Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • Hilton Herbs Freeway Plus, 500 ml

  Ett snabbverkande effektivt flytande fodertillägg utformat med hästen i åtanke. Det naturliga sättet att hjälpa till att lugna irriterade ömma övre och nedre luftvägar och slemhinnor, stödja en sund och effektiv lungfunktion, liksom normala andningshastigheter och motståndskraft mot luftburna irritationer som damm, svampsporer eller säsongsallergier. Teknisk beskrivning: Ingredienser: Rena tinkturer av: Ålandsrot. Lakrits. Läkemalva. Ögontröst. Groblad. Klöver. Kransborre. Vitlök. Användning:Skakas väl före användning. Lägg till hästens dagliga foderstat, gärna fördelat över flera utfodringar. Fullständiga anvisningar för användning finns på baksidan. Kan ges oralt via spruta. För fullständig absorption tillåt 3-5 dagar. Freeway PLUS har testats oberoende av vanliga foderföroreningar (FCS) och nuvarande naturligt förekommande örtförbudade ämnen.
 • Hästfodertillskott BioGlucomin Competition 450 g

  Fodertillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar.
 • HorseMaster Lactomuscle,1 L

  För hästar med tendens till korsförlamning eller EPSM. Används som kosttillskott i den näringsmässiga behandlingen av hästar med tendens till korsförlamning under hård träning.Egenskaper:LACTOMUSCLE är ett fodertillskott som innehåller natriumcitrat. Under arbete, som t ex kapplöpning, bildas syror som en naturlig del av kroppens funktion.Processen kan bli ett problem när energin produceras utan syre (hypoxi) och syraansamlingen får kroppens pH-värde att falla så att musklerna blir stela och hästen inte kan fortsätta arbeta. LACTOMUSCLE hjälper till att upprätthålla kroppens naturliga försvarsmekanismer inklusive rensning av restprodukter i urinen för att skydda mot korsförlamning.B1-vitaminen är viktig för nervsystem, muskler och körtlar. Den ingår i katabolismen under muskelkontraktion. Brist på detta skapar en ansamling av giftiga restprodukter, som beror på ofullständig nedbrytning av glukos i blod och vävnader och leder till allvarliga sjukdomar i det centrala nervsystemet. B5-vitamin (kalciumpantotenat) ingår i syntesen av långkedjade fettsyror som används för att reducera mängden mjölksyra och öka det effektiva utnyttjandet av syre. Teknisk beskrivning: Natriumcitrat, sackaros26C01.20303FTR0903V01Analytiska beståndsdelar:Fukt 52%.Råaska 13%.Råprotein
 • SynoviCort Emin 650 gram

  SynoviCort? 650 gram från Emin är ett effektivt kvalitetstillskott av Hyaluronsyra (Tuppkam). Det rekommenderas ofta som komplement eller som ersättning till glukosamin. SynoviCort? är inte belagt med någon karenstid före tävling.
 • Global Herbs Restore 1 kg

  Liver Tonic and Detoxifier gör att din häst både känner sig och ser fantastisk ut. Det stöder effektiv matsmältning och är ett traditionellt tillskott som hjälper till att upprätthålla normal leverfunktion och stöder ett allmänt gott välbefinnande. Denna produkt är ryggraden för många växtbaserade tillskott och resultat kan ses på några dagar. Hästens päls ändrar ofta färg med denna formula eftersom dennes matsmältning förbättras och maten utnyttjas bättre. Hjälper till att upprätthålla allmänt gott tillstånd, tillväxt och kroppsvikt hos alla hästar.
 • Global Herbs Pollene-X 1 l

  PolleneX är det perfekta valet för att hjälpa din häst att andas lätt. Under sommarmånaderna fylls många hagar av blommande blommor och många olika luftburna partiklar kan orsaka problem hos hästen. Det är inte bara ägaren som kanske börja nysa, utan även hästen kan känna obehag under den här perioden. Det kan till och med vara svårt att gå förbi en blommande buskhäck. Tillskott med denna traditionella blandning av växter i siraps- eller pulverform kan vara en stor hjälp. Ägare börjar använda det på våren när säsongen sätter igång. Det är särskilt viktigt att utfodra dessa hästar korrekt för att upprätthålla normalitet eftersom upprepad exponering för en sådan miljö kan leda till långsiktiga problem som är mycket svårare att behandla.
 • Fodertillskott Emin Reumaguard Nyponpulver, 700 g

  Emin Reumaguard Nyponpulver är det kompletta vitamin- och mineraltillskottet till din häst. Innehåller samtliga B-vitaminer, A-, D-, E- och C-vitaminer samt mineraler och spårämnen.
 • Hästfoder Krafft Miner Original Granulate, 25 kg

  Ett mineralfoder i granulerad form som ger ett basintag av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen samt balanserar foderstatens kvot av kalcium/fosfor.
 • Global Herbs StrongBone 1 kg

  Örterna i StrongBone hjälper till att säkerställa en perfekt balans mellan behovet av kalcium, magnesium och fosfor, de viktigaste mineralerna för utveckling av skelettet. Det är också värt att ge GlobalVite för en källa till andra viktiga mineraler, men även foderstater som saknar kalcium, kan bli dugliga om StrongBone tillsätts som ett kosttillskott. Örterna i StrongBone verkar genom att fästa sig på mineralerna i fodret och stödjer en effektiv matsmältning.
 • Fodertillskott Emin Vitamin E Flytande, 2500 ml

  E-Vitamin håller muskler och leder mjuka och smidiga. Den hjälper även till med syresättning av blodet vilket i sin tur ger bättre muskeltillväxt och bättre upptag av syre.
 • Global Herbs Laminitis Prone Supplement 500 ml

  LPS är ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning och en normal leverfunktion.
 • Trikem Vimital MSM

  viktigt essentiellt ämne vid cellbildning MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som bara finns i färsk gröda. Grunden för ämnet skapas i haven där den frigörs i gasform och stiger upp i atmosfären. Påverkan av ozon och UV-ljus omvandlar det till DMSO2 (MSM) som faller ner med regnvatten. För hästar är gräs den viktigaste källan. MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. Vid MSMbrist får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning tar också längre tid, vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare häst. Modern djurhållning med kortare betesgång och utevistelse, mer grushagar och året-runt-ridning, har i många fall visat sig ge MSM-brist i foderstaten. Hösilage som är MSM-fattigt är också en anledning till detta.ANVÄNDNINGEnklaste sättet att ta reda på om hästen har MSM-brist är att ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen - då har du MSM-brist i foderstaten. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. Vid våra försök under senare år uppvisar cirka 80% av de hästar som provats MSM-brist. En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan avlasta lederna. Eftersom vi arbetar med för hästen motiverande träning, t.ex hoppning, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar blir då till en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden. Behovet av MSM-tillskott skiftar under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. Alla tillskott är direkt beroende av tillgång och efterfrågan. Mindre naturlig tillgång och mer träning (förbrukning) ökar behovet av alla näringsämnen.DOSERING30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 48 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL * Metylsulfonylmetan 100 %
 • Global Herbs Clear Out 1 kg

  Psylliumskalen i ClearOut hjälper till att förebygga att din häst samlar på sig oönskat material som kan ge upphov till oro. Det används av många veterinärer i Storbritannien när sand och skräp byggs upp i tarmen och kan användas regelbundet året runt för att säkerställa total komfort. Vi erbjuder även rena psylliumskal till kunder som föredrar denna behandlingsmetod. Skalet på denna växt sväller och bildar en gel som samlar upp sand och skräp i tarmen, och gör att detta lättare följer med ut med avföringen. Det är användbart vid både förstoppning och diarré, och upprätthåller en normal funktion i många olika situationer. ClearOut innehåller extra örter som ytterligare hjälper till att lindra obehag och är därför mer användbar än enbart psyllium.
 • Ensilage Balans NAF Pulver 1,8 kg

  Ensilage Balans från NAF är ett fodertillskott med en naturlig formula som hjälper din häst att maximera det näringsmässiga upptaget av hösilage. Tillförs till daglig fodergiva. Vikt: 1,8 kg.
 • HorseMaster E-vitamin - selen - lysin - vätska i doseringsflaska 1 L

  Optimal cell- och muskelintegritet. E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga element för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser|Dextros, natriumklorid|Analytiska beståndsdelar:|Fukt 11%|Råfett 4,2%|Råaska 3,9%|Råprotein 3,7%. Analytiska beståndsdelar: (vätska)|Fukt 71%|Råfett 3,3%|Råaska 3,8%|Råprotein 4,15%|Råfiber 0,3% Tillsatser per kilo:|Vitaminer: 3a700 E-vitamin 45.000 mg|Aminosyror: 3.2.3 lysin 50 000 mg|Spårelement: E8 selen (natriumselenit) 10 mg.
 • Appy Hästgodis NAF Pellets 1 kg

  Hästgodis från NAF med smak av äpple. Produkten är tillverkad av naturliga ingredienser och utfodras till häst eller ponny när den förtjänar en extra belöning. Vikt: 1 kg.
 • Trikem Macro Pro Balance, 6 kg

  Ett rent mineraltillskott för häst. VIMITAL Macro Pro Balance - kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Ett rent mineraltillskott även med viktiga ämnen som bl.a bor, kisel och magnesium. Mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad.VIMITAL Macro Pro Balance är framtagen utifrån omfattande grovfoderanalyser, tillämpningar med olika kraftfoder och senaste forskning kring mineralernas funktion hos hästar.Tillskott av övriga nödvändiga mikromineraler (spårämnen) och vitaminer balanserar du med det flytande tillskottet VIMITAL Multi Pro Balance.Med VIMITAL Macro och Multi har vi gjort en tydlig skillnad mellan makromineraler resp. mikromineraler & vitaminer, så att du enklare kan komplettera foderstaten utifrån det verkliga behovet. Teknisk beskrivning: Dosering:50g-100g/dag, eller enligt foderstat.Bör ges året runt.Lämpligt tillskott även för betesgående hästar.INNEHÅLL per 50g.Kalcium 9,5 g.Fosfor 3,0 g.Magnesium 3,6 g.Kisel 1,65 g.Zink 50 mg.Mangan 50 mg.Koppar 50 mg.Bor 12,5 mg.Melass. Användning:Användning:Behovet av makromineraler har ökat i takt med allt mer utarmade jordar, vilket ger brister i hästens foderstat. Studier visar att tillskott av mineraler ofta behövs året runt - alltså även under betesperioden.VIMITAL Macro Pro Balance ger du som tillskott till grovfodret för att kompensera brister på macromineraler. Ändrar du sedan grovfodergivan måste du också justera givan av Macro.Vitamin- och mikromineralbrister balanserar du med VIMITAL Multi Pro Balance som du sedan justerar i förhållande till kraftfodergiva, belastning och under vinterhalvåret utifrån grovfodrets lagring.För optimal balans rekommenderar vi att du har en komplett grovfoderanalys och använder ett foderstatprogram.
 • Muskel-E Biofarmab 900 g

  Ren E-vitamin i pulverform att använda när fodrets E-vitamininnehåll inte är tillräckligt för att täcka hästens behov, exempelvis vid hård ansträngning.
 • Global Herbs Brewers Yeast 1 kg

  Bryggjäst (saccharomyces cerevisiae) är en naturligt förekommande jäst som används vid bryggning av öl. Den är en utmärkt källa till spårämnen, rik på proteiner, selen och komplexa B-vitaminer. Denna mångsidiga jäst har ett brett utbud av hälsoeffekter för hästar, som till exempel främja ett hälsosamt matsmältningssystem och upprätthålla goda hovar, päls, hud och ögon.
 • Global Herbs Eazipee 1 kg

  EaziPee är det perfekta tillskottet för urin-, urinblåse- och njurfunktionen. Det är viktigt att urinvägarna fungerar för att garantera hästens välbefinnande. Denna örtblandning hjälper till med mineralackumulering i blåsa och njurar. Denna produkt kombineras väl med Restore eftersom om blåsan inte fungerar bra kan toxiner byggas upp i kroppen.
 • Fodervinäger Emin 2500 ml

  Fodervinäger från Emin som är en mycket god hjälp åt både mage och tarm. Vinägern påverkar dessutom kroppens alla körtlar, samt matsmältningen. Fodervinäger är inte belagt med karenstid.
 • Mühldorfer Masculine E, 750 g

  För avslappnat och kraftfullt muskelsystem. Fysisk träning ökar kroppens behov av E-vitamin och selen. Brist av dessa ämnen kan leda till dåligt syreupptag och cellmembranskada.Maskulin E förbättrar muskelcellernas syretillförsel och motståndskraft samt eliminerar muskelspänningar och stelhet, särskilt i rygg och kors, orsakad av E-vitaminbrist. Främjar muskelbildning och muskelavslappning. Teknisk beskrivning: Sammansättning: 80% dextros, 10% E-vitamin, 5% monokalciumfosfat, 3,5 % kalciumkarbonat, förblandning.
 • Emin Chondriglucos 500 gr

  Mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Rekommenderas av såväl foderrådgivare som veterinärer till hästar och hundar. Brist på dessa ämnen kan leda till besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Finish Line Air Power, 473 ml

  Natural Cough sirap. Air Power™ är en helt naturlig hjälp vid lindringen av lättare hosta på grund av irritation. Naturliga ingredienser såsom honung, mentol, eukalyptusolja, citronsaft, aloe vera, äppelcidervinäger, och etanol för att hjälpa till att stoppa hosta. Vanligen räcker en dos av Air Power™ för att stoppa hostan under hela dagen. Säker att använda före tävlingar, lopp och utställningar. Air Power™ är kostnadseffektivt eftersom du bara behöver en fjärdedel så mycket Air Power™ jämfört med de flesta andra produkter. Teknisk beskrivning: Mentol har en kylande effekt som hjälper till att lindra irritation, och fungerar därmed som hostdämpande och eukalyptus har en känd slemlösande effekt, vilket gör det lättare att få ut slemmet vid hosta.
 • Emin Chondriglucos 1000 gr

  Mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Rekommenderas av såväl foderrådgivare som veterinärer till hästar och hundar. Brist på dessa ämnen kan leda till besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Mühldorfer Arthrosan, 3 kg

  Innehåller extrakt av grönläppade musslor från Nya Zeeland. Innehåller glykosaminoglykaner (GAG) som är bra för brosk, leder, senor och bindväv. GAG är involverade i bildandet och skydd av brosk, senor, ligament, ledkapslar och ledvätska. Det kommer att förse hästar med kroniska inflammatoriska sjukdomar, såsom artros, som har lidit skador eller som tränas hårt med nödvändiga GAG. Ansamlingen av GAG i bindväv och stödjande vävnader har en positiv effekt på rörelse och kan lindra smärta vid rörelse. Teknisk beskrivning: Sammansättning: öljäst, grönläppad mussla (pulver 20%).
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Stroppy Mare, 1 l

  Hormonförändringar kan ofta orsaka beteendeförändringar hos hästen vilket kan skapa hanteringsproblem. Dodson & Horrell Stroppy Mare är en flytande örtblandning speciellt framtagen för ston med brunstproblem/hormonobalans och beteendeproblem. Karenstid 48 timmar 
 • Horse First My Joints, 2 kg

  My Joints är utvecklat för att fungera, innehållande glukosamin, C-vitamin och sepolit. Dessa ingredienser har bevisad effektivitet, vi har inte inkluderat andra ingredienser som under placebokontroller inte har bevisat värde. My Joints resultat bekräftar att denna produkt är en optimal formulering, och resultaten har uppnåtts av användarna. Från topphästar som tävlar hoppning på internationell nivå, 4* fälttävlanshästar till den åldrade veteranen som är mer en familjemedlem, alla gynnas de av My Joint. ÖGON: Skölj omedelbart med ögonvätskelösning eller rent vatten i 10 minuter. HUD: Tvätta med mycket vatten. FÖRTÄRING: Drick rikliga mängder vatten. Sätt på lock efter användning. Förvaras svalt och torrt, undvik exponering för direkt solljus. Endast för djuranvändning. Förvaras oåtkomligt för barn. Teknisk beskrivning: Ingredienser: Sammansättning: Glukosamin, vattenfri glukos, lakritsrot. Tillsatser: Bindämnen: E652 – Sepiolit 200 g/kg. Smältbarhetsförstärkare: Saccharomyces cervisiae. CBS 493.94 (4a1704) 6.5 x 1010. Analytiska beståndsdelar: Aska 43 %. Protein 13,5 %. Fiber 1,0 %. Olja
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin+HA, 450 g

  Högkoncentrerad glukosamin med tillsats av hyaluronsyra samt inulin och oligofruktos. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.
 • Global Herbs Diareeze 1 kg

  När det är viktigt att din häst upprätthåller normala tarmrörelser, överväg att ge Diareeze, som är ett mycket effektivt och naturligt sätt att lugna tarmen för en normal avföring. Den här produkten användas när som helst när din hästs avföring är lite lös eller vattnig, och är grundligt vetenskapligt testad och snabbverkande. Detta kan ske vid foderbyten och i början av betessäsongen. Vid allvarligare situationer prata alltid med din veterinär om användningen.
 • Global Herbs Diareeze 500 g

  När det är viktigt att din häst upprätthåller normala tarmrörelser, överväg att ge Diareeze, som är ett mycket effektivt och naturligt sätt att lugna tarmen för en normal avföring. Den här produkten användas när som helst när din hästs avföring är lite lös eller vattnig, och är grundligt vetenskapligt testad och snabbverkande. Detta kan ske vid foderbyten och i början av betessäsongen. Vid allvarligare situationer prata alltid med din veterinär om användningen.
 • Hästfoder Krafft Performance Energy, 20 kg

  Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Hästfoder Granngården Protein Pellets 150, 20 kg

  Granngården Protein Pellets 150 har en extra hög halt av kvalitativt protein och innehåller en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. Fodret passar alla hästar med särskilt behov av kvalitativt protein som växande hästar, föl och unghästar samt dräktiga eller digivande fölston.
 • JOINT COMBO CLASSIC, 1,7 kg

  JOINT COMBO CLASSIC, 1,7 kg
 • BioGlucomin Biofarmab 6 kg

  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose för hårt tränande hästar. Oligofructose är en naturlig produkt som är framställd av skaldjur och som har extra hög upptagningsförmåga.
 • Hästfoder Brogaarden Mash, 12 kg

  Brogaardens Mash är ett havrefritt hästfoder med örter som passar särskilt bra till tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Ett smakligt tillskott till den dagliga fodergivan som kan ges torr eller uppblött.
 • Cavalor Muscle Liq, 1 L

  Cavalor Muscle Liq hjälper till att förebygga muskelömhet och uttorkning. Det ökar även njurarnas aktivitet när det handlar om att få ut alla gifter ur kroppen efter intensivt arbete. Cavalor Muscle Liq uppmuntrar hästen att dricka vatten.Stela och krampartade muskler kan bero på många saker så vi rekommenderar att rådgöra med en specialist i dessa fall. Den vanligaste orsaken beror på acidos i musklerna. Acidos kan inte bara orsaka muskelstelhet utan även vara den underliggande orsaken till muskelsjukdomar som kan ge hästen allvarliga rörelseproblem (i sådana fall bör en veterinär kontaktas omedelbart). Muskelstelhet bör aldrig underskattas. Skador i musker och senor kan vara ett resultat av bristande förebyggning av stelhet eller otillräcklig återhämtning. För allvarlig muskelstelhet rekommenderar vi bruk av Cavalor Muscle Fit.FAQ:Varför är inte mängden E-vitamin i Cavalor Muscle Liq större (1000 mg/dag)?Cavalor Muscle Liq innehåller ett brett spektrum av näringsämnen med antioxidantiska som fungerar på olika sätt. Därför är den totala antioxidantkapaciteten högre än mängden E-vitamin i sig självt.Vad är skillnaden mellan Cavalor Muscle Fit och Cavalor Muscle Liq? Cavalor Muscle Fit innehåller näringsämnen av hög kvalitet som förbättrar muskelfunktionen och hjälper till att förebygga uppkomsten av trötthet. Cavalor Muscle Fit bör användas under flera dagars tid innan tävling och som näringstillskott för hästar med muskelproblem. Cavalor Muscle Liq är mest för träningsbruk medan Cavalor Muscle Fit kan ges två dagar innan, under eller en dag efter tävling.. Teknisk beskrivning: Cavalor Muscle Liq är ett kosttillskott som innehåller näringsämnen som fattas i fodret eller som hästen har för liten mängd av i kroppen. Det är lämpligt för hästar som drabbas strukturellt, periodvis eller tillfälligtvis av lindrig muskelstelhet. Näringsämnena i Cavalor Muscle Liq motverkar överdriven produktion av mjölksyra samt bryter ned redan ackumulerad mjölksyra. Cavalor Muscle Liq innehåller vitaminerna E, B1, B2, B12, betainer och spårämnena organiskt zink, selen samt mineralerna kalcium, natrium och magnesium. Cavalor Muscle Liq är berikat med Trinatriumcitrat, ett salt av citronsyra som fungerar som buffertlösning som starkt neutraliserar eller motverkar saltsyra (som mjölksyra) eller lagring av syra i blod och urin. Natriuminnehållet som ges för att främja återhämtning efter arbete, stimulerar djuret till att dricka mer vatten, vilket i sin tur motverkar uttorkning i efterhand och sköljer bort avfall från njurarna. Användning:Dosering per djur per dag: 50 ml blandat med fodret. Ge Cavalor Muscle Liq några dagar innan intensivt arbete eller träning och direkt efter intensivt arbete. Ges alltid med fri vattentillgång då den höga natriumhalten stimulerar hästen till att dricka. Maximal dos: 150 ml per djur per dag.
 • Hästfoder Krafft Miner Grön Pellets, 8 kg

  Ett pelleterat mineralfoder som ger föl, unghästar och avelsston samt betande hästar ett balanserat intag av de mineraler och spårämnen som är speciellt viktiga för dem.
 • Hästfoder Krafft Miner Vit Pellets, 8 kg

  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • SAND CLEAR 99, 9 kg

  SAND CLEAR 99, 9 kg
 • Hästfoder Granngården Original Müsli, 20 kg

  Original Müsli är ett kompletteringsfoder som ges till vuxna hästar med lätt eller normalt energibehov, till exempel fritidshästar och ridskolehästar. Hästfodret passar också bra till heta eller känsliga hästar eftersom det är havrefritt.
 • HorseMaster Vitamin E pulver, 2 kg

  Skyddar musklerna. Ett tillskott av E-vitaminer för friska muskler.Egenskaper:- Ett utmärkt sätt att ge antioxiderande skydd.- Bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer.- Skyddar kroppen mot skadliga effekter av fria radikaler. Teknisk beskrivning: Sammansättning|Litothamnium calcareum, sojabönor, kiseldioxid. Analytiska beståndsdelar:|Råprotein 19%|Råfett 1%|Råfiber 2,7%|Råaska 44%|Kalcium 13 %|Fosfor
 • Hästgodis PUR.STIXX Höveler Puritan 1 kg

  PUR.STIXX från Höveler gör det möjligt att ge hästen godis utan dåligt samvete för hästens hälsa. PUR.STIXX är en smakrik belöning med ett naturligt innehåll som är fritt från spannmål, melass och tillsatser. PUR.STIXX innehåller råvaror av högsta kvalitet, såsom skonsamt torkat hö, örter, linfrön och cikoriarotfiber som tillsammans bidrar till en hälsosam matsmältning.
 • Hästfoder Granngården Protein Special, 15 kg

  Protein Special hästfoder ges till alla hästkategorier när man vill öka tillförseln av protein i foderstaten. Den passar även bra när man vill öka muskelsammansättningen samt till hästar som lätt får korsförlamning.
 • Hilton Herbs GastriX Plus, 500 ml

  Ett snabbverkande effektivt flytande fodertillägg utformat med hästen i åtanke. Det naturliga sättet att stödja hästar och ponnyer vars matsmältningsfunktion kan vara påverkad av stressen av intensiv träning, resa, tävling, flingrik mat eller förändringar i rutin eller miljö. "Lugnar" magväggen, upprätthåller lugn och effektiv matsmältning, balanserade pH-nivåer i tarmarna, matsmältningsslemhinnans hälsa, tillsammans med effektiv näringsupptagning och normal tarmfunktion. Teknisk beskrivning: Ingredienser: Rena tinkturer av: Läkemalva. Älggräs. Gotu Kola. Groblad. Mjölktistel. Skogsolvon. Lakrits. Användning:Skakas väl före användning. Lägg till hästens dagliga foderstat, gärna fördelat över flera utfodringar. Fullständiga anvisningar för användning finns på baksidan. Kan ges oralt via spruta. För fullständig absorption tillåt 3-5 dagar. GastriX PLUS har testats oberoende av vanliga foderföroreningar (FCS) och nuvarande naturligt förekommande örtförbudade ämnen.
 • Hästfoder Krafft Miner Röd Pellets, 8 kg

  Ett mineralfoder som ger högpresterande hästar ett balanserat och komplett intag av vitaminer, mineraler och spårämnen. Levereras i pelleterad form med hög nyttjandegrad och god smaklighet.
 • Fodertillskott Krafft Electrolytes Pro, 1,2 kg

  Electrolytes Pro från Krafft är ett effektivt hästtillskott som ersätter förlust av flera viktiga elektrolyter i samband med till exempel blöt avföring och krafitg svettning. 
 • Hästfoder Luzerne Höveler Puritan 3 kg

  Puritan Luzerne från Höveler är en tillsatsfri kvalitetslusern i form av pellets med en hög andel näringsrika blad. Fodret är fritt från tillsatser, aromer och melass. Finns både i 25 och 3 kilos förpackningar.
 • Global Herbs AirwayPlus 1 kg

  Airway Plus i sin ursprungliga form är utmärkt för rutinmässigt underhåll av luftvägarna. Denna prisvärda produkt hjälper till att bibehålla rena luftvägar, lugnar halsen och upprätthåller normala slemhinnor och normal andning. AirwayPlus Liquid verkar snabbt och AirwayPlus är en bra lösning för långtidsvård. Kan kombineras med ImmunPlus eller PolleneX för säsongsbetonat underhåll efter behov.
 • Foran Shy Feeder B-vitamin product, 5 l

  Välsmakande sirapsbaserat vitamin B tillskott. Utmärkt för hästar som tränas hårt, transporteras eller fäller. Teknisk beskrivning: Shy Feeder-B-vitaminblandning, 5 L.
 • Zosfor Foran 2.5 kg

  Fodertillskott innehållande bioflavoner för att bibehålla kapilärernas normala byggnad i lungorna och därigenom underlätta andningen.
 • Global Herbs Dust-X 500 g

  Dust-X hjälper till att bekämpa andningsproblem orsakade av dammig miljö. Precis som vi människor har hästar ibland svårt med dammiga miljöer. Det kan ibland börja en möglig höbal eller till och med när din veterinär har behandlat en annan viral infektion. Om din häst reagerar i dammiga miljöer kan Dust-X vara ett utmärkt tillskott i foderstaten.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.