Flugtäcken & flughuvor

Flugor, mygg, bromsar och andra insekter brukar dras till hästar och hästhagar sommartid. De kan orska problem för hästen. För att skydda hästen mot de värsta angreppen kan man lägga på de ett flugtäcke och sätta en flughuva på hästens huvud.

De kallas för flugtäcken men de funkar såklart lika bra mot andra typer av flygande insekter. Här hittar du täcken du kan beställa på nätet. Var ute i god tid och var förberedd när vädret slår om från regn och kyla till värme. Det är då insekterna vaknar till liv.

Populärt inom flugtäcken & flughuvor

 • Flugtäcke Horseware Mio

  Flugtäcke Horseware Mio
  Flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket är tillverkat i mjuk polyester och väldigt bekväm för din häst.
 • Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant

  Flugtäcke Hansbo med combohals 145 cm vitt med marin/vit kant
  Flugtäcke i 100 % polyester-mesh. Nylonfodrat vid front och svansflärp för att förhindra skav.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster, Silver/Marin
  Ett mjukt och slitstarkt flugtäcke från Horseware som skyddar din häst mot bitande och irriterande insekter. Täcket har avtagbar hals och blankt innerfoder vid hals och bog.
 • Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 140 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Evolution Aqua/Orange 140 cm
  Flugtäcke Amigo Evolution är tillverkat av tåligt polyesternät. Det aquablå och orangea utförandet ger ett effektivt skydd mot flugor och andra insekter. Storlek 140 cm.

Fler tips på flugtäcken & flughuvor

 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 155 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 155 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 155 cm.
 • Flughuva, Deep Sapphire, FULL

  Flughuva, Deep Sapphire, FULL
  OM PRODUKTENFlughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, ?
 • Harry's Horse flugtäcke med hals

  Harry's Horse flugtäcke med hals
  Flugtäcke i mesh med avtagbar hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med avtagbar hals och sadelutskärning

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med avtagbar hals och sadelutskärning
  Egenskaper: * Flugtäcke med zebratryck, avtagbar hals och sadelutskärning * Mjukt och stark material
 • Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar

  Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar
  Flugtäcke i mesh med dubbel bogknäppning, gjordar, bensnören och extra lång svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flughuva, Svart, FULL

  Flughuva, Svart, FULL
  OM PRODUKTENFlughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, ?
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 145 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 145 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 145 cm.
 • Horseware Mio Pony flugtäcke

  Horseware Mio Pony flugtäcke
  Fast hals, bogveck, klassisk frontknäppning, kryssgjordar, svanssnöre, längre svanslapp. Teknisk beskrivning: Material: Stickad polyester.
 • Kavalkade flugtäcke

  Kavalkade flugtäcke
  Extra finmaskigt, med avtagbara kryssgjordar.
 • Horze Zebra Combo flugtäcke

  Horze Zebra Combo flugtäcke
  Håll sommarens irriterande insekter borta med det här combo-flugtäcket, finns i zebra eller ljusgrå. Det starka materialet och praktiska knäppningar gör det perfekt för varma dagar, och lycra vid manken och foder i halsen ger mjuk komfort. Svansskyddet täcket väl för svansen. Egenskaper:* Fast hals med kardborrband * Spänne och kardborreband * Bogveck och kryssgjordar * Lycra vid manken * Foder i halsen * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel.Strykes kallt. Torktumlas ej. Bör ej kemtvättas.
 • Kavalkade flugtäcke

  Kavalkade flugtäcke
  Extra finmaskigt, med avtagbara kryssgjordar.
 • Waldhausen Zebra Flugridtäcke med Fransar

  Waldhausen Zebra Flugridtäcke med Fransar
  Ett ridtäcke perfekt för flugsäsongen i högkvalitativ mesh. Täcket är svart och vitt med zebramönster, fransar, svansskydd och hel hals. Detta flugridtäcke, eller ridflugtäcke, skyddar mot flugor när ni rider ut eller tränar. Zebramönstre
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 160 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 160 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 140 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 140 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 140 cm.
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 155 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 155 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 155 cm.
 • Flughuva, Blush, COB

  Flughuva, Blush, COB
  OM PRODUKTENFlughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, ?
 • Horze Dorchester flugtäcke

  Horze Dorchester flugtäcke
  Equi Sportär tryckt längs ryggen och på sidan av det här snygga flugtäcket. Skydda din häst från sommarens värsta insekter samtidigt som han ser snygg ut hemma eller på väg ut på tävlingar. Det här täcket har lika god passform som ett vanligt täcke men är lättmaskat för att hålla hästen sval och skyddad. Egenskaper: * Andasfunktion * Enkel frontknäppning med kardborrband * Kryssgjordar * Svanssnöre Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Tvättas i 40°C med liknande färger. Häng upp för att torka.
 • Pfiff Brimfly flugtäcke

  Pfiff Brimfly flugtäcke
  Egenskaper: * Lätt flugtäcke av fin mesh med vaddering på manken * Svanssnöre * Justerbar frontknäppning och kryssgjordar * Maskintvätt upp till 30°C * Material: 100 % polyester
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Rug, Navy

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Rug, Navy
  Horsewares flugtäcke Amigo Bug Rug skyddar mot irriterande flygfän samtidigt som silverfärgen reflekterar solljuset och håller din häst sval.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 130 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 130 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 130 cm.
 • Flughuva, Marinblå, FULL

  Flughuva, Marinblå, FULL
  OM PRODUKTENFlughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, ?
 • Pfiff Brimfly flugtäcke

  Pfiff Brimfly flugtäcke
  Egenskaper: * Lätt flugtäcke av fin mesh med vaddering på manken * Svanssnöre * Justerbar frontknäppning och kryssgjordar * Maskintvätt upp till 30°C * Material: 100 % polyester
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals och gjordar

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals och gjordar
  Flugtäcke i mesh med hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 105 cm Blue

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Full Neck 105 cm Blue
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I blått utförande och storlek 105 cm.
 • Horze Freja flugtäcke med hals

  Horze Freja flugtäcke med hals
  Håll sommarens värsta flygfän borta från din häst med detta skyddande flugtäcke. Skydda din häst från irriterande sommarinsekter med detta snygga och svala flugtäcke. Ett lätt men ändå högkvalitativt flugtäcke, gjort av stark mesh-material med UV-skyddande behandling för extra solskydd. Inlägget med töjbart material i hals-/mankområdet ger gott om rörelsefrihet för att din häst ska kunna leka och busa i hagen. Snygga randiga detaljer ger stil till det här snygga täcket. Egenskaper: * Horze flugtäcke med hals av starkt mesh-material * UV-skyddsbehandling *Material med UV-skydd (UPF 50+) * Stil med hög hals, bogveck och kryssgjordar * Mjuk satin för att förhindra skav * Stort svansskydd och bensnören * Fleece vid manken Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel. Strykes på
 • Horseware Amigo flugtäcke

  Horseware Amigo flugtäcke
  Horseware Amigo flugtäcke
 • Flughuva, Wine, COB

  Flughuva, Wine, COB
  OM PRODUKTENFlughuva med elastiska öron gjorda i ett stretchigt, ?
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 95 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 95 cm.
 • Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar

  Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar
  Flugtäcke i mesh med dubbel bogknäppning, gjordar, bensnören och extra lång svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh

  Harry's Horse flugtäcke i mesh
  Flugtäcke med hals och skydd upp till öronen. Gjort av extra stark och flexibel polyester. Med nylonfoder på bog och hals för att förhindra skav. Tre kardborreknäppningar på bogen. Lycra över benen för maximal rörelsefrihet. Extra lång svanslapp, kryssgjordar och elastiska bensnören. Den vitafärgen reflekterar solljuset och håller hästen sval under soliga dagar. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Horze Dorchester flugtäcke

  Horze Dorchester flugtäcke
  Equi Sportär tryckt längs ryggen och på sidan av det här snygga flugtäcket. Skydda din häst från sommarens värsta insekter samtidigt som han ser snygg ut hemma eller på väg ut på tävlingar. Det här täcket har lika god passform som ett vanligt täcke men är lättmaskat för att hålla hästen sval och skyddad. Egenskaper: * Andasfunktion * Enkel frontknäppning med kardborrband * Kryssgjordar * Svanssnöre Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Tvättas i 40°C med liknande färger. Häng upp för att torka.
 • Horseware Amigo flugtäcke

  Horseware Amigo flugtäcke
  Horseware Amigo flugtäcke
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret
  Flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar

  Harry's Horse flugtäcke standard i mesh med gjordar
  Flugtäcke i mesh med dubbel bogknäppning, gjordar, bensnören och extra lång svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals och gjordar

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals och gjordar
  Flugtäcke i mesh med hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 140 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 140 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 140 cm.
 • Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke

  Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke
  Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke
 • Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 130 cm

  Flugtäcke Horseware Mio Fly Rug Brons och Marin 130 cm
  Mio Fly Rug är ett flugtäcke med fodring i man och bogparti, vilket motverkar skav. Täcket är tillverkat i mjuk polyester för att säkerställa komfort och funktion.
 • Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 85 cm

  Flugtäcke Bucas Buzz-Off Zebra Full-Neck 85 cm
  Bucas Buzz-Off är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och solens UV-strålar. Utrustat med heltäckande hals, svansskydd och avtagbar magplatta. I zebra-randigt utförande och storlek 85 cm.
 • Harry's Horse Reflective flugtäcke i mesh med lös hals

  Harry's Horse Reflective flugtäcke i mesh med lös hals
  Harry's Horse Reflective flugtäcke i mesh med lös hals
 • Zebra insektstäcke från Catago inklusive mask

  Zebra insektstäcke från Catago inklusive mask
  Det här flug- insektstäcket har hög hals med tre kardborreknäppningar. Det har dubbel frontknäppning, en extra bred magplatta med fyra reglerbara spännen för att få perfekt passform. Hästtäcket har även elastiska benstroppar och stort sv
 • Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret

  Harry's Horse flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret
  Flugtäcke i mesh med hals, sadelutskuret, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Horseware Amigo flugtäcke

  Horseware Amigo flugtäcke
  Horseware Amigo flugtäcke
 • Horze Freja flugtäcke med hals och huva

  Horze Freja flugtäcke med hals och huva
  Din häst skyddas från nos till svans med detta heltäckande flugtäcke. När det behövs ännu mer skydd för flygfän, prova det här flugtäcket med hals och huva. Detta lätta men ändå högkvalitativa flugtäcke, gjort av stark mesh-material med UV-skyddande behandling för extra solskydd. Stretchmaterial i hals- och mankområde ger gott om rörelsefrihet. Detta snygga täcke är perfekt för hästar som alltid har en förmåga att ta av sina huvor. Huvan har mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen och stängs med spännen och kardborrband. Egenskaper: * Starkt mesh-material * UV-skyddsbehandling * Material med UV-skydd (UPF 50+) * Hög hals och huva * Mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen * Spänne och kardborrband * Bogveck och kryssgjordar * Mjuk satin vid hals och bog för att förhindra skav * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100%
 • Harry's Horse flugtäcke med hals

  Harry's Horse flugtäcke med hals
  Flugtäcke i mesh med avtagbar hals, dubbel bogknäppning, dubbel halsknäppning, gjordar, bensnören och svanslapp. Teknisk beskrivning: 100 % polyester.
 • Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke

  Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke
  Kavalkade Fly'n Fleece flugtäcke
 • Horze Freja flugtäcke med hals och huva

  Horze Freja flugtäcke med hals och huva
  Din häst skyddas från nos till svans med detta heltäckande flugtäcke. När det behövs ännu mer skydd för flygfän, prova det här flugtäcket med hals och huva. Detta lätta men ändå högkvalitativa flugtäcke, gjort av stark mesh-material med UV-skyddande behandling för extra solskydd. Stretchmaterial i hals- och mankområde ger gott om rörelsefrihet. Detta snygga täcke är perfekt för hästar som alltid har en förmåga att ta av sina huvor. Huvan har mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen och stängs med spännen och kardborrband. Egenskaper: * Starkt mesh-material * UV-skyddsbehandling * Material med UV-skydd (UPF 50+) * Hög hals och huva * Mjukt ludd på nosen, mesh vid ögonen * Spänne och kardborrband * Bogveck och kryssgjordar * Mjuk satin vid hals och bog för att förhindra skav * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100%
 • Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 145 cm

  Flugtäcke Horseware Amigo Bug Buster Silver och marinblå 145 cm
  Effektivt och prisvärt flugtäcke med Horsewares klassiska passform. Tillverkat i mjuk och följsam polyester som även reflekterar solens strålar.
 • Pfiff Brimfly flugtäcke

  Pfiff Brimfly flugtäcke
  Egenskaper: * Lätt flugtäcke av fin mesh med vaddering på manken * Svanssnöre * Justerbar frontknäppning och kryssgjordar * Maskintvätt upp till 30°C * Material: 100 % polyester
 • Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver

  Flugtäcke Bucas Freedom Full Neck 110 cm Silver
  Bucas Freedom är ett flugtäcke av lättviktsmaterial som skyddar hästen mot flugor och andra insekter. Utrustat med heltäckande hals, kryssgjordar och ett stort svansskydd. I silvrigt utförande och storlek 110 cm.
 • Bucas Buzz-Off Full Neck Flugtäcke Helhals Silver/Blue

  Bucas Buzz-Off Full Neck Flugtäcke Helhals Silver/Blue
  Lättvikts flugtäcke med helhals, magplatta (avtagbar) och svansskydd. Skyddar hästen mot flugor och insekter, och även mot solens UV-strålning. I nacken finns ett elastiskt band du kan välja om du vill använda - med hjälp av bandet kan du hå
 • Horze Zebra Combo flugtäcke

  Horze Zebra Combo flugtäcke
  Håll sommarens irriterande insekter borta med det här combo-flugtäcket, finns i zebra eller ljusgrå. Det starka materialet och praktiska knäppningar gör det perfekt för varma dagar, och lycra vid manken och foder i halsen ger mjuk komfort. Svansskyddet täcket väl för svansen. Egenskaper:* Fast hals med kardborrband * Spänne och kardborreband * Bogveck och kryssgjordar * Lycra vid manken * Foder i halsen * Stort svansskydd och bensnören Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C, med liknande färger. Använd inte klorblekmedel.Strykes kallt. Torktumlas ej. Bör ej kemtvättas.

Olika sorters flugor som irriterar hästar

Det finns flera olika sorters flugor som brukar dyka upp på sommaren och orsaka irritation hos hästen. Stick, slick och bitande är det som kan ge problem. De allra flesta är ute efter vätska och gillar speciellt svettiga, varmblodiga djur. Några av de vanligaste i Sverige är:

Stickflugor, med en gadd sticker de och suger blod. Deras saliv kan ge allergiska reaktioner hos hästen.

Husflugor, slickar i sig tårvätska och ses därför ofta kring hästens ögon. De kan också samlas vid sår för att slicka i sig blod.

Styngflugor, lägger ägg på bogen och frambenen. När äggen kläcks på senare delen av sommaren kan hästen drabbas av intensiv klåda. Du märker det på att hästen biter sig själv. Problemet fortsätter eftersom hästen då får i sig larverna och efter någon månad utvecklas det till en inälvsparasit i magsäcken. Avmaskning brukar lösa problemet.

Lusfluga, en fluga utan vingar och som är väldigt platt. Den rör sig kring svansens rot och mellan bakre benen.

Både stickflugan och husflugan är värd för ögonmask.

Skydda hästens ögon med flughuva

Flugtäcket skyddar kroppen på hästen men för att skydda även huvudet kan man använda een flughuva. De finns i lite olika utföranden med ögon och utan. Sen finns de huvor med skydd för öronen. En del butiker säljer huvor bara framtagna för funktion medan andra har designade huvor som kan ha mönster som zebra eller drake.

ilead