Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm
  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilco Marathon SS träns
  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Bettejp Sealtex Latexbandage
  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett
  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

Fler tips på träns

 • Schockemöhle Equitus Zeta träns

  Schockemöhle Equitus Zeta träns
  Egenskaper: * Anatomiskt, speciellt träns med perfekt passform från Schockemöhle Sports mjukt vadderat med lammskinn på nosgrimman * Avtagbart lammskinn för enkel rengöring * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Mjukt vadderat och anatomiskt fodrat nackstycke * Brett och svängt pannband med en design som förhindrar att området runt ögon och öron kläms eller irriteras * Ny placering av nosremmen stöder obegränsad andning * Snabb och individuell anpassning med fasta knappnitar * Utan tyglar
 • Sprenger Turnado 2-type*Tränsbett 16 mm

  Sprenger Turnado 2-type*Tränsbett 16 mm
  "Detta bett kombinerar fördelarna med ett tränsbett med lösa bettringar och sidotrycket av ett eggbett. Tack vare eggbettsfomen är det milt mot mungiporna medan det anatomiskt formade munstycket ligger perfekt i munnen för milda och precisa signaler från tyglarna. Dessutom har 2-Type TURNADO samma lätthet som ett bett med lösa bettringar.TURNADO-betten presenterar en ny generation tränsbett med lösa bettringar med ett munstycke som är framåtvinklat 45°.Denna unika rotation är försedd med en lite sträv yta i mitten på munstycket. Till skillnad från vanliga tvådelade tränsbett blir tygelhjälperna mer exakta i hästens mun, men på ett milt sätt då trycket fördelas jämnt över tungan.TURNADO-betten möjliggör perfekt kommunikation med hästen då snabb och optimal tuggaktivitet uppnås omedelbart. Detta bett kan även bidra till förebyggning av tungfel. Egenskaper: * Patenterad, innovativ design med 45° vinkel * Ligger perfekt i hästens mun * Perfekt kommunikat
 • Mässingbett massiv 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Mässingbett massiv 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm
  Massivt mässingbett med en tjocklek på 12 mm. Tillverkat av CU 92%, AL 4% och SI 4%. Måttet på ringarna är 65 mm. Finns i två olika storlekar, 12,5 cm och 13,5 cm.
 • Horze rakt tränsbett

  Horze rakt tränsbett
  Enkelt, rakt tränsbett för unghästar. Rakt, odelat tränsbett med lösa bettringar, perfekt för många unghästar och för dem som inte gillar tryck på tungan. Bettet ligger fint i hästens mun och hjälper till att förhindra att hästen lägger sig på bettet. Egenskaper: * Enkelt, rakt tränsbett * Rakt bettmodell * Rostfritt stål * Lösa bettringar Teknisk beskrivning: Tjocklek: 13 mm. Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Baucherbett Hansbo tredelat 11,5 cm 12 mm

  Baucherbett Hansbo tredelat 11,5 cm 12 mm
  Tredelat baucherbett i rostfritt material. 12 mm.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 14,5 cm ringar 65 mm

  Bett rostfritt smalt 12 mm 14,5 cm ringar 65 mm
  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 65 mm.
 • Kerbl Svart Träns i Läder med Bling

  Kerbl Svart Träns i Läder med Bling
  Bra pris och bra kvalitet. Gjort i riktigt kvalitetsläder. - Mycket skönt nackstycke. - Ett snyggt och glittrande engelskt träns tillverkad av finaste kvalitetsläder - Tränsets pannband har tre radstensmotiv - Det har mjukt vadderande re
 • Horze Vienna kandarträns

  Horze Vienna kandarträns
  Detta vackra kandrarträns har ett utsökt pannband och många fina detaljer. Letar du efter ett kandarträns med alla detaljer du förväntar dig i dressyrutrustning av högsta kvalitet? Det här kandartränset är rätt val. Det här vackra tränset kombinerar fantastisk design med bästa läderkvalitet och är ett måste för den seriösa dressyrryttaren. Svart läder av hög kvalitet med en vadderad nosgrimma accentuerar dressyrhästens huvud. Egenskaper: * Mjukt läder * Spännen i rostfritt stål * U-format pannband med silverkedja och inbäddade kristaller * Nackstycket är format vid öronen * Kan ändras till ett vanligt träns * Tygelhakar för bett och tyglar * Mjukt foder med gummiförstärkning * Nosgrimman är bredare framtill och smalare vid sidorna * Två set med tyglar; kontinentala tyglar med läderstoppar och släta lädertyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Full Brun

  Horseware Rambo Micklemträns Competition Full Brun
  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Horze Magnum träns

  Horze Magnum träns
  Snyggt svängt pannband med pärlor och kristaller pryder detta vackra träns. Gör en entré med din häst, som bär detta gnistrande träns, med fokus på detaljer. Ett brett nackstycke ger det här eleganta tränset en bekväm passform och undviker ett ökat tryck på hästens nacke. Den smala nosgrimman har snygga sömmar i off-white, och har avtagbar nosrem. Pärlor och kristaller accentuerar det svängda pannbandet. Hela tränset har mjuk vaddering och tygelhakar. Tyglar ingår inte. Egenskaper: * Mycket snyggt träns * Elegant pannband med pärlor och kristaller * Snygga sömmar på smal nosgrimma * Avtagbar nosrem * Hakar för enkel fastsättning och byte av bett Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torka av med fuktig trasa efter varje ridtur. Använd därefter en bra läderrengörare och läderbalsam.
 • Trust Läderbett fasta ringar (12,5)

  Trust Läderbett fasta ringar (12,5)
  Läderbett från trust Equestrian med fasta ringar. Kärnan är i slitstark nylon, något som gör att bettet är mer flexibelt än en med metallkärna. Läderbett blir mjukare vid kontakt med hästens saliv, något som många hästar trivs med och g
 • Bettskiva Svart Full

  Bettskiva Svart Full
  Bettskiva i svart utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Horze tvådelat tränsbett med lösa bettringar

  Horze tvådelat tränsbett med lösa bettringar
  Horze tvådelat tränsbett med lösa bettringar
 • Schockemöhle lädertyglar (gummi på insidan), tyglar för kandar Basic

  Schockemöhle lädertyglar (gummi på insidan), tyglar för kandar Basic
  Lädertyglar med gummi på insidan, hake och spänne, läderstoppar.
 • Bett tredelat med droppe i mitten mässing 12 mm ringar 65 mm, 13.5 cm

  Bett tredelat med droppe i mitten mässing 12 mm ringar 65 mm, 13.5 cm
  Tredelat bett i mässing med droppe i mitten. Finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 12 mm och måttet på ringarna är 65 mm.
 • Sprenger HS Sensogan tränsbett 16 mm

  Sprenger HS Sensogan tränsbett 16 mm
  Begreppet tränsbett härstammar från medelåldern. På den tiden var det vanligt att rida hästarna på kandar med mycket långa skänklar, men gruvarbetarna ville ha ett enklare bett för att bättre kunna ge hästarna vatten. Därmed tog tränsbettet form. Nufortiden är tränsbett det vanligaste bettet. Detta inkluderar alla munstycken med lösa bettringar. Ett tränsbett ger effekt vid åtstramning. När ryttaren drar i tyglarna läggs ett tryck på tungan och underkäken. Tränsbett finns i en mängd olika former och material. Det vanligaste är tvådelade och tredelade bett.
 • Stübben Danish Guard bett (10,5)

  Stübben Danish Guard bett (10,5)
   Helt nytt bett från Stübben framtaget tillsammans med en Dansk veterinär, därav namnet. Det här är ett milt bett där du fäster sidostycket i den större öglan och tygeln i den mindre, inre halvsirkeln. Det bettet gör är att det fördelar
 • Sprenger CM odelat tränsbett, 16 mm

  Sprenger CM odelat tränsbett, 16 mm
  Comfort Mouth - namnet talar för sig självt. Munstycket ger hästen ultimat komfort och hjälper den att acceptera ryttarens hand. Tungfriheten ger plats åt långa och tjocka tungor. Bettet motverkar tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Horseware Mio träns

  Horseware Mio träns
  Fodrad nosgrimma och pannband, gummityglar ingår. Teknisk beskrivning: Material: Miljövänligt läder.
 • Collegiate ComFiTec Crystal träns

  Collegiate ComFiTec Crystal träns
  Egenskaper: * Tillverkat av finaste europeiskt kvalitetsläder * Anatomiskt format nackstycke som fördelar tryck jämnt över nacken för komfort * Dubbelvaddering över nackområdet minimerar tryck och formad vaddering runt hästens öron ger maximal frihet och komfort * Ergonomiskt designad nosgrimma som är formad för att lindra trycket i överkäken och molartänderna * Käkremmen och vadderad kontrollring lindrar trycket på ansiktsnerven för komfort
 • Schockemöhle Mannheim träns

  Schockemöhle Mannheim träns
  Egenskaper: * Träns med aachen-nosgrimma * Mjukt vadderat nackstycke * Läderpannband * Helt avtagbar Aachen-rem * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Hakspännen * Tyglar säljes separat
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Tinver bettlöst träns (System 4) med mjuka lädertyglar

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Tinver bettlöst träns (System 4) med mjuka lädertyglar
  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder, särskilt för större hästar * Pannband: Slätt, spanskt dekorerat * Nosgrimma: Sisal vävt rep
 • Sprenger Hubertus Schmidt kandarbett, hög tungfrihet

  Sprenger Hubertus Schmidt kandarbett, hög tungfrihet
  Ryttaren kan, genom att dra i tygeln, ändra kandarbettets vinkel till att påverka gomen på grund av den höga tungfriheten. Detta kandar rekommenderas därför endast för erfarna och precisa ryttarhänder. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 70. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Horze ponnyträns

  Horze ponnyträns
  Ge din unga ryttare lite extra glitter i vardagen, med detta glittrande ponnyträns. Inget passar en ponny bättre än ett gnistrande pannband. Den här lilla tränset har en fin, vadderad nosgrimma som inte tar för mycket plats på ett litet ponnyhuvud. Pannbandet har fyra rader med gnistrande strasstenar. Egenskaper: * Avtagbar aachen-nosrem * Spänne för tyglar och bett * Vävribbtyglar med stoppar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet. Torka av gummityglarna.
 • Schockemöhle Auckland träns

  Schockemöhle Auckland träns
  Egenskaper: * Schockemöhle Sports träns med pullarnosgrimma i upphöjd design * Äkta fårskinn på mittdelen * Något format och mjukt vadderat nackstycke där nosgrimman löper längs ovansidan * Sidostycken med knäppning med hakar * Nosgrimmans spännen är mjukt vadderade * Svängt, upphöjt läderpannband * Tyglar ingår inte
 • Bett Sprenger Bradoon Sensogan 105, 3-delat

  Bett Sprenger Bradoon Sensogan 105, 3-delat
  Med sin ergonomiska utformning av munstycket ligger bettet mjukt och fint i hästens mun och trycket fördelas jämt över tungan och tungans mycket känsliga kanter. Med sin unika 45 gradiga vinkel är bettet mycket skonsam mot munnen.
 • Fagers tredelat titanium bett med lösa ringar MAX (11,5)

  Fagers tredelat titanium bett med lösa ringar MAX (11,5)
  MAX, Fager's enkla, men mycket populära modell var först ut av Fager’s titan bett och har blivit en favorit hos många. Max är ett tredelat titan bett med lozenge mittdel. Bettet har Lösa ringar som ger en snabbare kontakt. Då mundelen li
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Horze Constance vadderat aachen-träns
  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger Dynamic RS tränsbett med lösa ringar. Sensogan 16 mm med kristaller

  Sprenger Dynamic RS tränsbett med lösa ringar. Sensogan 16 mm med kristaller
  Välbalanserat tränsbett med lösa ringar uppmuntrar till acceptans av bettet. Detta tränsbett med lösa ringar är prytt med kristaller möjliggör kontakt med tungan utan smärta eller tryck. Den ergonomiskt utformade mundelen ligger perfekt i hästens mun och uppmuntrar till tuggning, acceptans av bettet och hjälper hästen att gå på tygeln. Tack vare de böjda lederna förblir bettet i korrekt och centralt läge på tungan. Den fina mittdelen (böna) kan kanalisera ett lätt tryck på tungan. Bettet uppmuntrar hästens förtroende i ryttarens hand. Egenskaper: * Ergonomiskt utformat för att vara milt * Kristalldetaljer * Dynamic RS-betten stimulerar hästen att lättare acceptera bettet * Inget tryck i gommen * Stöder kontakt i mungiporna * Länken vrids framåt med 45° * Vänligt bett Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Zilco Race SS träns

  Zilco Race SS träns
  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna lätta modell är försedd med foder i nackstycket, rosetter i rostfritt stål och 13 mm sidostycken. En storlek (som passar fullblodshästar). Tyglar inkl ej.
 • Schockemöhle MADRID Classic Line träns

  Schockemöhle MADRID Classic Line träns
  Egenskaper: * Bred kombinerad nosgrimma * Svängt pannband med stora kristallnitar * Sidostycken med knäppning med hakar
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Full Svart

  Horseware Rambo Micklemträns Competition Full Svart
  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Schockemöhle Barcelona träns

  Schockemöhle Barcelona träns
  Egenskaper: * Bred nosgrimma med ringar på sidorna, ca. 38 mm bred * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Något format och mjukt vadderat * Käkremspad * Svängt pannband med stora kristallnitar * Tyglar ingår inte
 • Kindkedja Rostfri

  Kindkedja Rostfri
  Rostfri kindkedja.
 • Schockemöhle Tokyo Select träns

  Schockemöhle Tokyo Select träns
  Färdigt träns från "Anatomic Line - Select & Mix" - alla fördelar redan förenade i ett träns! TOKYO SELECT har en mjukt vadderad och anatomiskt förformad aachen-nosgrimma. En särskild detalj är den helt avtagbara nosremmen. Vid behov kan hela nosremmen, inklusive nosremshållaren, tas bort. Nosremmen och nosremshållaren är också mycket mjuka och speciellt vadderade. Det anatomiskt förformade, smala nackstycket har ett unikt nackområde som är speciellt utformat för hästens komplicerade nackanatomi. Den särskilda skärningen och den mjuka vadderingen minskar trycket ordentligt på nacken. TOKYO SELECT är utrustat med ett svängt, slätt pannband. Ala delar säljes finns också separat i “Select & Mix”-kollektionen. Egenskaper: * Träns med mjukt, anatomiskt format, smalt nackstycke och mjukt vadderad, anatomiskt förformad aachen-nosgrimma * Avtagbar nosrem och nosremshållare svängt pannband käkrem som är justerbar på båda sidorna sidostycken med tygekhakar
 • Bett Sprenger Bradoon Novocon, 3-delat

  Bett Sprenger Bradoon Novocon, 3-delat
  Sprengers novocontact skiljer sig från andra bett genom den unika ovalformade designen som ökar munstyckets kontaktyta på hästens tunga, utan att sätta press på gommen.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 16 mm

  Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 16 mm
  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar

  Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar
  Bett med äppelsmak rakt 12 mm med fasta ringar.
 • Waldhausen Star Träns Ponny Sparkling Hearts

  Waldhausen Star Träns Ponny Sparkling Hearts
  Svart läderträns till ponny med söta detaljer. Pannbandet är dekorerat med gnistrande hjärtan i flera färger. Fodrad nosgrimma med rosa foder och aachenrem. Tränset har silvriga spännen (förnicklade). 19 mm breda vävribbtyglar ingår. St
 • Zilco träns - vadderat

  Zilco träns - vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke och panna med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Kan användas med eller utan nosgrimma.
 • Bett med parerstänger tredelat 12 mm ringar 45 mm 12,5 cm

  Bett med parerstänger tredelat 12 mm ringar 45 mm 12,5 cm
  Tredelat bett med parerstänger med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlekarna 11,5 cm och 12,5 cm.
 • Horze Sparta träns

  Horze Sparta träns
  Enkla sömmar ger detta vackra träns extra elegans. Första intryck är allt och när din häst går in på banan i detta klassiska träns, kommer domaren att lägga märke till er. Ett klassiskt jaktträns är ett måste vid tävling och den extra sömmen ger elegans till denna tidlösa klassiker. Egenskaper: * Brett, ergonomiskt designat nackstycke för extra komfort. Avtagbar aachen-nosgrimma * Avtagbar käkrem på båda sidorna * Tygelhakar för enkel fastsättning och byte av bett * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Bridongbett 10 mm 10,5 cm Ringar 50 mm

  Bridongbett 10 mm 10,5 cm Ringar 50 mm
  Bettet finns i storlek 10,5 - 14,5 cm. Tjockleken är 10 mm. Ringarna har måttet 55 cm.
 • Beris Läderbett Soft (13)

  Beris Läderbett Soft (13)
  Mjukt läderbett från Beris med lösa ringar och bettskivor. Något tunnare mundel än många andra läderbett som kan kännas klumpiga. Hästarna trivs ofta bra med läderbett då det äv väldigt behagligt, särskilt bar för lite känsligare häs
 • 3-delat Easy-Control bett från Stübben (11,5 cm)

  3-delat Easy-Control bett från Stübben (11,5 cm)
  3-delat bett som ger ryttaren extra kontroll på hoppbanan eller till vardags! Ett vanligt problem är att hästar blir för starka på t.ex. hoppbanan och ryttaren måste växla till ett starkare bett som i sin tur gör att hästen tappar bjudning.
 • Sprenger Bemelmans*Kandarbett 16 mm

  Sprenger Bemelmans*Kandarbett 16 mm
  Den optimala passformen på Bemelmans-kandarbett håller hästen på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och en form på munstycket som passar den känsliga gomen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. *Detta bett ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens behov för att sätta tungan över bettet är näst intill eliminerat.Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar.De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 18 mm

  Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 18 mm
  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Stübben 3-delat eggbett med fasta ringar (9,5)

  Stübben 3-delat eggbett med fasta ringar (9,5)
  3-delat eggbet med fasta ringar från Stübben, ett riktigt bra enklare bett i storlekar som passar både ponny och stor häst. Mittendelen är i sweet iron vilket gör att hästen får en ökad salivproduktion vilket i sin tur gör att den har lätt
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar
  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder * Nosgrimma och pannband: Stansat fint läder * Vaddering: Mjukt läder under nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Läder * Tyglar: Läder
 • Metalab D-ring bett med kopparrullar (135)

  Metalab D-ring bett med kopparrullar (135)
  D-ring bett med rullar i koppar för bättre aktivitet. Detta D-ringade bett är tillverkat i rostfritt stål med kopparrullar på var skänkel för att dels ge en sötma som hjäper hästen att få igång sin salivproduktion och på så sett accept
 • Bettskivor svarta

  Bettskivor svarta
  Svarta bettskivor som säljs i par. Storlek: Full - 9 cm Ø.
 • Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar

  Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar
  Detta tredelade tränsbett ligger bekvämt i hästens mun. Ett milt tredelat tränsbett är ett vanligt bett som stimulerar hästen utan den nötknäppareffekt som tvådelat tränsbett kan ge. Tredelat bett för god kontroll utan att klämma. Det är gjort av slätt, polerat, rostfritt stål. Egenskaper: * Mildare i munnen än tvådelade tränsbett * Idealiskt för dressyrarbete * Uppmuntrar avslappning * Rostfritt stål Teknisk beskrivning: Tjocklek: 14 mm, Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.

ileadilead