Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg
  Lucerne Pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform. Används i kombination med hö, ensilage och bete. Rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Krafft Leisure Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Leisure Pellets, 20 kg
  Ett kompletteringsfoder för vuxna hästar i lätt eller normalt arbete. Innehåller en normal nivå protein.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l
  Homogeniserat järntillskott med koppar, kobolt och B-vitaminer i sirapsform för häst. Fodertillskott att användas då det dagliga fodret inte innehåller tillräckliga mängder järn.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Foderjäst, 20 kg

  Fodertillskott Lantmännen Protect Foderjäst, 20 kg
  Ett fodertillskott från Lantmännen med naturliga vitaminer och aminosyror för hästar, nötkreatur och får.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Fokus, 600 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Fokus, 600 g
  Vimital Fokus är ett kompletteringsfoder från Trikem som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, till exempel vid inlärning, träning, tävling eller transport. Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena thiamin (B1), tryptofan och magnesium.
 • Hästfoder Granngården Protein Pellets 120, 20 kg

  Hästfoder Granngården Protein Pellets 120, 20 kg
  Hästfoder Protein Pellets 120 från Granngården ges till föl, växande hästar samt dräktiga eller digivande fölston. Fodret passar även andra vuxna hästar som har extra behov av protein eller om grovfodret har ett lågt proteininnehåll.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.  
 • Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 1 l

  Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 1 l
  Vimital Multi Pro Balance är ett komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.
 • Nutrolin® Horse Sport - 2000 ml

  Nutrolin® Horse Sport - 2000 ml
  Nutrolin® Horse Sport är en unik, samverkande produkt som hjälper tävlings-och sporthästens kropp att orka bättre vid hård ansträngning, samtidigt som oljeblandningen hjälper hästen att återhämta sig snabbare efter sin prestation. Oljan i
 • Horse Lik - 25 kg

  Horse Lik - 25 kg
  Aveve Horse Lik är en vitamin och mineralhink till häst, en slickhink. En smakrik slickhink som ger hästarna alla mineraler och spårämnen som de behöver. Hästen går själv till hinken vid behov, den passar perfekt på sommarbetet för att se
 • Fodertillskott Krafft Oil, 10 l

  Fodertillskott Krafft Oil, 10 l
  Krafft Oil är en ren rapsolja av livsmedelskvalitet som ger ett rent, koncentrerat energitillskott i skonsam form. Oljan är rik på nyttiga fettsyror som bidrar till blank hårrem och ett gott allmäntillstånd.
 • Fodertillskott Emin B-vitamin 2,5 l

  Fodertillskott Emin B-vitamin 2,5 l
  Emins B-Vitamin är ett högkoncentrerat kompletteringsfoder som används när halten B-vitamin i det dagliga fodret inte räcker till.
 • Rödbeta Biofarmab 650 G

  Rödbeta Biofarmab 650 G
  Fodertillskott som innehåller 100 % ekologiskt rödbetextrakt av livsmedelskvalité. Rikt på vitaminer och mineraler som hjälper till att upprätthålla hästen dagliga näringsupptag. Utfodras i syfte&hellip:
 • NAF Magic flytande 1L

  NAF Magic flytande 1L
  Det finns inga magiska tricks bakom Magic, utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap, kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livsviktigt näringsämne för hästens välbefinnande och stödjer bland ann
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg
  Fiberrikt kompletteringsfoder för tävlingshästar. Fodret har en låg socker- och stärkelsehalt och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation. Köp en hel pall hästfoder: 24 säckar. Hemleverans!  
 • Fodertillskott Krafft Vitamin Multi, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin Multi, 3 kg
  Krafft Vitamin Multi kombinerar viktiga vitaminer i pelleterad form. Fodertillskottet säkrar basintaget av vitaminer till dräktiga ston och ston som ska betäckas.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Elektrolytes, 2 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Elektrolytes, 2 kg
  Dodson & Horrell Elektrolytes är en elektrolytblandning i mineralform som används för att underhålla en stabil vätske- och elektrolytbalans. Mineraltillskottet rekommenderas till hästar som svettas kraftigt, vid hårt arbete, vid transport och varmt väder samt vid diarré.Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Hästfoder Granngården Protein Müsli 120, 20 kg

  Hästfoder Granngården Protein Müsli 120, 20 kg
  Granngårdens hästfoder Protein Müsli 120 ges till föl, växande hästar samt dräktiga eller digivande fölston. Fodret passar även andra vuxna hästar som har extra behov av protein eller som komplement till grovfoder med lågt proteininnehåll. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.  
 • Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg

  Equitop Myoplast fodertillskott - 1,5 kg
  Equitop Myoplast® är ett högkvalitativt fodertillskott utvunnet från alger som tillför aminosyror till musklerna och understödjer en långvarig effekt av muskeluppbyggning från träning. Det innehåller 18 olika aminosyror som är naturliga by
 • Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg
  CushCare Condition från Dodson & Horrell är ett hästfoder i pelletsform för stärkelse- och sockerkänsliga hästar. Fodret har ett högt innehåll av energi och protein av hög kvalité för att underhålla och öka muskelmassan. 
 • Linfrökaka Granngården, 5 kg

  Linfrökaka Granngården, 5 kg
  Kallpressad och upphettad linfrökaka som används främst som fodertillskott till hästar. En naturlig produkt som ger hästen en blank och fin hårrem samt har god dietisk verkan. 
 • Instant Energy Paste fodertillskott - 50 g

  Instant Energy Paste fodertillskott - 50 g
  Instant Energy Paste är en kraftfull energikick för högpresterande hästar som ger snabbverkande energi på endast 1-2 timmar. Tack vare den revolutionerande kombinationen av PeptoPro *, B-vitaminer ochE-vitamin kan pastan snabbt öka hästens uth
 • Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg

  Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg
  Equi-Jewel är ett lättsmält hästfoder med ett högt innehåll av kalorier och protein som tagits fram särskilt för att understödja muskelbyggnad och hull hos alla typer av hästar. Fodret är baserat på stabiliserat riskli med ett högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll.
 • Fodertillskott Trikem Vimital MSM, 500 g

  Fodertillskott Trikem Vimital MSM, 500 g
  Vimital MSM innehåller metylsulfonylmetan - ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som bara finns i färsk gröda. För hästar är gräs den viktigaste källan.  
 • Hästfoder Dodson and Horrell Sixteen Plus Mix, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Sixteen Plus Mix, 20 kg
  Sixteen Plus Mix från Dodson & Horrell är utvecklat för att möta den äldre hästens ändrade behov och tar hänsyn till hästens minskade förmåga att smälta vissa foderkomponenter. Hästfodret är baserat på lättsmälta fibrer och olja och har ett lågt innehåll av socker och stärkelse.Karenstid 96 timmar! 
 • Bizzy Lick Slicksten - Äpple

  Bizzy Lick Slicksten - Äpple
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Hästfoder Granngården Original Pellets, 20 kg

  Hästfoder Granngården Original Pellets, 20 kg
  Granngården Original Pellets ges till vuxna hästar med ett lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Det är ett hästfoder med hög fiberhalt vilket gör att det passar bra till hästar med känsliga magar.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Tillskottspasta ReCovin ACT Pasta

  Tillskottspasta ReCovin ACT Pasta
  Ett tarmreglerande dietfodertillskott som används vid diarré hos mjölkkor, idisslare och hästar. Denna produkt ska endast användas efter rådfrågning med veterinär.  
 • Fodertillskott NAF M Power, 900 g

  Fodertillskott NAF M Power, 900 g
  Fodertillskott NAF M Power innehåller en unik formula som är utvecklad för att främja en hälsosam muskelbyggnad och som hjälper till att öka muskelkraften, uthålligheten och smidigheten hos din häst.
 • Master Muscle Biofarmab 60x20 G

  Master Muscle Biofarmab 60x20 G
  Master muscle är ett dospackat fodertillskott för hästar som har svårt att sätta muskler. Kartongen innehåller 60 dagsgivor á 20 gram.
 • Trikem Vimital Elektrolyt- 1500g

  Trikem Vimital Elektrolyt- 1500g
  Denna produkt från TRiKEM återställer saltbalansen hos din häst vid svettning. Eftersom hästar har en s.k hyperton svett innebär det att deras svett innehåller högre koncentration av joner än blod och andra kroppsvätskor i övrigt varpå de
 • Fodertillskott Trikem Vimital Energy Pro Balance, 5 l

  Fodertillskott Trikem Vimital Energy Pro Balance, 5 l
  Vimital Energy Pro Balance är fodertillskottet som förser din häst med rätt mängd energi. Detta genom att kombinera flera högvärdiga, exklusiva oljor för att optimera hästens möjlighet att tillgodogöra sig energin och inte påverka grovtarmens jäsningprocesser.
 • NAF LTSHI D-Itch Fodertillskott 780g

  NAF LTSHI D-Itch Fodertillskott 780g
  Säsongsbetonade plågor, såsom knott och flugor, kan vara otroligt irriterande för vissa hästar och ponnyer. Säsongsbetonade hudirritationer är ofta både en påfrestning för hästen och dess ägare. Genom att förbättra dieten, kan man hjäl
 • Trikem Vimital Hyaluron 100- 1000ml

  Trikem Vimital Hyaluron 100- 1000ml
  VIMITAL Hyaluron 100 från TRIKEM är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egna produktion av hyaluronsyra finns i lederna och är innehållet i ledvätskan. Det finns studier som visar att hyaluronsyra kan tas oralt för att sedan tas upp vi
 • LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Äpple / Kanel

  LIKIT Snaks Hästgodis 100 g - Äpple / Kanel
  Perfekt liten påse med hästgodis för när du vill belöna och skämma bort din häst. Påsen innehåller 100 gram och kan enkelt tas med i fickan. Detta godis passar dessutom utmärkt i Snak-a-Ball från LIKIT.1 st påse100 gSmak: Äpple / Kanel
 • Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L

  Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L
  Linseed Oil från Krafft är en linfröolja som tillför koncetrerad energi i skonsam form, till exempel till hästar med muskelproblem eller hästar som är svåra att hålla i hull. 
 • Hästfoder Krafft Muscle Up, 20 kg

  Hästfoder Krafft Muscle Up, 20 kg
  Ett extra proteinrikt kompletteringsfoder med låg andel stärkelse. Ger ett koncentrerat tillskott av kvalitetsprotein (främst potatisprotein). 
 • Fodertillskott Foran Equine Products Chevial Plus, 2,5 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Chevial Plus, 2,5 l
  Högkoncentrerat flytande tillskott av vitaminer, mineraler, aminosyror och spårämnen i en bas av jästextrakt och honung.
 • SwedenCare - Equine gold - 1,5 kg

  SwedenCare - Equine gold - 1,5 kg
  Miljontals vänliga bakterier går förlorade från hästens matsmältningskanal varje dag. Dessa bakterier hjälper matsmältningen och är lika viktiga för hästar som för människor. Sjuttio procent av hästens immunsystem beror på en hälsosam
 • Fodertillskott Rödbeta Eclipse Biofarmab, 650 g

  Fodertillskott Rödbeta Eclipse Biofarmab, 650 g
  Rödbeta är rikt på A-,E-, C- och B-vitaminer och innehåller många olika slags mineraler och används för att öka uthålligheten och påskynda återhämtningen. Det smakliga fodertillskottet behöver inte blötläggas och passar till exempel bra till högpresterande hästar.
 • Bizzy Lick Slicksten - Mint

  Bizzy Lick Slicksten - Mint
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Svenska DjurApoteket - GLM + Kollagen till Häst

  Svenska DjurApoteket - GLM + Kollagen till Häst
  Denna pellets är en optimal sammansättning av Grönläppad Mussla och Kollagen, vilket gör det till ett perfekt kompletteringsfoder till din häst för att behandla och förebygga ledproblem. Grönläppad Mussla är något som hjälper kroppen att
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioGlucomin 450 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioGlucomin 450 g
  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.  
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Vitamins and Minerals, 2 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Vitamins and Minerals, 2 kg
  Ett koncentrerat vitamin- och mineraltillskott från Dodson & Horrell till lättfödda hästar och ponnyer. Daily Vitamins & Minerals är ett brett kompletteringsfoder med vitaminer, mineraler och aminosyror av hög kvalité i pelletsform.
 • Kentucky Karron Oil Foran 5 Liter

  Kentucky Karron Oil Foran 5 Liter
  Kentucky karron oil lämpar sig väl för hästar som står på höga kraftfodergivor. Dunken om 5 liter ger ungefär 165 dagsgivor vid en dosering om 30 ml per dag.
 • NAF Mint- 500g

  NAF Mint- 500g
  NAF Mint är perfekt till kräsna hästar som är kräsna eller skeptiska till nytt foder. Strö lätt över fodret, bör tillsättas i den dagliga foderrutinen för att bibehålla effekt och aptit.Hästar & Ponnyerg/dagMått/dagHästar & Pon
 • Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 2,5 l

  Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 2,5 l
  Vimital Multi Pro Balance är ett komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.
 • Hästfoder Granngården Original Müsli, 20 kg

  Hästfoder Granngården Original Müsli, 20 kg
  Original Müsli är ett kompletteringsfoder som ges till vuxna hästar med lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Hästfodret passar också bra till heta eller känsliga hästar eftersom det är havrefritt.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin+HA, 450 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin+HA, 450 g
  Högkoncentrerad glukosamin med tillsats av hyaluronsyra samt inulin och oligofruktos. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.
 • Bioglucomin Biofarmab 6 Kg

  Bioglucomin Biofarmab 6 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent vid bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att tillverka&hellip:

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead