Hackamore

Bettlöst hackamoreträns

Hackamoreträns är en typ av bettlöst träns som har tryckpunkter istället för bett. Ett Hackamore träns kontrollerar hästen genom tryck på nosrygg och kind. Det finns lite olika modeller av hackamoreträns med vadderade och ställbara nosdelar.

Populärt inom hackamore

 • Hackamore Hansbo Sport Kort Skänkel Full

  Hackamore Hansbo Sport Kort Skänkel Full
  Läderklätt hackamore med korta skänklar. Verkar mycket kraftigt på hästens nos och bör endast användas av erfarna ryttare.
 • Träns Hansbo Sport Hackamore Svart

  Träns Hansbo Sport Hackamore Svart
  Justerbart träns av högkvalitativt läder med svängt fodrat pannband, nackstycke med mjukt foder samt silverfärgade spännen. Hackamore säljes separat.
 • Shires - Blenheim English Hackamore - läder (Havana (mörkbrun))

  Shires - Blenheim English Hackamore - läder (Havana (mörkbrun))
  Detta är ett hackamore från Shires - Blenheim, i läder. Skänklarna är 17cm och rostfria. Både nosrem och käkrem kan justeras i storlek som gör att du kan anpassa den efter hästens omfång. Nosplattan är har mjukt ludd för att sitta skönt på hästen. H
 • Kindkedja Sprenger Hackamore

  Kindkedja Sprenger Hackamore
  Kindkedja från Sprenger för t.ex. Hackamore. Hackamore ska endast användas av erfarna ryttare då det verkar genom kraftigt tryck mot hästens känsliga nos och nacke när man tar i tygeln.

Fler tips på hackamore

 • Lippo Hackamore i Läder- Svart (Pony)

  Lippo Hackamore i Läder- Svart (Pony)
  Detta är ett prisvärt och kvalitativt hackamore från Lippo, tillverkat i läder med rostfria skänklar. Både nosrem och käkrem kan justeras i storlek som gör att du kan anpassa den efter hästens omfång. Nosplattan är vadderad. Också perfekt om du har
 • Lippo Hackamore i Läder- Brun (Pony)

  Lippo Hackamore i Läder- Brun (Pony)
  Detta är ett prisvärt och kvalitativt hackamore från Lippo, tillverkat i läder med rostfria skänklar. Både nosrem och käkrem kan justeras i storlek som gör att du kan anpassa den efter hästens omfång. Nosplattan är vadderad. Också perfekt om du har
 • Waldhausen Hackamore X-Line - Svart (Cob)

  Waldhausen Hackamore X-Line - Svart (Cob)
  Waldhausen Hackamore X-Line - Svart  Anatomiskt sytt hackamore från Waldhausen med mjukt vadderad nosgrimma, nackstycke och pannband. Ett bra alternativ för hästar som trivs utan bett i munnen.  Egenskaper  - Anatomiskt sytt nackstycke  - Mjukt vad

Varför och när är hackamoreträns bra att använda?

Om man har behandlat hästens mun eller om den har munsår eller munskador är det bettlösa tränset ett bra alternativ. Hackamoreträns används om hästen behöver vila från bett och kanske har skav i mungipor.

Man ska dock vara medveten om att hackamorebett kan ha stor hävstångseffekt och god erfarenhet hos ryttaren är viktigt. Olika hästar reagerar olika starkt på träns av typen hackamore.

ilead