TopHorse » Hästutrustning » Hästtäcken » Flugtäcke

Flugtäcken & flughuvor

Flugor, mygg, bromsar och andra insekter brukar dras till hästar och hästhagar sommartid. De kan orska problem för hästen. För att skydda hästen mot de värsta angreppen kan man lägga på de ett flugtäcke och sätta en flughuva på hästens huvud.

De kallas för flugtäcken men de funkar såklart lika bra mot andra typer av flygande insekter. Här hittar du täcken du kan beställa på nätet. Var ute i god tid och var förberedd när vädret slår om från regn och kyla till värme. Det är då insekterna vaknar till liv.

Populärt inom flugtäcken & flughuvor

 • Flugtäcke Horseware Mio

  Flugtäcke Horseware Mio
  Flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket är tillverkat i mjuk polyester och väldigt bekväm för din häst.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin
  Ett mjukt och slitstarkt flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket har avtagbar hals och blankt innerfoder vid hals och bog.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Paradise

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Paradise
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I rosa utförande och storlek 95 cm.

Fler tips på flugtäcken & flughuvor

 • Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 125 cm

  Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 125 cm
  Mio Fly Rug är ett flugtäcke med fodring i man och bogparti, vilket motverkar skav. Täcket är tillverkat i mjuk polyester för att säkerställa komfort och funktion.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 125 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 125 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 125 cm.
 • Flugtäcke Amigo Mio combohals 130 cm brons/navy

  Flugtäcke Amigo Mio combohals 130 cm brons/navy
  Amigo Mio Flugtäcke är gjort av polyester som är mjukt och andas. Silkesfodring över bog och mankam för att undvika skav. Ett mycket prisvärt flugtäcke med fast hals/hood och lång svanskappa för att skydda hästen från insekter och UV-strålar.
 • Horseware HW Liner flugtäcke

  Horseware HW Liner flugtäcke
  Lättanvända knäppningar, tunt för att förhindra överhettning i solsken, mycket lätt med frontknäppning. Passar med Rambo Sweet Itch Hoody Vamoose, Rambo Fly Buster Vamoose, Amigo Bug Buster Vamoose, Rambo Sweet Itch Hoody, Rambo Protector och Amigo Bug Rug. Teknisk beskrivning: Material: Vattentät polyesterutsida och skonsamt polyesterfoder håller din häst torr och sval med ett absorberande mellanskikt som transporterar bort svett.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 145 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 145 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 145 cm.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 90 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 90 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 90 cm.
 • Flugtäcke JCN, Blå

  Flugtäcke JCN, Blå
  Marinblått flugtäcke med hals som skyddar din häst mot irriterande insekter. Täcket från JCN har spänne fram, kryssgjordar och bensnöre samt polyester på halsen och bogarna för att skydda man och bogar.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 130 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 130 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 130 cm.
 • Bucas Freedom Flugtäcke Helhals - Lagoon

  Bucas Freedom Flugtäcke Helhals - Lagoon
  Halstäcke som skyddar mot flugor och insekter. Freedom flucktäcke från Bucas i tåligt nätmaterial med integrerad hel hals (ej avtagbar). Ett T-spänne framtill och kryssgjordar under magen. Täcket är fodrat med silkesaktigt material vid bogen
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 125 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 125 cm.
 • Flughuva Bucas Freedom, Turkos

  Flughuva Bucas Freedom, Turkos
  Bucas flughuva Freedom med öron skyddar din hästs ögon och öron mot irriterande insekter. Flughuvan knäpps enkelt med kardborreband. Här hittar du matchande flugtäcke!
 • Flugtäcke Horse Guard, Marin

  Flugtäcke Horse Guard, Marin
  Marinblått flugtäcke från Horse Guard av UV-skyddande material med magplatta, rejält svansskydd och hel hals som är fodrad med lycra. Täcket har även dubbla bogspännen och elastiska bensnören.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 130 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 130 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 130 cm.
 • Horze Freja Combo flugtäcke

  Horze Freja Combo flugtäcke
  Erbjud din häst fullständigt skydd från sommarens flygfän med detta flugtäcke combo. Ett magskydd gör det här kombinationstäcket ännu mer skyddande från de irriterande sommarinsekterna. Magskyddet och den avtagbara halsen erbjuder komplett skydd mot både UV-strålar och insekter. UV-skydd och svalkande mesh-material gör detta täcke idealiskt för varma sommardagar i hagen. Egenskaper: * Flugtäcke av starkt mesh-polyestermaterial * UV-skyddsbehandling * Material med UV-skydd (UPF 50+) * Avtagbar hög hals * Magskydd * Täcket har bogveck och gjordar som kan fästas i magskyddet * Satinfoder på hals och bog, vilket skyddar mot skav * Svansskydd * Bensnören * Djärv kontrastfärgade kantband Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, låt lufttorka.
 • Imperial Riding Little Brighter komplett flugtäcke

  Imperial Riding Little Brighter komplett flugtäcke
  Imperial Riding Little Brighter komplett flugtäcke
 • Waldhausen Zebra Flugridtäcke med Fransar

  Waldhausen Zebra Flugridtäcke med Fransar
  Ett ridtäcke perfekt för flugsäsongen i högkvalitativ mesh. Täcket är svart och vitt med zebramönster, fransar, svansskydd och hel hals. Detta flugridtäcke, eller ridflugtäcke, skyddar mot flugor när ni rider ut eller tränar. Zebramönstre
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 125cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 125cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 115 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 115 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 85 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Harry's Horse flugtäcke med hals

  Harry's Horse flugtäcke med hals
  Flugtäcke i mesh med avtagbar hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Bucas Flugtäcke Buzz Off Zebra (165)

  Bucas Flugtäcke Buzz Off Zebra (165)
  De flesta har nog uppmärksammat Buzz Off Zebra täcken och diverse kopior i hagarna de senaste åren och funderat på om det faktiskt fyller någon funktion? Bucas lanserade den första modellen redan 2013 efter noggranna studier som tydligt visade
 • Flugtäcke Willab Zebra

  Flugtäcke Willab Zebra
  Flugtäcke Zebra från Willab tillverkat i 100% polyester. Hästtäcket har dubbla frontspännen och låga kryssgjordar.
 • Bucas Flugtäcke Buzz Off Rain (130, Silver)

  Bucas Flugtäcke Buzz Off Rain (130, Silver)
  Bucas Buzz Off rain kombinerar fördelarna med ett flugtäcke med de hos ett regntäcke, perfekt för växlande väder under den Svenska sommaren. Den övre delen är vattentät samtidigt som den andas på ett bra sätt medan sidorna och under magen
 • Pfiff Brimfly flugtäcke

  Pfiff Brimfly flugtäcke
  Egenskaper: * Lätt flugtäcke av fin mesh med vaddering på manken * Svanssnöre * Justerbar frontknäppning och kryssgjordar * Maskintvätt upp till 30°C * Material: 100 % polyester
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 105 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 105 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 105 cm.
 • Horze Nevada Combo svett- och flugtäcke

  Horze Nevada Combo svett- och flugtäcke
  Skydda din häst från sommarens insekter med detta lätta täcke. När du behöver ett lätt täcke som skyddar mot sommarens skurar och insekter är detta kombitäcke det perfekta valet. Ryggen och ovansidan är av vattentät polyester medan sidorna är i mesh med andasfunktion för bästa insektsskydd. Egenskaper: * Lätt ute/flugkombitäcke * Heltäckande vattentät rygg * Mesh med andasfunktion på sidorna * Vattentätt och vattenavvisande * Vindtätt * Höga bogveck för god rörelsefrihet * Kryssgjordar * Bensnören * Svansskydd * Frontknäppning med snabbhakar * Avtagbar hals Teknisk beskrivning: 600D ripstop polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, låt lufttorka. Användning:Undvik bett från otäcka flygfän med detta lätta täcke.
 • CATAGO Insekts/ridtäcke

  CATAGO Insekts/ridtäcke
  Här har du ett bra skritt täcke som skyddar din häst när ni är ute och rider/tränar. Täcket har avtagbar hel hals och utskärning för sadeln. Stort svansskydd . Komplettera gärna med något av våra flugmedel som vi har i vår webbshop.
 • Kavalkade flugtäcke

  Kavalkade flugtäcke
  Extra finmaskigt, med avtagbara kryssgjordar.
 • Horze Zebra Combo flugtäcke

  Horze Zebra Combo flugtäcke
  Håll sommarens irriterande insekter borta med det här combo-flugtäcket, finns i zebra eller ljusgrå. Det starka materialet och praktiska knäppningar gör det perfekt för varma dagar, och lycra vid manken och foder i halsen ger mjuk komfort. Svansskyddet täcket väl för svansen. Egenskaper: * Fast hals med kardborrband * Spänne och kardborreband * Bogveck och kryssgjordar * Lycra vid manken * Foder i halsen * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel. Strykes kallt. Torktumlas ej. Bör ej kemtvättas.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 100 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 100 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 100 cm.
 • Imperial Riding UV/flugtäcke med hals, huva och magskydd

  Imperial Riding UV/flugtäcke med hals, huva och magskydd
  IR UV-flugtäcke med fast hals och lös huva är gjort av mesh-material med mycket fint nät. Täcket skyddar hästen mot myggor och flugor, och förhindrar att hästen skadas av solens strålar. Med nylonfoder på bogen och vid manken, bogveck, frontknäppning med kardborrband och spänne. Halsen har kardborrknäppning och hål för öronen. Justerbart magskydd med tre vridknäppen. Täcket har dessutom extra långt svansskydd med svansrem och elastiska bensnören. Huvan har kardborrknäppning och fleecekant. Observera: Täcket passar bäst för hästar med smala axlar / båge. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 125 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 125 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 125 cm.
 • Flugtäcke Amigo Mio combohals 155 cm brons/navy

  Flugtäcke Amigo Mio combohals 155 cm brons/navy
  Amigo Mio Flugtäcke är gjort av polyester som är mjukt och andas. Silkesfodring över bog och mankam för att undvika skav. Ett mycket prisvärt flugtäcke med fast hals/hood och lång svanskappa för att skydda hästen från insekter och UV-strålar.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 135 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 135 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 135 cm.
 • Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar

  Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar
  Flugtäcke i mesh med dubbel bogknäppning, gjordar, bensnören och extra lång svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Horze Dorchester flugtäcke

  Horze Dorchester flugtäcke
  Equi Sport är tryckt längs ryggen och på sidan av det här snygga flugtäcket. Skydda din häst från sommarens värsta insekter samtidigt som han ser snygg ut hemma eller på väg ut på tävlingar. Det här täcket har lika god passform som ett vanligt täcke men är lättmaskat för att hålla hästen sval och skyddad. Egenskaper: * Andasfunktion * Enkel frontknäppning med kardborrband * Kryssgjordar * Svanssnöre Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Tvättas i 40°C med liknande färger. Häng upp för att torka.
 • Waldhausen Eksem- och flugtäcke

  Waldhausen Eksem- och flugtäcke
  Ett smart täcke från Waldhausen som både fungerar som ett bra flugskydd och som ett skydd för eksemkänsliga hästar. Halsdelen samt bogdelen på täcket är gjort i elastiskt funkitonsfiber som andas bra. Flugdelen av täcket är gjort i fint me
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret
  Flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 165 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 165 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 165 cm.
 • Bucas Buzz-off Rain Zebra Full Neck (125)

  Bucas Buzz-off Rain Zebra Full Neck (125)
  Buzz-Off Rain Zebra erbjuder samma skydd mot flugor som Buzz-Off Zebra, men har även en vattentät och andningsbar del för att skydda din häst mot regnskurar. Den silvriga färgen på täckets översida reflekterar solstrålarna och hjälper täck
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 105 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 105 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 105 cm.
 • Eskadron PRO COVER flugtäcke

  Eskadron PRO COVER flugtäcke
  Unikt flugtäcke tillverkat av tätstickad polyestermesh med integrerat ryggstycke av lätt, antisvett-material med andasfunktion som skyddar mot nedkylning. Avtagbara kryssgjordar som gör att täcket ligger säkert både i transporten och ute i hagen. Matchar Sports Selection perfekt.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 115 cm

  Flugtäcke Hansbo med combohals Zebra 115 cm
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh som är nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flughuva Superfly, Beige

  Flughuva Superfly, Beige
  Mjuk och lätt flughuva med öronskydd som matchar flugtäcket Superfly. Elastisk och med kardborrknäppning för bästa passform. 
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 95 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 95 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 95 cm.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 110 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 115 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 115 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 115 cm.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 115 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 115 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 115 cm.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 145 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 145 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 145 cm.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 105 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 105 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Loveson Zebra flugtäcke

  Loveson Zebra flugtäcke
  Loveson Zebra flugtäcke är ett måste för din häst inför vår- och sommarsäsongen. Bogvecken ger din ponny eller häst god rörelsefrihet när den ska beta, rulla sig eller röra sig fritt. Det här fantastiska flugtäcket är designat för att skydda din ponny eller häst från bitande insekter och solens skadliga strålar medan det lätta materialet med andasfunktion förhindrar överhettning. Det här täcket har en all-in-one halsdesign och helt täckande magplatta. Egenskaper: * All-in-one halsdesign för bättre skydd * Extra stor magplatta * Lätt och med andasfunktion * Tre gjordar för extra skydd * Fodrat vid manke och bog för extra komfort * Stort svansskydd för extra skydd * Bogveck för god rörelsefrihet * Justerbar frontknäppning som är snabb och enkel att använda

Olika sorters flugor som irriterar hästar

Det finns flera olika sorters flugor som brukar dyka upp på sommaren och orsaka irritation hos hästen. Stick, slick och bitande är det som kan ge problem. De allra flesta är ute efter vätska och gillar speciellt svettiga, varmblodiga djur. Några av de vanligaste i Sverige är:

Stickflugor, med en gadd sticker de och suger blod. Deras saliv kan ge allergiska reaktioner hos hästen.

Husflugor, slickar i sig tårvätska och ses därför ofta kring hästens ögon. De kan också samlas vid sår för att slicka i sig blod.

Styngflugor, lägger ägg på bogen och frambenen. När äggen kläcks på senare delen av sommaren kan hästen drabbas av intensiv klåda. Du märker det på att hästen biter sig själv. Problemet fortsätter eftersom hästen då får i sig larverna och efter någon månad utvecklas det till en inälvsparasit i magsäcken. Avmaskning brukar lösa problemet.

Lusfluga, en fluga utan vingar och som är väldigt platt. Den rör sig kring svansens rot och mellan bakre benen.

Både stickflugan och husflugan är värd för ögonmask.

Skydda hästens ögon med flughuva

Flugtäcket skyddar kroppen på hästen men för att skydda även huvudet kan man använda een flughuva. De finns i lite olika utföranden med ögon och utan. Sen finns de huvor med skydd för öronen. En del butiker säljer huvor bara framtagna för funktion medan andra har designade huvor som kan ha mönster som zebra eller drake.

ileadilead