Träns

En träns är en typ av betsel som ofta används vid vardagsridning. Nästan alla tränsar är tillverkade av läder men kan även finnas gjorda av nylon eller plast. Tränsen har flera olika delar som till exempel nosgrimma, nackstycken, sidostycken och bett. Nosgrimman förhindrar att hästen gapar och tränsbettet av metall sitter i hästens mun. Det finns också bettlöst träns, som hackamore, för hästar som är känsliga i munnen.

Olika träns och tränsbett

Här hittar du kompletta träns och tränsbett från flera olika tillverkare. Vill du läsa mer, klicka dig då vidare och läs mer detaljer om det tränset du är intresserad av. Här kan du se kandar som finns att köpa online och är förslag på remontträns.

Populärt inom träns

 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Bettejp Sealtex Latexbandage
  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat 105 mm

  Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat 105 mm
  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett Horse Guard Sweet Iron Pelham, 3-delat 105 mm

  Bett Horse Guard Sweet Iron Pelham, 3-delat 105 mm
  Ett 3-delat pelhambett i Sweet Iron från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett Horse Guard Kandar 125 mm

  Bett Horse Guard Kandar 125 mm
  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.

Fler tips på träns

 • QHP - Anatomiskt Träns Devi - Brunt (Full)

  QHP - Anatomiskt Träns Devi - Brunt (Full)
  Ett fint träns från QHP som är anatomiskt utformat efter hästen.  Tränset är utformat så att remmarna inte trycker mot känsliga nerver och med ett brett nackstycke fördelas trycket jämnt samt ger mer utrymme till öronen. Nosgrimman sitt
 • Catago Islandsträns Flätat - Svart

  Catago Islandsträns Flätat - Svart
  Vackert och stilrent läderträns i islandsmodell från Catago. Tränset är gjort i mjukt och följsamt argentinskt läder i hög kvalitet. Storlek Cob, anpassat till islandshäst. Detta träns har silverfärgade stålspännen. Tyglar ingår ej (kan
 • Bett Horse Guard Sweet Iron, 3-delat 125 mm

  Bett Horse Guard Sweet Iron, 3-delat 125 mm
  Ett 3-delat bett i Sweet Iron från Horse Guard. Sweet Iron är ett salivfrämjande material som många hästar trivs med.
 • Globus Sport Winnetou Bettlöst Träns Cross-Under (Ponny) (Brun)

  Globus Sport Winnetou Bettlöst Träns Cross-Under (Ponny) (Brun)
  Smart bettlöst träns som använder sig av cross-under där trycket fördelas runt nos, sidor och nacke vid tygeltag. Lär hästen att flytta sig från tycket - denna variant eller sidepull är utmärkta alternativ för unghästar, och såklart alla
 • PS of Sweden Stockholm Träns

  PS of Sweden Stockholm Träns
  Ett stilrent, klassiskt träns med en anatomisk, engelsk nosgrimma och avtagbar Aachenrem. Dekorativa vita sömmar på nosgrimman och pannbandet. Nosgrimman har en mjuk, inbyggd kudde över nosryggen som&hellip:
 • Träns Hansbo Sport Janet Aachen, Svart - SVART, COB

  Träns Hansbo Sport Janet Aachen, Svart - SVART, COB
  Lyxigt anatomiskt utformat träns av högkvalitativt svart läder med aachennosgrimma och brett nackstycke med utskuren del och mjuk padding.
 • Globus Sport Winnetou Bettlöst Träns Cross-Under (Cob) (Brun)

  Globus Sport Winnetou Bettlöst Träns Cross-Under (Cob) (Brun)
  Smart bettlöst träns som använder sig av cross-under där trycket fördelas runt nos, sidor och nacke vid tygeltag. Lär hästen att flytta sig från tycket - denna variant eller sidepull är utmärkta alternativ för unghästar, och såklart alla
 • PS of Sweden London Träns

  PS of Sweden London Träns
  Ett avskalat funktionsträns med en platt, enkel nosgrimma med Aachenrem, dekorerad med ett diskret PS-emblem. Hakarna till bettet är försedda med ett transparent gummihölje för att minimera skramlet&hellip:
 • Bett Horse Guard Anatomiskt 2,5-ring 3-delat 145

  Bett Horse Guard Anatomiskt 2,5-ring 3-delat 145
  Anatomiskt, 3-delat universalbett från Horse Guard i rostfritt stål.
 • Hs Träns Helix Cob Brun

  Hs Träns Helix Cob Brun
  Präglade hs loggor på samtliga hällor, hs pin på pannband. Rengör och smörj gärna in efter användning för ökad livslängd på lädret. Mässingsfärgade spännen.
 • PS of Sweden Pioneer Träns

  PS of Sweden Pioneer Träns
  * NOSGRIMMA Tränsets nosgrimma är höj- och sänkbar i tre lägen så du alltid är garanterad en perfekt passform. Detta minimerar risken att bettet låses fast och dessutom lämnas det känsliga nervutskottet&hellip:
 • PS of Sweden GP Träns - Vit Padding

  PS of Sweden GP Träns - Vit Padding
  * Nosgrimma Lädret på nosgrimman har extra mjuk, droppformad vaddering som är bredare över nosryggen och smalnar av på sidorna. Nosgrimman är som vidast 5,5 cm över nosryggen och har ett vadderat&hellip:
 • Träns Hansbo Sport Jumeira Aachen med tyglar, Brun - BRUN, PONNY

  Träns Hansbo Sport Jumeira Aachen med tyglar, Brun - BRUN, PONNY
  Snyggt träns från Hansbo Sport med ergonomiskt utformat nackstycke, aachennosgrimma, avsmalnande nosgrimma mot sidorna och vågformat pannband med Swarovski-stenar. För att öka hästens välbefinnande är nackstycket fodrat med mjukt kalvskinn.Levereras komplett med ribbade lädertyglar!
 • Bett Sprenger D-ring 3-delat 135 mm

  Bett Sprenger D-ring 3-delat 135 mm
  Klassiskt D-tränsbett i rostfritt stål som liknar eggbettet. Bettringarnas form hindrar att hästens mungipor kläms mellan mundelen och ringarna.
 • PS of Sweden Helsinki Träns

  PS of Sweden Helsinki Träns
  Det perfekta tränset för veterinärbesiktningar, klinikbesök, meetings och andra platser där bett krävs och man vill ha ett snyggt men mer praktiskt huvudlag. Nackstycket är uppbyggt med en luftkanal&hellip:
 • Muffbett Horse Guard, 3-delat 115 mm

  Muffbett Horse Guard, 3-delat 115 mm
  3-delat muffbett från Horse Guard i rostfritt stål med droppformad mittdel. Bettet är 115 mm och har en tjocklek på 14 mm.
 • PS of Sweden Amsterdam Träns

  PS of Sweden Amsterdam Träns
  Ett snyggt, klassiskt träns med engelsk nosgrimma och avtagbar Aachenrem. Nosgrimman och pannbandet är båda försedda med klassiska klinkers i silverfärg. Nackstycket är uppbyggt med en luftkanal&hellip:
 • PS of Sweden Stockholm Träns

  PS of Sweden Stockholm Träns
  Ett stilrent, klassiskt träns med en anatomisk, engelsk nosgrimma och avtagbar Aachenrem. Dekorativa vita sömmar på nosgrimman och pannbandet. Nosgrimman har en mjuk, inbyggd kudde över nosryggen som&hellip:
 • Träns Knights Arthur - Svart (Cob)

  Träns Knights Arthur - Svart (Cob)
  Ett fint träns från Knights som är anatomiskt utformat efter hästen.  Tränset är utformat så att remmarna inte trycker mot känsliga nerver och med ett brett nackstycke fördelas trycket jämnt samt ger mer utrymme till öronen. Nosgrimman
 • Waldhausen - Star Bridle Diamond Träns Blå - Mini shettis/ shettis (Shettis)

  Waldhausen - Star Bridle Diamond Träns Blå - Mini shettis/ shettis (Shettis)
  Svart läderträns till shettis med söta detaljer. Pannbandet är dekorerat med gnistrande stenar i blått. Nosgrimman har blått foder och aachenrem. Tränset har silvriga spännen (förnicklade). 19 mm breda vävribbtyglar ingår. Finns i storlek
 • Bett Sprenger Babypelham 3-delat 135 mm

  Bett Sprenger Babypelham 3-delat 135 mm
  Pelhambett ger ytterligare hävstångseffekt på hästens nacke. Genom att använda kindkedja appliceras tryck på underkäken.
 • Bett Sprenger Eggbett 3-delat 125 mm

  Bett Sprenger Eggbett 3-delat 125 mm
  Tre-delat eggbett från Sprenger i rostfritt stål. Rekommenderas för hästar som är ostabila i kontakt med bettet.
 • Lippo Fazzino Supreme Träns - Oak Bark (Cob)

  Lippo Fazzino Supreme Träns - Oak Bark (Cob)
  Ett exklusivt träns tillverkat i REACH-godkänt läder som är oerhört mjukt och följsamt. Det är mjukt fodrat och nackstycket är anatomiskt utformat. Nosremmen är även den fodrad med aachenremmen fastsydd för att minska tryck. Färg: Oak B
 • PS of Sweden Jump Off Träns

  PS of Sweden Jump Off Träns
  * NACKSTYCKE Med sitt breda nackstycke tar detta träns plats som ett av de mest innovativa tränsen på marknaden. Nackstycket är patentansökt. * NOSGRIMMA Den svängda designen på nosgrimman gör&hellip:
 • PS of Sweden Antwerp Träns

  PS of Sweden Antwerp Träns
  Ett snyggt, klassiskt träns med engelsk nosgrimma och avtagbar Aachenrem. Nosgrimman och pannbandet är båda försedda med klassiska klinkers i mässing. Nackstycket är uppbyggt med en luftkanal över&hellip:
 • PS of Sweden Athens Träns

  PS of Sweden Athens Träns
  Ett träns där man vid första anblicken tror att det är ett träns med klassisk pullarnosgrimma, men vid närmare syning upptäcker små finesser som gör tränset helt oslagbart i sin modell. Den nedre&hellip:
 • Waldhausen S-line Bridle Balze - Träns (Full)

  Waldhausen S-line Bridle Balze - Träns (Full)
  Waldhausen S-line Bridle Balze - TränsMed över 185 år av erfarenhet tillverkar Waldhausen lädervaror av hög kvalitet. S-line Collektionen är tillverkad av Italienskt läder och spännen av rostfritt stål. Tränset S-line Balze har en nosgrimma
 • Hs Träns Helix Full Svart

  Hs Träns Helix Full Svart
  Präglade hs loggor på samtliga hällor, hs pin på pannband. Rengör och smörj gärna in efter användning för ökad livslängd på lädret. Mässingsfärgade spännen.
 • Bett Sprenger Turnado 2-delat 125 mm

  Bett Sprenger Turnado 2-delat 125 mm
  2-delat Turnado-bett i rostfritt stål som möjliggör perfekt kommunikation med din häst eftersom optimal tuggaktivitet uppstår direkt.
 • PS of Sweden Nirak Träns

  PS of Sweden Nirak Träns
  * NOSGRIMMA Den ställbara nosgrimman ger ett reglerbart tryck över nosryggen som hjälper hästen att ta stöd på bettet på ett naturligt sätt, vilket är perfekt för t.ex. den unga hästen som ännu&hellip:
 • Bett Sprenger 3-delat 115 mm

  Bett Sprenger 3-delat 115 mm
  Tränsbett i rostfritt stål med lösa ringar som ger ett direkt tryck utan hävstång. När du drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor.
 • Träns Hansbo Sport Jumeira Aachen med tyglar, Svart - SVART, FULL

  Träns Hansbo Sport Jumeira Aachen med tyglar, Svart - SVART, FULL
  Hansbo Sport Jumeira är ett snyggt träns med ergonomiskt utformat nackstycke, aachennosgrimma, avsmalnande nosgrimma mot sidorna och vågformat pannband med Swarovski-stenar. För att öka hästens välbefinnande är nackstycket fodrat med mjukt kalvskinn.Levereras med ribbade lädertyglar!
 • PS of Sweden Helsinki Träns

  PS of Sweden Helsinki Träns
  Det perfekta tränset för veterinärbesiktningar, klinikbesök, meetings och andra platser där bett krävs och man vill ha ett snyggt men mer praktiskt huvudlag. Nackstycket är uppbyggt med en luftkanal&hellip:
 • PS of Sweden London Träns

  PS of Sweden London Träns
  Ett avskalat funktionsträns med en platt, enkel nosgrimma med Aachenrem, dekorerad med ett diskret PS-emblem. Hakarna till bettet är försedda med ett transparent gummihölje för att minimera skramlet&hellip:
 • Shires Salisbury Bodenham Träns- Brun (Full)

  Shires Salisbury Bodenham Träns- Brun (Full)
  Snyggt och stilrent aachenträns med  beige/grå paddning på insidan av nosgrimman och ett snyggt pannband dekorerat med rosa stenar. Tränset har spännen i silver och är gjort i mjukt, fint läder med anatomiskt nackstytcke för att din häst sk
 • Bett Horse Guard Massivt 155 mm

  Bett Horse Guard Massivt 155 mm
  Ett massivt bett från Horse Guard i rostfritt stål med rörliga ringar. Storlek 155 mm.
 • Träns Lippo Basic Trainer - Brunt (X-Full)

  Träns Lippo Basic Trainer - Brunt (X-Full)
  Träns Lippo Basic TrainerTränset är utformat så att remmarna inte trycker mot känsliga nerver och med ett brett nackstycke fördelas trycket jämnt samt ger mer utrymme till öronen. Platt ofodrat pannband och nosgrimma med avtagbart aachenfäs
 • Hs Träns Helix Cob Svart

  Hs Träns Helix Cob Svart
  Präglade hs loggor på samtliga hällor, hs pin på pannband. Rengör och smörj gärna in efter användning för ökad livslängd på lädret. Mässingsfärgade spännen.
 • Waldhausen - Star Bridle Diamond Träns Rosa - Mini shettis/ shettis (Mini Shettis)

  Waldhausen - Star Bridle Diamond Träns Rosa - Mini shettis/ shettis (Mini Shettis)
  Svart läderträns till shettis med söta detaljer. Pannbandet är dekorerat med gnistrande stenar i rosa. Nosgrimman har rosa foder och aachenrem. Tränset har silvriga spännen (förnicklade). 19 mm breda vävribbtyglar ingår. Finns i storlekarna
 • Bett Sprenger Turnado 3-ring 2-delat 135 mm

  Bett Sprenger Turnado 3-ring 2-delat 135 mm
  2-delat 3-ringsbett med Turnado mundel som garanterar jämn fördelning av tungtryck. Med olika tygelalternativ för varierande hävstång och kontroll.
 • Waldhausen Star Lifestyle träns- Svart/ Vit (Cob)

  Waldhausen Star Lifestyle träns- Svart/ Vit (Cob)
  Snyggt och stilrent aachenträns med vit paddning på insidan av nosgrimman och pannbandet. Tränset har spännen i silver och är gjort i mjukt, fint läder. Vävribbstyglar ingår 16mm. Storlekar: Ponny, Cob & Full
 • Waldhausen Star Lifestyle träns- Brunt (Ponny)

  Waldhausen Star Lifestyle träns- Brunt (Ponny)
  Snyggt och stilrent aachenträns med brun paddning på insidan av nosgrimman och pannbandet. Tränset har spännen i silver och är gjort i mjukt, fint läder. Vävribbstyglar ingår 16mm. Storlekar:  Ponny och Cob och Full
 • Eggbett Horse Guard, 2-delat 105 mm

  Eggbett Horse Guard, 2-delat 105 mm
  Ett tvådelat eggbett från Horse Guard i rostfritt stål. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 16 mm.
 • Bett Three Horses Kimblewick 145 mm

  Bett Three Horses Kimblewick 145 mm
  Kimblewickbett i rostfritt stål. Kimblewickbett ger en viss hävstångseffekt, hur skarp hävstångseffekten blir beror på i vilken ring du väljer att fästa tygeln. Används alltid med kindkedja.
 • Muffbett Horse Guard, 3-delat 145 mm

  Muffbett Horse Guard, 3-delat 145 mm
  3-delat muffbett från Horse Guard i rostfritt stål med droppformad mittdel. Bettet är 145 mm och har en tjocklek på 14 mm.
 • PS of Sweden Paris Träns

  PS of Sweden Paris Träns
  Detta är ett träns för den erfarne ryttaren då man använder den skarpa nosgrimman för att slippa betsla upp hästen för mycket. Nosgrimman är endast avsedd för heta hästar, den kombinerar funktionen&hellip:
 • Bett Horse Guard Kandar 115 mm

  Bett Horse Guard Kandar 115 mm
  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.
 • Muffbett Horse Guard, 3-delat 105 mm

  Muffbett Horse Guard, 3-delat 105 mm
  3-delat muffbett från Horse Guard i rostfritt stål med droppformad mittdel. Bettet är 105 mm och har en tjocklek på 14 mm.
 • PS of Sweden London Träns

  PS of Sweden London Träns
  Ett avskalat funktionsträns med en platt, enkel nosgrimma med Aachenrem, dekorerad med ett diskret PS-emblem. Hakarna till bettet är försedda med ett transparent gummihölje för att minimera skramlet&hellip:
ilead