TopHorse » Hästvård » Hästskydd

Varumärken med hästskydd:

Hästskydd

Det är inte bara du som ryttare som kan behöva skydd. Din häst förtjänar också att få bra preventiva skydd och skydden som underlättare återhämtning efter en skada. I den här kategorin har vi samlat hästskydd som t ex:
Benskydd | Benlindor | Senskydd | Damasker | Strykkappor | Kotskydd | Bandage | Hästboots | Transportskydd | Svansskydd | Knäskydd

Populärt inom hästskydd

 • Benskydd HG Damask Airflow, svart

  Airflow är en damask med många små lufthål som gör att skydden andas och luften flödar in under skyddet. På så sätt undviks svett och skav.
 • Finntack Pro kylande bandageunderlägg (par)

  Förvara dessa unika kylande bandageunderlägg i frysen för användning efter en ansträngande ridtur. Snabbkylande bandageunderlägg som är utformade för att kyla och lindra hästens ben efter träning. Kylbehandling är en snabb och enkel lösning för att minska svullnad. Dessa kylande bandageunderlägg förblir mjuka även när de är frysta, vilket gör det lätt att linda hästens ben. Fyra elastiska band med kardborreknäppning. De här bandageunderläggen är bra för behandling av artros, mjukvävnad, senor och ligament. Egenskaper: * Kraftig denier nylonskal * Enkel kardborreknäppning * Förvara i frysen när du inte använder dem, för bästa resultat * Säljs parvis Teknisk beskrivning: höjd 42 cm x bredd 39,5 cm. Tvättråd: Spola av för att rengöra dem. Skrubba med borste vid behov.
 • Kerbl behandlingssko, Tubbease för hästhovar

  Egenskaper: * Luften kan fortsätta uppåt, vilket betyder att ingen värme eller fuktighet finns kvar i skon * Den gummibelagda basen förhindrar på ett säkert sätt att fukt kommer in och samtidigt säkerställer att behandlingsvätskan förblir på hoven * Det optimala klimatet i skon innebär att hov behåller sin naturliga styrka * Den tjocka EVA-innersulan minskar trycksmärta för hästen (t.ex. strålröta) och förlänger livslängden på Tubbease™ * Tubbease™ kan användas vid behandling av bland annat bölder, röta, hovskador, hovsprickor med mera * Tubbease™-designen är skyddad (NZ 417646)
 • Benskydd Horse Guard Neopren Paddock, Svart

  Slitstark damask från Horse Guard i tjock neopren med kardborreknäppning och extra extra förstärkning nertill. Damaskerna täcker kronranden och säljs i 2-pack.

Fler tips på hästskydd

 • Benskydd Veredus Young Jump Vento Bak, Svart

  Låga svarta bakbensskydd från Veredus för unghästar. Skydden är anatomiskt utformade, ventilerande och absorberar inte vatten. Säljs parvis.
 • Zandona CARBON AIR X-COUNTRY bak

  Zandona CARBON AIR X-COUNTRY bak
 • Kentucky korta benskydd i läder

  Egenskaper: * Vattentätt konstläder som inte tar in smuts, svett eller vatten * Konstgjort fårskinn * Stötabsorberande EVA-skyddande insida * Lämplig för daglig användning och till unga hästar * Stark kardborrknäppning * Idealisk för hästar med känslig hud * Maskintvätt 30°, torktumlas ej
 • Boots i neoprene med utsida av syntetiskt läder svart M

  Lätta boots som inte drar åt sig väta. Utsidan är av syntetiskt läder, insidan av neoprene.
 • Cavalliera MAJESTY Horse benlindor (4 st/set)

  Cavalliera MAJESTY Horse benlindor (4 st/set)
 • Kentucky Solimbra Turnout Boots, bakben

  EN BRILJANT STRYKKAPPA! När det gäller att kombinera briljant design med utmärkt prestanda är Kentucky Horsewears skydd både testade och omtyckta av toppryttare i hela världen. Nytt för iår i Kentucky-kollektionen denna säsong är dessa strykkappor som kombinerar en klassisk look med State Of The Art-material. Kentucky Solimbra Turnout Boots består av en tuff och slitstark, 100% vattentät, Solimbra-textil med ett lyxigt foder av fårskinnsimitation och EVA-skyddande insida. Skydden är en prisvärd lösning för dem som letar efter ett utmärkt skydd för dagligt bruk som samtidigt ger ett överlägset skydd ute på banan, utan den häftiga prislappen. Lättskötta och anatomiskt designade med två stora och säkra kardborreknäppningar och 100% andasfunktion. Det perfekta valet för ryttare på alla nivåer och grenar. Säljes i par.
 • Shires Arma svarta boots med fleecekant

  Egenskaper: * Silkesmjuk, dämpande fleecekant som skyddar skav och obehag * Dessa boots i gummi skyddar mot och dämpar slag och stötar mot hovområdet
 • Kavalkade neoprenboots med fårskinnskant

  Boots med medicinskt fårskinn mot skav och tryckpunkter, vid kanten. Bootsen följer med hästens rörelser. Motverkar skav och tryckpunkter, av äkta mjukt fårskinn. Medicinskt fårskinn ger optimalt skydd mot tryckpunkter och skav. Egenskaper: * Tillverkade av mjukt neopren, med fårskinnskant * Med PVC-beläggning * Med förhöjning i karleden * 1 kardborrelås * Med anti-twist-knopp
 • Horze Impact Air-Shock kotskydd

  Våra unika Air Shock-kotskydd skyddar med innovativ teknologi. Ultramoderna hoppskydd med "Air-Shock"-dämpning i form av trycksatt gas i en slitstark och flexibel polymerkudde. Luftkudden trycks ihop för att reducera och sprida slagets kraft. Därefter återfår luftkudden sin ursprungliga form och volym. Luftkuddarna är lätta, slitstarka och håller lika länge som själva skyddet. Luftkuddarna är designade att fungera som ett system tillsammans med det specialformade slagskyddet. De förblir flexibla och fungerar inte sämre med tiden som skumlösningar kan göra. Fästen av hög kvalitet, neoprenfoder, lufthål och anatomisk form gör dessa skydd unika. FEI unghäst godkända. Egenskaper: * Mjuka och slitstarka fästen * Extra hårt skal * Specialformad slagzon fördelar kraften från slag * Tjockare slagzon vid kotorna * Anatomiskt format skal * Neoprenfoder * Ventilerande lufthål * Industriella kardborrefästen * Dubbelfästande vertikala kardborrefästen * Dubbel resår som inte noppar * Valfria snabbfästen * FEI unghäst godkända Teknisk beskrivning: Material: TPU-plast, neopren. Tvättråd: Maskintvätt 30°C. Torktumlas ej. Hängtorkas.
 • LeMieux Grafter strykkappor

  Egenskaper: * Mycket prisvärda benskydd för tuffare träning och daglig användning * Mycket hållbara för att motstå daglig användning men fortfarande mjuka, lätta och med andasfunktion
 • Fleecebandage Hansbo Basic 4 m x 12 cm Vit

  Bandage Basic i fleece.
 • Kentucky set med elastiska senskydd och Moonboots kotskydd

  Senområdet på skydden har intelligenta ventilationshål som bidrar till att förebygga överhettning av ben och senor medan neoprenfodret också är perforerat för ytterligare andasfunktion i tillägg till vadderande effekt mot huden. Senskydden har även en högre skärning än traditionella senskydd för total rörelsefrihet runt karleden när hästen hoppar. Man har även lagt fokus på optimal rörelsefrihet och komfort över skenbenet så att hästen kan hoppa utan störande moment vid knät. Moonbootsen är små och ultralätta kotskydd med ett enkelt kardborrefäste. De är designade i samarbete med ledande internationella hoppryttare. De ger fin aktion av bakbenen utan att överdriva resten av hästen. Moonbootsen är små och ultralätta kotskydd med ett enkelt kardborrefäste. De är designade i samarbete med ledande internationella hoppryttare. De ger fin aktion av bakbenen utan att överdriva resten av hästen. Testresultat, försäljning och feedback från internationella hoppryttare har dokumenterats.
 • Horze ProBell boots

  Inget skav! Välgjorda boots för god komfort och bra skydd. Skyddande boots för träning och tävling. Gjorda av neopren för ökad hållbarhet. De här bootsen är extremt hållbara och slitstarka vilket gör dem till kundernas favorit. Bootsen kan också användas för skydd vid träning av sidvärtsrörelser, öppnor och slutor, piruetter genom att vända dem upp och ner och placera dem runt knäna och hasen. Egenskaper: * Extraordinärt skydd och mycket bekväma * Skyddar mot övertramp * Tålig och stötdämpande neopren * Kardborrknäppning framtill för säker passform * Orsakar inte skav * Säljes i par Teknisk beskrivning: Tillverkade av neopren. Fördelar med neopren: Förstärker (ankelstöd) och skyddar mot nötning som få material gör. Ger hållbarhet och produktlivslängd. Neoprenfodrade produkter kan vara dyrare eftersom de ger ökad säkerhet och hållbarhet. Tvättråd: Skölj med kallt vatten. Låt lufttorka.
 • Boots i stark pvc/polyester M svart

  Boots i slitstarkt material. Neopreneinsida.
 • SD Design SD® Glitter bandagepaddar, full

  Egenskaper: * Bandagepaddar med glitter * Minnesskum * Svett- och värmetransporterande material * Högre än normala paddar så att du kan se glittret strax ovanför lindorna * Förpackning med 2 st
 • Boots Hansbo neoprene Reflex Gula Ponny

  Boots med riktigt bra synlighet tack vare sin reflex-funktion.
 • Horze Impact Flexi Strike Guard benskydd, bak

  Unika skydd med mesh som skyddar och stöder bakbenen under fälttävlan för maximal prestation. Skyddande benskydd med stark mesh är fältryttarens dröm. Dessa benskydd följer hästens bakben och låter inte sand och smuts tränga in i skyddet och irritera hästens ben. Slagzon och foder ger utmärkt skydd mot slag och skav. Innovativt slagskydd som formar sig efter hästens ben för en perfekt passform. Icke-laminerade för utmärkt halksäker prestanda oavsett om de är våta eller torra. Naturligt hypoallergent polyolefinskum som är perforerat för förbättrat luftflöde. Egenskaper: * Andasfunktion * Flexibla * Skyddar och ger stöd * Lätta * Vattenavvisande * Kardborrknäppning * Hållbara * Miljövänliga, rena och säkra * Motverkar mögel och bakteriebildning * Matcha med produkt #19247 * Säljes i par Teknisk beskrivning: Pro Mesh och PEBAX®. Tvättråd: Skölj med kallt vatten. Låt lufttorka.
 • JHL JH All Rounder benskydd

  Avsedda att användas för både fram- och bakben, med god och bekväm passform. Vadderat neoprenyttre, PVU-slagskydd, trippelsydda elastiska remmar och dubbel kardborrknäppning gör att skydden är enkla att använda.
 • Imperial Riding Basic I kotskydd

  Basic I kotskydd.
 • Eskadron Senskydd FLEXISOFT GEL fram

  Senskydd FLEXISOFT GEL fram, det bästa skyddet mot strykning och stötar då gelen dämpar och fördelar trycket. Senskyddet sitter väl runt hästens ben, vilket kompenserar för eventuella små klumpar. Lammskinnsfoder. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd FLEXISOFT GEL fram.
 • Eskadron Senskydd NEOPREN PONY bak

  Senskydd NEOPREN PONY, bak, tillverkade 6,5 mm starkt, belagt neopren. Extremt slitstarka, men ändå mjuka och flexibla. Försett med TPE-drag, dubbel kardborreknäppning. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd NEOPREN PONY bak.
 • Zandona Carbon Air Pony senskydd

  Senskyddet CARBON AIR PONY är 100% tillverkat i Italien och ger ett extra skydd för hopponnyer vid slag mot frambenets kotor samtidigt som senorna får stöd. Skalet består av TPU-struktur med olika tjocklek och andasfunktion tack vare det perforerade neoprenet och ventilhål över kotan. Gel-Tech mellan TPU-skalet och neoprenfodret ger stötdämpning och extra komfort. Kolfiberdelarna under skalet isololerar lederna termiskt från värmen orsakad av utvändig friktion samt ökar det mekaniska motståndet vid slag. Senskyddet har en invändig Flex-Zone nära kotbenet för maximal rörelsefrihet. Skyddets dimensioner och den ergonomiska formen har utvecklats genom att kopiera benets struktur exakt för en perfekt passform utan obehag.
 • Gummiboots HS Med Kardborr Navy Strl. M

  Gummiboots med kardborreknäppning från HANSBO SPORT. I marinblått utförande. Säljes i par. Storlek M.
 • Cavallo Hoof Boots F.R.A. F.R.A. Cavallo hovomslag, BFB

  För hästar som behöver ytterligare skydd, erbjuder vi Cavallo hovomslag (säljs i set om två). Hovomslaget ger ett extra lager skydd för hästens mjuka och känsliga hud när du rider. Egenskaper: * Sold in pairs Teknisk beskrivning: Sold in pairs. Användning:Kardborreband runt hoven håller omslaget väl på plats. Placera en boot på hoven, tån först, och se till att hovomslaget ligger slätt och fint. Sätt fast den röda fliken från hovomslaget på det röda kardborrebandet på tungan på bootsen. Fortsätt påsättningen av bootsen som vanligt.
 • WeatherBeeta boots

  Egenskaper: * Mjuk och hållbar Pro Mesh TPU-utsida med andasfunktion för maximalt skydd * Neoprenfoder med andasfunktion, mikroperforerat som formar sig efter hästens ben för en perfekt passform och komfort * Design som inte vrider sig och håller bootsen väl på plats * Idealiska för träning, i hagen och i transporten för maximalt skydd
 • Horseware Rambo transportskydd

  Egenskaper: * Lyxiga transportskydd med förstärkta paneler, slät insida och lätta att ta på och av * Matchar de övriga produkterna i Rambo-sortimentet Teknisk beskrivning: Tållig polyesterutsida, smidigt nylonfoder, tre kardborrknäppningar, slitskydd nedtill på utsidan.Set med 4.
 • eQuick eShock, Front Boots

  Tendon protector made with materials of high quality, reliability and durability. Anatomically shaped to wrap around the tendon, protecting from injuries while ensuring comfort. Outer shell reinforced with TPU; soft neoprene lining, washable Lycra edges to prevent sores; two fastening points and elastic strap ensure easy adjustment.Exclusive, patented eFluidgel technology that significantly reduces impact on the horse’s tendon.Exclusive patented eFluidgel technology.The special bubble in the shell greatly reduces the impact the horse’s leg could suffer due to air- and gel compression, and to their capacity to absorb shock.Free Torsion System.Special system that ensures the horse’s leg is not blocked when jumping. Features: * Shock-absorbing FluidGel * High strength. High cushioning * Maximum protection Washing instructions: Hand wash only at 30°C.
 • Harry's Horse benskydd Flextrainer

  Dessa populära benskydd är försedda med ett speciellt, vitt foder som värmer upp vid träning. Den perfekta passformen ger optimal rörelsefrihet. Benskydden kan tvättas i maskin (30 grader). Teknisk beskrivning: Förpackade i lyxig nätpåse.
 • Benskydd Källquist Ludd, Brun

  Benskydd i brunt konstläder med insida av syntetpäls och kraftig elastisk kardborreknäppning. Benskydden passar både fram- och bakben.
 • Eskadron Senskydd FLEXISOFT AIR ton i ton

  Dynamisk look, perfekt funktion och maximal säkerhet är förenade i de senaste senskydden från Eskadron Flexisoft Air. Eskadron använder sig av perforerat neopren med andasfunktion för optimal kroppstemperatur och hög komfort för hästens ben. Mesh-skyddade luftkanaler i ytterskalet ger perfekt luftcirkulation. Det intilliggande neoprenet har optimala slag- och stötdämpande egenskaper och skyddet är lätt att rengöra. Mesh-looken understryker den dynamiska stilen. Perfekt skydd mot stötar och slag garanteras av det mycket tillförlitliga TPE-ytterskalet, som förstärkts ytterligare i det bakre området. Det speciellt gjutna området vid kotans baksida och flexisoft-zonen ger optimal rörelsefrihet. Ton i ton. Teknisk beskrivning: Eskadron Senskydd FLEXISOFT AIR ton i ton.
 • Benskydd Back on Track, Fram

  För att spara tid är arbetsdamasken ett utomordentligt val i stället för att behöva ta på både linda och padd. Finns i flera olika storlekar.
 • Bucas Freedom Boots

  Bucas Freedom transportskydd är utvecklade för att ge ett bra skydd med bra passform och som är lätta att hantera. Egenskaper: * Tufft och slitstarkt RipStop-skal * Tre stora kardborreknäppningar för säkrare passform * 2 cm skumgummi * Foder: polybomull * Säljes i set med 4 st Teknisk beskrivning: Skal:  RipStop.Foder: 2cm skumgummistoppning med foder polybomull.
 • Fleecebandage Hansbo 4 m x 12 cm 4-pack Beige

  Fleecebandage Basic 4m x 12 cm i beige utförande.
 • Benskydd Teddy, Vita

  Benskydd med mjuk teddy på insidan och konstläder på utsidan. Försluts med två elastiska kardborrar.
 • Veredus Grand Slam Carbon Gel fram

  Grand Slam Carbon Gel är en specialupplaga framtagen för att fira de fantastiska resultaten som vår sponsrade ryttare Scott Brash levererade genom att vinna Grand Slam. Egenskaper: * Guldfärgade detaljer * Dubbel ventilation * 3D-nättextil * Mikroperforerat AEROX-neopren * Kotskydd i kolfiber + nitrexgel * Snabbknäppning * Anatomiskt format skal
 • Zandona Carbon Air Classic Evo Active-Fit kotskydd

  Egenskaper: * Äkta oxläder för naturlig komfort * Anatomisk TPU-struktur med differentierad tjocklek * Karbonfiberinsatser för extra skydd * Gel Tech-vaddering för stötdämpning * Luftintag för extra ventilation * Flex-Zone för fullständig rörelsefrihet * Garanterat säker knäppning med elastiska remmar * 100 % * Tillverkade i Italien
 • WeatherBeeta Dynamic kotskydd

  Lättviktsbenskydd med format tufft PVC-ytterskal med foder med minnesskum. Tuff och stryktålig PVC-utsida som formar sig runt insidan på kotan, för skydd mot stötar och slag. Enkel och säker knäppning. Tålig, lätt och hållbar utsida, formar sig efter hästens ben. Insida med minnesskum som formar sig efter hästens ben för maximal bekvämlighet och skydd. Tuff och stryktålig PVC-pad skyddar mot slag och stötar.
 • Eskadron Senskydd ALLROUND bak

  Ett helt slutet senskydd med ett hårt skal integrerat mellan yttermaterialet i robust, syntetiskt läder och det 5,5 mm tjocka innerfodret som skyddar hästens ben mot stötar och slag. Tre kardborrefästen gör att senskyddet är enkelt att använda. Yttermaterialet i PVC är smutsavvisande och lätt att rengöra. Senskyddet är inte lämpligt att använda i vatten. Finns endast i storlek Warmblood.
 • Benskydd Veredus Olympus fram, brun

  Olympus framskydd från Veredus är en klassiker med perfekt anatomisk form som garanterar maximal komfort och perfekt position på hästens ben.
 • Veredus Young Jump Vento Save The Sheep, hoppskydd

  Kotskydd för unga hästar i technofårskinn. Save the sheep, den nya linjen i techno-fårskinn, är helt djurvänlig. Fodret är gjort av konstgjort material, fritt från alla djurderivat. Egenskaper: * Fodret är lätt att tvätta och torkar snabbt, till skillnad från äkta fårskinn, som kräver mer varsam tvättning och torkar mycket långsammare. * Sand och skräp går lätt att få ur den lösa, mjuka och breda stickning, vilket minimerar risken för skav mot hästens ben. * Det är bekvämare och mer behagligt än naturligt fårskinn. * Det är hållbart och behåller formen, medan äkta fårskinn tenderar att torka ut, bli styvt och gulfärgat.
 • Cavallo Hoof Boots F.R.A. F.R.A. Cavallo hovboots CLB 0.2

  Gulliga små boots - för minis. Om du letar efter hovskydd till din minihäst eller ponny, så är CLB boots något för dig! Överdelen på CLB-bootsen är robust 1680 denier nylon med en mjuk skumkrage för behaglig komfort, reflekterande logos för säkerhet samt smidig och flexibel del vid ballarna. Bootsen är lätta att ta på, anpassar sig efter hovens form, och sitter kvar. Den passar både vänster och höger hov, och kan användas på bakhovarna. Egenskaper: * Utbytbar kardborreknäppning * Reflexdetaljer för säkerhet * Mjuk skumkrage * Överdel av kraftig 1680 denier nylon * Cavallos kännetecknande inbyggda sidodräneringsöppningar tillåter vatten att komma in och ut, och att luften kan cirkulera * Exklusiv patenterat övre frontöppningssystem Teknisk beskrivning: Bredd 2 3/8”- 2 3/4” (62 mm – 72 mm). Längd 2 3/4”- 3 1/8” (72 mm – 82 mm). Hovarna måste verkas senast 2 veckor före mätning.
 • Catago Bandageväska Väska till Benlindor

  Här är ett mycket bra ryttartillbehör - Catago´s bandageväska / väska till benlindor. Gjord i slitstark nylon med plats för en massa benlindor. Bandageväskan har flera fack vilket gör det lätt att hålla ordning och reda på sina grejer.
 • LeMieux Reflection terapibenskydd

  Egenskaper: * Utnyttja kraften i kroppens reflekterande energi Natural Reflexion-teknik när den är som enklast och bäst * Ingenting är lättare eller säkrare att använda regelbundet
 • Imperial Riding Sparkle boots

  Sparkle boots.
 • Bandageunderlägg Combi Vitt 2 st 30 x 45 cm, 2 st 45 x 45 cm

  Mycket formbara och lättanvända bandage- underlägg. Fuktabsorberande och andbara.
 • Cavallo Hoof Boots F.R.A. F.R.A. Cavallo, hovomslag

  För hästar som behöver ytterligare skydd, erbjuder vi Cavallo hovomslag (säljs i set om två). Hovomslaget ger ett extra lager skydd för hästens mjuka och känsliga hud när du rider. Egenskaper: * Kardborreband runt hoven håller omslaget väl på plats. * Placera en boot på hoven, tån först, och se till att hovomslaget ligger slätt och fint. Sätt fast den röda fliken från hovomslaget på det röda kardborrebandet på tungan på bootsen. * Fortsätt påsättningen av bootsen som vanligt. Teknisk beskrivning: Sold in pairs.
 • Benlindor BR Fleece grå, 4-pack

  3 meter långa fleecelindor med anti-pilling och kardborreknäppning.
 • Zandona Support Boot, bak

  Stall-/transportskydden SUPPORT BOOT ger stöd åt ligament och senor. Kan användas under transport och för reducering av typisk svullnad efter träning. 100% tillverkade i Italien och utrustade med en utbytbar COOLMAX®-vaddering (en unik textil som leder fukten mot ytan och håller huden torr). Vid kotan sitter ett extra skydd på utsidan för reducering av slitage på grund av friktionen som området utsätts för. Töjbara remmar med kardborreknäppning för optimalt stöd för senan, komfort och grepp. Storleken och den absolut ergomiska formen har utvecklats genom att kopiera benstrukturen in i minsta detalj för perfekt placering utan stressmoment. SUPPORT BOOT är ett funktionellt och praktiskt alternativ som både undviker farliga misstag med traditionella benlindor samtidigt som de sparar tid.
 • Imperial Riding Starlight Shiny benskydd

  Starlight Shiny benskydd.
 • Globus Sport Kotskydd Bak - Vit

  Skydda hästens bakben med dessa benskydd från Globus. Skydden är i formsydd neopren med slitskydd och kardborrband. Ett par (2 st) Antal: 2 st Storlek: Cob, Full Färg: Vit
 • Finntack gummiboots, bak

  Gummi.
 • Svansskydd med påse, 125 cm

  Hellångt svanskydd i nylon. Håller svansen ren och fin inför tävling och under transport!