Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • BETTA Life PharmaQuin Joint Complete HA Equine 1 kg

  BETTA Life PharmaQuin Joint Complete HA Equine 1 kg
  Räcker upp till 100 dagar för en häst på 600 kg. Egenskaper: * Den vanligaste orsaken till problem hos hästar, enligt veterinärer och hästspecialister, är ledproblem * Innehåller högsta specifikationen på marknaden för att stödja utveckling och underhåll av friska leder * Alla typer av motion, speciellt under en längre period, orsakar mikroskador på muskler och skelett * Hästar i alla åldrar kan tyvärr få ledbesvär * Många faktorer såsom motion och skada kan också leda till en nedbrytning av den naturliga regenereringsprocessen * Där skador börjar uppväga rehabilitering * Detta kan resultera i obehag, stelhet och andra ledbesvär * Specialisering i en viss disciplin gör att samma muskler och leder används upprepade gånger, vilket kan orsaka skador utöver naturlig reparering, liknande belastningsskador hos människor * Genom att ge dinhäst fodertillskott för lederna hjälper du till att balansera denna
 • Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron

  Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron
  Hyaluron 100Smörjer kroppens alla leder - varje dagVIMITAL® Hyaluron 100 ? är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns iledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln avnäring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Undervila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskansina egenskaper.Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionenoch slitaget på leden ökar.Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder.ANVÄNDNINGBehovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder.Från 12-14 års ålder
 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.

Fler tips på hästfoder

 • D-Tox NAF Pulver 500 g

  D-Tox NAF Pulver 500 g
  D-Tox från NAF är ett fodertillskott som främjar optimal hälsa för alla hästar och ponnyer. Utfodras när hästens hälsotillstånd är påfrestat. Vikt: 500 gram.
 • Trikem Sport Trikem Vimital Joint Rebuild, 4000 g

  Trikem Sport Trikem Vimital Joint Rebuild, 4000 g
  Ledtillskott med Glukosamin + Chondroitin + MSM Vimital Formär ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggstenarna för rehabilitering av stela leder. Har vid försök visat goda resultat med förbättrad rörlighet hos slitna hästar. Glucosamin - medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Chondroitinsulfat - förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning. MSM - medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen, genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter. Teknisk beskrivning: DOSERING:60 ml/dag till stor häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker till en rehabiliteringsperiod i 14 dagar per
 • Emin SynoviCort 650 gram

  Emin SynoviCort 650 gram
  Effektivt kvalitetstillskott av Hyaluronsyra (Tuppkam). Rekommenderas ofta som komplement eller som ersättning till glukosamin. SynoviCort? är ej belagt med någon karenstid före tävling.
 • Fodertillskott NAF Oestress, 1 l

  Fodertillskott NAF Oestress, 1 l
  NAF Oestress är ett tillskott med munkpeppar, kramplösande örter och magnesium för ston med besvärlig brunstperiod. Oestress hjälper ditt sto att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av och må bättre. NAF Oestress finns även i pulverform
 • Hästfoder Krafft Performance, 20 kg

  Hästfoder Krafft Performance, 20 kg
  Ett kompletteringsfoder som säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer hos alla hästar. Genom en patenterad naturlig process (SPC) har fodret egenskaper som ger en snabbare normalisering av vätskebalansen och påskyndar återhämtning efter träning.
 • Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg
  Krafft Sensitive Muesli är ett hälsosamt och smakfullt kompletteringsfoder i müsliform för hästar i lätt eller normalt arbete (den grupp som de flesta av landets hästar tillhör). Fodret är havrefritt.
 • Foran Shy Feeder B-vitamin product, 2,5 l

  Foran Shy Feeder B-vitamin product, 2,5 l
  Välsmakande sirapsbaserat vitamin B tillskott. Utmärkt för hästar som tränas hårt, transporteras eller fäller. Teknisk beskrivning: Shy Feeder-B-vitaminblandning, 2,5 L.
 • BioGlucomin+HA Biofarmab 2 kg

  BioGlucomin+HA Biofarmab 2 kg
  Bioglucomin + HA är ett tillskott innehållande högkoncentrerad glukosamin med inulin och hyaluronsyra som är en naturlig produkt av läkemedelskvalitet, som även har extra hög upptagningsförmåga.
 • Hästfoder Granngården Protein Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Granngården Protein Koncentrat, 20 kg
  Protein Koncentrat ges i första hand till växande hästar, dräktiga eller digivande ston, men även till normalpresterande hästar som utfodras med en stor andel grovfoder med låg eller medelhög proteinhalt. Fodret har en hög halt av kvalitetsprotein samt innehåller en väl balanserad mineral- och vitaminblandning för att passa svenska grovfoder. Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.  OBS! Vid köp av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.
 • Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg

  Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg
  Equi-Jewel är ett lättsmält hästfoder med ett högt innehåll av kalorier och protein som tagits fram särskilt för att understödja muskelbyggnad och hull hos alla typer av hästar. Fodret är baserat på stabiliserat riskli med ett högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll.
 • Hästfoder Granngården Elit Fiber, 20 kg

  Hästfoder Granngården Elit Fiber, 20 kg
  Granngården Elit Fiber är ett fiberrikt kompletteringsfoder för tävlingshästar, konvalescenter eller seniora hästar. Hästfodret har en hög halt av fett och fibrer som ger skonsam energieffekt samt en låg halt av stärkelse och socker för känsliga hästar. Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.
 • B-vitamin NAF Flytande 1 liter

  B-vitamin NAF Flytande 1 liter
  B-vitamin från NAF med en flytande formula som är fritt från socker och färgämnen. Rekommenderas särskilt vid hård träning samt vid pälssättning och pälsfällning. Volym: 1 liter.
 • Global Herbs StrongBone 1 kg

  Global Herbs StrongBone 1 kg
  Örterna i StrongBone hjälper till att säkerställa en perfekt balans mellan behovet av kalcium, magnesium och fosfor, de viktigaste mineralerna för utveckling av skelettet. Det är också värt att ge GlobalVite för en källa till andra viktiga mineraler, men även foderstater som saknar kalcium, kan bli dugliga om StrongBone tillsätts som ett kosttillskott. Örterna i StrongBone verkar genom att fästa sig på mineralerna i fodret och stödjer en effektiv matsmältning.
 • Shy Feeder B Foran 2,5 lit

  Shy Feeder B Foran 2,5 lit
  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, tex vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 20 kg
  Ett pelleterat mineralfoder som ger föl, unghästar och avelsston samt betande hästar ett balanserat intag av de mineraler och spårämnen som är speciellt viktiga för dem. 
 • Global Herbs LamiPro Supplement 1 l

  Global Herbs LamiPro Supplement 1 l
  LPSär ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning ochen normal leverfunktion.
 • Garlic Emin 1,0 kg

  Garlic Emin 1,0 kg
  Fodertillskott bestående av 100 % naturligt vitlökspulver. Tillskottet har en naturlig förmåga att motverka förkylningar och infektioner.
 • Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg

  Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg
  Think Calmär smart utvecklat för att hjälpa hästen att hålla sig lugn i varje situation med hjälp av en snabbverkande 3 i 1-formula, som riktar sig mot nerv-, hormon- och matsmältningssystem.
 • Horze Hästgodis - Morot

  Horze Hästgodis - Morot
  Kosttillskott för hästar. Nettovikt: 1 kg. Teknisk beskrivning: Sammansättning: Vetekli, havrekli, korn, kalciumkarbonat, majs, sockerrörsmelass, 2,8 % morotsrester (torkade), 0,1 % morötter (torkade). Tillsatser per kg: Näringstillsatser: 930 mg järn (E1, järn-(III)-oxid.). Näringsspecifikation: Råprotein 10,70 %, råoljor och fetter 3,20 %, råfiber 10,00 %, råaska 12,00 %, kalcium 3,10 %, fosfor 0,54 %, natrium 0,13 %. Användning:Utfodringsinstruktioner: Upp till 200 g per djur och dag. Notera: Förvaras svalt och torrt, skyddas mot direkt solljus. Batchnummer/bäst före datum: Se separat tryck.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Pasture Mix, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Pasture Mix, 20 kg
  Pasture Mix är en välsmakande, fiberrik müsliblandning från Dodson & Horrell med ett lågt energi- (kalori) och proteininnehåll och högt fiberinnehåll. Hästfodret passar till lättfödda hästar i lätt arbete och hästar med tendens till stress. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Cavalor Bronchix Pulmo Paste 6 x 60 g

  Cavalor Bronchix Pulmo Paste 6 x 60 g
  Egenskaper: * Fodertillskott till hästar * Mix av viktiga oljor * Cavalor Bronchix Pulmo är en produkt för pulmonellt stöd och elasticitet under träning * Cavalor Bronchix Pulmo stöder inte bara elasticitet utan rensar också luftvägarna Teknisk beskrivning: Råprotein 4,5 %. Råfett 0,3 %. Råaska 7 %. Råfiber 2%. Användning:Användning: 1/3 - ½ spruta dagligen, i minst 5 dagar. ½ spruta dagen före den ökade arbetsbelastningen. ½ - 1 spruta på dagen för den ökade arbetsbelastningen (eller kvällen före). Förvaring och förpackning: Sprutor med 60 g. Förvara torrt och i temperaturerfrån 5°C till 25°C i normala utrymmen. Kan användas fram till 2 år efter produktionsdatum.
 • Fiberplex 0,9 kg

  Fiberplex 0,9 kg
  Dietiskt fodertillskott till häst. Motverkar kroniska matsmältningsstörningar.
 • Fodertillskott NAF Devil's Relief, 1 l

  Fodertillskott NAF Devil's Relief, 1 l
  NAF Devil’s Relief är ett fodertillskott med djävulsklo, kraftfulla antioxidanter och MSM som ger lindring till äldre hästar, vid mindre skada, bristningar och svullnader. Observera att djävulsklo ej ska ges till dräktiga ston
 • Horse Master HorseMaster Hargophyt - djävulsklo, 1 L

  Horse Master HorseMaster Hargophyt - djävulsklo, 1 L
  Harpagophytum"djävulsklo". HARGOPHYT rekommenderas för hästar och ponnyer som lider av led- och muskelproblem och kan även främja behandlingen av artros hos hästar. Egenskaper:Harpagophytum har genom alla tider varit känd för sina naturligt lindrande egenskaper.HARGOPHYT är ett kosttillskott för flexibilitet hos äldre och stela hästar.HARGOPHYT lindrar hästar som är stela i början eller slutet av en träning. Teknisk beskrivning: Fukt 99%.Råprotein 0,1%.Råaska
 • Hästfodertillskott BioGlucomin Competition 450 g

  Hästfodertillskott BioGlucomin Competition 450 g
  Fodertillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar.
 • Horse Master HorseMaster Red Power, 1 L

  Horse Master HorseMaster Red Power, 1 L
  Energilösningen. RED POWER-formulan berikad på multivitaminer och mineraler, täcker alla nödvändiga behov hos tävlings- och kapplöpningshästar som utsätts för intensiv och långvarig ansträngning. Innehåller betydande mängder järn, B-vitaminer inklusive folsyra, samt mineralerna koppar ochkobolt som är viktiga faktorer i produktionen och förnyelse av röda blodkroppar som transporterar syre till vävnader.RED POWER är speciellt utvecklat för att stödja förbättringen av hästens prestation.Kan ges till anemiska och tillfrisknande hästar som hjälp att återhämta sig. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Vatten, magnesiumsulfat, kaliumklorid, kalciumkarbonat,sorbitol, natriumbikarbonat, yucca Schidigera.Analytiska beståndsdelar:Protein (min.) 8%.Fiber (max) 2%.Fett (min) 1%.Aska (min) 3,5%.|Magnesium 0,06%|Kalium 0,31%|Tillsatser per kilo|Vitaminer:|E672 A-vitamin 786 870 lE|E671 D3-vitamin 110 140 IE|3a700 E-vitamin 1 090 IE|B12-vitamin: 3 720
 • Global Herbs Gut Support 1 kg

  Global Herbs Gut Support 1 kg
  Denna Gut Support prebioticär en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. Gut Support är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. Gut Support kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner ivikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också Gut Support om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. Gut Support stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • Farnam Sand Clear 99, 9 kg

  Farnam Sand Clear 99, 9 kg
  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • Brinicombe Equine Think TLC - 4 liter

  Brinicombe Equine Think TLC - 4 liter
  Detta unika fodertillskott i flytande form har utvecklats för att ge hästen allt den behöver, i form av ett lättanvänt tillskott.
 • Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L

  Fodertillskott Krafft Linseed Oil, 1 L
  Linseed Oil från Krafft är en linfröolja som tillför koncetrerad energi i skonsam form, till exempel till hästar med muskelproblem eller hästar som är svåra att hålla i hull. 
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B, 1 l

  Fodertillskott Krafft Vitamin B, 1 l
  Krafft Vitamin B är ett flytande fodertillskott som säkrar intaget av vitaminer ur B-komplexet, vilka har en viktig funktion bland annat vid hästens energiutvinning. Krafft Vitamin B finns även i fast form.
 • E-Jolt Emin 1000 gram

  E-Jolt Emin 1000 gram
  E-vitaminpulver E-Jolt med naturlig E-vitamin, i en ny och effektiv doseringsmodell där doseringen styrs efter träningsintensitet.
 • Hilton Herbs HiltonHerbs Senior Horse 1kg Tub

  Hilton Herbs HiltonHerbs Senior Horse 1kg Tub
  Allroundstöd för seniorhästen. Senior Horse är ett torrt kosttillskott som innehåller örter som hagtorn, älggräs och kardborre, och är idealiskt för den äldre hästen eller ponnyn. Den flytande motsvarigheten av Senior Horse Gold, används ofta först tack vare dess snabbare initiala absorption(dessa båda bör inte ges tillsammans). Åldrande är en naturlig process och idag kan våra seniorhästar upprätthålla en god livskvalitet långt över 20-årsåldern med hjälp av veterinär är så behövs, hovslagare, tandläkare och inte minst en lämplig foderstat. Det här kosttillskottetkan ges samtidigt som vårt Cush X-sortiment. För vissa hästar och ponnyer, kan vårt Multi-Flex-sortiment vara lämpligare tack vare dess örtbaserade formula. Egenskaper: * Normal matsmältning * Ett hälsosamt cirkulationssystem * Smidiga leder och muskler * För att stödja lever och njure Teknisk
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   OBS! Vid köp av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.
 • Horse Master HorseMaster Hoof Repair, vätska, doseringsflaska, 1 L

  Horse Master HorseMaster Hoof Repair, vätska, doseringsflaska, 1 L
  Flytande biotin. Hoof Repairär ett värdefullt fodertillskott för hovvård på föl och åringar samt för alla hästar med dålig hovkvalitet i form av sköra, spruckna eller långsamt växande hovar eller svag hovvägg. Hoof Repair hjälper till att hålla hovarna friska med hjälp av balanserad och näringsrika mängder biotin, metionin och zink i välsmakande form.Använd Hoof Repair i 4-6 månader för bästa resultat. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Glukos, propylenglykol.Analytiska beståndsdelar:Råprotein 6,4%.Råfiber:
 • Fodertillskott Krafft Biotin, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Biotin, 3 kg
  Krafft Biotin är ett pelleterat och lättdoserat kompletteringsfoder med Biotin. Tillskottet skapar de rätta förutsättningarna för god hovkvalitet.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Honey + Vitamin C, 1 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Honey + Vitamin C, 1 l
  En välgörande kombination av örter, honung och c-vitamin för hästens mun, näsa och svalg. Blandas i fodergivan eller ges direkt i munnen.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 1 l

  Fodertillskott Trikem Vimital Multi Pro Balance, 1 l
  Vimital Multi Pro Balance är ett komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.
 • Horse Master HorseMaster Equisport Performance - 10 kg hink

  Horse Master HorseMaster Equisport Performance - 10 kg hink
  Fodertillskott - mineraler för presterande hästar. EQUISPORT PERFORMANCE är ett mineraltillskott.Vitaminer, spårämnen och aminosyror för att täcka behovet hos presterande hästar.Egenskaper:EQUISPORT PERFORMANCE innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium och kelaterade spårämnen speciellt framtaget för aktivt presterande hästar. Teknisk beskrivning: Kalciumkarbonat, sockerrörsmelass, fodervete, dikalciumfosfat, monokalciumfosfat, natriumklorid, monodicalcium, fosfat, extruderade linfrön, magnesiumoxid, rapsolja, socker | Analytiska beståndsdelar: | Råaska 64% | Kalcium 12% | Fosfor 3% | Magnesium 3% | Natrium 2% | Svavel 0,5% | Tillsatser per kilo: | Vitaminer: | E672 A-vitamin 410 000 UI | E671 D3-vitamin 50 000 UI | 3a700 E-vitamin 7 000 UI | C-vitamin 1 000 mg | 3a314 niacin 600 mg | B2-vitamin 400 mg | B1-vitamin 250 mg | 3a831 B6-vitamin 40 mg | Biotin 10 mg | Aminosyror: | L-lysinmonohydroklorid 15 000 mg | 3c301 DL-metionin 7 500 mg
 • Farnam Sand Clear 99, 22,65 kg

  Farnam Sand Clear 99, 22,65 kg
  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • BioGlucomin 450 g

  BioGlucomin 450 g
  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose för häst. Näringstillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar.
 • Fodertillskott NAF EnerG, 2 l

  Fodertillskott NAF EnerG, 2 l
  Fodertillskott NAF EnerG är rikt på järn, zink, koppar och ett brett spektrum av B vitamin till stöd för energiomsättningen. Tillskottet är perfekt att ge vid uthållighetsdicipliner och till hästar som lätt tappar i blodnivå.
 • Fodertillskott Trikem Vimital E-plus, 1000 g

  Fodertillskott Trikem Vimital E-plus, 1000 g
  Trikem Vimital E-Plus är ett komplett E-vitamintillskott med selen som behövs för att hästen ska kunna metabolisera E-vitaminen. Innehåller lysin och metionin som är viktiga essentiella aminosyror som bland annat bygger upp och reparerar muskler, ben och mjuka vävnader.
 • EnerG NAF Flytande 2 liter

  EnerG NAF Flytande 2 liter
  EnerG från NAF är ett fodertillskott rikt på järn som är avsett för tävlande eller hårt arbetande hästar. Utfodras efter all sorts påfrestning som resulterar i utmattning och dåliga blodvärden. Volym: 2 liter.
 • Hilton Herbs Releaf Gold, 1 l

  Hilton Herbs Releaf Gold, 1 l
  Releaf Goldär ett snabbabsorberande, flytande kosttillskott som innehåller djävulsklorot, älggräs och vit poppel. Relief Gold är idealiskt att ha till hands i sadelkammaren och kan användas vid både enstaka tillfällen eller längre perioder, även om vårt Multi-Flex-sortiment är mer lämpligt för hästar. Egenskaper: * Led- och muskuloskeletal hälsa * Hästar benägna att få fång Teknisk beskrivning: Ingredienser: 1:3 tinkturer av: Djävulsklorot (Harpagophytum procumbens). Älggräsört (Filipendula ulmaria). Vitpoppelbark. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Kan ges direkt i munnen med spruta, om till exempel inget foder ges under sommaren. Fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan dusänka den
 • Horse Master HorseMaster Equisport Yearling - 3 kg hink

  Horse Master HorseMaster Equisport Yearling - 3 kg hink
  Mineraltillskott för åringar. EQUISPORT PERFORMANCE innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium och kelaterade spårämnen speciellt framtaget för unghästar.Traditionellt foder (hö och spannmål) innehåller inte tillräckliga mängder essentiella näringsämnen för en harmonisk och regelbunden skelettutveckling. Egenskaper:Equisport Yearling är ett mineraltillskott med god balans mellan kalcium/fosfor.Equisport Yearling innehåller essentiella näringsämnen för god skelettutveckling och tillväxt.- Rekommenderas särskilt för unghästar.- Muskelutveckling.- Benbildning och benmineralisering.- Hjälper mot tillväxtproblem.- Optimerar matsmältningen (innehåller MOS och jästkulturer).- Ges från 10 månader till fullt utvecklad. Teknisk beskrivning: Dikalciumfosfat, krossad vete, kalciumkarbonat, pressade sojabönor, melass, magnesiumoxid, natriumklorid, spårämnen, vegetabilisk olja, vitaminer, torrjäst, kolinklorid | 26C01.10104FTR0912V01 | Analytiska
 • Fodertillskott Dodson and Horrel Perfect Gentleman, 1 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrel Perfect Gentleman, 1 kg
  Hormonförändringar kan ofta orsaka beteendeförändringar hos din häst vilket kan skapa hanteringsproblem. Dodson & Horrell Perfect Gentleman är en örtblandning speciellt framtagen för hingstar och valacker med beteendeproblem.
 • Sectolin Montana Bronchiaal Kruid, 3 kg

  Sectolin Montana Bronchiaal Kruid, 3 kg
  Kompletterande foder för hästar. Friska luftvägar är viktigt för god uthållighet och hästens välbefinnande! Montana är en läcker blandning av örter för upprätthållande av friska luftvägar. Montana innehåller en blandning av naturliga ingredienser som stimulerar aptiten, reglerar matsmältningen och uppmuntrar avlägsnande av gifter. Detta gynnar hästens allmäntillstånd. Användning:Utfodringsriktlinjer (per djur per dag): Häst: 80 - 120 gram, Föl: 30 - 60 gram (ett mått = ca. 25 gram). Förvaring: I sluten förpackning på en torr plats.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead