Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • BETTA Life PharmaQuin Joint Complete HA Equine 1 kg

  Räcker upp till 100 dagar för en häst på 600 kg. Egenskaper: * Den vanligaste orsaken till problem hos hästar, enligt veterinärer och hästspecialister, är ledproblem * Innehåller högsta specifikationen på marknaden för att stödja utveckling och underhåll av friska leder * Alla typer av motion, speciellt under en längre period, orsakar mikroskador på muskler och skelett * Hästar i alla åldrar kan tyvärr få ledbesvär * Många faktorer såsom motion och skada kan också leda till en nedbrytning av den naturliga regenereringsprocessen * Där skador börjar uppväga rehabilitering * Detta kan resultera i obehag, stelhet och andra ledbesvär * Specialisering i en viss disciplin gör att samma muskler och leder används upprepade gånger, vilket kan orsaka skador utöver naturlig reparering, liknande belastningsskador hos människor * Genom att ge din häst fodertillskott för lederna hjälper du till att balansera denna process, vilket gör att din häst kan röra sig bättre samt bidrar till att upprätthålla friska leder på lång sikt Teknisk beskrivning: Glukosamin: Glukosamin är i särklass den mest studerade ingrediensen när det gäller leder, och studier visar att resultaten är överlägsna när det kombineras med Chondroitin. PharmaQuin innehåller inte bara det välkända Glukosamin HCl, det innehåller även N-acetyl D-glukosamin som har lugnande egenskaper, väsentliga när det gäller ledhälsa. Metylsulfonylmetan: MSM är en naturlig form av biotillgängligt svavel, viktigt för hälsan och elasticitet hos senor, ligament och muskler. Svavlet i MSM behövs för en korrekt reparering och underhåll av kollagen, såsom den som finns i bindväven i friska leder. Det bidrar också till att bevara den naturliga ämnesomsättningen. Chondroitinsulfat: Chondroitin är en naturlig källa till essentiella aminosyror som kroppen behöver för brosksyntes och för att inhibera enzymer som förstör broskmolekyler och därigenom främjar cellulär näring. Detta underlättar skapandet av vattniga utrymmen i brosk, vilket ger tillbaka dess elasticitet. Genom att återställa vät. Användning:En en-månads laddningsperioden föreslås, följt av en kontinuerligt underhåll därefter. Se instruktioner för hästars vikt och föreslagen portion: Laddning (daglig) - Underhåll (daglig) 600 kg + - 30 g (2x fylld, slätstruken skopa) - 15 g (1x fylld, slätstruken skopa) 400-600 kg - 20 g (1 rågad skopa) - 10 g (2/3 skopa) Upp till 400 kg - 15 g (1 skopa) - 7,5 g (1/2 skopa).
 • Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron

  Hyaluron 100Smörjer kroppens alla leder - varje dagVIMITAL® Hyaluron 100 – är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns iledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln avnäring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Undervila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskan sina egenskaper.Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionenoch slitaget på leden ökar.Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder.ANVÄNDNINGBehovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder.Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen. Om hästen då används för träning eller tävlingbör man i förebyggande syfte ge tillskott av Hyaluron.Unghästar som är under utbildning har ofta inte hunnit bygga tillräcklig muskelmassa för att avlasta lederna. Träningenav unghästar sker ofta med hög frekvens och det kan därför vara viktigt att ge Hyaluron innan hästen hunnit muskla sig.Vanligast är att man inte funderar över tillskott förrän man märker begynnande rörelsestörning, hälta eller i värsta fallledinflammation. Halta hästar ska alltid undersökas av veterinär, men ofta har hästen signalerat problemen långt tidigare.Längre uppvärmningstid, stelare rörelser, mindre framåtbjudning är tidiga signaler. Det kan också vara plötsligastopp på hinder eller ovilja att utföra dressyrrörelser som belastar lederna. Man kan också hålla ögonen på om hästenkonsekvent avlastar ett ben i vila.VIMITAL Hyaluron100 ges förebyggande eller vid minsta indikation på att hästen är hämmad i sina rörelser. Kan ocksåanvändas under rehabilitering efter ledinflammation eller operation för att öka närvaron av Hyaluron och befrämja näringstransporteni lederna.Dosering2 x 20ml i 10 dagar i foder. Därefter 20ml/dag så länge behov kan föreligga.Första flaskan varar i 40 dagar, därefter räcker en flaska i 50 dagar.INNEHÅLL per 10 ml * Hyaluronsyra 100 mg * Natriumbensoat * Vatten
 • Horse Master HorseMaster Harpagophytum Semoulette, 1 kg

  HARGOPHYT rekommenderas för hästar och ponnyer som lider av led- och muskelproblem och kan även främja behandlingen av artros hos hästar.Egenskaper:Harpagophytum har genom alla tider varit känd för sina naturligt lindrande egenskaper.HARGOPHYT är ett kosttillskott för flexibilitet hos äldre och stela hästar.HARGOPHYT lindrar hästar som är stela i början eller slutet av en träning. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Fukt 99%.Råprotein 0,1%.Råaska
 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.

Fler tips på hästfoder

 • Cavalor Gastro 8, 1800 g

  Fler hästar än man kan tro lider av magproblem. Cavalor Gastro 8 verkar på flera nivåer för att hålla magens ph-värde neutralt och skydda magväggen mot irritation.AnvändningsområdeAlla som vet något om hästar vet om hur känslig hästens mage är. Problem relaterade till tjocktarmen och tunntarmen är väl förstådda och kontrolleras rutinmässigt. Vad som däremot kan vara förvånande är hur ofta magen påverkas särskilt av magsår och särskilt hos tävlingshästar. Olika undersökningar (obduktioner och gastroskopier) visar att 75 - 89% av aktiva träningshästar lider av magsår. Orsaken till magsår är att slemhinnan utsätts för långvarig exponering av magsyra. Det enda skydd hästen har mot detta är salivproduktionen. Spannmålsfoder och längre perioder av fasta ökar magsyreproduktionen utan att öka salivproduktionen i samma grad. Hård träning är också en bidragande faktor till ökad produktion av magsyra i så hög grad att slemhinnan utsätts för kraftig exponering. Hästar med magsår kan visa symton som t ex kraftig minskad prestationsförmåga, dåligt humör, glanslös päls, tandgnissling, förlust av aptit viket i sin tur leder till viktminskning osv. Behandling av magsår består av bl a hämmande av magsyrasekretion, neutralisering av producerad magsyra eller skydd av slemhinnan mot exponering. Cavalor Gastro 8 är ett kosttillskott som neutraliserar syreproduktionen och stimulerar återhämtning. Det skyddar även magens slemhinna på olika nivåer med hjälp av olika näringsmässiga tillvägagångssätt (liksom de flesta Cavalor-produkter gör).Produktens sammansättningCavalor Gastro 8 innehåller nukleotider, bioflavonoider, örter och "U-vitamin"""Dosering30 gr / dag 4-6 veckor.FörpackningHink på 1.8 kg.FAQKan man kombinera Cavalor Gastro 8 med Gastrogard?Ja, man kan kombinera Cavalo Gastro 8 med Gastrogard utan bifeffekter. Gastrogard är en receptbelagt medicin som stänger av magsyreproduktionen för att ge magsåret tid att läka. Cavalor Gastro 8 förser magen med näringsämnen som stimulerar olika fysologiska faktorer för att bidra till neutralisering av syreproduktionen och för att stimulera återhämtning. Kostingredienserna i Cavalor Gastro 8 hjälper även till att skydda magsäckens slemhinna på olika nivåer med hjälp av olika näringsmässiga tillvägagångssätt. Det är viktigt att komma ihåg att förekomsten av magsår, särskilt hos tävlingshästar, är mycket hög.Hur diagnotiseras magsår?Utvärtes symtom kan handla om kraftig minskning av prestationsförmåga, dåligt humör, glanslös päls, tandgnissling, förlust av aptit och viktminskning. Ta dessa symtom i beaktande. Kliniska undersökningar inklusive gastropi behövs för att kunna diagnostisera magsår.
 • Örtblandning Magen-Fit för Ämnesomsättning Höveler 800 g

  Örtblandningen Magen-Fit från Höveler ger god hjälp vid ämnesomsättningsproblem och vattnig avföring. Mag-tarm-örterna stödjer hästens cellfunktion och dess fysiologiska ämnesomsättning. Örterna som använts i blandningen har apotekskvalitet och uppfyller därför höga kvalitetskrav gällande både renhet och innehåll.
 • Vitamin & Mineral Bas NAF Pulver 3 kg

  Vitamin & Mineral Bas från NAF tillför ett brett spektra av vitaminer och mineraler. Fodertillskottet är särskilt lämpligt för hästar och ponnyer som utfodras lägre kraftfoder än vad som rekommenderas. Vikt: 3 kg.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin, 1 l

  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • Oestress NAF Pulver 1 kg

  Oestress Pulver från NAF är ett lugnande fodertillskott som hjälper ston att balansera sin brunstcykel på naturlig väg. Tillförs till stons dagliga fodergiva under våren och sommaren, dosen kan ökas i samband med brunstcykeln. Vikt: 1 kg.
 • Global Herbs TendonEaze 1 kg

  Traditionell formula utformad för att ge ett komplett sätt att bibehålla senorna. Den ger de byggstenar som är nödvändiga för att återuppbygga vävnad, hjälper till att lugna och har en antioxidanttypsverkan samt stöder cirkulationen på alla områden.
 • Emin SynoviCort 650 gram

  Effektivt kvalitetstillskott av Hyaluronsyra (Tuppkam). Rekommenderas ofta som komplement eller som ersättning till glukosamin. SynoviCort™ är ej belagt med någon karenstid före tävling.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Chevinal Plus, 5 l

  Högkoncentrerat flytande vitamin-, mineral-, aminosyra- och spårämnestillskott i en bas av jästextrakt och honung. Dagligt fodertillskott speciellt framtagit för att tillgodose den tävlande och tränande hästens behov.
 • Hilton Herbs Freeway 1 kg

  Stödjer sunda luftvägar. Hilton Herbs Freeway är en omsorgsfull mix av speciellt utvalda örter som är kända för sina fördelaktiga egenskaper med särskild hänsyn till andningsorganen. Freeway ges vanligtvis till stallade hästar och är av särskild nytta för hästar som diagnostiserats eller har misstänkt COPD. Hilton Herbs Freeway ges i maten för att främja ett förbättrat andningssystem, och finns i både torr pulverform eller som koncentrerad vätska. Teknisk beskrivning: Innehåll: Ålandsrot, lakritsrot, ögontröst, snärjmåra, läkemalva, groblad, timjan. Användning:Dosering: Hilton Herbs Freeway bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Upp till 127 cm: 1 mått dagligen. 128 cm - 147 cm: 2 mått dagligen. 148 cm - 157 cm: 3 mått dagligen. 158 cm - 167 cm: 4 mått dagligen. Från 168 cm och däröver: 4-5 mått dagligen. Mängden örter du behöver ge är i allmänhet beroende av höjden på din häst, med viss hänsyn för typ. Mängden örter som läggs till i hästens eller ponnyns foder kan ökas något eller minskas beroende på omständigheterna. Mycket ofta kan en lägre underhållsdos vara tillräcklig för en häst eller ponny som kommer att utfodras med örterna på lång sikt. Kom ihåg att alla hästar och ponnyer är individer, precis som människor.
 • Cavalor Bronchix Pure, 1 kg

  Kan jag använda detta till min KOL-häst?Irriterade lungor och luftvägar kan beror på olika faktorer (dammig miljö, förkylning, infektion på grund av virus och/eller bakterier, astma etc). Dessa problem kan kraftigt påverka hästens tillstånd och kondition. Därför är det mycket viktigt att behandla symtomen snabbt och effektivt med en grundlig behandling som kräver två verkningssätt:Ja, beroende på allvarlighetsgraden av hästens tillstånd.Ja, Cavalor Bronchix Pure ger lindring åt hästar i torra och dammiga miljöer.Cavalor Bronchix Pure Step 1: 30 g /dag. Blandas i den dagliga foderransonen från dag 1 till dag 20. Cavalor Bronchix Pure Step 2: Blandas i början i fodret tillsammans med Bronchix Pure Step 1 och ända fram till dag 40 (30 g/dag). 1 måttsked = 10 g.Två verkningssätt mot hosta och känsliga lungor för långvarigt resultat. Steg 1: Lindrar och rensar luftvägarna. Steg 2: Stärker luftvägarnas hälsa och naturliga motståndskraft.Bronchix Pure Step 1 pch Bronchix Pure Step 2 är en blandning av torkade och malda örter kända för sina specifika egenskaper som krävs för att lindra hästens luftvägar (slemlösande, lindrande, immunstimulerande etc)Steg 1: Lindra och rensa luftvägarna.Produktsammansättning och säkerhetSteg 2: Stärka luftvägarnas hälsa och naturliga motståndskraft.AnvändningsområdeDuo-hink på 1.8 kgDoseringFAQFörpackningHjälper denna produkt hästar med dammallergi?
 • Biotin Gourmande 1,1 kg

  Biotin Gourmande är ett fodertillskott i form av kroketter som är rikt på vitamin H (biotin) och kalciumkarbonat. Tillskottet är smaksatt med äppelarom och ges till din häst som godis. Vikt: 1,1 kg.
 • Trikem Sport Trikem Macro Pro Balance, 6 kg

  Ett rent mineraltillskott för häst. VIMITAL Macro Pro Balance - kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Ett rent mineraltillskott även med viktiga ämnen som bl.a bor, kisel och magnesium. Mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad.VIMITAL Macro Pro Balance är framtagen utifrån omfattande grovfoderanalyser, tillämpningar med olika kraftfoder och senaste forskning kring mineralernas funktion hos hästar.Tillskott av övriga nödvändiga mikromineraler (spårämnen) och vitaminer balanserar du med det flytande tillskottet VIMITAL Multi Pro Balance.Med VIMITAL Macro och Multi har vi gjort en tydlig skillnad mellan makromineraler resp. mikromineraler & vitaminer, så att du enklare kan komplettera foderstaten utifrån det verkliga behovet. Teknisk beskrivning: Dosering:50g-100g/dag, eller enligt foderstat.Bör ges året runt.Lämpligt tillskott även för betesgående hästar.INNEHÅLL per 50g.Kalcium 9,5 g.Fosfor 3,0 g.Magnesium 3,6 g.Kisel 1,65 g.Zink 50 mg.Mangan 50 mg.Koppar 50 mg.Bor 12,5 mg.Melass. Användning:Användning:Behovet av makromineraler har ökat i takt med allt mer utarmade jordar, vilket ger brister i hästens foderstat. Studier visar att tillskott av mineraler ofta behövs året runt - alltså även under betesperioden.VIMITAL Macro Pro Balance ger du som tillskott till grovfodret för att kompensera brister på macromineraler. Ändrar du sedan grovfodergivan måste du också justera givan av Macro.Vitamin- och mikromineralbrister balanserar du med VIMITAL Multi Pro Balance som du sedan justerar i förhållande till kraftfodergiva, belastning och under vinterhalvåret utifrån grovfodrets lagring.För optimal balans rekommenderar vi att du har en komplett grovfoderanalys och använder ett foderstatprogram.
 • Hästgodis Hansbo Sport Treat Me Good Körsbär, 1 kg

  Treat Me Good är den naturliga belöningen för din häst! Hästgodiset har en god smak av körsbär.  Finns även i smakerna äpple och hallon.    
 • Brinicombe Equine Think Sound - 2 kg

  Hjälper åldrande hästar att upprätthålla rörelsefrihet och flexibilitet.
 • Shy Feeder B Foran 5 liter

  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, exempelvis vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • E-vitamin Emin 1000 ml

  E-vitamintillskott från Emin som hjälper till att hålla leder och muskler mjuka. Tillskottet hjälper till att syresätta blodet.
 • Fodertillskott NAF Superflex, 1 l

  NAF Superflex är ett flytande fodertillskott med en unik sammansättning som främjar god ledhälsa. Passar alla hästar som tränas regelbundet och kan även ges i samband med och efter ledskada, under rehabilitering och till äldre hästar oavsett träningsgrad.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin Competition, 450 g

  Eclipse Biofarmab Bioglucomin Competition är ett fodertillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar. Blandas i kraftfodergivan i direkt anslutning till utfodringen. Ingen karens.
 • Magbalsam Trikem Vimital Gastro, 1000 g

  Vimital Gastro är ett magbalsam särskilt utformat för att skydda magsäcken hos högpresterande hästar som ofta utsetts för stress. Vimital Gastro bidrar även till ett mer effektivt närings- och energiupptag. 
 • Horse Master HorseMaster Castri-clear, 2,5 kg

  Presterande hästar lider ofta av ett av de allra vanligaste hälsoproblemen i mag- och tarmkanalen.Smärta. Magsår kan faktiskt vara en orsak till dålig prestation hos sporthästar. GASTRIX är framtaget för att reglera surhetsgraden i magen.
 • Finish Line MSM 99,9 % Pure - 1,81 kg

  Ultraren 99,9 % källa av biotillgängligt svavel. Finish Line®s MSM är en ultraren 99,9 % källa av biotillgängligt svavel. MSM, eller methylsulfonylmethane, tros ha antiinflammatoriska egenskaper. INGA fyllningsmedel, INGA artificiella färg- eller smaktillsatser.
 • Global Herbs Gut Support 1 kg

  Denna Gut Support prebiotic är en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. Gut Support är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. Gut Support kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner i vikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också Gut Support om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. Gut Support stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • Kentucky Karron Oil Foran 1 liter

  Fodertillskott till hä:st baserat på: rå: linfrö:olja som frä:mjar matsmä:ltningen.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog B-Vitamin, 500 ml

  WorkingDog B-vitamin innehåller samtliga för hunden nödvändiga B-vitaminer. Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Enkel att administrera och dosera med inbyggt mått i flaskan. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Vitamin B1 - 5 mg. Användning:Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Dosering 5 ml per 10 kg kroppsvikt dagligen i samband med utfodring eller enligt veterinärs föreskrift.
 • Hästfoder Granngården Protein Müsli 120, 20 kg

  Granngårdens hästfoder Protein Müsli 120 ges till föl, växande hästar samt dräktiga eller digivande fölston. Fodret passar även andra vuxna hästar som har extra behov av protein eller som komplement till grovfoder med lågt proteininnehåll.  Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar. OBS! Vid köp av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.
 • V.S.L Foran vitamin E flytande 5 liter

  Flytande Vitamin E, Selen och Lysin att använda när fodrets E-vitamininnehåll inte är tillräckligt för att tillgodose hästens behov. Kan exempelvis vara lämpligt att ta till när hästen utsatts för hård ansträngning.
 • Emin B-Vitamin 2500 ml

  Marknadens mest kompletta och prisvärda B-vitamintillskott. Innehåller samtliga B-vitaminer i en så hög styrka att vid en dagsgiva på bara 30 ml får din häst mer än 100% av dags behovet (RDI) av samtliga B-vitaminer. Teknisk beskrivning: Contents in product: Vitamin per 100 g per 1000 g % av DRI* B1-vitamin 216,6 mg 2166 mg 108 B2-vitamin 260 mg 2600 mg 104 B6-vitamin 180 mg 1800 mg 108 B12-vitamin 0,2 mg 2 mg 120 Niacin 616,6 mg 6166 mg 105 Pantotensyra 292 mg 2920 mg 117 Folic acid 173,3 mg 1733 mg 104 *Percentage of Dietary Reference Intake for average sized horse if 30 ml is supplemented.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 500 ml

  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ”reparerande” ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg,MSM - 1000 mg,Chondroitinsulfat - 54 mg,Hyaluronsyra - 11 mg,Vatten,Glycerin,Xantangummi,Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg.Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Emin Chondriglucos 150 gram

  Mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Rekommenderas av såväl foderrådgivare som veterinärer till hästar och hundar. Brist på dessa ämnen kan leda till besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Horse Master HorseMaster Pulmochron, 1 L

  Rensar luftvägarna. PULMOCHRON är ett fodertillskott för att lindra mindre andningsproblem.Egenskaper:PULMOCHRON är framställt av naturliga och aromatiska växtextrakt. Teknisk beskrivning: Aromatiska plantor, äppelsmak, konserveringsmedel.Analytiska beståndsdelar per liter:Fukt 97,3%.Råprotein 1,8%.Råaska 1,4%.Råfiber 0,1%.Råfett 0%.
 • Farnam Sand Clear 99, 22,65 kg

  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • Hästfoder Krafft Miner Original Granulate, 25 kg

  Ett mineralfoder i granulerad form som ger ett basintag av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen samt balanserar foderstatens kvot av kalcium/fosfor.
 • Kentucky Karron Oil Foran 20 liter

  Fodertillskott till hä:st baserat på: rå: linfrö:olja som frä:mjar matsmä:ltningen.
 • Emin Reumaguard Nyponpulver, 3000 gram

  Det kompletta vitamin- och mineraltillskottet. Innehåller samtliga B-vitaminer, A-, D-, E- och c-vitaminer samt mineraler och spårämnen. Reumaguard har inga tillsatser, är helt naturligt, bara nypon. Produkten har ingen karenstid före tävling. Nyponpulver är rikt på ett antal naturliga näringsämnen som gynnar hela kroppen, inklusive hjärta, leder, hud och päls. Det är rikt på naturliga antioxidanter som hjälper till att skydda mot fria radikaler (fria radikaler degenererar cellerna och påskyndar åldrande). Nyponpulver kan bidra till ökad rörlighet. En frisk häst är lyckligare och mer lekfull.
 • Horse Master HorseMaster Kof-Eze, 5 L

  Hostsaft. KOF-EZE innehåller utvalda eteriska oljor för god andningsfunktion. Egenskaper:Eukalyptus är antibakteriell, antiviral och antiseptisk.Timjan motverkar kramp och har slemlösande effekt på andningsvägarna.Timjan har desinfekterande egenskaper. Tall har antiinfektiösa egenskaper och öppnar luftvägarna. Rosmarin motverkar kramp. Teknisk beskrivning: Eteriska oljor av eukalyptus, tall, timjan, rosmarin, glycerin, natriumpropionat (som konserveringsmedel). Analytiska beståndsdelar per liter:Fukt 87,4%.Råaska 0,2%.Råfett
 • Hästfoder Brogaarden Sport Power Cudes, 15 kg

  Brogaarden Sport Power Cubes är ett pelleterat hästfoder baserat på den senaste kunskapen om träningsfysiologi och utfodring av prestationshästar. Sport Power är anpassat till hästar i medel, hårt eller intensivt arbete och passar även perfekt till kräsna hästar.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Equi-Calm, 0,5 l

  Naturligt fodertillskott för att stabilisera hästens temperament i stressade situationer.
 • Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 130 gr

  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • Global Herbs Black Salt 2 kg

  Vit lavana (Black Salt) är saltet som används i Ayurvedas berömda traditioner (vetenskapen om livet i Indien) och är mycket lindrande för tarmfunktion och kliande hud. Sambar bergsalt värms upp i en lergryta, i vilken örter som Terminalia chebula tillsättes. Det innehåller små naturliga mängder spårämnen som järn, magnesium och koppar och stöder matsmältningssystemet.
 • Hästfoder Krafft Müsli Protein, 20 kg

  Ett kompletteringsfoder i müsliform för avelsston, föl och unghästar. Ger en balanserad tillförsel av viktiga näringsämnen och behöver normalt inte kompletteras med tillskott.
 • Cavalor PasSand, 3 kg

  Tillskott för god matsmältning för hästar som betar på sandiga betesmarker. Psyllium är en välkänd ingrediens i samband med förebyggande och behandling av sandimpaktion, studier har dock påvisats varierande resultat. Nyligen genomförda studier* visar att en kombination av mineraloljor och psylliumtillskott ökar avlägsnandet av sand i tarmen och kombinationen av psyllium med eteriska oljor har större effekt än användandet av endast ett av dessa två tillskott. Cavalor PasSand innehåller förutom psyllium, även eteriska oljor och probiotika för att bättre avlägsna sand från hästens system så fort som möjligt. Teknisk beskrivning: Hink 3 kg. Användning:Förebyggande dos för hästar som betar på sandiga gräsmarker: 2 x 50 gram/dag - 10 dagar per månad. I händelse att sand upptäcks i avföringen, ge 2 x 100 gram/dag under 10 dagar.
 • Spirulina Biofarmab 650 g

  Fodertillskott som innehåller 100 % spirulina. Utfodras till högpresterande hästar som utsätts för hård ansträngning, alternativt till dräktiga ston eller i syfte att förbättra fertiliteten. Vikt: 650 gram.
 • Finish Line Vitamin E & Selenium - 1,8 kg

  Hälsosam muskelfunktion. Finish Line®’s Vitamin E & Selenium innehåller 20000 IE med vitamin E per lb. och 18 mg per lb. av selen i en pulverberedning med vår unika äppelsmak.
 • Fodertillskott Vimital Protein Complex, 12 kg

  Vimital Protein Complex Pro Balance är ett högkoncentrerat proteintillskott baserat på en unik fermenterad jästfiberblandning. Fodertillskottet ger en skonsam stärkelsefri energi där fibern och jästkulturens prebiotiska effekt förbättrar balansen i tarmens mikroflora och bidrar till ökat näringsupptag.
 • Farnam Joint Combo Hoof and Coat, 1,7 kg

  Hjälper till att stödja normal ledfunktion med en kombination av glukosamin HCl och kondroitinsulfat. Innehåller 16 mg. av biotin per 57 gram, ett B-komplex vitamin som används för att stödja friska hovar. Innehåller zink för hälsosam keratinutveckling i hovväggen, bibehåller en frisk hud och ger frisk, glansig päls. Mycket goda pellets med smak av kanel och äpple.
 • Hästfoder Granngården Lusernpellets, 20 kg

  Granngården Lusernpellets är ett pelleterat grovfoder utan tillsatt socker eller melass. Lusernpellets passar till alla hästar och tillför foderstaten extra fibrer och protein. Fodret bör blötläggas före utfodring. Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar. OBS! Vid köp av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.
 • Horse Master HorseMaster Easy Flex, 946 ml

  Ny formula med hög koncentration av glukosamin. EASY FLEX är perfekt för stöd och upprätthållande av friska leder och brosk.Egenskaper:EASY FLEX rekommenderas särskilt för hästar som nyligen satts i träning och riskerar ömhet och stelhet i lederna samt för intensivt tränande eller tävlande hästar där rörligheten kan påverkas.30 ml ger 5000 mg glukosamin och 100 mg kondroitinsulfat.EASY FLEX innehåller koppar, zink och mangan som spelar en dokumenterad roll i kollagensyntesen.EASY FLEX innehåller ananasextrakt med koncentrerade bioflavonoider och bromelin för kontroll av inflammation. Teknisk beskrivning: Dextros, sorbitol, yucca, ananasextrakt, citrusextrakt,druvfröextrakt.Glukosamin HCI (skaldjur): 160 g/kgKondroitinsulfat (hajbrosk): 3 300 mg/kgAnalytiska beståndsdelar:Fukt 64,5%.Råprotein 20%.Råaska 1%.Råfett
 • Hästfoder Krafft Muscle Up, 20 kg

  Ett extra proteinrikt kompletteringsfoder med låg andel stärkelse. Ger ett koncentrerat tillskott av kvalitetsprotein (främst potatisprotein). 

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.