TopHorse » Hästutrustning » Träns » Bett

Varumärken med bett:

Bett

Ett bett är den del av ett betsel som sitter i hästens mun. Via bettet förmedlas signaler från tyglarna och ryttaren för att kunna styra hästen. Den vanligaste typen av bett är ett tränsbett. Den består av två ringar i metall med en länge metalldel mellan sig. Delen mellan ringarna kan vara tvådelat, tredelat eller odelat.

Här kan du hitta olika bett till häst som du kan beställa på svenska butiker online. Klicka dig vidare om du vill läsa mer om en specifik produkt.

Populärt inom bett

 • Sprenger Dynamic RS Loose Ring*Tränsbett Sensogan 14 mm

  Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare.Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet.Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-bett är tillverkade av SENSOGAN, det nya materialet som ger en fin kontakt med din häst.Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan.Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 14 mm. Ringdiameter: 70 mm. Munstycke: Tredelat.
 • Sprenger HS Duo tränsbett, 16 mm

  Sprenger duo-bett är mycket milda mot hästens mun. Munstycket är tillverkat av mjuk och flexibel plast som formar sig efter hästens mun på ett idealiskt sätt. Materialet är fritt från lösningsmedel och gifter och innehåller inte mjukgörare. Munstycket är förstärkt med en ståltråd som gör det mer stabilt och säkert. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Blandat.
 • Bettejp Sealtex Latexbandage

  Självomslutande latexbandage för bandagering på ben eller bett. Linda bandaget mot bettet för att få ett mjukt bett till en känslig häst. Kan även användas som linda.
 • Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

  Korsteel Flexi rakt Fullcheek-tränsbett

Fler tips på bett

 • Egg-bett massivt 12 mm 13,5 cm fasta ringar 45 mm

  Massivt egg-bett med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlek 11,5 - 13,5 cm.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 14 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Rostfritt stål.Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett Sweet Iron Tredelat med lösa ringar på mitten 13,5 cm 65 mm Ringar

  Sweet Iron bett från Hansbo med lösa kopparringar på mittdelen.
 • Bett med ringar Horse Guard Sweet Iron, 3-delat

  Ett 3-delat bett i Sweet Iron med lösa ringar från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Bett tredelat med droppe 12 mm platta ringar 50 mm 12,5 cm

  Tredelat bett med droppe och platta ringar med måttet 50 mm. Tjockleken på bettet är 12 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 13,5 cm.
 • Sprenger KK Ultra tränsbett, Sensogan 14 mm med kristaller

  Detta bett är perfekt för att korrigera problem med att vilja undvika bett. Det populära Sprenger KK Ultra tränsbettet finns nu med glittrande Swarovski-kristaller. KK Ultra tvådelat tränsbett är gjort av Sensogan med ringar i rostfritt stål. Höger- och vänstersidorna är prydda med stora Swarovski-kristaller. Detta anatomiskt anpassade bett är bekvämt för hästen och effektivt för ryttaren att kommunicera i harmoni. Vid förhållning vilar mittdelen av KK Ultra helt tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. Egenskaper: * Tvådelat med mittlänk (böna) är förkortat och vinklat framåt med 45° * Ligger försiktigt på tungan för en jämn och konstant kontakt * Förbättrar acceptansen av och respons från bettet * Välj mellan klar kristall, akvamarin, krysolit, ljus topas, provence lavendel eller vintagerosa Teknisk beskrivning: Tjocklek: 14 mm.
 • Horze rakt tränsbett med äppelsmak

  Det här bettet med äppelsmak är unghästens bästa vän. De flesta unghästar tycker om det här enkla, raka bettet, tillverkat av syntetiskt gummi, och är bra som ett första bett. Det här bettet är lämpligt för både ridning och arbete vid hand. Används ofta vid hoppning och uteritter. Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar. Rostfritt stål innehållande nickel. Egenskaper: * Används ofta vid hoppning och uteritter * Lämpligt för arbete vid hand. * Gummibett med äppelsmak som de flesta hästar lätt accepterar * Rostfritt stål (innehåller nickel) Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 16 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 8,5 cm ringar 45 mm

  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 45 mm.
 • Bettskivor bruna ponny

  Bettskiva i brunt utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Kavalkade tränsbett, tredelat Lock up KavalBits, 135 mm

  Kavalkade tränsbett, tredelat Lock up KavalBits, 135 mm
 • Bett med äppelsmak Rakt 12 mm Fasta ringar

  Bett med äppelsmak rakt 12 mm med fasta ringar.
 • Baucherbett rostfritt 12 mm 10,5 cm ringar 50 mm

  Massivt bett. Baucherbettet ska alltid användas med sidostyckena i den lilla ringen.
 • Bett Horse Guard Sweet Iron Pelham, 3-delat

  Ett 3-delat pelhambett i Sweet Iron från Horse Guard. Mittendelen med kopparrullar har en lugnande effekt på vissa hästar. 
 • Egg-bett massivt 12 mm 11,5 cm fasta ringar 45 mm

  Massivt egg-bett med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlek 11,5 - 13,5 cm.
 • Sprenger odelat tränsbett, hard carbon, 16 mm

  Detta raka tränsbett trycker över hela tungans bredd och på underkäken. Om ryttaren ger för starka tygelhjälper finns det risk för att detta bett vrids. Därför bör det endast användas av känsliga ryttare. Bettet kan hjälpa på hästar som har en tendes att backa undan ryttarens hjälper, när man till exempel galopperar mot ett hinder. Eggbett nyper inte hästen i mungiporna som vanliga tränsbett kan göra och passar därför hästar med känsliga mungipor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Rostfritt stål.
 • Sprenger Dynamic RS Sensogan tvådelat tränsbett, multiringar, 16 mm

  Den speciella effekten av de här betten är de tre olika möjligheterna att fästa tyglarna.Beroende på syfte och utbildningsnivå möjliggör de mångsidiga användningsmöjligheter.Detta är den tvådelade versionen av de populära tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt utformade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. I jämförelse med konventionella tvådelade bett, ger Dynamic RS-betten ett jämnt tryck över hela tungan. Dynamic RS-betten förbättrar kontakten mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med bettet, och svarar därför dåligt på signalerna från tredelade bett. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ring: Universal.
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 45 mm 9,5 cm

  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Gummi pelham rakt 20 mm 13,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 150 mm, underskänkel 75 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.
 • Bett PU rakt 19 mm, fasta ringar 70 mm

  Bett PU rakt 19 mm med fasta ringar som är i måttet 70 mm.
 • Baucherbett Hansbo tredelat 13,5 cm 12 mm

  Tredelat baucherbett i rostfritt material. 12 mm.
 • Sprenger Loose Ring*Tränsbett 20 mm

  Tränsbett med lösa bettringar är den vanligaste typen av bett. De ger ett direkt tryck utan hävstångseffekt. Vid drag i tyglarna riktas ryttarens hjälper direkt på tungan och dess kanter. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med ringar av rostfritt stål. Tjocklek: 20mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett rostfritt tredelat tungfrihet 12 mm ringar 65 mm 13,5 cm

  Bett i rostfritt stål som finns i storlekarna 10,5-13,5 cm. Bettet är tredelat med liten tungfrihet.
 • Sprenger Turnado tränsbett, Aurigan, 16 mm

  Ett Turnado-bett möjliggör perfekt kommunikation med hästen då optimal tuggaktivitet uppstår direkt. Detta bett kan även hjälpa till att förebygga tungfel. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 16. Ring (mm): 55. Aurigan med ringar/skänklar av rostfritt stål.
 • Muffbett Horse Guard, 3-delat

  3-delat muffbett från Horse Guard i rostfritt stål med droppformad mittdel. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 14 mm.
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 65 mm 14,5 cm

  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Tränsbett 12 mm, dubbla bettringar, 65 mm 10,5 cm

  Tränsbett med dubbla bettringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna på bettet är 65 mm. Tillverkat i rostfritt material.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett 16 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med aurigan-ringar.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Bett Sweet Iron Tredelat med lösa ringar på mitten 11,5 cm 65 mm Ringar

  Sweet Iron bett från Hansbo med lösa kopparringar på mittdelen.
 • Bett tredelat med droppe 12 mm 10,5 cm, ringar 70 mm

  Bett tredelat med droppe med en tjocklek på 12 mm. Bett med platta och fasta ringar med måttet 70 mm.
 • Horze tränsbett med mittplatta

  Det här bettet hjälper till att hästen inte får tungan över bettet. Mittplatta med så kallat sked i rostfritt stål med dubbelledad länk gör att plattan är rörlig i hästens mun. Mittplattan förhindrar att hästen kan få tungan över bettet. Även den mest smarta hästen blir förbryllad av denna design. Egenskaper: * Tredelat tränsbett med lösa bettringar * Mittplatta med sked * Rostfritt stål * Idealisk för hästar som har olater med bettet Teknisk beskrivning: Tjocklek: tjocklek. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Bett med parerstänger tredelat 12 mm ringar 45 mm 11,5 cm

  Tredelat bett med parerstänger med en tjocklek på 12 mm. Måttet på ringarna är 45 mm. Finns i storlekarna 11,5 cm och 12,5 cm.
 • Tränsbett 12 mm, dubbla bettringar, 65 mm 12,5 cm

  Tränsbett med dubbla bettringar med en tjocklek på 12 mm. Ringarna på bettet är 65 mm. Tillverkat i rostfritt material.
 • Bettskiva Svart Full

  Bettskiva i svart utförande till häst. Finns i storlekarna full med måttet 9 cm diameter och ponny med 6,5 cm diameter.
 • Bett Sprenger Dynamic Eggbett Sensogan, 3-delat

  Dynamic är ett 3-delat eggbett i sensogan från Sprenger. Det är ett ergonomiskt utformat bett som ligger perfekt i hästens mun.
 • Horze tredelat tränsbett med lösa bettringar

  Detta tredelade tränsbett ligger bekvämt i hästens mun. Ett milt tredelat tränsbett är ett vanligt bett som stimulerar hästen utan den nötknäppareffekt som tvådelat tränsbett kan ge. Tredelat bett för god kontroll utan att klämma. Det är gjort av slätt, polerat, rostfritt stål. Egenskaper: * Mildare i munnen än tvådelade tränsbett * Idealiskt för dressyrarbete * Uppmuntrar avslappning * Rostfritt stål Teknisk beskrivning: Tjocklek: 14 mm, Ringdiameter: 65 mm. Tvättråd: Rengör alltid bettet efter användning. Ta av från tränset och tvätta i varmt vatten. Använd en liten borste för att ta bort rester. Torka med en ren handduk.
 • Sprenger tränsbett, 4 ringar, rostfritt stål

  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Tjocklek (mm): 20. Ring (mm): 65. Rostfritt stål.
 • Sprenger KK Ultra*Tränsbett Sensogan 18 mm

  KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°.Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna.De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan.KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring.Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt. Teknisk beskrivning: Material: Sensogan med rostfritt stål på sidorna. Tjocklek: 18 mm.Ringdiameter: 70 mm.
 • Sprenger KK tränsbett*Balkenhol 16 mm

  Ett tvådelat bett med ett unikt munstycke som inte har samma nötknäppareffekt som vanliga tvådelade bett. Bettet ligger perfekt på tungan och ger effektiva tygelhjälper. Det böjda munstycket ger inte ett obehagligt tryck mot tungans känsliga kanter.Mer än 25 års erfarenhet med detta bett har visat att det verkligen hjälper hästar som är ostadiga i bettkontakten och som inte svarar på signalerna från andra tredelade bett. Teknisk beskrivning: Bettet är tillverkat av SENSOGAN, en speciell kopparlegering utvecklat för bruk i hästens mun. Bettringarna består av rostfritt stål.
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 45 mm 8,5 cm

  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Bett rostfritt m parerstänger 10,5 cm

  Bett tillverkat i rostfritt material med parerstänger. Bettet finns i storlek 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 12 mm.
 • Bett Horse Guard Baucher, 3-delat

  Ett tredelat Baucherbett från Horse Guard i rostfritt stål. Bettet finns i flera storlekar och har en tjocklek på 13 mm.
 • Bett Horse Guard Kandar

  En massiv kandarstång från Horse Guard med bred tungfrihet. Bettet finns i flera olika storlekar och har tjocklek 16 mm.
 • Bett rostfritt smalt 12 mm 10,5 cm ringar 55 mm

  Smalt bett i rostfritt material med en tjocklek på 12 mm. Finns i storlekarna 8,5 - 14,5 cm. Måttet på ringarna är 55 mm.
 • Bridongbett tredelat med droppe 10 mm Ringar 50 mm 13,5 cm

  Finns i storlek 10,5 - 13,5 cm. Tjockleken på bettet är 10 mm och ringarna har måttet 50 mm.
 • Bett Pessoa Massivt

  Pessoabett med hävstångseffekt, populärt vid hoppning eller om hästen blir stark på uteritter. Flera valmöjligheter - ju längre ner man fäster tygeln, ju mer hävstångseffekt. Kan även användas med deltatygel.
 • Sprenger HS Tränsbett Sensogan 14 mm

  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat.Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 70 mm.Ringtyp:\tLösa ringar.
 • Bett med äppelsmak tredelat 18 mm 11,5 cm ringar 55 mm

  Betten är tillverkade av rostfritt stål samt giftfri polyurethanplast med äppelsmak. Det är extra viktigt att dessa bett passar din hästs mun perfekt, så att de inte tuggas sönder.
 • Bett tredelat med droppe i mitten rostfritt 12 mm massivt ringar 55 mm 12,5 cm

  Massivt tredelat bett med droppe i mitten med en tjocklek på 12 mm. Bettet är tillverkat i rostfritt material.
 • Sprenger tränsbett, ponny, nysilver

  Tränsbett med lösa ringar är den vanligaste typen av bett. Bettet ger ett direkt tryck utan hävstång. När ryttaren drar i tyglarna riktas hjälpen mot tungan och dess sidor. Teknisk beskrivning: Munstycke: Tvådelat. Tjocklek: 16 mm. Ringstorlek: 45 mm. Material: Rostfritt stål.
 • Gummi pelham rakt 20 mm 10,5 cm

  Rakt gummi pelham med en tjocklek på 20 mm. Total skänkellängd cirka 125 mm, underskänkel 60 mm. Finns i storlekarna 10,5 - 14,5 cm.