TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • Schockemöhle Stanford, Premium anatomiskt format träns

  Egenskaper: * Anatomiskt format träns med sportig prestanda * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med 3 rader kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Schockemöhle Berlin träns

  Får det lov att vara lite mer? Den breda, engelska nosgrimman och pannbandet med stora kristaller gör BERNA BERLIN till en favorit i vår nya NEO-LINE-kollektion. Tränset har mjukt vadderat och bekvämt nackstycke. Egenskaper: * Bred engelsk kombinerad nosgrimma * Pannband med stora kristaller * Mjukt vadderat nackstycke * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full och finns nu även tillgängligt i lika många färgvarianter. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett
 • Sprenger franskt tränsbett, rostfritt stål

  Den franska länken är ett tredelat bett med en platt, avsmalnande mittdel. Vid bruk av tygelhjälper ligger hela ytan mot tungan och skapar ett precist tryck. Det påverkar tungan med den platta delen. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 65. Rostfritt stål.
 • Sprenger WH Ultra Tränsbett Sensogan 16 mm

  KK ULTRA-munstycket med mittplattans vinkel på 45° ger en mild men effektiv kommunikation med hästen. En extra detalj på WH ULTRA-betten är en unik rulle i mitten som förbättrar hästen fokus på tungan.WH ULTRA rekommenderas starkt för hästar som inte lyssnar på tygelhjälperna. Hästen stimuleras milt till att lyssna på sin otroligt känsliga tunga på ett oslagbart sätt. Hästen slappnar av och koncentrerar sig på tungan, vilket hindrar den från att distraheras så lätt samt gör att den ger en bättre respons på tygelhjälperna. Slutresultatet är fullständig harmoni. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tredelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm .Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp: Lösa bettringar.
 • Schockemöhle Stockholm-P, BASIC träns

  Enkel design - det är STOCKHOLM-P. Detta träns har pullback-nosgrimma och ett elegant läderpannband. Mjukt vadderat nackstycke ger hög bärkomfort. Egenskaper: * Träns med pullback-nosgrimma * Läderpannband * Mjukt vadderat nackstycke * Tyglar inkl ej
 • Bett BR D-ring 3-delat, 13,5 cm

  3-delat bett i massivt rostfritt stål. Bettet har ringar med en diameter på 65 mm.
 • Karlslund Classic träns med kromspännen

  Komplett, smalt träns i svart eller brunt läder med mässingsbeslag. Elegant och minimalistisk stil. Egenskaper: * Engelskt läder av hög kvalitet * Passar särskilt bra till islandshästar * Starka, icke-korrosiva spännen * Enkelt och elegant träns
 • Sprenger WH Ultra Soft*Tränsbett 16 mm

  Utmärkt för introduktion av bett till unga hästar samt för äldre hästar som inte tycker om bett och behöver slappna av mer. Den godkända KK ULTRA-bettdesignen är basen för dessa bett. Mittlänken har ett överdrag av mjukt och slitstarkt gummi för extra milda signaler från tyglarna. Tack vare sin avslappnande effekt motverkar den dåliga vanor som t ex tandgnisslan. KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°. Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna. De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring. Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm

  Detta raka tränsbett trycker över hela tungans bredd och på underkäken. Om ryttaren ger för starka tygelhjälper finns det risk för att detta bett vrids. Därför bör det endast användas av känsliga ryttare. Bettet kan hjälpa på hästar som har en tendes att backa undan ryttarens hjälper, när man till exempel galopperar mot ett hinder. Eggbett nyper inte hästen i mungiporna som vanliga tränsbett kan göra och passar därför hästar med känsliga mungipor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Rostfritt stål.
 • Bettskivor Acavallo, brun

  Supermjuka och smidiga bettskivor i brun anti-slip gel från Acavallo. Bettskivorna förhindrar skav och nyp i mungiporna. Perfekt för alla hästar som är känsliga i munnen. TIPS! För att få på bettskivorna lättare är det smart att lägga dem en stund i varmt vatten (ej kokande!) - då blir dem mer elastiska och töjbara när man ska trä dem över bettringarna.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron från Horse Guard. Sweet Iron är ett salivfrämjande material som många hästar trivs med.
 • Mountain Horse Maestro kandar

  Rundsytt kandar med bågformat pannband. Egenskaper: * Fullnarvat läder * Anatomiskt, vadderat nackstycke * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Optimal komfort för hästen * Rundsydda delar * Justerbart nackstycke * Tygelhakar
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett 20 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 20mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Horze Vienna kandarträns

  Detta vackra kandrarträns har ett utsökt pannband och många fina detaljer. Letar du efter ett kandarträns med alla detaljer du förväntar dig i dressyrutrustning av högsta kvalitet? Det här kandartränset är rätt val. Det här vackra tränset kombinerar fantastisk design med bästa läderkvalitet och är ett måste för den seriösa dressyrryttaren. Svart läder av hög kvalitet med en vadderad nosgrimma accentuerar dressyrhästens huvud. Egenskaper: * Mjukt läder * Spännen i rostfritt stål * U-format pannband med silverkedja och inbäddade kristaller * Nackstycket är format vid öronen * Kan ändras till ett vanligt träns * Tygelhakar för bett och tyglar * Mjukt foder med gummiförstärkning * Nosgrimman är bredare framtill och smalare vid sidorna * Två set med tyglar; kontinentala tyglar med läderstoppar och släta lädertyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 16 mm

  Den tvådelade versionen av de framgångsrika, tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt formade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. Dynamic RS ger ett jämnt tryck över hela tungan till skillnad från vanliga, tvådelade bett. Dynamic RS-betten ger en bättre kontakt mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med mittplattan för att lyssna på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Sprenger Dynamic RS tvådelat tränsbett, Aurigan, 16 mm

  En tvådelad version av det framgångsrika tredelade Dynamic RS-bettet. Det ergonomiskt formade munstycket påverkar tungan balanserat och effektivt. Till skillnad från ett vanligt tränsbett påverkar Dynamic RS-munstycket hela tungområdet med ett jämnt tryck. Dynamic RS-bett ger en bättre kontakt mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med mittstycket för att svara på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55 ör storlek 115, Ring (mm): 70 för storlek 125, 135 och 145. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger HS Solid tränsbett, Aurigan/rostfritt stål, 20 mm

  Tränsbett är den vanligaste typen av bett. De ger direkt tryck utan hävstångseffekt. Då ryttaren drar i tyglarna riktas trycket mot tungan och dess kanter. Tränsbett finns i många olika former och material. De vanligaste typerna är de tvådelade och tredelade modellerna. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 20. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger WH Ultra Tränsbett*18 mm

  KK ULTRA-munstycket med mittplattans vinkel på 45° ger en mild men effektiv kommunikation med hästen. En extra detalj på WH ULTRA-betten är en unik rulle i mitten som förbättrar hästen fokus på tungan.WH ULTRA rekommenderas starkt för hästar som inte lyssnar på tygelhjälperna. Hästen stimuleras milt till att lyssna på sin otroligt känsliga tunga på ett oslagbart sätt. Hästen slappnar av och koncentrerar sig på tungan, vilket hindrar den från att distraheras så lätt samt gör att den ger en bättre respons på tygelhjälperna. Slutresultatet är fullständig harmoni. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Ringdiameter: 70 mm.Tjocklek: 18 mm.
 • Bett Horse Guard Sweet Iron Pelham, 3-delat

  Ett 3-delat pelhambett i Sweet Iron från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett Sprenger Novocontact Sensogan, 3-delat

  Ett novocontact-bett ökar munstyckets kontakt med hästens tunga utan att trycka på gommen. De 3-delade betten är perfekta för hästar som ibland tenderar att gå emot bettet men ändå är för känsliga för att ridas med skarpare bett.
 • Bett Horse Guard Kandar

  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.
 • Schockemöhle Norfolk, kandar BASIC

  Egenskaper: * Delvis rundsytt kandar med pullback-knäppning och mjukt vadderat nackstycke * Smalt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Trust Equstrian Trust Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm

  Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Ponny Svart

  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Caldene rundsytt kandar med lack och vaddering, gummifodrade tyglar

  Egenskaper: * Gummityglar ingår * Lädret är perfekt för träns och grimmor
 • SD Design Masterpiece rundsytt träns

  Egenskaper: * Brunt, lackat läder med silverspännen * Minnesskum i nackstycke och nosgrimma för bästa möjliga tryckfördelning och komfort * Mycket lätt tack vare minnesskumvadderingen * Padden under pull back-knäppningen är större än normalt för bättre tryckfördelning, 15 x 6 cm * Anatomiskt korrekt nackstycke med cutback för öronen, så att nackstycket inte trycker på dem och ger samtidigt full rörelsefrihet * 6 cm brett nackstycke för att minimera trycket på nacken * Anatomiskt formad nosgrimma som är bredare på mitten och smalare i ändarna för att minimera trycket på nerverna * Nosgrimman är 5 cm bred på mitten och 3,5 cm på sidorna * Franska spännen * Svängt pannband med kristaller * Rundsydda tyglar medföljer
 • Mountain Horse Gladstone träns

  Hoppträns med nitpannband. Egenskaper: * Anatomiskt vadderad nackrem * Nitar på pannbandet * Avtagbar aachennosgrimma * Krokar Teknisk beskrivning: Textil: Fint engelskt läder.
 • Sprenger Turnado tränsbett, rostfritt stål, 16 mm

  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70 för storlek 125-155. Ring (mm): 55 för storlek 115. Rostfritt stål.
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett, Sensogan, 18 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Sprenger HS Sensogan tränsbett 16 mm

  Begreppet tränsbett härstammar från medelåldern. På den tiden var det vanligt att rida hästarna på kandar med mycket långa skänklar, men gruvarbetarna ville ha ett enklare bett för att bättre kunna ge hästarna vatten. Därmed tog tränsbettet form. Nufortiden är tränsbett det vanligaste bettet. Detta inkluderar alla munstycken med lösa bettringar. Ett tränsbett ger effekt vid åtstramning. När ryttaren drar i tyglarna läggs ett tryck på tungan och underkäken. Tränsbett finns i en mängd olika former och material. Det vanligaste är tvådelade och tredelade bett.
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 14 mm

  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.*Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.*De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 14 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Sprenger postkandar, 19 mm

  Sprenger postkandar, 19 mm. Den platta och breda tungfriheten ger ett bekvämt läge i hästens mun. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 19. Rostfritt stål.
 • Bettskivor Transparenta

  Ny modell av transparenta bettskivor utan pvc. Säljs i par.
 • Imperial Riding kandar SS 16mm låg port

  Imperial Riding kandar SS 16mm låg port.
 • Schockemöhle Schöckemohle New York, Premium kandar

  Kandar av exklusivt läder med bred nosgrimma med pullback-knäppning, mjukt vadderat och anatomiskt format nackstycke. Snygg, böjt pannband med två rader Swarovski®-kristaller och sidostycken med tygelhakar. Egenskaper: * Kandarträns med pullback-nosgrimma * Mjukt vadderat nackstycke * Gjort av läder av hög kvalitet * Svängt pannband med Swarovski®-kristaller * Sidostycken med * Tygelhakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger HS Kandarbett Sensogan 16 mm

  Med flexibla krokar och relativt hög tungfrihet.När ryttaren drar i tyglarna ändras vinkeln på kandarbettet och applicerar ett tryck på gommen av den höga tungfriheten. Detta kandarbett rekommenderas därför endast till erfarna ryttare med precisa och mjuka händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 16 mm.Ringtyp:\tKandar.Nedre del: 70 mm.
 • Trust Equstrian Trust Sweet Iron svängt babykandarbett, 16 mm

  Sweet Iron svängt babykandarbett, 16 mm.
 • Mountain Horse Donnerwetter Multiträns

  Exklusivt multiträns som kan användas som både kandar och vanligt träns. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke av fint, engelskt läder * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Löstagbar vaddering med flera färgalternativ * Vadderat svängt pannband * Nosgrimma eller pullback nosgrimma med avtagbar vaddering. Välj mellan svart eller vitt läder, eller naturligt lammskinn * Tygelhakar
 • Collegiate ComFiTec Patent träns

  Egenskaper: * Tillverkat av finaste europeiskt kvalitetsläder * Anatomiskt format nackstycke som fördelar tryck jämnt över nacken för komfort * Dubbelvaddering över nackområdet minimerar tryck och formad vaddering runt hästens öron ger maximal frihet och komfort * Ergonomiskt designad nosgrimma som är formad för att lindra trycket i överkäken och molartänderna * Käkremmen och vadderad kontrollring lindrar trycket på ansiktsnerven för komfort
 • Horze tvådelat tränsbett med lösa bettringar

  Ett något tunnare alternativ till ett vanligt tränsbett med lösa bettringar. Något tunnare tränsbett är den mest vanliga typen av bett och populärt bland ryttare i alla discipliner. Det är gjort av slätt, polerat, rostfritt stål. Den tunnare mundelen ger lite mer kontroll för hästar som behöver det. Egenskaper: * Populärt tränsbett * Många användningsområden * Rostfritt stål Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm, Ringdiameter: 65 mm i storlek 115-145, 55 mm i storlek 95-105. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Zilco träningsträns

  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna modell har fodrat nackstycke och 16 mm (5/8") sidostycken. Smidigt material med matt lyster. En storlek (som passar fullblodshästar). Tyglar inkl ej.
 • Mountain Horse Milton träns

  Klassiskt hoppträns med klinkerpannband. Klassiskt hoppträns med nitpannband. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke * Fodrat pannband och nosgrimma * Klinker på pannbandet * Aachen-nosgrimmaTygelhakar Teknisk beskrivning: Material: Fint engelskt läder.
 • Mountain Horse Meteor träns

  Hoppträns med Swarovski-kristaller. Mycket elegant och vackert hoppträns med äkta Swarovski-kristaller. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke * Fodrat pannband och nosgrimma * Swarovski-kristaller på nackstycke, pannband och nosgrimma * Avtagbar aachen-nosrem * Tygelhakar Teknisk beskrivning: Material: Fint engelskt läder.
 • Zilco träns - vadderat

  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke och panna med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Kan användas med eller utan nosgrimma.
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.