Hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder online ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

Populärt inom hästfoder

 • Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Cool 'n' Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för hästar och ponnyer i lätt till medelhårt arbete eller för de som behöver ett havrefritt foder. Fodret innehåller kvalitetsprotein för muskelutveckling samt högvärdiga vitaminer och mineraler för ultimat prestationsförmåga.
 • Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg

  Hästfoder Red Mills Hi-Oil Racehorse Cooked Mix, 20 kg
  Hästfoder för kapplöpningshästar och högpresterande sporthästar i träning. Ett oljerikt foder för en alternativ energikälla.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg
  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.   
 • Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

  Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg
  Varmluftstorkad lusern i pelletsform som används i kombination med hö, ensilage och bete. Kraftfodret är rikt på fiber och högvärdigt protein.

Fler tips på hästfoder

 • Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg

  Hästfoder Equi-Jewel, 20 kg
  Equi-Jewel är ett lättsmält hästfoder med ett högt innehåll av kalorier och protein som tagits fram särskilt för att understödja muskelbyggnad och hull hos alla typer av hästar. Fodret är baserat på stabiliserat riskli med ett högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll.
 • Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l

  Fodertillskott Trikem Hyaluron 100, 1 l
  Fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns i ledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som fodertillskott.
 • Fodertillskott Krafft Gastro Support, 500 g

  Fodertillskott Krafft Gastro Support, 500 g
  Gastro Support är ett mag- och tarmtillskott från Krafft som bibehåller en sund grovtarmsfunktion genom att tillföra B-vitaminer, jästorganismer samt ämnen som motverkar försurning. Används både förebyggande och vid akuta störningar.
 • Trikem Vimital Elektrolyt- 1500g

  Trikem Vimital Elektrolyt- 1500g
  Denna produkt från TRiKEM återställer saltbalansen hos din häst vid svettning. Eftersom hästar har en s.k hyperton svett innebär det att deras svett innehåller högre koncentration av joner än blod och andra kroppsvätskor i övrigt varpå de
 • Horse Lik - 25 kg

  Horse Lik - 25 kg
  Aveve Horse Lik är en vitamin och mineralhink till häst, en slickhink. En smakrik slickhink som ger hästarna alla mineraler och spårämnen som de behöver. Hästen går själv till hinken vid behov, den passar perfekt på sommarbetet för att se
 • Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 2,5 l

  Fodertillskott Foran Shy Feeder B-vitamin 2,5 l
  2,5 liter. Används då det dagliga fodret ej täcker hästens behov av B-vitamin, till exempel vid pälsfällning eller vid hård ansträngning.
 • Fodertillskott Trikem Macro Granulat, 6 kg

  Fodertillskott Trikem Macro Granulat, 6 kg
  Ett rent mineralfoder som kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Innehåller bland annat mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad så som bor, kisel och magnesium, 
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Chiafrö, 2,5 kg
  Chia är ett näringsrikt frö med högt innehåll av protein, fett, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Chiafrön är perfekt att utfodra med före eller efter arbete för att öka hästens uthållighet och återhämtning.
 • Bioglucomin+ha Biofarmab 6 Kg

  Bioglucomin+ha Biofarmab 6 Kg
  Glukosamin är en kroppsegen substans som utgör en viktig komponent för bildandet av senor, leder och brosk. Med stigande ålder eller vid hård träning minskar kroppens egen förmåga att producera&hellip:
 • Hästfoder Krafft Müsli Protein, 20 kg

  Hästfoder Krafft Müsli Protein, 20 kg
  Kraftfoder i müsliform för avelsston, föl och unghästar. Ger en balanserad tillförsel av viktiga näringsämnen och behöver normalt inte kompletteras med tillskott.
 • NAF Magic pulver 750g

  NAF Magic pulver 750g
  Det finns inga magiska tricks bakom Magic, utan enbart sund vetenskaplig och veterinärmedicinsk kunskap, kombinerat med ingredienser av högsta kvalité. Magnesium är ett livsviktigt näringsämne för hästens välbefinnande och stödjer bland ann
 • Hästmineral Granngården Avel Mineral, 20 kg

  Hästmineral Granngården Avel Mineral, 20 kg
  Ett smakligt och pelleterat mineralfoder från Granngården som ges till unghästar och avelsston.
 • Fodertillskott Emin B-vitamin 2,5 l

  Fodertillskott Emin B-vitamin 2,5 l
  Emins B-Vitamin är ett högkoncentrerat kompletteringsfoder som används när halten B-vitamin i det dagliga fodret inte räcker till.
 • Trikem Vimital Focus- 600g

  Trikem Vimital Focus- 600g
  Med VIMITAL Fokus får du ett heltäckande tillskott som tillför näringsämnen som hästen behöver i stresshantering och koncentration vid ex inlärning, träning, tävling eller transport. Tillskottet innehåller Thiamin (vit B1), tryptofan och m
 • Max Air för friska luftvägar - 1 l

  Max Air för friska luftvägar - 1 l
  Max Air består av en kombination av eteriska oljor, som tillsammans med röd solhatt, kanelbark och eukalyptus renar hästens luftvägar. Max Air är en unik blandning mellan örter och vitaminer som stärker hästens immunsystem och det allmänna v
 • Fodertillskott Granngården Melass, 5 l

  Fodertillskott Granngården Melass, 5 l
  En flytande svensk foderråvara från sockerbetan. Melass utfodras som ett kompliment till fodergivan för havrebaserade foderstater.
 • Fodertillskott Trikem Thiamin, 500 g

  Fodertillskott Trikem Thiamin, 500 g
  Vitamin B1 (Thiamin) är en klassisk del i behandlingen av patellaupphakning enligt veterinärs föreskrift. Överdosering av Thiamin kan också ha en lugnande effekt på hästar med svårartade nervösa besvär. 
 • Master Muscle Biofarmab 60x20 G

  Master Muscle Biofarmab 60x20 G
  Master muscle är ett dospackat fodertillskott för hästar som har svårt att sätta muskler. Kartongen innehåller 60 dagsgivor á 20 gram.
 • Hästfoder Hartog Gras-Mix, 18 kg

  Hästfoder Hartog Gras-Mix, 18 kg
  Hartog Gras-Mix är en toppkvalitativ fiberblandning som består av torkat gräs och fiberpiller. Hästfodret har ett moderat energi- och proteininnehåll och kan med fördel ersätta spannmålsmängden helt eller delvis.
 • Selentillskott Eclipse Biofarmab SeloE, 900 g

  Selentillskott Eclipse Biofarmab SeloE, 900 g
  Selentillskott med E-vitamin i pulverform för häst. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med selen och E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Magbalsam Trikem Gastro, 1000 g

  Magbalsam Trikem Gastro, 1000 g
  Vimital Gastro är ett magbalsam särskilt utformat för att skydda magsäcken hos högpresterande hästar som ofta utsetts för stress. Vimital Gastro bidrar även till ett mer effektivt närings- och energiupptag. 
 • Nutrolin® Horse Skin & Coat - 4000 ml

  Nutrolin® Horse Skin & Coat - 4000 ml
  En patenterad, unik näringsolja till hästar för päls och hudens välmående. Ett rikligt innehåll av linolsyra som är en essentiell Omega 6 fettsyra som vårdar alla hästars hud och päls. Dessutom innehåller den Omega 6 och Omega 3 fettsyror
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l

  Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin Flytande, 1 l
  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioGlucomin 2 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioGlucomin 2 kg
  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.
 • Equitop Gonex fodertillskott - 750 g

  Equitop Gonex fodertillskott - 750 g
  Equitop® Gonex stärker ledbrosket, som fungerar som stötdämpare, och motverkar därmed sportskador och överansträngningar. Fodertillskottet innehåller extrakt av grön-läppad mussla (Perna canaliculus) som innehåller rikligt med glukosaminog
 • NAF GastriVet Pellets 2kg

  NAF GastriVet Pellets 2kg
  NAF GastriVet - är en naturlig produkt framtagen av världsledande veterinärer. Den ger stöd och lindrar vid magsår.Den stödjer naturliga antiinflamatoriska processer och ger stöd vid en irriterad magslemhinna. Den hjälper även till att balan
 • Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg

  Hästfoder Krafft Groov Sensitive, 20 kg
  Kraftfoder anpassat för den havrekänsliga hästen. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell CushCare Condition, 20 kg
  CushCare Condition från Dodson & Horrell är ett hästfoder i pelletsform för stärkelse- och sockerkänsliga hästar. Fodret har ett högt innehåll av energi och protein av hög kvalité för att underhålla och öka muskelmassan. 
 • Hästgodis Delizia, 1 kg Lakrits

  Hästgodis Delizia, 1 kg Lakrits
  1 kg. Smakligt hästgodis, perfekt att ha i fickan, kladdar inte. Lakritssmak.
 • Fodertillskott Krafft Joint Support, 700 g

  Fodertillskott Krafft Joint Support, 700 g
  Joint Support från Krafft är ett unikt hästtillskott med fyra komponenter som är viktiga för att upprätthålla ledernas rörlighet. Tillskottet kan ges till alla hästar men lämpar sig främst till hästar i hård fysisk träning och för äldre hästar.
 • Fodertillskott NAF Oestress, 1 l

  Fodertillskott NAF Oestress, 1 l
  NAF Oestress är ett tillskott med munkpeppar, kramplösande örter och magnesium för ston med besvärlig brunstperiod. Oestress hjälper ditt sto att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av och må bättre.NAF Oestress finns även i pulverform
 • Hästfoder Krafft Plus Protein, 20 kg

  Hästfoder Krafft Plus Protein, 20 kg
  Koncentrerat kraftfoder som tillför protein i kombination med fett, fibrer samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner. Kan användas som enda kraftfoder.
 • Fodertillskott NAF Magic, 1 l

  Fodertillskott NAF Magic, 1 l
  NAF Magic är ett magnesiumbaserat lugnande fodertillskott i flytande form med kraftfulla örter som främjar hästens självförtroende och koncentration. Tillskottet passar stressade, nervösa och okoncentrerade hästar.
 • Hästfoder Dodson and Horrell Staypower Müsli, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Staypower Müsli, 20 kg
  Staypower müsli från Dodson & Horrell är en lättsmält, fiberhaltig müsli till tävlingshästar och ponnyer. Detta toppkvalitativa hästfoder tillför essentiella mineraler, vitaminer och aminosyror som främjar optimal prestation och uthållighet.
 • Fodertillskott NAF Oestress, 500 g

  Fodertillskott NAF Oestress, 500 g
  NAF Oestress är ett tillskott med munkpeppar, magnesium och kramplösande örter som ges till ston med besvärlig brunstperiod. Oestress hjälper ditt sto att balansera hormonnivåerna naturligt vilket ger henne möjlighet att slappna av och må bättre.NAF Oestress finns även i flytande form
 • Fodertillskott Rödbeta Eclipse Biofarmab, 650 g

  Fodertillskott Rödbeta Eclipse Biofarmab, 650 g
  Rödbeta är rikt på A-,E-, C- och B-vitaminer och innehåller många olika slags mineraler och används för att öka uthålligheten och påskynda återhämtningen. Det smakliga fodertillskottet behöver inte blötläggas och passar till exempel bra till högpresterande hästar.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Fosforbalans, 2 kg

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Fosforbalans, 2 kg
  Fosfortillskott för häst. Används vid foderstater som är underbalanserade på fosfor, till exempel vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre.
 • NAF Oestress flytande 1L

  NAF Oestress flytande 1L
  Ston upplever ofta samma stressiga hormonella obalans motsvarande hingstarnas. Tecken kan inkludera humörsvängningar, aggressivitet, retlighet och minskad prestanda. Placeringen av äggstockarna (precis bakom sadeln) innebär att ett obehag ofta re
 • Hästfoder Dodson and Horrell Fibergy, 20 kg

  Hästfoder Dodson and Horrell Fibergy, 20 kg
  Hästfoder Dodson & Horrell Fibergy är en toppkvalitativ fiberblandning utvecklad för lättfödda hästar och ponnyer. Fodret har ett mycket lågt innehåll av stärkelse och socker och består av lucern, snittad halm och mynta som ger god smak.
 • Delizia Grainfree Hästgodis - Rödbeta- 1 kg

  Delizia Grainfree Hästgodis - Rödbeta- 1 kg
  Ett spannmålsfritt godis till din häst, som inte bara smakar gott, utan även gör gott för hälsan. De har ett lågt innehåll av socker och stärkelse samt är fullproppade med mineraler och vitaminer. 100% naturliga ingridienser utan artifici
 • Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l

  Fodertillskott Foran Equine Products Feratone, 1 l
  Homogeniserat järntillskott med koppar, kobolt och B-vitaminer i sirapsform för häst. Fodertillskott att användas då det dagliga fodret inte innehåller tillräckliga mängder järn.
 • Mineralbalja Granngården Häst, 22,5 kg

  Mineralbalja Granngården Häst, 22,5 kg
  Vädertålig och vitaminberikad slicksten som kan ställas direkt på betet för fri utfodring. Granngårdens mineralhink är avsedd för betesgående hästar.
 • Hästfoder Granngården Elit Pellets, 20 kg

  Hästfoder Granngården Elit Pellets, 20 kg
  Energirikt kraftfoder med levande jästkultur lämpligt för tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Köp hästfoder på pall! En pall innehåller 24 säckar.
 • Fodertillskott Krafft Oil, 1,8 L

  Fodertillskott Krafft Oil, 1,8 L
  Krafft Oil är en ren rapsolja av livsmedelskvalitet som ger ett rent, koncentrerat energitillskott i skonsam form. Oljan är rik på nyttiga fettsyror som bidrar till blank hårrem och ett gott allmäntillstånd.
 • Fodertillskott Krafft Oil, 10 l

  Fodertillskott Krafft Oil, 10 l
  Krafft Oil är en ren rapsolja av livsmedelskvalitet som ger ett rent, koncentrerat energitillskott i skonsam form. Oljan är rik på nyttiga fettsyror som bidrar till blank hårrem och ett gott allmäntillstånd.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Linfröolja, 2,5 L
  Kallpressad linfröolja är ett utmärkt och skonsamt sätt att öka energimängden i tävlingshästens foder, utan att öka stärkelse- och sockerhalten i foderstaten.
 • Foderjäst Eclipse Biofarmab Diamond V, 3 kg

  Foderjäst Eclipse Biofarmab Diamond V, 3 kg
  Tillsätt Diamond V i hästens foder varje dag för att öka näringsupptaget. Detta märks sedan på hästens friskhet och trivsel.
 • Fodertillskott Trikem B-vitamin, 2500 ml

  Fodertillskott Trikem B-vitamin, 2500 ml
  Trikem Vimital är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen nio viktigaste och nödvändigaste B-vitaminer. För att göra tillskottet extra smakligt är vitaminerna formulerade i en glukoslösning.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.

ilead