TopHorse » Hästutrustning » Schabrak

Varumärken med schabrak:

Schabrak

Ett bra sadelunderlägg, schabrak, är viktigt ur två aspekter. Det skyddar mot skavsår på hästens rygg som kan uppstå vid gnidning mot sadeln under långa ritter. Det skyddar också sadeln från att utsättas för hästens svett, vilket kan ge onödigt slitage. Ett schabrak är fyrkantigt till formen medan en vojlock är formad efter sadeln.

Här hittar du snygga schabrak från ledande varumärken inom ridsporten som t.ex. Schockemöhle Sports. En del är lite mer exklusiva och har en hög prislapp medan andra är enklare och billiga som prisvärda Lamicell-schabrak.

 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • LeMieux halvfodrat, kvadratformat dressyrschabrak med lammull

  Klassiskt, halvfodrat dressyrschabrak med 100 % naturligt, australiensiskt Merino-lammull. Naturligt ull har andasfunktion och främjar blodcirkulationen, bibehåller optimal temperatur på sommaren och vintern genom att reglera luftfuktigheten. Kontrollerar spridning av bakterier och virus. Förhindrar skav, sår och trycksår. D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Kavalkade schabrak med fårskinn

  Medicinskt fårskinn ger optimalt skydd mot tryckpunkter och skav. Dessutom främjar det hästens blodcirkulation. Det naturliga materialet ger jämn tryckfördelning. Äkta fårskinn motverkar dessutom värmeansamling. Med temperaturreglerande effekt, tack vare det naturliga materialet. Ett äkta fårskinnsunderlägg har specialegenskaper, som håller formen för bättre tryckfördelning. Egenskaper: * Med medicinskt fårskinn * Fäst mot ryggen * Kvalitetsbomull Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • LeMieux CC/flätning

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med dubbelt flätat rep, samt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Christ Champ D schabrak

  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D schabrak.
 • Lamicell Schabrak Sparkling, allround

  Glittrande schabrak. 100 % bomull, 8 mm högdensitetsskum och 240 g synthermax fiberfyllning. Med glittrande Lamicell-loggo.
 • John Whitaker JW Metallic sammetsschabrak

  Detta klassiska schabrak har en mjuk sammetsutsida, dubbla, kontrastfärgade repkantband och broderi med kontrastsydd signatur på sadelgjordsremmen.
 • Christ Special VS schabrak

  VS - Allround. Hela undersidan består av fårskinn med 2 olika ullhöjder. Sätet har en ullhöjdl på 30 mm medan sidorna endast har ca 15 mm för bästa möjliga kontakt mellan häst och ryttare. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Special VS schabrak.
 • Schockemöhle Schockemohle Dynamite DL, dressyrschabrak med logo

  Egenskaper: * Dressyrschabrak i bomull av hög kvalitet * Snabbtorkande insida för snabb fuktabsorbering * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Broderad Schockemöhle Sports-logo * Elegant Schockemöhle Sports-logobroderi på sidan
 • Schockemöhle Dynamite SL, hoppschabrak med logo

  Egenskaper: * Bomullsschabrak med snabbtorkande insida för snabb fukttransporterande * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Topline-broderi * Endast logoversionen: Broderad logo på sidan Teknisk beskrivning: Utsida: 100 % bomull. Baksida: 100 % polyester.
 • Lamicell Schabrak Elegance, allround

  Schabrak med svenska flaggan. 240 g synthermax fiberfyllning och 8 mm täthet. Med svenska flaggan.
 • LeMieux Luxury kvadratformat allroundschabrak

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Allroundschabrak Crystal Gold Jacson

  Allroundschabrak Crystal GoldSchabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Maskintvätt 40 grader.Färg: svart med gold
 • WeatherBeeta Merino allroundschabrak med hög manke

  Mjuk, hållbar utsida av vadderad polycotton, högkvalitativt och fukttransporterande Merino-foder med andasfunktion håller hästens rygg torr och ojämnt sadeltryck lindras. PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet.
 • Horze Silent öronhuva

  Minimera diskraktioner med denna ljuddämpande öronhuva. Den sportiga stilen och det klassiska utseendet på denna ridhuva ger komfort och luftflöde utan att ljud från publik eller trafik stör hästen. Öronen består av neopren med andasfunktion. Finns i neutrala färger som passar hästen bra, med läcker kant för en stilren look. Panndelen täcker pannan utan att störa hästens ögon. Ni kan rida i lugn och ro med denna snygga huva. Egenskaper: * Slitstark, virkad ridhuva * Öron i neopren dämpar oljud * Snygga kanter * Neutrala färger Teknisk beskrivning: 100% polyester. Tvättråd: Handtvätt 40°C. Torktumlas ej. Hängtorkas.
 • LeMieux halvfodrat, kvadratformat schabrak i CC-modell

  Vackert, kvadratformat i lätt bomull med lyxigt lätt, högdensitets Merino-ull. Mycket mindre bylsighet än de traditionella hoppschabraken. Designat för mer framåtskurna hoppsadlar med strömlinjeform för att minimera värme och vikt. Den nya Swan Neck-designen och D-ringsfästen passar de flesta tillverkare. Det kännetecknande, droppformade området vid sadelgjorden har skyddande kuddar, som skyddar den övre delen av sadelgjorden från att glida, få fläckar och från slitage. Detta område är utformat för att passa de flesta tillverkare av hoppsadlar, som till exempel Devoucoux, Butet, Antares, Equipe, Albion, Jeffries, Barnsby, Bates, Pessoa, Wintec, Jaguar och många fler.
 • Lamicell Schabrak MIRAGE, allround

  Nytt Mirage schabrak, 100 % bomull, 5 mm högdensitetsskum och 280 g synthermax fiberfyllning.
 • Christ Champ D vojlock

  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D vojlock.
 • LeMieux Pro-Sorb halvpadd med fårskinn

  Pro-Sorb-systemet erbjuder en unik kombination - alla fördelarna med en halvpadd med lyxigt Merino-fårskinn med möjligheten att justera passform och balans. Med denna halvpadd behöver du inga ytterligare upphöjande paddar i gel och skum, som ofta kan glida och vara svåra att placera exakt. Pro-Sorb ger dig flera alternativ i en produkt. Minneskumpaddar glider lätt under fårskinnet. Dessa inlägg täcker de viktigaste viktbärande områden med extra absorption och vaddering. Använd som en upphöjande padd fram- eller baktill på sadeln. Inlägg i storlekarna 9 mm och 13 mm för mer exakta justeringar. Flexibilitet för att justera efter hästens form eller för olika sadlar, särskilt användbart om flera hästar har samma sadel. Pro-Sorb har en nätt, låg profil, vilken undviker en förvrängning av sadelpassningen om endast extra vaddering krävs. Den fuktspridande effekten av fårskinn, och dess andasfunktion, tillsammans med de lätta skuminläggen säkerställer minimal värme- och svettuppbyggnad. Set med 4 stycken 13 mm inlägg ingår. (9 mm finns också som ytterligare alternativ).
 • John Whitaker JW Metallic sammetsschabrak

  Detta klassiska schabrak har en mjuk sammetsutsida, dubbla, kontrastfärgade repkantband och broderi med kontrastsydd signatur på sadelgjordsremmen.
 • LeMieux Mesh halvfodrat, kvadratformat schabrak i CC-modell

  Det senaste inom tekniska, lättvikts meshtyger. Unikt, stödjande lättvikts skummaterial med andasfunktion, som optimerar rejält luftflöde och temperaturreglering. Ett fantastiskt lättviktsschabrak för varmt väder med supermjukt bambufoder.
 • Kavalkade Kaval-Top-Vario GP schabrak

  Kaval-Top-Vario schabrak Detta utmärkta schabrak har anatomisk formad skumgummistoppning för ännu bättre sittkomfort. Anatomiskt format gummi formar sig perfekt under sadeln. Glider aldrig Mycket god tryckfördelning. Dessa schabrak har dessutom 3 fickor, för möjlighet att höja eller sänka sadeln för individuell passform med hjälp av inlägg. Hållare och kardborreremmar garanterar att det sitter på plats. Teknisk beskrivning: Ett set med vaddering ingår. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Schockemöhle Schockemohle Dynamite DL, dressyrschabrak med logo

  Egenskaper: * Dressyrschabrak i bomull av hög kvalitet * Snabbtorkande insida för snabb fuktabsorbering * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Broderad Schockemöhle Sports-logo * Elegant Schockemöhle Sports-logobroderi på sidan
 • Veredus svart hoppschabrak

  Hoppschabrak av bomull och polyester med fukttransporterande foder. Naturfärgat, slitstarkt mikrofiberfoder med förstärkta kanter. Fodret med andasfunktion garanterar bättre komfort samt dämpar stötar och skyddar ryggen mot sadeln.Storlek: Cob.
 • WeatherBeeta allroundschabrak med Merino-kant

  Egenskaper: * Mjuk och hållbar utsida av vadderad polybomull med tjock, valsad fårull * PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet * Maskintvättbar
 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Karlslund schabrak, bomull

  Bra och effektivt schabrak att lägga under sadeln. Med anti-slip. Egenskaper: * Bomull med andasfunktion * Med anti-slip på båda sidorna * Viktfördelning och stötdämpning * Speciell form för att passa de flesta islandssadlar
 • Schockemöhle Master Pad, dressyrschabrak, sportigt

  Schabrak, dekorerat med kantband och Schockemöhle Sports-brodyr. Material på ut- och insida är av bomull.
 • Schockemöhle Master Pad S, hoppschabrak

  Schabrak, dekorerat med kantband och Schockemöhle Sports-brodyr. Material på ut- och insida är av bomull.
 • LeMieux halvpad med fårskinn

  Egenskaper: * 100 % naturlig australisk Merino-fårskinn med design med luftig ryggrad och hög manke för att lindra trycket på ryggraden och främja luftflödet * Kan användas med alla sadelmodeller, antingen ovanpå ett slätt schabrak eller direkt på hästens rygg * Hål framtill för enkel användning med alla LeMieux schabrak med D-ring
 • Kentucky anatomisk halvpadd med fårskinn Absorb

  På grund av den stora efterfrågan från ryttare har vi utvecklat en halvpadd med samma sammansättning som våra andra, men en som är mycket tunnare. Ryttaren får därmed en bättre känsla med hästen. Detta förbättrar kontakten mellan ryttare och häst, samtidigt som det ger ett gott skydd för hästens rygg. Tack vare 5-lagersystemet absorberar padden stötar och minimerar trycket från sadeln och ryttaren. Den anatomiska halvpadden med fårskinn är gjord av ett absorberande tyg, ett minneskum, en stötdämpande gel, ett lager minneskum till och ett annat absorberande material. Utsidan är en mikrofiber med ventilationshål för snabbtorkning och glidsäkerhet. Tack vare den reducerade tjockleken på halvpadden ger den maximal frihet och stabilitet, och minskar ryggsmärta. Den ger extra komfort till ryttaren och hästen. Den anatomiska formen garanterar plats och frihet för manke och ryggrad. Det konstgjorda fårskinnet har inga tekniska egenskaper, det är endast för design eftersom fårskinnet bara finns upptill på manken och utmed sadelns bossor. Egenskaper: * Tunnare för närmare kontakt med hästen * 5-lagersystem * Glidsäker * Anatomiskt formad för plats och frihet för manke och ryggrad * Design med konstgjort fårskinn * Extra komfort för häst och ryttare * Finns i svart med antingen natur, svart eller brunt fårskinn, en storlek
 • Lamicell Schabrak Elegance, allround

  Schabrak med svenska flaggan. 240 g synthermax fiberfyllning och 8 mm täthet. Med svenska flaggan.
 • LeMieux Pro-Sorb pad

  Enkel och smidig lösning för sadeljustering. Sadelpaddar används för att höja sadeln fram- eller baktill, för att korrigera bilateral obalans eller för att helt enkelt lägga ytterligare ett stötdämpande lager mellan häst och sadel. Stötdämpande inlägg gör att du flexibelt kan justera padden. Teknisk beskrivning: Innehåller en uppsättning av fyra 13mm insatskuddar och uppsättning av fyra 9mm pads.
 • Jacson Schabrak Splash, allround

  Schabrak med coolt mönster och snygg badge. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader.
 • Veredus svart hoppschabrak

  Hoppschabrak av bomull och polyester med fukttransporterande foder. Naturfärgat, slitstarkt mikrofiberfoder med förstärkta kanter. Fodret med andasfunktion garanterar bättre komfort samt dämpar stötar och skyddar ryggen mot sadeln.Storlek: Cob.
 • Lamicell Schabrak Sparkling, dressyr

  Glittrande dressyrschabrak. 100 % bomull, 8 mm högdensitetsskum och 240 g synthermax fiberfyllning. Med glittrande Lamicell-loggo.
 • Kavalkade Kaval-Top-Vario dressyrschabrak

  Kaval-Top-Vario schabrakDetta utmärkta schabrak har anatomisk formad skumgummistoppning för ännu bättre sittkomfort. Anatomiskt format gummi formar sig perfekt under sadeln. Glider aldrig Mycket god tryckfördelning. Dessa schabrak har dessutom 3 fickor, för möjlighet att höja eller sänka sadeln för individuell passform med hjälp av inlägg. Hållare och kardborreremmar garanterar att det sitter på plats. Teknisk beskrivning: Ett set med vaddering ingår. Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Lamicell Schabrak Sparkling, allround

  Glittrande schabrak. 100 % bomull, 8 mm högdensitetsskum och 240 g synthermax fiberfyllning. Med glittrande Lamicell-loggo.
 • WeatherBeeta Elite dressyrschabrak

  Mjuk och slitstark mockautsida med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm. Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde. Greppsäker silikonlogo som minskar risken att sadeln glider. PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet. Maskintvättbar.
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Jacson Huva Badge

  Virkad huva med badge. Öron i stretchigt material. Matchar fint med vårt schabrak och benlindor i samma serie.
 • Kavalkade sadelunderlägg med ull, utan kant bak

  Medicinskt fårskinn ger optimalt skydd mot tryckpunkter och skav. Dessutom främjar det hästens blodcirkulation. Det naturliga materialet ger jämn tryckfördelning. Motverkar dessutom värmeansamling under fårskinnet. Med temperaturreglerande effekt, tack vare det naturliga materialet. Ett äkta fårskinnsunderlägg har specialegenskaper som håller formen, för bättre tryckfördelning. Egenskaper: * Med äkta medicinskt fårskinn * Med fri ryggradskanal * Sadelunderlägg utan kant bak Tvättråd: Maskintvätt 30°C.
 • Christ Champ Ultra Plus-DT dressyrschabrak

  Ultra Plus med dubbla fickor. D-dressyr. Champ schabrak med fårskinnssäte och 2 fickor på varje sida av ryggraden. De slutna och lätt avtagbara skuminläggen tillåter en individuell korrigering av sadeln. Tvättråd: Maskintvättbart och kan torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7".
 • Siccaro AirPad Ice Classic Black

  Siccaro AirPad Ice är ett schabrak för islandshästar som är justerbar. FlexPad Horse använder ett nytt och innovativt, 3D-stödjande honeycomb-mesh som gör det möjligt för en oöverträffad nivå av stötdämpning, luftflöde, stabilitet och komfort för dig och din häst. Det är ett lätt, halkfritt, allroundschabrak som har ett unikt dämpningssystem som ger stöd där du och din häst behöver det mest. Det har 4 unika fickor där du kan lägga i och ta bort små kuddar av 3D-stötdämpande mesh för att stödja och stabilisera din sadel. Ihålig mesh gör att svett reduceras och hästens päls inte slits av med rörelserna. Det har karbinhakar som kan fästas i sadeln, liksom kardborrband till sadelgjorden.
 • Lamicell Schabrak Elegance, dressyr

  Dressyrschabrak med svenska flaggan. 100 % bomull, 240 g synthermax fiberfyllning och 8 mm täthet. Belgisk flagga med loggo.
 • Veredus dressyrschabrak

  Dressyrschabrak av bomull och polyester med fukttransporterande foder. Naturfärgat, slitstarkt mikrofiberfoder med förstärkta kanter. Fodret med andasfunktion garanterar bättre komfort samt dämpar stötar och skyddar ryggen mot sadeln.
 • LeMieux Euro hoppschabrak

  Den nya Euro Jump-kollektionen visar på ett spännande samarbete med Scott Brash, världens ledande hoppryttare. Dessa schabrak har utvecklats för att exakt passa den moderna hoppsadelns design. Avrundas uppåt baktill för att undvika ryttarens ben störs. Nytt supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln, och är både snyggt, bekvämt och säkert. Mocka av hög kvalitet, linjärt quiltat mönster och matchande flätning. Bredare sadelgjordsöglor med tre inneröglor som ger fler alternativ för att spänna sadelgjorden.
 • Kentucky anatomisk halvpadd med fårskinn Absorb

  På grund av den stora efterfrågan från ryttare har vi utvecklat en halvpadd med samma sammansättning som våra andra, men en som är mycket tunnare. Ryttaren får därmed en bättre känsla med hästen. Detta förbättrar kontakten mellan ryttare och häst, samtidigt som det ger ett gott skydd för hästens rygg. Tack vare 5-lagersystemet absorberar padden stötar och minimerar trycket från sadeln och ryttaren. Den anatomiska halvpadden med fårskinn är gjord av ett absorberande tyg, ett minneskum, en stötdämpande gel, ett lager minneskum till och ett annat absorberande material. Utsidan är en mikrofiber med ventilationshål för snabbtorkning och glidsäkerhet. Tack vare den reducerade tjockleken på halvpadden ger den maximal frihet och stabilitet, och minskar ryggsmärta. Den ger extra komfort till ryttaren och hästen. Den anatomiska formen garanterar plats och frihet för manke och ryggrad. Det konstgjorda fårskinnet har inga tekniska egenskaper, det är endast för design eftersom fårskinnet bara finns upptill på manken och utmed sadelns bossor. Egenskaper: * Tunnare för närmare kontakt med hästen * 5-lagersystem * Glidsäker * Anatomiskt formad för plats och frihet för manke och ryggrad * Design med konstgjort fårskinn * Extra komfort för häst och ryttare * Finns i svart med antingen natur, svart eller brunt fårskinn, en storlek
 • LeMieux Luxury kvadratformat dressyrschabrak

  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassisk dressyrdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Christ Special S vojlock

  S - Hoppning. Hela undersidan består av fårskinn med 2 olika ullhöjder. Sätet har en ullhöjdl på 30 mm medan sidorna endast har ca 15 mm för bästa möjliga kontakt mellan häst och ryttare. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Special S vojlock.
 • Schockemöhle Dynamite SL, hoppschabrak med logo

  Egenskaper: * Bomullsschabrak med snabbtorkande insida för snabb fukttransporterande * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Topline-broderi * Endast logoversionen: Broderad logo på sidan Teknisk beskrivning: Utsida: 100 % bomull. Baksida: 100 % polyester.
 • BVertigo B Vertigo Montana allroundschabrak

  Detta allroundschabrak i klassiska färger är ett sofistikerat val till din stjärnhoppare. Säsongens härliga färger på detta ståtliga allroundschabrak gör det till ett måste för att matcha med resten av din eleganta B Vertigo-kollektion. Det mjuka, quiltade vågmönstret med snabbtorkande foder håller din häst sval och komfortabel. Egenskaper: * Allroundschabrak med kardborreknäppning som håller schabraket på plats * Snabbtorkande foder för hästens välbefinnande * Tre läckra kontrastband för elegans * Klassiska färger Teknisk beskrivning: Skal: 100% bomullstwill. Foder: 100% snabbtorkande polyester/coolmax. Kantband: 100% bomullstwill. Polyestersnören. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.

Regler kring schabrak på tävling

Vid tävlingar måste man följa tävlingsreglementet och Svenska Ridsportförbundet har satt upp riktlinjer kring användning av hopp- och dressyrschabrak.

Vid dressyr- och hopptävling är det tillåtet att ha vojlock eller schabrak av tyg, läder eller skinn. Reklam får man ha på den men det gäller att hålla sig inom den maximala arean på 200 kvadratcentimeter.

Förut la man schabrak ovanpå sadeln

Idag använder vi ordet schabrak om det skydd vi lägger under sadeln. Från början var det dock något man la ovanpå som ett sorts sadeltäcke. Hos det svenska kavalleriet under 1600-talet och framåt placerades det bakom sadeln och knöt fast det med remmar i sadeln framför.

På den tiden var det också viktigt att med schabraket visa för vilket regemente man red. Färger, mönster och kanter utmärkte härkomst. Under tornerspel i ännu tidigare historia användes än mer som utsmyckning och vanligtvis gick det i stil med riddarens klädsel.