten - Mint

  Bizzy Lick Slicksten - Mint
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Muskel-E, 900 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Muskel-E, 900 g
  Smakligt E-vitamintillskott för hästar. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Nyponpulver Back on Track, 900 g

  Nyponpulver Back on Track, 900 g
  Back on Track Nyponpulver ökar rörligheten i lederna. Nyponpulver är rikt på vitaminer, mineraler och spårämnen samt antioxidanter som hästen behöver.
 • Hästfoder Krafft Groov Protein, 20 kg

  Hästfoder Krafft Groov Protein, 20 kg
  Kraftfoder som säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer hos alla hästar. Innehåller en hög nivå protein. Rekommenderas som substitut till tidigare GROOV 125.
 • Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L

  Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L
  Linseed Oil från Krafft är en linfröolja som tillför koncetrerad energi i skonsam form, till exempel till hästar med muskelproblem eller hästar som är svåra att hålla i hull. 
 • Hästfoder Krafft Sport Original, 20 kg

  Hästfoder Krafft Sport Original, 20 kg
  Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Mineralfoder Granngården Häst Balans, 15 kg

  Mineralfoder Granngården Häst Balans, 15 kg
  Svenskproducerade Granngården Häst Balans är ett smakligt och välbalanserat pelleterat mineralfoder med vitaminer för hästar i normalt arbete.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Build Up Cubes, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Build Up Cubes, 20 kg
  Hästfoder Dodson & Horrell Build Up Conditioning Cubes är ett välsmakande pelleterat foder speciellt utvecklat till hästar som ska förbättra muskelbyggnad, hull och styrka.
 • Mineralfoder Granngården Häst Bas, 15 kg

  Mineralfoder Granngården Häst Bas, 15 kg
  Svenskproducerade Granngården Häst Bas är ett smakligt och välbalanserat pelleterat mineralfoder för hästar i lätt arbete och på bete.
 • Fodertillskott NAF Magic, 750 g

  Fodertillskott NAF Magic, 750 g
  NAF Magic är ett magnesiumbaserat lugnande fodertillskott med kraftfulla örter som främjar hästens självförtroende och koncentration. Tillskottet innehåller även levande jästkultur för god tarmhälsa och passar stressade, nervösa och okoncentrerade hästar.
 • Linfröolja - 1 l

  Linfröolja - 1 l
  Svensk kallpressad linfröolja med god balans av Omega-3 och -6 som främjar starka leder, friskt hjärta och matsmältning. Ett perfekt supplement till den arbetande eller tävlande hästen som behöver en extra energimängd. Kallpressad linfröolja
 • Hästfoder Krafft Lucerne Chopped, 15 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Chopped, 15 kg
  Krafft Lucerne Chopped är ett varmluftstorkat grovfoder baserat på hackad lusern. Används i kombination med hö, ensilage och bete – och kan tillsammans med foderhalm även ges som enda grovfoder.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin+HA, 450 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin+HA, 450 g
  Högkoncentrerad glukosamin med tillsats av hyaluronsyra samt inulin och oligofruktos. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.
 • Hästfoder Krafft Plus Protein, 20 kg

  Hästfoder Krafft Plus Protein, 20 kg
  Koncentrerat kompletteringsfoder som tillför protein i kombination med fett, fibrer samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner.
 • Bizzy Ball- Rosa

  Bizzy Ball- Rosa
  Detta är själva ramen som du sätter slickstenen Bizzy Lick (art: W157110) i. På detta sätt kan du ge mental stimulering till din häst i många timmar framöver. Den kan användas på flera olika sätt: Den kan hängas upp (rep inkluderas), s
 • BioMineral - 1,2 kg

  BioMineral - 1,2 kg
  BioMineral Total innehåller en välavvägd kombination av kalcium, fosfor, magnesium och kisel tillsammans med spårämnena järn, koppar, jod, zink, mangan och selen med hög biotillgänglighet för att trygga det dagliga intaget av mineraler. Ämn

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead