Schabrak

Ett bra sadelunderlägg, schabrak, är viktigt ur två aspekter. Det skyddar mot skavsår på hästens rygg som kan uppstå vid gnidning mot sadeln under långa ritter. Det skyddar också sadeln från att utsättas för hästens svett, vilket kan ge onödigt slitage. Ett schabrak är fyrkantigt till formen medan en vojlock är formad efter sadeln.

Här hittar du snygga schabrak från ledande varumärken inom ridsporten som t.ex. Schockemöhle Sports. En del är lite mer exklusiva och har en hög prislapp medan andra är enklare och billiga som prisvärda Lamicell-schabrak.

Populärt inom schabrak

 • LeMieux Luxury schabrak i CC-modell

  LeMieux Luxury schabrak i CC-modell
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • LeMieux allroundvojlock i bomull

  LeMieux allroundvojlock i bomull
  Egenskaper: * Designad för den aktiva hästen, och erbjuder stil, hållbarhet och maximal materialprestanda * Ett antal nya designfunktioner har lagts till för att göra denna till en fantastisk vojlock * Innerfoder av bomull som kontrollerar temperatur och har andasfunktion * Innerlagret förbättrar transporteringen av svett och fukt * Sadelgjordsrem med innerögla som förhindrar att den glider * Svanhalsdesign för frihet vid manken * Sadelgjordsområde för extra hållbarhet och med logo * Dessa nydesignade vojlockar är idealiska för både vardag och tävling. Du kan också kombinera dem med en Lemieux halvpad och få en riktigt snygg look
 • Christ Champ D schabrak

  Christ Champ D schabrak
  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D schabrak.
 • LeMieux CC/flätning

  LeMieux CC/flätning
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med dubbelt flätat rep, samt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.

Fler tips på schabrak

 • LeMieux X-Grip Twin Sided Square dressyrschabrak

  LeMieux X-Grip Twin Sided Square dressyrschabrak
  Egenskaper: * Dubbelsidigt X-Grip dressyrschabrak kombinerar det eleganta, ikoniska LeMieux-snittet med det nya X-Grip-silikonet och välkända Acavallo Gel för att ge maximal sadelstabilitet, stötdämpningsförmåga och grepp i alla schabrak * Den unika 3-lagerdesignen kombinerar ovansida med X-Grip-silikon, Blast-skumkärna och en Acavallo gel-undersida för att skapa ett högeffektivt lågprofilsschabrak * Minnesskummet med lägre densitet under X-Grip-silikonet gör att sadeln "sjunker ner" och ligger väl an och stabiliseras medan den skräddarsydda X-Grip Acavallo gel-undersidan har samma lågprofils, halksäkra egenskaper som alla Acavallo-produkter * Denna dubbelsidiga teknik gör detta till en elitprodukt i LeMieux-stallen * Utformat för att passa ett brett urval dressyrsadlar med cut back-design vilket ger frihet för manken och sadelgjordsområde med logo, med flera alternativ för sadelgjorden * Den lyxiga mockan på ovansidan kompletteras av ett nytt supermjukt bambufoder för att absorbera och kontrollera svett unde
 • Horze Chicago dressyrschabrak

  Horze Chicago dressyrschabrak
  Välj detta enkla dressyrschabrak för dagligt bruk. Vardagens dressyrträning kräver ett praktiskt och slitstarkt schabrak precis som detta. Den fina formen på detta dressyrschabrak med kardborreband och hållare gör att det sitter som det ska under sadeln. Säsongens färger sätter lite extra färg på dina dagliga ridturer. Egenskaper: * Praktiskt dressyrschabrak i säsongens färger * Tunn stoppning * Utmärkt form * Bra passform * Prisvärt * Kardborrefästen och hållare Teknisk beskrivning: 100% polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Hängtorkas. Torktumlas ej.
 • Kentucky hudvänligt schabrak

  Kentucky hudvänligt schabrak
  Egenskaper: * Bekvämt för hästen * Undviker friktion * Stötabsorberande * Idealisk för hästar med känslig hud * Inga irriterande remmar * Kantband i konstläder för en snygg look * Unik quiltning * Broderad logo i samma färg som schabraket * Maskintvätt 30°C, torktumlas ej
 • Christ Elastopad

  Christ Elastopad
  Tack vare elastiska band över ryggområdet förbättras passformen samtidigt som sadeltunneln ventileras vid stark svettning. Undersidan är av äkta fårskinn med en ullhöjd på ca 30 mm. Produkten fästes i sadelgjorden med hjälp av kardborreknäppning. Vi använder schabraktextil som består av flera material invävda i varandra. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Elastopad.
 • Mink Horse MPro Schabrak, Poly/navy - m. cut-back, ventilasjon och anti-slip

  Mink Horse MPro Schabrak, Poly/navy - m. cut-back, ventilasjon och anti-slip
  Läckra och solida schabrak med cut-back för frihet vid manken. Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid är torr. På toppen av schabraket sitter ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Schabraket är förstärkt under sadelgjordsstropparna som dessutom kan öppnas, vilket ger stor flexibilitet. I en skön, klar, navy polyester, med passpoaler och förstärkning i antracite mocka.
 • HV Polo Saddlepad Arvada DR

  HV Polo Saddlepad Arvada DR
  The Arvada saddle pad from HV Polo is a stylish saddle pad stitched with a fun pattern. The Arvada saddle pad is made of modern, synthetic materials, and is extra-breathable thanks to the Coolmax lining. The saddle pad features a sporty design with a contrasting suede stripe and a chic HV Polo logo with studs and rhinestones. The Arvada saddle pad is available in various colours.
 • LeMieux Carbon Mesh Air CC Square schabrak

  LeMieux Carbon Mesh Air CC Square schabrak
  Egenskaper: * Exceptionellt mjukt och lätt med en känsla av kashmir och siden * Svalkande och med andasfunktion, naturligt fuktavvisande, antibakteriell och deodoriserande * Beskrivs ofta som att ha hållbarhet av stål med bomullens mjukhet * Otroligt hydroskopisk; svettkontrollerande, absorberar mer fukt än rena bomulls- och polyesterfibrer * Lätt att tvätta och torkar snabbare än normalt fodermaterial
 • LeMieux Luxury kvadratformat allroundschabrak

  LeMieux Luxury kvadratformat allroundschabrak
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Horze Windsor allroundschabrak
  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Harry's Horse schabrak Next, allround

  Harry's Horse schabrak Next, allround
  Schabrak med T/C-foder, högdensitets polyfill-fyllning, kardborregjordstroppar och diagonala sömmar. Schabraket finns i flera färgkombinationer med kontrasterande band och lyxiga kantband. Teknisk beskrivning: 80% polyester, 20% bomull.
 • Glen Gordon Orion Allroundschabrak (Ponny, Brun/Svart)

  Glen Gordon Orion Allroundschabrak (Ponny, Brun/Svart)
  Vackra hopp/allroundschabrak från Glen Gordon i Orion-kollektionen med dubbla kristallpasspoaler för extra mycket glitter! På vänster sida sitter en broderad Glen Gordon-logotyp, i samma färg som passpoalen.
 • Freejump Schabrak Standard L (Full, Grå/Svart )

  Freejump Schabrak Standard L (Full, Grå/Svart )
  Schabrak från Freejump som finns i ett flertal olika färger. Freejumps snygga logga på bägge sidorna. Schabraket har måtten 67x 51 cm. ''L'' i modellbeteckningen är bara ett namn, inte storlek.
 • LeMieux Luxury schabrak i CC-modell

  LeMieux Luxury schabrak i CC-modell
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Schockemöhle Dynamite S, hoppschabrak, sportigt

  Schockemöhle Dynamite S, hoppschabrak, sportigt
  Egenskaper: * Bomullsschabrak med snabbtorkande insida för snabb fukttransporterande * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Topline-broderi * Endast logoversionen: Broderad logo på sidan Teknisk beskrivning: Utsida: 100 % bomull. Baksida: 100 % polyester.
 • Horze Kingsley allroundschabrak

  Horze Kingsley allroundschabrak
  Två vridna passpoaler och en rad skimrande kristaller accentuerar kanten på detta eleganta allroundschabrak. Horze Kingsley allroundschabrak har en design som ger tillräckligt med utrymme vid manken för en bekväm passform. Fodret är quiltad bomull i honeycomb-stil för mjuk komfort och god luftcirkulation. Egenskaper: * Format allroundschabrak * Elegant kantband * Två rader med vridna passpoaler och en rad kristaller * Bomullsfoder i honeycomb-stil * Sadel- och sadelgjordsremmar håller schabraket på plats Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.
 • Christ Quantum schabrak

  Christ Quantum schabrak
  Quantum-schabraket är specialformat för moderna turridningssadlar och distanssadlar (som Quantum-sadeln från Deuber&Partner sadelmakeri). Fickor på båda sidor om ryggraden tillåter bruk av specialformade skuminlägg för korrigering av sadel eller extra skydd för hästens rygg. Tvättråd: Maskintvättbart och kan torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7".
 • HV Polo Macy allroundschabrak

  HV Polo Macy allroundschabrak
  HV Polo Macy allroundschabrak
 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Mink Horse MmAir Schabrak/Vojlock, islands - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip

  Mink Horse MmAir Schabrak/Vojlock, islands - m. memory-skum, ventilasjon och anti-slip
  State of the Art schabrak med memoryskum under sadeln, vilket ger konstant tryckfördelning och stötdämpning. Undersidan är fodrad med ett strukturerat micromesh, vilket säkerställer att schabraket ligger stilla och fördelar och transporterar bort fukten från hästens rygg, så denna alltid ar torr. På toppen av schabraket fins ett nät, som ger ventilation och frisk luft under schabraket. En diskret logo i silver är placerat ovanpå. Vidare är sadelgjordsstropparna stängningsbare med kardborrband, som ger stor flexibilitet.
 • Eskadron Schabrak COTTON, guldpasspoal

  Eskadron Schabrak COTTON, guldpasspoal
  Bomullsschabrak som ovan men med diskret passpoal i guld. Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak COTTON, guldpasspoal.
 • Kavalkade Superior III-Special dressyrschabrak

  Kavalkade Superior III-Special dressyrschabrak
  Kavalkade Superior III-Special dressyrschabrak
 • Kentucky Intelligent Absorb schabrak

  Kentucky Intelligent Absorb schabrak
  Egenskaper: * Utmärkt dämpande och skyddar från friktion * Hoppning * Integrerad tunn halvpadd: Skum + 3D spacer * Inga sadelremmar, endast sadelgjordsremmar * Kant med konstgjort läder och vit passpoal * Diskret läderlogo * Plats för broderi * En storlek
 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Karlslund schabrak, bomull

  Karlslund schabrak, bomull
  Bra och effektivt schabrak att lägga under sadeln. Med anti-slip. Egenskaper: * Bomull med andasfunktion * Med anti-slip på båda sidorna * Viktfördelning och stötdämpning * Speciell form för att passa de flesta islandssadlar
 • Imperial Riding Saddlepad DS Verona

  Imperial Riding Saddlepad DS Verona
  Saddlepad dressage Verona.
 • HV Polo Mira allroundschabrak

  HV Polo Mira allroundschabrak
  HV Polo Mira allroundschabrak
 • Inlägg för Christ-schabrak 304780

  Inlägg för Christ-schabrak 304780
  Skum, 15 mm, par. Ett par skuminlägg för vår schabrakstil 304780 för våra barbackapaddar Basic Plus och Premium Plus. Dessa inlägg och schabrak ger extra vaddering under sadeln. De är oerhört slitstarka, svettåliga och håller sin dämpande funktion utan materialutmattning. Tack vare en specialprocess är kanterna rundade och måste peka ner mot hästens rygg vid placering i schabraket. Inläggen är 15 mm tjocka.
 • HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0

  HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0
  HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0
 • WeatherBeeta Prime hoppschabrak

  WeatherBeeta Prime hoppschabrak
  Egenskaper: * Slitstarkt bomullsschabrak med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm * Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde * PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet * Design med hög manke för god rörelsefrihet * Matchande lindor och ridhuva finns
 • WeatherBeeta Prime dressyrschabrak

  WeatherBeeta Prime dressyrschabrak
  Egenskaper: * Slitstarkt bomullsschabrak med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm * Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde * PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet * Design med hög manke för god rörelsefrihet * Matchande lindor och ridhuva finns
 • Hansbo Sport Schabrak Club (Full, Grå)

  Hansbo Sport Schabrak Club (Full, Grå)
  Schabrak från Hansbo Sport med bomullsbaksida och kardborre på sadelgjordsfästet. Matchande kantband och 2 avikande passboaler. Hansbo Sport finns även broderat på sadelgjordsstroppen. Schabraket är perfekt om man vill brodera sin egna logga.Tv
 • Freejump Schabrak Premium (Full, Marinblå/Röd)

  Freejump Schabrak Premium (Full, Marinblå/Röd)
  Schabrak från Freejump som är något tunnare än tidigare modeller och med mycket tätare stoppning. Detta gör att schabraket blir betydligt mer slitstarkt och ger en bättre komfort under sadeln. Finns enbart i Full och har måtten 66 cm x 48 cm.
 • Schabrak Hansbo Black Collection dressyr vitt Ponny

  Schabrak Hansbo Black Collection dressyr vitt Ponny
  Schabrak i bomull med quick dry-lining, samt med kardborre upptill.
 • Horze Windsor dressyrschabrak

  Horze Windsor dressyrschabrak
  Treradigt kantband ger en snygg touch till detta dressyrschabrak. Dressyrschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborreband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Detta dressyrschabrak är ett utmärkt val för träning. Egenskaper: * Sportigt dressyrschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Horze Chicago VS schabrak

  Horze Chicago VS schabrak
  Ett enkelt och snyggt schabrak för dagligt bruk. För lediga ridturer på fälten krävs ett praktiskt och slitstarkt schabrak precis som detta. Den fina formen på detta allroundschabrak med kardborreremmar och hållare gör att det sitter som det ska under sadeln. Säsongens färger passar ditt humör och sätter lite extra färg på dina dagliga ridturer. Egenskaper: * Praktiskt allroundschabrak i säsongens färger * Tunn stoppning * Utmärkt form * Bra passform * Prisvärt * Kardborrefästen och hållare Teknisk beskrivning: 100% polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Hängtorkas. Torktumlas ej.
 • QHP Samara Schabrak Allround Ponny - Graphic

  QHP Samara Schabrak Allround Ponny - Graphic
  Ett stilrent schabrak i glansig finish med dubbla passpoaler, fuskpäls vid manken och metallbricka med QHP-logo på vänster sida. Detta schabrak är från QHP´s vinterkollektion 2019/2020 i färgen Flowers - det matchar övriga delar i kollektione
 • Jacson Schabrak Crystal FD

  Jacson Schabrak Crystal FD
  Schabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader.
 • Wessex schabrak

  Wessex schabrak
  Ett vardagsschabrak med diamantquiltning, kardborremmar för sadel och sadelgjord, samt bundna kanter. Teknisk beskrivning: Lättskött material. 100 % polyester. Maskintvättbart.
 • HV Polo Como allroundschabrak

  HV Polo Como allroundschabrak
  HV Polo Como allroundschabrak
 • Jacson Huva Badge

  Jacson Huva Badge
  Virkad huva med badge. Öron i stretchigt material. Matchar fint med vårt schabrak och benlindor i samma serie.
 • LeMieux Sensitve Euro Square hoppschabrak

  LeMieux Sensitve Euro Square hoppschabrak
  Egenskaper: * Det klassiska LeMieux-snittet fodrat med supermjukt bambutyg, och fulländat med lyxigt Merino Plus på utsidan * Perfekt för känsliga hästar med tunn hud eller vid pälsfällning
 • Schockemöhle Neo Star allroundschabrak

  Schockemöhle Neo Star allroundschabrak
  En utmärkt partner för den dagliga träningen: NEO STAR SCHABRAK. Detta bomullsschabrak är dekorerat med en reppasspoal och ett randigt, tvåfärgat kantband. Den fuktavvisande insidan gör schabraket perfekt till träning varje dag. Egenskaper: * Schabrak i slät bomull * Randigt kantband * En reppasspoal * Stötabsorberande
 • Horze Ponny schabrak

  Horze Ponny schabrak
  Ett allroundschabrak i ponnystorlek med färger som matchar säsongens Ponny-kollektion. Denna ponnyversion av våra klassiska Horze-schabrak har ett silveremblem i det nedre hörnet baktill. Färgerna matchar hela Ponny-kollektionen. Det diamantmönstrade, quiltade allroundschabraket är lätt stoppat och ger ett lätt stöd för funktionellt, dagligt bruk. Med kardborreremmar. Egenskaper: * Klassisk passform i ponnystorlek * Lätt stoppat stöd * Diamantmönstrad, quiltad design Teknisk beskrivning: 100 % bomull. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.
 • Eskadron Schabrak MATRIX

  Eskadron Schabrak MATRIX
  Du får nära kontakt med hästen och den hållbara kvaliteten gör att schabraket behåller formen länge, vilket gör schabraket till ett mycket prisvärt alternativ. Det här schabraket finns i enfärgat eller skräddarsytt med passpoal i Competition Collection. Teknisk beskrivning: Eskadron Schabrak MATRIX.
 • Veredus square-quiltat hoppschabrak. Färgat

  Veredus square-quiltat hoppschabrak. Färgat
  Hoppschabrak av bomull och polyester med fukttransporterande fyllning. Naturfärgat, hållbart mikrofiberfoder med förstärkt kantband. Fyllning med andasfunktion garanterar bättre komfort och stötdämpande effekt, samtidigt som det ger skyddande dämpning mot sadelns vikt.
 • Imperial Riding Saddlepad Symbol GP

  Imperial Riding Saddlepad Symbol GP
  High-quality “Symbol” VS saddlepad by Imperial RidingThis attractive versatile saddlepad impresses with trendy X-quilting. Despite being strong and protective, the padding is pleasantly soft and fits without slipping - as such, it is careful with the back of your horse and take off some of the weight. The awesome embroidery elements and the beautifully finished edging with impressive colour-contrast effect complete this look. They also made both equestrian and horse look professional and stylish at the same time!• Versatile saddlepad• X-quilting• Padded• Embroidered details• Contrast-coloured edging
 • HV Polo Mira allroundschabrak

  HV Polo Mira allroundschabrak
  HV Polo Mira allroundschabrak
 • Animo Schabrak Wemby (Full, Marinblå)

  Animo Schabrak Wemby (Full, Marinblå)
  Schabrak från Italienska Animo med Animos logga som en snygg detalj. 
 • HV Polo Saddlepad Brandson GP

  HV Polo Saddlepad Brandson GP
  The Branson saddle pad from HV Polo is a fashionable saddle pad with details in a trendy print! The Branson saddle pad is made of modern, synthetic materials and has a fun, innovative design. The saddle pad has a trendy (pied-de-coq or flower) print on the piping and on the logo appliqué. The HV Polo logo is finished with lovely embroidery. The Branson saddle pad is available in various colours.
 • Horze Duchess allroundschabrak

  Horze Duchess allroundschabrak
  Enkelt, klassiskt vadderat allroundschabrak med en touch av kristall. Fukttransporterande quiltning i design med små fyrkanter ger detta allroundschabrak ett traditionellt utseende. En enkel touch av kristaller pryder kanten på detta vackra, quiltade schabrak. Använd detta allroundschabrak för träning eller hoppning, och få en enkel touch av elegans när du rider. Schabraket har ett litet Horze-märke på sadelgjordsremmen, som kan justeras med kardborrknäppning för att hålla sadelgjorden väl på plats, högt skuren manke för komfort och en bra passform. Egenskaper: * Traditionellt allroundschabrak * Fukttransporterande material * Skumfodrat med fyrkantsquiltning * Kardborrband och sadelgjordsrem * Horze-märke vid sadelgjorden * Kantband med kristaller Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S

  Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S
  Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S
 • Horze Wilton allroundschabrak

  Horze Wilton allroundschabrak
  Ett djärvt Z-logomönster smyckar i silikongreppet på det här konturformade allroundschabrak. Ett förstärkt område under stropparna håller sadeln säkert på plats och skyddar mot skav. Horze Wilton allroundschabrak i djärva säsongsfärger med dubbelt kantband är ett utmärkt val för både hopp- och nöjesryttaren. Mjuk quiltning och snabbtorkande foder för skötseln enkel. Egenskaper: * Format hoppschabrak * Silikontryck vid sadelområdet * Antiglid förhindrar att sadeln glider * Kantband med ett silverfärgat och ett grått band * Extra hållbart material vid sadelgjordsområdet Invändigt foder av snabbtorkande polyester * Sadel- och sadelgjordsremmar håller schabraket på plats Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.

Regler kring schabrak på tävling

Vid tävlingar måste man följa tävlingsreglementet och Svenska Ridsportförbundet har satt upp riktlinjer kring användning av hopp- och dressyrschabrak.

Vid dressyr- och hopptävling är det tillåtet att ha vojlock eller schabrak av tyg, läder eller skinn. Reklam får man ha på den men det gäller att hålla sig inom den maximala arean på 200 kvadratcentimeter.

Förut la man schabrak ovanpå sadeln

Idag använder vi ordet schabrak om det skydd vi lägger under sadeln. Från början var det dock något man la ovanpå som ett sorts sadeltäcke. Hos det svenska kavalleriet under 1600-talet och framåt placerades det bakom sadeln och knöt fast det med remmar i sadeln framför.

På den tiden var det också viktigt att med schabraket visa för vilket regemente man red. Färger, mönster och kanter utmärkte härkomst. Under tornerspel i ännu tidigare historia användes än mer som utsmyckning och vanligtvis gick det i stil med riddarens klädsel.

ilead