Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder online ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Red Mills Foal & Yearling Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Foal & Yearling Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för föl från 2 veckor och uppåt. Foderkoncentrat med hög proteinhalt för god muskelutveckling, komplett vitamin och mineralbalans för sund skelettuppbyggnad.
 • Hästgodis Delizia äpple, 3 kg

  Hästgodis Delizia äpple, 3 kg
  Naturligt hästgodis från Delizia med smak av äpple. Kladdar inte och är perfekt att ha i fickan.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg
  Krafft High Energy Muesli är ett kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcker High Energy Muesli det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Foderråvara Kornkross, 15 kg

  Foderråvara Kornkross, 15 kg
  Kornkross är en foderråvara som kan utfodras till flera djurslag, i huvudsak nöt och gris. Vid användning av spannmål kan foderstaten behövas kompletteras med mineralfoder och extra protein.
 • Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L

  Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L
  Linseed Oil från Krafft är en linfröolja som tillför koncetrerad energi i skonsam form, till exempel till hästar med muskelproblem eller hästar som är svåra att hålla i hull. 
 • Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 20 kg
  Ett mineralfoder för högpresterande hästar. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Hästfoder Granngården Elit Proteinspecial, 15 kg

  Hästfoder Granngården Elit Proteinspecial, 15 kg
  Ett extra proteinrikt kompletteringsfoder som kan användas till alla hästar, särskilt lämpligt vid ökat behov av kvalitativt protein (potatisprotein).Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.  
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Foderkrita, 6 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Foderkrita, 6 kg
  Hink med naturlig och finkornigt kalktillskott för hästar. Ges när foderstaten innehåller otillräckliga mängder med kalk.
 • Fodertillskott NAF EnerG Shot, 3-pack

  Fodertillskott NAF EnerG Shot, 3-pack
  NAF EnerG Shots är en koncentrerad näringsrik blandning av viktiga aminosyror och biotillgängligt järn som ger en energiboost till kroppen när det behövs som mest. Levereras i en praktisk oral spruta som är lätt att hantera.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab FiberPlex, 2,7 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab FiberPlex, 2,7 kg
  Dietiskt fodertillskott baserat på fibrer, fermenterad jäst, lecitin, metionin och vitaminer. Motverkar kroniska matsmältningstörningar hos hästar.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 5 l

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 5 l
  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.
 • Hoof N' Skin fodertillskott - 800 g

  Hoof N' Skin fodertillskott - 800 g
  Hoof N’ Skin är ett effektivt fodertillskott som stärker hästen hud och återställer dålig horn- och hovkvalitet. Sammansättningen består av biotin och zink som återuppbygger hoven från insidan, vilket genererar i en stark och elastisk hor
 • Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 1 l

  Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 1 l
  Fodertillskott som används då det dagliga fodret ej täcker hästens behov av B-vitamin. Passar perfekt vid till exempel pälsfällning och pälssättning eller vid hård ansträngning. 
 • Fodertillskott Emin Mg Pulse, 1000 g

  Fodertillskott Emin Mg Pulse, 1000 g
  Magnesiumtillskott med smak av äpple, för hästar med lågt intag av magnesium via fodret. Mg Pulse ges även till stressade hästar för en lugnande effekt.
 • Rehalyt Basic - 1,5 kg

  Rehalyt Basic - 1,5 kg
  Realty Basic är en effektiv saltersättning som motverkar elektrolytförlust under kraftig svettning eller vid diarré. Hårt arbetande hästar kan snabbt utveckla elektrolytobalans och vätskebrist, som ett resultat av svettning. Tänk även på at
 • Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l

  Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l
  Hyaluron 100 är ett kosttillskott för hästens ledfunktion och rörlighet. Tillskottet innehåller hyaluronsyra som fungerar som ledens egen stötdämpning.
 • Parisol Happies Hästgodis - Banan/Morot - 1 kg

  Parisol Happies Hästgodis - Banan/Morot - 1 kg
  Här har du ett väldigt bra hästgodis som uppskattas av i stort sätt alla hästar. Det innehåller viktiga och naturliga ingredienser, bananbitar, morötter och så kalcium. Vi har smakerna: banan / morot lakrits Storlek: påse på 1kg
 • Fodertillskott Trikem Electrolytes, 1500 g

  Fodertillskott Trikem Electrolytes, 1500 g
  Trikem Electrolytes innehåller de elektrolyter som är nödvändiga för att upprätthålla hästens balans mellan vätska och elektrolyter.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Chevinal Plus, 5 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Chevinal Plus, 5 l
  Högkoncentrerat flytande vitamin-, mineral-, aminosyra- och spårämnestillskott i en bas av jästextrakt och honung. Dagligt fodertillskott speciellt framtagit för att tillgodose den tävlande och tränande hästens behov.
 • E-jolt Emin 1000 Gram

  E-jolt Emin 1000 Gram
  E-vitamin är en kraftfull antioxidant och syretransportör i kroppen, som dessutom är viktig för muskelbyggnad. E-jolt är inte belagd med karenstid.
 • Muscle Recover fodertillskott - 800 g

  Muscle Recover fodertillskott - 800 g
  Muscle Recover är anpassat för hästar som är i intensiv träning eller rehabilitering, samt unga hästar i inridning. Fodertillskottet innehåller antioxidanterna Vitamin E och selen som neutraliserar de avfallssubstanser som ackumuleras i muskl
 • Foderråvara Granngården Majs, 20 kg

  Foderråvara Granngården Majs, 20 kg
  Majs är ett spannmålsslag som skiljer sig ifrån de övriga genom sitt höga innehåll av stärkelse och sitt relativt låga innehåll av protein.
 • Nutri-Calm Fodertillskott - 1 l

  Nutri-Calm Fodertillskott - 1 l
  Nutri-Calm är ett fodertillskott i vätskeform särskilt anpassat för att minska stressymtom hos häst. Nutri-Calm innehåller ingredienser som magnesium, B-vitaminer och aminosyran tryptofan. Dessa bidrar till att sänka stressnivån på ett natur
 • Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 2,5 l

  Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 2,5 l
  2,5 liter. Används då det dagliga fodret ej täcker hästens behov av B-vitamin, till exempel vid pälsfällning eller vid hård ansträngning.
 • Hästfoder Granngården Original Pellets, 20 kg

  Hästfoder Granngården Original Pellets, 20 kg
  Granngården Original Pellets ges till vuxna hästar med ett lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Det är ett hästfoder med hög fiberhalt vilket gör att det passar bra till hästar med känsliga magar.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Fodertillskott Trikem Harmony, 900 g

  Fodertillskott Trikem Harmony, 900 g
  Trikem Harmony är ett synbiotiskt fodertillskott med pre- och probioktika som stöttar och stabiliserar hästens tarmflora.
 • Fodertillskott Krafft Joint Support, 700 g

  Fodertillskott Krafft Joint Support, 700 g
  Joint Support från Krafft är ett unikt hästtillskott med fyra komponenter som är viktiga för att upprätthålla ledernas rörlighet. Tillskottet kan ges till alla hästar men lämpar sig främst till hästar i hård fysisk träning och för äldre hästar.
 • Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg
  Krafft Sensitive Muesli är ett hälsosamt och smakfullt kompletteringsfoder i müsliform för hästar i lätt eller normalt arbete (den grupp som de flesta av landets hästar tillhör). Fodret är havrefritt.
 • Hästfoder Krafft Sensitive Mash RM, 15 kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Mash RM, 15 kg
  Havrefritt hästfoder med smakrika och hälsosamma råvaror, perfekt för snabbare återhämtning efter prestation eller för att få en känslig hästmage i form.
 • Bioglucomin+ha Biofarmab 2 Kg

  Bioglucomin+ha Biofarmab 2 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent för bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att producera&hellip:
 • Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 20 kg
  Ett pelleterat mineralfoder som ger föl, unghästar och avelsston samt betande hästar ett balanserat intag av de mineraler och spårämnen som är speciellt viktiga för dem. 
 • Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg
  Hästfoder Elit Koncentrat är ett koncentrerat kompletteringsfoder från Granngården som är särskilt utformat för högpresterande tävlingshästar. Passar foderstater med en stor andel grovfoder. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.
 • Fodertillskott Trikem Protein Complex, 12 kg

  Fodertillskott Trikem Protein Complex, 12 kg
  Svensktillverkat tillskott med högt innehåll av protein för att komplettera en proteinfattig foderstat eller som extra proteinfoder vid muskeluppbyggnad.
 • Fodertillskott Krafft Oil, 10 l

  Fodertillskott Krafft Oil, 10 l
  Krafft Oil är en ren rapsolja av livsmedelskvalitet som ger ett rent, koncentrerat energitillskott i skonsam form. Oljan är rik på nyttiga fettsyror som bidrar till blank hårrem och ett gott allmäntillstånd.
 • Friska Foal Vitamintillskott - 500 g

  Friska Foal Vitamintillskott - 500 g
  Friska Foal är ett multivitamintillskott i vätska som med fördel ges som komplement till föl. Innehåller de vitaminer och mineraler som behövs för att understödja en sund tillväxt och utveckling. Prebiotika är tillsatt för att stötta tarm
 • Fodertillskott Emin Glucosamin, 500 g

  Fodertillskott Emin Glucosamin, 500 g
  Glucosamin är ett av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Behovet ökar i samband med ansträngning och kroppen hinner inte producera tillräcklig mängd själv.
 • Linfröolja - 1 l

  Linfröolja - 1 l
  Svensk kallpressad linfröolja med god balans av Omega-3 och -6 som främjar starka leder, friskt hjärta och matsmältning. Ett perfekt supplement till den arbetande eller tävlande hästen som behöver en extra energimängd. Kallpressad linfröolja
 • Selo-e Biofarmab 900 G

  Selo-e Biofarmab 900 G
  Behovet av ekstra tilskudd av e-vitamin varierer avhengig av forstatus, samt på hestens prestasjonsnivå. Organisk selen er tilført for økt opptaksevne av e-vitamin. Ettersom selo-e inneholder organisk&hellip:
 • B-Vitamin Total - 450 g

  B-Vitamin Total - 450 g
  Vitamin B är ett fodertillskott för häst med fem av de viktigaste B-vitaminerna med inulin och jäst som främjar B-vitaminproduktionen i tarmen. Vid stressade situationer, foderbyten eller foderstat med lite fiber kan det behövas en kompletterin
 • LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Mint / Eukalyptus

  LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Mint / Eukalyptus
  Perfekt liten påse med hästgodis för när du vill belöna och skämma bort din häst. Påsen innehåller 100 gram och kan enkelt tas med i fickan. Detta godis passar dessutom utmärkt i Snak-a-Ball från LIKIT.1 st påse100 gSmak: Mint / Eukalyptu
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Munkpeppar, 200 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Munkpeppar, 200 g
  Hormonell obalans kan leda till humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestation. Munkpeppar hjälper till att balansera hormonnivåer naturligt och ges till ston som behöver slappna av men passar lika bra till ”hingstiga” valacker.Observera att det är 48 timmars tävlingskarens.
 • V.s.l Vitamin E Foran 1 Kg

  V.s.l Vitamin E Foran 1 Kg
  Detta kosttillskott främjar hästens muskeluppbyggnad. Hinken om 1 kg ger omkring 40 dagsgivor vid en dos om 25 gram per dag.
 • Fodertillskott Emin Reumaguard Nyponpulver, 700 g

  Fodertillskott Emin Reumaguard Nyponpulver, 700 g
  Emin Reumaguard Nyponpulver är det kompletta vitamin- och mineraltillskottet till din häst. Innehåller samtliga B-vitaminer, A-, D-, E- och C-vitaminer samt mineraler och spårämnen.
 • BioZinc - 400 g

  BioZinc - 400 g
  Zinktillskott som används när foderstaten inte täcker hästens behov av zink eller vid bristsymptom. Zink är en mikromineral som finns i alla kroppens vävnader och ingår i, eller aktiverar över 200 enzymer. Huden innehåller mycket zink och ä
 • Hästfoder British Horse Feed Fibre-Beet, 20 kg

  Hästfoder British Horse Feed Fibre-Beet, 20 kg
  British Horse Feed Fibre-Beet är ett lättsmält foder med ett högt innehåll av lättsmälta fibrer som passar de flesta hästar och ponnyer. En av fördelarna med Fibre-Beet är den korta uppblötningstiden innan användning.
 • BioMineral - 1,2 kg

  BioMineral - 1,2 kg
  BioMineral Total innehåller en välavvägd kombination av kalcium, fosfor, magnesium och kisel tillsammans med spårämnena järn, koppar, jod, zink, mangan och selen med hög biotillgänglighet för att trygga det dagliga intaget av mineraler. Ämn
 • Rödbeta Biofarmab 650 G

  Rödbeta Biofarmab 650 G
  Fodertillskott som innehåller 100 % ekologiskt rödbetextrakt av livsmedelskvalité. Rikt på vitaminer och mineraler som hjälper till att upprätthålla hästen dagliga näringsupptag. Utfodras i syfte&hellip:
 • Hästfoder Granngården Protein Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Granngården Protein Koncentrat, 20 kg
  Protein Koncentrat ges i första hand till växande hästar, dräktiga eller digivande ston, men även till normalpresterande hästar som utfodras med en stor andel grovfoder med låg eller medelhög proteinhalt.  Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.   
 • LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Rainbow

  LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Rainbow
  Perfekt liten påse med hästgodis för när du vill belöna och skämma bort din häst. Påsen innehåller 100 gram och kan enkelt tas med i fickan. Detta godis passar dessutom utmärkt i Snak-a-Ball från LIKIT. Godiset är format som stjärnor oc
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L
  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead