Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder online ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg
  Varmluftstorkad lusern i pelletsform som används i kombination med hö, ensilage och bete. Kraftfodret är rikt på fiber och högvärdigt protein.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 8 kg

  Hästfoder Krafft Miner Summer Pellets, 8 kg
  Ett pelleterat mineralfoder som ger föl, unghästar och avelsston samt betande hästar ett balanserat intag av de mineraler och spårämnen som är speciellt viktiga för dem.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin Multi, 10 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin Multi, 10 kg
  Krafft Vitamin Multi kombinerar viktiga vitaminer i pelleterad form. Säkrar basintaget av vitaminer till dräktiga ston och ston som ska betäckas.
 • NAF Magic flytande 1L

  NAF Magic flytande 1L
  Det finns inga magiska tricks bakom Magic, utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap, kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livsviktigt näringsämne för hästens välbefinnande och stödjer bland ann
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L
  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.
 • Hästfoder Krafft Müsli Protein, 20 kg

  Hästfoder Krafft Müsli Protein, 20 kg
  Kraftfoder i müsliform för avelsston, föl och unghästar. Ger en balanserad tillförsel av viktiga näringsämnen och behöver normalt inte kompletteras med tillskott.
 • Fodertillskott Emin Linfröolja, 2,5 l

  Fodertillskott Emin Linfröolja, 2,5 l
  Kallpressad svensk linfröolja helt utan tillsatser. Rik på de viktiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Foderjäst, 20 kg

  Fodertillskott Lantmännen Protect Foderjäst, 20 kg
  Ett fodertillskott från Lantmännen med naturliga vitaminer och aminosyror för nötkreatur och får.
 • Fodertillskott Granngården Melass, 5 l

  Fodertillskott Granngården Melass, 5 l
  En flytande svensk foderråvara från sockerbetan. Melass utfodras som ett kompliment till fodergivan för havrebaserade foderstater.
 • Holland Animal Care- Sweet Carrot Blocks- Hästgodis

  Holland Animal Care- Sweet Carrot Blocks- Hästgodis
  Detta hästgodis från Holland Animal Care är både hälsosamt och gott som belöning till din häst. Bitarna är i omväxlande storlek, och ganska stora generellt (15 x 15 x 20 mm). De håller ihop bra utan att smula vilket gör dem perfekta att h
 • Hästfoder Dodson and Horrell Sixteen Plus Mix, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Sixteen Plus Mix, 20 kg
  Sixteen Plus Mix från Dodson & Horrell är utvecklat för att möta den äldre hästens ändrade behov och tar hänsyn till hästens minskade förmåga att smälta vissa foderkomponenter. Hästfodret är baserat på lättsmälta fibrer och olja och har ett lågt innehåll av socker och stärkelse.Karenstid 96 timmar! 
 • Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Miner Balance P Pellets, 20 kg
  Ett mineralfoder för hästar som får sin grovfodergiva baserad på kalciumrikt grovfoder eller som tillbringar sommarhalvåret på speciellt kalciumrikt grovfoder. Miner Vit balanserar inslaget av kalcium så att en sund jämvikt med övriga mineraler bibehålls.
 • Fodertillskott Trikem Magnesium, 750 g

  Fodertillskott Trikem Magnesium, 750 g
  Vimital Magnesium är ett rent magnesiumtillskott helt utan tillsatser skonsamt för hästens tarmar. Tillskottet innehåller magnesiumfosfat, magnesiumoxid och natrium för maximalt upptag och bästa smaklighet. 
 • Fodertillskott Krafft Vitamin E, 1 l

  Fodertillskott Krafft Vitamin E, 1 l
  Krafft Vitamin E är ett flytande fodertillskott som tillför högkoncentrerad, ren E-vitamin, utan tillsats av selen. Ett viktigt tillskott för störningsfri mulskelfunktion hos hårt arbetande hästar.
 • Stay Calm fodertillskott - 800 g

  Stay Calm fodertillskott - 800 g
  Stay Calm är ett fodertillskott för känsliga hästar med tendens till stress och nervositet. Stay Calm är baserat på en balanserad kombination av tryptofan, B-vitaminer, magnesium och örter som lugnar hästens temperament utan att påverka dess
 • Fodertillskott Trikem Macro Pellets, 12 kg

  Fodertillskott Trikem Macro Pellets, 12 kg
  Ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • SwedenCare - Arthri Aid Pulver - 1,2 kg

  SwedenCare - Arthri Aid Pulver - 1,2 kg
  Swedencare - ArthriAid PulverDetta tillskott från SwedenCare innehåller Glukosamin, Hyaluron, Chondroitin och MSM - viktiga beståndsdelar i brosk och leders uppbyggnad.I hästens kropp finns det hela 205 ben som binds samman med brosk, ledkapslar,
 • Fodertillskott NAF Respirator Boost, 1 l

  Fodertillskott NAF Respirator Boost, 1 l
  NAF Respirator Boost är ett fodertillskott för hästar som visar på nedsättning av lungfunktionen relaterat till allergi, pollen, damm eller andra luftvägsirritationer. Tillskottet ger ett kraftfullt och slemlösande stöd för luftvägarna.
 • Fodertillskott NAF M Power, 900 g

  Fodertillskott NAF M Power, 900 g
  Fodertillskott NAF M Power innehåller en unik formula som är utvecklad för att främja en hälsosam muskelbyggnad och som hjälper till att öka muskelkraften, uthålligheten och smidigheten hos din häst.
 • Fodertillskott NAF Instant Magic, 3-pack

  Fodertillskott NAF Instant Magic, 3-pack
  NAF Instant Magic är ett snabbverkande magnesiumbaserat tillskott som tillsammans med kraftfulla örter ger ett omedelbart stöd för lugn, avslappning och koncentration. Perfekt att använda inför stressande situationer som lastning eller veterinär- och hovslagarbesök.
 • Bizzy Lick Slicksten - Äpple

  Bizzy Lick Slicksten - Äpple
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg

  Hästfoder Granngården Elit Koncentrat, 20 kg
  Koncentrerat kraftfoder särskilt utformat för högpresterande tävlingshästar. Passar foderstater med en stor andel grovfoder. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin B, 1 l

  Fodertillskott Krafft Vitamin B, 1 l
  Krafft Vitamin B är ett flytande fodertillskott som säkrar intaget av vitaminer ur B-komplexet, vilka har en viktig funktion bland annat vid hästens energiutvinning. Krafft Vitamin B finns även i fast form.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Breathe Free Mix, 1 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Breathe Free Mix, 1 kg
  Förutom att se till att hästen står i en dammfri miljö, med strö och foder anpassat till hästar som lider av COPD (kroniska luftvägsproblem), kan ytterligare komplement vara behövligt. Dodson & Horrell Breathe Free Mix är en torkad örtblandning som hjälper till att understödja luftvägarna. 
 • Hästfoder Granngården Protein Pellets 120, 20 kg

  Hästfoder Granngården Protein Pellets 120, 20 kg
  Hästfoder Protein Pellets 120 från Granngården ges till föl, växande hästar samt dräktiga eller digivande fölston. Fodret passar även andra vuxna hästar som har extra behov av protein eller om grovfodret har ett lågt proteininnehåll.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.  
 • Fodertillskott Trikem Vimital Electrolytes, 1500 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Electrolytes, 1500 g
  Trikem Vimital Elektrolyt är ett effektivt kosttillskott som återställer saltbalansen när hästen svettas. Tillsats av elektrolyter bidrar till snabbare återhämtning och bättre prestation.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 1 kg

  Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 1 kg
  Smakligt E-vitamintillskott med selen och lysin för häst. Ges vid hård ansträngning, till exempel vid tävling och hårdare träning.
 • Nyponpulver Back on Track, 900 g

  Nyponpulver Back on Track, 900 g
  Back on Track Nyponpulver ökar rörligheten i lederna. Nyponpulver är rikt på vitaminer, mineraler och spårämnen samt antioxidanter som hästen behöver.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg
  Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Chiafrön är perfekt att utfodra med före eller efter arbete för att öka hästens uthållighet och återhämtning.
 • Näringstillskott NP Äkta vetegroddolja 1000 ml

  Näringstillskott NP Äkta vetegroddolja 1000 ml
  Vetegroddsolja är ett utmärkt kosttillskott som enkelt blandas ner i maten till hund, katt, häst, nötkreatur och gnagare.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g
  Djävulsklo är en afrikansk ört som passar bra att ge i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar eller när liknande problem redan uppkommit.
 • Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 2,5 kg

  Fodertillskott Foran Equine Products Vitamin E V.S.L, 2,5 kg
  Smakligt E-vitamintillskott med selen och lysin för häst. Ges vid hård ansträngning, till exempel vid tävling och hårdare träning.
 • C-vitamin Emin 500 Gram

  C-vitamin Emin 500 Gram
  C-vitamin (askorbinsyra) finns i hög halt naturligt i bland annat citrusfrukter, bär och paprika. I andra växter, såsom gräs eller spannmål finns det inte alls eller i väldigt låga halter. De flesta&hellip:
 • Nutrolin® Horse Skin & Coat - 4000 ml

  Nutrolin® Horse Skin & Coat - 4000 ml
  En patenterad, unik näringsolja till hästar för päls och hudens välmående. Ett rikligt innehåll av linolsyra som är en essentiell Omega 6 fettsyra som vårdar alla hästars hud och päls. Dessutom innehåller den Omega 6 och Omega 3 fettsyror
 • Hästfoder Granngården Elit Pellets, 20 kg

  Hästfoder Granngården Elit Pellets, 20 kg
  Energirikt kraftfoder med levande jästkultur lämpligt för tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg
  Fiberrikt kraftfoder för tävlingshästar. Fodret har en låg socker- och stärkelsehalt och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation. Köp en hel pall hästfoder: 24 säckar. Hemleverans!  
 • Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg

  Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg
  Kraftfoder för prestationshästar eller hästar med känslig mage. Fodret har en hög SPC-effekt per kg foder, vilket påskyndar återhämtningen efter träning.
 • Honey + C Foran 1 Liter

  Honey + C Foran 1 Liter
  1 liter räcker till 20 dagsgivor till stor häst.
 • Fodertillskott Krafft Gastro Support, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Gastro Support, 3 kg
  Gastro Support är ett mag- och tarmtillskott från Krafft som bibehåller en sund grovtarmsfunktion genom att tillföra B-vitaminer, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid akuta störningar.
 • Master Muscle Biofarmab 30x20 G

  Master Muscle Biofarmab 30x20 G
  Master muscle är ett dospackat fodertillskott för hästar som har svårt att sätta muskler. Kartongen innehåller 30 dagsgivor á 20 gram.
 • Fodertillskott Emin Mg Pulse, 1000 g

  Fodertillskott Emin Mg Pulse, 1000 g
  Magnesiumtillskott med smak av äpple, för hästar med lågt intag av magnesium via fodret. Mg Pulse ges även till stressade hästar för en lugnande effekt.
 • Havrekross Granngården, 13 kg

  Havrekross Granngården, 13 kg
  Krossad foderhavre som är lämplig till häst. Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l

  Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l
  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • NAF Slim - 3,3kg

  NAF Slim - 3,3kg
  Till hästar som verkar leva på luft och som fortfarande är överviktiga. Den självklara lösningen kan tyckas vara att minska deras intag av föda, men detta kan då resultera i att hästen drabbas av vitamin- och mineralbrist. Slim är ett natur
 • Bizzy Lick Slicksten - Mint

  Bizzy Lick Slicksten - Mint
  Smakrik slicksten från Bizzy Lick att sätta i Bizzy Ball för timmar av mentalaktivering för din häst. Stenen håller länge och kan hängas upp, sättas upp eller ligga på marken tillsammans med en Bizzy Ball. Utmärkta att använda när du vil
 • Selentillskott Eclipse Biofarmab SeloE, 900 g

  Selentillskott Eclipse Biofarmab SeloE, 900 g
  Selentillskott med E-vitamin i pulverform för häst. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med selen och E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Trikem Vimital Focus- 600g

  Trikem Vimital Focus- 600g
  Med VIMITAL Fokus får du ett heltäckande tillskott som tillför näringsämnen som hästen behöver i stresshantering och koncentration vid ex inlärning, träning, tävling eller transport. Tillskottet innehåller Thiamin (vit B1), tryptofan och m
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo, 600 g
  Djävulsklo är en afrikansk ört som passar bra att ge i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar eller när liknande problem redan uppkommit.Observera att det är 14 dagars tävlingskarens och att djävulsklo inte ska ges till dräktiga ston eller djur med magsår.
 • Hästfoder Krafft Leisure Pellets, 20 kg

  Hästfoder Krafft Leisure Pellets, 20 kg
  Ett kompletteringsfoder för vuxna hästar i lätt eller normalt arbete. Innehåller en normal nivå protein.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead