TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.

Fler tips på träns

 • Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm

  Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm
 • Horze Rohan träns

  Svängt nackstycke ger det här tränset extra komfort. Dressyrträns med snygg design med brett, vadderat läder på känsliga områden där hästen lätt får skav. Ett elegant, svängt, brett och vadderat pannband med en rad glänsande strasstenar gör det här tränset till ett snyggt val. Läder av hög kvalitet som bara blir bättre och bättre med regelbunden vård och som håller i många år. Egenskaper: * Vadderat, rundat nackstycke * Läder av mycket god kvalitet * Svängt pannband med kristallaccenter * Spänne för tyglar och bett * Vadderad, justerbar nosgrimma med pullback och tjockt foder * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Färgen Svart/Svart har lackad nosgrimma. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Bettskivor Acavallo, brun

  Supermjuka och smidiga bettskivor i brun anti-slip gel från Acavallo. Bettskivorna förhindrar skav och nyp i mungiporna. Perfekt för alla hästar som är känsliga i munnen. TIPS! För att få på bettskivorna lättare är det smart att lägga dem en stund i varmt vatten (ej kokande!) - då blir dem mer elastiska och töjbara när man ska trä dem över bettringarna.
 • Sprenger HO Sensogan kandarbett 12 mm / 5 cm skänklar

  Detta unika kandarbett med snett munstycke och smidig, rundad tungfrihet är framåtvinklat och ger en fin tryckfördelning över tungan. Bettet tar fördel av tungans utsökta känslighet för precisa tygelhjälper. Passar för hästar som ogillar tryck på tungan.Utmärkt som försiktig introduktion av kandar till hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmoni mellan ryttarens hand och hästens mun och ger en säkrare och mer avslappnad kontakt med kandaret.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 12 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 50 mm.
 • Trust Equstrian Trust Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm

  Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 12,5 cm ringar 55 mm

  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 55 mm.
 • Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar

  Bett med äppelsmak rakt 12 mm med fasta ringar.
 • Schockemöhle Tokyo Select träns

  Färdigt träns från "Anatomic Line - Select & Mix" - alla fördelar redan förenade i ett träns! TOKYO SELECT har en mjukt vadderad och anatomiskt förformad aachen-nosgrimma. En särskild detalj är den helt avtagbara nosremmen. Vid behov kan hela nosremmen, inklusive nosremshållaren, tas bort. Nosremmen och nosremshållaren är också mycket mjuka och speciellt vadderade. Det anatomiskt förformade, smala nackstycket har ett unikt nackområde som är speciellt utformat för hästens komplicerade nackanatomi. Den särskilda skärningen och den mjuka vadderingen minskar trycket ordentligt på nacken. TOKYO SELECT är utrustat med ett svängt, slätt pannband. Ala delar säljes finns också separat i “Select & Mix”-kollektionen. Egenskaper: * Träns med mjukt, anatomiskt format, smalt nackstycke och mjukt vadderad, anatomiskt förformad aachen-nosgrimma * Avtagbar nosrem och nosremshållare svängt pannband käkrem som är justerbar på båda sidorna sidostycken med tygekhakar
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 55 mm 12,5 cm

  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Sprenger Bemelmans Aurigan kandarbett korta skänklar: 5 cm

  Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Den optimala passformen på Bemelmans kandarbett gör att hästen går fint på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och formen på munstycket passar den känsliga gommen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. Hästens acceptans av bettet ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens impuls att lägga tungan över bettet är näst intill eliminerat. Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 50. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger KK tränsbett, Aurigan, 14 mm

  KK-bett – prototypen för dagens tredelade bett har använts framgångsrikt i över 30 år. Betten böjer sig över tungan utan att nypa den känsliga gomen. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 14. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • John Whitaker JW Eastwood pullarträns

  Egenskaper: * Whitaker BR050A pullarträns är ett helt justerbart träns med upphöjt pannband och nosgrimma för en bättre passform till hästen. Nu med det unikt formade nackstycket för ökad komfort för hästens nacke och öron
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. El Camin bettlöst träns (System 5) med mjuka tyglar

  Egenskaper: * Modeel: Svart eller brunt löder, sidostycken integrerade i nosgrimman * Pannband: Profilerat * Vaddering: Nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Rundsytt läder * Tyglar: Mjukt läder
 • Korsteel Flexi 2-delat Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi 2-delat Fullcheek-tränsbett
 • Bettskiva Brun Full

  Bettskiva i brunt utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 21 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 21 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • John Whitaker JW Valencia aachen-träns

  Egenskaper: * Det lyxiga Valencia aachen-tränset är gjort av mjukt men slitstarkt lyxigt läder som är vadderat för hästens bästa * Bekvämt och snyggt
 • Gummi pelham rakt 20 mm 12,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 140 mm, underskänkel 70 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Sprenger FC Kandar 19 mm

  FC Special-kandarbett karaktäriseras av en extra låg och bred tungfrihet som ger tungan rum utan att trycka uppåt. Detta förebygger obehagligt tryck på den känsliga gomen.Ett bra val för hästar med platt gom. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-sidor.Tjocklek: 18mm.Nedre del: 70mm.
 • Sprenger Bemelmans*Kandarbett 16 mm

  Den optimala passformen på Bemelmans-kandarbett håller hästen på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och en form på munstycket som passar den känsliga gomen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. *Detta bett ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens behov för att sätta tungan över bettet är näst intill eliminerat.Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar.De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Sprenger Dynamic RS tränsbett med lösa ringar. Sensogan 16 mm delat med kristaller

  Kristaller pryder detta balanserade tränsbett med lösa ringar. Sprenger tränsbett med lösa ringar är en version av det populära tvådelade Dynamic RS-bettet, och är prytt med kristaller för en snygg stil. Den ergonomiskt utformade mundelen ger dessutom en snabb och balanserad effekt på tungan. I jämförelse med konventionella tvådelade bett, ger Dynamic RS-betten ett jämnt tryck över hela tungan. Dynamic RS-betten förbättrar kontakten mellan häst och ryttare. Egenskaper: * Ergonomiskt utformade för balans * Kristalldetaljer * Dynamic RS-betten stimulerar hästen att lättare acceptera bettet * Ger jämt tryck och konsekvent kontakt mellan häst och ryttare Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Sprenger HS tränsbett, aurigan, 18 mm

  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Material: Aurigan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Pfiff Multi-Purpose träns

  Egenskaper: * Träns i mjukt läder med vadderat nackstycke och nosgrimma * Clincherdekorerat pannband och insydda D-ringar * Tränset kan användas som kapson för longering och markarbete, och som träns, med eller utan bett
 • Sprenger Hubertus Schmidt kandarbett, låg tungfrihet

  Det smidigt rundade munstycket undviker obehagligt tryck i hästens mun. Utmärkt för hästar med platt gom. Känsliga hästar kan lättare slappna av, eftersom kindkedjan endast har litet spelrum. Ett bra val för ryttare som inte är vana att rida på kandar. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 70. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett rakt 12 mm 12,5 cm ringar 55 mm

  Rakt bett med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 55 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 12,5 cm.
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Wendy B kapson, bettlöst träns, lädertyglar med snabbhakar

  Det perfekta tränset för ridning och träning av Wendy Bleekemolen, utvecklat i samarbete med F.R.A.® Wendy Bleekemolen är en välkänd belgisk kvinna och tränare med årtionden av erfarenhet av att rida in hästar. Hon tränar och rider in alla sina hästar bettlöst. I Belgien driver hon ett träningstall tillsammans med sin man Steve Sevenhans, och utbildar instruktörer i natural horsemanship, en träning där bettlös ridning är viktigt. Tränset ger dig följande möjligheter: Mittringen ger dig möjlighet att träna din häst framåt/nedåt, vid longering och markarbete. Med sidoringarna kan du enkelt longera respektive sida, träna markträning med tyglar och eftersom de ligger längre bakåt än med ett standardträns kan du rida bettlöst perfekt. De medföljande lädertyglarna med snabbhakar fäster du lätt till ringarna och låter dig träna traverse, renverse, öppna, framåt/nedåt och böjningar. För träning på den stora volten rekommenderas de långa F.R.A.®-lädertyglarna, som finns i längderna 6,8, 8,0 och 12,20 meter. Tränset är från F.R.A.®-premiumkollektionen, tillverkat av mjukt italienskt läder och extremt behagligt för din häst, där käkremmen alltid håller tränset borta från ögonen. Ett vackert, funktionellt och mycket genomtänkt träns med äkta Swarovski-kristaller, och finns i färgerna: havanna och svart, och i storlekarna Pony, Cob och Horse. Egenskaper: * Modell: Italienskt läder med Swarovski-inlägg * Färg: Svart eller Mocca * Nackstycke: Anatomiskt format * Pannband: V-format, inlägg med Swarovski-kristaller * Nosgrimma: Välvd med vaddering och 3 ringar * Käkrem: Justerbar * Tyglar: Läder med hakar
 • Beris tränsbett, prime, ring 6 cm, Extra soft

  En lös bettring innebär ökad rörlighet på bettet. Lösa bettringar passar hästar som föredrar denna rörlighet och ger dig möjlighet att välja den bästa matchande mundelen. Bettringen löper smidigt i kopparlagret och detta ökar livslängden på bettet avsevärt. Beris Prime sätter nya standarder i kommunikationen mellan häst och ryttare. Tack vare den extremt mjuka mundelens anatomiska form fördelas trycket jämnt på tungan och lanerna. De integrerade ovala bettskivorna med noggrant formade passager till mittdelen förhindrar att bettet nyper hästen i mungiporna, och ger sidostöd. Vår premiummundel, Beris Prime, är tillverkad av en livsmedelssäker plastförening som är ett supermjukt material, vilket ökar tuggaktiviteten och salivavsöndringen. Även om hästen inte saliverar mycket, glider det här bettet lätt i munnen tack vare dess förfinade yta. Tack vare de ovala bettskivorna finns det ingen direkt kontakt mellan bettsidorna och hästens mun. Bettet är idealiskt för hästar med allergiska reaktioner på metaller. För en ökad säkerhet har vi lagt ett inlägg av stål inuti det supermjuka materialet i Beris Prime. Skänklar av rostfritt stål är gjorda med den mest betydande hantverkskunskapen och monterade exakt.
 • Horze Townsend träns

  En tjock, vadderad nosgrimma och vackra kristaller på pannbandet gör det här tränset ett vackert val till ett överkomligt pris. Snyggt och stilfullt behöver inte vara dyrt. Det här prisvärda tränset har ett U-format pannband, prytt med kristaller, och en fin, tjockt vadderad och upphöjd nosgrimma. Avtagbar nosrem gör tränset mångsidigt med fina gummityglar för uteritter och hoppning. Silverfärgade spännen med hakar för enkel fastsättning och byte av bett. Egenskaper: * Mycket prisvärt träns * U-format pannband med kristaller * Bred, vadderad och upphöjd nosgrimma med avtagbar aachen-rem * Silverfärgade spännen med hakar * Komplett med gummityglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torka av med fuktig trasa efter varje ridtur. Använd därefter en bra läderrengörare och läderbalsam.
 • Bett Horse Guard Baucher, 3-delat

  Ett tredelat Baucherbett från Horse Guard i rostfritt stål. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 13 mm.
 • Imperial Riding Fashion Crystal shetlandsträns

  Fashion Crystal shetlandsträns.
 • Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Schockemöhle Kibali Croco, Premium Sports dressyrträns

  Egenskaper: * Krokodilskinnlook på pannband och nosgrimma * Svängt stilfullt pannband * Bred nosgrimma * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % koläder, metallspännen.
 • Horze rakt tränsbett

  Enkelt, rakt tränsbett för unghästar. Rakt, odelat tränsbett med lösa bettringar, perfekt för många unghästar och för dem som inte gillar tryck på tungan. Bettet ligger fint i hästens mun och hjälper till att förhindra att hästen lägger sig på bettet. Egenskaper: * Enkelt, rakt tränsbett * Rakt bettmodell * Rostfritt stål * Lösa bettringar Teknisk beskrivning: Tjocklek: 13 mm. Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Horseware Amigo läderträns

  Egenskaper: * Fodrad och formad nosgrimma * Pannband och käkrem * Gummityglar ingår Teknisk beskrivning: Material: Miljövänligt läder av god kvalitet.
 • Sprenger HS tränsbett, Aurigan, 14 mm

  Tränsbett är den vanligaste typen av bett. De ger direkt tryck utan hävstångseffekt. Då ryttaren drar i tyglarna riktas trycket mot tungan och dess kanter. Tränsbett finns i många olika former och material. De vanligaste typerna är de tvådelade och tredelade modellerna. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 14. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Imperial Riding Pattern Multi träns

  Imperial Riding Pattern Multi träns
 • Gummi pelham rakt 20 mm 10,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 125 mm, underskänkel 60 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 14 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Sensogan. Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett Bridong

  Ett smalt bett som används ihop med kandarstång. Tjocklek: 10 mm. Bridongbettet bör ha samma storlek eller vara lite större än stången. 
 • Mountain Horse Goldwing träns med clincher

  Klassiskt hoppträns med clincher-pannband och vadderad nosgrimma. Vadderat pannband och nosgrimma. Aachen-nosgrimma. Tygelhakar. Svart/Silver eller Havana/Mässing.
 • Schockemöhle Albany, rundsytt dressyrträns BASIC

  Egenskaper: * Delvis rundsytt dressyrträns med pullback-nosgrimma * Mjukt vadderat * Nackstycke * Smalt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Egg-bett massivt 12 mm 12,5 cm fasta ringar 45 mm

  Massivt egg-bett med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlek 11,5 - 13,5 cm.
 • Horze Bergen remontträns

  Tränset har en härlig upphöjd kvadratisk design på nosgrimman vilket ger en klassisk accent. Det mjuka lädret håller länge med god vård och är mjukt och flexibelt mot hästens hud. Remontnosgrimman är perfeka för unga eller känsliga hästar, eftersom knäppningen ligger under bettet och inte klämmer mot tänderna. Egenskaper: * Upphöjd, fyrkantsformad nosgrimma * Silverfärgade spännen * Säljs utan tyglar * Klara kristallaccenter på pannbandet Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torkas av med fuktig tvättsvamp efter varje ridtur. Använd läderrengörare och mjukgörande vid behov.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 65 mm.
 • Schockemöhle Stuttgart träns

  Det optimala träningstränset! Tränset STUTTGART har sidostycken med snabbknäppen, vilket gör det lätt att byta bett. Engelsk modell med kombinerad nosgrimma och fodrat nackstycke. Det smala pannbandet med svarta clinchers ger denna modell en spännande look. Egenskaper: * Snabbknäppen på sidostycken * Engelskt kombinerat träns * Fodrat nackstycke * Smalt pannband med svarta clinchers * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Horze Mette träns

  Ett prisvärt träns med en touch av bling. Några färgglada accenter kan förvandla ett vanligt vardagsträns till en iögonfallande signatur för dig och din häst. Gör dina dagliga ridturer lite finare med detta prisvärda träns med pannband med kristaller. Nosgrimman, pannbandet och nackremmen är vadderade med mjukt färgat foder, vilket gör det här prisvärda tränset till något lite extra. Gummityglar med läderstoppar spännen i rostfritt stål. Egenskaper: * Mjukt träns med färgat foder på pannband, nosgrimma och nackrem * Klara kristaller på pannbandet i matchande färger * Gummityglar medföljer * Spännen i rostfritt stål * Mycket prisvärt Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torka först av smuts och lera med en trasa och varmt vatten och använd därefter läderrengöring.
 • Bett Sweet Iron Tredelat med droppe 14 mm 13,5 cm 55 mm Ringar

  Bettet finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 14 mm. Ringarna har måttet 55 mm.
 • Schockemöhle Milan träns

  Egenskaper: * Anatomiskt träns i sportig look * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna
 • Horze Vienna kandarträns

  Detta vackra kandrarträns har ett utsökt pannband och många fina detaljer. Letar du efter ett kandarträns med alla detaljer du förväntar dig i dressyrutrustning av högsta kvalitet? Det här kandartränset är rätt val. Det här vackra tränset kombinerar fantastisk design med bästa läderkvalitet och är ett måste för den seriösa dressyrryttaren. Svart läder av hög kvalitet med en vadderad nosgrimma accentuerar dressyrhästens huvud. Egenskaper: * Mjukt läder * Spännen i rostfritt stål * U-format pannband med silverkedja och inbäddade kristaller * Nackstycket är format vid öronen * Kan ändras till ett vanligt träns * Tygelhakar för bett och tyglar * Mjukt foder med gummiförstärkning * Nosgrimman är bredare framtill och smalare vid sidorna * Två set med tyglar; kontinentala tyglar med läderstoppar och släta lädertyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Beris tränsbett Butterfly med lösa bettringar, ring 7,5 cm, Soft

  En lös bettring innebär ökad rörlighet på bettet. Lösa bettringar passar hästar som föredrar denna "rörlighet" och ger dig möjlighet att välja den bästa matchande mundelen. Bettringen löper smidigt i kopparlagret och detta ökar livslängden på bettet avsevärt. Butterfly tränsbett är en absolut innovation när det gäller mundelar. Den anatomiska formen i kombination med en bredare yta i tungområdet ger denna känsliga muskel den optimala mängden av utrymme, samtidigt som ryttaren har ett mjukt inflytande. Hästen visar sitt välbefinnande med mer tuggaktivitet och en ökad acceptans av bettet. Om en ökad effekt på hästens mun är nödvändig, kan ett hävstångsverkande sidostycke vara till hjälp. Teknisk beskrivning: Storlek: 120 mm, 130 mm, 140 mm.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.