TopHorse » Hästfoder » Mineraler

Varumärken med mineraler:

Mineraler

För att en häst ska må bra och hålla sig frisk och skadefri behöver den äta en fullvärdig kost. I det ingår att man måste tillgodose behovet av viktiga mineraler. Bland dessa har vi kalcium, viktigt för skelettet och för basbalansen i blodet och fosfor som samarbetar med kalcium. Järn behövs för att hästens blod ska kunna transportera syre runt i kroppen. Magnesium och Natrium är båda centrala för ett fungerande nervsystem och för musklernas funktion.

Andra spårämnen som är viktiga att tillföra genom kosten eller som kosttillskott är kobolt, selen och zink. Här hittar du mineraltillskott som du kan köpa online. Tillskotten är speciellt anpassade för djur som häst. Läs doseringsanvisningar för att hitta rätt nivå för just din häst och foderstat.

Kategorier: Glukosamin | Selen

 • Chondriglucos Emin 1000 gram

  Chondriglucos 1000 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Sectolin Vitamin E + Selen, 3 kg

  För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion. Ett kompletterande fodertillskott för häst.Ett tillskott av vitamin E och selen för hästar i normal/intensiv träning. För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion samt skyddar cellerna från oxidativ skada. Vitamin E och selen stödjer dessutom fertilitet och immunförsvar hos hästen. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING:Dextros, natriumklorid.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Protein
 • Selentillskott Eclipse Biofarmab SeloE, 900 g

  Selentillskott med E-vitamin i pulverform för häst. Ges då fodret inte innehåller tillräckligt med selen och E-vitamin samt vid hård ansträngning.
 • Horse First Keep Me Sound, 1,5 kg

  Keep Me Sound Allt-i-ett-tillskott som levererar på sex fronter för fullständig hälsa.. . Muskeltillskott. Hovtillskott. Vitamintillskott. Ledtillskott. Matsmältningstillskott. Pälstillskott. Horseman's Tips: Keep Me Sound innehåller alla extra näringsämnen som krävs för att utveckla och bibehålla en hälsosam häst i en bekväm 50 g dagsportion. ÖGON: Skölj omedelbart med ögonvätskelösning eller rent vatten i 10 minuter. HUD: Tvätta med mycket vatten. FÖRTÄRING: Drick rikliga mängder vatten. Sätt på lock efter användning. Förvaras svalt och torrt, undvik exponering för direkt solljus. Endast för djuranvändning. Förvaras oåtkomligt för barn. Teknisk beskrivning: Sammansättning: Sojabönsmjöl, majs, vattenfri glukos, glukosamin, lakritsrot. Tillsatser: Näringstillsatser: Aminosyror: 3.1.5 DL-metionin 60 g/kg. 3.2.3 L-lysinmonoklorid 30 g/kg. Bindämnen: E652 – Sepiolit 30 g/kg. Smältbarhetsförstärkare: Saccharomyces cervisiae. CBS 493.94 (4a1704) 5 x 1010. Analytiska beståndsdelar: Råprotein 19 %. Aska 18,5 %. Råolja 5,8 %. Råfiber 4,6 %.
 • Horse Master HorseMaster E-vitamin - selen - lysin - doseringsflaska 5 L

  Optimal cell- och muskelintegritet. E-VITAMIN-SELEN & LYSIN är ett fodertillskott för hästar som:- stödjer optimal muskelfunktion vid ansträngning.- bidrar till förebyggandet av muskelkomplikationer efter ansträngning.- innehåller alla nödvändiga ämnen för maximal muskelprestation.- för växande föl: bidrar till utvecklingen av muskelmassa, särskilt för föl med E-vitaminbrist som behandlas för muskelsvaghet.- tillfrisknande och äldre hästar: återuppbygger tät och kraftig muskelmassa.Egenskaper:E-vitamin är nödvändigt för skydd av celler och vävnad på grund av dess antioxiderande egenskaper. E-vitamin är nödvändigt för styrka och vitalitet.Selen ser till att E-vitamin utnyttjas effektivt.Den viktiga aminosyran L-lysin är nödvändig i proteinbildningen som har direkt påverkan på muskelväxt och utveckling.Föl, åringar och hårt tränande hästar kan behöva L-lysin som tillskott för att möta det ökade behovet från muskler och fettförbränning.Kombinationen av dessa tre ämnen ger ett dagligt fodertillskott för hästar i all sorts träning, på alla nivåer. Teknisk beskrivning: Ingredienser|Dextros, natriumklorid|Analytiska beståndsdelar:|Fukt 11%|Råfett 4,2%|Råaska 3,9%|Råprotein 3,7%. Analytiska beståndsdelar: (vätska)|Fukt 71%|Råfett 3,3%|Råaska 3,8%|Råprotein 4,15%|Råfiber 0,3%. Tillsatser per kilo:|Vitaminer: 3a700 E-vitamin 45.000 mg|Aminosyror: 3.2.3 lysin 50 000 mg|Spårelement: E8 selen (natriumselenit) 10 mg.
 • Sectolin Vitamin E + Selen, 1 kg

  För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion. Ett kompletterande fodertillskott för häst.Ett tillskott av vitamin E och selen för hästar i normal/intensiv träning. För underhåll av en frisk och stark muskelfunktion samt skyddar cellerna från oxidativ skada. Vitamin E och selen stödjer dessutom fertilitet och immunförsvar hos hästen. Teknisk beskrivning: SAMMANSÄTTNING: Dextros, natriumklorid.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Protein
 • BioGlucomin+HA Biofarmab 450 g

  Bioglucomin + HA är ett tillskott innehållande högkoncentrerad glukosamin med inulin och hyaluronsyra som är en naturlig produkt av läkemedelskvalitet, som även har extra hög upptagningsförmåga.
 • Horse First Exselent E, 3 kg

  När du vill att din häst ska vara kraftfull, smidig, flexibel och glad behöver du Exselent E. Vad används det till? 1. E-vitamin är en nyckelkomponent för att stöda muskelutveckling. 2. Selen är viktigt för muskelhälsa och för att underlätta smidighet i muskelvävnaden under träning. ÖGON: Skölj omedelbart med ögonvätskelösning eller rent vatten i 10 minuter. HUD: Tvätta med mycket vatten. FÖRTÄRING: Drick rikliga mängder vatten. Sätt på lock efter användning. Förvaras svalt och torrt, undvik exponering för direkt solljus. Endast för djuranvändning. Förvaras oåtkomligt för barn. Teknisk beskrivning: Sammansättning: Kalciumkarbonat. Tillsatser: Spårämnen: E5 Organisk form av seleniserad jäst inaktiverad 5 g/per kilo. Analytiska beståndsdelar: Aska 71,5 %. Kalcium 26 %. Protein 6,5 %. Olja 3,0 %. Fiber 0,4 %.
 • BioGlucomin+HA Biofarmab 6 kg

  Bioglucomin + HA är ett tillskott innehållande högkoncentrerad glukosamin med inulin och hyaluronsyra som är en naturlig produkt av läkemedelskvalitet, som även har extra hög upptagningsförmåga.
 • Emin Glucosamin Hund 150 gram

  En av kroppens viktigaste byggstenar för leder och ledvätska. Kroppens egen produktion av detta ämne avtar med med ålder och bör ges dagligen till äldre individer för att säkra halten av detta kroppsegna ämne. Emin Glucosamin tillverkas av skaldjur och håller en mycket hög halt glukosamin. Alla produkter innehållande glukosamin har 96 timmars karenstid före tävling.
 • Trikem Sport TrikemSport WorkingDog Max Glukosamin+, 450 g

  En naturlig produkt framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga. Glukosamin ingår naturligt i kroppen och deltar i bildandet av ledbrosk. Tillsatsen av Mangan främjar uppbyggandet (nybildandet) av brosk. MaxGlucosamin+ tas lätt upp i mag- / tarmkanalen då den föreligger som glukosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Glukosamin, är ett kroppseget ämne som finns i tex, brosk, senor och ligament. Stärker leder hos hundar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre hundar lider av stela leder. Formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget. Max Glucosamin+ innehåller inget socker. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Glukosaminsulfat-KCL - 550 mgMangan – 0,4 mg. Användning:Glukosamin är förmodligen det mest beprövade ledtillskottet och många har upplevt betydande rörelseförbättring på äldre hundar.Idag vet vi att Glukosamin endast är en av flera nödvändiga byggstenar och vi rekommenderar att man överväger att använda Hyaluron365, som är ett mer komplett tillskott och förbättrar ledvätskans smörjande funktion för att förebygga slitage på lederna. MaxGlucosamin+ ger en något lägre kostnad än Hyaluron365 som dock enligt vår erfarenhet ger långsiktigt bättre resultat. Dosering: Dagligen 5 ml/10 kg kroppsvikt. Strö över maten.
 • Chondriglucos Emin 500 gram

  Chondriglucos 500 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • Chondriglucos Emin 150 gram

  Chondriglucos 150 gram från Emin är ett mycket potent tillskott av de kroppsegna ämnena glukosamin och chondroitin. Det rekommenderas till häst och hund av såvä foderrådgivare som veterinärer. Brist på glukosamin och chondroitin kan innebära besvär med leder och ledfunktion. Chondriglucos innehåller glukosamin och är belagt med 96 timmars karenstid före tävling.
 • In the pink senior

  In the Pink Senior är speciellt utformat för att uppfylla alla de näringsmässiga krav som en äldre häst har. Det är även utformat för att ge hästen allt stöd den behöver för att hålla sig aktiv och känna sig evigt ung. In the Pink Senior hjälper till att balansera kosten och matsmältningssystemet, vilket gör det möjligt för hästen att maximera värdet av sitt foderintag. Det ger pre-och probiotika för primärt stöd av tarmen och ger alla de vitaminer och mineraler som krävs för den äldre hästens totala hälsa. In the Pink Senior rekommenderas för alla äldre hästar och ponnyer. KARENS SWE 2015 96h (glukosamin), FEI Internationellt karensfritt.
 • BioGlucomin 450 g

  Högkoncentrerad glukosamin med inulin och oligofructose för häst. Näringstillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar.
 • BioGlucomin Biofarmab 2 kg

  Høykonsentrert glukosamin med inulin og oligofruktose for hardt trenende hester. Oligofruktose er et naturlig produkt som er laget av skalldyr og har ekstra høy absorpsjonsevne.
 • SynoviCort Emin 650 gram

  SynoviCort? 650 gram från Emin är ett effektivt kvalitetstillskott av Hyaluronsyra (Tuppkam). Det rekommenderas ofta som komplement eller som ersättning till glukosamin. SynoviCort? är inte belagt med någon karenstid före tävling.
 • Top Flex

  Optimalt stöd för hästens led och muskelrörelser. Innehåller naturlig glukosamin och naturliga bär och örter. Top Flex är baserad på naturliga glukosamin Högt förädlade vegetabiliska oljor och utvalda örter för att optimera villkoren för hästens leder. Råvaran för den naturliga glukosamin är skaldjur som bearbetas utan konstgjorda tillsatser. Glukosamin ingår i bildandet av brosk. De noga utvalda vegetabiliska oljorna behandlas så att upptaglighet är hög. Svarta vinbär och nypon är rika på C-vitamin som är en stark antioxidant. Top Flex är sammansatt så att den naturliga rörelsen och återhämtningen i hästens leder stöds. Förvara torrt och skyddat mot solljus. Utfodring instruktioner: Rekommenderad dosering: 1 g per 10 kg kroppsvikt. Dosen kan ökas till 1,5 g/10 kg för återbetalningar eller reduceras till 0,5 g/10 kg för förebyggande åtgärder. 1,5 kg räcker ca. 30 dagar till en häst på 500 kg. Maximal daglig dos: 2 g per 10 kg kroppsvikt 1 mått = 50 ml = 30 g Sammansättning: Vegetabiliskt fett - emulgerbart 44%, ArctiFlex 20%, svarta vinbär 20%, nypon 10%, pepparmynta 5%, honung 1%. Analytiska beståndsdelar: Råprotein 9%, Råfibrer 1%, Råfett 48%, Råaska 0,5%, Vatten 9%.
 • In the pink senior

  In the Pink Senior är speciellt utformat för att uppfylla alla de näringsmässiga krav som en äldre häst har. Det är även utformat för att ge hästen allt stöd den behöver för att hålla sig aktiv och känna sig evigt ung. In the Pink Senior hjälper till att balansera kosten och matsmältningssystemet, vilket gör det möjligt för hästen att maximera värdet av sitt foderintag. Det ger pre-och probiotika för primärt stöd av tarmen och ger alla de vitaminer och mineraler som krävs för den äldre hästens totala hälsa. In the Pink Senior rekommenderas för alla äldre hästar och ponnyer. KARENS SWE 2015 96h (glukosamin), FEI Internationellt karensfritt.
 • Trikem Sport WorkingDog Max GLM+, 450 g

  Rent extrakt av Grönläppad mussla med näringsämnen för brosk, bindväv, hud och ledvätska. Hög halt av glukosaminoglykaner och fettsyrorna ETA, omega-3 och omega-6. Chondroitin är naturlig i extraktet från musslan. Formulerad i välsmakande och nyttig prebiotisk jästkultur som stabiliserar tarmkulturen och förbättrar näringsupptaget. WorkingDog GLM+ innehåller inget socker. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 5 ml:Grönläppad mussla - 250 mg(Greenshell Mussel). Användning:Rekommenderas till yngre hundar i samband med hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hundar med begynnande ledstelhet.Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler!Dosering:Dagligen 5 ml/10 kg kroppsvikt. Strö på maten.
 • Trikem Sport TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 500 ml

  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ”reparerande” ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg,MSM - 1000 mg,Chondroitinsulfat - 54 mg,Hyaluronsyra - 11 mg,Vatten,Glycerin,Xantangummi,Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg.Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Hilton Herbs Mobility Support, 60 g

  Mobility Support är ett finklippt torrt tillskott som innehåller örter som älggräs, msm och bambu för att hjälpa din hund oavsett ålder. Hilton Herbs var det första företaget som utnyttjade kraften hos bambu, en naturlig, icke-animalisk källa av glukosaminliknande föreningar, i en hundprodukt. Dessa föreningar är byggstenarna hos de komplexa muco-polysackariderna som tillhandahåller de strukturella komponenterna i bindväv. Rekommenderas speciellt till agility- och arbetande hundar, eller till djur vars ras/storlek kan behöva särskilt stöd för muskel- och skelettsystemet. Om din hund har överansträngt sig eller behöver ytterligare stöd, överväg då Canine Releaf Gold. Topicals Muscle Magic eller TLC kan också visa sig fördelaktigt. Ge det här speciella tillskott cirka fyra veckor innan fördelarna kan märkas. Egenskaper: * Optimal rörlighet och smidighet i lederna * Frisk bindväv, t.ex. senor, ligament * Hundar som kan behöva särskilt stöd för rörlighet på grund av deras ras/storlek Teknisk beskrivning: MSM (metylsulfonylmetan). Bambuextrakt. Djävulsklorot. Älggräsört. Röllikaört. Ingefära. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 2,5 ml mått ingår i tuben, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Introduceras långsamt om din hund inte har fått tillskott tidigare. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • BioGlucomin Biofarmab 6 kg

  Høykonsentrert glukosamin med inulin og oligofruktose for hardt trenende hester. Oligofruktose er et naturlig produkt som er laget av skalldyr og har ekstra høy absorpsjonsevne.
 • BioGlucomin+HA Biofarmab 2 kg

  Bioglucomin + HA är ett tillskott innehållande högkoncentrerad glukosamin med inulin och hyaluronsyra som är en naturlig produkt av läkemedelskvalitet, som även har extra hög upptagningsförmåga.
 • Superflex pulver

  Ges dagligen till hästar vars leder utsätts för påfrestning, särskilt till tävlingshästar eller vid nedsatt ledfunktion. Innehåller glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra och antioxidanter. Stödjer hälsosamt brosk och god ledvätska. Vid utfodring 1 5ml per dag, varar en 1L flaska ca 66 dagar. Tävlingskarens SWE: 96 h FEI: Karensfritt.
 • Superflex pulver

  Ges dagligen till hästar vars leder utsätts för påfrestning, särskilt till tävlingshästar eller vid nedsatt ledfunktion. Innehåller glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra och antioxidanter. Stödjer hälsosamt brosk och god ledvätska. Vid utfodring 1 5ml per dag, varar en 1L flaska ca 66 dagar. Tävlingskarens SWE: 96 h FEI: Karensfritt.
 • Trikem Sport TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 3000 ml

  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ”reparerande” ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg, MSM - 1000 mg, Chondroitinsulfat - 54 mg, Hyaluronsyra - 11 mg, Vatten, Glycerin, Xantangummi, Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg. Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Superflex pulver

  Ges dagligen till hästar vars leder utsätts för påfrestning, särskilt till tävlingshästar eller vid nedsatt ledfunktion. Innehåller glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra och antioxidanter. Stödjer hälsosamt brosk och god ledvätska. Vid utfodring 1 5ml per dag, varar en 1L flaska ca 66 dagar. Tävlingskarens SWE: 96 h FEI: Karensfritt.
 • Diopet Glucosamine Pure Hund

  Diopet Glucosamine Pure är ett svensktillverkat tillskottsfoder av högsta kvalitet som kan bidra till att din hund får behålla sin livsglädje, naturliga rörlighet och aktivitetsnivå längre. Speciellt lämpligt för stora och/eller mycket aktiva individer samt hundar som börjar bli lite äldre. Hundar vill vara aktiva. Det är naturligt för dem. Men de flesta hundar blir allt mer osmidiga och mindre lekfulla med stigande ålder. I många fall kommer stelheten smygande. Kanske får din vän lite svårare att resa sig, kanske blir den ovillig att hoppa in i och ut ur bilen. Kanske vill den inte gå i trappor eller så märker du bara att den inte är lika arbetsvillig, pigg eller glad som förut. Detta är ofta en helt naturlig process och ett tecken på ett normalt åldrande. Men när rörligheten minskar mer än vad som känns bra kan ett dagligt tillskott av glukosamin vara mycket värdefullt. Glukosamin är ett ämne som bildas naturligt i kroppen och som behövs vid förnyelse av ledbrosk, ben, muskler, ledband och senor. Normalt bildas det i kroppen i tillräcklig mängd, men vid påfrestningar och monotona arbeten kan ett dagligt tillskott vara mycket värdefullt. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre individer lider av stela leder. Glucosamine Pure är framställt av skaldjur och fungerar som en naturlig byggsten. Glucosamine Pure innehåller inget socker, stärkelse eller konserveringsmedel. En naturlig produkt med högt upptag i kroppen tack vare att det är rent glukosaminsulfat helt utan andra tillsatser. Egenskaper: * Stärker lederna * Ger bättre rörlighet * Kroppseget ämne * Motverkar stelhet * För stora/aktiva djur * Bra för äldre hundar
 • Diopet Glucosamine Pure Vegan Hund

  Diopet Glucosamine Pure är ett svensktillverkat tillskottsfoder av högsta kvalitet som kan bidra till att din hund får behålla sin livsglädje, naturliga rörlighet och aktivitetsnivå längre. Speciellt lämpligt för stora och/eller mycket aktiva individer samt hundar som börjar bli lite äldre. Hundar vill vara aktiva. Det är naturligt för dem. Men de flesta hundar blir allt mer osmidiga och mindre lekfulla med stigande ålder. I många fall kommer stelheten smygande. Kanske får din vän lite svårare att resa sig, kanske blir den ovillig att hoppa in i och ut ur bilen. Kanske vill den inte gå i trappor eller så märker du bara att den inte är lika arbetsvillig, pigg eller glad som förut. Detta är ofta en helt naturlig process och ett tecken på ett normalt åldrande. Men när rörligheten minskar mer än vad som känns bra kan ett dagligt tillskott av glukosamin vara mycket värdefullt. Glukosamin är ett ämne som bildas naturligt i kroppen och som behövs vid förnyelse av ledbrosk, ben, muskler, ledband och senor. Normalt bildas det i kroppen i tillräcklig mängd, men vid påfrestningar och monotona arbeten kan ett dagligt tillskott vara mycket värdefullt. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre individer lider av stela leder. Glucosamine Pure är framställt av majs och fungerar som en naturlig byggsten. Glucosamine Pure innehåller inget socker, stärkelse eller konserveringsmedel. En naturlig produkt med högt upptag i kroppen tack vare att det är rent glukosaminsulfat helt utan andra tillsatser. Egenskaper: * Stärker lederna * Ger bättre rörlighet * Kroppseget ämne * Motverkar stelhet * För stora/aktiva djur * Bra för äldre hundar
 • Hilton Herbs Mobility Support, 125 g

  Mobility Support är ett finklippt torrt tillskott som innehåller örter som älggräs, msm och bambu för att hjälpa din hund oavsett ålder. Hilton Herbs var det första företaget som utnyttjade kraften hos bambu, en naturlig, icke-animalisk källa av glukosaminliknande föreningar, i en hundprodukt. Dessa föreningar är byggstenarna hos de komplexa muco-polysackariderna som tillhandahåller de strukturella komponenterna i bindväv. Rekommenderas speciellt till agility- och arbetande hundar, eller till djur vars ras/storlek kan behöva särskilt stöd för muskel- och skelettsystemet. Om din hund har överansträngt sig eller behöver ytterligare stöd, överväg då Canine Releaf Gold. Topicals Muscle Magic eller TLC kan också visa sig fördelaktigt. Ge det här speciella tillskott cirka fyra veckor innan fördelarna kan märkas. Egenskaper: * Optimal rörlighet och smidighet i lederna * Frisk bindväv, t.ex. senor, ligament * Hundar som kan behöva särskilt stöd för rörlighet på grund av deras ras/storlek Teknisk beskrivning: MSM (metylsulfonylmetan). Bambuextrakt. Djävulsklorot. Älggräsört. Röllikaört. Ingefära. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 2,5 ml mått ingår i tuben, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Introduceras långsamt om din hund inte har fått tillskott tidigare. Det kan ta upp till en månad innan resultat visas. Efterhand kan du sänka den dagliga dosen. Djur är individer, ofta är en lägre underhållsmängd tillräcklig för långvarig användning.
 • Trikem Sport TrikemSport WorkingDog Hyaluron 365, 1000 ml

  Med åren blir hundar lite stelare i lederna. Motionsrundorna som tidigare var många gånger längre än promenaden blir en stilla lunk efter matte och husse. Trivselvikten ökar, musklerna blir mindre och avlastar inte längre lederna lika bra. Slitaget och stelheten i lederna blir allt större. Hyaluron 365 förbättrar hundens rörlighet genom att tillföra de ämnen som behövs för leder och muskler. Ämnen som kroppen med åren producerar allt mindre av själv. Det viktigaste är Hyaluronsyra som finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. MSM, Chondroitinsulfat och Glukosamin behövs bl.a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Många av de ledpreparat som finns på marknaden tillför endast ”reparerande” ämnen men slitaget i leden fortsätter. Med Hyaluron365 tillför vi både reparerande ämnen och kompenserar för bristen på Hyaluron som är grundorsaken till slitaget. Effekten av Hyaluron 365 märker du redan efter 1-2 veckor. Lederna smörjs bättre och hunden får snabbt större rörlighet. Det är som att smörja ett gnisslande gångjärn. Hyaluron 365 tas upp i tarmen och förs ut till kroppens alla leder. Hjälper hunden när den själv inte producerar tillräckligt med Hyaluron. Teknisk beskrivning: INNEHÅLL per 10 ml: Glukosamin KCL - 600 mg, MSM - 1000 mg, Chondroitinsulfat - 54 mg, Hyaluronsyra - 11 mg, Vatten, Glycerin, Xantangummi, Natriumbensoat. Användning:Hyaluron 365 ges förebyggande till medelålders hundar när de första tecknen på en begynnande stelhet visar sig. När hunden inte längre hoppar upp i bilen och soffan eller när det tar lite för lång tid att komma igång på morgonen. Detta är signaler som kan bero på minskad produktion av ledvätska. Blir hunden rörligare när den får Hyaluron 365 kan förslitningen minska innan skador uppstår i leden.Även hundar som redan är halta pga utslitna leder, blir ofta betydligt bättre med Hyaluron365. Dels tillförs de ämnen som behövs för att rehabilitera leden, men framför allt förbättras ledens funktion avsevärt tack vare Hyaluronets smörjande effekt.Till hårt arbetande yngre hundar ges Hyaluron 365 för att komplettera hundens egen produktion av ämnen som förbrukas i högre grad vid stor belastning.Dosering: 10 ml dagligen i foder till hund som väger under 15 kg.15 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 15-30 kg.20 ml dagligen i foder till hund som väger mellan 30-45 kg.25 ml dagligen i foder till hund som väger över 45 kg. Normalt doseras inte mer än 25 ml oavsett hundens vikt.
 • Diopet Green-lipped mussel Pure Hund

  Green-Lipped Mussel Pure innehåller näringsämnen och byggstenar som behövs för god ledhälsa på lång sikt. Det kan hjälpa till att ge din hund rörligheten och smidigheten åter. Produkten lämpar sig också för hundar som tränas hårt, som dagligen utsätts för stora påfrestningar och kan få problem med hälta, ömmande ryggar mm. Green-Lipped Mussel Pure från grönläppad mussla är ett idealiskt komplement till köttrika måltider eller våtfoder. Pulvret är helt naturligt och utan tillsatser. Det framställs ur den grönläppade musslans kött. Pulvret innehåller höga halter av naturliga, verksamma ämnen som glukosamin och kondroitin som kan främja uppbyggnaden av brosk, broskets smörjmedel, leder, senor och ligament. Dessutom är det rikt på omättade fettsyror och naturligt taurin. Grönläppad mussla innehåller även omega3-fettsyror och naturliga antioxidanter som samverkar på ett naturligt sätt i hundens kropp. Bäst kvalitet erhålls om musselköttet utsätts för så få processer som möjligt. Därför använder vi frystorkat musselkött som mals ned direkt till ett pulver. Vid ledbesvär utsätts kroppen för fria radikaler som bryter ner cellerna och påskyndar deras åldrande. Naturliga antioxidanter hjälper kroppen att försvara sig mot de fria radikalerna och motverkar deras negativa inverkan på ledbrosket. Komplettera gärna med Diopet Nyponpulver Pure så har din hund goda chanser att med hjälp av 100% naturliga tillskott återfå såväl rörligheten i lederna som livsgnistan i ögonen! Egenskaper: * Återger rörlighet * Många nyttiga näringsämnen * Ren naturprodukt * Naturliga antioxidanter * Skonsamt för magen * Mot ledförslitningar