Flugtäcken & flughuvor

Flugor, mygg, bromsar och andra insekter brukar dras till hästar och hästhagar sommartid. De kan orska problem för hästen. För att skydda hästen mot de värsta angreppen kan man lägga på de ett flugtäcke och sätta en flughuva på hästens huvud.

De kallas för flugtäcken men de funkar såklart lika bra mot andra typer av flygande insekter. Här hittar du täcken du kan beställa på nätet. Var ute i god tid och var förberedd när vädret slår om från regn och kyla till värme. Det är då insekterna vaknar till liv.

Populärt inom flugtäcken & flughuvor

 • Flugtäcke Horseware Mio

  Flugtäcke Horseware Mio
  Flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket är tillverkat i mjuk polyester och väldigt bekväm för din häst.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin
  Ett mjukt och slitstarkt flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket har avtagbar hals och blankt innerfoder vid hals och bog.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 140 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 140 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 140 cm.

Fler tips på flugtäcken & flughuvor

 • Flughuva Superfly, Beige

  Flughuva Superfly, Beige
  Mjuk och lätt flughuva med öronskydd som matchar flugtäcket Superfly. Elastisk och med kardborrknäppning för bästa passform. 
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 125cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 125cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Horseware Mio Pony flugtäcke

  Horseware Mio Pony flugtäcke
  Fast hals, bogveck, klassisk frontknäppning, kryssgjordar, svanssnöre, längre svanslapp. Teknisk beskrivning: Material: Stickad polyester.
 • Loveson Zebra flugtäcke

  Loveson Zebra flugtäcke
  Loveson Zebra flugtäcke är ett måste för din häst inför vår- och sommarsäsongen. Bogvecken ger din ponny eller häst god rörelsefrihet när den ska beta, rulla sig eller röra sig fritt. Det här fantastiska flugtäcket är designat för att skydda din ponny eller häst från bitande insekter och solens skadliga strålar medan det lätta materialet med andasfunktion förhindrar överhettning. Det här täcket har en all-in-one halsdesign och helt täckande magplatta. Egenskaper: * All-in-one halsdesign för bättre skydd * Extra stor magplatta * Lätt och med andasfunktion * Tre gjordar för extra skydd * Fodrat vid manke och bog för extra komfort * Stort svansskydd för extra skydd * Bogveck för god rörelsefrihet * Justerbar frontknäppning som är snabb och enkel att använda
 • Flugtäcke JCN, Blå

  Flugtäcke JCN, Blå
  Marinblått flugtäcke med hals som skyddar din häst mot irriterande insekter. Täcket från JCN har spänne fram, kryssgjordar och bensnöre samt polyester på halsen och bogarna för att skydda man och bogar.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 155 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 155 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 125 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 125 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 125 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 130 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 130 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 130 cm.
 • Bucas Flugtäcke Buzz Off (170, Silver)

  Bucas Flugtäcke Buzz Off (170, Silver)
  Buzz Off serien är en serie flugtäcken från Bucas med mycket hög kvalité. Just detta kommer i silver vilket reflekterar soljljuset och hjälper hästen att hålla sig svar och inkluderar också hals.Även med Bucas smidiga magplatta som skyddar
 • Flugtäcke Amigo Mio combohals 115 cm brons/navy

  Flugtäcke Amigo Mio combohals 115 cm brons/navy
  Amigo Mio Flugtäcke är gjort av polyester som är mjukt och andas. Silkesfodring över bog och mankam för att undvika skav. Ett mycket prisvärt flugtäcke med fast hals/hood och lång svanskappa för att skydda hästen från insekter och UV-strålar.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Paradise

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Paradise
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I rosa utförande och storlek 95 cm.
 • Flugtäcke Amigo Mio combohals 140 cm brons/navy

  Flugtäcke Amigo Mio combohals 140 cm brons/navy
  Amigo Mio Flugtäcke är gjort av polyester som är mjukt och andas. Silkesfodring över bog och mankam för att undvika skav. Ett mycket prisvärt flugtäcke med fast hals/hood och lång svanskappa för att skydda hästen från insekter och UV-strålar.
 • Flugtäcke Willab Zebra

  Flugtäcke Willab Zebra
  Flugtäcke Zebra från Willab tillverkat i 100% polyester. Hästtäcket har dubbla frontspännen och låga kryssgjordar.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 95 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 95 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Harry's Horse flugtäcke med hals

  Harry's Horse flugtäcke med hals
  Flugtäcke i mesh med avtagbar hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 115 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 115 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 160 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 160 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Horze Freja flugtäcke med hals

  Horze Freja flugtäcke med hals
  Håll sommarens värsta flygfän borta från din häst med detta skyddande flugtäcke. Skydda din häst från irriterande sommarinsekter med detta snygga och svala flugtäcke. Ett lätt men ändå högkvalitativt flugtäcke, gjort av stark mesh-material med UV-skyddande behandling för extra solskydd. Inlägget med töjbart material i hals-/mankområdet ger gott om rörelsefrihet för att din häst ska kunna leka och busa i hagen. Snygga randiga detaljer ger stil till det här snygga täcket. Egenskaper: * Horze flugtäcke med hals av starkt mesh-material * UV-skyddsbehandling * Material med UV-skydd (UPF 50+) * Stil med hög hals, bogveck och kryssgjordar * Mjuk satin för att förhindra skav * Stort svansskydd och bensnören * Fleece vid manken Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel. Strykes på svag värme. Torktumlas ej. Bör ej kemtvättas.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 90 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 90 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 90 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 140 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 140 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 140 cm.
 • Horseware HW Liner flugtäcke

  Horseware HW Liner flugtäcke
  Lättanvända knäppningar, tunt för att förhindra överhettning i solsken, mycket lätt med frontknäppning. Passar med Rambo Sweet Itch Hoody Vamoose, Rambo Fly Buster Vamoose, Amigo Bug Buster Vamoose, Rambo Sweet Itch Hoody, Rambo Protector och Amigo Bug Rug. Teknisk beskrivning: Material: Vattentät polyesterutsida och skonsamt polyesterfoder håller din häst torr och sval med ett absorberande mellanskikt som transporterar bort svett.
 • Zebra insektstäcke från Catago inklusive mask

  Zebra insektstäcke från Catago inklusive mask
  Det här flug- insektstäcket har hög hals med tre kardborreknäppningar. Det har dubbel frontknäppning, en extra bred magplatta med fyra reglerbara spännen för att få perfekt passform. Hästtäcket har även elastiska benstroppar och stort sv
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 170 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 170 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 170 cm.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 170 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 170 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 170 cm.
 • Horseware Amigo XL flugtäcke

  Horseware Amigo XL flugtäcke
  Egenskaper: * För grövre hästar och med bogveck * Klassisk frontknäppning, fodrat vid bog och manke * Kryssgjordar och avtagbar hals Teknisk beskrivning: Material: Det stickade polyestermaterialet är mjukt, absorberande och starkt med solreflekterande egenskaper.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 125 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 115 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 115 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 115 cm.
 • Bucas Buzz-off Rain Zebra Full Neck (125)

  Bucas Buzz-off Rain Zebra Full Neck (125)
  Buzz-Off Rain Zebra erbjuder samma skydd mot flugor som Buzz-Off Zebra, men har även en vattentät och andningsbar del för att skydda din häst mot regnskurar. Den silvriga färgen på täckets översida reflekterar solstrålarna och hjälper täck
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 165 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 165 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 165 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 140 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 140 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 140 cm.
 • Flugtäcke Bucas Freedom, Turkos

  Flugtäcke Bucas Freedom, Turkos
  Snyggt flugtäcke från Bucas i lättviktsmaterial som skyddar mot irriterande insekter. Bucas Freedom har en integrerad halsdel som stängs med kardborre, kryssgjordar och svansskydd och täcket stängs enkelt i fronten med t-spänne med överlappande kardborreskydd. Här hittar du matchande flughuva!
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 135 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 135 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 140 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 140 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 85 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 85 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 85 cm.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 145 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 145 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 145 cm.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 145 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 145 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Amigo Mio combohals 155 cm brons/navy

  Flugtäcke Amigo Mio combohals 155 cm brons/navy
  Amigo Mio Flugtäcke är gjort av polyester som är mjukt och andas. Silkesfodring över bog och mankam för att undvika skav. Ett mycket prisvärt flugtäcke med fast hals/hood och lång svanskappa för att skydda hästen från insekter och UV-strålar.
 • Waldhausen Comfort Summer Flugtäcke

  Waldhausen Comfort Summer Flugtäcke
  Nattblå hästtäcke i lättviktsmaterial kombinerat med polyesternät på sidorna. Ett bekvämt täcke som andas och är väl ventilerat samtidigt som det skyddar mot flugor och insekter. Täcket har svansskydd och elastiska kryssgjordar. Färg:
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 125 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 125 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 140 cm

  Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 140 cm
  Mio Fly Rug är ett flugtäcke med fodring i man och bogparti, vilket motverkar skav. Täcket är tillverkat i mjuk polyester för att säkerställa komfort och funktion.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 110 cm.
 • Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 160 cm

  Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 160 cm
  Mio Fly Rug är ett flugtäcke med fodring i man och bogparti, vilket motverkar skav. Täcket är tillverkat i mjuk polyester för att säkerställa komfort och funktion.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 130 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 130 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 130 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 130 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 130 cm.
 • Schockemöhle Schockmöhle Flytime Plus, flugtäcke SPORTS

  Schockemöhle Schockmöhle Flytime Plus, flugtäcke SPORTS
  Egenskaper: * Premium flugtäcke som kombinerar jersey och nätmaterial * Nättyg för optimal luftcirkulation och gott skydd mot irriterande insekter * Avtagbar, elastisk gjord * Frontknäppning * Schockemöhle Sports logotryck Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Catago Flugtäcke / Nättäcke Guld

  Catago Flugtäcke / Nättäcke Guld
  Det här nättäcket har hög hals med tre kardborreknäppningar. Det har dubbel frontknäppning, en extra bred magplatta med fyra reglerbara spännen för att få perfekt passform. Hästtäcket har även elastiska benstroppar och stort svansskydd.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 95 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 95 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 95 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 155 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 155 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 155 cm.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 125 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 125 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Horseware Amigo flugtäcke

  Horseware Amigo flugtäcke
  Detta lätta flugtäcke med andasfunktion är gjort av stickat polyestertyg, och är mjukt och slitstarkt. Täcket har starka solreflekterande egenskaper och är ett bra skydd för vår- och sommarsäsongen. Förbättrad form för huvan för större och bättre skydd, extrastort svansskydd, bogveck, magskydd, klassisk frontknäppning, foder vid bogar och manke, avtagbart halsskydd. Egenskaper: * Bogveck för god rörelsefrihet * Klassisk frontknäppning, fodrat vid bog och manke * Kryssgjordar * Avtagbar hals * Silverfärg som reflekterar solljus Teknisk beskrivning: Material: Det stickade polyestermaterialet är mjukt, absorberande och starkt med solreflekterande egenskaper.

Olika sorters flugor som irriterar hästar

Det finns flera olika sorters flugor som brukar dyka upp på sommaren och orsaka irritation hos hästen. Stick, slick och bitande är det som kan ge problem. De allra flesta är ute efter vätska och gillar speciellt svettiga, varmblodiga djur. Några av de vanligaste i Sverige är:

Stickflugor, med en gadd sticker de och suger blod. Deras saliv kan ge allergiska reaktioner hos hästen.

Husflugor, slickar i sig tårvätska och ses därför ofta kring hästens ögon. De kan också samlas vid sår för att slicka i sig blod.

Styngflugor, lägger ägg på bogen och frambenen. När äggen kläcks på senare delen av sommaren kan hästen drabbas av intensiv klåda. Du märker det på att hästen biter sig själv. Problemet fortsätter eftersom hästen då får i sig larverna och efter någon månad utvecklas det till en inälvsparasit i magsäcken. Avmaskning brukar lösa problemet.

Lusfluga, en fluga utan vingar och som är väldigt platt. Den rör sig kring svansens rot och mellan bakre benen.

Både stickflugan och husflugan är värd för ögonmask.

Skydda hästens ögon med flughuva

Flugtäcket skyddar kroppen på hästen men för att skydda även huvudet kan man använda een flughuva. De finns i lite olika utföranden med ögon och utan. Sen finns de huvor med skydd för öronen. En del butiker säljer huvor bara framtagna för funktion medan andra har designade huvor som kan ha mönster som zebra eller drake.

ileadilead