Schabrak

Ett bra sadelunderlägg, schabrak, är viktigt ur två aspekter. Det skyddar mot skavsår på hästens rygg som kan uppstå vid gnidning mot sadeln under långa ritter. Det skyddar också sadeln från att utsättas för hästens svett, vilket kan ge onödigt slitage. Ett schabrak är fyrkantigt till formen medan en vojlock är formad efter sadeln.

Här hittar du snygga schabrak från ledande varumärken inom ridsporten som t.ex. Schockemöhle Sports. En del är lite mer exklusiva och har en hög prislapp medan andra är enklare och billiga som prisvärda Lamicell-schabrak.

Populärt inom schabrak

 • LeMieux Luxury schabrak i CC-modell

  LeMieux Luxury schabrak i CC-modell
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Christ Champ D schabrak

  Christ Champ D schabrak
  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel"C7"Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D schabrak.
 • Shires Air Motion vojlock

  Shires Air Motion vojlock
  Egenskaper: * Dessa kompressionsbeständiga vojlockar med mycket god andasfunktion tillåter luftflöde * De minskar värmeuppbyggnaden och transporterar bort fukt från hästens kropp för att minska väta * Materialet är mjukt och stötdämpande för ökad komfort * Snabbtorkande med kardborrknäppning och sadelgjordsremmar
 • Christ Champ D vojlock

  Christ Champ D vojlock
  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel"C7"Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D vojlock.

Fler tips på schabrak

 • Schabrak Hansbo Black & White hopp vitt Full

  Schabrak Hansbo Black & White hopp vitt Full
  Schabrak med liten ruta, samt med kardborre upptill och även vid gjorden. Hansbo Sport-logga i svart på vänster sida och HS-logga i svart på höger sida.
 • Horze Windsor dressyrschabrak

  Horze Windsor dressyrschabrak
  Treradigt kantband ger en snygg touch till detta dressyrschabrak. Dressyrschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborreband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Detta dressyrschabrak är ett utmärkt val för träning. Egenskaper: * Sportigt dressyrschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • B Vertigo Lexington dressyrschabrak

  B Vertigo Lexington dressyrschabrak
  Detta eleganta dressyrschabrak har ett snyggt kantsnöre för en polerad look. Detta sofistikerade dressyrschabrak med elegant quiltat vågmönster har tre kontrastfärgade kantsnören för ett ståtligt intryck. Ett snabbtorkande foder håller din välförtjänta häst torr och komfortabel. Egenskaper: * Dressyrschabrak med kardborreknäppning som håller schabraket på plats * Snabbtorkande foder för hästens välbefinnande * Tre läckra kontrastband för elegans * Klassiska färger Teknisk beskrivning: Skal: 100% bomullstwillFoder: 100% snabbtorkande polyester/coolmaxKantband: 100% bomullstwillPolyestersnören. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.
 • LeMieux allroundschabrak i bomull

  LeMieux allroundschabrak i bomull
  Snyggt och hållbart schabrak lämpligt för både daglig användning och på tävlingar. Utsida av bomull av hög kvalitet och foder för temperaturreglering och med andasfunktion. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindraratt gjorden glider.
 • Hoppschabrak, Sky Blue, Monogram FULL

  Hoppschabrak, Sky Blue, Monogram FULL
  OM PRODUKTENSommarens vackraste kollektion består av härliga past?
 • LeMieux allroundschabrak i bomull

  LeMieux allroundschabrak i bomull
  Snyggt och hållbart schabrak lämpligt för både daglig användning och på tävlingar. Utsida av bomull av hög kvalitet och foder för temperaturreglering och med andasfunktion. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindraratt gjorden glider.
 • Harry's Horse Stability allroundschabrak

  Harry's Horse Stability allroundschabrak
  Harry's Horse Stability allroundschabrak
 • Horze River dressyrschabrak

  Horze River dressyrschabrak
  Skarp kontrastpasspoal ger en elegant touch till detta dressyrschabrak. Särskild uppmärksamhet på fina detaljer gör det här dressyrschabraket till ett smart och snyggt val. Klassisk quiltning, högt trådantal och snygga sömmar skiljer det här schabraket från andra. Bomullsfoder med skum och polyfill ger god ryggkomfort och låter luften cirkulera för att hållahästen sval. Förstärkta nylonband med kardborreband för enkel användning. Horze River dressyrschabrak är inte bara funktionellt utan också snyggt med passpoal längs kanten och brodyr vid manken för en ren och fräsch look. Det här schabraket har snygg design med särskild uppmärksamhet på detaljer, och är ett utmärkt val av högsta kvalitet. Lägg till brodyr för en personligt look. Egenskaper: * Klassiskt dressyrschabrak * Traditionell fyrkantig quiltning med fulländade sömmar * Designad för optimal komfort, passform och balans * Passpoal längs kanten och brodyr vid
 • Horze Limited Edition Love Hearts dressyrschabrak

  Horze Limited Edition Love Hearts dressyrschabrak
  Horze Limited Edition Love Hearts dressyrschabrak
 • WeatherBeeta Regal Luxe allroundschabrak

  WeatherBeeta Regal Luxe allroundschabrak
  WeatherBeeta Regal Luxe allroundschabrak
 • Catago - Catago Diamond Schabrak -

  Catago - Catago Diamond Schabrak -
  Catago - Elegant och tidlös diamant vadderade schabrak i ett starkt och smutsavvisande tyg av högsta kvalitet. Tyget håller både färg och form. Den har ett elegant dubbelflätat kant och kardborrband på alla remmar. Diamond schabrack har vårt populära IQ Comfort-foder som transporterar överskottsvärme och svett bort från hästen. Fodret är dessutom mycket mjukt och bekvämt för hästens baksida. Material: 100% Polyester -
 • Eskadron dressyrschabrak SATIN DIAGONAL Classic Sport SS20

  Eskadron dressyrschabrak SATIN DIAGONAL Classic Sport SS20
  Eskadron dressyrschabrak SATIN DIAGONAL Classic Sport SS20
 • LeMieux Cotton CC schabrak

  LeMieux Cotton CC schabrak
  Ergonomiskt utformat allroundschabrak somär idealiskt för hoppning och allmän ridning. Snyggt och hållbart schabrak som ger maximal materialprestanda för både daglig användning och tävling. Utsida av bomull av hög kvalitet och foder för temperaturreglering och med andasfunktion. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • Kentucky Corduroy dressyrschabrak

  Kentucky Corduroy dressyrschabrak
  Kentucky Corduroy dressyrschabrak
 • LIMITED EDITION - Horze Malibu allroundschabrak

  LIMITED EDITION - Horze Malibu allroundschabrak
  LIMITED EDITION - Horze Malibu allroundschabrak
 • Hoppschabrak, Ice Coffee, Monogram COB

  Hoppschabrak, Ice Coffee, Monogram COB
  OM PRODUKTENAnatomiskt schabrak med dubbla passpoaler och PS of S?
 • Horze Duchess allroundschabrak

  Horze Duchess allroundschabrak
  Enkelt, klassiskt vadderat allroundschabrak med en touch av kristall. Fukttransporterande quiltning i design med små fyrkanter ger detta allroundschabrak ett traditionellt utseende. En enkel touch av kristaller pryder kanten på detta vackra, quiltade schabrak. Använd detta allroundschabrak för träning eller hoppning, och få en enkel touch av elegans när du rider. Schabraket har ett litet Horze-märke påsadelgjordsremmen, som kan justeras med kardborrknäppning för att hålla sadelgjorden väl på plats, högt skuren manke för komfort och en bra passform. Egenskaper: * Traditionellt allroundschabrak * Fukttransporterande material * Skumfodrat med fyrkantsquiltning * Kardborrband ochsadelgjordsrem * Horze-märke vid sadelgjorden * Kantband med kristaller Teknisk beskrivning: 100 %polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt
 • Eskadron COTTON, dressyrschabrak

  Eskadron COTTON, dressyrschabrak
  Ett bomullsschabrak med Sports Selection kontrastfärgat kantband. Ett snyggt kvalitetsschabrak till ett bra pris för nybörjaren inom ridning. Särskilt lämpligt för broderi för t.ex. ridklubbar. Finns i stilar för alla discipliner.
 • Imperial Riding Economic dressyrschabrak

  Imperial Riding Economic dressyrschabrak
  Economic dressyrschabrak.
 • Schabrak Hansbo Classic dressyr marin med röd kant 2 snurror Ponny

  Schabrak Hansbo Classic dressyr marin med röd kant 2 snurror Ponny
  Schabrak med 2,5 x 2,5 cm quilt.
 • Imperial Riding Pattern allroundschabrak

  Imperial Riding Pattern allroundschabrak
  Imperial Riding Pattern allroundschabrak
 • Horze Silver Cord dressyrschabrak

  Horze Silver Cord dressyrschabrak
  Ett silverkantband ger en extra touch till det här klassiska dressyrschabraket. Vacker diamantquiltning, fukttransporterande egenskaper och oklanderlig uppmärksamhet på detaljer skiljer det här schabraket från andra. Detta schabrak fungerar som en skyddande barriär mellan sadeln och hästens rygg. Det är naturligt mjukt med ventilerandebomullsfoder som transporterar bort fukt från hästens ryggen för sval komfort. Det formade schabraket följer hästens naturliga form för att eliminera friktion och skav, och ger extra avlastning runt manken för ökad komfort. En silverbroderad krona i det nedre hörnet med matchande silverkantband inramar schabraket och ger det en lyxig och karakteristisk look. Du och din häst kommer att bli avundade i stallet med det här vackra schabraket! Gör det ännu vackrare genom att brodera in ditt namn eller dina initialer. Egenskaper: * Exceptionell dressyrform och passform för ökad komfort * Ergonomisk
 • Imperial Riding Pattern allroundschabrak

  Imperial Riding Pattern allroundschabrak
  Imperial Riding Pattern allroundschabrak
 • Shires Air Motion schabrak

  Shires Air Motion schabrak
  Egenskaper: * Dessa kompressionsbeständiga schabrak med mycket god andasfunktion tillåter luftflöde vilket minskar värmeuppbyggnaden och transporterar bort fukt från hästens kropp för att minska väta * Materialet är mjukt och stötdämpande för ökad komfort * Snabbtorkande med kardborrknäppning och sadelgjordsremmar
 • Schabrak Hansbo Reflex Allround svart/neongult Ponny

  Schabrak Hansbo Reflex Allround svart/neongult Ponny
  Schabrak med god synbarhet i mörkret. Bomullsbaksida, kardborre upptill.
 • LeMieux Carnbon Mesh Air CC Half Square schabrak

  LeMieux Carnbon Mesh Air CC Half Square schabrak
  Egenskaper: * Exceptionellt mjukt och lätt med en känsla av kashmir och siden * Svalkande och med andasfunktion, naturligt fuktavvisande, antibakteriell och deodoriserande * Beskrivs ofta som att ha hållbarhet av stål med bomullens mjukhet * Otroligt hydroskopisk; svettkontrollerande, absorberar mer fukt än rena bomulls- och polyesterfibrer * Lätt att tvätta och torkar snabbare än normalt fodermaterial
 • Horze Duchess allroundschabrak

  Horze Duchess allroundschabrak
  Enkelt, klassiskt vadderat allroundschabrak med en touch av kristall. Fukttransporterande quiltning i design med små fyrkanter ger detta allroundschabrak ett traditionellt utseende. En enkel touch av kristaller pryder kanten på detta vackra, quiltade schabrak. Använd detta allroundschabrak för träning eller hoppning, och få en enkel touch av elegans när du rider. Schabraket har ett litet Horze-märke påsadelgjordsremmen, som kan justeras med kardborrknäppning för att hålla sadelgjorden väl på plats, högt skuren manke för komfort och en bra passform. Egenskaper: * Traditionellt allroundschabrak * Fukttransporterande material * Skumfodrat med fyrkantsquiltning * Kardborrband ochsadelgjordsrem * Horze-märke vid sadelgjorden * Kantband med kristaller Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt
 • Veredus square-quiltat hoppschabrak. Färgat

  Veredus square-quiltat hoppschabrak. Färgat
  Hoppschabrak av bomull och polyester med fukttransporterande fyllning. Naturfärgat, hållbart mikrofiberfoder med förstärkt kantband. Fyllning med andasfunktion garanterar bättre komfort och stötdämpande effekt, samtidigt som det ger skyddande dämpning mot sadelns vikt.
 • Imperial Riding Economic dressyrschabrak

  Imperial Riding Economic dressyrschabrak
  Economic dressyrschabrak.
 • Schockemöhle Sanya hoppschabrak

  Schockemöhle Sanya hoppschabrak
  Schockemöhle Sanya hoppschabrak
 • Jacson Schabrak Crystal FD

  Jacson Schabrak Crystal FD
  Schabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader.
 • Catago FIR-Tech Healing Schabrak Dressyr

  Catago FIR-Tech Healing Schabrak Dressyr
  Schabrak med FIR-Tech som innebär att keramiska partiklar ger en avancerad dubbelverkande effekt. Det specialutvecklade keramiska materialet reflekterar och omvandlar hästens kroppsvärme till infraröd värmestrålning. Denna typ av strålning har
 • Horze Bristol dressyrschabrak

  Horze Bristol dressyrschabrak
  Vardagens dressyrträning kräver ett praktiskt och slitstarkt schabrak precis som detta. Den fina formen på detta dressyrschabrak med kardborreband och hållare gör att det sitter som det ska under sadeln. Säsongens färger sätter lite extra färg på dina dagliga ridturer. Egenskaper: * Praktiskt dressyrschabrak i säsongens färger * Snabbtorkande foder * Lätt vaddering * Utmärkt form * Bra passform * Prisvärt * Kardborreband och hållare Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Hängtorkas. Torktumlas ej.
 • LeMieux allroundschabrak i bomull

  LeMieux allroundschabrak i bomull
  Snyggt och hållbart schabrak lämpligt för både daglig användning och på tävlingar. Utsida av bomull av hög kvalitet och foder för temperaturreglering och med andasfunktion. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindraratt gjorden glider.
 • Kavalkade KavalPro allroundschabrak

  Kavalkade KavalPro allroundschabrak
  Kavalkade KavalPro allroundschabrak
 • Catago - Catago FIR-Tech Healing Schabrak -

  Catago - Catago FIR-Tech Healing Schabrak -
  Catago - CATAGO FIR-Tech schabrak - Schabrak med Synthermax fiberstoppning och innermaterial med invävda keramiska partiklar som ger en avancerad dubbelverkande effekt. Det specialutvecklade keramiska materialet omvandlar och reflekterar hästens kroppsvärme till elektromagnetisk, infraröd värmestrålning som tränger in i vävnaden och vidgar blodkärlen. Resultatet blir att ryggmuskulaturens smidighet ökar så att hästen får ett större rörelsemönster. Material: Yttre material: 100% polyester Stopnning: Synthermax fiberstopnning Foder: polyester + keramik -
 • WeatherBeeta Regal Luxe dressyrschabrak

  WeatherBeeta Regal Luxe dressyrschabrak
  WeatherBeeta Regal Luxe dressyrschabrak
 • LeMieux Sensitive Square dressyrschabrak

  LeMieux Sensitive Square dressyrschabrak
  Egenskaper: * Det klassiska LeMieux-snittet fodrat med supermjukt bambutyg, och fulländat med lyxigt Merino Plus på utsidan * Perfekt för känsliga hästar med tunn hud eller vid pälsfällning
 • Hoppschabrak, Emerald, Monogram COB

  Hoppschabrak, Emerald, Monogram COB
  OM PRODUKTENAnatomiskt schabrak med dubbla passpoaler och PS of S?
 • Schabrak Hansbo Color dressyr rött Full

  Schabrak Hansbo Color dressyr rött Full
  Schabrak med detaljrik quilt, HS-logo, extra banddetaljer på vänster sida, samt polyesterbaksida för bättre andbarhet. 
 • WeatherBeeta Prime dressyrschabrak

  WeatherBeeta Prime dressyrschabrak
  Egenskaper: * Slitstarkt bomullsschabrak med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm * Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde * PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet * Design med hög manke för god rörelsefrihet * Matchande lindor och ridhuva finns
 • Horze Bristol allroundschabrak

  Horze Bristol allroundschabrak
  För lediga ridturer på fälten krävs ett praktiskt och slitstarkt schabrak precis som detta. Den fina formen på detta allroundschabrak med kardborreremmar och hållare gör att det sitter som det ska under sadeln. Säsongens färger passar ditt humör och sätter lite extra färg på dina dagligaridturer. Egenskaper: * Praktiskt allroundschabrak i säsongens färger * Snabbtorkande foder * Tunn vaddering * Utmärkt form * Bra passform * Prisvärt * Kardborreband och hållare Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Hängtorkas. Torktumlas ej.
 • Schockemöhle Dynamite D, dressyrschabrak, sportigt

  Schockemöhle Dynamite D, dressyrschabrak, sportigt
  Egenskaper: * Bomullsschabrak med snabbtorkande insida för snabb fukttransporterande * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Topline-broderi * Endast logoversionen: Broderad logo på sidan Teknisk beskrivning: Utsida: 100 % bomull. Baksida: 100 % polyester.
 • Horze Prinze dressyrschabrak

  Horze Prinze dressyrschabrak
  Ett färgglatt dressyrschabrak i säsongens skarpa färger. Detta lätta dressyrschabrak är funktionellt och roligt i sportiga färger och en ren, enkel design Kontrastpasspoalen är en snygg detalj på detta quiltade, diamantmönstrade schabrak. Kardborreremmarna vid sadelgjorden och manken hållerschabraket på plats under all atletisk aktivitet. Mängden stoppning ger precis lagom närkontakt med ett milt stöd. Egenskaper: * Diamantmönstrad quilting * Lätt * Kardborreremmar * Kontrastpasspoal för en komplett look * Mjuk stoppning för stöd * Nya färger Teknisk beskrivning: Material: 100% bomull. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Bör ej torktumlas.
 • Horze Bree ponnyschabrak

  Horze Bree ponnyschabrak
  Horze Bree ponnyschabrak
 • Kentucky Fishbone dressyrschabrak

  Kentucky Fishbone dressyrschabrak
  Kentucky Fishbone dressyrschabrak
 • Shires Air Motion schabrak

  Shires Air Motion schabrak
  Egenskaper: * Dessa kompressionsbeständiga schabrak med mycket god andasfunktion tillåter luftflöde vilket minskar värmeuppbyggnaden och transporterar bort fukt från hästens kropp för att minska väta * Materialet är mjukt och stötdämpande för ökad komfort * Snabbtorkande med kardborrknäppning och sadelgjordsremmar
 • Waldhausen Allround Schabrak med pärlor

  Waldhausen Allround Schabrak med pärlor
  Vackert schabrak i en midnattsblå färg, med 220 gram fyllnad för jämn tryckfördelning. Gjord i material som andas och absorberar svett. Yttre material och foder: 100% polyester Storlek: Full
 • Imperial Riding Economic dressyrschabrak

  Imperial Riding Economic dressyrschabrak
  Economic dressyrschabrak.
 • Schabrak Hansbo Krona allround vitt med tjocka passpoaler Ponny

  Schabrak Hansbo Krona allround vitt med tjocka passpoaler Ponny
  Schabrak med krona i quilten, samt med polyesterbaksida för bättre andbarhet.
 • Schockemöhle Neo Star dressyrschabrak

  Schockemöhle Neo Star dressyrschabrak
  Schockemöhle Neo Star dressyrschabrak
 • Schockemöhle Air Cool Pad D, dressyrschabrak

  Schockemöhle Air Cool Pad D, dressyrschabrak
  Egenskaper: * Mjukt och slitstarkt yttermaterial i melange-look * Snabbtorkande inlägg för optimal fukttransportering * Ryggkanal i 3D-mesh ger den bästa andasfunktionen och ventilationsmöjligheten för hästens rygg * Den särskilt tjocka fyllningen ger optimal spridning av trycket * Extra stötdämpning * Elegant look tack vare en extra bred bård och dekorativa kantband * Tyglar säljes separat Teknisk beskrivning: Material: Utsida: 100 % polyester Rygg: 100 % polyester.

Regler kring schabrak på tävling

Vid tävlingar måste man följa tävlingsreglementet och Svenska Ridsportförbundet har satt upp riktlinjer kring användning av hopp- och dressyrschabrak.

Vid dressyr- och hopptävling är det tillåtet att ha vojlock eller schabrak av tyg, läder eller skinn. Reklam får man ha på den men det gäller att hålla sig inom den maximala arean på 200 kvadratcentimeter.

Förut la man schabrak ovanpå sadeln

Idag använder vi ordet schabrak om det skydd vi lägger under sadeln. Från början var det dock något man la ovanpå som ett sorts sadeltäcke. Hos det svenska kavalleriet under 1600-talet och framåt placerades det bakom sadeln och knöt fast det med remmar i sadeln framför.

På den tiden var det också viktigt att med schabraket visa för vilket regemente man red. Färger, mönster och kanter utmärkte härkomst. Under tornerspel i ännu tidigare historia användes än mer som utsmyckning och vanligtvis gick det i stil med riddarens klädsel.

ilead