TopHorse » Hästutrustning » Träns

Varumärken med träns:

Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även vinnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns bettlöst träns för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Schockemöhle Malibu, Premium träns, anatomiskt, rundtsytt, stenar

  Egenskaper: * Elegant, rundsytt träns med anatomisk form * Svängt pannband med stor kristallkedja * Rundad nosgrimma * Sidostycken med dold knäppning med hakar * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Zilco Marathon SS träns

  Zilcos sortiment av tur/distans-träns består av vävd webbing med beläggning av sampolymer som gör dem härligt lättskötta, starka och snygga samt flexibla över ett brett temperaturområde. Marathon-tränset är en mer traditionell kombination av grimma/träns med justerbar käkrem och nosrem. Med snabbknäppe på sidostycket för att enkelt byta mellan träns och grimma. Zilco arabstorlekar är designade med tanke på det arabiska fullblodet, men passar även större hästar tack vare justeringsmöjligheterna. För större europeiska hästar kan Marathon-tränset i storlek full justeras upp till extra full. Denna förbättrade modell är nu även vadderad över nosen och nacken samt försedd med spännen i rostfritt stål.

Fler tips på träns

 • Bettskivor Transparenta

  Ny modell av transparenta bettskivor utan pvc. Säljs i par.
 • HV Polo Palez träns i läder

  HV Polo Palez träns i läder.
 • Horze Bergen remontträns

  Tränset har en härlig upphöjd kvadratisk design på nosgrimman vilket ger en klassisk accent. Det mjuka lädret håller länge med god vård och är mjukt och flexibelt mot hästens hud. Remontnosgrimman är perfeka för unga eller känsliga hästar, eftersom knäppningen ligger under bettet och inte klämmer mot tänderna. Egenskaper: * Upphöjd, fyrkantsformad nosgrimma * Silverfärgade spännen * Säljs utan tyglar * Klara kristallaccenter på pannbandet Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Torkas av med fuktig tvättsvamp efter varje ridtur. Använd läderrengörare och mjukgörande vid behov.
 • Bett Rakt

  Bett som ligger rakt i hästens mun, direkt på tungan. Bettet ligger stadigt, men eftersom det är oledat kräver det en känslig hand.
 • Sprenger Hubertus Schmidt Aurigan kandarbett 16 mm/5 cm skänklar

  Kandarbett med fasta krokar för kindkedjan, vilket förhindrar att kinderna kläms. Kindkedjan bibehåller ett jämnt tryck tack vare litet spelrum. Ett bra val för ryttare som är oerfarna i ridning med kandar.När ryttaren drar i tyglarna ändras vinkeln på kandarbettet och applicerar ett tryck på gommen av den höga tungfriheten. Detta kandarbett rekommenderas därför endast till erfarna ryttare med precisa och mjuka händer.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren är erfaren och har känsliga händer. Teknisk beskrivning: Munstycke: Stångbett.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringtyp: Kandar.
 • Sprenger kandarbett

  Munstycket är lätt böjt och fördelar trycket jämt över hela tungan. Teknisk beskrivning: Bettjocklek: 14 mm. Ringtyp: Kandar. Nedre del: 70 mm.
 • Bettskivor bruna ponny

  Bettskiva i brunt utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Schockemöhle Bremen träns

  En klassiker för älskare av enkel elegans, vårt träns BREMEN. Engelskt träns med upphöjd modell på nosgrimma och pannband, perfekt för användning varje dag. Egenskaper: * Engelskt träns * Vadderat nackstycke * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Gummi pelham rakt 20 mm 12,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 140 mm, underskänkel 70 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Imperial Riding IR tränsbett SS 14/19 mm ihåligt

  IR tränsbett SS 14/19 mm ihåligt.
 • Bett Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron från Horse Guard. Sweet Iron är ett salivfrämjande material som många hästar trivs med.
 • Sprenger Bemelmans kandarbett Sensogan 14 mm

  Passformen på Bemelmans kandar är optimal för din häst. Bettet har en jämn, rundad port och formen på mundelen är anpassad efter den känsliga gommen. Tjockleken är avsmalnande mot mitten av bettet.Acceptansen av det här bettet ger en mjuk och jämn fördelning av trycket över hela tungan, tack vare den exceptionella formen på mundelen. Hästens impuls att lägga tungan över bettet minskas avsevärt.Ett kandarbett som uppfyller de högsta krav, vilket resulterar i avslappnade och välmående hästar.Mindre tygelhjälper behövs eftersom bettet verkar mer direkt tack vare de korta skänklarna. Det är därför viktigt att ryttaren har känsliga händer.
 • Breyer Dressyrträns

  Breyer Dressyrträns
 • Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 11,5 cm ringar 55 mm

  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Sprenger CM odelat tränsbett, 16 mm

  Comfort Mouth - namnet talar för sig självt. Munstycket ger hästen ultimat komfort och hjälper den att acceptera ryttarens hand. Tungfriheten ger plats åt långa och tjocka tungor. Bettet motverkar tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 70. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 14 mm

  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.*Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.*De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 14 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Kandarstång Hansbo rak softbit äppelsmak 13,5 cm 12 mm

  Kandarstång Softbit i rakt utförande, med äppelsmak.
 • John Whitaker JW Valencia pullarträns

  Egenskaper: * Det lyxiga Valencia pullartränset är gjort av mjukt men slitstarkt lyxigt läder som är vadderat för hästens bästa
 • Schockemöhle Rio Select träns

  Färdigt träns från "Anatomic Line - Select & Mix" - alla fördelar redan förenade i ett träns! Exklusivt och välgjort träns: RIO SELECT uppfyller de högsta kraven på ett anatomiskt träns. Pullarnosgrimman har en mycket mjukt vadderad mittdel. Formen av mittdelen har justerats så att den anatomiskt passar hästens nos perfekt, vilket gör ytterligare pälsdämpning onödig. Nosgrimman är alltigenom omsorgsfullt vadderad och fodrad för att undvika obehagliga skav- och tryckmärken. En smal läderlapp täcker beslagen för extra komfort. Det anatomiskt förformade, smala nackstycket har ett unikt nackområde som är speciellt utformat för hästens komplicerade nackanatomi. Den särskilda skärningen och den mjuka vadderingen minskar trycket ordentligt på nacken. En smal läderlapp ligger under beslagen för att undvika tryckmärken på käken. RIO SELECT är utrustat med ett svängt clincher-pannband. Ala delar säljes finns också separat i “Select & Mix”-kollektionen. Egenskaper: * Träns med mjukt, anatomiskt format, smalt nackstycke * Pullarnosgrimma med extra mjuk mittdel * Alla delar av nosgrimman är mjukt vadderade * Svängt och mjukt pannband med clincher * En smal läderlapp täcker beslagen vid käken * Käkremmen är justerbar på båda sidorna * Sidostycken med dold knäppning med hakar
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 18 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Schockemöhle Equitus Gamma träns

  Egenskaper: * Innovation: Kandar ur EQUITUS-kollektionen * Den anatomiska formen liksom funktionen har anpassats till detta kandar * Nosgrimman är utformad för att inte ligga på hästens känsliga nerver * Flik för att täcka spännena * Bredare nosgrimma, bredd framtill cirka 45 mm * Tränsbettet fästes med knappnit på nosgrimman * Stångbettet fästes i sidostycket * Extra öglor garanterar att remmarna sitter perfekt och förhindrar att de glider in i hästens ögon * Brett och svängt pannband med rundade kristaller, designen förhindrar att området runt ögon och öronen kläms eller irriteras
 • Horze Rohan träns

  Svängt nackstycke ger det här tränset extra komfort. Dressyrträns med snygg design med brett, vadderat läder på känsliga områden där hästen lätt får skav. Ett elegant, svängt, brett och vadderat pannband med en rad glänsande strasstenar gör det här tränset till ett snyggt val. Läder av hög kvalitet som bara blir bättre och bättre med regelbunden vård och som håller i många år. Egenskaper: * Vadderat, rundat nackstycke * Läder av mycket god kvalitet * Svängt pannband med kristallaccenter * Spänne för tyglar och bett * Vadderad, justerbar nosgrimma med pullback och tjockt foder * Tyglar ingår inte Teknisk beskrivning: 100 % läder. Färgen Svart/Svart har lackad nosgrimma. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Pessoabett massivt 12 mm 11,5 cm

  Massivt pessoabett med en tjocklek på 12 mm. Tillverkat i rostfritt material. Finns i storlekarna 11,5 cm, 12,5 cm och 14,5 cm.
 • Horze delat tränsbett med äppelsmak

  Gummitränsbett med äppelsmak som är utmärkt för utbildning eller dressyr. Ett kvalitetsbett från Horze, som är mildare än de vanligen använda engelska delade tränsbetten. Ett populärt bett med en kärna av rostfritt stål och giftfri, högteknologisk plast, gör det mjukt, flexibelt, milt och bekvämt för din häst. Den unika äppeldoften ökar acceptansen för bettet hos både unga och äldre hästar. Bettet stör inte hästens gom och uppmuntrar en avslappnad häst. Detta är ett av de mest populära munstycken för dressyrarbete. Tillverkat av syntetiskt gummi (äppelsmak/doft) och en kärna av rostfritt stål. Liksom de flesta engelska tränsbett är den främsta effekten på hästens laner. Den ledade mundelen ger en nötknäppareffekt när betten används och pressar på tungan och gommen. Egenskaper: * Uppmuntrar avslappning * Äppelsmak för bättre acceptans * Syntetiskt gummibett som är mjukare i munnen än vanliga tränsbett i rostfritt stål * Används i alla discipliner * Idealiskt för unghästar och för hästar som inte vill acceptera bettet * Flexibelt och milt * Giftfritt * Hållbart * Stör inte hästens gom Teknisk beskrivning: Detaljer: Tjocklek: 23 mm.Tillverkat av syntetiskt gummi (äppelsmak/doft) och en kärna av rostfritt stål.*Innehåller nickel. Tjocklek: 18 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk. Användning:Bettets verkan:Precis som de flesta tränsbett ger bettet ett huvudtryck på mungiporna. Det tvådelade munstycket har även en nötknäppareffekt när man drar i tyglarna som ger ett tryck mot tung och gom.
 • Bridongbett 10 mm 10,5 cm Ringar 50 mm

  Bettet finns i storlek 10,5 - 14,5 cm. Tjockleken är 10 mm. Ringarna har måttet 55 cm.
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett
 • Sprenger kandarbett, Aurigan, "FC"-skänklar: 15 cm

  FC Special-kandar har en extra låg tungfrihet som ger gott om plats för tungan utan att trycka uppåt. Detta gör att hästen slipper det obehagliga trycket mot den känsliga gomen. Ett bra val för hästar med platt gomvalv. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 90. Tjocklek (mm): 19. Aurigan med ringar/skänklar av Aurigan.
 • Bett Baucher, 2-delat

  Ett rostfritt smalt tvådelat Baucherbett med en tjocklek på 13 mm. Bettet finns i flera storlekar.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 16 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 21 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 21 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett Sweet Iron Tredelat med droppe 14 mm 13,5 cm 55 mm Ringar

  Bettet finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 14 mm. Ringarna har måttet 55 mm.
 • Horze tränsbett med mittplatta

  Det här bettet hjälper till att hästen inte får tungan över bettet. Mittplatta med så kallat sked i rostfritt stål med dubbelledad länk gör att plattan är rörlig i hästens mun. Mittplattan förhindrar att hästen kan få tungan över bettet. Även den mest smarta hästen blir förbryllad av denna design. Egenskaper: * Tredelat tränsbett med lösa bettringar * Mittplatta med sked * Rostfritt stål * Idealisk för hästar som har olater med bettet Teknisk beskrivning: Tjocklek: tjocklek. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Tränsbett 12 mm, dubbla bettringar, 65 mm 11,5 cm

  Tränsbett med dubbla bettringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna på bettet är 65 mm. Tillverkat i rostfritt material.
 • Horze Constance vadderat aachen-träns

  Din häst kommer att glänsa med detta snygga aachen-träns med broderi på. Rid med stil i detta eleganta, klassiska träns med avtagbar aachen-nosrem. Vävribbtyglarna är tillräckligt bred för att ligga bekvämt i dina händer och ger överlägset grepp med läderstoppar. Traditionella sömmar är korrekta i alla tävlingssammanhang. Detta vackra träns i kvalitetsläder passar alla hästfärger. Egenskaper: * Vackra sömmar * Halvrunt, upphöjt träns * Vadderad nosgrimma, pannband och nackstycke * Aachen-nosgrimma * Mässingbeslag * Spänne för tyglar och bett * Matchande vävribbtyglar ingår Teknisk beskrivning: 100 % läder. Tvättråd: Öppna spännena och torka rent med fuktig tvättsvamp. Bör ej dränkas i vatten eller kemiska rengöringsmedel som inte är avsedda för läder. Använd läderrengöring och läderbalsam för att bevara skick och lång hållbarhet.
 • Pelhamstroppar Svart

  Pelhamstropparna säljes i par.
 • Bett PU rakt 19 mm, fasta ringar 70 mm

  Bett PU rakt 19 mm med fasta ringar som är i måttet 70 mm.
 • Bett BR D-ring 3-delat, 13,5 cm

  3-delat bett i massivt rostfritt stål. Bettet har ringar med en diameter på 65 mm.
 • Horze silvernyckelring med tränsbett

  Nyckelring med sött miniatyrbett. En perfekt liten present till hästälskaren. Egenskaper: * Sött miniatyrbett * Sitter med kedja till nyckelringen * Perfekt liten present Teknisk beskrivning: Metall: 10 cm.
 • Bett rakt m. små fasta ringar 12 mm 10,5 cm ringar 50 mm

  Rakt bett med små fast ringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna har måttet 50 mm. Finns i storlek 10,5 - 13,5 cm.
 • Schockemöhle Stuttgart träns

  Det optimala träningstränset! Tränset STUTTGART har sidostycken med snabbknäppen, vilket gör det lätt att byta bett. Engelsk modell med kombinerad nosgrimma och fodrat nackstycke. Det smala pannbandet med svarta clinchers ger denna modell en spännande look. Egenskaper: * Snabbknäppen på sidostycken * Engelskt kombinerat träns * Fodrat nackstycke * Smalt pannband med svarta clinchers * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: 100 % läder, metallspännen.
 • Sprenger HO Kandar Sensogan 16 mm

  Detta unika kandarbett med snett, framåtvinklat munstycke och smidig rundad tungfrihet fördelar trycket jämnt över tungan. Bettet utnyttjar tungans känslighet för precisa tygelhjälper. Lämpligt för hästar som ogillar tryck på tungan.Perfekt som en mild övergång till kandarbett för hästen. Det sneda munstycket uppmuntrar harmonin mellan ryttarens hand och hästens mun med en avslappnad och säker kontakt till kandarbettet.De korta skänklarna förstärker tygelhjälperna, vilket ökar vikten av känsliga händer hos ryttaren. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 50 mm.
 • Tränsbett 12 mm, dubbla bettringar, 65 mm 10,5 cm

  Tränsbett med dubbla bettringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna på bettet är 65 mm. Tillverkat i rostfritt material.
 • Sprenger kandarbett, Aurigan, 16 mm

  Med flexibla hakar och relativt hög tungfrihet. Ryttaren kan, genom att dra i tygeln, ändra kandarbettets vinkel till att påverka gomen på grund av den höga tungfriheten. Detta kandar rekommenderas därför endast för erfarna och precisa ryttarhänder. Teknisk beskrivning: Nedre del (mm): 70. Tjocklek (mm): 16. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Imperial Riding kandar SS 16mm låg port

  Imperial Riding kandar SS 16mm låg port.
 • Tränsbett 12 mm, dubbla bettringar, 65 mm 12,5 cm

  Tränsbett med dubbla bettringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna på bettet är 65 mm. Tillverkat i rostfritt material.
 • Schockemöhle Kibali Croco, Premium Sports dressyrträns

  Egenskaper: * Krokodilskinnlook på pannband och nosgrimma * Svängt stilfullt pannband * Bred nosgrimma * Tyglar inkl ej Teknisk beskrivning: 100 % koläder, metallspännen.
 • SD Design Mix & Match gelvaddering till träns

  Lös gelvaddering till Mix & Match-tränset. Ändra färgen på nosgrimmans vaddering snabbt och enkelt!
 • Kindkedjegummi Svart 14 cm

  Kindkedjetunnel.
 • Schockemöhle lädertyglar (gummi på insidan), tyglar för kandar Basic

  Lädertyglar med gummi på insidan, hake och spänne, läderstoppar.
 • Pelhambett tvådelat m gummi 13,5 cm

  Tvådelat pelhambett med gummi material. Finns i storlekarna 11,5 - 13,5 cm.
 • Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm

  Detta raka tränsbett trycker över hela tungans bredd och på underkäken. Om ryttaren ger för starka tygelhjälper finns det risk för att detta bett vrids. Därför bör det endast användas av känsliga ryttare. Bettet kan hjälpa på hästar som har en tendes att backa undan ryttarens hjälper, när man till exempel galopperar mot ett hinder. Eggbett nyper inte hästen i mungiporna som vanliga tränsbett kan göra och passar därför hästar med känsliga mungipor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Rostfritt stål.
 • Sprenger DS Kandar 16 mm

  Den ergonomiskt formade tungfriheten på detta kandarbett ger tungan rum och är vinklad framåt 30°. Extra behaglig för hästar som lätt får kramp i tungan då bettet reducerar trycket på tungans känsliga kanter. Hästens motivation ökas enormt samtidigt som ryttaren får en bättre kontakt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-sidor.Tjocklek: 16 mm.Nedre del: 70 mm.

Har du koll på märkningen av ridhjälmar?

Det är inte alla hjälmar som är tillåtna för ridning. Läs på om vilka som är godkända ridhjälmar just nu i Sverige.