Hästfoder

Varumärken på hästfoder

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk behöver man utfordra den med bra hästfoder. En komplett kost för hästar utgörs i grunden av ett bra grovfoder som kan toppas med kraftfoder och extra tillskott i form av vitaminer och mineraler. Se till att du ger hästen rätt sorts foder och i lämpliga mängder. När man köper hästfoder ska man utgå ifrån hästens beräknade foderstat.

Kategorier av hästfoder: Grovfoder | Kraftfoder | Vitaminer | Mineraler | Fodertillskott | Hästpellets | Hästgodis

 • Muskel-E Biofarmab 5,4 kg

  Ren E-vitamin i pulverform att använda när fodrets E-vitamininnehåll inte är tillräckligt för att täcka hästens behov, exempelvis vid hård ansträngning.
 • Fodertillskott Emin Reumaguard Nyponpulver, 700 g

  Emin Reumaguard Nyponpulver är det kompletta vitamin- och mineraltillskottet till din häst. Innehåller samtliga B-vitaminer, A-, D-, E- och C-vitaminer samt mineraler och spårämnen.
 • Global Herbs PrebioHerb 500 g

  Denna PreBioHerb prebiotic är en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. PrebioHerb är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. PreBioHerb kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner i vikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också PreBioHerb om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. PreBioHerb stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • E-vitamin Emin 1000 ml

  E-vitamintillskott från Emin som hjälper till att hålla leder och muskler mjuka. Tillskottet hjälper till att syresätta blodet.
 • Sectolin Sanconil, 1 kg

  Kompletterande foder för hästar. Sanconil är ett helt naturligt, rent växtbaserat och högkvalitativt kompletterande foder som stödjer muskeltillväxt. Det är baserat på naturligt odlade och noga utvalda färskvattensalger.Sanconil innehåller en mycket balanserad kombination av högkvalitativa ingredienser, som till exempel: omega 3-fettsyror, 21 aminosyror i en unik komposition, antioxidanter, mineraler och karotenoider. Sanconil med mikroalger, alfalfa och ett fräsch äppelsmak i en minipellets som hästar är bekanta med.Sanconil innehåller en unik blandning av två arter mikroalger, den blågröna spirulina och den gröna chlorella. Båda arterna har länge varit kända för sina positiva effekter på immunsystemen hos tävlingshästar, liksom dess förmåga vid återhämtning av skador. Alfalfa har länge använts i hästfoder för sina positiva effekter på tillväxt av muskler, ben och senor.Sanconil är ett icke-prestationshöjande tillskott och leder inte till något positivt resultat vid dorgtest. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING:Ingredienser: färskvattensalger (40 %, en blandning av spirulina och chlorella), lusernmjöl, sackaros, fruktos, sojaolja, äppelarom. Analytiska beståndsdelar: Råprotein: 28, 7 %, crude fibre 7, 7 %, råfiber 5, 3 % (varav 13 % omega 3-fettsyror), aska 4, 6 %.
 • Fodertillskott Krafft KopparJärn, 700 g

  Krafft KopparJärn fodertillskott med koppar och järn ger de två viktiga spårämnena i den form (organiskt bundna) som hästen har lättast att ta upp. Behovet fastställs via blodprov eller efter kontakt med veterinär.
 • Equi-Calm Foran 1 lit

  Equi-Calm är ett vetenskapligt utvecklat fodertillskott som används för att stabilisera hästens temperament i stressade situationer.
 • Höpellet Heu-Cobs Höveler 3 kg

  Heu Cobs från Höveler är ett tillsatsfritt, pelleterat hö av hög kvalitet. Höet är skördat vid bästa möjliga tidpunkt och har därefter skonsamt torkats med varmluft, samt pressats till 15 mm pellets. Därmed har den hästvänliga grovfoderstrukturen bibehållits.
 • BioMineral Total Biofarmab 1,2 kg

  BioMineral är ett mineralfodertillskott för hästar. Utfodras då foderstaten inte innehåller tillräckligt med med mineraler för att tillgodose hästens behov. Vikt: 1,2 kg.
 • Fodertillskott Dodson and Horrell Breathe Free Mix, 1 kg

  Förutom att se till att hästen står i en dammfri miljö, med strö och foder anpassat till hästar som lider av COPD (kroniska luftvägsproblem), kan ytterligare komplement vara behövligt. Dodson & Horrell Breathe Free Mix är en torkad örtblandning som hjälper till att understödja luftvägarna.  
 • B-vitamin NAF Flytande 1 liter

  B-vitamin från NAF med en flytande formula som är fritt från socker och färgämnen. Rekommenderas särskilt vid hård träning samt vid pälssättning och pälsfällning. Volym: 1 liter.
 • Sectolin Vitamin E + Selen, 1 kg

  För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion. Ett kompletterande fodertillskott för häst.Ett tillskott av vitamin E och selen för hästar i normal/intensiv träning. För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion samt skyddar cellerna från oxidativ skada. Vitamin E och selen stödjer dessutom fertilitet och immunförsvar hos hästen. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING: Dextros, natriumklorid.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Protein
 • Fodertillskott Rödbeta Eclipse Biofarmab, 650 g

  Rödbeta är rikt på A-,E-, C- och B-vitaminer och innehåller många olika slags mineraler och används för att öka uthålligheten och påskynda återhämtningen. Det smakliga fodertillskottet behöver inte blötläggas och passar till exempel bra till högpresterande hästar.
 • Horse Master HorseMaster Muscle Builder, 1kg

  Stödjer utveckling av muskelmassa. Muscle Builder är ett riskliextrakt som används som fodertillskott för förbättring av muskelmassa För maximal muskelbildning.Egenskaper:Muscle Builder är ett extrakt av riskliolja.Forskning har visat att hästar som fick gamma-oryzanol förbättrade förhållandet mellan muskler och fett med bättre muskeldefinition över bakdel, hals och manke. Hästar som fick gamma-oryzanol bibehöll även aptiten. Teknisk beskrivning: Sammansättning:Risextrakt.Analytiska beståndsdelar:Råprotein
 • MSM NAF Pulver 300 g

  MSM från NAF är ett högkvalitativt fodertillskott som ger stöd för upprätthållandet av hälsosamma senor, bindvävsstrukturer och ligament. Vikt: 300 gram.
 • Chondriglucos Emin 1000 gram

  Chondriglucos 1000 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab BioGlucomin

  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose. Speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.    
 • Trikem Dog TrikemSport WorkingDog B-Vitamin, 500 ml

  WorkingDog B-vitamin innehåller samtliga för hunden nödvändiga B-vitaminer. Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Enkel att administrera och dosera med inbyggt mått i flaskan. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Vitamin B1 - 5 mg. Användning:Tillskott av B-vitamin används med fördel vid tex. hård träning, och pälsfällning. Dosering 5 ml per 10 kg kroppsvikt dagligen i samband med utfodring eller enligt veterinärs föreskrift.
 • Hästfoder Dodson and Horrell KwikBeet, 18 kg

  Hästfoder KwikBeet från Dodson & Horrell är ett lättsmält blötläggningsfoder med ett högt innehåll av smältbara fibrer som passar alla typer av hästar. KwikBeet består av värmebehandlade flingor från sockerbetor där sockret tagits bort och innehåller max 5% socker. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker. 
 • Hästfoder Dodson and Horrell Performance Concentrate Muesli, 20 kg

  Dodson & Horrell Performance Concentrate Muesli är ett müslifoder av hög kvalitet för topprestationer. Det koncentrerade tillskottsfodret är mycket energirikt och har ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Dodson & Horrell finns inledningsvis att köpa i utvalda butiker. 
 • Hilton Herbs Multi-Flex 2 kg Tub

  Optimal rörlighet. Multi-Flex är ett torrt kosttillskott som innehåller örter som djävulsklorot och nässlor, och var det första kosttillskottet som Hilary Self, Medical Herbalist/Co-Director, tog fram. Detta har länge varit vårt mest sålda örtbaserade kosttillskott för hästar och ponnyer. Den flytande motsvarigheten av Multi-Flex Gold används ofta först tack vare dess snabbare initiala absorption (dessa båda bör inte ges tillsammans). Hästägare kan också välja att ibland använda vårt Releaf Gold tillsammans med ett av dessa kosttillskott, när det krävs ytterligare stöd. Multi-Flex kan ges tillsammans med vårt Cush X-sortiment. Multi-Flex-sortimentet kan vara lämpligare i vissa fall än vårt Senior Horse-sortiment. Välkommen att kontakta helpline@hiltonherbs.com för ytterligare råd. En av våra aktuella produkter Ezee Arnica, TLC eller Muscle Magic, är perfekt att använda tillsammans med detta kosttillskott för rörlighet eller vår Phytobalm-kräm för mindre sår. Egenskaper: * Smidiga leder och muskler * Ett hälsosamt cirkulationssystem * Hästar benägna att få fång * Optimal rörlighet oavsett ålder Teknisk beskrivning: Ingredienser: Djävulsklorot, Herbal Bute (inte fenylbutazon). Blommande hagtorn. Älggräsört. Mjölktistelfrö. Nässelblad. Snärjmåreört. Sellerifrö. Maskrosrot. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 50 ml mått ingår i tuben eller bagen, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Harmoni, 900 g

  Vimital Harmoni är ett effektivt fodertillskott från Trikem som förbättrar hästens näringsupptag och immunförsvar. Tillskottet innehåller jäst som har behandlats för att komma åt funktionella ämnen, näring och viktiga spårämnen.
 • EnerG NAF Flytande 2 liter

  EnerG från NAF är ett fodertillskott rikt på järn som är avsett för tävlande eller hårt arbetande hästar. Utfodras efter all sorts påfrestning som resulterar i utmattning och dåliga blodvärden. Volym: 2 liter.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Muskel-E, 900 g

  Smakligt E-vitamintillskott för hästar. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Pharmacare Pharma MSM Powder, 1 kg

  Fodertillskott för uppbyggnad av hela kroppen. Fodertillskott för hästar. MSM är en organisk svavelförening. Svavel är ett viktigt näringsämne för hästar och fungerar som byggnadsmaterial i hela kroppen vid t ex kollagen- och broskbildning. Egenskaper: * Organisk svavelförening * För leder och muskler * För hård träning Teknisk beskrivning: Ingredients: Methylsulfonylmethane 99,5% | Contains 34% sulphur. Metyylisulfonyylimetaani 99,5 % | Sisältää 34% rikkiä. Metylsulfonylmetan 99,5 % | Innehåller 34% svavel, , /WARNING: Förvaras torrt och svalt, utan direkt solljus och utom räckhåll för barn. Användning:Rekommenderad dosering: 1-3 måttskedar (10-30 g)/dag. 15 ml (ca 10 g) måttsked medföljer.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Vitamin E-Selen, 25 kg

  ProtectVitamin är en torr vitaminprodukt som används för att täcka ett ökat behov av extra E-vitamin och selen. Fungerar som kompletteringsfoder för samtliga djurslag.
 • Fodertillskott Emin Linfröolja, 1 l

  Kallpressad svensk linfröolja helt utan tillsatser. Rik på de viktiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6.
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash, 20 kg

  Betfiber Mash från Granngården är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.   
 • Hästfoder Krafft Miner Blå, Pellets

  Krafft Miner Blå är ett mineralfoder för hästar som ger ett basintag av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen samt balanserar foderstatens kvot av kalcium/fosfor.
 • Global Herbs Movefree Liquid 500 ml

  MoveFree Liquid, som är en del av vårt Ultimate Joint Supplement-sortiment, är en snabbverkande produkt för hästar som behöver ett smakligt tillskott som ger dem bästa möjliga stöd. Ett viktigt sätt att utfodra din häst om du behöver se till att vätskan i leder och senskidor förblir på högsta nivå.
 • Global Herbs PrebioHerb 1 kg

  Denna PreBioHerb prebiotic är en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. PrebioHerb är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. PreBioHerb kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner i vikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också PreBioHerb om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. PreBioHerb stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • Trikem Sport Trikem VIMITAL Gastro, 3000 g

  Magbalsam för häst. VIMITAL Gastro är ett magbalsam för att skydda magsäcken hos högpresterande hästar eller i samband med medicinering som påverkar mage och tarm. Gastro är baserad på Lecitin som ska finnas i magsäcken och tillsammans med polysackarider bilda en barriärgel för att effektivt skydda slemhinnorna mot magsyra. Lecitin medverkar också till att förbättra hästens näringsupptag och energiutnyttjande av fodret. Egenskaper: * Lecitin * Polysackarid * Natriumbikarbonat Användning:60% av tävlingsridhästar och kring 90% av galopphästarna har magsårsliknande skador på magsäckens slemhinnor. Problem som kan härledas till alltför stora mängder stärkelserikt foder, stress, miljöombyten m.m. Symtom på magsäcksirritation kan vara dåligt näringsupptag och hull, att hästen blir orolig före måltider, dåligt temperament, låg prestation m.m. Naturligt skyddas magens slemhinnor mot den aggressiva magsyran av de ämnen som ingår i VIMITAL Gastro. Dosering: 60 ml/dag (50 g) för häst 550 kg. Dubbel dos första 10 dagarna eller när hästen har magssårssymtom.Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift. HÅLLBARHET: 24 mån. Se bäst före datum. FÖRVARING: Förvaras torrt och svalt. Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser.
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Bioglucomin Competition, 450 g

  Eclipse Biofarmab Bioglucomin Competition är ett fodertillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar. Blandas i kraftfodergivan i direkt anslutning till utfodringen. Ingen karens.
 • Trikem Sport Trikem Vimital MSM

  viktigt essentiellt ämne vid cellbildning MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat essentiellt ämne som bara finns i färsk gröda. Grunden för ämnet skapas i haven där den frigörs i gasform och stiger upp i atmosfären. Påverkan av ozon och UV-ljus omvandlar det till DMSO2 (MSM) som faller ner med regnvatten. För hästar är gräs den viktigaste källan. MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. Vid MSMbrist får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning tar också längre tid, vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare häst. Modern djurhållning med kortare betesgång och utevistelse, mer grushagar och året-runt-ridning, har i många fall visat sig ge MSM-brist i foderstaten. Hösilage som är MSM-fattigt är också en anledning till detta.ANVÄNDNINGEnklaste sättet att ta reda på om hästen har MSM-brist är att ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen - då har du MSM-brist i foderstaten. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. Vid våra försök under senare år uppvisar cirka 80% av de hästar som provats MSM-brist. En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan avlasta lederna. Eftersom vi arbetar med för hästen motiverande träning, t.ex hoppning, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar blir då till en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden. Behovet av MSM-tillskott skiftar under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. Alla tillskott är direkt beroende av tillgång och efterfrågan. Mindre naturlig tillgång och mer träning (förbrukning) ökar behovet av alla näringsämnen.DOSERING30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 48 dagar per kg produkt. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.INNEHÅLL * Metylsulfonylmetan 100 %
 • Global Herbs Alphabute SUPER 1 kg

  Alphabute Super är snabbverkande smärtstillande och en mångsidig produkt för att lindra mindre smärta, bidra till att minska inflammation och lindra ömma leder och muskler. Denna underprodukt kan också användas för underhåll och hjälp med rutinmässig återhämtning från träning.
 • Trikem Sport Trikem Vimital Hyaluron

  Hyaluron 100Smörjer kroppens alla leder - varje dagVIMITAL® Hyaluron 100 – är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den Hyaluron som finns iledvätskan. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott.Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln avnäring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Undervila bildar kroppen ny Hyaluron för att återge ledvätskan sina egenskaper.Om kroppen inte hinner återskapa tillräcklig mängd Hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionenoch slitaget på leden ökar.Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppegen Hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla leder.ANVÄNDNINGBehovet av att tillföra Hyaluron styrs av belastning och hästens ålder.Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen. Om hästen då används för träning eller tävlingbör man i förebyggande syfte ge tillskott av Hyaluron.Unghästar som är under utbildning har ofta inte hunnit bygga tillräcklig muskelmassa för att avlasta lederna. Träningenav unghästar sker ofta med hög frekvens och det kan därför vara viktigt att ge Hyaluron innan hästen hunnit muskla sig.Vanligast är att man inte funderar över tillskott förrän man märker begynnande rörelsestörning, hälta eller i värsta fallledinflammation. Halta hästar ska alltid undersökas av veterinär, men ofta har hästen signalerat problemen långt tidigare.Längre uppvärmningstid, stelare rörelser, mindre framåtbjudning är tidiga signaler. Det kan också vara plötsligastopp på hinder eller ovilja att utföra dressyrrörelser som belastar lederna. Man kan också hålla ögonen på om hästenkonsekvent avlastar ett ben i vila.VIMITAL Hyaluron100 ges förebyggande eller vid minsta indikation på att hästen är hämmad i sina rörelser. Kan ocksåanvändas under rehabilitering efter ledinflammation eller operation för att öka närvaron av Hyaluron och befrämja näringstransporteni lederna.Dosering2 x 20ml i 10 dagar i foder. Därefter 20ml/dag så länge behov kan föreligga.Första flaskan varar i 40 dagar, därefter räcker en flaska i 50 dagar.INNEHÅLL per 10 ml * Hyaluronsyra 100 mg * Natriumbensoat * Vatten
 • Cavalor PasSand, 3 kg

  Tillskott för god matsmältning för hästar som betar på sandiga betesmarker. Psyllium är en välkänd ingrediens i samband med förebyggande och behandling av sandimpaktion, studier har dock påvisats varierande resultat. Nyligen genomförda studier* visar att en kombination av mineraloljor och psylliumtillskott ökar avlägsnandet av sand i tarmen och kombinationen av psyllium med eteriska oljor har större effekt än användandet av endast ett av dessa två tillskott. Cavalor PasSand innehåller förutom psyllium, även eteriska oljor och probiotika för att bättre avlägsna sand från hästens system så fort som möjligt. Teknisk beskrivning: Hink 3 kg. Användning:Förebyggande dos för hästar som betar på sandiga gräsmarker: 2 x 50 gram/dag - 10 dagar per månad. I händelse att sand upptäcks i avföringen, ge 2 x 100 gram/dag under 10 dagar.
 • Horse Master HorseMaster E-vitamin- selen - lysin - pulver, 1 kg

  E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga ämnen för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt. Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Dextros, natriumklorid.Analytiska beståndsdelar :.
 • Fodertillskott Lantmännen Protect Multivitamin, 1 l

  Protect Multivitamin från Lamtmännen är en flytande vitaminprodukt för blandning i foder eller vatten. Speciellt lämplig för enkelmagade djur då särskilda behov föreligger.
 • Friska Foal Foran 500 ml

  Friska Foal är en multivitaminsirap speciellt utvecklad för föl.
 • Foran Shy Feeder B-vitamin product, 2,5 l

  Välsmakande sirapsbaserat vitamin B tillskott. Utmärkt för hästar som tränas hårt, transporteras eller fäller. Teknisk beskrivning: Shy Feeder-B-vitaminblandning, 2,5 L.
 • Hästfoder Amequ by Dangro Lucerne Topmix, 12,5 kg

  Lucerne Topmix från Amequ by Dangro är ett kompletteringsfoder till häst utan tillsatta vitaminer och med ett högt innehåll av energi, fiber och protein. Grovfodret innehåller lucerne med tillsatt sojaolja (GMO-fri) och melass.
 • BioZinc Biofarmab 400 g

  BioZinc är ett fodertillskott för hästar. Utfodras då foderstaten inte innehåller tillräckligt med med mineraler för att tillgodose hästens behov. Vikt: 400 gram.
 • Fodertillskott Trikem Vimital Harmoni Pro, 10 dospåsar

  Harmoni Pro Fodertillskott innehåller hög koncentration av naturliga bakterier och prebiotisk fiber som snabbt återställer balansen i tarmens mikroflora vid bland annat diarré.
 • Equi-Calm Foran 500 ml

  Equi-Calm är ett vetenskapligt utvecklat fodertillskott som används för att stabilisera hästens temperament i stressade situationer.
 • E-Jolt Emin 1000 gram

  E-vitaminpulver E-Jolt med naturlig E-vitamin, i en ny och effektiv doseringsmodell där doseringen styrs efter träningsintensitet.
 • Shy Feeder B Foran 20 lit

  Välsmakande B-vitaminpreparat i sirapsform. Används när fodrets B-vitamin innehåll ej räcker för att tillgodose hästens behov, exempelvis vid hård ansträngning, stress, pälsfällning och pälssättning.
 • Horse Master HorseMaster Sand Off, 9 kg

  Matsmältningsstöd för avlägsnande av sand. Fodermaterial för djur.EGENSKAPER: SAND OFF är ett fodermaterial med loppfröskal Loppfröskalen, av plantago ovata som växer i Indien, omvandlas till ett smörjande gel i magen.På detta sett driver SAND OFF ut sand och lera som hästen har förtärt. Teknisk beskrivning: Loppfröskal|ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:|Fukt: 6,7%|Råfiber: 3,9%|Råprotein: 3%|Råaska: 2,9%|Råfett: 1,8%|Natrium
 • Hästfoder Hartog Gras-Mix, 18 kg

  Hartog Gras-Mix är en toppkvalitativ fiberblandning som består av torkat gräs och fiberpiller. Hästfodret har ett moderat energi- och proteininnehåll och kan med fördel ersätta spannmålsmängden helt eller delvis.
 • Hästgodis Jacson Morot, 500 g

  Jacsons hästgodis med morotssmak är perfekt att ha med sig i stallet, på ridturen, träningen eller tävlingen. Stoppa ner några bitar godis i fickan så har du alltid något gott att bjuda på. Förvaras torrt och svalt.
 • Blue Hors Absorber Gel 60 ml

  Blue Hors Absorber hjälper till att stabilisera vätske- och elektrolytbalansen. Innehåller naturligt bindande komponenter, pektin och elektrolyter. Rekommenderas om det finns risk/perioder av matsmältningsstörningar. Egenskaper: * Rekommenderas om det finns risk/perioder av matsmältningsstörningar * Stabiliserar vätske- och elektrolytbalansen * För alla typer av hästar, ponnyer och föl Teknisk beskrivning: Tillsatser per kg:Bindemedel per kg: Vermikulit (naturlig silikatmineral) - E561 225 g.Analytiska beståndsdelar:Natrium 1,57 %.Kalium 1,36 %.Råprotein 0,14 %.Råfiber 1,4 %.Råfett
 • Farnam Sand Clear 99, 4,5 kg

  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.

Vanliga frågor om hästfoder

Här kan du läsa och lära genom de vanligaste frågorna vi fått om foder till hästar.

Hur vet man om hästen får i sig tillräckligt med foder?

Hö eller hösilage ger i regel hästen alla kalorier den behöver. Problemet är att man inte kommer tillföra alla vitaminer och mineraler som den behöver. Kvalitén på höet kan skilja sig från omgång till omgång. Ett välbalanserat grovfoder som analyserats för dess innehåll, kombinerat med kraftfoder ger komplett fodergiva.

Vad är en foderhäst?

En foderhäst är en häst som placeras i ett stall för utfordring och skötsel men där hästägaren inte bor på gården. Ett fodervärdsavtal skrivs som reglerar kostnader och ansvar för både fodervärden och ägaren av hästen.

Är det nån skillnad på hö och halm?

En del säger hö och halm om allt torkat gräs men det är faktiskt skillnad på dessa. Hö är det vallfoder man ger till hästar och består av torkat gräs och klöver. Halm är likt till utseendet men är torkade stjälkar från sädesslag. Halmet ges inte som hästfoder utan används som byggmaterial eller liknande.

Vad är kompletteringsfoder?

Det är ett annat namn på Kraftfoder och ges som komplement till hästens grovfoder. Det innehåller extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein. Olika kraftfoder ges anpassat till vilken typ av häst man har.

Viktigt att räkna ut hästens foderstat

För att man ska vara trygg och säker på att hästen får den näring den behöver måste räkna ut en foderstat. En foderstatsberäkning ska göras till varje enskild häst i stallet. Hur mycket en häst måste äta beror främst på vikt och vilken typ av arbete den utför.

En vuxen häst som inte används i arbete har ett lägre behov av näring än en digivande häst eller en häst som travtränas. Hästens storlek och ras avgör vilket underhållsbehov av näring som den har. Till det ska man göra tillägg för den typ av arbete som hästen utför.

kg torrsubstans (ts) och kg foder

I en foderstat används enheterna kg torrsubstans (ts) och kg foder. Torrsubstansinnehållet är mängden foder som återstår om man räknar bort vatteninnehållet. Olika sorters foder, om det är hö, ensilage eller hösilage, innehåller olika mycket vatten. Eftersom vattnet inte tillför någon näring måste man veta hur mycket torrsubstans man ger hästen. Man brukar då räkna om från kg ts till kg foder.

En foderstat ser olika ut till en smal häst, svårfödd häst, tjock häst osv. För att ta reda på din hästs behov, se till att du har en aktuell foderstat. På HästSveriges hemsida kan man räkna ut det själv, gratis med deras foderstatsprogram.