TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Schockemöhle Stanford, Premium anatomiskt format träns

  Egenskaper: * Anatomiskt format träns med sportig prestanda * Släta sidostycken * Utrustat med två pannband: Ett enkelt läderpannband och ett med smal kedja med 3 rader kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full och finns nu även tillgängligt i lika många färgvarianter. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • Schockemöhle Berlin träns

  Får det lov att vara lite mer? Den breda, engelska nosgrimman och pannbandet med stora kristaller gör BERNA BERLIN till en favorit i vår nya NEO-LINE-kollektion. Tränset har mjukt vadderat och bekvämt nackstycke. Egenskaper: * Bred engelsk kombinerad nosgrimma * Pannband med stora kristaller * Mjukt vadderat nackstycke * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • SD Design Masterpiece rundsytt träns

  Egenskaper: * Brunt, lackat läder med silverspännen * Minnesskum i nackstycke och nosgrimma för bästa möjliga tryckfördelning och komfort * Mycket lätt tack vare minnesskumvadderingen * Padden under pull back-knäppningen är större än normalt för bättre tryckfördelning, 15 x 6 cm * Anatomiskt korrekt nackstycke med cutback för öronen, så att nackstycket inte trycker på dem och ger samtidigt full rörelsefrihet * 6 cm brett nackstycke för att minimera trycket på nacken * Anatomiskt formad nosgrimma som är bredare på mitten och smalare i ändarna för att minimera trycket på nerverna * Nosgrimman är 5 cm bred på mitten och 3,5 cm på sidorna * Franska spännen * Svängt pannband med kristaller * Rundsydda tyglar medföljer
 • Sprenger WH Ultra Soft*Tränsbett 16 mm

  Utmärkt för introduktion av bett till unga hästar samt för äldre hästar som inte tycker om bett och behöver slappna av mer. Den godkända KK ULTRA-bettdesignen är basen för dessa bett. Mittlänken har ett överdrag av mjukt och slitstarkt gummi för extra milda signaler från tyglarna. Tack vare sin avslappnande effekt motverkar den dåliga vanor som t ex tandgnisslan. KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°. Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna. De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring. Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett BR D-ring 3-delat, 13,5 cm

  3-delat bett i massivt rostfritt stål. Bettet har ringar med en diameter på 65 mm.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett
 • Sprenger franskt tränsbett, rostfritt stål

  Den franska länken är ett tredelat bett med en platt, avsmalnande mittdel. Vid bruk av tygelhjälper ligger hela ytan mot tungan och skapar ett precist tryck. Det påverkar tungan med den platta delen. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 65. Rostfritt stål.
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Sprenger WH Ultra Tränsbett Sensogan 16 mm

  KK ULTRA-munstycket med mittplattans vinkel på 45° ger en mild men effektiv kommunikation med hästen. En extra detalj på WH ULTRA-betten är en unik rulle i mitten som förbättrar hästen fokus på tungan.WH ULTRA rekommenderas starkt för hästar som inte lyssnar på tygelhjälperna. Hästen stimuleras milt till att lyssna på sin otroligt känsliga tunga på ett oslagbart sätt. Hästen slappnar av och koncentrerar sig på tungan, vilket hindrar den från att distraheras så lätt samt gör att den ger en bättre respons på tygelhjälperna. Slutresultatet är fullständig harmoni. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tredelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm .Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp: Lösa bettringar.
 • Karlslund Classic träns med kromspännen

  Komplett, smalt träns i svart eller brunt läder med mässingsbeslag. Elegant och minimalistisk stil. Egenskaper: * Engelskt läder av hög kvalitet * Passar särskilt bra till islandshästar * Starka, icke-korrosiva spännen * Enkelt och elegant träns
 • Horze Vienna kandarträns

  Detta vackra kandrarträns har ett utsökt pannband och många fina detaljer. Letar du efter ett kandarträns med alla detaljer du förväntar dig i dressyrutrustning av högsta kvalitet? Det här kandartränset är rätt val. Det här vackra tränset kombinerar fantastisk design med bästa läderkvalitet och är ett måste för den seriösa dressyrryttaren. Svart läder av hög kvalitet med en vadderad nosgrimma accentuerar dressyrhästens huvud. Egenskaper: * Mjukt läder * Spännen i rostfritt stål * U-format pannband med silverkedja och inbäddade kristaller * Nackstycket är format vid öronen * Kan ändras till ett vanligt träns * Tygelhakar för bett och tyglar * Mjukt foder med gummiförstärkning * Nosgrimman är bredare framtill och smalare vid sidorna * Två set med tyglar; kontinentala tyglar med läderstoppar och släta lädertyglar Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Bettskivor Acavallo, brun

  Supermjuka och smidiga bettskivor i brun anti-slip gel från Acavallo. Bettskivorna förhindrar skav och nyp i mungiporna. Perfekt för alla hästar som är känsliga i munnen. TIPS! För att få på bettskivorna lättare är det smart att lägga dem en stund i varmt vatten (ej kokande!) - då blir dem mer elastiska och töjbara när man ska trä dem över bettringarna.
 • Sprenger KK tränsbett*Balkenhol 18 mm

  Ett tvådelat bett med ett unikt munstycke som inte har samma nötknäppareffekt som vanliga tvådelade bett. Bettet ligger perfekt på tungan och ger effektiva tygelhjälper. Det böjda munstycket ger inte ett obehagligt tryck mot tungans känsliga kanter.Mer än 25 års erfarenhet med detta bett har visat att det verkligen hjälper hästar som är ostadiga i bettkontakten och som inte svarar på signalerna från andra tredelade bett.I USA har detta bett även kallats för Balkenhol-bett då Klaus Balkenhol ofta använder detta bett samt de tredelade KK ULTRA-betten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 16 mm

  Den tvådelade versionen av de framgångsrika, tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt formade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. Dynamic RS ger ett jämnt tryck över hela tungan till skillnad från vanliga, tvådelade bett. Dynamic RS-betten ger en bättre kontakt mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med mittplattan för att lyssna på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Bett Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron från Horse Guard. Sweet Iron är ett salivfrämjande material som många hästar trivs med.
 • Bett Horse Guard Kandar

  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.
 • Beris tränsbett med tungfrihet och lösa bettringar, ring 7,5 cm, Soft

  En lös bettring innebär ökad rörlighet på bettet. Lösa bettringar passar hästar som föredrar denna "rörlighet" och ger dig möjlighet att välja den bästa matchande mundelen. Bettringen löper smidigt i kopparlagret och detta ökar livslängden på bettet avsevärt. Porten ger hästens tunga tillräckligt med utrymme tack vare den platta delen på porten. Många hästar reagerar på detta med att slappna av och börja tugga. Bettet är därför perfekt för hästar som inte tolererar tryck på tungan och för dem som tenderar att lägga tungan över bettet. Teknisk beskrivning: Storlek: 120 mm, 130 mm, 140 mm.
 • Schockemöhle Schockmöhle New York, Premium kandar

  Kandar av exklusivt läder med bred nosgrimma med pullback-knäppning, mjukt vadderat och anatomiskt format nackstycke. Snygg, böjt pannband med två rader Swarovski®-kristaller och sidostycken med tygelhakar. Egenskaper: * Kandarträns med pullback-nosgrimma * Mjukt vadderat nackstycke * Gjort av läder av hög kvalitet * Svängt pannband med Swarovski®-kristaller * Sidostycken med * Tygelhakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Horseware Rambo Micklemträns Competition Ponny Svart

  Ett väldigt populärt tävlingsträns från Horseware. Utformat för hästens välbefinnande, inget tryck på känsliga nervbanor eller i hästens framträdande molartäner i ovankäken.
 • Sprenger Turnado tränsbett, rostfritt stål, 16 mm

  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70 för storlek 125-155. Ring (mm): 55 för storlek 115. Rostfritt stål.
 • Bett Tredelat med droppe

  Massivt tredelat bett från Hansbo Sport i rostfritt material med droppe i mitten. Bettet har en tjocklek på 12 mm och finns i flera olika storlekar.
 • Schockemöhle Norfolk, kandar BASIC

  Egenskaper: * Delvis rundsytt kandar med pullback-knäppning och mjukt vadderat nackstycke * Smalt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett 20 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 20mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Mountain Horse Milton träns

  Klassiskt hoppträns med klinkerpannband. Klassiskt hoppträns med nitpannband. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke * Fodrat pannband och nosgrimma * Klinker på pannbandet * Aachen-nosgrimmaTygelhakar Teknisk beskrivning: Material: Fint engelskt läder.
 • Sprenger WH Ultra Tränsbett*18 mm

  KK ULTRA-munstycket med mittplattans vinkel på 45° ger en mild men effektiv kommunikation med hästen. En extra detalj på WH ULTRA-betten är en unik rulle i mitten som förbättrar hästen fokus på tungan.WH ULTRA rekommenderas starkt för hästar som inte lyssnar på tygelhjälperna. Hästen stimuleras milt till att lyssna på sin otroligt känsliga tunga på ett oslagbart sätt. Hästen slappnar av och koncentrerar sig på tungan, vilket hindrar den från att distraheras så lätt samt gör att den ger en bättre respons på tygelhjälperna. Slutresultatet är fullständig harmoni. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Ringdiameter: 70 mm.Tjocklek: 18 mm.
 • Kavalkade lädertyglar till kandarträns, smala

  Kavalkade lädertyglar till kandarträns, smala
 • Bett Sprenger Dynamic Eggbett Sensogan, 2-delat

  Dynamic är ett 2-delat eggbett i sensogan från Sprenger. Det är ett ergonomiskt utformat bett som ligger perfekt i hästens mun. 
 • Bett Horse Guard Sweet Iron Pelham, 3-delat

  Ett 3-delat pelhambett i Sweet Iron från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett Sprenger Novocontact Sensogan, 3-delat

  Ett novocontact-bett ökar munstyckets kontakt med hästens tunga utan att trycka på gommen. De 3-delade betten är perfekta för hästar som ibland tenderar att gå emot bettet men ändå är för känsliga för att ridas med skarpare bett.
 • Mountain Horse Gladstone träns

  Hoppträns med nitpannband. Egenskaper: * Anatomiskt vadderad nackrem * Nitar på pannbandet * Avtagbar aachennosgrimma * Krokar Teknisk beskrivning: Textil: Fint engelskt läder.
 • Sprenger HS Solid tränsbett, Aurigan/rostfritt stål, 20 mm

  Tränsbett är den vanligaste typen av bett. De ger direkt tryck utan hävstångseffekt. Då ryttaren drar i tyglarna riktas trycket mot tungan och dess kanter. Tränsbett finns i många olika former och material. De vanligaste typerna är de tvådelade och tredelade modellerna. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 20. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett, Sensogan, 18 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.Munstycke: Tvådelat.
 • Sprenger HS Sensogan tränsbett 16 mm

  Begreppet tränsbett härstammar från medelåldern. På den tiden var det vanligt att rida hästarna på kandar med mycket långa skänklar, men gruvarbetarna ville ha ett enklare bett för att bättre kunna ge hästarna vatten. Därmed tog tränsbettet form. Nufortiden är tränsbett det vanligaste bettet. Detta inkluderar alla munstycken med lösa bettringar. Ett tränsbett ger effekt vid åtstramning. När ryttaren drar i tyglarna läggs ett tryck på tungan och underkäken. Tränsbett finns i en mängd olika former och material. Det vanligaste är tvådelade och tredelade bett.
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 14 mm

  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.*Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.*De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 14 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Sprenger postkandar, 19 mm

  Sprenger postkandar, 19 mm. Den platta och breda tungfriheten ger ett bekvämt läge i hästens mun. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 19. Rostfritt stål.
 • Bettskivor Transparenta

  Ny modell av transparenta bettskivor utan pvc. Säljs i par.
 • Trust Equstrian Trust Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm

  Sweet Iron kandarbett medium port, 16 mm.
 • Sprenger HS Kandarbett Sensogan 16 mm

  Med flexibla krokar och relativt hög tungfrihet.När ryttaren drar i tyglarna ändras vinkeln på kandarbettet och applicerar ett tryck på gommen av den höga tungfriheten. Detta kandarbett rekommenderas därför endast till erfarna ryttare med precisa och mjuka händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Tjocklek: 16 mm.Ringtyp:\tKandar.Nedre del: 70 mm.
 • Trust Equstrian Trust Sweet Iron svängt babykandarbett, 16 mm

  Sweet Iron svängt babykandarbett, 16 mm.
 • Mountain Horse Donnerwetter Multiträns

  Exklusivt multiträns som kan användas som både kandar och vanligt träns. Egenskaper: * Anatomiskt, vadderat nackstycke av fint, engelskt läder * För bästa bekvämlighet * Fodrad nosgrimma med pullback * Löstagbar vaddering med flera färgalternativ * Vadderat svängt pannband * Nosgrimma eller pullback nosgrimma med avtagbar vaddering. Välj mellan svart eller vitt läder, eller naturligt lammskinn * Tygelhakar
 • Schockemöhle Venedig, rundsytt kandar med stenar

  Egenskaper: * Anatomiskt format kandar * Rundsydda delar * Svängt pannband med stora kristaller * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Collegiate ComFiTec Patent träns

  Egenskaper: * Tillverkat av finaste europeiskt kvalitetsläder * Anatomiskt format nackstycke som fördelar tryck jämnt över nacken för komfort * Dubbelvaddering över nackområdet minimerar tryck och formad vaddering runt hästens öron ger maximal frihet och komfort * Ergonomiskt designad nosgrimma som är formad för att lindra trycket i överkäken och molartänderna * Käkremmen och vadderad kontrollring lindrar trycket på ansiktsnerven för komfort
 • Sprenger HS tränsbett, Aurigan, 14 mm

  Tränsbett är den vanligaste typen av bett. De ger direkt tryck utan hävstångseffekt. Då ryttaren drar i tyglarna riktas trycket mot tungan och dess kanter. Tränsbett finns i många olika former och material. De vanligaste typerna är de tvådelade och tredelade modellerna. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 14. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett 20 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-sidor.Tjocklek: 20 mm.Ringdiameter: 70 mm.Bettet är tillverkat av SENSOGAN, en speciell kopparlegering utvecklat för bruk i hästens mun. Bettringarna består av rostfritt stål.
 • Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar och äppelsmak

  Mundel med äppelsmak gör det här bettet med lösa bettringar till hästens favorit. Ett kvalitetsbett från Horze, som är mildare än de vanligen använda engelska delade tränsbetten. Detta är ett populärt bett med en kärna av rostfritt stål och giftfri, högteknologisk plast, gör det mjukt, flexibelt, milt och bekvämt för din häst. Den tredelade mundelen ger oberoende effekt på respektive sida av hästens mun. Den unika äppeldoften ökar acceptansen för bettet hos både unga och äldre hästar. Bettet stör inte hästens gom, och är perfekt för avancerad utbildning och ett av de mest populära betten dressyrarbete. Liksom de flesta engelska tränsbett är den främsta effekten på hästens laner. Den ledade mundelen ger en nötknäppareffekt när betten används och pressar på tungan och gommen. (V-form) Tack vare den extra leden reduceras nötknäckareffekten eftersom bettet överensstämmer bättre med hästens U-formade mun. Egenskaper: * Tredelade bett ger mer plats för hästens tunga * Äppelsmak för bättre acceptans * Syntetiskt gummibett som är mjukare i munnen än vanliga tränsbett i rostfritt stål * Används i alla discipliner * Giftfritt * Mycket bra till avancerad träning * Stör inte hästens gom Teknisk beskrivning: Innehåller nickel. Hästar som får en allergisk reaktion mot nickel är inte vanligt. Tjocklek: 18 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk. Användning:Bettets verkan:Precis som de flesta tränsbett ger bettet ett huvudtryck på mungiporna. Tränsbett har en nötknäppareffekt när man drar i tyglarna som ger ett tryck mot tunga och gom. (V-form) På grund av den extra länken på munstycket minskar nötknäppareffekten i och med att bettet formar sig bättre efter hästens U-formade mun.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 14 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Sensogan. Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.