TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.

Fler tips på träns

 • Horze Trajan träns

  Gnistrande kristaller ger det här klassiska tränset en skimrande glans. Välj det här lädertränset av hög kvalitet för en klassisk look med pannband med pärlor och strasstenar. Den lätt vadderade och smala nosgrimman ser fantastiskt ut på alla hästar och vävribbtyglarna är mångsidiga nog för både träning och uteritter. Egenskaper: * Klassiskt dressyrträns * Ergonomiskt nackstycke * Fint kvalitetsläder * Svängt pannband med kristall- och pärlaccenter * Tygelhakar i stål för bett och tyglar * Silverfärgade spännen på svart träns * Mässingsfärgade spännen på brunt träns * Avtagbar aachen-nosrem * Med vävribbtyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Kandarstång Hansbo rak softbit äppelsmak 13,5 cm 12 mm

  Kandarstång Softbit i rakt utförande, med äppelsmak.
 • John Whitaker JW Valencia pullarträns

  Egenskaper: * Det lyxiga Valencia pullartränset är gjort av mjukt men slitstarkt lyxigt läder som är vadderat för hästens bästa
 • Bett Three Horses Kimblewick

  Kimblewickbett i rostfritt stål från Three Horses. Kimblewickbett ger en viss hävstångseffekt, hur skarp hävstångseffekten blir beror på i vilken ring du väljer att fästa tygeln. Används alltid med kindkedja.
 • Bett PU rakt 19 mm, fasta ringar 70 mm

  Bett PU rakt 19 mm med fasta ringar som är i måttet 70 mm.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Aurigan/rostfritt stål, 18 mm

  KK Ultra-bett ger en unik och precis kontakt mellan hästen och ryttaren. En enorm förbättring kan vanligtvis märkas direkt vid byte till ett KK Ultra-bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 18. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Horze bZeen tränsreflexer, neopren

  Fånga uppmärksamheten med detta högkvalitativa set med tränsreflexerHorze tränsreflexer är en nödvändighet vid ridning i dålig sikt och dåliga väderförhållanden så att bilister och andra med säkerhet ser dig och din häst. Du kan förvänta dig slitstyrka, hållbarhet och komfort av dessa tränsreflexer med neoprenfoder. Dessa reflexsöverdrag passar pannband, nosrem och tyglar. Det enkla kardborrebandet ger en säker passform som inte vrider sig. Egenskaper * En storlek * Set med fyra neongula reflexer som kan fästas på pannbandet, nosgrimman, selen mm * Mycket synliga * Kardborreknäppning håller reflexen på plats * Neoprenfoder * Slitstarkt nylonskalDetaljer * Av neopren * Fördelar med neopren: * Ger stöd åt vristen och repar inte som många andra material gör. * Hållbart och slitstarkt * Neoprenprodukter är dyrare på grund av den ökade säkerheten och slitstyrkan. * Stäng kardborreknäppningen innan tvätt. Handtvätt för bäst resultat. Lufttorkas.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 14 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Sensogan. Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Ponny Brun

  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm

  Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm
 • Bett Källquist Waterford

  Rostfritt Waterfordbett med tre kulor från Källquist. Bettet är 18 mm tjockt och har en ringstorlek på 55 mm.
 • Schockemöhle MADRID Classic Line träns

  Egenskaper: * Bred kombinerad nosgrimma * Svängt pannband med stora kristallnitar * Sidostycken med knäppning med hakar
 • Baucherbett Hansbo tredelat 11,5 cm 12 mm

  Tredelat baucherbett i rostfritt material. 12 mm.
 • Imperial Riding Fashion shetlandsträns

  Fashion shetlandsträns.
 • Kincade vadderat aachenträns med kristaller

  Egenskaper: * Prisvärt och hållbart aachenträns * Mjukt, vadderat nackstycke och nosgrimma för maximal komfort. Pannband med gnistrande kristaller för en snygg look * Gummityglar ingår
 • Gummi pelham rakt 20 mm 12,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 140 mm, underskänkel 70 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Horseware Rambo Micklem multiträns

  Micklem-tränset är ett mycket bekvämt, effektivt och flexibelt träns. Älskat av hästar, ryttare och tränare. Egenskaper: * Detta unika träns är ergonomiskt utformat för att passa hästens huvud och undvika tryck på känsliga nervområden * Det kan användas som ett träns, en kapson eller som bettlöst träns med tre olika inställningsalternativ. * Lämpligt för hästar och ryttare på alla nivåer, från proffs till fritids- och ponnyryttare Teknisk beskrivning: Läder av hög kvalitet, mjuk vaddering på nackstycke, pannband, nosgrimma och sidostycken. Speciella clips för skydd av tungan, två par bettremmar, kindkedjerem samt rem för bettlös användning.
 • Sprenger Sensogan kandarbett 5 cm skänklar

  När ryttaren drar i tyglarna ändras vinkeln på kandarbettet och applicerar ett tryck på gommen av den höga tungfriheten. Ett kandarbett kan därför bara rekommenderas till erfarna och exakta ryttare och är lämpliga för starka hästar som inte är direkt känsliga och som har ett normalt eller högt gomvalv.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Sensogan 16 mm med kristaller

  Mjuk acceptans av bettet uppmuntras med detta tränsbett. Det populära Sprenger KK Ultra tränsbettet finns nu med glittrande Swarovski-kristaller. KK Ultra tvådelat tränsbett är gjort av Sensogan med ringar i rostfritt stål. Höger- och vänstersidorna är prydda med stora Swarovski-kristaller. Detta anatomiskt anpassade bett är bekvämt för hästen och effektivt för ryttaren att kommunicera i harmoni. Vid förhållning vilar mittdelen av KK Ultra helt tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. Egenskaper: * Tvådelat med mittlänk (böna) är förkortat och vinklat framåt med 45° * Ligger försiktigt på tungan för en jämn och konstant kontakt * Förbättrar acceptansen av och respons från bettet * Välj mellan klar kristall, akvamarin, krysolit, ljus topas, provence lavendel eller vintagerosa Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Gummi pelham rakt 20 mm 10,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 125 mm, underskänkel 60 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Kincade engelskt träns II

  Kincade träns med engelsk nosgrimma är ett traditionellt slätt träns, idealiskt vid utställning eller dressyr. Gummityglar ingår.
 • Bettskiva Transparent Full

  Bettskiva i transparent utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar

  Klassiskt tredelat tränsbett för många användningsområden. Ett milt alternativ för ett tredelat tränsbett med överlägsen slät, polerad yta. Bettet är idealiskt för många discipliner och finns i alternativ tjocklek. Se artikelnr 13018. Egenskaper: * Milt * Idealiskt för dressyrarbete * Uppmuntrar avslappning * Rostfritt stål * Massivt Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm, Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Sprenger kandarbett, Aurigan, "FC"-skänklar: 15 cm

  FC Special-kandar har en extra låg tungfrihet som ger gott om plats för tungan utan att trycka uppåt. Detta gör att hästen slipper det obehagliga trycket mot den känsliga gomen. Ett bra val för hästar med platt gomvalv. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 90. Tjocklek (mm): 19. Aurigan med ringar/skänklar av Aurigan.
 • Bett Horse Guard Baucher, 3-delat

  Ett tredelat Baucherbett från Horse Guard i rostfritt stål. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 13 mm.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Aurigan/rostfritt stål, 14 mm

  KK Ultra-bett ger en unik och precis kontakt mellan hästen och ryttaren. En enorm förbättring kan vanligtvis märkas direkt vid byte till ett KK Ultra-bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 14. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Sensogan 16 mm med kristaller

  Mjuk acceptans av bettet uppmuntras med detta tränsbett. Det populära Sprenger KK Ultra tränsbettet finns nu med glittrande Swarovski-kristaller. KK Ultra tvådelat tränsbett är gjort av Sensogan med ringar i rostfritt stål. Höger- och vänstersidorna är prydda med stora Swarovski-kristaller. Detta anatomiskt anpassade bett är bekvämt för hästen och effektivt för ryttaren att kommunicera i harmoni. Vid förhållning vilar mittdelen av KK Ultra helt tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. Egenskaper: * Tvådelat med mittlänk (böna) är förkortat och vinklat framåt med 45° * Ligger försiktigt på tungan för en jämn och konstant kontakt * Förbättrar acceptansen av och respons från bettet * Välj mellan klar kristall, akvamarin, krysolit, ljus topas, provence lavendel eller vintagerosa Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Horze silvernyckelring med tränsbett

  Nyckelring med sött miniatyrbett. En perfekt liten present till hästälskaren. Egenskaper: * Sött miniatyrbett * Sitter med kedja till nyckelringen * Perfekt liten present Teknisk beskrivning: Metall: 10 cm.
 • Schockemöhle Equitus Alpha träns

  Egenskaper: * Anatomiskt speciellt träns med perfekt passform * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Mjukt vadderat och anatomiskt fodrat nackstycke * Brett och svängt pannband som förhindrar att hästen nyps i öron och runt öronen * Ny placering av nosremmen stöder obegränsad andning * Snabb och individuell anpassning med fasta knappnitar * Tyglar säljes separat
 • Bett tredelat med droppe 12 mm platta ringar 50 mm 10,5 cm

  Tredelat bett med droppe och platta ringar med måttet 50 mm. Tjockleken på bettet är 12 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm.
 • Horze rund nummerlapp för träns, stor

  Fästes lätt på tränset. Stora siffror som gör det lätt att läsa och stör inte hästen. Se till att du har packat ner den i väskan! Egenskaper: * Fästes i tränset * Stora siffror som är lätta att läsa Teknisk beskrivning: 2 st.
 • Schockemöhle Slimford träns

  Egenskaper: * Anatomiskt träns i sportig look * Förformad aachen-nosgrimma * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 16 mm

  Den tvådelade versionen av de framgångsrika, tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt formade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. Dynamic RS ger ett jämnt tryck över hela tungan till skillnad från vanliga, tvådelade bett. Dynamic RS-betten ger en bättre kontakt mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med mittplattan för att lyssna på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Horze rakt tränsbett

  Enkelt, rakt tränsbett för unghästar. Rakt, odelat tränsbett med lösa bettringar, perfekt för många unghästar och för dem som inte gillar tryck på tungan. Bettet ligger fint i hästens mun och hjälper till att förhindra att hästen lägger sig på bettet. Egenskaper: * Enkelt, rakt tränsbett * Rakt bettmodell * Rostfritt stål * Lösa bettringar Teknisk beskrivning: Tjocklek: 13 mm. Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Bettskiva Brun Full

  Bettskiva i brunt utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Bridongbett mässing fasta ringar 12 mm strl 13,5

  Bridongbett mässing fasta ringar 12 mm. Storleken på bettet är 13,5 cm. Ringarna på bettet är 50 mm.
 • Sprenger HO kandarbett, Aurigan, 16 mm

  Detta unika kandarbett med sitt sluttande munstycke och en smidig, rundad port vinklas framåt och ger fin tryckfördelning på tungan. Bettet utnyttjar den exceptionella känsligheten hos hästens tunga och ger därmed precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan. Perfekt för att försiktigt börja vänja hästen vid kandarbett. Det lutande munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun, och ger en avslappnad och säker kontakt med kandaret. Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 50. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Pelhambett tvådelat m gummi 13,5 cm

  Tvådelat pelhambett med gummi material. Finns i storlekarna 11,5 - 13,5 cm.
 • Schockemöhle Montreal Select träns

  Färdigt träns från "Anatomic Line - Select & Mix" - alla fördelar redan förenade i ett träns! Elegant träns med sydda detaljer: MONTREAL SELECT är inte bara ett vackert blickfång, det övertygar också med funktionalitet. Den mjukt vadderade och anatomiskt förformade engelska nosgrimman ger hög bärkomfort. Det smala nackstycket är också anatomiskt format. Det unika nackområdet är speciellt designat till hästens komplexa nackanatomi. Den särskilda skärningen och den mjuka stoppningen minskar trycket rejält i nacken. Det snygga, breda pannbandet är - precis som nosgrimman - dekorerade med snygga sömdetaljer. Ala delar säljes finns också separat i “Select & Mix”-kollektionen. Egenskaper: * Träns med mjukt, anatomiskt format, smalt nackstycke * Mjukt vadderad, anatomiskt förformad engelsk nosgrimma med fina sömmar * Svängt läderpannband med fina sömmar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Sidostycken med dold knäppning med hakar
 • Mountain Horse Gaspari träns

  Dressyrträns med bågformat pannband. Egenskaper: * Fullnarvat läder * Anatomiskt, vadderat nackstycke * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Optimal komfort för hästen * Vadderat, bågformat pannband med kristaller av hög kvalitet * Tygelhakar
 • Sprenger HO Sensogan kandarbett 12 mm / 5 cm skänklar

  Detta unika kandarbett med snett munstycke och smidig, rundad tungfrihet är framåtvinklat och ger en fin tryckfördelning över tungan. Bettet tar fördel av tungans utsökta känslighet för precisa tygelhjälper. Passar för hästar som ogillar tryck på tungan.Utmärkt som försiktig introduktion av kandar till hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmoni mellan ryttarens hand och hästens mun och ger en säkrare och mer avslappnad kontakt med kandaret.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 12 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 50 mm.
 • Sprenger BEMELMANS*Kandarbett Sensogan 16 mm

  Den optimala passformen på Bemelmans-kandarbett håller hästen på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och en form på munstycket som passar den känsliga gomen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. *Detta bett ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens behov för att sätta tungan över bettet är näst intill eliminerat.Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar. Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 70 mm.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.
 • Bett rostfritt m parerstänger 11,5 cm

  Bett tillverkat i rostfritt material med parerstänger. Bettet finns i storlek 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 12 mm.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Full Svart

  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 18 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 12,5 cm ringar 55 mm

  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Sprenger Bemelmans*Kandarbett 16 mm

  Den optimala passformen på Bemelmans-kandarbett håller hästen på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och en form på munstycket som passar den känsliga gomen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. *Detta bett ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens behov för att sätta tungan över bettet är näst intill eliminerat.Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar.De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Bett PU rakt 19 mm, fasta ringar 70 mm

  Bett PU rakt 19 mm med fasta ringar som är i måttet 70 mm.
 • Horze Belmont träns

  Vackert träns med enkelt pannband med kristaller. En bred, mjuk och vadderad nosgrimma och ett härlig kristallprytt pannband passar till de allra flesta hästar. Träns i kvalitetsläder med U-format pannband och en traditionell, slät nosgrimma med mjuk vaddering. Tyglar ingår inte. Egenskaper: * Högkvalitativt, mjukt läderträns * Snygga, stora kristaller på det bågformade pannbandet * Mediumbred nosgrimma med mjukt foder Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torkas av med fuktig tvättsvamp efter användning. Behandla läderdetaljerna med läderrengöring.
 • Sprenger Novocontact Sensogan tredelat tränsbett, lösa bettringar, 16 m

  Unikt format, särskilt känsligt.Novocontact-betten är utformade för att skapa en unik oval form, som utvidgar kontaktytan på tungan medan ryttaren bibehåller en stadig kontakt. När ryttaren tar ett tygeltag, vänder munstycket sig framåt och kontaktytan blir smalare, vilket säkrar en mer exakt och effektiv kommunikation.Novocontact-betten förbättrar samspelet mellan häst och ryttare för en bättre kontakt och acceptans av bettet.De tredelade novocontact-betten är perfekta att använda på hästar som ibland tenderar att dra mot handen, men som är för känsliga att ridas på starkare bett. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp: Lösa ringar.
 • Horze rakt tränsbett med äppelsmak

  Det här bettet med äppelsmak är unghästens bästa vän. De flesta unghästar tycker om det här enkla, raka bettet, tillverkat av syntetiskt gummi, och är bra som ett första bett. Det här bettet är lämpligt för både ridning och arbete vid hand. Används ofta vid hoppning och uteritter. Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar. Rostfritt stål innehållande nickel. Egenskaper: * Används ofta vid hoppning och uteritter * Lämpligt för arbete vid hand. * Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar * Rostfritt stål (innehåller nickel) Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.