Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns också bettlöst träns, som hackamore, för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Zilco Marathon SS träns

  Zilco Marathon SS träns
  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycketför att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm
  Sprenger duo-bettär mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Schockemöhle Venedig, rundsytt kandar med stenar

  Schockemöhle Venedig, rundsytt kandar med stenar
  Egenskaper: * Anatomiskt format kandar * Rundsydda delar * Svängt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Bettejp Sealtex Latexbandage
  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.

Fler tips på träns

 • Horseware Amigo Deluxe träns

  Horseware Amigo Deluxe träns
  Egenskaper: * Kvalitetsträns med kontraststickning Teknisk beskrivning: Gjort av miljövänligt kvalitetsläder, vadderat och format nackstycke, vinklad käkrem, matchande gummityglar ingår.
 • Horze Laelia kandarträns

  Horze Laelia kandarträns
  Elegant kandarträns med fantastisk pannband med kristaller. Skilj dig ur mängden med detta underbara dressyrträns med böjt pannband med kristaller för en extra touch av elegans på tävlingsbanan. Den breda, upphöjda och ergonomiskt formade nosgrimman accentuerar huvudet. Vadderad nosgrimma ger både skönkomfort och teknisk stil. Läder och stålspännen av högsta kvalitet är självklarheter på detta klassiska träns. Matcha med dina favorittyglar från Horze. Egenskaper: * Elegant kandarträns * Läder av hög kvalitet * Svängt pannband med kristaller * Stålspännen med hakar* Bred, vadderad nosgrimma med foder * Mjuk vaddering vid knäppningen på nosgrimman för komfort * Säljs utan tyglar Teknisk beskrivning: Läder med kristaller. Tvättråd: Torkas av med fuktig tvättsvamp efter varje ridtur. Använd därefter en bra läderrengörare och läderbalsam.
 • Sprenger Dynamic RS Sensogan tvådelat tränsbett, multiringar, 16 mm

  Sprenger Dynamic RS Sensogan tvådelat tränsbett, multiringar, 16 mm
  Den speciella effekten av de här betten är de tre olika möjligheterna att fästa tyglarna.Beroende på syfte och utbildningsnivå möjliggör de mångsidiga användningsmöjligheter.Detta är den tvådelade versionen av de populära tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt utformade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. I jämförelse med konventionella tvådelade bett, ger Dynamic RS-betten ett jämnt tryck över hela tungan. Dynamic RS-betten förbättrar kontakten mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med bettet, och svarar därför dåligt på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ring: Universal.
 • Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm

  Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm
  Detta raka tränsbett trycker över hela tungans bredd och på underkäken. Om ryttaren ger för starka tygelhjälper finns det risk för att detta bett vrids. Därför bör det endast användas av känsliga ryttare. Bettet kan hjälpa på hästar som har en tendes att backa undan ryttarens hjälper, när man till exempel galopperar mot ett hinder. Eggbett nyper inte hästen i mungiporna som vanliga tränsbett kan göra och passar därför hästar med känsliga mungipor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Rostfritt stål.
 • Horze Sparta träns

  Horze Sparta träns
  Enkla sömmar ger detta vackra träns extra elegans. Första intryck är allt och när din häst går in på banan i detta klassiska träns, kommer domaren att lägga märke till er. Ett klassiskt jaktträns är ett måste vid tävling och den extra sömmen ger elegans till denna tidlösa klassiker.Egenskaper: * Brett, ergonomiskt designat nackstycke för extra komfort. Avtagbar aachen-nosgrimma * Avtagbar käkrem på båda sidorna * Tygelhakar för enkel fastsättning och byte av bett * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena ochtorka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Zilco träningsträns

  Zilco träningsträns
  Tillverkat av Zilcos vävda webbing med beläggning av sampolymer. Detta material är härligt lättskött, slitstarkt och snyggt. Det är extremt flexibelt över ett brett temperaturområde. Alla spännen är av rostfritt stål. Denna modell har fodrat nackstycke och 16 mm (5/8") sidostycken. Smidigt material med matt lyster. En storlek (som passar fullblodshästar). Tyglar inkl ej.
 • Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 20 mm, tredelat (55 mm ringar)

  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 20 mm, tredelat (55 mm ringar)
  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 20 mm, tredelat (55 mm ringar)
 • Schockemöhle Stanford, Premium anatomiskt format träns

  Schockemöhle Stanford, Premium anatomiskt format träns
  Egenskaper: * Anatomiskt format träns med sportig prestanda * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med 3 rader kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Muffbett Rakt

  Muffbett Rakt
  Ett rakt bett i rostfritt stål med fasta ringar. Muffbettet finns i flera storlekar och har en tjocklek 13 mm.
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Kincade vadderat aachenträns med kristaller

  Kincade vadderat aachenträns med kristaller
  Egenskaper: * Prisvärt och hållbart aachenträns * Mjukt, vadderat nackstycke och nosgrimma för maximal komfort. Pannband med gnistrande kristaller för en snygg look * Gummityglar ingår
 • Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm

  Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm
  Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm
 • Schockemöhle Select nackstycke till kandar

  Schockemöhle Select nackstycke till kandar
  Schockemöhle Select nackstycke till kandar
 • Sprenger HS fårskinnsludd för hackamore, kardborreknäppning

  Sprenger HS fårskinnsludd för hackamore, kardborreknäppning
  Sprenger HS fårskinnsludd för hackamore, kardborreknäppning Teknisk beskrivning: Sprenger HS fårskinnsludd för hackamore, kardborreknäppning.
 • Sprenger Novocontact Sensogan tvådelat tränsbett, lösa bettringar

  Sprenger Novocontact Sensogan tvådelat tränsbett, lösa bettringar
  Unikt format, särskilt känsligt.Novocontact-betten är utformade för att skapa en unik oval form, som utvidgar kontaktytan på tungan medan ryttaren bibehåller en stadig kontakt. När ryttaren tar ett tygeltag, vänder munstycket sig framåt och kontaktytan blir smalare, vilket säkrar en mer exakt och effektiv kommunikation.Novocontact-betten förbättrar samspelet mellan häst och ryttare för en bättre kontakt och acceptans av bettet.Tvådelade novocontact-bett rekommenderas varmt till hästar med en känslig mun, som inte är trygga i kontakten med ett bett. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp: Lösa ringar.
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Horze Constance vadderat aachen-träns
  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Harry's Horse träns Chique

  Harry's Horse träns Chique
  Lyxigt träns av högkvalitativt läder med vitfodrad nosgrimma (4 cm) och vågformat pannband med AB-kristaller. Dolda knäppningar. Vävribbtyglar medföljer.
 • Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm

  Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm
  Kavalkade tränsbett, tvådelat KavalBits, 145 mm
 • Sprenger HS Tränsbett Sensogan 14 mm

  Sprenger HS Tränsbett Sensogan 14 mm
  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp:\tLösa ringar.
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Kandar, Paragon

  Kandar, Paragon
  PS har, tillsammans med dressyrryttaren Nina Hofmann Küppers, designat om det redan populära tränset?
 • Horze Athena träns

  Horze Athena träns
  Enkel träns med snyggt pannband med stora vita kristaller. Dagens hantverk erbjuder stil såväl som funktion och det här enkla, vadderade tränset har en trendig design. Det svängda pannbandet har en rad med vackra strasstenar som gnistrar i solskenet. Det här tränset är perfekt för dressyr, ochpassar både träning och tävling. Egenskaper: * Ergonomiskt format nackstycke * Extra mjukt kvalitetsläder * Svängt pannband med stora, klara kristaller. Tygelhakar * Avtagbar aachen-nosrem * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Imperial Riding Di Layla träns

  Imperial Riding Di Layla träns
  Di Layla träns.
 • Schockemöhle Mannheim träns

  Schockemöhle Mannheim träns
  Egenskaper: * Träns med aachen-nosgrimma * Mjukt vadderat nackstycke * Läderpannband * Helt avtagbar Aachen-rem * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Hakspännen * Tyglar säljes separat
 • Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)

  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)
  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)
 • Horze rakt tränsbett med äppelsmak

  Horze rakt tränsbett med äppelsmak
  Det här bettet med äppelsmak är unghästens bästa vän. De flesta unghästar tycker om det här enkla, raka bettet, tillverkat av syntetiskt gummi, och är bra som ett första bett. Det här bettet är lämpligt för både ridning och arbete vid hand. Används ofta vid hoppning och uteritter. Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar. Rostfritt stål innehållande nickel. Egenskaper: * Används ofta vid hoppning och uteritter * Lämpligt för arbete vid hand. * Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar * Rostfritt stål (innehåller nickel) Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • JW Eastwood aachen-träns

  JW Eastwood aachen-träns
  Egenskaper: * Whitaker BR051A aachen-träns är ett snyggt träns med en unikt upphöjd nosgrimma och pannband * Nackstycket är format för extra komfort runt hästens nacke och öron * Levereras komplett gummityglar med läderöglor
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Horze Constance vadderat aachen-träns
  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Kavalkade extra fårskinn till Ivy träns

  Kavalkade extra fårskinn till Ivy träns
  Kavalkade extra fårskinn till Ivy träns
 • Zilco träns - vadderat

  Zilco träns - vadderat
  Passar för tävling, träning och ridning i allmänhet. Präglad vaddering i nacke och panna med 16 mm sidostycken samt spännen i rostfritt stål. Kan användas med eller utan nosgrimma.
 • Horseware Rambo Micklem multiträns

  Horseware Rambo Micklem multiträns
  Micklem-tränset är ett mycket bekvämt, effektivt och flexibelt träns. Älskat av hästar, ryttare och tränare. Egenskaper: * Detta unika träns är ergonomiskt utformat för att passa hästens huvud och undvika tryck på känsliga nervområden * Det kan användas som ett träns, en kapson ellersom bettlöst träns med tre olika inställningsalternativ. * Lämpligt för hästar och ryttare på alla nivåer, från proffs till fritids- och ponnyryttare Teknisk beskrivning: Läder av hög kvalitet, mjuk vaddering på nackstycke, pannband, nosgrimma och sidostycken. Speciella clips förskydd av tungan, två par bettremmar, kindkedjerem samt rem för bettlös användning.
 • Pfiff Castania träns

  Pfiff Castania träns
  Egenskaper: * Exceptionellt träns med behagligt mjuk vaddering * Praktfull pärlapplikation och smalt pannband samt guldfärgade beslag gör att det här tränset verkligen syns * Både nosgrimma och nackstycke är mjukt vadderade * Passar perfekt med vår produkt 326588
 • Montar Lyon Fig 8 Jumping pullarträns i ECO-läder

  Montar Lyon Fig 8 Jumping pullarträns i ECO-läder
  Montar Lyon Fig 8 Jumping pullarträns i ECO-läder
 • Horseware Amigo läderträns

  Horseware Amigo läderträns
  Egenskaper: * Fodrad och formad nosgrimma * Pannband och käkrem * Gummityglar ingår Teknisk beskrivning: Material: Miljövänligt läder av god kvalitet.
 • Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)

  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)
  Sprenger Nathe tränsbett med lösa ringar 18 mm, tredelat (70 mm ringar)
 • Horze Valencia pullarträns

  Horze Valencia pullarträns
  Horze Valencia pullarträns är ett klassiskt val för fältritter eller hoppning, och just det här tränset har en speciell stil. Pullarnosgrimman är prydd med kristaller för att matcha det raka pannbandet för en genomtänkt look. En mjuk pad fodrad med äkta ull skyddar nosryggen och förhindrar att nosgrimman skaver. Tyglar ingår till det här eleganta tränset. Egenskaper: * Snyggt träns med kristaller längs * Pullarnosgrimman * Smalt pannband med matchande kristaller * Pad med äkta ull på nosen * Tyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena ochtorka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Horseware Rambo Micklem Diamante Competition träns av engelskt läder

  Horseware Rambo Micklem Diamante Competition träns av engelskt läder
  Med bredare, upphöjd nosrem och pannband med kontrastsöm. Nu med lyxigt engelskt läder.
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • F.R.A. El Camin bettlöst träns (System 5) med mjuka tyglar

  F.R.A. El Camin bettlöst träns (System 5) med mjuka tyglar
  Egenskaper: * Modeel: Svart eller brunt löder, sidostycken integrerade i nosgrimman * Pannband: Profilerat * Vaddering: Nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Rundsytt läder * Tyglar: Mjukt läder
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Breyer Western tävlingsträns

  Breyer Western tävlingsträns
  Breyer Western tävlingsträns
 • Träns, Flying Change

  Träns, Flying Change
  Ett av marknadens mest anatomiska dressyrträns, tillverkat i miljövänligt engelskt läder!NOSGRIMMANo?
 • Horze Venice träns

  Horze Venice träns
  Detta stiliga träns har en bred, platt nosgrimma och unika broderidetaljer. Tränset har bred vaddering för utmärkt komfort. Nackstycke, pannband och pullback-nosgrimma gör tränset till ett bra val för att accentuera hästens huvud. Enkla sömmar är snyggt på det här robusta tränset. Egenskaper:* Pullback-nosgrimma * Mjuka lädertyglar med stoppar * Rostfria stålspännen för bett och tyglar * Vita sömmar för en snygg stil Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger CM stångbett*Tränsbett 16 mm

  Sprenger CM stångbett*Tränsbett 16 mm
  Comfort Mouth - namnet talar för sig självt. Munstycket ger hästen ultimat komfort och får den att acceptera ryttarens hand. Tungfriheten är bred för långa och tjocka tungor. Bettet bidrar till förebyggning av tungfel på ett optimalt sätt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger postkandar, rostfritt stål

  Sprenger postkandar, rostfritt stål
  Böjt munstycke med räfflad sida. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Rostfritt stål.
 • Bett Horse Guard Kandar

  Bett Horse Guard Kandar
  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.
 • Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm

  Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm
  Kavalkade tränsbett, tredelat KavalBits, 145 mm
 • F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar

  F.R.A. Ulan bettlöst träns (System 5) läder med lädertyglar
  Egenskaper: * Modell: Svart eller brunt läder * Nosgrimma och pannband: Stansat fint läder * Vaddering: Mjukt läder under nackstycke och nosgrimma * Käkrem: Läder * Tyglar: Läder
 • SD Design Mix&Match gelvaddering till träns

  SD Design Mix&Match gelvaddering till träns
  Lös gelvaddering till Mix&Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Schockemöhle Equitus Beta träns

  Schockemöhle Equitus Beta träns
  Egenskaper: * Anatomiskt speciellt träns med perfekt passform * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Bredare nosgrimma, bredd framtill cirka 45 mm * Mjukt vadderat och anatomiskt fodrat nackstycke * Brett och svängt pannband med rundade kristaller, designen förhindrar att området runtögon och öron kläms eller irriteras * Ny placering av nosremmen stöder obegränsad andning * Snabb och individuell justering med fasta knappnitar * Ny placering av nosremmen stöder andningsfrihet utan sammandragning av näshålan

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.

ilead