Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • Dog Mobility Plus, 250 g

  Dog Mobility Plus är den mest kompletta formeln för vård och stöd av senor, brosk, ledband och leder. Effektiv komposition! Perfekt för vård av lederna. Kompletterande foder för hundar. Dog Mobility Plus är tillverkat av glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra och vitamin C. Dog Mobility Plus innehåller förutom dessa specifika näringsämnen, grönläppad mussla med helande egenskaper. Skyddar leder vid tryck. Dog Mobility Plus stöder normal vård av lederna och hjälper till att upprätthålla brosket. Grönläppad mussla innehåller unika omega 3-fettsyror och byggstenar för leder, brosk och skelett. Egenskaper: * Äldre hundar * Dräktiga hundar * Överviktiga hundar * Växande valpar * Tävlande hundar (sporthundar) Användning:Utfodringsanvisning: Blanda enkelt med mat. Första 7 dagarna: Hund: 5 gr per dag. Underhåll: Hund: 1-3 gr per dag.
 • Global Herbs PrebioHerb 500 g

  Denna PreBioHerb prebiotic är en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. PrebioHerb är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. PreBioHerb kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner i vikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också PreBioHerb om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. PreBioHerb stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • Kosttillskott Emin Mg Pulse, 1000 g

  Magnesiumtillskott med smak av äpple, för hästar med lågt intag av magnesium via fodret. Mg Pulse ges även till stressade hästar för en lugnande effekt.
 • Vitaminal NAF 2,5 liter

  Vitaminal från NAF är ett fodertillskott med en flytande formula som ger stöd för allmän god hälsa hos hästar och ponnyer. Tillförs till daglig fodergiva året om. Volym: 2,5 liter.
 • Trikem Vimital MSM

  viktigt essentiellt ämne vid cellbildning MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som bara finns i färsk gröda. Grunden för ämnet skapas i haven där den frigörs i gasform och stiger upp i atmosfären. Påverkan av ozon och UV-ljus omvandlar det till DMSO2 (MSM) som faller ner med regnvatten. För hästar är gräs den viktigaste källan. MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. Vid MSMbrist får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning tar också längre tid, vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare häst. Modern djurhållning med kortare betesgång och utevistelse, mer grushagar och året-runt-ridning, har i många fall visat sig ge MSM-brist i foderstaten. Hösilage som är MSM-fattigt är också en anledning till detta.ANVÄNDNINGEnklaste sättet att ta reda på om hästen har MSM-brist är att ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen - då har du MSM-brist i foderstaten. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. Vid våra försök under senare år uppvisar cirka 80% av de hästar som provats MSM-brist. En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan avlasta lederna. Eftersom vi arbetar med för hästen motiverande träning, t.ex hoppning, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar blir då till en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden. Behovet av MSM-tillskott skiftar under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. Alla tillskott är direkt beroende av tillgång och efterfrågan. Mindre naturlig tillgång och mer träning (förbrukning) ökar behovet av alla näringsämnen.DOSERING30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 48 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL * Metylsulfonylmetan 100 %
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioSynov Complex, 30 x 40 g

  BioSynov Complex är ett dosförpackat pulver att blanda i kraftfodergivan. Naturligt näringstillskott till häst.
 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Trikem Vimital Joint Rebuild, 4000 g

  Ledtillskott med Glukosamin + Chondroitin + MSM Vimital Form är ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggstenarna för rehabilitering av stela leder. Har vid försök visat goda resultat med förbättrad rörlighet hos slitna hästar. Glucosamin - medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Chondroitinsulfat - förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning. MSM - medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen, genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter. Teknisk beskrivning: DOSERING:60 ml/dag till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker till en rehabiliteringsperiod i 14 dagar per förpackning. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL:Glucosaminsulfat - KCL 25 %.varav ren glukosamin 14,8 g.MSM (kelaterad) 40 %.Chondroitinsulfat 7,5 %.Dextros 26 %.Mangan 1,5 %. Användning:Rekommenderas till yngre hästar efter hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hästar med begynnande ledstelhet p.g.a att de producerar mindre mängd kroppsegna ämnen. VIMITAL Form ges normalt som ett extra tillskott under en ”behandlingsperiod” på 2-4 veckor, beroende på hästens ålder och status. Vi rekommenderar att man samtidigt påbörjar dagligt tillskott av VIMITAL Hyaluron 100. När Form är slut (efter 14 eller 28 dagar) fortsätter man med endast Hyaluron för att förebyggande ge ledvätskan bästa möjlighet att smörja lederna och minska slitaget. Om den äldre hästen uppvisar ökad stelhet efter avslutad kur, kan Form ges som underhållande tillskott i 1/3 dos. Bestående direkt hälta ska alltid undersökas av veterinär! Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler! Kontrollera MSM tillgången i din foderstat. Läs mer under VIMITAL MSM.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Elektrolyt, 1500 g

  Trikem Vimital Elektrolyt är ett effektivt kosttillskott som återställer saltbalansen när hästen svettas. Tillsats av elektrolyter bidrar till snabbare återhämtning och bättre prestation.
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg

  Krafft High Energy Muesli är ett kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcker High Energy Muesli det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Cavalor Vitaflor 365, 2 kg

  Cavalor Vitaflor 365 är en unik lösning som optimerar tarmfloran så att näringsupptaget maximeras. Det förebygger försurning i tarmen och hjälper hästen att gå upp i vikt. Perfekt vid återhämtning efter antibiotikabehandling.AnvändningsområdeTarmarna absorberar all nödvändig näring för kroppen. Därför är optimal funktion i tarmarna absolut nödvändigt för att må bra. Genom att optimera tarmfloran kan näringsupptaget maximeras och på så sätt stärka immunförsvaret. Det finns många faktorer som kan störa balansen i tarmarna som t ex stress, vissa läkemedel, kraftfoder etc. Tjocktarmen har en mycket viktig roll i hästens matsmältningssystem. Hästens naturliga diet består i huvudsak av grovfoder som gräs och hö. När vi kräver mer av våra hästar växer behovet för kraftfoder i form av spannmålsblandningar (höga halter av stärkelse). Tunntarmen kan ofta inte bearbeta stärkelse helt, vilket leder till att en viss mängd fortsätter till tjocktarmen. Där omvandlas stärkelsen till laktat, vilket kan leda till försurning av tjocktarmen och förhindra optimal funktion av mikroorganismerna. Detta i sin tur kan leda till sämre digestion av grovfoder och reducerat näringsupptag (särskilt av mineraler). Detta kan leda till sämre immunförsvar, sämre kodition och/eller ökad kolikrisk. Vitaflor 365 ges dagligen för att upprätthålla balansen i näringsupptaget, förbättra bra utveckling hos unghästar samt upprätthålla god hälsa hos tävlinghästar.ProduktsammansättningCavalor Vitaflor 365 innehåller levande jästkulturer och insulin. Jästen stödjer bakeriefloran med hjälp av mjölksyra i tjocktarmen och förebygger därmed försurning (sänkning av PH-värdet) så att mikroorganismerna kan arbeta under optimala förhållanden. Detta förbättrar digestionen av råfiber, mineralupptaget samt produktionen och absorptionen av B-vitaminer. Med andra ord optimeras näringsupptaget av fodret samtidigt som kolikrisken reduceras. Insulin är en fruktooligosackarid (FOS) som tillhör familjen av prebiotiska föreningar. Dessa är icke smältbara foderingredienser som har en positiv effekt på djuret genom att selektivt stimulera växten och/eller aktiviteten av en eller flera arter som redan finns i tjocktarmen. Som indirekt resultat förhindrar administrering av prebioter utvecklingen av patogena bakterier. Då insulin inte lagras i kroppen är en daglig administrering nödvändig för att "mata"" dessa mikrober och på så sätt försäkra sig om en fördelaktig effekt och skydd mot patogener."Dosering och administrering av produktenTävlingshästar: 30-40 g/dag (3-4 måttskedar). Hästar och ponnyer: 20-30 g/dag (2-3 måttskedar). Dräktiga eller digivande ston: 40 g/dag (4 måttskedar). Föl: 10 g/dag (1 måttsked). Max: 60 g/dag. Blandas i det dagliga fodret under en period på minst 4 veckor. Regelbundet bruk för bästa resultat.FörpackningHink: 2000 gFAQInnehåller Cavalor Vitaflor 365 prebiotika eller probiotika?Cavalor Vitaflor 365 innehåller prebioter och jäst. Levande jästkulturer stödjer matsmältningssystemet och minskar kolikrisken. Jäst förbättrar även digestionen av råfiber, mineralupptaget samt produktionen och absorptionen av B-vitaminer. Med andra ord optimeras näringsupptaget av fodret tack vare jästen, särskilt då det handlar om fiberrika foder. Prebiotiska föreningar som insulin är icke smältbara foderingredienser som har en positiv effekt på djuret genom att selektivt stimulera växten och/eller aktiviteten av nyttiga bakterier som finns i tjocktarmen. Administrering av prebioter bidrar till att förebygga uppreglering av patogena (skadliga) bakterier. Detta kan resultera i förbättrad tarmhälsa och motståndskraft hos djuret. Därför är ett dagligt intag nödvändigt för att upprätthålla önskad effekt.Hjälper Cavalor Vitaflor 365 hästen att gå upp i vikt?Ja, det ökar matsmältningssystemets effektivitet. Detta innebär att hästen kan dra mer nytta av energin som finns i särskilt fiberrikt foder. Cavalor Vitaflor är extra effektivt om man inte har tillgång till grov...
 • Cavalor Muscle Fit, 2 kg

  Cavalor motverkar produktion av mjölksyra. Används före och efter intensiv ansträngning för optimal muskelkondition och flexibilitet. Din häst kommer att drabbas mindre av muskelstelhet och ömhet efter två dagars bruk.AnvändningsområdeMuskelkramp och stelhet är ett fenomen som den mänskliga idrottaren kan relatera till. Ryttare som inte är tillräckligt tränade kan också drabbas av dessa muskelproblem. Högpresterande tävlingshästar upplever liknande problem. På grund av den höga prestationsnivån är det viktigt att undvika acidos. Konsekvenserna av att inte upptäcka, förebygga eller behandla muskelstelhet är välkända: sämre kondition, oförmögenhet att tävla, skador och kanske till och med ett slut på all typ av tävling. Det är avgörande att förse hästen med specifika näringsämnen som främjar produktion av ämnen som hämmar mjölksyreproduktion och stimulerar avlägsnandet/bryter ned överdrivna mängder mjölksyra. Tävlingshästar har ett större behov för dessa näringsämnen. Hästar som en gång har drabbats av muskelproblem kan vara extra känsliga för denna typ av problem. Administrering av Cavalor Muscle Fit 2-3 dagar innan hård ansträngning ger ett bättre muskelarbete.SammansättningCavalor Muscle Fit innehåller ett brett urval av näringsämnen som motverkar produktion av mjölksyra och bryter ner ackumulerad mjölksyra relativt snabbt, även under ansträngning. Cavalor Muscle Fit har även en stark antiinflammatorisk effekt. Cavalor Muscle Fit har nyligen berikats med isolerat veteprotein som är immunstimulerande och främjar muskelprestationen genom sin antioxiderande effekt. Sammansättningen av Cavalor Muscle Fit - en blandning av specifika vitaminer, mineraler, örter, aminosyror, svavelprekursorer, naturliga antioxidanter och andra näringsämnen - gör det till en produkt ofta rekommenderad av specialister.DoseringTvå påsar (30 g) per djur per dag blandas i fodret. Cavalor Muscle Fit kan ges i förebyggande syfte flera dagar innan en ansträngande övning (för förbyggning av muskelstelhet) eller under en period på 3-4 veckor i fall muskelstelheten upptäcks i efterhand (maximal dosering: 120 g per djur per dag).FörpackningHink på 2 kgFAQVad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Base?Cavalor Muscle Fit innehåller högkvalitativa näringsämnen som förbättrar muskelfunktionen och därmed förebygger utmattning. Cavalor Muscle Fit bör ges några dagar innan tävling och som kosttillskott till hästar med muskelproblem. Cavalor Muscle Base ger bäst resultat under träning, medan Cavalor Muscle Fit kan ges 2 dagar innan, under eller 1 dag efter tävling.Kan man ge Cavalor Muscle Fit dagligen under en längre period?Ja, ett dagligt intag av Cavalor Muscle Fit under en längre period kan hjälpa hästar som är känsliga för muskelstress.Hur lång tid tar det innan man märker effekten av Cavalor Muscle Fit?Som ryttare bör du märka en ökad smidighet redan inom ett par dagar.Hur lång tid tar det innan man märker effekten av Cavalor Muscle Fit?Vad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Base?
 • Blue Hors Feed Support 1 l

  Linoljebaserat tillskott för hästar. Särskilt lämpligt vid ändring av foderstaten. Ger stabilare blodsocker vilket ökar prestation och uthållighet.Linolja har en unik kombination av fettsyror som är mycket fördelaktig för hästar och innehåller en hög koncentration av omega 3-fettsyror. För god matsmältning, frisk och glänsande päls. Egenskaper: * Kallpressad linolja med höga halter av omega 3-fettsyror * Ger en glänsande päls och har särskilt positiv effekt på hudproblem * Främjar matsmältningen Teknisk beskrivning: Analytiska beståndsdelar:Råprotein 0,5 %.Råfett 47,2 %.Råfiber 0%.Råaska 0 %.Vatten 46,8 %.Ingredienser:Kallpressad linolja med en lösning av kalciumsalter av fettsyror.
 • Rödbeta Biofarmab 650 g

  Fodertillskott som innehåller 100 % ekologiskt rödbetsextrakt. Utfodras i syfte att utöka uthålligheten och påskynda återhämtningen hos högpresterande hästar som utsätts för hård ansträngning. Vikt: 650 gram.
 • Emin E-Vitamin 1000 ml

  Potent tillskott av E-vitamin. Med tillskott av E-vitamin ökar du på ett naturligt sätt kroppens förmåga att effektivt transportera syre till muskler och vävnader. E-vitamin som tillskott är mycket viktigt för att bygga muskler, men även för att kroppen skall hållas mjuk och smidig.
 • Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Elit Koncentrat är ett koncentrerat kompletteringsfoder från Granngården som är särskilt utformat för högpresterande tävlingshästar. Passar foderstater med en stor andel grovfoder. 
 • Recover NAF Flytande 500 ml

  Recover från NAF är ett fodertillskott som stödjer hästens naturliga återhämtningsprocess. Utfodras som femdagarskur efter tävling eller ansträngande träning. Volym: 500 ml.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Stroppy Mare Mix, 1 kg

  Hormonförändringar kan ofta orsaka beteendeförändringar hos hästen vilket kan skapa hanteringsproblem. Dodson & Horrell Stroppy Mare Mix är en torkad örtblandning speciellt framtagen till ston med brunstproblem/hormonobalans och beteendeproblem. Karenstid 48 timmar
 • Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg

  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • Shy Feeder B Foran 1 lit

  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, tex vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • Sectolin linolja, 5 l

  Linolja: framställs av kallpressade linfrön. Förbättrar matsmältning och har en positiv effekt på mag- och tarmfunktionen. Upprätthåller god matsmältning och ämnesomsättning. Det har en stimulerande effekt på pälsfällning och ökar pälsens glans. Linolja är ett fodertillskott för hästar utan proteiner och kolhydrater. Teknisk beskrivning: Analysiska komponenter:råprotein 0% råfett 100%.råfiber 0% råaska 0%.
 • Electrolyte RE Cover

  * Elektrolyter i pastaform till snabb återhämtning efter elektrolytförlust genom svettning och ansträngning. * Koncentrerad pasta - välsmakande och lätt att ge * Perfekt för kräsna hästar. Ges direkt i munnen. Snabb återhämtning av energi och vitalitet efter ansträngning. Perfekt efter tävling, hård träning, resor och fölning. Innehåller isotoniska koncentrationer av väsentliga näringsämnen för att kompensera elektolyt förlust efter svettning och ansträngning. Ges direkt i munnen omedelbart efter svettning/Ansträngning, vilket är en stor fördel om hästen är kräsen eller har minskad aptit i samband med tävling eller uppstallning på tävlingsplats. TILLSKOTTSFODER TILL HÄST Vägledande fodring: Stor häst (450 - 600 kg): 30 ml. Ponny ges halv mängd i förhållande till hästens vikt. Ges omedelbart efter ansträngning. Ge igen efter 3 - 4 timer vid behov. Rekommenderad användningsperiod 1 - 3 dagar. Hästen måste ha fri tillgång till vatten. Tillsatsämnen pr. kg: Näringsmässigt: E-vitamin (alpha-tokoferol): 13880 mg Vitamin C - E300: 11820 mg Vitamin B1: 543 mg Vitamin B6: 189 mg Vitamin B12: 2127 µg Analytiska beståndsdelar: Råprotein 3.16% Råfett 1.6% Råfibrer 0.5% Råaska 34.4% Natrium 10.85% Kalium 2.55% Magnesium 0.12% Calcium 0.28% Vatten 32.7% Chlorid: 19.93% Glukos: 27.12% Sammansättning: Flytande Glykos Sorbitol Glycerol Magnesium Aluminium Silikat Natriumklorid Kaliumklorid Calciumklorid hydrat Magnesiumklorid hexahydrat Tillåtet att använda för hästar i tävling Förvaring: Förvaras torrt och utom räckhåll för barn
 • Horse Treats, banana

  Jacson Horse treat Daglig belöning för din bästa vänJacsons hästgodis med banansmak är perfekt att ha med sig i stallet, på ridturen, träningen eller tävlingen. Stoppa ner några bitar godis i fickan så har du alltid något gott att bjuda på. Förvaras torrt och svalt.1 kg
 • MSM NAF Pulver 1 kg

  MSM-pulver från NAF är ett högkvalitativt fodertillskott som ger stöd för upprätthållandet av hälsosamma senor, bindvävsstrukturer och ligament. Vikt: 1 kg.
 • In the Pink NAF Pulver 1,4 kg

  In the Pink från NAF optimerar tarmfunktionen och den naturliga matsmältningsprocessen hos många olika hästar och ponnyer. Tillsätts till daglig fodergiva. Vikt: 1,4 kg.
 • GO MAX, 3,78 L

  GO MAX, 3,78 L
 • Fodertillskott Höns Vispumin 1 kg

  Vispumin är ett högeffektivt fodertillskott som är speciellt framtaget för höns och duvor. Vispumin innehåller 24 olika vitaminer, mineraler och elektrolyter.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Muskel-E, 900 g

  Smakligt E-vitamintillskott för hästar. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Havens EquiForce B+, 1 kg

  B-vitamintillskott med B1-, B2-, B6- och B12-vitaminer, extra svavel (som MSM) och öljäst. Används under fällningsperioden, vid trötthet, dålig aptit, senior, stress, hårt arbete och återställande efter infektioner eller operationer. Återställer hästens B-vitaminnivå tillbaka till det normala på 3-4 veckor.Hästar genererar B-vitaminer själva.B-vitaminer spelar en viktig roll i metabolismen för energin hos en häst eller en ponny. De är en grupp vitaminer som är vattenlösliga och behövs för hästens metabolismen av viktiga näringsämnen, speciellt protein, fett och kolhydrater. En häst kan generera egna B-vitaminer med hjälp av mikroorganismer (bakterier) som finns i tjocktarmen. När förhållandena är optimala, skapar dessa mikroorganismer alla B-vitaminer som hästen behöver. Det finns dock många faktorer som kan leda till en minskning i hästens egen produktion av B-vitaminer. De vanligaste är för lite eller för dåligt kvalitetgrovfoder men också en kost rik på stärkelse och/eller socker, infektioner, hög ålder, dåliga tänder, hårt arbete, och även stress kan leda till brist. Hästens behov av B-vitaminer är dessutom högre än normalt under perioder av fällning och vid hårt arbete/tävling. Typiska symptom på brist är trötthet, oro, dålig aptit, långa fällningsperioder samt nedsatt kvalitet i hud, päls och hovar. Om bristerna misstänks vara relaterade till hästens foderstat, är det normalt tillräckligt att förändra denna (särskilt grovfodret) i kombination med tillskott av B+ i ca 3-4 veckor. Det samma gäller vid fällning och återhämtning efter infektioner eller operationer. När hästar har extra behov av B-vitaminer på grund av stress/hårt arbete, eller helt enkelt på grund av sämre funktion hos tjocktarmen (mycket vanligt bland äldre hästar), förlängs tillskottet av B-vitaminer. Eftersom B-vitaminer är vattenlösliga, lagras inget överskott av B-vitaminer.Välsmakande och lätt doserbar.EquiForce B+ är baserad på alfalfa, naturliga örter och naturliga smakämnen som gör produkten mycket välsmakande och betydligt nyttigare än ett tillägg baserat på socker eller sirap. Produkten är ett pulver med lika hög biotillgänglighet som ett sirapbaserat tillägg men mycket enklare och mer hygieniskt att dosera. Det är dessutom möjligt att ha högre koncentrationer av aktiva beståndsdelar i ett pulver eftersom inga stora volymer av vätska (vatten, sirap, eller olja) tillsätts. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Förblandning av B-vitaminer (B1, B2, B6 och B12), alfalfa, MSM (metylsulfon metan), öljäst, rosmarin, bockhornsklöver, diamol, stjärnanis, rapsfröolja och antioxidanter.Specifikation:\tper kg:\tper 40 g:Vitamin B1\t4 000 mg\t160 mg.Vitamin B2\t1 750 mg\t70 mg.Vitamin B6\t1 750 mg\t70 mg.Vitamin B12\t10 mg\t0,4 mg.MSM\t40 000 mg\t1 000 mg.Öljäst\t10 000 mg\t250 mg.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Equi-Calm, 0,5 l

  Naturligt fodertillskott för att stabilisera hästens temperament i stressade situationer.
 • Hästfoder Krafft Muscle Up, 20 kg

  Ett extra proteinrikt kompletteringsfoder med låg andel stärkelse. Ger ett koncentrerat tillskott av kvalitetsprotein (främst potatisprotein). 
 • HorseMaster Transiregul 1 L

  Stimulerar matsmältningen. TRANSIREGUL är ett fodertillskott som kan användas regelbundet för att upprätthålla en frisk och god matsmältning.Egenskaper:Unik blandning av linfrö och kalciumhydroxidlösning.TRANSIREGUL upprätthåller frisk mag- och tarmkanal. Linfröolja är rik på omega-fettsyror som är nödvändiga för en god hälsa och bidrar till den uthållighet som en häst i träning behöver. TRANSIREGUL förbättrar även pälsens glans och utseende. Teknisk beskrivning: Linfröolja, renat vatten, kalciumsalt. Analytiska beståndsdelar:|Fukt 46,8%|Råfett 47,2%|Råprotein
 • Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 2,5 l

  Vimital Multi Pro Balance är ett komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.
 • Blue Hors Ventilator 1L

  Blue Hors Ventilator 1L
 • Oestress NAF Flytande 5 liter

  Oestress Flytande från NAF är ett lugnande fodertillskott som hjälper ston att balansera sin brunstcykel på naturlig väg. Tillförs till stons dagliga fodergiva under våren och sommaren, dosen kan ökas i samband med brunstcykeln. Volym: 5 liter.
 • Sectolin Souplesse, 1 kg

  Näringstillskott för leder och muskler. Ett kompletterande fodertillskott för häst. Ett glukosaminkomplex för näring till leder och muskler. För underhåll av flexibla muskler och leder. Lämpligt för hästar i normal/intensiv träning eller äldre hästar.Skopan innehåller ca 20 gram. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING:Kalciumkarbonat, dextros, glukosamin 10 %, magnesiumoxid, metylsulfonylmetan, kondroitinsulfat.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Protein 5 %Natrium 2 %Fiber
 • BioMineral Total Biofarmab 3,6 kg

  BioMineral är ett mineralfodertillskott för hästar. Utfodras då foderstaten inte innehåller tillräckligt med med mineraler för att tillgodose hästens behov. Vikt: 3,6 kg.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Competition Concentrate, 20 kg

  Competition Concentrate är ett koncentrerat kompletteringsfoder med ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Müsliblandningen är mycket energirik och passar hästar i medium till hårt arbete. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Finish Line JC's X-Tie Up, 30 ml

  Hälsosam muskelfunktion. JC’s X-Tie Up™ bidrar till att främja hälsosam muskelfunktion hos hästen. Innehåller en patentskyddad blandning av vitaminer som hjälper musklerna att utnyttja energi mer effektivt. Består av helt naturliga ingredienser och har absolut inga biverkningar. Tillgänglig storlek: 30 ml spruta. Vad betyder namnet? För mer än 60 år sedan gav fullblodstränaren John Casper, eller J.C. Howe, sina hästar speciellt framtagna blandningar av vitaminer med syfte att främja muskelhälsa. Finish Line® namngav produkten för att hedra JC.
 • Hästfoder Granngården Original Pellets, 20 kg

  Granngården Original Pellets ges till vuxna hästar med ett lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Det är ett hästfoder med hög fiberhalt vilket gör att det passar bra till hästar med känsliga magar.   
 • Fiberplex Sensitive Biofarmab 2,7 kg

  Fiberplex Sensitive är ett dietiskt fodertillskott som motverkar kroniska matsmältningsstörningar, avsett för hästar som är känsliga för jäst.
 • B-Express

  * Ytterst välsmakande B-vitamin i flytande form * Till stressade och nervösa hästar i hårt arbete. * För hästar som saknar energi samt vid pälsfällning/sättning. B-vitamin kallas populärt stress-vitaminet och används främst för tävlingshästar som visar tecken på slöhet eller stress/upphetsning genom miljön eller foderskifte, samt vid pälssättning eller fällning, där hästens egna produktion av B-vitaminer inte alltid räcker till. TILLSKOTSFODER TILL HÄST Vägledande dosering pr. häst, 600 kg: I samband med hård träning och transport: 30 ml i fodret 2 - 3 gånger dagligt från dagen före till dagen efter belastningen. I samband med pälsskifte, miljö eller foderbyte: 30 ml i fodret morgon och kväll i en 14 dagars period. Doseringspump kan köpas till. Tillsatsämnen pr. kg: Energimässigt: Vitamin B1: 1425 mg Vitamin B6: 455 mg Vitamin B12: 2990 µg Konservering: Kalium sorbat - E202: 1632 mg Analytiska beståndsdelar: Råprotein 0,2% Råfett 0,03% Råaska 0.09% Råfiber 0.01% Vand 41.07% Sammansättning: Sockersirap Sorbitol Glycerol Honung Förvaring: Förvaras frostfritt, stängd med skruvkork och skyddas mot solljus och värme. SKAKAS FÖRE ANVÄNDNING
 • HorseMaster X Bleed, 1 kg

  Upprätthåller kapillärernas integritet. X BLEED innehåller bioflavonider, inklusive hespiridin med C- och K-vitaminer, för god kapillärfunktion.Egenskaper:X BLEED är utmärkt för hästar som:- blöder näsblod.- har dålig eller oförklarad prestationsförmåga.- presterar dåligt på träning.- har onormala problem i slutet av loppet.- har extremt stötvis andning efter ansträngning.- har blodrester i näsborrarna. Teknisk beskrivning: Sammansättning|Typisk analys per liter:|Kolhydrater: 84,1%|Fukt: 8,7%|Råprotein: 4,5%|Råfiber: 3,2%|Råaska: 2,6%|Råfett:
 • Emin Glucosamin 500 gram

  En av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Kroppens egen produktion av detta ämne avtar med med ålder och bör ges dagligen till äldre individer för att säkra halten av detta kroppsegna ämne. Emin Glucosamin tillverkas av skaldjur och håller en mycket hög halt glukosamin. Alla produkter innehållande glukosamin har 96 timmars karenstid före tävling.
 • FLUID FLEX, 1,89 L

  FLUID FLEX, 1,89 L
 • Optimum Foderbalans NAF Pellets 3 kg

  Optimum Foderbalans Pellets från NAF maximerar det dagliga intaget av näringsämnen och optimerar effektiviteten hos matsmältningssystemet. Rekommenderas för alla typer av hästar. Vikt: 3 kg.
 • HorseMaster Air Power, 2,5L

  Rensar luftvägarna. AIR POWER är en blandning av eteriska oljor med honung och C-vitamin som lindrar irritation och bidrar till god funktion av luftvägarna.Egenskaper:Magnesiumet hjälper kroppens transportsystem att upprätthålla vätske- och elektrolytkoncentrationerna i och utanför cellmembranen för en normal cellaktivitet. Spannmål som ofta utgör den största delen av fodret har vanligtvis ett lågt innehåll av magnesium. L-tryptofan är en viktig aminosyra som kroppen själv inte kan producera. Hästen måste få det från proteinrikt foder. Tryptofan omvandlas till serotonin i kroppen, en signalsubstans känd för sin lugnande effekt på nervsystem och muskler. Formulan B-QUIET har en hög koncentration av L-tryptofan. Magnesium och andra B-vitaminer (särskilt pyroxidin - B6) hjälper kroppen att omvandla tryptofan.B-QUIET består av naturliga ingredienser, och passar därför utmärkt för kapplöpnings- och tävlingshästar. Teknisk beskrivning: Glycerol, sorbitol, renad honung.Vätska:.
 • Kosttillskott Emin MSM 100%, 500 g

  Organiskt svaveltillskott av rent Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Kosttillskottet innehåller inga övriga tillsatser.
 • Pharma Garlic, 4 kg

  Granulerad vitlök för allmän hälsa. Foderämne för hästar. 100 % naturlig produkt. Vitlök bidrar till en god allmänhälsa. Granulerad form för lättare konsumtion. Egenskaper: * 100 % naturlig produkt/För fritid & sport/Välsmakande Teknisk beskrivning: Ingredients: 100% dried granulated garlic., , /WARNING: Förvaras torrt och svalt. Användning:Rekommenderad dosering: Hästar: 30 g/dag (3 måttskedar). Ponnyer: 15 g/dag (1,5 måttskedar). Rådfråga veterinär för alternativ dos.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Hoof, 1000 g

  Trikem Vimital Brahov är ett effektivt fodertillskott med Biotin, Zink, MSM och utvalda aminosyror som ökar hovens uppbyggnad. Zinken är i kelaterad form (bunden till protein) som är lättupptagligt för hästen.
 • Brinicombe Equine Think Clear - 1 kg

  En kombination av naturliga ingredienser gör Think Clear utmärkt för alla hästar med andningsproblem.
 • Muskel-E

  Produktbeskrivning E -vitamintillskott för häst. Användningsområde Ges då fodret ej innehåller tillräckligt med E-vitamin samt vid hård ansträngning, tex vid tävling samt hårdare träning. Information Innehåller råvaror av högsta kvalitet. Smaklig. Innehåller inga dopingsubstanser. Utmärkt även till avelshästar. Godkänd av Jordbruksverket. Obs! Innehåller ej selen - speciellt framtaget för att tillgodose E-vitaminbehovet hos hästar son får tillräckligt med selen via mineralfoder, fullfoder, slicksten etc.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.