Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • BETTA Life PharmaQuin Joint Complete HA Equine 1 kg

  BETTA Life PharmaQuin Joint Complete HA Equine 1 kg
  Räcker upp till 100 dagar för en häst på 600 kg. Egenskaper: * Den vanligaste orsaken till problem hos hästar, enligt veterinärer och hästspecialister, är ledproblem * Innehåller högsta specifikationen på marknaden för att stödja utveckling och underhåll av friska leder * Alla typer av motion, speciellt under en längre period, orsakar mikroskador på muskler och skelett * Hästar i alla åldrar kan tyvärr få ledbesvär * Många faktorer såsom motion och skada kan också leda till en nedbrytning av den naturliga regenereringsprocessen * Där skador börjar uppväga rehabilitering * Detta kan resultera i obehag, stelhet och andra ledbesvär * Specialisering i en viss disciplin gör att samma muskler och leder används upprepade gånger, vilket kan orsaka skador utöver naturlig reparering, liknande belastningsskador hos människor * Genom att ge din häst fodertillskott för lederna hjälper du till att balansera denna process, vilket gör att din häst kan röra sig bättre samt bidrar till att upprätthålla friska leder på lång sikt Teknisk beskrivning: Glukosamin: Glukosamin är i särklass den mest studerade ingrediensen när det gäller leder, och studier visar att resultaten är överlägsna när det kombineras med Chondroitin. PharmaQuin innehåller inte bara det välkända Glukosamin HCl, det innehåller även N-acetyl D-glukosamin som har lugnande egenskaper, väsentliga när det gäller ledhälsa. Metylsulfonylmetan: MSM är en naturlig form av biotillgängligt svavel, viktigt för hälsan och elasticitet hos senor, ligament och muskler. Svavlet i MSM behövs för en korrekt reparering och underhåll av kollagen, såsom den som finns i bindväven i friska leder. Det bidrar också till att bevara den naturliga ämnesomsättningen. Chondroitinsulfat: Chondroitin är en naturlig källa till essentiella aminosyror som kroppen behöver för brosksyntes och för att inhibera enzymer som förstör broskmolekyler och därigenom främjar cellulär näring. Detta underlättar skapandet av vattniga utrymmen i brosk, vilket ger tillbaka dess elasticitet. Genom att återställa vät. Användning:En en-månads laddningsperioden föreslås, följt av en kontinuerligt underhåll därefter. Se instruktioner för hästars vikt och föreslagen portion: Laddning (daglig) - Underhåll (daglig) 600 kg + - 30 g (2x fylld, slätstruken skopa) - 15 g (1x fylld, slätstruken skopa) 400-600 kg - 20 g (1 rågad skopa) - 10 g (2/3 skopa) Upp till 400 kg - 15 g (1 skopa) - 7,5 g (1/2 skopa).
 • Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron

  Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron
  Hyaluron 100Smörjer kroppens alla leder - varje dagVIMITAL® Hyaluron 100 – är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns iledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln avnäring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Undervila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskan sina egenskaper.Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionenoch slitaget på leden ökar.Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder.ANVÄNDNINGBehovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder.Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen. Om hästen då används för träning eller tävlingbör man i förebyggande syfte ge tillskott av Hyaluron.Unghästar som är under utbildning har ofta inte hunnit bygga tillräcklig muskelmassa för att avlasta lederna. Träningenav unghästar sker ofta med hög frekvens och det kan därför vara viktigt att ge Hyaluron innan hästen hunnit muskla sig.Vanligast är att man inte funderar över tillskott förrän man märker begynnande rörelsestörning, hälta eller i värsta fallledinflammation. Halta hästar ska alltid undersökas av veterinär, men ofta har hästen signalerat problemen långt tidigare.Längre uppvärmningstid, stelare rörelser, mindre framåtbjudning är tidiga signaler. Det kan också vara plötsligastopp på hinder eller ovilja att utföra dressyrrörelser som belastar lederna. Man kan också hålla ögonen på om hästenkonsekvent avlastar ett ben i vila.VIMITAL Hyaluron100 ges förebyggande eller vid minsta indikation på att hästen är hämmad i sina rörelser. Kan ocksåanvändas under rehabilitering efter ledinflammation eller operation för att öka närvaron av Hyaluron och befrämja näringstransporteni lederna.Dosering2 x 20ml i 10 dagar i foder. Därefter 20ml/dag så länge behov kan föreligga.Första flaskan varar i 40 dagar, därefter räcker en flaska i 50 dagar.INNEHÅLL per 10 ml * Hyaluronsyra 100 mg * Natriumbensoat * Vatten
 • Horse Master HorseMaster Harpagophytum Semoulette, 1 kg

  Horse Master HorseMaster Harpagophytum Semoulette, 1 kg
  HARGOPHYT rekommenderas för hästar och ponnyer som lider av led- och muskelproblem och kan även främja behandlingen av artros hos hästar.Egenskaper:Harpagophytum har genom alla tider varit känd för sina naturligt lindrande egenskaper.HARGOPHYT är ett kosttillskott för flexibilitet hos äldre och stela hästar.HARGOPHYT lindrar hästar som är stela i början eller slutet av en träning. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Fukt 99%.Råprotein 0,1%.Råaska
 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.

Fler tips på hästfoder

 • BioGlucomin Biofarmab 2 kg

  BioGlucomin Biofarmab 2 kg
  Bioglucomin innehåller högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose som är en naturlig produkt framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga.
 • Farnam Joint Combo Classic, 1,7 kg

  Farnam Joint Combo Classic, 1,7 kg
  Glukosamin-HCl och kondroitinsulfat med mangan och askorbinsyra. Ingredienserna fungerar synergistiskt för att stödja en frisk ledfunktion. Mycket smaklig i pelletsform med kanel- och äppelsmak.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Magnesium, 750 g

  Fodertillskott Trikem Vimital Magnesium, 750 g
  Vimital Magnesium är ett rent magnesiumtillskott helt utan tillsatser skonsamt för hästens tarmar. Tillskottet innehåller magnesiumfosfat, magnesiumoxid och natrium för maximalt upptag och bästa smaklighet. 
 • Farnam Joint Combo Hoof and Coat, 1,7 kg

  Farnam Joint Combo Hoof and Coat, 1,7 kg
  Hjälper till att stödja normal ledfunktion med en kombination av glukosamin HCl och kondroitinsulfat. Innehåller 16 mg. av biotin per 57 gram, ett B-komplex vitamin som används för att stödja friska hovar. Innehåller zink för hälsosam keratinutveckling i hovväggen, bibehåller en frisk hud och ger frisk, glansig päls. Mycket goda pellets med smak av kanel och äpple.
 • NAF In the Pink (1,4kg)

  NAF In the Pink (1,4kg)
  In the Pink från NAF är ett effektivt tillskott som innehåller levande jästkultur och ger stöd vid lättare magproblematik. Fungerar också utmärkt fmot nedsatt allmäntillstånd eller som ett stöd för att ge en god matsmältning. Innehåller
 • Excellent Cat Flex, 250 ml

  Excellent Cat Flex, 250 ml
  Cat Flex är perfekt för vård och underhåll av leder och starka senor, ledband och skelett. Kompletterande foder för katter. Cat Flex innehåller MSM, hydrolyserad kollagen typ II, glukosamin (HCL), kondroitinsulfat, vitamin C och kroppsvårdande hyaluronsyra. Cat Flex stärker senor, ledband och stöder underhållet av brosk. Cat Flex är väl lämpat som underhåll för äldre katter. Minskad rörlighet genom obehag är inte alltid synlig. Kollagen fungerar snabbt i leder för synliga resultat. Egenskaper: * Utmärkt för * Äldre katter * Dräktiga katter * Överviktiga katter * Aktiva katter Användning:Utfodringsanvisning: Första 7 dagarna: Katt: 10 ml per dag blandas i maten. Underhåll: Katt: 5 ml per dag blandas i maten. Ge endast i samråd med din veterinär vid dräktighet och digivning.
 • Farnam Fluid Flex, 946 ml

  Farnam Fluid Flex, 946 ml
  Exklusiv formula med de 3 mest föredragna ingredienserna för friska leder. Innehåller den perfekta balansen mellan glukosamin HCl, kondroitinsulfat och potenta antioxidanter.
 • Sto, föl & unghäst NAF Pulver 1,8 kg

  Sto, föl & unghäst NAF Pulver 1,8 kg
  Fodertillskott från NAF som är avsett för dräktiga ston, föl och unghästar. Tillskottet har ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som främjar hästens tillväxt och utveckling. Tillförs till daglig fodergiva. Vikt: 1,8 kg.
 • BioGlucomin Biofarmab 6 kg

  BioGlucomin Biofarmab 6 kg
  Bioglucomin innehåller högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose som är en naturlig produkt framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga.
 • Farnam Fluid Flex, 1,89 l

  Farnam Fluid Flex, 1,89 l
  Exklusiv formula med de 3 mest föredragna ingredienserna för friska leder. Innehåller den perfekta balansen mellan glukosamin HCl, kondroitinsulfat och potenta antioxidanter.
 • Fodertillskott Granngården Melass, 5 l

  Fodertillskott Granngården Melass, 5 l
  En flytande svensk foderråvara från sockerbetan. Melass utfodras som ett kompliment till fodergivan för havrebaserade foderstater.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog B-Vitamin, 500 ml

  Trikem Dog TrikemSport WorkingDog B-Vitamin, 500 ml
  WorkingDog B-vitamin innehåller samtliga för hunden nödvändiga B-vitaminer. Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Enkel att administrera och dosera med inbyggt mått i flaskan. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Vitamin B1 - 5 mg. Användning:Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Dosering 5 ml per 10 kg kroppsvikt dagligen i samband med utfodring eller enligt veterinärs föreskrift.
 • Äppelcidervinäger Biofarmab 5 liter

  Äppelcidervinäger Biofarmab 5 liter
  Ren äppelcidervinäger av högsta kvalitet, som fungerar som ett naturligt fodertillskott för häst.
 • Immuforte NAF Pulver 150 g

  Immuforte NAF Pulver 150 g
  Immuforte Pulver från NAF är ett fodertillskott som tillför en unik kombination av näringsämnen som stödjer hästens immunförsvar. Utfodras som veckokur om inget annat direktiv lämnas. Vikt: 150 gram.
 • Fodertillskott NAF Electro Lyter, 1 l

  Fodertillskott NAF Electro Lyter, 1 l
  NAF Electro Lytes är ett tillskott i flytande form som används för att ersätta de fyra viktigaste kroppssalterna som kan försvinna via träning, svettning eller på grund av varm väderlek.
 • NAF MSM (1kg)

  NAF MSM (1kg)
  MSM från populära tillskottstillverkaren NAF i den gröna serien, med andra ord tillskott för hästens leder. MSM används för att på ett mycket effektivt sätt ge stöd både hälsosam och riktigt elastisk bindväv.
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 500 ml

  Trikem Dog TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 500 ml
  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ”reparerande” ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg,MSM - 1000 mg,Chondroitinsulfat - 54 mg,Hyaluronsyra - 11 mg,Vatten,Glycerin,Xantangummi,Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg.Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Granulat, 6 kg

  Fodertillskott Trikem Vimital Macro Pro Balance Granulat, 6 kg
  Macro Pro Balance är ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • NAF Laminaze (750 g)

  NAF Laminaze (750 g)
  NAF Laminaze är till hästar som är känsliga för fång. Innehåller en unik blandning avantioxidanter, pre-och probiotika, MSM samt andra riktade näringsämnen. Ges i kombination med motion, hovvård och fiberrik kost. Vid utfodring 25g per dag
 • Hästfoder Dodson and Horrell Suregrow, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Suregrow, 20 kg
  Ett högkoncentrerat kompletteringsfoder från Dodson & Horrell som utvecklats för hästar med fokus på optimal tillväxt och utveckling. Suregrow passar till föl, unghästar och avelston men kan även användas till lättfödda fullvuxna hästar och ponnyer.
 • In the Pink NAF Pulver 1,4 kg

  In the Pink NAF Pulver 1,4 kg
  In the Pink från NAF optimerar tarmfunktionen och den naturliga matsmältningsprocessen hos många olika hästar och ponnyer. Tillsätts till daglig fodergiva. Vikt: 1,4 kg.
 • Cavalor Digest, 800 g

  Cavalor Digest, 800 g
  Cavalor Digest passar utmärkt för hästar med känsligt matsmältningssystem. Främjar och stärker tarmfloran.AnvändningsområdeCavalor Digest har ett unikt och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt att optimera matsmältningen och förbättra tarmfloran och -hälsan med hjälp av en mängd olika näringsämnen och bl a levande jästkultur, örter, aktivt kol mm. Cavalor Digest kan även användas i dieten för hästar med magstörningar. Cavalor Digest innehåller även ingredienser som reducerar den skadande effekten av mykotoxin.Vad är effekterna och de allmänna symtomen för mykotoxinförgiftning? Mykotoxin kommer från mögelsvampar. De växer på organiskt material. Det är praktiskt sett omöjligt att undvika mykotoxinväxt, särskilt under fuktiga förhållanden. Mögel har stor växtmöjlighet på grund av de stora mängderna foder som måste lagras i stall och lador, särskilt där sval och torr förvaring inte är möjlig (t ex i länder med fuktigt och varmt klimat). Mykotoxin kan ha negativa effekter på hästens prestationsförmåga, fertilitet och hälsa vid intag av stora mängder eller under en längre tidsperiod. Det finns en del allmänna symtom som visar att hästen har drabbats av mykotoxinförgiftning. * Aptitförlust * Förekomst av orolig mage/leverproblem (equine leukoencephalomalacia) * Hög förekomst av sjukdomar relaterade till dåligt immunförsvar * Hög förekomst av fertilitetsproblem utan uppenbar inblandning av smittsam sjukdom * Djuret svarar inte bra på behandling. * Hingstar som tävlar.Det finns många mögeltyper som producerar olika mykotoxiner och orsakar olika sjukdomar. Endast några få mykotoxiner är foderrelaterade och den potientiella påvarkan på djurets hälsa kräver mer forskning. Risken för en del mykotoxiner kan minskas genom bättre kostbehandling. För hästar verkar Fumonisim B1 och Aflatoxin B1 samt till viss mån även alkaloider (mjöldryga) vara de största mykotoxinhoten för hästar.Produktsammansättning och säkerhetCavalor Digest innehåller olika aktiva ingredienser med olika tillvägagångssätt att öka matsmältningen, förbättra tarmfloran och -hälsan samt minska risken för mykotoxinförgiftning. Det innehåller levande jästkulturer som både har fördelaktig effekt på matsmältningen och näringsupptaget. Aktivt kol och bentonit som binder mykotoxin genom absorption reducerar risken för mykotoxinförgiftning. Cavalor Digest innehåller även aminosyran metionin som har en fördelaktig effekt vid mykotoxinförgiftning. Det innehåller kolinklorid som har en "metioninsparande"" effekt och spelar en roll i fettmetabolismen. En mängd olika örter som oregano, anis, melissa och kummin har lagts till för att förbättra smältbarheten och smakligheten."DoseringBlanda 30-45 g i det dagliga fodret under en period på minst 4 veckor och inte längre än 6 veckor. Kan följas upp med Cavalor Vitaflor 365.FörpackningBurk 800 gFAQKan man använda Cavalor regelbundet under en period på 6-8 veckor?Cavalor Digest innehåller aktiva ingredienser som binder särskilda mykotoxiner. Vid bruk av Cavalor Digest under längre tidsperioder kan det även binda näringsämnen som t ex mineraler och vitaminer. Detta kan reducera upptaget av dessa ämnen och på så sätt öka risken för näringsbrist.Hjälper Cavalor Digest hästar med stressorsakad diarré?Ja, Cavalor Digest har även positiv effekt på diarré eller hos hästar med låg fekal konsistens. Det är inte rekommenderat att ge Cavalor Digest vid obstipation (kraftig förstoppning).När ökar risken för uttorkning orsakad av diarré?Hästen måste alltid ha tillgång till friskt vatten oavsett diarrétyp. Rådfråga veterinär om hästen har mild diarré längre än tre dagar. Rådfråga alltid veterinär vid kraftig diarré.
 • Zosfor Foran 2.5 kg

  Zosfor Foran 2.5 kg
  Fodertillskott innehållande bioflavoner för att bibehålla kapilärernas normala byggnad i lungorna och därigenom underlätta andningen.
 • Kompletteringsfoder Emin Vitamin E Flytande, 1000 ml

  Kompletteringsfoder Emin Vitamin E Flytande, 1000 ml
  E-Vitamin håller muskler och leder mjuka och smidiga. Den hjälper även till med syresättning av blodet vilket i sin tur ger bättre muskeltillväxt och bättre upptag av syre.
 • Havens EquiForce E+, 3 kg

  Havens EquiForce E+, 3 kg
  Naturlig E-vitamin med selen, magnesium och 6 aminosyror. Koncentrerad, naturlig E-vitamin med tillsatt kelaterad selen, magnesium och 6 essentiella aminosyror som stöder och förstärker effekten av E-vitamin, ger uppbyggnad och skydd av hästens muskler under träning och tävling. Rekommenderas för hästar i hårt arbete/tävling, till hästar med muskelbesvär (styvhet/spändhet), unghästar i arbete, och för att förbättra fertiliteten hos avelsdjur.Skyddar och bygger muskler.Korrekt och bra träning hjälper till att bygga upp hästens muskler, men träning kan också ha negativa effekter. Vid längre tids intensiv träning bildas fria radikaler i musklerna. Fria radikaler är mycket aggressiva kemiska föreningar som kan angripa och förstöra muskelceller om de inte neutraliseras av antioxidanter. Resultatet av denna nedbrytning kan mätas i blodet som förhöjda nivåer av muskelenzymer. Vid starkt förhöjda nivåer finns det en allvarlig risk för muskelstelhet och smärta. Under hård träning bildas också mjölksyra i musklerna som en avfallsprodukt, som kan resultera i trötthet, stelhet/spänning och svullna ben. Vitamin E och selen bildar tillsammans en mycket kraftfull och effektiv antioxidant, som är både i stånd att neutralisera fria radikaler och reducera bildningen av mjölksyra. Detta resulterar i bättre muskeluppbyggnad, bättre skydd mot muskelskador, ökad uthållighet, och snabbare och bättre återhämtning efter hårt arbete. EquiForce E+ är baserad på naturlig E-vitamin (d-alfa-tokoferol), som är ca. 40 % effektivare än syntetisk E-vitamin. Produkten har tillsatt magnesium, vilket stärker nervfunktionen och fungerar också som muskelavslappnande medel. Vitamin E stärker också immunförsvaret och är viktig för fertiliteten hos både ston och hingstar.God smak och enkel dosering.EquiForce E+ är baserad på alfalfa, naturliga örter och naturliga smakämnen som gör produkten mycket välsmakande och betydligt nyttigare än ett tillägg baserat på socker eller sirap. Pulver gör också doseringen enklare och mer hygienisk jämfört med flytande kosttillskott. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Alfalfa, naturlig E-vitamin (d-alfa-tokoferol), magnesiumoxid, krita, aminosyror, bockhornsklöver, selenjäst, rapsolja, stjärnanisolja och antioxidanter.Specifikation:\tper kg:\tper 40 g:Naturlig E-vitamin E\t50 000 mg\t2 000 mg.Magnesium\t40 000 mg\t1 600 mg.Selen (Se)\t25 mg\t1 mg.Lysin\t10 000 mg\t400 mg.Metionin+ Cystein\t9 000 mg\t360 mg.Treonin\t2 000 mg\t80 mg.Tryptofan\t700 mg\t30 mg.Valin\t1 700 mg\t70 mg.
 • Fodertillskott NAF GastriAid, 1,8 kg

  Fodertillskott NAF GastriAid, 1,8 kg
  GastriAid med levande jästkultur och loppfrö är ett fodertillskott från NAF för hästar med stressrelaterade magtarmproblem. Tillskottet hjälper till att neutralisera magsyran och återställer pH-balansen.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö Pick & Mix, 150 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö Pick & Mix, 150 g
  Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Chiafrön är perfekt att utfodra med före eller efter arbete för att öka hästens uthållighet och återhämtning.
 • Hästfoder Krafft Plus Energy, 20 kg

  Hästfoder Krafft Plus Energy, 20 kg
  Koncentrerat kompletteringsfoder som tillför skonsam energi. Rikt på fibrer och fett i kombination med kvalitetsprotein samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner.
 • Chevinal Foran 1 l

  Chevinal Foran 1 l
  Chevinal är ett flytande, dagligt fodertillskott som är framtaget för att tillgodose tävlings- och prestationshästars behov.
 • Loppfrö Äpplesmak 5kg Eclipse Biofarmab

  Loppfrö Äpplesmak 5kg Eclipse Biofarmab
  Loppfrö i 5 kg säck med äpplesmak - för kräsna hästar.Eclipse Biofarmab har lanserat ett loppfrö med äpplesmak för att tillmötesgå kräsnare hästar som tycker att vanligt loppfrö luktar och smakar lite konstigt.Loppfrö är framförallt
 • NAF BLK

  NAF BLK
  BLK är framställt för att ge näringsmässigt stöd till blod, lever och njurar. Vid extrema påfrestningar så kan lever och njurar visa tecken på nedsatt funktion vilket ofta ses via dåliga blodvärden. Genom att ge hästen BLK som innehåller
 • Hästfoder Krafft Foal, 20 kg

  Hästfoder Krafft Foal, 20 kg
  Kompletteringsfoder speciellt utvecklat för föl och unghästar innehållande extra mycket kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler.
 • Spirulina 650g Eclipse Biofarmab

  Spirulina 650g Eclipse Biofarmab
  Spirulina är ettfodertillskott som kan hjälpa till att förbättra fertiliteten hos hästen och kan användas under dräktighetet. Spirulina bidrar till att öka hästens muskelmassa, men påskyndar också återhämtningen efter träning och tävli
 • Excellent Dog Flex, 250 ml

  Excellent Dog Flex, 250 ml
  Dog Flex är perfekt för vård och underhåll av leder och starka senor, ledband och skelett! Kompletterande foder för hundar. Dog Flex innehåller MSM, hydrolyserad kollagen typ II, glukosamin (HCL), kondroitinsulfat, vitamin C och kroppsvårdande hyaluronsyra. Dog Flex stärker senor, ledband och stöder underhållet av brosk. Dog Flex är väl lämpat som underhåll för äldre hundar. Kollagen fungerar snabbt till lederna inom 7 dagar. Hunden kommer att kunna hoppa smidigt. Egenskaper: * Äldre hundar * Dräktiga hundar * Överviktiga hundar * Aktiva hundar Användning:Utfodringsanvisning: Första 7 dagarna: Hund: 10 ml per 10 kg kroppsvikt per dag. Blanda med mat. Underhåll: Hund: 5 ml per 10 kg kroppsvikt per dag. Blanda med mat. Ge endast i samråd med din veterinär vid dräktighet och digivning.
 • Vitamin E, Selen & Lysin NAF Pulver 1 kg

  Vitamin E, Selen & Lysin NAF Pulver 1 kg
  Vitamin E, Selen & Lysin från NAF är ett fodertillskott för underhåll av muskelfunktionen och styrkan hos den presterande hästen. Rekommenderas speciellt i områden där selenhalten i marken är låg. Vikt: 1 kg.
 • Hästfoder Brogaarden Mash, 12 kg

  Hästfoder Brogaarden Mash, 12 kg
  Brogaardens Mash är ett havrefritt hästfoder med örter som passar särskilt bra till tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Ett smakligt tillskott till den dagliga fodergivan som kan ges torr eller uppblött.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg
  Granngården Betfiber Mash Elit är ett fiberrikt kompletteringsfoder särskilt utformat för tävlingshästar. Hästfodret har en låg socker- och stärkelsehalt, är berikad med E-vitamin, magnesium, selen och koppar och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation. Ges uppblött utöver normal kraftfodergiva. Köp en hel pall hästfoder: 24 säckar. Hemleverans! OBS! Vid köp av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin.
 • Hästfoder Dodson and Horrell High Fibre Mix, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell High Fibre Mix, 20 kg
  Hästfoder High Fibre Mix från Dodson & Horrell är en koncentrerad müsliblandning till lättfödda hästar i lätt arbete. Foderblandningen har ett lågt innehåll av energi (kalorier) och stärkelse och är baserad på lättsmälta fibrer och olja. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker.
 • Horse Master HorseMaster Hargophyt - djävulsklo, 1 L

  Horse Master HorseMaster Hargophyt - djävulsklo, 1 L
  Harpagophytum "djävulsklo". HARGOPHYT rekommenderas för hästar och ponnyer som lider av led- och muskelproblem och kan även främja behandlingen av artros hos hästar. Egenskaper:Harpagophytum har genom alla tider varit känd för sina naturligt lindrande egenskaper.HARGOPHYT är ett kosttillskott för flexibilitet hos äldre och stela hästar.HARGOPHYT lindrar hästar som är stela i början eller slutet av en träning. Teknisk beskrivning: Fukt 99%.Råprotein 0,1%.Råaska
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Kiselgur Forte, 500 g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Kiselgur Forte, 500 g
  Naturligt kiseltillskott med hög renhet för häst. Passar perfekt vid behov av starkare hovar och bättre hårrem.
 • NAF In the Pink (10kg)

  NAF In the Pink (10kg)
  In the Pink från NAF är ett effektivt tillskott som innehåller levande jästkultur och ger stöd vid lättare magproblematik. Fungerar också utmärkt fmot nedsatt allmäntillstånd eller som ett stöd för att ge en god matsmältning. Innehåller
 • Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Muesli, 20 kg
  Krafft Sensitive Muesli är ett hälsosamt och smakfullt kompletteringsfoder i müsliform för hästar i lätt eller normalt arbete (den grupp som de flesta av landets hästar tillhör). Fodret är havrefritt.
 • Fodertillskott Krafft Vitamin E, 3 kg

  Fodertillskott Krafft Vitamin E, 3 kg
  Krafft Vitamin E är ett viktigt tillskott för störningsfri muskelfunktion hos hårt arbetande hästar. Tillför högkoncentrerad, ren E-vitamin, utan tillsats av selen.
 • Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 1kg

  Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 1kg
  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Breathe Free Mix, 1 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Breathe Free Mix, 1 kg
  Förutom att se till att hästen står i en dammfri miljö, med strö och foder anpassat till hästar som lider av COPD (kroniska luftvägsproblem), kan ytterligare komplement vara behövligt. Dodson & Horrell Breathe Free Mix är en torkad örtblandning som hjälper till att understödja luftvägarna.  
 • Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg

  Hästfoder Krafft Performance MaxBalance, 20 kg
  Ett kompletteringsfoder för prestationshästar eller hästar med känslig mage. Fodret har en hög SPC-effekt per kg foder, vilket påskyndar återhämtningen efter träning.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Hoof Support, 1,5 kg

  Fodertillskott Dodson and Horrell Hoof Support, 1,5 kg
  Dodson & Horrell Hoof Support är ett fodertillskott i pillerform speciellt utvecklat för att stödja uppbyggnaden och underhåll av bra hovkvalité. Detta aptitliga lucernbaserade komplement innehåller biotin, zink och methionin. Rekommenderas av hovslagare och veterinärer!
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg

  Hästfoder Krafft High Energy Muesli, 20 kg
  Krafft High Energy Muesli är ett kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcker High Energy Muesli det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ileadilead