Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • Fiberplex Biofarmab 6 kg

  Fiberplex är ett dietiskt fodertillskott för häst som motverkar kroniska matsmältningsstörningar.
 • Havens EquiForce E+, 1 kg

  Naturlig E-vitamin med selen, magnesium och 6 aminosyror. Koncentrerad, naturlig E-vitamin med tillsatt kelaterad selen, magnesium och 6 essentiella aminosyror som stöder och förstärker effekten av E-vitamin, ger uppbyggnad och skydd av hästens muskler under träning och tävling. Rekommenderas för hästar i hårt arbete/tävling, till hästar med muskelbesvär (styvhet/spändhet), unghästar i arbete, och för att förbättra fertiliteten hos avelsdjur.Skyddar och bygger muskler.Korrekt och bra träning hjälper till att bygga upp hästens muskler, men träning kan också ha negativa effekter. Vid längre tids intensiv träning bildas fria radikaler i musklerna. Fria radikaler är mycket aggressiva kemiska föreningar som kan angripa och förstöra muskelceller om de inte neutraliseras av antioxidanter. Resultatet av denna nedbrytning kan mätas i blodet som förhöjda nivåer av muskelenzymer. Vid starkt förhöjda nivåer finns det en allvarlig risk för muskelstelhet och smärta. Under hård träning bildas också mjölksyra i musklerna som en avfallsprodukt, som kan resultera i trötthet, stelhet/spänning och svullna ben. Vitamin E och selen bildar tillsammans en mycket kraftfull och effektiv antioxidant, som är både i stånd att neutralisera fria radikaler och reducera bildningen av mjölksyra. Detta resulterar i bättre muskeluppbyggnad, bättre skydd mot muskelskador, ökad uthållighet, och snabbare och bättre återhämtning efter hårt arbete. EquiForce E+ är baserad på naturlig E-vitamin (d-alfa-tokoferol), som är ca. 40 % effektivare än syntetisk E-vitamin. Produkten har tillsatt magnesium, vilket stärker nervfunktionen och fungerar också som muskelavslappnande medel. Vitamin E stärker också immunförsvaret och är viktig för fertiliteten hos både ston och hingstar.God smak och enkel dosering.EquiForce E+ är baserad på alfalfa, naturliga örter och naturliga smakämnen som gör produkten välsmakande och betydligt nyttigare än kosttillskott baserade på socker eller sirap. Pulver gör också doseringen enklare och mer hygienisk jämfört med flytande kosttillskott. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Alfalfa, naturlig E-vitamin (d-alfa-tokoferol), magnesiumoxid, krita, aminosyror, bockhornsklöver, selenjäst, rapsolja, stjärnanisolja och antioxidanter.Specifikation:\tper kg:\tper 40 g:Naturlig E-vitamin E\t50 000 mg\t2 000 mg.Magnesium\t40 000 mg\t1 600 mg.Selen (Se)\t25 mg\t1 mg.Lysin\t10 000 mg\t400 mg.Metionin+ Cystein\t9 000 mg\t360 mg.Treonin\t2 000 mg\t80 mg.Tryptofan\t700 mg\t30 mg.Valin\t1 700 mg\t70 mg.
 • Horse Master HorseMaster Sand Off, 9 kg

  Matsmältningsstöd för avlägsnande av sand. Fodermaterial för djur.EGENSKAPER: SAND OFF är ett fodermaterial med loppfröskal Loppfröskalen, av plantago ovata som växer i Indien, omvandlas till ett smörjande gel i magen.På detta sett driver SAND OFF ut sand och lera som hästen har förtärt. Teknisk beskrivning: Loppfröskal|ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:|Fukt: 6,7%|Råfiber: 3,9%|Råprotein: 3%|Råaska: 2,9%|Råfett: 1,8%|Natrium
 • Cavalor Muscle Fit, 5 kg

  Cavalor motverkar produktion av mjölksyra. Används före och efter intensiv ansträngning för optimal muskelkondition och flexibilitet. Din häst kommer att drabbas mindre av muskelstelhet och ömhet efter två dagars bruk.AnvändningsområdeMuskelkramp och stelhet är ett fenomen som den mänskliga idrottaren kan relatera till. Ryttare som inte är tillräckligt tränade kan också drabbas av dessa muskelproblem. Högpresterande tävlingshästar upplever liknande problem. På grund av den höga prestationsnivån är det viktigt att undvika acidos. Konsekvenserna av att inte upptäcka, förebygga eller behandla muskelstelhet är välkända: sämre kondition, oförmögenhet att tävla, skador och kanske till och med ett slut på all typ av tävling. Det är avgörande att förse hästen med specifika näringsämnen som främjar produktion av ämnen som hämmar mjölksyreproduktion och stimulerar avlägsnandet/bryter ned överdrivna mängder mjölksyra. Tävlingshästar har ett större behov för dessa näringsämnen. Hästar som en gång har drabbats av muskelproblem kan vara extra känsliga för denna typ av problem. Administrering av Cavalor Muscle Fit 2-3 dagar innan hård ansträngning ger ett bättre muskelarbete.SammansättningCavalor Muscle Fit innehåller ett brett urval av näringsämnen som motverkar produktion av mjölksyra och bryter ner ackumulerad mjölksyra relativt snabbt, även under ansträngning. Cavalor Muscle Fit har även en stark antiinflammatorisk effekt. Cavalor Muscle Fit har nyligen berikats med isolerat veteprotein som är immunstimulerande och främjar muskelprestationen genom sin antioxiderande effekt. Sammansättningen av Cavalor Muscle Fit - en blandning av specifika vitaminer, mineraler, örter, aminosyror, svavelprekursorer, naturliga antioxidanter och andra näringsämnen - gör det till en produkt ofta rekommenderad av specialister.DoseringTvå påsar (30 g) per djur per dag blandas i fodret. Cavalor Muscle Fit kan ges i förebyggande syfte flera dagar innan en ansträngande övning (för förbyggning av muskelstelhet) eller under en period på 3-4 veckor i fall muskelstelheten upptäcks i efterhand (maximal dosering: 120 g per djur per dag).FörpackningHink på 5 kg.FAQVad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Base?Cavalor Muscle Fit innehåller högkvalitativa näringsämnen som förbättrar muskelfunktionen och därmed förebygger utmattning. Cavalor Muscle Fit bör ges några dagar innan tävling och som kosttillskott till hästar med muskelproblem. Cavalor Muscle Base ger bäst resultat under träning, medan Cavalor Muscle Fit kan ges 2 dagar innan, under eller 1 dag efter tävling.Kan man ge Cavalor Muscle Fit dagligen under en längre period?Ja, ett dagligt intag av Cavalor Muscle Fit under en längre period kan hjälpa hästar som är känsliga för muskelstress.Hur lång tid tar det innan man märker effekten av Cavalor Muscle Fit?Som ryttare bör du märka en ökad smidighet redan inom ett par dagar.
 • Vitamin E, Selen & Lysin NAF Pulver 3 kg

  Vitamin E, Selen & Lysin från NAF är ett fodertillskott för underhåll av muskelfunktionen och styrkan hos den presterande hästen. Rekommenderas speciellt i områden där selenhalten i marken är låg. Vikt: 3 kg.
 • Hästgodis Likit, 250 g

  Smaskig slicksten i 250 grams behållare som innehåller en vitaminberikad glukosbaserad belöning. Behållaren är praktisk att ha med i arbete med hästen. Finns i de goda smakerna; banan, morot och äpple.
 • Global Herbs AirwayPlus Liq 1 l

  Detta direktverkande andningstillskott hjälper dig att ge din häst bästa möjliga näringshjälp för att rensa hästens luftvägar. Denna produkt hjälper till att hålla luftvägarna öppna och lugnar hals och luftrör i väntan på veterinärens vidare behandling.
 • Emin MSM 100% 1000 gr

  Rent tillskott av Methyl Sulfonyl Methan (MSM). Inga övriga tillsatser. MSM anses bland annat vara en mycket effektiv antioxidant. MSM är inte belagd med någon karenstid före tävling.
 • Hästfoder Krafft Miner Extra Pellets, 20 kg

  Ett mineralfoder för högpresterande hästar. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Brinicombe Equine Think Pink - 10 kg

  Formulan innehåller ett brett spektrum vitaminer och mineraler, särskilt utvald probiotika för ett friskt matsmältningssystem, samt ren linfröolja för pälsen.
 • Horse Master HorseMaster Performaid, 10 kg

  Utveckling och förstärkning av matsmältningssystemet. PERFORMAID ger näring och förstärker matsmältningssystemet.Egenskaper:PERFORMAID är en naturlig källa av biotillgängliga näringsämnen: essentiella aminosyror, vitamin A, E, B, enzymer, peptider, nukleinsyror. PERFORMAID ökar avsevärt smältbarheten av proteiner, växtfibrer, fosfor och organiskt material. PERFORMAID förbättrar smaken på fodret och ökar fodrets smältbarhet samtidigt som det är helt säkert för djuret. Teknisk beskrivning: Torkad jästsvamp saccharomyces cerevisiae, majsgluten,fodervete, foderråg, sojaskal, sockerrörsmelass. Analytiska beståndsdelar per kilo:Fukt 11%.Råprotein 15%.Råfiber 8%.Råaska 11%.Råfett 3%.Kalcium 0,1%.Fosfor 0,8%.Natrium 0,1%.Magnesium 0,4%.Lysin 0,58%.Metionin 0,3%.
 • Brinicombe Equine Think Sound - 10 kg

  Hjälper åldrande hästar att upprätthålla rörelsefrihet och flexibilitet.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg

  Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Chiafrön är perfekt att utfodra med före eller efter arbete för att öka hästens uthållighet och återhämtning.
 • Finish Line MSM 99,9 % Pure - 1,81 kg

  Ultraren 99,9 % källa av biotillgängligt svavel. Finish Line®s MSM är en ultraren 99,9 % källa av biotillgängligt svavel. MSM, eller methylsulfonylmethane, tros ha antiinflammatoriska egenskaper. INGA fyllningsmedel, INGA artificiella färg- eller smaktillsatser.
 • Horse Master HorseMaster X Bleed, 1 kg

  Upprätthåller kapillärernas integritet. X BLEED innehåller bioflavonider, inklusive hespiridin med C- och K-vitaminer, för god kapillärfunktion.Egenskaper:X BLEED är utmärkt för hästar som:- blöder näsblod.- har dålig eller oförklarad prestationsförmåga.- presterar dåligt på träning.- har onormala problem i slutet av loppet.- har extremt stötvis andning efter ansträngning.- har blodrester i näsborrarna. Teknisk beskrivning: Sammansättning|Typisk analys per liter:|Kolhydrater: 84,1%|Fukt: 8,7%|Råprotein: 4,5%|Råfiber: 3,2%|Råaska: 2,6%|Råfett:
 • Horse Master HorseMaster E-vitamin- selen - lysin - pulver, 1 kg

  E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga ämnen för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Dextros, natriumklorid.Analytiska beståndsdelar :.
 • Fiberplex Sensitive Biofarmab 2,7 kg

  Fiberplex Sensitive är ett dietiskt fodertillskott som motverkar kroniska matsmältningsstörningar, avsett för hästar som är känsliga för jäst.
 • Cavalor Muscle Fit, 2 kg

  Cavalor motverkar produktion av mjölksyra. Används före och efter intensiv ansträngning för optimal muskelkondition och flexibilitet. Din häst kommer att drabbas mindre av muskelstelhet och ömhet efter två dagars bruk.AnvändningsområdeMuskelkramp och stelhet är ett fenomen som den mänskliga idrottaren kan relatera till. Ryttare som inte är tillräckligt tränade kan också drabbas av dessa muskelproblem. Högpresterande tävlingshästar upplever liknande problem. På grund av den höga prestationsnivån är det viktigt att undvika acidos. Konsekvenserna av att inte upptäcka, förebygga eller behandla muskelstelhet är välkända: sämre kondition, oförmögenhet att tävla, skador och kanske till och med ett slut på all typ av tävling. Det är avgörande att förse hästen med specifika näringsämnen som främjar produktion av ämnen som hämmar mjölksyreproduktion och stimulerar avlägsnandet/bryter ned överdrivna mängder mjölksyra. Tävlingshästar har ett större behov för dessa näringsämnen. Hästar som en gång har drabbats av muskelproblem kan vara extra känsliga för denna typ av problem. Administrering av Cavalor Muscle Fit 2-3 dagar innan hård ansträngning ger ett bättre muskelarbete.SammansättningCavalor Muscle Fit innehåller ett brett urval av näringsämnen som motverkar produktion av mjölksyra och bryter ner ackumulerad mjölksyra relativt snabbt, även under ansträngning. Cavalor Muscle Fit har även en stark antiinflammatorisk effekt. Cavalor Muscle Fit har nyligen berikats med isolerat veteprotein som är immunstimulerande och främjar muskelprestationen genom sin antioxiderande effekt. Sammansättningen av Cavalor Muscle Fit - en blandning av specifika vitaminer, mineraler, örter, aminosyror, svavelprekursorer, naturliga antioxidanter och andra näringsämnen - gör det till en produkt ofta rekommenderad av specialister.DoseringTvå påsar (30 g) per djur per dag blandas i fodret. Cavalor Muscle Fit kan ges i förebyggande syfte flera dagar innan en ansträngande övning (för förbyggning av muskelstelhet) eller under en period på 3-4 veckor i fall muskelstelheten upptäcks i efterhand (maximal dosering: 120 g per djur per dag).FörpackningHink på 2 kgFAQVad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Base?Cavalor Muscle Fit innehåller högkvalitativa näringsämnen som förbättrar muskelfunktionen och därmed förebygger utmattning. Cavalor Muscle Fit bör ges några dagar innan tävling och som kosttillskott till hästar med muskelproblem. Cavalor Muscle Base ger bäst resultat under träning, medan Cavalor Muscle Fit kan ges 2 dagar innan, under eller 1 dag efter tävling.Kan man ge Cavalor Muscle Fit dagligen under en längre period?Ja, ett dagligt intag av Cavalor Muscle Fit under en längre period kan hjälpa hästar som är känsliga för muskelstress.Hur lång tid tar det innan man märker effekten av Cavalor Muscle Fit?Som ryttare bör du märka en ökad smidighet redan inom ett par dagar.Hur lång tid tar det innan man märker effekten av Cavalor Muscle Fit?Vad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Base?
 • Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 130 gr

  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • V.S.L Vitamin E Foran 1 kg

  Vitamin E, Selen och Lysin i pulverform, avsett att användas när fodrets E-vitamininnehåll inte är tillräckligt för att tillgodose hästens behov. Kan exempelvis vara lämpligt att ta till när hästen utsatts för hård ansträngning.
 • Brinicombe Equine Irish Karon Oil - 5 liter

  Irish Karon Oil är en omega 3-lösning för upprätthållande av det naturliga matflödet genom matsmältningssystemet, samt gott allmäntillstånd.
 • Global Herbs Antisuck 1 kg

  Denna blandning används traditionellt för att upprätthålla en lugn och bekväm mage och minska krubbitning. En del hästar utveckla denna ovana när de känner sig obekväma eller uttråkade och försöker då fylla magen med luft för att försöka återgå till en normal sinnesstämning. Detta kan vara särskilt märkbart efter att ha ätit kraftfoder. Hos andra hästar behöver det inte finnas någon tydlig koppling mellan utfodring och beteendeproblem. Användningen av AntiSuck kan hjälpa dig och din veterinär att bestämma om du har att göra med matsmältningsbesvär eller psykologiska problem.
 • Trikem Sport WorkingDog Max GLM+, 450 g

  Rent extrakt av Grönläppad mussla med näringsämnen för brosk, bindväv, hud och ledvätska. Hög halt av glukosaminoglykaner och fettsyrorna ETA, omega-3 och omega-6. Chondroitin är naturlig i extraktet från musslan. Formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget. WorkingDog GLM+ innehåller inget socker. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Grönläppad mussla - 250 mg(Greenshell Mussel). Användning:Rekommenderas till yngre hundar i samband med hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hundar med begynnande ledstelhet.Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler!Dosering:Dagligen 5 ml/10 kg kroppsvikt. Strö på maten.
 • Horse Treats, banana

  Jacson Horse treat Daglig belöning för din bästa vänJacsons hästgodis med banansmak är perfekt att ha med sig i stallet, på ridturen, träningen eller tävlingen. Stoppa ner några bitar godis i fickan så har du alltid något gott att bjuda på. Förvaras torrt och svalt.0,5 kg, 1 kg, 3 kg
 • Trikem Sport Trikem Vimital E-Plus, 4000g

  Med tillskott av aminosyror och selen Komplett E-vitamintillskott med selen som behövs för att kroppen ska kunna metabolisera E-vitaminen. Innehåller Lysin och metionin som är viktiga essentiella aminosyror som bl a bygger upp och reparerar muskler, ben och mjuka vävnader. Selen, zink och mangan är spårämnen som behövs i näringsomsättningen och uppbyggnad av muskler. Teknisk beskrivning: DOSERING: 30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 50 dagar per kg. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL per dos (20g):E-vitamin 500 mg.Selen (selenmethionin 2 mg.Mangan (kelaterad) 1 mg.Zink (kelaterad) 1 mg.Lysin 1000 mg.Methionin 1000 mg. Användning:E-vitamin har stor betydelse för att hästens muskelfunktion. Brist uppstår lätt vid kyla, foderbyten och dräktighet. Påverkar prestationsförmåga och uthållighet samt bidrar till hästens välmående. E-vitamin påverkar även blodtillförseln till musklerna genom att vara en viktigt del i rehabilitering av blodkärlen. Ensilerat hö är oftast fattigare på E-vitamin då syrorna vid ensileringsprocessen bryter ner vitaminen.
 • Global Herbs Eazipee 1 kg

  EaziPee är det perfekta tillskottet för urin-, urinblåse- och njurfunktionen. Det är viktigt att urinvägarna fungerar för att garantera hästens välbefinnande. Denna örtblandning hjälper till med mineralackumulering i blåsa och njurar. Denna produkt kombineras väl med Restore eftersom om blåsan inte fungerar bra kan toxiner byggas upp i kroppen.
 • VSL E vitamin

  Produktbeskrivning E-vitamintillskott med selen och lysin för häst. Finns i pulver och flytande form. Användningsområde Ges då fodret ej innehåller tillräckligt med E-vitamin, selen och lysin samt vid hård ansträngning, tex vid tävling och hårdare träning. Information Innehåller råvaror av högsta kvalitet. Smaklig. Innehåller inga dopingsubstanser. Tillverkad under laboratoriekontroll. Utmärkt även till avelshästar. Godkänd av Jordbruksverket.
 • Hästfoder Granngården Original Fiber, 20 kg

  Granngården Original Fiber är ett specialfoder för hästar med lågt energibehov, som exempelvis ponnyer och islandshästar.   
 • Hästfoder Brogaarden Lucerne Mix, 18 kg

  Brogaardens Lucern Mix är en toppkvalitativ melassfri fiberblandning med tillsatt linfröolja. Hästfodret har ett högt energi-, protein- och kalciuminnehåll och kan med fördel helt eller delvis ersätta spannmålsmängden.
 • PrimeVal - Gelatinaat Horse, 5 kg

  PrimeVal - Gelatinaat Horse, 5 kg
 • Friska Foal Foran 500 ml

  Friska Foal är en multivitaminsirap speciellt utvecklad för föl.
 • Hilton Herbs Multi-Flex Plus, 500 ml

  Ett snabbverkande effektivt flytande fodertillägg utformat med hästen i åtanke. Det naturliga sättet att stödja kroppens normala antiinflammatoriska reaktion på skada, träning och prestationsstress. Bibehåller friska, starka, smidiga leder och muskler, bindväv, cirkulation och optimal rörlighet. Teknisk beskrivning: Ingredienser: Rena tinkturer av: Mjölktistel. Gurkmeja. Boswellia. Läkesilverax. Älggräs. Nässla. Hagtorn. Siberian Ginseng. Svartpeppar. Användning:Skakas väl före användning. Lägg till hästens dagliga foderstat, gärna fördelat över flera utfodringar. Fullständiga anvisningar för användning finns på baksidan. Kan ges oralt via spruta. För fullständig absorption tillåt 3-5 dagar. Multi-Flex PLUS har testats oberoende av vanliga foderföroreningar (FCS) och nuvarande naturligt förekommande örtförbudade ämnen.
 • Horse Master HorseMaster Performaid, 20 kg

  Utveckling och förstärkning av matsmältningssystemet. PERFORMAID ger näring och förstärker matsmältningssystemet.Egenskaper:PERFORMAID är en naturlig källa av biotillgängliga näringsämnen: essentiella aminosyror, vitamin A, E, B, enzymer, peptider, nukleinsyror. PERFORMAID ökar avsevärt smältbarheten av proteiner, växtfibrer, fosfor och organiskt material. PERFORMAID förbättrar smaken på fodret och ökar fodrets smältbarhet samtidigt som det är helt säkert för djuret. Teknisk beskrivning: Torkad jästsvamp saccharomyces cerevisiae, majsgluten,fodervete, foderråg, sojaskal, sockerrörsmelass. Analytiska beståndsdelar per kilo:Fukt 11%.Råprotein 15%.Råfiber 8%.Råaska 11%.Råfett 3%.Kalcium 0,1%.Fosfor 0,8%.Natrium 0,1%.Magnesium 0,4%.Lysin 0,58%.Metionin 0,3%.
 • Blue Horse Blue Hors Psyllium loppfröskal 3 kg

  Om en häst går i en hage med lite eller inget gräs, finns det risk för att hästen får i sig sand och jord, som samlas i tarmarna. När loppfröskal blandas med tarmvätskor bildas en geléliknande massa, och denna bidrar till att avlägsna sand och jord från hästens tarmsystem.Förmågan att bilda gelen finns endast i skalet - inte i fröet. Fröna har tagits bort från denna produkt, så endast det rena, effektiva skalet av hög kvalitet finns kvar. Egenskaper: * 100 % Psyllium loppfröskal * Denna gel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen. * Skyddar tarmslemhinnan och säkerställer korrekt matsmältning Teknisk beskrivning: Innehåll:Psyllium loppfröskal.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Munkpeppar, 200 g

  Hormonell obalans kan leda till humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestation. Munkpeppar hjälper till att balansera hormonnivåer naturligt och ges till ston som behöver slappna av men passar lika bra till ”hingstiga” valacker. Observera att det är 48 timmars tävlingskarens.
 • Horse Master HorseMaster E-vitamin - selen - lysin - vätska i doseringsflaska 1 L

  Optimal cell- och muskelintegritet. E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga element för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser|Dextros, natriumklorid|Analytiska beståndsdelar:|Fukt 11%|Råfett 4,2%|Råaska 3,9%|Råprotein 3,7%. Analytiska beståndsdelar: (vätska)|Fukt 71%|Råfett 3,3%|Råaska 3,8%|Råprotein 4,15%|Råfiber 0,3% Tillsatser per kilo:|Vitaminer: 3a700 E-vitamin 45.000 mg|Aminosyror: 3.2.3 lysin 50 000 mg|Spårelement: E8 selen (natriumselenit) 10 mg.
 • Global Herbs AirwayPlus 1 kg

  Airway Plus i sin ursprungliga form är utmärkt för rutinmässigt underhåll av luftvägarna. Denna prisvärda produkt hjälper till att bibehålla rena luftvägar, lugnar halsen och upprätthåller normala slemhinnor och normal andning. AirwayPlus Liquid verkar snabbt och AirwayPlus är en bra lösning för långtidsvård. Kan kombineras med ImmunPlus eller PolleneX för säsongsbetonat underhåll efter behov.
 • Horse Master HorseMaster Ail Semoule granulerad vitlök 10 kg

  Ren vitlök. Vitlök innehåller vitaminerna: A, B1, B2, C samt spårämnen.Vitlök innehåller kiseldioxid, svavel och jod som har utmärkta desinficerande egenskaper, särskilt på luftvägarna. Egenskaper: * Stimulerar hjärtat * Har en desinficerande roll på luftvägarna * Främjar cirkulation * Rensar blodet * Vitlök är även känt för sina repellerande egenskaper på insekter Teknisk beskrivning: Vitlökspulver (livsmedelskvalitet).Analytiska beståndsdelar:|Fukt:
 • Horse Master HorseMaster E-vitamin- selen - lysin - pulver, 10 kg

  E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga ämnen för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Dextros, natriumklorid.Analytiska beståndsdelar:.
 • Hästfoder Krafft Miner Blå, Pellets

  Krafft Miner Blå är ett mineralfoder för hästar som ger ett basintag av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen samt balanserar foderstatens kvot av kalcium/fosfor.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Hoof Support, 1,5 kg

  Dodson & Horrell Hoof Support är ett fodertillskott i pillerform speciellt utvecklat för att stödja uppbyggnaden och underhåll av bra hovkvalité. Detta aptitliga lucernbaserade komplement innehåller biotin, zink och methionin. Rekommenderas av hovslagare och veterinärer!
 • Electrolyte RE Cover

  * Elektrolyter i pastaform till snabb återhämtning efter elektrolytförlust genom svettning och ansträngning. * Koncentrerad pasta - välsmakande och lätt att ge * Perfekt för kräsna hästar. Ges direkt i munnen. Snabb återhämtning av energi och vitalitet efter ansträngning. Perfekt efter tävling, hård träning, resor och fölning. Innehåller isotoniska koncentrationer av väsentliga näringsämnen för att kompensera elektolyt förlust efter svettning och ansträngning. Ges direkt i munnen omedelbart efter svettning/Ansträngning, vilket är en stor fördel om hästen är kräsen eller har minskad aptit i samband med tävling eller uppstallning på tävlingsplats. TILLSKOTTSFODER TILL HÄST Vägledande fodring: Stor häst (450 - 600 kg): 30 ml. Ponny ges halv mängd i förhållande till hästens vikt. Ges omedelbart efter ansträngning. Ge igen efter 3 - 4 timer vid behov. Rekommenderad användningsperiod 1 - 3 dagar. Hästen måste ha fri tillgång till vatten. Tillsatsämnen pr. kg: Näringsmässigt: E-vitamin (alpha-tokoferol): 13880 mg Vitamin C - E300: 11820 mg Vitamin B1: 543 mg Vitamin B6: 189 mg Vitamin B12: 2127 µg Analytiska beståndsdelar: Råprotein 3.16% Råfett 1.6% Råfibrer 0.5% Råaska 34.4% Natrium 10.85% Kalium 2.55% Magnesium 0.12% Calcium 0.28% Vatten 32.7% Chlorid: 19.93% Glukos: 27.12% Sammansättning: Flytande Glykos Sorbitol Glycerol Magnesium Aluminium Silikat Natriumklorid Kaliumklorid Calciumklorid hydrat Magnesiumklorid hexahydrat Tillåtet att använda för hästar i tävling Förvaring: Förvaras torrt och utom räckhåll för barn
 • Blue Horse Blue Hors Psyllium loppfröskal Sweet Apple 2,5 kg

  Blue Hors Psyllium Sweet Apple är psylliumfröskal av finaste kvalitet belagda med krossat äpple, som gör produkten välsmakande och god. Om en häst går i en hage med lite eller inget gräs, finns det risk för att hästen får i sig sand och jord, som samlas i tarmarna. Loppfröskal bildar en geléliknande massa i hästens tarm, och denna gel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen. Gelen reglerar konsistensen av innehållet i tarmarna, så att avföring och fast materia lättare kan föras genom tarmen. Egenskaper: * Välsmakande loppfröskal med äppelsmak * Denna gel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen. * Upprätthåller en hälsosam matsmältning Teknisk beskrivning: Analytiska beståndsdelar:Råprotein 4 %.Råfett 7,5 %.Lignin 6 %.Råaska 2 %.Natrium 0,1 %.Sammansättning:Psyllium loppfröskal 65 %.Krossat äpple.Socker.Kokosnötolja.Maltodextrin.
 • Optimum Foderbalans NAF Pellets 3 kg

  Optimum Foderbalans Pellets från NAF maximerar det dagliga intaget av näringsämnen och optimerar effektiviteten hos matsmältningssystemet. Rekommenderas för alla typer av hästar. Vikt: 3 kg.
 • Foderjäst Eclipse Biofarmab Diamond V, 3 kg

  Tillsätt Diamond V i hästens foder varje dag för att öka näringsupptaget. Detta märks sedan på hästens friskhet och trivsel.
 • Horse Master HorseMaster Vitamin E pulver, 2 kg

  Skyddar musklerna. Ett tillskott av E-vitaminer för friska muskler.Egenskaper:- Ett utmärkt sätt att ge antioxiderande skydd.- Bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer.- Skyddar kroppen mot skadliga effekter av fria radikaler. Teknisk beskrivning: Sammansättning|Litothamnium calcareum, sojabönor, kiseldioxid. Analytiska beståndsdelar:|Råprotein 19%|Råfett 1%|Råfiber 2,7%|Råaska 44%|Kalcium 13 %|Fosfor
 • Hilton Herbs Mobility Support, 60 g

  Mobility Support är ett finklippt torrt tillskott som innehåller örter som älggräs, msm och bambu för att hjälpa din hund oavsett ålder. Hilton Herbs var det första företaget som utnyttjade kraften hos bambu, en naturlig, icke-animalisk källa av glukosaminliknande föreningar, i en hundprodukt. Dessa föreningar är byggstenarna hos de komplexa muco-polysackariderna som tillhandahåller de strukturella komponenterna i bindväv. Rekommenderas speciellt till agility- och arbetande hundar, eller till djur vars ras/storlek kan behöva särskilt stöd för muskel- och skelettsystemet. Om din hund har överansträngt sig eller behöver ytterligare stöd, överväg då Canine Releaf Gold. Topicals Muscle Magic eller TLC kan också visa sig fördelaktigt. Ge det här speciella tillskott cirka fyra veckor innan fördelarna kan märkas. Egenskaper: * Optimal rörlighet och smidighet i lederna * Frisk bindväv, t.ex. senor, ligament * Hundar som kan behöva särskilt stöd för rörlighet på grund av deras ras/storlek Teknisk beskrivning: MSM (metylsulfonylmetan). Bambuextrakt. Djävulsklorot. Älggräsört. Röllikaört. Ingefära. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 2,5 ml mått ingår i tuben, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Introduceras långsamt om din hund inte har fått tillskott tidigare. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • Muskel-E

  Produktbeskrivning E -vitamintillskott för häst. Användningsområde Ges då fodret ej innehåller tillräckligt med E-vitamin samt vid hård ansträngning, tex vid tävling samt hårdare träning. Information Innehåller råvaror av högsta kvalitet. Smaklig. Innehåller inga dopingsubstanser. Utmärkt även till avelshästar. Godkänd av Jordbruksverket. Obs! Innehåller ej selen - speciellt framtaget för att tillgodose E-vitaminbehovet hos hästar son får tillräckligt med selen via mineralfoder, fullfoder, slicksten etc.
 • Horse Master HorseMaster Castri-clear, 2,5 kg

  Presterande hästar lider ofta av ett av de allra vanligaste hälsoproblemen i mag- och tarmkanalen.Smärta. Magsår kan faktiskt vara en orsak till dålig prestation hos sporthästar. GASTRIX är framtaget för att reglera surhetsgraden i magen.
 • Twydil Stud, 10 kg

  Twydil Stud, 10 kg
 • Superflex pulver

  Innehåller glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra och antioxidanter. Stödjer hälsosamt brosk och god ledvätska. Vid utfodring 15ml per dag, varar en 1L flaska ca 66 dagar. Tävlingskarens SWE: 96 h FEI: Karensfritt
 • Rödbeta Biofarmab 650 g

  Fodertillskott som innehåller 100 % ekologiskt rödbetsextrakt. Utfodras i syfte att utöka uthålligheten och påskynda återhämtningen hos högpresterande hästar som utsätts för hård ansträngning. Vikt: 650 gram.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.