Kraftfoder

Hästens mag-tarmsystem är utvecklat för att primärt bryta ner och leva på gräs. I grovtarmen sker en jäsningsprocess av de växtfibrer som finns i gräset. Jäsningen sköts av den mikroflora av bakterier som finns i tarmen hos hästen. Vid jäsningen frigörs kortkedjiga fettsyror som verkar som primär energigivare åt hästen.

Kraftfoder till hästar är oftast gjort på spannmål som t.ex. havre, korn, vete eller majs. I den typen av foder är nivåerna av stärkelse väldigt hög. Hästens förmåga att spjälka stora mängder stärkelse är begränsad. Av den anledningen ska man inte utfodra hästar med stora givor kraftfoder.

Olika sorters kraftfoder

Kraftfoder kan delas in i olika sorter – spannmål, kvarnbiprodukter, proteinfoder och sockerfoder. Här hittar du kraftfoder som du kan beställa på nätet.

Populärt inom kraftfoder

 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash 20kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash 20kg
  Betfiber Mash är ett fiberrikt och smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt. Ges enbart eller tillsammans med övrigt kraftfoder.
 • Hästfoder Krafft Plus Protein 20kg

  Hästfoder Krafft Plus Protein 20kg
  Koncentrerat kompletteringsfoder som tillför protein i kombination med fett, fibrer samt vitaminer och mineraler i balanserade proportioner.
 • Hästfoder Krafft Senior Sensitive 20kg

  Hästfoder Krafft Senior Sensitive 20kg
  Kompletteringsfoder speciellt anpassat för äldre hästar, eller hästar som har svårt att sätta hull i alla åldrar. 
 • Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit 20kg

  Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit 20kg
  Kompletteringsfoder för tävlingshästar. Fodret har en låg socker- och stärkelsehalt och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation.

Fler tips på kraftfoder

 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch Gastromash 15kg

  Hästfoder Krafft Performance Low Starch Gastromash 15kg
  Kraftfoder med extra lågt stärkelse- och sockerinnehåll, tillsatt aktiv levande jäst och Acid Buf som balanserar hästens matsmältningssystem.
 • Hästfoder Krafft Sport Original 20kg

  Hästfoder Krafft Sport Original 20kg
  Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Hästfoder Granngården Elit Müsli 20kg

  Hästfoder Granngården Elit Müsli 20kg
  Energirikt kompletteringsfoder för tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Baserat på ångkokta råvaror för ökad smältbarhet.
 • Hästfoder Krafft Plus Energy 20kg

  Hästfoder Krafft Plus Energy 20kg
  Koncentrerat kompletteringsfoder rikt på fiber och fett som tillför skonsam energi. Kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler i balanserade proportioner.
 • Saltsten Equisalt Enriched 6x2kg

  Saltsten Equisalt Enriched 6x2kg
  Equisalt Enriched är en saltsten från naturligt bergsalt berikad med viktiga mineraler och spårämnen för att främja hästens hälsa. Enriched är perfekt för hästar på bete eller som får en låg kraftfodergiva.
 • Hästfoder Dodson & Horrell Suregrow 20kg

  Hästfoder Dodson & Horrell Suregrow 20kg
  Högkoncentrerat kompletteringsfoder för hästar med fokus på optimal tillväxt och utveckling. Passar föl, unghästar och avelston men även lättfödda hästar.
 • Hästfoder Granngården Elit Proteinspecial 15kg

  Hästfoder Granngården Elit Proteinspecial 15kg
  Extra proteinrikt kompletteringsfoder som kan användas till alla hästar, särskilt lämpligt vid ökat behov av kvalitativt protein (potatisprotein).
 • Hästfoder Krafft Groov Original 20kg

  Hästfoder Krafft Groov Original 20kg
  Kompletteringsfoder som säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer hos alla hästar. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Hästfoder Krafft Groov Sensitive 20kg

  Hästfoder Krafft Groov Sensitive 20kg
  Kompletteringsfoder anpassat för havrekänsliga hästar. Fodret säkrar intaget av kvalitetsprotein, fibrer och fett. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Mjölkersättning Krafft Milk Häst 5kg

  Mjölkersättning Krafft Milk Häst 5kg
  Stomjölksersättning framtagen speciellt för hästar. Under vecka 11-12 minskas mängden Krafft Milk tills fölet äter tillräckligt med grov- och kraftfoder.
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch Müsli 20kg

  Hästfoder Krafft Performance Low Starch Müsli 20kg
  Kompletteringsfoder med extra lågt stärkelse- och sockerinnehåll, med tillsatt levande jäst för att balansera hästens fodersmältningssystem.
 • Hesta Mix Nordic Müsli 1/1 pall 840 kg

  Hesta Mix Nordic Müsli 1/1 pall 840 kg
  För särskilda hästraser Hesta Mix ® är särskilt lämplig för särskilda raser, lättfödda individer och hästar med speciella krav på tillförsel av mineraler och vitala ämnen. Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli passar hästar i träning, som behöver extra energi för prestation och styrka för muskulaturen. Vitaminerna och mineralerna är av högsta naturliga och organiska kvalitet och är anpassade efter behoven i de nordiska länderna. lämplig för hästar med särskilda behov av vitaminer och mineraler stödjer hud, päls och hovar fri från havre och melass   Brister har många ansikten Många hästar behöver bara en mycket liten mängd kompletteringsfoder för att tillgodose sitt energibehov. Detta innebär ofta att tillförseln av livsviktiga vitaminer och mineraler blir för liten. Konsekvenserna är bristsymtom som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, rastlöshet och upptagningsstörningar samt avmagring, störningar i matsmältningen och hormonstörningar.   Särskilt högt innehåll av spårämnen Hesta Mix ® -serien är ett hästfoder med särskilt högt innehåll av vitala ämnen och mikronäringsämnen med hög biotillgänglighet. Även med små kraftfoderransoner kan en behovsbaserad tillgång på organiska och därmed mycket absorberbara spårämnen säkerställas. Den säkra upptagligheten via tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet gör det möjligt att både snabbt och effektivt kompensera och åtgärda bristsituationer. spårämnen med hög biotillgänglighet örter, oljor och oljehaltiga frön kan kombineras med andra kraftfoder ger snabba resultat   Hesta Mix ® Müsli Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli används flitigt för arbetshästar, där det behövs ökad energi för prestation och näring för musklerna.  Fodret innehåller en måttlig mängd förgroddad och mjölsyrafermenterad spannmål, som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet och en ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild tonvikt på örter och antioxidanter, så att hästens kropp och muskler kan prestera på högsta nivå.   Succéhistorien Det som började 1998 som ett foderförsök på Hesta Borg Stutteri för specialraser har blivit ett av de mest framgångsrika St. Hippolyt foderkoncepten för hästar av alla raser: Hesta Mix® Till exempel hos islandshästen kunde sambandet mellan näringsbrist och ömtålig hud och immunförsvar påvisas. Det blev en banbrytande insikt i behovet av optimering av av utfodringen.
 • Hästfoder Krafft Muscle Up 15kg

  Hästfoder Krafft Muscle Up 15kg
  Extra proteinrikt kompletteringsfoder med låg andel stärkelse. Krafft Muscle Up ger ett koncentrerat tillskott av kvalitetsprotein, främst potatisprotein.
 • Saltsten Equisalt Enriched 2kg

  Saltsten Equisalt Enriched 2kg
  Equisalt Enriched är en saltsten från naturligt bergsalt berikad med viktiga mineraler och spårämnen för att främja hästens hälsa. Enriched är perfekt för hästar på bete eller som får en låg kraftfodergiva.
 • Hästfoder Krafft Performance 20kg

  Hästfoder Krafft Performance 20kg
  Kompletteringsfoder som säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer. Ger en snabbare normalisering av vätskebalansen och påskyndar återhämtningen.
 • Hästfoder Granngården Elit Fiber 20kg

  Hästfoder Granngården Elit Fiber 20kg
  Fiberrikt kompletteringsfoder med en hög halt av fett och fibrer som ger skonsam energieffekt för tävlingshästar, konvalescenter eller seniora hästar.
 • Hesta Mix Nordic Müsli 1/2 pall 420 kg

  Hesta Mix Nordic Müsli 1/2 pall 420 kg
  För särskilda hästraser Hesta Mix ® är särskilt lämplig för särskilda raser, lättfödda individer och hästar med speciella krav på tillförsel av mineraler och vitala ämnen. Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli passar hästar i träning, som behöver extra energi för prestation och styrka för muskulaturen. Vitaminerna och mineralerna är av högsta naturliga och organiska kvalitet och är anpassade efter behoven i de nordiska länderna. lämplig för hästar med särskilda behov av vitaminer och mineraler stödjer hud, päls och hovar fri från havre och melass   Brister har många ansikten Många hästar behöver bara en mycket liten mängd kompletteringsfoder för att tillgodose sitt energibehov. Detta innebär ofta att tillförseln av livsviktiga vitaminer och mineraler blir för liten. Konsekvenserna är bristsymtom som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, rastlöshet och upptagningsstörningar samt avmagring, störningar i matsmältningen och hormonstörningar.   Särskilt högt innehåll av spårämnen Hesta Mix ® -serien är ett hästfoder med särskilt högt innehåll av vitala ämnen och mikronäringsämnen med hög biotillgänglighet. Även med små kraftfoderransoner kan en behovsbaserad tillgång på organiska och därmed mycket absorberbara spårämnen säkerställas. Den säkra upptagligheten via tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet gör det möjligt att både snabbt och effektivt kompensera och åtgärda bristsituationer. spårämnen med hög biotillgänglighet örter, oljor och oljehaltiga frön kan kombineras med andra kraftfoder ger snabba resultat   Hesta Mix ® Müsli Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli används flitigt för arbetshästar, där det behövs ökad energi för prestation och näring för musklerna.  Fodret innehåller en måttlig mängd förgroddad och mjölsyrafermenterad spannmål, som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet och en ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild tonvikt på örter och antioxidanter, så att hästens kropp och muskler kan prestera på högsta nivå.   Succéhistorien Det som började 1998 som ett foderförsök på Hesta Borg Stutteri för specialraser har blivit ett av de mest framgångsrika St. Hippolyt foderkoncepten för hästar av alla raser: Hesta Mix® Till exempel hos islandshästen kunde sambandet mellan näringsbrist och ömtålig hud och immunförsvar påvisas. Det blev en banbrytande insikt i behovet av optimering av av utfodringen.
 • Hästfoder Krafft Foal 20kg

  Hästfoder Krafft Foal 20kg
  Kompletteringsfoder speciellt utvecklat för föl och unghästar innehållande extra mycket kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler.
 • NaturMüsli SOLO 20 kg

  NaturMüsli SOLO 20 kg
  Den fiberrika utfodringen NaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müslifoder för flera olika typer av hästar, både för den energikrävande arbetshästen, den lättfödda hästen, sporthästen som behöver kunna prestera på topp och den äldre hästen med känslig ämnesomsättning och särskilda krav på kvaliteten på råvarorna. NaturMüsli SOLO innehåller värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen produktion av fettsyror. Detta resulterar i en väl fungerande matsmältning, optimalt foderutnyttjande och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. NaturMüsli SOLO har anpassats näringsmässigt för nordiska förhållanden. Lågt innehåll av socker- och stärkelse Lågt GI med stabil energifrigöring Högkvalitativt protein för att bygga muskler   Massor av fiber ? låg stärkelse! NaturMüsli SOLO är fiberbaserade, näringsrika och ändamålsenliga kompletteringsfoder som utifrån hästens förutsättningar kan täcka behoven även hos högpresterande hästar. NaturMüsli SOLO är energirika tillskottsfoder som har ett mycket högt innehåll av värdefulla råfibrer. Det mycket låga stärkelseinnehållet innebär att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta kan påverka matsmältningen, så att energin frigörs långsamt (slow release), blodsockret hålls mer stabilt och musklerna får en jämnare och mer långvarig energitillförsel. SOLO har även en hög proteinhalt för underhåll av välfungerande muskler.   Organiska spårämnen och mineraler Muskulaturen stöds av det höga innehållet av lättupptagliga, organiska spårämnen och mineraler. Grovfoder har generellt en allt lägre  halt av spårämnen och mineraler. Detta ökar behovet av att komplettera med mineraler via kraftfodret, och spårämneskoncentrationen i SOLO är därför hög.   Biologiskt aktiva ämnen SOLO innehåller ett antal biologiskt aktiva ämnen som säkerställer en välfungerande matsmältning. Majsgroddar, oljehaltiga frön och kallpressade oljor tillför fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen till förmån för matsmältning, luftvägar, hovar, hud och päls.   Örter SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bidrar till att stimulera hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.   Vitalitet och motivation För att möta hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen syntes av energirika fettsyror. Därmed uppnås en hälsosam och välfungerande matsmältning, vilket säkerställer ett optimalt foderutnyttjande, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. matsmältningsfrämjande fiberstruktur lågt socker- och stärkelseinnehåll lågt GI ger långvarig och stabil energifrigöring högt proteininnehåll naturlig, välsmakande, balanserad biologiskt aktiva ämnen organiskt bundna mineraler och spårämnen  
 • Hästfoder Brogaarden Mash Light 15kg

  Hästfoder Brogaarden Mash Light 15kg
  Smakligt kompletteringsfoder med lågt innehåll av socker och stärkelse till bl a lättfödda hästar och ponnyer. Ska blötläggas innan utfodring.
 • Hästfoder Krafft Performance MaxBalance 15kg

  Hästfoder Krafft Performance MaxBalance 15kg
  Kompletteringsfoder för högpresterande eller känsliga hästar. Fodret har en hög SPC-effekt per kg foder, vilket påskyndar återhämtningen efter träning.
 • Hästfoder Granngården Protein Müsli 120 20kg

  Hästfoder Granngården Protein Müsli 120 20kg
  Proteinrikt kompletteringsfoder till föl, växande hästar samt dräktiga eller digivande fölston. Passar även andra vuxna hästar med extra behov av protein.
 • Hästfoder Granngården Elit Koncentrat 20kg

  Hästfoder Granngården Elit Koncentrat 20kg
  Koncentrerat och energirikt kompletteringsfoder särskilt utformat för högpresterande tävlingshästar. Passar foderstater med en stor andel grovfoder. 
 • NaturMüsli SOLO 1/2 pall 420 kg

  NaturMüsli SOLO 1/2 pall 420 kg
  Den fiberrika utfodringen NaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müslifoder för flera olika typer av hästar, både för den energikrävande arbetshästen, den lättfödda hästen, sporthästen som behöver kunna prestera på topp och den äldre hästen med känslig ämnesomsättning och särskilda krav på kvaliteten på råvarorna. NaturMüsli SOLO innehåller värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen produktion av fettsyror. Detta resulterar i en väl fungerande matsmältning, optimalt foderutnyttjande och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. NaturMüsli SOLO har anpassats näringsmässigt för nordiska förhållanden. Lågt innehåll av socker- och stärkelse Lågt GI med stabil energifrigöring Högkvalitativt protein för att bygga muskler   Massor av fiber ? låg stärkelse! NaturMüsli SOLO är fiberbaserade, näringsrika och ändamålsenliga kompletteringsfoder som utifrån hästens förutsättningar kan täcka behoven även hos högpresterande hästar. NaturMüsli SOLO är energirika tillskottsfoder som har ett mycket högt innehåll av värdefulla råfibrer. Det mycket låga stärkelseinnehållet innebär att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta kan påverka matsmältningen, så att energin frigörs långsamt (slow release), blodsockret hålls mer stabilt och musklerna får en jämnare och mer långvarig energitillförsel. SOLO har även en hög proteinhalt för underhåll av välfungerande muskler.   Organiska spårämnen och mineraler Muskulaturen stöds av det höga innehållet av lättupptagliga, organiska spårämnen och mineraler. Grovfoder har generellt en allt lägre  halt av spårämnen och mineraler. Detta ökar behovet av att komplettera med mineraler via kraftfodret, och spårämneskoncentrationen i SOLO är därför hög.   Biologiskt aktiva ämnen SOLO innehåller ett antal biologiskt aktiva ämnen som säkerställer en välfungerande matsmältning. Majsgroddar, oljehaltiga frön och kallpressade oljor tillför fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen till förmån för matsmältning, luftvägar, hovar, hud och päls.   Örter SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bidrar till att stimulera hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.   Vitalitet och motivation För att möta hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen syntes av energirika fettsyror. Därmed uppnås en hälsosam och välfungerande matsmältning, vilket säkerställer ett optimalt foderutnyttjande, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. matsmältningsfrämjande fiberstruktur lågt socker- och stärkelseinnehåll lågt GI ger långvarig och stabil energifrigöring högt proteininnehåll naturlig, välsmakande, balanserad biologiskt aktiva ämnen organiskt bundna mineraler och spårämnen  
 • NaturMüsli SOLO 1/1 pall 840 kg

  NaturMüsli SOLO 1/1 pall 840 kg
  Den fiberrika utfodringen NaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müslifoder för flera olika typer av hästar, både för den energikrävande arbetshästen, den lättfödda hästen, sporthästen som behöver kunna prestera på topp och den äldre hästen med känslig ämnesomsättning och särskilda krav på kvaliteten på råvarorna. NaturMüsli SOLO innehåller värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen produktion av fettsyror. Detta resulterar i en väl fungerande matsmältning, optimalt foderutnyttjande och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. NaturMüsli SOLO har anpassats näringsmässigt för nordiska förhållanden. Lågt innehåll av socker- och stärkelse Lågt GI med stabil energifrigöring Högkvalitativt protein för att bygga muskler   Massor av fiber ? låg stärkelse! NaturMüsli SOLO är fiberbaserade, näringsrika och ändamålsenliga kompletteringsfoder som utifrån hästens förutsättningar kan täcka behoven även hos högpresterande hästar. NaturMüsli SOLO är energirika tillskottsfoder som har ett mycket högt innehåll av värdefulla råfibrer. Det mycket låga stärkelseinnehållet innebär att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta kan påverka matsmältningen, så att energin frigörs långsamt (slow release), blodsockret hålls mer stabilt och musklerna får en jämnare och mer långvarig energitillförsel. SOLO har även en hög proteinhalt för underhåll av välfungerande muskler.   Organiska spårämnen och mineraler Muskulaturen stöds av det höga innehållet av lättupptagliga, organiska spårämnen och mineraler. Grovfoder har generellt en allt lägre  halt av spårämnen och mineraler. Detta ökar behovet av att komplettera med mineraler via kraftfodret, och spårämneskoncentrationen i SOLO är därför hög.   Biologiskt aktiva ämnen SOLO innehåller ett antal biologiskt aktiva ämnen som säkerställer en välfungerande matsmältning. Majsgroddar, oljehaltiga frön och kallpressade oljor tillför fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen till förmån för matsmältning, luftvägar, hovar, hud och päls.   Örter SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bidrar till att stimulera hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.   Vitalitet och motivation För att möta hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen syntes av energirika fettsyror. Därmed uppnås en hälsosam och välfungerande matsmältning, vilket säkerställer ett optimalt foderutnyttjande, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. matsmältningsfrämjande fiberstruktur lågt socker- och stärkelseinnehåll lågt GI ger långvarig och stabil energifrigöring högt proteininnehåll naturlig, välsmakande, balanserad biologiskt aktiva ämnen organiskt bundna mineraler och spårämnen  
 • Hästfoder Granngården Protein Pellets 120 20kg

  Hästfoder Granngården Protein Pellets 120 20kg
  Proteinrikt pelleterat kompletteringsfoder med kvalitativt protein från främst potatisprotein, passar t ex bra till föl, unghästar och fölston.
 • Hästfoder Krafft Performance Low Starch 20kg

  Hästfoder Krafft Performance Low Starch 20kg
  Kompletteringsfoder med endast 4% stärkelse och 4% socker, där energin framförallt kommer från en extra hög andel fibrer och fett.
 • Hesta Mix Nordic Müsli 20 kg

  Hesta Mix Nordic Müsli 20 kg
  För särskilda hästraser Hesta Mix ® är särskilt lämplig för särskilda raser, lättfödda individer och hästar med speciella krav på tillförsel av mineraler och vitala ämnen. Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli passar hästar i träning, som behöver extra energi för prestation och styrka för muskulaturen. Vitaminerna och mineralerna är av högsta naturliga och organiska kvalitet och är anpassade efter behoven i de nordiska länderna. lämplig för hästar med särskilda behov av vitaminer och mineraler stödjer hud, päls och hovar fri från havre och melass   Brister har många ansikten Många hästar behöver bara en mycket liten mängd kompletteringsfoder för att tillgodose sitt energibehov. Detta innebär ofta att tillförseln av livsviktiga vitaminer och mineraler blir för liten. Konsekvenserna är bristsymtom som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, rastlöshet och upptagningsstörningar samt avmagring, störningar i matsmältningen och hormonstörningar.   Särskilt högt innehåll av spårämnen Hesta Mix ® -serien är ett hästfoder med särskilt högt innehåll av vitala ämnen och mikronäringsämnen med hög biotillgänglighet. Även med små kraftfoderransoner kan en behovsbaserad tillgång på organiska och därmed mycket absorberbara spårämnen säkerställas. Den säkra upptagligheten via tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet gör det möjligt att både snabbt och effektivt kompensera och åtgärda bristsituationer. spårämnen med hög biotillgänglighet örter, oljor och oljehaltiga frön kan kombineras med andra kraftfoder ger snabba resultat   Hesta Mix ® Müsli Den välsmakande Hesta Mix ® Müsli används flitigt för arbetshästar, där det behövs ökad energi för prestation och näring för musklerna.  Fodret innehåller en måttlig mängd förgroddad och mjölsyrafermenterad spannmål, som tillför energi, aminosyror av högsta kvalitet och en ökad mängd vitaminer och mineraler. Anpassad efter prestationshästens behov med särskild tonvikt på örter och antioxidanter, så att hästens kropp och muskler kan prestera på högsta nivå.   Succéhistorien Det som började 1998 som ett foderförsök på Hesta Borg Stutteri för specialraser har blivit ett av de mest framgångsrika St. Hippolyt foderkoncepten för hästar av alla raser: Hesta Mix® Till exempel hos islandshästen kunde sambandet mellan näringsbrist och ömtålig hud och immunförsvar påvisas. Det blev en banbrytande insikt i behovet av optimering av av utfodringen.
 • Hästfoder Krafft Sensitive Muesli 20kg

  Hästfoder Krafft Sensitive Muesli 20kg
  Havrefritt, hälsosamt och smakfullt kompletteringsfoder i müsliform för hästar i lätt eller normalt arbete.
 • Hästfoder Krafft Leisure Pellets 20kg

  Hästfoder Krafft Leisure Pellets 20kg
  Ett kompletteringsfoder för vuxna hästar i lätt eller normalt arbete. Innehåller en normal nivå protein.
 • Hästfoder Krafft High Energy Muesli 20kg

  Hästfoder Krafft High Energy Muesli 20kg
  Kompletteringsfoder i müsliform för tävlingshästar. Tillsammans med ett lämpligt grovfoder täcks det totala näringsbehovet hos de flesta tävlingshästar.
 • Hästfoder Krafft High Protein Muesli 20kg

  Hästfoder Krafft High Protein Muesli 20kg
  Kompletteringsfoder i müsliform som ger en balanserad tillförsel av viktiga näringsämnen för avelsston, föl och unghästar.
 • Hästfoder Krafft Groov Protein 20kg

  Hästfoder Krafft Groov Protein 20kg
  Kompletteringsfoder som säkrar intaget av kvalitetsprotein och fibrer hos alla hästar. Innehåller en hög nivå protein.
 • Hästfoder Krafft Performance Energy 20kg

  Hästfoder Krafft Performance Energy 20kg
  Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.
 • Hästfoder Granngården Elit Pellets 20kg

  Hästfoder Granngården Elit Pellets 20kg
  Energirikt kompletteringsfoder med levande jästkultur för tävlingshästar och hästar i hårt arbete. Med hög halt av fett och fiber som ger skonsam energi.
 • Hästfoder Granngården Original Fiber 20kg

  Hästfoder Granngården Original Fiber 20kg
  Fiberrikt pelleterat kompletteringsfoder särskilt anpassat för känsliga, lättfödda hästar och ponnyer med lågt energibehov. 
 • Hästfoder Granngården Original Müsli 20kg

  Hästfoder Granngården Original Müsli 20kg
  Havrefritt kompletteringsfoder för vuxna hästar med lätt eller normalt energibehov som fritids- och ridskolehästar samt till heta eller känsliga hästar.
 • Hästfoder Granngården Protein Pellets 150 20kg

  Hästfoder Granngården Protein Pellets 150 20kg
  Kompletteringsfoder med en extra hög halt av kvalitativt protein, passar alla hästar med särskilt behov av kvalitativt protein som föl och unghästar.

Riktlinjer för giva av kraftfoder

Eftersom hästens förmåga att bryta ner stärkelse är så pass begränsad kan en för stor giva resultera i störd mikrobflora i grovtarmen.

Man bör inte ge mer än 0,4 kg spannmålsprodukter / 100 kg kroppsvikt och giva. Försök också att begränsa mängden stärkelse till maximalt 150 g / 100 kg kroppsvikt och giva. Maximal mängd per dygn ska hållas under 500 g. Även innehållet av fett måste kontrolleras och här är riktlinjerna att man inte bör ge mer än 75 g olja / 100 kg kroppsvikt och dag.

Se också till att inte ge hästen stråfoder eller vallfoder för du ger en giva med kraftfoder.

ilead