TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

 • Träns BR Adlington Anatom, brun

  Adlington Anatom är ett symmetriskt träns med vadderat anatomiskt nackstycke. Det böjda pannbandet i mjukt läder har 4 rader av silver- och diamantimitationer.
 • Träns BR Hereford Remont

  Tränset har ett mjukt vadderat nackstycke. Det böjda pannbandet i mjukt läder har dekorerats med Swarovski Elements.
 • Träns BR Kingston Lack

  BR Kingston är ett symmetriskt träns med mjukt vadderat nackstycke. Det böjda pannbandet är i mjukt läder med lackad yta. 
 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger tränsbett, 4 ringar, rostfritt stål

  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 20. Ring (mm): 65. Rostfritt stål.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full och finns nu även tillgängligt i lika många färgvarianter. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Horze Venice träns

  Detta stiliga träns har en bred, platt nosgrimma och unika broderidetaljer. Tränset har bred vaddering för utmärkt komfort. Nackstycke, pannband och pullback-nosgrimma gör tränset till ett bra val för att accentuera hästens huvud. Enkla sömmar är snyggt på det här robusta tränset. Egenskaper: * Pullback-nosgrimma * Mjuka lädertyglar med stoppar * Rostfria stålspännen för bett och tyglar * Vita sömmar för en snygg stil Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Mountain Horse Milton träns

  Klassiskt hoppträns med klinkerpannband. Klassiskt hoppträns med nitpannband. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke * Fodrat pannband och nosgrimma * Klinker på pannbandet * Aachen-nosgrimmaTygelhakar Teknisk beskrivning: Material: Fint engelskt läder.
 • Schockemöhle Venedig, rundsytt kandar med stenar

  Egenskaper: * Anatomiskt format kandar * Rundsydda delar * Svängt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Träns BR Hadleigh Cob, brun

  BR Handleigh är ett symmetriskt träns med ett mjukt vadderat nackstycke som är böjt bakåt. Pannbandet och nosgrimman (± 3 cm) är runda med mjuk vaddering och krämfärgade stygn.
 • Träns BR Cheshunt

  Tränset har ett mjukt vadderat nackstycke och ett pannband med en rad stora Swarovski Elements. Nosgrimman går hela vägen över nackstycket.
 • Mountain Horse Maestro träns

  Rundsytt dressyrträns med bågformat pannband. Egenskaper: * Fullnarvat läder * Anatomiskt, vadderat nackstycke * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Optimal komfort för hästen * Rundsydda delar * Justerbart nackstycke * Avtagbar nosrem * Tygelhakar
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • SD Design Masterpiece rundsytt träns

  Egenskaper: * Brunt, lackat läder med silverspännen * Minnesskum i nackstycke och nosgrimma för bästa möjliga tryckfördelning och komfort * Mycket lätt tack vare minnesskumvadderingen * Padden under pull back-knäppningen är större än normalt för bättre tryckfördelning, 15 x 6 cm * Anatomiskt korrekt nackstycke med cutback för öronen, så att nackstycket inte trycker på dem och ger samtidigt full rörelsefrihet * 6 cm brett nackstycke för att minimera trycket på nacken * Anatomiskt formad nosgrimma som är bredare på mitten och smalare i ändarna för att minimera trycket på nerverna * Nosgrimman är 5 cm bred på mitten och 3,5 cm på sidorna * Franska spännen * Svängt pannband med kristaller * Rundsydda tyglar medföljer
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Horze tvådelat tränsbett med lösa bettringar

  Välj detta populära bett för många användningsområden och discipliner. Ryttare älskar detta mångsidiga tvådelade bett med lösa bettringar. Det är det vanligaste bettet för många discipliner. Användbart i utbildning av unghästen, allmän ridning och de inledande stadierna av dressyr. Egenskaper: * Det vanligaste bettet * Används i alla discipliner * Idealiskt för unghästar * Rostfritt stål Teknisk beskrivning: Tjocklek: 18 mm. Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • SD Design Mix & Match gelvaddering till träns

  Lös gelvaddering till Mix & Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Sprenger Turnado tränsbett, rostfritt stål, 16 mm

  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70 för storlek 125-155. Ring (mm): 55 för storlek 115. Rostfritt stål.
 • Horseware Rambo Micklem tävlingsträns

  Micklem-tränset är ett mycket bekvämt, effektivt och flexibelt träns. Älskat av hästar, ryttare och tränare. Tyglar medföljer ej. Egenskaper: * Detta unika träns är ergonomiskt utformat för att passa hästens huvud och undvika tryck på känsliga nervområden * Tävlingstränset är FEI-godkänt * Lämpligt för hästar och ryttare på alla nivåer, från proffs till fritids- och ponnyryttare Teknisk beskrivning: Läder av hög kvalitet, mjuk vaddering på nackstycke, pannband, nosgrimma och sidostycken. Speciella clips för skydd av tungan, två par bettremmar.
 • Schockemöhle Stanford, Premium anatomiskt format träns

  Egenskaper: * Anatomiskt format träns med sportig prestanda * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med 3 rader kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Träns BR Fareham Mexikan

  Träns med ett mjukt vadderat nackstycke och pannband. Den mexikanska nosgrimman har ett mjuk fårskinnsskydd i mitten, samt en dekorativ söm i svart.
 • Träns BR Benthan

  Detta symmetriska träns har vadderat nackstycke och pannband. Den breda (± 4 cm) nosgrimman är rak med mjuk vaddering och har även vadderad stängning. 
 • Sprenger KK tränsbett*Balkenhol 16 mm

  Ett tvådelat bett med ett unikt munstycke som inte har samma nötknäppareffekt som vanliga tvådelade bett. Bettet ligger perfekt på tungan och ger effektiva tygelhjälper. Det böjda munstycket ger inte ett obehagligt tryck mot tungans känsliga kanter.Mer än 25 års erfarenhet med detta bett har visat att det verkligen hjälper hästar som är ostadiga i bettkontakten och som inte svarar på signalerna från andra tredelade bett. Teknisk beskrivning: Bettet är tillverkat av SENSOGAN, en speciell kopparlegering utvecklat för bruk i hästens mun. Bettringarna består av rostfritt stål.
 • Zilco Race SS träns

  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna lätta modell är försedd med foder i nackstycket, rosetter i rostfritt stål och 13 mm sidostycken. En storlek (som passar fullblodshästar). Tyglar inkl ej.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 16 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Horze rakt tränsbett

  Enkelt, rakt tränsbett för unghästar. Rakt, odelat tränsbett med lösa bettringar, perfekt för många unghästar och för dem som inte gillar tryck på tungan. Bettet ligger fint i hästens mun och hjälper till att förhindra att hästen lägger sig på bettet. Egenskaper: * Enkelt, rakt tränsbett * Rakt bettmodell * Rostfritt stål * Lösa bettringar Teknisk beskrivning: Tjocklek: 13 mm. Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full och finns nu även tillgängligt i lika många färgvarianter. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Zilco Race SS träns

  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna lätta modell är försedd med foder i nackstycket, rosetter i rostfritt stål och 13 mm sidostycken. En storlek (som passar fullblodshästar). Tyglar inkl ej.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Aurigan/rostfritt stål, 18 mm

  KK Ultra-bett ger en unik och precis kontakt mellan hästen och ryttaren. En enorm förbättring kan vanligtvis märkas direkt vid byte till ett KK Ultra-bett. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 18. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Schockemöhle Berlin träns

  Får det lov att vara lite mer? Den breda, engelska nosgrimman och pannbandet med stora kristaller gör BERNA BERLIN till en favorit i vår nya NEO-LINE-kollektion. Tränset har mjukt vadderat och bekvämt nackstycke. Egenskaper: * Bred engelsk kombinerad nosgrimma * Pannband med stora kristaller * Mjukt vadderat nackstycke * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • CROWN De Luxe träns

  Anatomiskt träns i högsta kvalité med bred vadderad nosgrimma anatomiskt utformat nackstycke. Extra välvt pannband med kristaller.
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger WH Ultra Tränsbett Sensogan 16 mm

  KK ULTRA-munstycket med mittplattans vinkel på 45° ger en mild men effektiv kommunikation med hästen. En extra detalj på WH ULTRA-betten är en unik rulle i mitten som förbättrar hästen fokus på tungan.WH ULTRA rekommenderas starkt för hästar som inte lyssnar på tygelhjälperna. Hästen stimuleras milt till att lyssna på sin otroligt känsliga tunga på ett oslagbart sätt. Hästen slappnar av och koncentrerar sig på tungan, vilket hindrar den från att distraheras så lätt samt gör att den ger en bättre respons på tygelhjälperna. Slutresultatet är fullständig harmoni. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tredelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm .Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp: Lösa bettringar.
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett
 • Bett BR D-ring 3-delat, 13,5 cm

  3-delat bett i massivt rostfritt stål. Bettet har ringar med en diameter på 65 mm.
 • Kincade engelskt träns med upphöjd design II

  Kincade engelskt träns med upphöjd design är ett prisvärt träns med traditionell stil, perfekt för både ridning varje dag och tävling, med extra mjuk vaddering för komfort. Gummityglar ingår.
 • Karlslund Classic träns med kromspännen

  Komplett, smalt träns i svart eller brunt läder med mässingsbeslag. Elegant och minimalistisk stil. Egenskaper: * Engelskt läder av hög kvalitet * Passar särskilt bra till islandshästar * Starka, icke-korrosiva spännen * Enkelt och elegant träns
 • Sprenger franskt tränsbett, rostfritt stål

  Den franska länken är ett tredelat bett med en platt, avsmalnande mittdel. Vid bruk av tygelhjälper ligger hela ytan mot tungan och skapar ett precist tryck. Det påverkar tungan med den platta delen. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 65. Rostfritt stål.
 • Sprenger WH Ultra Soft*Tränsbett 16 mm

  Utmärkt för introduktion av bett till unga hästar samt för äldre hästar som inte tycker om bett och behöver slappna av mer. Den godkända KK ULTRA-bettdesignen är basen för dessa bett. Mittlänken har ett överdrag av mjukt och slitstarkt gummi för extra milda signaler från tyglarna. Tack vare sin avslappnande effekt motverkar den dåliga vanor som t ex tandgnisslan. KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°. Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna. De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring. Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm

  Detta raka tränsbett trycker över hela tungans bredd och på underkäken. Om ryttaren ger för starka tygelhjälper finns det risk för att detta bett vrids. Därför bör det endast användas av känsliga ryttare. Bettet kan hjälpa på hästar som har en tendes att backa undan ryttarens hjälper, när man till exempel galopperar mot ett hinder. Eggbett nyper inte hästen i mungiporna som vanliga tränsbett kan göra och passar därför hästar med känsliga mungipor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Rostfritt stål.
 • Horseware Rambo Micklem tävlingsträns

  Micklem-tränset är ett mycket bekvämt, effektivt och flexibelt träns. Älskat av hästar, ryttare och tränare. Tyglar medföljer ej. Egenskaper: * Detta unika träns är ergonomiskt utformat för att passa hästens huvud och undvika tryck på känsliga nervområden * Tävlingstränset är FEI-godkänt * Lämpligt för hästar och ryttare på alla nivåer, från proffs till fritids- och ponnyryttare Teknisk beskrivning: Läder av hög kvalitet, mjuk vaddering på nackstycke, pannband, nosgrimma och sidostycken. Speciella clips för skydd av tungan, två par bettremmar.
 • Bettskivor Acavallo, brun

  Supermjuka och smidiga bettskivor i brun anti-slip gel från Acavallo. Bettskivorna förhindrar skav och nyp i mungiporna. Perfekt för alla hästar som är känsliga i munnen. TIPS! För att få på bettskivorna lättare är det smart att lägga dem en stund i varmt vatten (ej kokande!) - då blir dem mer elastiska och töjbara när man ska trä dem över bettringarna.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Träns Horse Guard Dressyr, Svart

  Ett svart ergonomiskt träns i toppkvalitet från Horse Guard tillverkat av vegetabiliskt garvat engelskt anilinläder. Tränset har en Aachen-nosgrimma med tillbakaknäppning. Säljs utan tygel.    
 • Schockemöhle Albany, rundsytt dressyrträns BASIC

  Egenskaper: * Delvis rundsytt dressyrträns med pullback-nosgrimma * Mjukt vadderat * Nackstycke * Smalt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Mountain Horse Maestro träns

  Rundsytt dressyrträns med bågformat pannband. Egenskaper: * Fullnarvat läder * Anatomiskt, vadderat nackstycke * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Optimal komfort för hästen * Rundsydda delar * Justerbart nackstycke * Avtagbar nosrem * Tygelhakar
 • Crown Cantolar rundsytt träns

  Ett rundsytt träns med ett pannband som består en rad av stora Stellux Crystals som ger ett unikt utseende och en otrolig lyster. Svart läder med silverfärgade spännen. 6 cm bred vaddering i nacken för att minimera tryck. Extra stor 15x6 cm´s vaddering p
 • Träns BR Hadleigh, cob

  Ett symmetriskt träns med ett mjukt vadderat nackstycke som är böjt bakåt. Pannbandet och nosgrimman (± 3 cm) är runda med mjuk vaddering och krämfärgade stygn.
 • Sprenger Dynamic RS tränsbett, Aurigan, 16 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av ett ergonomiskt format munstycke. De ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt, jämnt tryck på hela tungområdet, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bettet lättare. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar

  Klassiskt tredelat tränsbett för många användningsområden. Ett milt alternativ för ett tredelat tränsbett med överlägsen slät, polerad yta. Bettet är idealiskt för många discipliner och finns i alternativ tjocklek. Se artikelnr 13018. Egenskaper: * Milt * Idealiskt för dressyrarbete * Uppmuntrar avslappning * Rostfritt stål * Massivt Teknisk beskrivning: Tjocklek: 16 mm, Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.