Hästtäcken

Om en häst behöver hästtäcke eller inte beror mycket på hur bra värmeproduktion hästen har. Värmeproduktionen beror i sin tur på hästtypen, hästens allmäntillstånd och hur mycket mat den äter. Hästar klarar kyla ganska bra men om hästen är klippt behöver den ett täcke om det är många minusgrader. Regn och vind ger en ökad nedkylning och vid sån väderlek ökar behovet av hästtäcke.

Det finns olika sorters hästtäcken för olika väder och täcken för skydd mot insekter och eksem. Här hittar du ett stort urval av bra täcken som du kan köpa till din häst.

Typer av hästtäcken:
Vintertäcke | Fleecetäcke | Regntäcke | Bomullstäcke | Flugtäcken | Svettäcken | Reflextäcke | Ländtäcken | Bogskydd | Eksemtäcke

Populärt inom hästtäcken

 • Ländtäcke Cooler från CATAGO

  Ländtäcke Cooler från CATAGO
  Ländtäcket transporterar bort överflödig värme från hästen. Täcket har kardborreförslutningar på framsidan, som kan fästas i sadeln så att täcket hålls på plats samtidigt som man är ute och rider. Detta är en modell som ligger bak
 • Horze Avalanche Combo regntäcke

  Horze Avalanche Combo regntäcke
  Detta kombitäcke är ett komplett regnskydd för hästen i det värsta regnvädret. Detta kombiregntäcke av utmärkt kvalitet är det förnuftiga valet av regnutrustning till din häst. Det heltäckande halstäcket håller regnet borta från hästens hals och löser problemet med att vatten rinner in under täcket. Hästen får ett heltäckande skydd från nacke till svans i detta smarta kombitäcke. Skalet av 1200D RipStop polyestertextil på våra täcken har en garanti på att vattenpelare och andasfunktion ska tåla 3 tvättar, något som våra konkurrenter på marknaden saknar. Horze Supreme Avalanche PRO Combo regntäcke tål oberäkneligt väder på våren och hösten. Din häst är nöjd och trygg samtidigt som bogvecken ger den så mycket rörelsefrihet att den fritt kan göra sina bocksprång. Den slitstarka textilen på detta regntäcke håller formen och tål tuffa lekar i hagen. Egenskaper: * Exklusiv Horze 3-tvätt garanti på 1200D RipStop polyesterskalet för att behålla de vattentäta egenskaperna. * Ett tunt polyesterfoder skapar ett lager mellan hästen och skalet. * Den heltäckande halsen med sin formade bogöppning och de extra höga bogvecken lindrar trycket på bogen och minimerar skav. * Halstäcket har en webbinghälla för fäste i grimman så att täcket hålls på plats * Ny, förbättrad bogknäppning med T-spännen för enkel hantering * Spännen i högkvalitativt och hållbart material med silverfärgad yta * Töjbara kryssgjordar för flexibilitet runt buken * Avtagbara och töjbara bensnören * Stort svansskydd med fäste högt uppe på ryggen för fullgod täckning och vindskydd. * Reflekterande webbingkanter * Tejpade sömmar för vattentät hållbarhet Teknisk beskrivning: Material: 1200D rutvävd RipStop-polyester3000mm/3000mvp vattenpelare/andasfunktion. Tvättråd: Maskintvätt i kallt vatten. Skonsamt program med milt tvättmedel Maskintvätt 40°C. Bör ej torktumlas. Lufttorkas.
 • Kerbl Skrittäcke Reflex

  Kerbl Skrittäcke Reflex
  Säkerhetstäcke med reflex från Kerbl. En bra livförsäkring för din häst att ha vi uteritt under mörkare årstider. Mät mellan manke och svansrot för rätt mått. Går att tvätta i maskin i 30° C. Material: 100% Polyester.
 • Karlslund vintertäcke

  Karlslund vintertäcke
  Vintertäcke i hög kvalitet, med bra passform och slitstark 600D ripstop nylon. 200 gram isolering ger bra värme, utan att vara för varmt.Täcket har elastisk halsöppning, slitsar vid bogen och utskärningar för benen för optimal passform efter hästens form och för full rörelsefrihet. Lämpligt för regnigt och kallt väder.Med dubbel frontknäppning med snabbhakar, svansskydd, elastiska benremmar, justerbara kryssgjordar och svanssnöre. Separat hals finns att köpa till det här täcket.

Fler tips på hästtäcken

 • Bucas Freedom Turnout Full Neck 0g-300g (145, 0g, Marinblå)

  Bucas Freedom Turnout Full Neck 0g-300g (145, 0g, Marinblå)
  Freedom Turnout täcken erbjuder mycket bra värde för pengarna och garanterar bra kvalite. Tack vare att yttertyget är med rip-stop funktion så tål det tillexempel att en annan häst biter i täcket. Sen har det självklart med att göra hur myc
 • Funktionstäcke Bucas Power Cooler 125 cm Black/Silver

  Funktionstäcke Bucas Power Cooler 125 cm Black/Silver
  Bucas Power Cooler är ett högpresterande och mångsidigt funktionstäcke som leder bort fukt och ser till att hästen alltid är torr. I svart/silvrigt utförande och storlek 125 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 125 cm.
 • Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 95 cm Navy/Orange

  Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 95 cm Navy/Orange
  Bucas Recuptex Therapy är ett perfekt val för hästar med ryggproblem då den hjälper till vid behandling av en mängd olika sjukdomar. I marinblått utförande med orange kant. Storlek 95 cm.
 • Catago Svart Bogskydd

  Catago Svart Bogskydd
  Det här är ett skönt bogskydd från Catago som sitter tätt mot hästens kropp. Även om du har ett perfekt sittande hästtäcke så kan det hända att din häst får skav. Med detta släta och glansiga bogskydd så eliminerar du det problemet.
 • Horseware Rambo DeLuxe Fleece 5´9/125 cm Blå

  Horseware Rambo DeLuxe Fleece 5´9/125 cm Blå
  Härligt fleecetäcke ifrån Horseware med 600 gram fleece med anti-peel-fleece och rutad undersida.
 • Fleecetäcke Hansbo Basic med platta i fronten

  Fleecetäcke Hansbo Basic med platta i fronten
  Tjockt fleecetäcke, 260 g med platta framtill, lämplig att brodera på. Levereras utan kryssgjordar och försluts med kardborr i fronten.
 • Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 135 cm marin

  Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 135 cm marin
  Övergångstäcke i 600 D ripstop med tejpade sömmar, dubbla täckesfrontspännen fram och kardborre, låga kryssgjordar med elasticitet, samt glansigt polyesterfoder.
 • Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 115 cm marin

  Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 115 cm marin
  Övergångstäcke i 600 D ripstop med tejpade sömmar, dubbla täckesfrontspännen fram och kardborre, låga kryssgjordar med elasticitet, samt glansigt polyesterfoder.
 • Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 145 cm marin

  Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 145 cm marin
  Övergångstäcke i 600 D ripstop med tejpade sömmar, dubbla täckesfrontspännen fram och kardborre, låga kryssgjordar med elasticitet, samt glansigt polyesterfoder.
 • Stalltäcke HS Ultra Light 155 cm Spicy Orange

  Stalltäcke HS Ultra Light 155 cm Spicy Orange
  Stalltäcke Ultra Light från HANSBO SPORT är ett lättviktsstalltäcke i utförande Spicy Orange. Täcket är tillverkat i nylon och fodrat med ett polyesterfoder för att undvika skav. 160 g fyllning. I storlek 155 cm.
 • Regntäcke Bucas Smartex Rain 135 cm Blue

  Regntäcke Bucas Smartex Rain 135 cm Blue
  Bucas Smartex Rain är ett komfortabelt regntäcke med utmärkt hållbarhet. Utrustat med kryssgjordar, patenterad frontknäppning och bogveck för utökad rörelsefrihet. I blått utförande och storlek 135 cm.
 • Övergångstäcke Bucas Irish Turnout Light/50 g 110 cm Bl/g

  Övergångstäcke Bucas Irish Turnout Light/50 g 110 cm Bl/g
  Bucas Irish Turnout Light är ett välpresterande övergångstäcke med hög flexibilitet. Täcket är vattentätt och har goda andningsegenskaper. I svart utförande och storlek 110 cm.
 • Sommartäcke Amigo 155 cm marin

  Sommartäcke Amigo 155 cm marin
  Sommar/stalltäcke i borstad polyester. Låga kryssgjordar och dubbla täckesfrontspännen.
 • Raincover HS Comfort L svart

  Raincover HS Comfort L svart
  Regnskydd HS Comfort är ett vattentätt och ventilerande regntäcke med fast halskrage och öppning för stigläder.
 • Regntäcke Bucas Smartex Rain 95 cm Blue

  Regntäcke Bucas Smartex Rain 95 cm Blue
  Bucas Smartex Rain är ett komfortabelt regntäcke med utmärkt hållbarhet. Utrustat med kryssgjordar, patenterad frontknäppning och bogveck för utökad rörelsefrihet. I blått utförande och storlek 95 cm.
 • Fleecetäcke Hansbo teddyfodrat 125 cm chokladbrun

  Fleecetäcke Hansbo teddyfodrat 125 cm chokladbrun
  Kraftigt fleecetäcke med fodring i mjuk teddy. 300 gram fleece och 380 gram teddy. Täcket är försett med avtagbara kryssgjordar.
 • Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 95 cm marin

  Övergångstäcke Hansbo 100 g STAY 600 D 95 cm marin
  Övergångstäcke i 600 D ripstop med tejpade sömmar, dubbla täckesfrontspännen fram och kardborre, låga kryssgjordar med elasticitet, samt glansigt polyesterfoder.
 • Utetäcke Amigo Hero ACY T/O Med Atlantic Blue 75 140 cm

  Utetäcke Amigo Hero ACY T/O Med Atlantic Blue 75 140 cm
  Amigo® Hero ACY Medium 200 g 140 cm är ett utetäcke som är tillverkat av tåligt och starkt 900D luftkonditionerat polyestergarn. Täcket består även av ett glansigt polyesterfoder med fiberfyllning som minimerar skav.
 • Regntäcke Shires Tempest Original 0 g 145 C/Y

  Regntäcke Shires Tempest Original 0 g 145 C/Y
  Regntäcke Tempest Original Lite från Shires är idealiskt för varmt och vått väder. I koboltblått och gult utförande, storlek 145 cm.
 • Stalltäcke Horseware Amigo Hero Vari-layer 250g Navy, Red&Blue 125 cm

  Stalltäcke Horseware Amigo Hero Vari-layer 250g Navy, Red&Blue 125 cm
  Ett fint stalltäcke med Vari-Layer system som innebär att det är 250 g foder längst upp på ryggen, där hästen behöver det som mest, och 100 g foder på sidorna. Det gör att täcket blir väldigt lätt och bekvämt för hästen.
 • Stalltäcke HS Ultra Light 115 cm Spicy Orange

  Stalltäcke HS Ultra Light 115 cm Spicy Orange
  Stalltäcke Ultra Light från HANSBO SPORT är ett lättviktsstalltäcke i utförande Spicy Orange. Täcket är tillverkat i nylon och fodrat med ett polyesterfoder för att undvika skav. 160 g fyllning. I storlek 115 cm.
 • Vintertäcke Horseware Rambo Wug 450 g

  Vintertäcke Horseware Rambo Wug 450 g
  Halvhalstäcke med 450 g fyllning, yttermaterial i ballistic nylon. Vattentätt och andbart, med tejpade sömmar.
 • Shires Eksemtäcke Tempest Plus Sweet-Itch Combo (135, Vit)

  Shires Eksemtäcke Tempest Plus Sweet-Itch Combo (135, Vit)
  Eksem- och flugtäcket Shires Tempest Plus Sweet-Itch Combo skyddar hästen mot flugor och insekter genom att skapa en barriär vilket även tillåter luft att strömma fritt. Tillverkat i slitstarkt funktionsmaterial som ger upp till 90% skydd mot U
 • Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 115 cm Navy/Silver

  Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 115 cm Navy/Silver
  Bucas Freedom Turnout Light är ett väldesignat och prisvärt regntäcke. Utrustat med kryssgjordar, svansskydd och fästpunkter för bensnören. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 115 cm.
 • Kombotäcke HS Comfort 200 g 145 cm svart

  Kombotäcke HS Comfort 200 g 145 cm svart
  KOMBOTÄCKE med 200 g fyllning i 1200 D blankt ballistik polyester. Producerat av marknadens starkaste material!
 • Stalltäcke HS Comfort Hansbo Sport (125, 220g, Svart)

  Stalltäcke HS Comfort Hansbo Sport (125, 220g, Svart)
  Ställtäcke i Hanspo Sports lite lyxigare Comfort serie. Utrustat med höga bogveck som ser till att hästen kan röra sig på ett fritt sätt och även förberett med ringar för att kunna fästa en halsdel (säljes separat). Elastiska kryssgjordar
 • Back on Track ländtäcke

  Back on Track ländtäcke
  Genom att använda Back on Track-produkter under träning optimeras Back on Track-effekten mer än om hästen står stilla i boxen. Detta beror på att hästen producerar mer hetta vid träning som sedan kan reflekteras tack vare Back on Tracks keramfibrer. Ländtäcket är idealisk för användning under aktivitet, vilket gör det till ett utmärkt komplement till stalltäcket på natten.Ländtäcket är fodrat med polypropylentextil som är infuserat med smälta keramer och har ett skal av polyester. Täcket andas och tål en viss mängd vatten eller fukt. Täcket är utrustat med svansrem och svanssnöre. Täcket fästes i sadeln med ett enkelt spänne. Teknisk beskrivning: Foder: 100% polypropylen keramtextil, Stoppning 100% polyester keramfiber, Skal: 100% polyester. Tvättråd: Tvättas i max 40 grader med skonsamt tvättprogram
 • Back on Track regntäcke 1680D

  Back on Track regntäcke 1680D
  Det nya UTETÄCKET från Back on Track har en utmärkt passform med bogveck för rörelsefrihet vid bogen.Vattentätt och extremt slitstarkt i 1680 denier för utomhusbruk för att hålla din häst varm och torr. Detta unika täcke har även svansskydd, justerbara kryssgjordar och töjbara bensnören för att hålla det på plats när hästen rullar sig och leker.Täcket har bogspännen, bogveck, justerbara gjordar, töjbara bensnören och ett svansskydd. 1680 Denier. Teknisk beskrivning: Skal: polyester. Foder: polypropylen med insmält keramiskt pulver. 1680 Denier. Tvättråd: Maskintvättas i högst 30°C. Använd normala tvättmedel som inte innehåller blekmedel eller sköljmedel. Låt lufttorka, får ej torktumlas.
 • Fleecetäcke Hansbo teddyfodrat 115 cm chokladbrun

  Fleecetäcke Hansbo teddyfodrat 115 cm chokladbrun
  Kraftigt fleecetäcke med fodring i mjuk teddy. 300 gram fleece och 380 gram teddy. Täcket är försett med avtagbara kryssgjordar.
 • Ylletäcke Hansbo 700 g svart 115 cm

  Ylletäcke Hansbo 700 g svart 115 cm
  Ylletäcke i svart utförande med ett spänne i läder och mässing framtill.
 • Eskadron Regntäcke med hals (Medium, Marinblå)

  Eskadron Regntäcke med hals (Medium, Marinblå)
  Enkelt och praktiskt regntäcke med hals från Eskadron med den välbekanta loggan tryckt på halsens vänstra sida. Vattentätt och fungerar även bra att ha över sadel och utrustning i de fall man behöver leda hästen, till exempel mellan klasser
 • Stalltäcke HS Ultra Light 95 cm Spicy Orange

  Stalltäcke HS Ultra Light 95 cm Spicy Orange
  Stalltäcke Ultra Light från HANSBO SPORT är ett lättviktsstalltäcke i utförande Spicy Orange. Täcket är tillverkat i nylon och fodrat med ett polyesterfoder för att undvika skav. 160 g fyllning. I storlek 95 cm.
 • Waldhausen Flugtäcke med Kryssgjordar

  Waldhausen Flugtäcke med Kryssgjordar
  Tunt och skönt flugtäcke i fin färg. Ett traditionellt flugtäcke med kryssgjordar för varma dagar. Finns i storlekar för ponny och häst. Material: 100% polyester Storlekar:85cm, 95cm, 105cm, 115 cm, 125 cm, 135 cm, 145 cm, 155 cm Fär
 • Kentucky 100 % vattentätt regntäcke

  Kentucky 100 % vattentätt regntäcke
  Egenskaper: * 100 % vattentätt * Polyestermesh med PU-beläggning på utsidan * Lätt och kompakt * Svanssnöre * Maskintvätt 30°, torktumlas ej
 • Bucas Flugtäcke Buzz Off (170, Silver)

  Bucas Flugtäcke Buzz Off (170, Silver)
  Buzz Off serien är en serie flugtäcken från Bucas med mycket hög kvalité. Just detta kommer i silver vilket reflekterar soljljuset och hjälper hästen att hålla sig svar och inkluderar också hals.Även med Bucas smidiga magplatta som skyddar
 • Halstäcke Hansbo 220 g stl. M marin

  Halstäcke Hansbo 220 g stl. M marin
  Enfärgat halstäcke försett med 3 fästen inuti för att ansluta till D-ringar på täcket. Neoprene vid nacken.
 • Stalltäcke Amigo Insulator 100 g 115 cm marin

  Stalltäcke Amigo Insulator 100 g 115 cm marin
  Kanalsytt stalltäcke ifrån Horseware med 100 g fyllning. Glansig polyesterinsida.
 • Bucas Competition Cooler (140, Marin/Silver)

  Bucas Competition Cooler (140, Marin/Silver)
  Competition Cooler från Bucas är som det låter ett coolertäcke gjort för tävling och självklart även för träning. Det är et tpraktiskt täcke med Bucas Stay-dry teknik på den övre delen som gör att fukten lägger sig på utsidan samtidi
 • Svettäcke HG Jersey Cooler, blå

  Svettäcke HG Jersey Cooler, blå
  Ett mjukt och smidigt hästtäcke i härlig fleece från Horseguard. Täcket har justerbar frontknäppning, avtagbara kryssgjordar och svanssnöre.
 • Funktionstäcke Bucas Power Cooler 115 cm Navy/Silver

  Funktionstäcke Bucas Power Cooler 115 cm Navy/Silver
  Bucas Power Cooler är ett högpresterande och mångsidigt funktionstäcke som leder bort fukt och ser till att hästen alltid är torr. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 115 cm.
 • Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 130 cm Navy/Orange

  Funktionstäcke Bucas Recuptex Therapy 130 cm Navy/Orange
  Bucas Recuptex Therapy är ett perfekt val för hästar med ryggproblem då den hjälper till vid behandling av en mängd olika sjukdomar. I marinblått utförande med orange kant. Storlek 130 cm.
 • Vintertäcke Horseware Rambo Wug 450 g

  Vintertäcke Horseware Rambo Wug 450 g
  Halvhalstäcke med 450 g fyllning, yttermaterial i ballistic nylon. Vattentätt och andbart, med tejpade sömmar.
 • Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Med 250g Marin/Röd & Blå 160 c

  Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Med 250g Marin/Röd & Blå 160 c
  Övergångstäcke Horseware Amigo Bravo 12 Plus T/O Medium 250 g 160 cm är tillverkat i 1200 D polyester och har 250 grams fyllning. Täcket är vattentätt och andas, samt levereras med halstäcke.
 • Ländtäcke med reflexer från Jacson - neon gult

  Ländtäcke med reflexer från Jacson - neon gult
  Knäpps på sidan och fästes i sadelgjorden. Vattenavvisande, slitstark kvalitet med fleecefoder. 100% polyester. Tre olika storlekar: small medium large Det är viktigt att synas när du och din häst är ute i mörkret. Här är ett av all
 • Horze Freja flugtäcke med hals och huva

  Horze Freja flugtäcke med hals och huva
  Din häst skyddas från nos till svans med detta heltäckande flugtäcke. När det behövs ännu mer skydd för flygfän, prova det här flugtäcket med hals och huva. Detta lätta men ändå högkvalitativa flugtäcke, gjort av stark mesh-material med UV-skyddande behandling för extra solskydd. Stretchmaterial i hals- och mankområde ger gott om rörelsefrihet. Detta snygga täcke är perfekt för hästar som alltid har en förmåga att ta av sina huvor. Huvan har mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen och stängs med spännen och kardborrband. Egenskaper: * Starkt mesh-material * UV-skyddsbehandling * Material med UV-skydd (UPF 50+) * Hög hals och huva * Mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen * Spänne och kardborrband * Bogveck och kryssgjordar * Mjuk satin vid hals och bog för att förhindra skav * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel. Strykes på svag värme. Torktumlas ej. Bör ej kemtvättas.
 • Övergångstäcke HS Junior 150 g 125 cm marin

  Övergångstäcke HS Junior 150 g 125 cm marin
  Övergångstäcke HS Junior 150 g 125 cm är tillverkat i 600 D ripstop polyester med 70 D foderfyllning i polyester. I blått utförande. Täcket har låga kryssgjordar och högt bogveck, samt är vatttentätt och andas.
 • Finntack Pro Alaska regntäcke

  Finntack Pro Alaska regntäcke
  600 D polyestertäcke med polyesterfoder. Bogknäppningen justeras lätt med två snabbknäppen för snabb hantering. Kommer med kryssgjordar, avtagbara och töjbara bensnören samt svansskydd. De höga bogvecken ökar rörelsefriheten och minskar skav. Textilen behåller sin andasfunktion och vattentäthet trots många tvättar. Teknisk beskrivning: Material: Skal: 600D RipStop-polyester 3000mm/3000mvp, polyester. Maskintvätt i 40°C. Bör ej torktumlas.
 • Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 135 cm Navy/Silver

  Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 135 cm Navy/Silver
  Bucas Freedom Turnout Light är ett väldesignat och prisvärt regntäcke. Utrustat med kryssgjordar, svansskydd och fästpunkter för bensnören. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 135 cm.
 • Horze Avalanche regntäcke

  Horze Avalanche regntäcke
  Detta slitstarka regntäcke håller din häst torr och väl till mods i det värsta regnvädret. Skalet av 1200D RipStop polyestertextil på våra täcken har en garanti på att vattenpelare och andasfunktion ska tåla 3 tvättar, något som våra konkurrenter på marknaden saknar. Detta är det ultimata regntäcket som håller din häst varm och torr i alla sorters dåligt väder. Den höga halsen och det stora svansskyddet gör detta regntäcke till det bästa du kan hitta för stormväder under alla årstider. Regntäcken ska vara slitstarka och funktionella och detta är ett bra val för dåligt väder. Bogknäppningen är stark men samtidigt enkel att justera oavsett om du skulle befinna dig i den leriga hagen med huva och handskar på för att se till din hästs välbefinnande. Horze Supreme Avalanche PRO regntäcken finns i många olika färger för att lysa upp din hästs regniga dag. Egenskaper: * Exklusiv Horze 3-tvätt garanti på 1200D RipStop polyesterskalet för att behålla de vattentäta egenskaperna * Ett tunt polyesterfoder skapar ett lager mellan hästen och skalet * Den höga halsen med sin formade bogöppning och de extra höga bogvecken lindrar trycket på bogen och minimerar skav * Ny, förbättrad bogknäppning med T-spännen för enkel hantering * Spännen i högkvalitativt och hållbart material med silverfärgad yta * Töjbara kryssgjordar för flexibilitet runt buken * Avtagbara och töjbara bensnören * Stort svansskydd med fäste högt uppe på ryggen för fullgod täckning och vindskydd * Reflekterande webbingkanter * Tejpade sömmar för vattentät hållbarhet Teknisk beskrivning: Material: 1200D rutvävd RipStop-polyester3000mm/3000mvp vattenpelare/andasfunktion. Tvättråd: Maskintvätt i kallt vatten. Skonsamt program med milt tvättmedel Maskintvätt 40°C. Bör ej torktumlas Lufttorkas.
 • Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 90 cm Navy/silver

  Regntäcke Bucas Freedom Turnout Light 90 cm Navy/silver
  Bucas Freedom Turnout Light är ett väldesignat och prisvärt regntäcke. Utrustat med kryssgjordar, svansskydd och fästpunkter för bensnören. I marinblått/silvrigt utförande och storlek 90 cm.
 • Eskadron PRO COVER flugtäcke

  Eskadron PRO COVER flugtäcke
  Unikt flugtäcke tillverkat av tätstickad polyestermesh med integrerat ryggstycke av lätt, antisvett-material med andasfunktion som skyddar mot nedkylning. Avtagbara kryssgjordar som gör att täcket ligger säkert både i transporten och ute i hagen. Matchar Sports Selection perfekt.

Bättre rätt storlek än billiga hästtäcken

Som med så mycket annat är det bra om man väljer rätt produkt och inte bara går på lågt pris. Det är viktigt att storleken på täcket är anpassat för hästen. En ponny kan inte ha samma storlek som en fullvuxen häst. Tänk dig själv att ha för trånga kläder som ger skav och obehag.

Köp därför inte första bästa täcke bara för att det var billigt. Ta reda på vilken storlek du behöver och börja sen leta efter det billigaste bland den täckesstorleken.

En annan viktig aspekt att tänka på är att täcket ska kunna andas. Risken är annars att din häst vid snabbt väderomslag står och svettas. Se också till att hästtäcket du valt är anpassat i tjocklek och typ för den väderlek som råder.

Köp minst två utetäcken och ett tunt innetäcke

Vi tycker att alla hästar ska ha minst två utetäcken och ett tunnare innetäcke. Täckena för utomhusbruk ska tåla väta och andas. Det är inte någon bra att idé att lägga flera tjocka innetäcken på sin häst när den går ute.

Därutöver är ett svettäcke och en filt bra att ha efter ett ridpass om hästen blivit svettig. Då är täcken gjorda av fleece eller ull att rekommendera då de släpper igenom fukt men samtidigt värmer.

Ländtäcken är den typ av täcke du ska använda om din häst behöver det även vid ridning.

Tvätta ett smutsigt täcke rätt

Om ett hästtäcke blivit smutsigt och man vill tvätta det kan man göra det i tvättmaskin. Det ska då göras i 40 grader och endast med tvättmedel, undvik sköljmedel. Efter maskintvätten hänger du upp täcket på en täckestork för dropptorkning. Hästtäcken ska inte torktumlas.

Utetäcken som du impregnerat ska du helst inte tvätta. Låt i första hand täcket torka och borsta sedan bort smuts. Om du tvättar täcket måste du impregnera det på nytt för att få bra vattenavstötning.

Impregnera ditt hästtäcke för längre hållbarhet och optimal funktion

Vid ihållande regn är det vanligt att vatten tränger in. Slitna täcken som tvättats mycket kan få läckage i takt med att vattenpelaren försämras. Genom impregnering kan man stärka hästtäckets motstånd mot vatten.

Börja med att tvätta täcket enligt anvisningarna och se till att allt tvättmedel är ordentligt ursköljt. Låt hästtäcket torka på en täckeshängare och spraya sen på impregneringsmedel. Efter cirka 12 timmar är täcket klart för användning igen. Observera att färgen på täcket kan bli något mörkare på grund av behandlingen.

Att laga ett hästtäcke som gått sönder

Om hästtäcket har gått sönder och fått en repa kan man laga det själv. Det händer om hästen till exempel fastnar eller trampar på täcket. Om det är ett utetäcke är det bäst att limma fast en tygbit på undersidan och eventuellt sy runt omkring hålet. Grejjen med utetäcken är dock att man ska sy så lite som möjligt eftersom det är vattentäta tyger. Varje nålstick ger möjlighet för vatten att tränga igenom.

Om du gillar att sy själv och vill prova kan du hos vissa butiker få lagningstyg. I annat fall finns det säkert någon bra person att finna genom hästklubben som gjort en lagning av hästtäcken förut.

Visste du att att hästtäcke på engelska heter horse blanket, direkt översatt – hästfilt.

ileadilead