Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder online ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash 20kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash 20kg
  Betfiber Mash är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.  
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets 25kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets 25kg
  Varmluftstorkad lusern i pelletsform rikt på fiber och högvärdigt protein som används i kombination med hö, ensilage och bete.
 • Hästfoder Granngården Original Pellets 20kg

  Hästfoder Granngården Original Pellets 20kg
  Pelleterat hästfoder till vuxna hästar med ett lätt eller normalt energibehov. Den höga fiberhalten gör att det även passar hästar med känsliga magar.
 • Hästgodis Delizia Äpple 3kg

  Hästgodis Delizia Äpple 3kg
  Naturligt hästgodis i pelletsform med äppelsmak. Eftersom godiset varken kladdar eller smular sönder så lätt är det perfekt att ha med i fickan.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Dodson & Horrell ERS Cubes 20kg

  Hästfoder Dodson & Horrell ERS Cubes 20kg
  Värmebehandlat, pelleterat hästfoder där energiinnehållet är så högt att hästar i hårt arbete kan hålla lagom hull och samtidigt prestera optimalt.
 • Eclipse Biofarmab Thiamin - 250 g

  Eclipse Biofarmab Thiamin - 250 g
  Eclipse Biofarmab Thiamin - 250 g  Innehåller vitamin B1 som är viktig på fler aolika sätt för hästen. Vitamin B1 behövs bland annat för ämnesomsättningen, vissa led och muskelfunktioner samt hästens hantering av stress.  Ges med fördel till hästar
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Thiamin 250g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Thiamin 250g
  Ren vitamin B1 som ges till hästar med ökat behov av vitamin B1 och som bl a används när hästen har en så kallad upphakning.
 • LIKIT Treat Bar Hästgodis 90 g

  LIKIT Treat Bar Hästgodis 90 g
  Hästgodis i form av en bar - ser ut ungefär som en chokladkaka. Finns i tre mumsiga smaker: äpple, banan och morot. Perfekt att ha i fickan. Denna godisbar har en återförslutningsbar förpackning så att godiset håller sig fräscht och så att du slipper
 • Original Höpellets - Cobs 25 kg

  Original Höpellets - Cobs 25 kg
  FÖRBESTÄLL NU. Leverans v 35.Senior Hö Cobs finns här, likvärdig produkt.Höersättning av högsta kvalitet för din häst. Flera sorters gräs och örter skördad från bästa vall vid optimal tid&hellip:
 • Activ Mineral 1.5 kg

  Activ Mineral 1.5 kg
  ? Mineraler, spårämnen &: alla 20 aminosyror? Perfekt bas som stöttar alla kroppens funktioner? Hög biotillgänglighet för bättre upptag? Inga onödiga utfyllnadsämnen? Låg dosering?&hellip:
 • NaturMüsli Grain Free 1/2 pall 315 kg

  NaturMüsli Grain Free 1/2 pall 315 kg
  Fiberbaserat och koncentrerat basfoder NaturMüsli Grain Free innehåller näringsrika råvaror, som tillsammans har ett mycket lågt innehåll av stärkelse och socker. Dessa råvaror utgör grunden för denna koncentrerade spannmålsfria müsli. lusernfri och spann
 • Hästfoder Dodson & Horrell Performance Conc Muesli 20kg

  Hästfoder Dodson & Horrell Performance Conc Muesli 20kg
  Müslifoder för topprestationer! Koncentrerat energirikt tillskottsfodret med ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler.
 • Puritan Pur.Lusern 25 KG

  Puritan Pur.Lusern 25 KG
  Höveler Pur.Lusern är pellets av lusern med en hög andel näringsrika blad. Fodret är fritt från tillsatser, aromer och melass. Pur.Lusern är skonsamt pressad och innehåller alla näringsämnen&hellip:
 • Trikem E-Plus pulver - 4 kg

  Trikem E-Plus pulver - 4 kg
  Trikem E-Plus pulver - 4 kg Trikem E-plus är ett pulver som innehåller E-vitamin och Selen bland annat, som ger en optimal muskelfunktion. Det förbättar musklefunktionen, hjälper till med muskeluppbyggnad, och ger ökad blodtillförsel till musklerna.
 • NAF Recover Flytande – 500 ml

  NAF Recover Flytande – 500 ml
  NAF Recover Flytande – 500 mlFodertillskott som genom sitt innehåll av antioxidanter främjar återhämtningsprocessen efter påfrestande träning. Samtidigt garanteras att hästens rörlighet bevaras. Utfodras som femdagars kur och passar perfekt att använ
 • NAF Slim - 3,3kg

  NAF Slim - 3,3kg
  NAF Slim - 3,3kgTill hästar som verkar leva på luft och som fortfarande är överviktiga. Den självklara lösningen kan tyckas vara att minska deras intag av föda, men detta kan då resultera i att hästen drabbas av vitamin- och mineralbrist. Slim är ett
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch Gastromash 15kg

  Hästfoder Krafft Performance Low Starch Gastromash 15kg
  Kraftfoder med extra lågt stärkelse- och sockerinnehåll, tillsatt aktiv levande jäst och Acid Buf som balanserar hästens matsmältningssystem.
 • Chiafrö Biofarmab 2,5 Kg

  Chiafrö Biofarmab 2,5 Kg
  Fodertillskott som innehåller 100 % näringsrika chiafrön av livsmedelskvalitet. Särskilt lämpat för högpresterande hästar som utsätts för hård ansträngning. Tillskottet är rikt på protein,&hellip:
 • Fodertillskott Foran Equine Shy Feeder B-vitamin 2,5L

  Fodertillskott Foran Equine Shy Feeder B-vitamin 2,5L
  2,5 liter. Används då det dagliga fodret ej täcker hästens behov av B-vitamin, till exempel vid pälsfällning eller vid hård ansträngning.
 • Delizia Grainfree Hästgodis - Rödbeta- 1 kg

  Delizia Grainfree Hästgodis - Rödbeta- 1 kg
  Ett spannmålsfritt godis till din häst, som inte bara smakar gott, utan även gör gott för hälsan.  De har ett lågt innehåll av socker och stärkelse samt är fullproppade med mineraler och vitaminer.  100% naturliga ingridienser utan artificiella tills
 • NAF Biotics 300g

  NAF Biotics 300g
  NAF Biotics - hjälper till med matsmältning och som korttidskur vid uppkomst av magobalans alternativt efter antibiotikabehandling.  Den har en koncentrerad pre- och probiotika för en god magstabilitet. Innehåller även en jästkultur som ger stöd til
 • Fodertillskott Krafft Joint Support 700g

  Fodertillskott Krafft Joint Support 700g
  Unikt hästtillskott för att upprätthålla ledernas rörlighet. Kan ges till alla hästar men lämpar sig främst till hästar i hård träning och äldre hästar.
 • EnerG Vitamintilskott - 2 l

  EnerG Vitamintilskott - 2 l
  Ett flytande vitamintillskott för den aktiva, arbetande och tävlande hästen. Under perioder av hög belastning kan hästen förlora viktiga vitaminer och mineraler som behövs för att metabolismen i cellerna ska fungera normalt. Utan tillräcklig nivå av
 • Love The Skin Mud Guard Fodertillskott - 690 g

  Love The Skin Mud Guard Fodertillskott - 690 g
  Ett fodertillskott i pulverform som är till för att främja en motståndskraftig hud och hovbarriär som står emot externa lerangrepp på hovar och ben. Tillskottet innehåller ett ensamt i sitt slag evidensbaserat komplex av antioxidanter som hjälper til
 • Fodertillskott Lantmännen Protect E-selen Flytande 1L

  Fodertillskott Lantmännen Protect E-selen Flytande 1L
  Flytande kompletteringsfoder från Lantmännen avsett att använda som ett vitamin- och selentillskott till fjäderfän, grisar, idisslare och hästar.
 • Puritan Pur.Gastro prov

  Puritan Pur.Gastro prov
  Provhink på 1 liter av Höveler Pur.Gastro.Ingredienserna i denna pellets är noga utvalda för att hjälpa hästar med känslig mage.Några exempel på ingrediensernas fördelar:Cikoria har en prebiotiskt&hellip:
 • Fodertillskott Granngården Linfrö 7kg

  Fodertillskott Granngården Linfrö 7kg
  Linfrön ger hästen blank och fin hårrem samt har god dietisk verkan. Fröna ska blötas upp i hett vatten före utfodring.
 • NaturMüsli SOLO 20 kg

  NaturMüsli SOLO 20 kg
  Den fiberrika utfodringen NaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müslifoder för flera olika typer av hästar, både för den energikrävande arbetshästen, den lättfödd
 • Devil's Relief Ledtillskott - 1 l

  Devil's Relief Ledtillskott - 1 l
  Devil's Relief flytande är ett kostillskott från örter och örtextrakt. Tillskottet kan ges till alla hästar förutom till dräktiga ston och optimerar led och ligamenthälsa hos din häst vid lättare skador som bristningar, vrickningar eller stötar. Anpa
 • NAF Magic flytande 1L

  NAF Magic flytande 1L
  Det finns inga magiska tricks bakom Magic, utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap, kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livsviktigt näringsämne för hästens välbefinnande och stödjer bland annat regleri
 • Immunity Boost Tillskott för Häst - 1000 ml

  Immunity Boost Tillskott för Häst - 1000 ml
  Immunity Boost är ett tillskott för hästar där immunförsvaret är utsatt eller där det finns en risk för försvagning. Produken innehåller ingredienser som nypon, röd solhatt och vitamin c som alla är med och främjar immunförsvarets viktiga funktioner.
 • Eclipse Biofarmab B-vitamin Total - 2 kg

  Eclipse Biofarmab B-vitamin Total - 2 kg
  Eclipse Biofarmab B-vitamin Total - 2 kg  Fodertillskott som innehåller fem av de viktiga B-vitaminerna för häst.Innehåller även inulin och jäst som hjälper hästen med den egna produktion av B-vitamin.  B-vitamin kan vara extra bra att ge vid till
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B 1L

  Fodertillskott Krafft Vitamin B 1L
  Krafft Vitamin B är ett flytande fodertillskott som säkrar intaget av vitaminer ur B-komplexet, vilka har en viktig funktion bland annat vid hästens energiutvinning. Krafft Vitamin B finns även i fast form.
 • Fodertillskott Foran Equine Shy Feeder B-vitamin 1L

  Fodertillskott Foran Equine Shy Feeder B-vitamin 1L
  Fodertillskott som används då det dagliga fodret ej täcker hästens behov av B-vitamin. Passar perfekt vid till exempel pälsfällning och pälssättning eller vid hård ansträngning. 
 • Trikem Vimital Linfröolja (2500ml)

  Trikem Vimital Linfröolja (2500ml)
  Linfröolja är rikt på både omega 3 och omega 6 som är fleromättade fettsyror. Genom att dagligen ge tillskott av denna olja har det en positiv effetk på leder, hjärta/kärl, hud, hormonbalans och päls/hårrem. Utåt sett får du en häst med blank och lät
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli 20kg

  Hästfoder Krafft High Energy Muesli 20kg
  Kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcks det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B 3kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin B 3kg
  Krafft Vitamin B tillför i pelleterad form B-vitaminer som är viktiga för bland annat muskelutvecklingen och grovtarmens funktion.
 • Fodertillskott NAF Slim 3,3kg

  Fodertillskott NAF Slim 3,3kg
  NAF Slim är ett naturligt och smakfullt viktreducerande fodertillskott i pelletsform för hästar och ponnyer som är benägna att gå upp i vikt.
 • Puritan Pur.Itan Müsli 20 kg

  Puritan Pur.Itan Müsli 20 kg
  Original Höveler PUR.ITAN Müsli är en heltäckande müsli utan melass och spannmål lämplig att fodra till sport- och fritidshästar och även till hästar med ämnesomsättningssjukdomar, fång, allergier&hellip:
 • Equilyte

  Equilyte
  Elektrolyter för hästar Elektrolyter är nödvändiga för att upprätthålla normal funktion av nerverna, musklerna och för vätskebalansen. Därför bör eventuella förluster av elektrolyter av elektrolytsalter genom svett kompenseras. Equilyte består av de elekt
 • Bizzy Lick Slicksten - Original

  Bizzy Lick Slicksten - Original
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vill få hästen a
 • Nyponpellets Back on Track 1500g

  Nyponpellets Back on Track 1500g
  C-vitaminfyllda pellets som är perfekta att ge som tillskott, antingen tillsammans med foder eller som belöningsgodis. 100% nypon, inga tillsatser.
 • Sweet Carrot Blocks- Hästgodis

  Sweet Carrot Blocks- Hästgodis
  Detta hästgodis från Holland Animal Care är både hälsosamt och gott som belöning till din häst.  Bitarna är i omväxlande storlek, och ganska stora generellt (15 x 15 x 20 mm). De håller ihop bra utan att smula vilket gör dem perfekta att ha i väskan.
 • Bizzy Lick Slicksten - Äpple

  Bizzy Lick Slicksten - Äpple
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vill få hästen a
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Loppfrö Äpple 5kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Loppfrö Äpple 5kg
  När hästar går i barmarkshagar kan de få i sig stora mängder sand och grus som samlas i tarmen vilket kan göra att hästen utvecklar sandkolik. Loppfrö hjälper på ett effektivt sätt till att transportera bort detta oönskade material ur tarmen.
 • Ryttarkombo

  Ryttarkombo
  I det här paketet har vi fokuserat på att du som ryttare ska ge dig själv bästa förutsättningar för att kunna prestera och må bra ihop med din häst.GrundSom grund har vi OmniVegan Multi som är&hellip:
 • Fodertillskott NAF Mud Gard 690g

  Fodertillskott NAF Mud Gard 690g
  Fodertillskott som hjälper till att stärka hästens hud från insidan och ut, perfekt inför perioder med våta och leriga förhållanden.
 • Eclipse Biofarmab Salt Natriumklorid - 7 kg

  Eclipse Biofarmab Salt Natriumklorid - 7 kg
  Eclipse Biofarmab Salt Natriumklorid -  7 kg  Natriumsalt utan några tillsatser som ges för att säkerställa att hästen får i sig salt. Mängden kan behöva varieras beroende på hästens aktivitetsnivå och väder.  Under sommarens varma dagar kan man ök
 • Fodertillskott Trikem E-plus 1000g

  Fodertillskott Trikem E-plus 1000g
  Fodertillskott Trikem E-plus är ett tillskott med E-vitamin, selen och lysin för hästens muskler.
 • Kosttillskott Fyra Ess Äkta vetegroddolja 1000ml

  Kosttillskott Fyra Ess Äkta vetegroddolja 1000ml
  Vetegroddsolja är ett utmärkt kosttillskott som enkelt blandas ner i maten till hund, katt, häst, nötkreatur och gnagare.
 • Happy Belly Solid Refill - 1000 g

  Happy Belly Solid Refill - 1000 g
  Happy Belly Solid Refill - 1000 g  Hapy Belly Solid är ett fodertillskott för hästar som hjälper till att hålla magen, pälsen och huden i balans!  Fodertillskottet innehåller smörsyra som har en rad olika positiva effekter:  Verkar antiinflammatoris
 • NAF Laminaze Pellets 750 g

  NAF Laminaze Pellets 750 g
  NAF Laminaze Pellets 750 gLaminaze Pellets är ett riktat tillskott till stöd för hälsosamma lameller året runt. Den unika sammansättningen kombinerar stöd för magen med riktade näringsämnen för hovhälsa och allmänt välmående.NÄR REKOMMENDERAS LAMINAZ

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

En fastställd utfordring blir enklare att följa om du monterar upp en fodertavla till hästen vid boxen eller hagen.

ilead