Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron

  Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron
  Hyaluron 100Smörjer kroppens alla leder - varje dagVIMITAL® Hyaluron 100 ? är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns iledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln avnäring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Undervila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskansina egenskaper.Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionenoch slitaget på leden ökar.Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder.ANVÄNDNINGBehovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder.Från 12-14 års ålder
 • Trikem Sport Trikem Vimital Joint Rebuild

  Trikem Sport Trikem Vimital Joint Rebuild
  Ledtillskott med Glukosamin + Chondroitin + MSM Vimital Formär ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggstenarna för rehabilitering av stela leder. Har vid försök visat goda resultat med förbättrad rörlighet hos slitna hästar. Glucosamin - medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Chondroitinsulfat - förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning. MSM - medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen, genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter.ANVÄNDNINGRekommenderas till yngre hästar efter hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hästar medbegynnande ledstelhet p.g.a att de
 • Chondriglucos Emin 1000 gram

  Chondriglucos Emin 1000 gram
  Chondriglucos 1000 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Hästgodis Delizia äpple, 3 kg

  Hästgodis Delizia äpple, 3 kg
  Naturligt hästgodis från Delizia med smak av äpple. Kladdar inte och är perfekt att ha i fickan.

Fler tips på hästfoder

 • Oestress NAF Pulver 500 g

  Oestress NAF Pulver 500 g
  Oestress Pulver från NAF är ett lugnande fodertillskott som hjälper ston att balansera sin brunstcykel på naturlig väg. Tillförs till stons dagliga fodergiva under våren och sommaren, dosen kan ökas i samband med brunstcykeln. Vikt: 500 gram.
 • Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg

  Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg
  Think Calmär smart utvecklat för att hjälpa hästen att hålla sig lugn i varje situation med hjälp av en snabbverkande 3 i 1-formula, som riktar sig mot nerv-, hormon- och matsmältningssystem.
 • Shy Feeder B Foran 20 lit

  Shy Feeder B Foran 20 lit
  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, exempelvis vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • Chevinal Foran 1 l

  Chevinal Foran 1 l
  Chevinal är ett flytande, dagligt fodertillskott som är framtaget för att tillgodose tävlings- och prestationshästars behov.
 • Cavalor Vitaflor 365, 2 kg

  Cavalor Vitaflor 365, 2 kg
  Cavalor Vitaflor 365är en unik lösning som optimerar tarmfloran så att näringsupptaget maximeras. Det förebygger försurning i tarmen och hjälper hästen att gå upp i vikt. Perfekt vid återhämtning efter antibiotikabehandling.AnvändningsområdeTarmarna absorberar all nödvändig näring för kroppen. Därför är optimal funktion i tarmarna absolut nödvändigt för att må bra. Genom att optimera tarmfloran kan näringsupptaget maximeras och på så sätt stärka immunförsvaret. Det finns många faktorer som kan störa balansen i tarmarna som t ex stress, vissa läkemedel, kraftfoder etc. Tjocktarmen har en mycket viktig roll i hästens matsmältningssystem. Hästens naturliga diet består i huvudsak av grovfoder som gräs och hö. När vi kräver mer av våra hästar växer behovet för kraftfoder i form av spannmålsblandningar (höga halter av stärkelse). Tunntarmen kan ofta inte bearbeta stärkelse helt, vilket leder till att en viss mängd fortsätter till tjocktarmen. Där omvandlas stärkelsen till
 • Örtblandning Magen-Fit för Ämnesomsättning Höveler 800 g

  Örtblandning Magen-Fit för Ämnesomsättning Höveler 800 g
  Örtblandningen Magen-Fit från Höveler ger god hjälp vid ämnesomsättningsproblem och vattnig avföring. Mag-tarm-örterna stödjer hästens cellfunktion och dess fysiologiska ämnesomsättning. Örterna som använts i blandningen har apotekskvalitet och uppfyller därför höga kvalitetskrav gällande både renhet och innehåll.
 • Emin B-Vitamin 2500 ml

  Emin B-Vitamin 2500 ml
  Marknadens mest kompletta och prisvärda B-vitamintillskott. Innehåller samtliga B-vitaminer i en så hög styrka att vid en dagsgiva på bara 30 ml får din häst mer än 100% av dags behovet (RDI) av samtliga B-vitaminer. Teknisk beskrivning: Contents in product: Vitamin per 100 g per 1000 g % av DRI* B1-vitamin 216,6 mg 2166 mg 108 B2-vitamin 260 mg 2600 mg 104 B6-vitamin 180 mg 1800 mg 108 B12-vitamin 0,2 mg 2 mg 120 Niacin 616,6 mg 6166 mg 105 Pantotensyra 292 mg 2920 mg 117 Folic acid 173,3 mg 1733 mg 104 *Percentage of Dietary Reference Intake for average sized horse if 30 ml is supplemented.
 • Hilton Herbs Multi-Flex Gold 1 l

  Hilton Herbs Multi-Flex Gold 1 l
  Optimal rörlighet. Multi-Flex Gold är ett snabbabsorberande, flytande kosttillskott som innehåller örter som djävulsklorot och nässlor. Dess torra motsvarighet, Multi-Flex, var det första kosttillskottet som Hilary Self, Medical Herbalist/Co-Director, tog fram och tillsammans är de några av våramest sålda örtkosttillskott för hästar och ponnyer. Efter första användningen kan du gå vidare till den torkade motsvarigheten av MultiFlex (du bör inte ge båda tillsammans). Hästägare kan också välja att ibland använda vårt Releaf Gold tillsammans med ett av dessa kosttillskott, när det krävs ytterligare stöd. Multi-Flex kan ges tillsammans med vårt Cush X-sortiment. Multi-Flex-sortimentet kan vara lämpligare i vissa fall än vårt Senior Horse-sortiment. Välkommen att kontakta helpline@hiltonherbs.com för ytterligare råd. En av våra aktuella produkter Ezee Arnica,TLC eller Muscle Magic, är perfekt att använda tillsammans med detta kosttillskott för rörlighet
 • Äppelcidervinäger Biofarmab 5 liter

  Äppelcidervinäger Biofarmab 5 liter
  Ren äppelcidervinäger av högsta kvalitet, som fungerar som ett naturligt fodertillskott för häst.
 • Pharmacare Pharma Joint Balance , 1kg

  Pharmacare Pharma Joint Balance , 1kg
  Best before 1.7.2018 Kompletteringsfoder som stödjer ledfunktion och -hälsa. Rikt på näringsämnen som främjar ledernas hälsa. Lämpligt för bibehållande av ledernas rörlighet hos äldre, stelare hästar. Innehåller glukosamin, kondroitinsulfat, vitaminer, aminosyror och mineraler, som är viktiga för normal ledfunktion. Egenskaper: * Innehåller glukosamin och kondroitinsulfat (96 timmar)/Rikt på vitaminer och mineraler/För leder Teknisk beskrivning:"Ingredients: Ingredients / Ainesosat / Ingredienser:.
 • Brinicombe Equine Think Calm - 5 kg

  Brinicombe Equine Think Calm - 5 kg
  Think Calmär smart utvecklat för att hjälpa hästen att hålla sig lugn i varje situation med hjälp av en snabbverkande 3 i 1-formula, som riktar sig mot nerv-, hormon- och matsmältningssystem.
 • Djävulsklo Biofarmab 600 g

  Djävulsklo Biofarmab 600 g
  Fodertillskott som innehåller den naturliga örten djävulsklo. Utfodras i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörligheten hos äldre hästar. Vikt: 600 gram.
 • Sectolin Montana Bronchial Herbs, 1 kg

  Sectolin Montana Bronchial Herbs, 1 kg
  Fodertillskott för hästar. Friska luftvägar är viktigt för god uthållighet och hästens välbefinnande! Montana är en läcker blandning av örter för upprätthållande av friska luftvägar. Montana innehåller en blandning av naturliga ingredienser som stimulerar aptiten, reglerar matsmältningen och uppmuntrar avlägsnande av gifter. Detta gynnar hästens allmäntillstånd. Teknisk beskrivning: 1 kg.
 • Sectolin Apple Vazuintjes New, hästgodis, 1 kg

  Sectolin Apple Vazuintjes New, hästgodis, 1 kg
  Vazuintjes Appleär hälsosamt, kalorifattigt hästgodis med mineraler, örter och läcker äppelsmak. Dessutom främjar Vazuintjes Apple en god matsmältning. Teknisk beskrivning: Finns i 1 kg.
 • Blue Hors Feed Support 1 l

  Blue Hors Feed Support 1 l
  Linoljebaserat tillskott för hästar. Särskilt lämpligt vid ändring av foderstaten. Ger stabilare blodsocker vilket ökar prestation och uthållighet.Linolja har en unik kombination av fettsyror som är mycket fördelaktig för hästar och innehåller en hög koncentration av omega 3-fettsyror. För god matsmältning, frisk och glänsande päls. Egenskaper: * Kallpressad linolja med höga halter av omega 3-fettsyror * Ger en glänsande päls och har särskilt positiv effekt på hudproblem * Främjar matsmältningen Teknisk beskrivning: Analytiska beståndsdelar:Råprotein 0,5 %.Råfett 47,2 %.Råfiber 0%.Råaska 0 %.Vatten 46,8 %.Ingredienser:Kallpressad linolja med en lösning av kalciumsalter av fettsyror.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l

  Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l
  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • B-vitamin Emin 1 Liter

  B-vitamin Emin 1 Liter
  B-vitamintillskott från Emin som innehåller alla de B-vitaminer som din häst behöver.
 • Shy Feeder B Foran 2,5 lit

  Shy Feeder B Foran 2,5 lit
  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, tex vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • Kentucky Karron Oil Foran 5 liter

  Kentucky Karron Oil Foran 5 liter
  Kentucky Karron Oil är ett linoljebaserat fodertillskott till häst som befrämjar matsmältningen. Tillskottet har hög upptaglighet tack vare små fettmolekyler.
 • SynoviCort Emin 650 gram

  SynoviCort Emin 650 gram
  SynoviCort? 650 gram från Emin är ett effektivt kvalitetstillskott av Hyaluronsyra (Tuppkam). Det rekommenderas ofta som komplement eller som ersättning till glukosamin. SynoviCort? är inte belagt med någon karenstid före tävling.
 • Hilton Herbs Cush X 1 kg

  Hilton Herbs Cush X 1 kg
  Hjälper vid pälsfällning. Hilton Herbs Cush X är ett kliniskt provat och testat stödjande fodertillskott för hästar och ponnyer, formulerat för att upprätthålla ett balanserat endokrinsystem oavsett deras ålder. Hästägare har rapporterat goda resultat med detta tillskott, särskilt hosäldre hästar och ponnyer som har problem vid hårfällning vår och sommar. Teknisk beskrivning: Innehåll: Vitex Agnus castus-frö, getruta, blåbär, kronärtskocka, mjölktistelfrö, guldris. Användning:Dosering: Hilton Herbs Cush X bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Upp till 127 cm: 1 mått dagligen. 128 cm - 147 cm: 2 mått dagligen. 148 cm - 157 cm: 3 mått dagligen. 158 cm - 167 cm: 4 mått dagligen. Från 168 cm och däröver: 4-5 mått dagligen. Mängden örter du behöver ge äri allmänhet beroende av höjden på din häst, med viss
 • Power 2 Win Foran 60 ml

  Power 2 Win Foran 60 ml
  Unikt fodertillskott för hästar som innehåller 100 % smältbart protein uteslutande i peptidform.
 • Excellent Dog Flex, 250 ml

  Excellent Dog Flex, 250 ml
  Dog Flexär perfekt för vård och underhåll av leder och starka senor, ledband och skelett! Kompletterande foder för hundar. Dog Flex innehåller MSM, hydrolyserad kollagen typ II, glukosamin (HCL), kondroitinsulfat, vitamin C och kroppsvårdande hyaluronsyra. Dog Flex stärker senor, ledband och stöder underhållet av brosk. Dog Flex är väl lämpat som underhåll för äldre hundar. Kollagen fungerar snabbt till lederna inom 7 dagar. Hunden kommer att kunna hoppa smidigt. Egenskaper: * Äldre hundar * Dräktiga hundar * Överviktiga hundar * Aktiva hundar Användning:Utfodringsanvisning: Första 7 dagarna: Hund: 10 ml per 10 kg kroppsvikt per dag. Blanda med mat. Underhåll: Hund: 5 ml per 10 kg kroppsvikt per dag. Blanda med mat. Ge endast i samråd med din veterinär vid dräktighet och digivning.
 • Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 1kg

  Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 1kg
  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • Foran Shy Feeder B-vitamin product

  Foran Shy Feeder B-vitamin product
  Välsmakande sirapsbaserat vitamin-B tillskott. Utmärkt för hästar som tränas hårt, transporteras eller fäller. Teknisk beskrivning: Shy Feeder-B-vitaminblandning 1L.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Max ProBact, 6x10 g

  Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Max ProBact, 6x10 g
  Nyttiga bakterier och fiber som snabbtåterställer balansen i tarmens mikroflora. Sänker pH-värdet och begränsar utvecklingen av toxiska bakterier. Förbättrar matsmältning och ökar näringsupptaget. Innehåller endast naturliga bakterier och prebiotisk fiber. MaxProbact innehåller mycket hög koncentration av nyttiga bakterier som skyddas av mikrokapsling under passagen genom magsäcken. I tarmen löses kapslingen upp och de frystorkade bakterierna aktiveras och etablerar sig i tarmfloran. Nyttiga bakterier skapar en tarmmiljö som motverkar toxiska bakterier och skyddar tarmslemhinnan. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL: Encapsulated lactic acid bacteria - 10e8 stInulin - 10 g. Förpackning med 6 doseringspåsar. Användning:För hundar med lös avföring eller diarré. Ges även förebyggande vid hårt arbete, miljöombyte, rehabilitering och tarmpåverkande medicinering.Vid diarré ska tydlig effekt märkas inom 1-2 dygn, annars bör veterinär
 • Excellent Cat Flex, 250 ml

  Excellent Cat Flex, 250 ml
  Cat Flexär perfekt för vård och underhåll av leder och starka senor, ledband och skelett. Kompletterande foder för katter. Cat Flex innehåller MSM, hydrolyserad kollagen typ II, glukosamin (HCL), kondroitinsulfat, vitamin C och kroppsvårdande hyaluronsyra. Cat Flex stärker senor, ledband och stöder underhållet av brosk. Cat Flex är väl lämpat som underhåll för äldre katter. Minskad rörlighet genom obehag är inte alltid synlig. Kollagen fungerar snabbt i leder för synliga resultat. Egenskaper: * Utmärkt för * Äldre katter * Dräktiga katter * Överviktiga katter * Aktiva katter Användning:Utfodringsanvisning: Första 7 dagarna: Katt: 10 ml per dag blandas i maten. Underhåll: Katt: 5 ml per dag blandas i maten. Ge endast i samråd med din veterinär vid dräktighet och digivning.
 • B-vitamin NAF Flytande 1 liter

  B-vitamin NAF Flytande 1 liter
  B-vitamin från NAF med en flytande formula som är fritt från socker och färgämnen. Rekommenderas särskilt vid hård träning samt vid pälssättning och pälsfällning. Volym: 1 liter.
 • Master Muscle Biofarmab 60x20 g

  Master Muscle Biofarmab 60x20 g
  Master Muscle är ett dospackat fodertillskott för hästar som har svårt att sätta muskler. Kartongen innehåller 60 dagsgivor á 20 gram.
 • Emin E-Vitamin 1000 ml

  Emin E-Vitamin 1000 ml
  Potent tillskott av E-vitamin. Med tillskott av E-vitaminökar du på ett naturligt sätt kroppens förmåga att effektivt transportera syre till muskler och vävnader. E-vitamin som tillskott är mycket viktigt för att bygga muskler, men även för att kroppen skall hållas mjuk och smidig.
 • Farnam Quitt -, 1,7 kg

  Farnam Quitt -, 1,7 kg
  STOPPAR GARANTERAT att hästen biter på trä i 7 dagar! Det första fodertillskottet som visat sig hindra träbitning. Mycket smakligt fodertillskott som ger alla viktiga vitaminer, mineraler och fettsyror för att tillgodose hästens näringsbehov och minskar lusten att bita på saker. Studier har visat att 90 % av hästarna som fodrades Quitt® slutade att bita på trä inom en vecka. Ingen mer sprayning, målning eller kostsamma reparationer.
 • Emin Glucsamin Vegan 500 gram

  Emin Glucsamin Vegan 500 gram
  Glucosamin Pure Veganär ett helt rent tillskott av glukosamin sulfat. Glukosaminet är utvunnet ur majs och produkten innehåller inga tillsatser, bara rent glukosamin sulfat. Innehållet är certifierat och håller högsta kvalitet och renhet.
 • Horse Master HorseMaster Gastrix, 946 ml

  Horse Master HorseMaster Gastrix, 946 ml
  Mot magsår. Stress kan vara en faktor i utveckling av magsår hos hästar. GASTRIX är formulerad för att hästen ska slippa effekterna av syraansamling i matsmältningssystemet.GASTRIX är framställlt av växtextrakt.Äppelcidervinäger gynnar den allmänna hälsan och bidrar till att neutralisera frätande magsyra.Kål bidrar till att skydda och återbilda mag- och tarmkanalen samt lindra ärr i mage och tarm.GASTRIX är en unik formula för hästar med:- dålig aptit&prestation.- dålig eller torr päls.- viktminskning. Teknisk beskrivning: Aloe Vera, äppelcidervinäger, kålpulver, C-vitamin, MSM,kamomill, morotpulver, kanel, äppelpektin, druvfröextrakt,läkemalva, öljäst, lakritspulver, natriumklorid,zinkglukonat, kaliumsorbat, xantangummi. Analytiska beståndsdelar:Råaska: 1,17%.Råprotein 40%.Råfiber:
 • Emin Glucosamin Hund 150 gram

  Emin Glucosamin Hund 150 gram
  En av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Kroppens egen produktion av detta ämne avtar med med ålder och bör ges dagligen till äldre individer för att säkra halten av detta kroppsegna ämne. Emin Glucosamin tillverkas av skaldjur och håller en mycket hög halt glukosamin. Alla produkter innehållande glukosamin har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Chondriglucos Emin 150 gram

  Chondriglucos Emin 150 gram
  Chondriglucos 150 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Fiberplex 0,9 kg

  Fiberplex 0,9 kg
  Dietiskt fodertillskott till häst. Motverkar kroniska matsmältningsstörningar.
 • Hästgodis Effol 1 kg

  Hästgodis Effol 1 kg
  Välsmakande hårdtuggade pellets att använda som belöning.Innehåller vetekli, korn, havreskalkli, majs kaliumkorbonat och sockerrörmelass.
 • Equisalt Enriched 2 kg

  Equisalt Enriched 2 kg
  Equisalt Enriched är ett fodertillskott berikat med mineraler och spårämnen. Tillskottet har en hållbarhet på 36 månader. Vikt: 2 kg.
 • Hilton Herbs Senior Horse Gold 1 l

  Hilton Herbs Senior Horse Gold 1 l
  Allroundstöd för seniorhästen. Senior Horse är ett snabbabsorberande, flytande kosttillskott som innehåller örter som hagtorn, älggräs och kardborre, och är idealiskt för den äldre hästen eller ponnyn. Efter första användningen kan du gå vidare till den torkade motsvarigheten av Senior Horse(du bör inte ge båda tillsammans). Åldrande är en naturlig process och idag kan våra seniorhästar upprätthålla en god livskvalitet långt över 20-årsåldern med hjälp av veterinär är så behövs, hovslagare, tandläkare och inte minst en lämplig foderstat. Det här kosttillskottet kan ges samtidigt som vårt Cush X-sortiment. För vissa hästar och ponnyer, kan vårt Multi-Flex-sortiment vara lämpligare tack vare dess örtbaserade formula. Välkommen att kontakta helpline@hiltonherbs.com för ytterligare råd. Egenskaper: * Normal matsmältning * Ett hälsosamt cirkulationssystem * Smidiga leder och muskler * För att stödja lever och
 • Global Herbs LamiPro Supplement 500 ml

  Global Herbs LamiPro Supplement 500 ml
  LPSär ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning ochen normal leverfunktion.
 • Vitaminal NAF 2,5 liter

  Vitaminal NAF 2,5 liter
  Vitaminal från NAF är ett fodertillskott med en flytande formula som ger stöd för allmän god hälsa hos hästar och ponnyer. Tillförs till daglig fodergiva året om. Volym: 2,5 liter.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Max Glukosamin+, 450 g

  Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Max Glukosamin+, 450 g
  En naturlig produkt framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga. Glukosamin ingår naturligt i kroppen och deltar i bildandet av ledbrosk. Tillsatsen av Mangan främjar uppbyggandet (nybildandet) av brosk. MaxGlucosamin+ tas lätt upp i mag- / tarmkanalen då den föreligger som glukosaminsulfat. Sulfatentillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Glukosamin, är ett kroppseget ämne som finns i tex, brosk, senor och ligament. Stärker leder hos hundar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre hundar lider av stela leder. Formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget. Max Glucosamin+ innehåller inget socker. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Glukosaminsulfat-KCL - 550 mgMangan ? 0,4
 • Trikem Sport Trikem Vimital Hoof, 4000 g

  Trikem Sport Trikem Vimital Hoof, 4000 g
  Ökar hovens tillväxt och styrka Ett fodertillskott med Biotin, Zink, MSM och utvalda aminosyror. Samtliga ämnen igår i hovens uppbyggnad. Zinken är i kelaterad form (bunden till protein) som är lättupptagligt för hästen. Biotin är vedertaget ett bra tillskott för hästar med dålig hovkvalitet. VIMITAL BraHov är ett komplettet tillskott där Biotinet är kompletterat med alla de ämnen som behövs för att bygga god hovtillväxt. Teknisk beskrivning: DOSERING:30 ml/dag (ca 20 g) till stor häst (550 kg). En förpackning räcker 50 dagar. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL per 20g:Biotin 15 mg.Lecitin 500 mg.Metionin 1250 mg.Lysin 70 mg.Glycin 50 mg.Tyrosin 40 mg.Vitamin A 12500 IE.Vitamin D 2500 IE.Zink kelaterad 62,5 mg.Magnesium 410 mg.Fosfor 34 mg.Kalcium 25 mg.MSM 1250 mg. Användning:Har visat mycket bra effektpå hästar med dålig hovkvalitet och tillväxt. Minskar risken för hovsprickor och ger
 • Diopet Green-lipped mussel Pure Hund

  Diopet Green-lipped mussel Pure Hund
  Green-Lipped Mussel Pure innehåller näringsämnen och byggstenar som behövs för god ledhälsa på lång sikt. Det kan hjälpa till att ge din hund rörligheten och smidigheten åter. Produkten lämpar sig också för hundar som tränas hårt, som dagligen utsätts för stora påfrestningar och kan få problem med hälta, ömmande ryggar mm. Green-Lipped Mussel Pure från grönläppad mussla är ett idealiskt komplement till köttrika måltider eller våtfoder. Pulvret är helt naturligt och utan tillsatser. Det framställs ur den grönläppade musslans kött. Pulvret innehåller höga halter av naturliga, verksamma ämnen som glukosamin och kondroitin som kan främja uppbyggnaden av brosk, broskets smörjmedel, leder, senor och ligament. Dessutom är det rikt på omättade fettsyror och naturligt taurin. Grönläppad mussla innehåller även omega3-fettsyror och naturliga antioxidanter som samverkar på ett naturligt sätt i hundens kropp. Bäst kvalitet erhålls om musselköttet utsätts för så få processer som möjligt.
 • Global Herbs Restore Liq 1 l

  Global Herbs Restore Liq 1 l
  Liver Tonic and Detoxifier gör att din häst både känner sig och ser fantastisk ut. Det stöder effektiv matsmältning och är ett traditionellt tillskott som hjälper till att upprätthålla normal leverfunktion och stöder ett allmänt gott välbefinnande. Denna produkt är ryggraden för många växtbaserade tillskott och resultat kan ses på några dagar. Hästens päls ändrar ofta färg med denna formula eftersom dennes matsmältning förbättras och maten utnyttjas bättre. Hjälper till att upprätthålla allmänt gott tillstånd, tillväxt och kroppsvikt hos alla hästar.
 • Emin Chondriglucos 500 gr

  Emin Chondriglucos 500 gr
  Mycket potent tillskott av de kroppsegnaämnena glukosamin och chondroitin. Rekommenderas av såväl foderrådgivare som veterinärer till hästar och hundar. Brist på dessa ämnen kan leda till besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Chondriglucos Emin 500 gram

  Chondriglucos Emin 500 gram
  Chondriglucos 500 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Hoof Aid Biotin Foran 2 kg

  Hoof Aid Biotin Foran 2 kg
  Hö:gkoncentrerat Biotin - Metioninpreparat med Zink, vitaminer och mineraler. Dagligt fodertillskott, speciellt framtaget fö:r att fö:rbä:ttra hovtillvä:xt och hornkvalitet hos hä:star med problemhovar.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead