TopHorse » Hästutrustning » Träns

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm
  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm
  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilco Marathon SS träns
  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Bettejp Sealtex Latexbandage
  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.

Fler tips på träns

 • Sprenger HO kandarbett, Aurigan, 16 mm

  Sprenger HO kandarbett, Aurigan, 16 mm
  Detta unika kandar med sitt lutande munstycke och smidigt rundade tungfrihet är framåtvinklat och fördelar trycket fint på tungan. Bettet utnyttjar tungans otroliga känslighet för mer precisa tygelhjälper. Passar för hästar som ogillar tryck på tungan och är utmärkt som en mild introduktion till kandarbett. Det lutande munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun och ger en mer avslappnad och säker kontakt till kandarbettet. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 70. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger KK tränsbett, Aurigan, 21 mm

  Sprenger KK tränsbett, Aurigan, 21 mm
  KK-bett – prototypen för dagens tredelade bett har använts framgångsrikt i över 30 år. Betten böjer sig över tungan utan att nypa. KK ULTRA-bett har, med sin unika framåtvinkling på 45°, utvecklats utifrån dessa bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 21. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Bett rostfritt smalt 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm
  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 65 mm.
 • Imperial Riding Di Layla träns

  Imperial Riding Di Layla träns
  Di Layla träns.
 • Horze Lester träns

  Horze Lester träns
  Det U-formade pannbandet med kristaller ger dig ett elegant glittrande aachen-träns av god kvalitet. Tränset har ett smalt pannband med små rader med kristaller. Den vadderade nosgrimman framhäver huvudet på alla raser. Välj detta kvalitetsträns när det är dags för tävling eller när du helt enkelt vill rida med stil. Egenskaper: * Läder av mycket god kvalitet * U-format pannband med kristaller * Ergonomiskt nackstycke * Avtagbar aachen-nosrem * Svart träns med klara kristaller * Brunt träns med topasfärgade kristaller * Interkontinentala gummityglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torka först av smuts och lera med en trasa och varmt vatten och använd därefter läderrengöring.
 • Bettskivor Acavallo, brun

  Bettskivor Acavallo, brun
  Supermjuka och smidiga bettskivor i brun anti-slip gel från Acavallo. Bettskivorna förhindrar skav och nyp i mungiporna. Perfekt för alla hästar som är känsliga i munnen. TIPS! För att få på bettskivorna lättare är det smart att lägga dem en stund i varmt vatten (ej kokande!) - då blir dem mer elastiska och töjbara när man ska trä dem över bettringarna.
 • Horze Rohan träns

  Horze Rohan träns
  Svängt nackstycke ger det här tränset extra komfort. Dressyrträns med snygg design med brett, vadderat läder på känsliga områden där hästen lätt får skav. Ett elegant, svängt, brett och vadderat pannband med en rad glänsande strasstenar gör det här tränset till ett snyggt val. Läder av hög kvalitet som bara blir bättre och bättre med regelbunden vård och som håller i många år. Egenskaper: * Vadderat, rundat nackstycke * Läder av mycket god kvalitet * Svängt pannband med kristallaccenter * Spänne för tyglar och bett * Vadderad, justerbar nosgrimma med pullback och tjockt foder * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Färgen Svart/Svart har lackad nosgrimma. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Zilco träns - vadderat

  Zilco träns - vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke och panna med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Kan användas med eller utan nosgrimma.
 • Bett med parerstänger tredelat 12 mm ringar 45 mm 12,5 cm

  Bett med parerstänger tredelat 12 mm ringar 45 mm 12,5 cm
  Tredelat bett med parerstänger med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlekarna 11,5 cm och 12,5 cm.
 • Egg-bett massivt 12 mm 13,5 cm fasta ringar 45 mm

  Egg-bett massivt 12 mm 13,5 cm fasta ringar 45 mm
  Massivt egg-bett med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlek 11,5 - 13,5 cm.
 • Sprenger Dynamic RS tränsbett med lösa ringar. Sensogan 16 mm delat med kristaller

  Sprenger Dynamic RS tränsbett med lösa ringar. Sensogan 16 mm delat med kristaller
  Kristaller pryder detta balanserade tränsbett med lösa ringar. Sprenger tränsbett med lösa ringar är en version av det populära tvådelade Dynamic RS-bettet, och är prytt med kristaller för en snygg stil. Den ergonomiskt utformade mundelen ger dessutom en snabb och balanserad effekt på tungan. I jämförelse med konventionella tvådelade bett, ger Dynamic RS-betten ett jämnt tryck över hela tungan. Dynamic RS-betten förbättrar kontakten mellan häst och ryttare. Egenskaper: * Ergonomiskt utformade för balans * Kristalldetaljer * Dynamic RS-betten stimulerar hästen att lättare acceptera bettet * Ger jämt tryck och konsekvent kontakt mellan häst och ryttare Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 14 mm

  Sprenger HO Kandar Sensogan 14 mm
  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.*Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.*De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 14 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Bett rakt 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Bett rakt 12 mm 13,5 cm ringar 65 mm
  Bett rakt med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 65 mm. Finns i storlekarna 13,5 cm och 14,5 cm.
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Tinver bettlöst träns (System 4) med tyglar, Shire

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Tinver bettlöst träns (System 4) med tyglar, Shire
  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder, särskilt för större hästar * Pannband: Slätt, spanskt dekorerat * Nosgrimma: Sisal vävt rep
 • Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 13,5 cm ringar 65 mm
  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Schockemöhle Stanford S träns

  Schockemöhle Stanford S träns
  Egenskaper: * Anatomisk träns i sportig look med formad nosgrimma, bredd framtill cirka 50 mm * Nackstycke som minskar tryck * Släta sidostycken * Sidostycken med knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Specialutgåva: Ny färgkombination av bästsäljaren "Stanford" med ett pannband med Swarovski®-kristaller
 • Sprenger BEMELMANS*Kandarbett Sensogan 16 mm

  Sprenger BEMELMANS*Kandarbett Sensogan 16 mm
  Den optimala passformen på Bemelmans-kandarbett håller hästen på bettet. Det har en smidig, rundad tungfrihet och en form på munstycket som passar den känsliga gomen perfekt. Tjockleken smalnar av mot mitten. *Detta bett ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan tack vare den unika formen på munstycket. Hästens behov för att sätta tungan över bettet är näst intill eliminerat.Ett kandarbett som uppfyller de högsta kraven, vilket resulterar i avslappnade och nöjda hästar. Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 70 mm.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 45 mm 8,5 cm

  Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 45 mm 8,5 cm
  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Schockemöhle Equitus Zeta träns

  Schockemöhle Equitus Zeta träns
  Egenskaper: * Anatomiskt, speciellt träns med perfekt passform från Schockemöhle Sports mjukt vadderat med lammskinn på nosgrimman * Avtagbart lammskinn för enkel rengöring * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Mjukt vadderat och anatomiskt fodrat nackstycke * Brett och svängt pannband med en design som förhindrar att området runt ögon och öron kläms eller irriteras * Ny placering av nosremmen stöder obegränsad andning * Snabb och individuell anpassning med fasta knappnitar * Utan tyglar
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Sensogan 16 mm med kristaller

  Sprenger KK Ultra tränsbett, Sensogan 16 mm med kristaller
  Mjuk acceptans av bettet uppmuntras med detta tränsbett. Det populära Sprenger KK Ultra tränsbettet finns nu med glittrande Swarovski-kristaller. KK Ultra tvådelat tränsbett är gjort av Sensogan med ringar i rostfritt stål. Höger- och vänstersidorna är prydda med stora Swarovski-kristaller. Detta anatomiskt anpassade bett är bekvämt för hästen och effektivt för ryttaren att kommunicera i harmoni. Vid förhållning vilar mittdelen av KK Ultra helt tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. Egenskaper: * Tvådelat med mittlänk (böna) är förkortat och vinklat framåt med 45° * Ligger försiktigt på tungan för en jämn och konstant kontakt * Förbättrar acceptansen av och respons från bettet * Välj mellan klar kristall, akvamarin, krysolit, ljus topas, provence lavendel eller vintagerosa Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm.
 • Karlslund Soft Comfort träns

  Karlslund Soft Comfort träns
  Karlslund Soft Comfort träns
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 16 mm

  Sprenger HO Kandar Sensogan 16 mm
  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Bett Sprenger Eggbett Novocontact Sensogan, 3-delat

  Bett Sprenger Eggbett Novocontact Sensogan, 3-delat
  De tredelade novocontact-betten är perfekt för hästar som ibland tenderar att gå emot bettet men ändå är för känsliga för att ridas med skarpare bett.
 • SD Design Mix & Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix & Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix & Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Horze Norfolk träns

  Horze Norfolk träns
  Det här klassiska tränset har ett vackert V-format pannband med tre rader gnistrande kristaller. Den mjuka Horze Norfolk tränset har ett format nackstycke och avtagbar nosgrimma, som båda är vadderade med läderfoder för extra komfort. Egenskaper: * Mjukt läderträns * Elegant V-format pannband med 3 rader kristaller * Nackstycke och nosgrimma är vadderade med mjukt läder Ergonomiskt format nackstycke * Avtagbar nosrem * Spännen i rostfritt stål * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Breyer Hunter/hoppträns

  Breyer Hunter/hoppträns
  Breyer Hunter/hoppträns
 • Bettskivor transparent ponny

  Bettskivor transparent ponny
  Bettskiva i transparent utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Sprenger Dynamic RS tränsbett, Aurigan, 16 mm

  Sprenger Dynamic RS tränsbett, Aurigan, 16 mm
  Dynamic RS-bett karaktäriseras av ett ergonomiskt format munstycke. De ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt, jämnt tryck på hela tungområdet, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bettet lättare. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Kandarstång normal tungfrihet mässing 13,5 cm 12 mm

  Kandarstång normal tungfrihet mässing 13,5 cm 12 mm
  Kandarstång med normal tungfrihet i mässing med en tjocklek på 12 mm. Används tillsammans med bridongbett och är andra komponenten i denna betsling. Kandar är obligatoriskt i de högre dressyrklasserna.
 • Horze Sparta träns

  Horze Sparta träns
  Enkla sömmar ger detta vackra träns extra elegans. Första intryck är allt och när din häst går in på banan i detta klassiska träns, kommer domaren att lägga märke till er. Ett klassiskt jaktträns är ett måste vid tävling och den extra sömmen ger elegans till denna tidlösa klassiker. Egenskaper: * Brett, ergonomiskt designat nackstycke för extra komfort. Avtagbar aachen-nosgrimma * Avtagbar käkrem på båda sidorna * Tygelhakar för enkel fastsättning och byte av bett * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Cob Brun

  Horseware Rambo Micklemträns Competition Cob Brun
  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Schockemöhle Equitus Gamma träns

  Schockemöhle Equitus Gamma träns
  Egenskaper: * Innovation: Kandar ur EQUITUS-kollektionen * Den anatomiska formen liksom funktionen har anpassats till detta kandar * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Flik för att täcka spännena * Bredare nosgrimma, bredd framtill cirka 45 mm * Tränsbettet fästes med knappnit på nosgrimman * Stångbettet fästes i sidostycket * Extra öglor garanterar att remmarna sitter perfekt och förhindrar att de glider in i hästens ögon * Brett och svängt pannband med rundade kristaller, designen förhindrar att området runt ögon och öronen kläms eller irriteras
 • Bett tredelat med droppe 12 mm platta ringar 50 mm 13,5 cm

  Bett tredelat med droppe 12 mm platta ringar 50 mm 13,5 cm
  Tredelat bett med droppe och platta ringar med måttet 50 mm. Tjockleken på bettet är 12 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm.
 • Kincade träns med vadderat nackstycke

  Kincade träns med vadderat nackstycke
  Kincade träns med vadderat nackstycke är mycket prisvärt, och perfekt för såväl ridning varje dag, som på tävlingar. Tränset har ett vadderat nackstycke för ett elegant utseende och ökad komfort för hästen. Gummityglar ingår.
 • Sprenger Hubertus Schmidt kandarbett Sensogan 16 mm

  Sprenger Hubertus Schmidt kandarbett Sensogan 16 mm
  Kandarbett med fasta krokar för kindkedjan, vilket förhindrar att kinderna kläms. Kindkedjan bibehåller ett jämnt tryck tack vare litet spelrum. Ett bra val för ryttare som är oerfarna i ridning med kandar.När ryttaren drar i tyglarna ändras vinkeln på kandarbettet och applicerar ett tryck på gommen av den höga tungfriheten. Detta kandarbett rekommenderas därför endast till erfarna ryttare med precisa och mjuka händer.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringtyp:\tKandar.
 • Covalliero Kingston träns, engelsk kombinerad modell

  Covalliero Kingston träns, engelsk kombinerad modell
  Egenskaper: * Engelsk kombinerad nosgrimma * Anatomiskt format pannband med två rader kristaller och snyggt kantband * Med mjuk vaddering på pannband, nosgrimma och nackstycke plus en hakplatta för maximal bärkomfort * Pannband och nosgrimma i elegant lack * Inkl. tyglar i vävribb * Med rostfria spännen * Utan bett
 • Hackamore med korta skänklar o läderklätt svart, full

  Hackamore med korta skänklar o läderklätt svart, full
  Med korta skänklar samt läderklätt. Hackamore verkar mycket kraftigt på hästens nos och bör endast användas av erfarna ryttare.
 • Eggbett Horse Guard, 2-delat

  Eggbett Horse Guard, 2-delat
  Ett tvådelat eggbett från Horse Guard i rostfritt stål. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 16 mm.
 • Sprenger FC Kandar 19 mm

  Sprenger FC Kandar 19 mm
  FC Special-kandarbett karaktäriseras av en extra låg och bred tungfrihet som ger tungan rum utan att trycka uppåt. Detta förebygger obehagligt tryck på den känsliga gomen.Ett bra val för hästar med platt gom. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-sidor.Tjocklek: 18mm.Nedre del: 70mm.
 • Horze Venice träns

  Horze Venice träns
  Detta stiliga träns har en bred, platt nosgrimma och unika broderidetaljer. Tränset har bred vaddering för utmärkt komfort. Nackstycke, pannband och pullback-nosgrimma gör tränset till ett bra val för att accentuera hästens huvud. Enkla sömmar är snyggt på det här robusta tränset. Egenskaper: * Pullback-nosgrimma * Mjuka lädertyglar med stoppar * Rostfria stålspännen för bett och tyglar * Vita sömmar för en snygg stil Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Bett tredelat med droppe 12 mm 10,5 cm, ringar 70 mm

  Bett tredelat med droppe 12 mm 10,5 cm, ringar 70 mm
  Bett tredelat med droppe med en tjocklek på 12 mm. Bett med platta och fasta ringar med måttet 70 mm.
 • Sprenger Turnado tränsbett, Aurigan, 16 mm

  Sprenger Turnado tränsbett, Aurigan, 16 mm
  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar

  F.R.A Freedom Riding Articles F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar
  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder * Nosgrimma och pannband: Stansat fint läder * Vaddering: Mjukt läder under nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Läder * Tyglar: Läder
 • Waldhausen Star Träns Ponny Sparkling Hearts

  Waldhausen Star Träns Ponny Sparkling Hearts
  Svart läderträns till ponny med söta detaljer. Pannbandet är dekorerat med gnistrande hjärtan i flera färger. Fodrad nosgrimma med rosa foder och aachenrem. Tränset har silvriga spännen (förnicklade). 19 mm breda vävribbtyglar ingår. St
 • Korsteel Flexi 2-delat Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi 2-delat Fullcheek-tränsbett
  Korsteel Flexi 2-delat Fullcheek-tränsbett
 • Sprenger HO kandarbett *12mm

  Sprenger HO kandarbett *12mm
  Designen på detta kandarbett med framåtvinklad tungfrihet och smidig övergång till sidostängerna fördelar trycket över tungan på bästa sätt. Känsligheten används på ett optimalt sätt och ger mycket precisa hjälper.Detta kandarbett är en utmärkt introduktion av kandar till hästen. Det sneda munstycket ökar harmonin mellan ryttare och häst och underlättar övergången till kandar. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 12 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 70 mm.
 • Horze tränsbett med mittplatta

  Horze tränsbett med mittplatta
  Det här bettet hjälper till att hästen inte får tungan över bettet. Mittplatta med så kallat sked i rostfritt stål med dubbelledad länk gör att plattan är rörlig i hästens mun. Mittplattan förhindrar att hästen kan få tungan över bettet. Även den mest smarta hästen blir förbryllad av denna design. Egenskaper: * Tredelat tränsbett med lösa bettringar * Mittplatta med sked * Rostfritt stål * Idealisk för hästar som har olater med bettet Teknisk beskrivning: Tjocklek: tjocklek. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 16 mm

  Sprenger KK Ultra*Tränsbett 16 mm
  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition X-Full Brun

  Horseware Rambo Micklemträns Competition X-Full Brun
  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Bett äppelsmak 18 mm 13,5 cm ringar 65 mm

  Bett äppelsmak 18 mm 13,5 cm ringar 65 mm
  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Sprenger HO Sensogan kandarbett 12 mm / 5 cm skänklar

  Sprenger HO Sensogan kandarbett 12 mm / 5 cm skänklar
  Detta unika kandarbett med snett munstycke och smidig, rundad tungfrihet är framåtvinklat och ger en fin tryckfördelning över tungan. Bettet tar fördel av tungans utsökta känslighet för precisa tygelhjälper. Passar för hästar som ogillar tryck på tungan.Utmärkt som försiktig introduktion av kandar till hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmoni mellan ryttarens hand och hästens mun och ger en säkrare och mer avslappnad kontakt med kandaret.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 12 mm.Ringtyp: Kandar.Nedre del: 50 mm.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.

ileadilead