TopHorse » Hästutrustning » Schabrak

Schabrak

Ett bra sadelunderlägg, schabrak, är viktigt ur två aspekter. Det skyddar mot skavsår på hästens rygg som kan uppstå vid gnidning mot sadeln under långa ritter. Det skyddar också sadeln från att utsättas för hästens svett, vilket kan ge onödigt slitage. Ett schabrak är fyrkantigt till formen medan en vojlock är formad efter sadeln.

Här hittar du snygga schabrak från ledande varumärken inom ridsporten som t.ex. Schockemöhle Sports. En del är lite mer exklusiva och har en hög prislapp medan andra är enklare och billiga som prisvärda Lamicell-schabrak.

Populärt inom schabrak

 • LeMieux Luxury schabrak i CC-modell

  LeMieux Luxury schabrak i CC-modell
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.
 • LeMieux allroundvojlock i bomull

  LeMieux allroundvojlock i bomull
  Egenskaper: * Designad för den aktiva hästen, och erbjuder stil, hållbarhet och maximal materialprestanda * Ett antal nya designfunktioner har lagts till för att göra denna till en fantastisk vojlock * Innerfoder av bomull som kontrollerar temperatur och har andasfunktion * Innerlagret förbättrar transporteringen av svett och fukt * Sadelgjordsrem med innerögla som förhindrar att den glider * Svanhalsdesign för frihet vid manken * Sadelgjordsområde för extra hållbarhet och med logo * Dessa nydesignade vojlockar är idealiska för både vardag och tävling. Du kan också kombinera dem med en Lemieux halvpad och få en riktigt snygg look
 • Christ Champ D schabrak

  Christ Champ D schabrak
  D - Dressyr. Heltäckande fårskinn under sätet. Ullhöjden är ca 30 mm. Sidorna är inte fodrade med fårskinn. Alla sadelunderlag är gjorda av vår speciella, stoppade textil. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Champ D schabrak.
 • LeMieux CC/flätning

  LeMieux CC/flätning
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med dubbelt flätat rep, samt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Close Contact-hoppdesign med hög manke, elastiska D-ringsflikar och kännetecknande sadelgjordsområde med inneröglor som förhindrar att gjorden glider.

Fler tips på schabrak

 • WeatherBeeta Prime dressyrschabrak

  WeatherBeeta Prime dressyrschabrak
  Egenskaper: * Slitstarkt bomullsschabrak med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm * Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde * PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet * Design med hög manke för god rörelsefrihet * Matchande lindor och ridhuva finns
 • Jacson Huva Sydney

  Jacson Huva Sydney
  Extra lång. Elastiska öron med broderad logga. 100% bomull, öron 100% polyester. Maskintvätt 30 grader.
 • Horze B Vertigo Lexington dressyrschabrak

  Horze B Vertigo Lexington dressyrschabrak
  Detta eleganta dressyrschabrak har ett snyggt kantsnöre för en polerad look. Detta sofistikerade dressyrschabrak med elegant quiltat vågmönster har tre kontrastfärgade kantsnören för ett ståtligt intryck. Ett snabbtorkande foder håller din häst torr och komfortabel. Egenskaper: * Välsittande dressyrschabrak * Starkt och tåligt yttermaterial * Långa, justerbara kardborremmar till sadelgjorden * Snabbtorkande foder för hästens välbefinnande * Fint kantband för en snygg look * Rejäl B Vertigo-rand över nedre bakre hörnet Teknisk beskrivning: 100 % bomull. Foder: Snabbtorkande material. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Weatherbeeta Prolux dressyrschabrak

  Weatherbeeta Prolux dressyrschabrak
  Mjuk och slitstark utsida av mocka/bomull med fukttransporterande foder som håller din häst sval, torr och bekväm. Ventilerande mesh-rygg för extra luftflöde. PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet. Tvättråd: Maskintvättbar.
 • Shires Air Motion schabrak

  Shires Air Motion schabrak
  Egenskaper: * Dessa kompressionsbeständiga schabrak med mycket god andasfunktion tillåter luftflöde vilket minskar värmeuppbyggnaden och transporterar bort fukt från hästens kropp för att minska väta * Materialet är mjukt och stötdämpande för ökad komfort * Snabbtorkande med kardborrknäppning och sadelgjordsremmar
 • Christ Elastopad

  Christ Elastopad
  Tack vare elastiska band över ryggområdet förbättras passformen samtidigt som sadeltunneln ventileras vid stark svettning. Undersidan är av äkta fårskinn med en ullhöjd på ca 30 mm. Produkten fästes i sadelgjorden med hjälp av kardborreknäppning. Vi använder schabraktextil som består av flera material invävda i varandra. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Elastopad.
 • Imperial Riding Enjoy dressyrschabrak

  Imperial Riding Enjoy dressyrschabrak
  Imperial Riding Enjoy dressyrschabrak
 • Eskadron COTTON, dressyrschabrak

  Eskadron COTTON, dressyrschabrak
  Ett bomullsschabrak med Sports Selection kontrastfärgat kantband. Ett snyggt kvalitetsschabrak till ett bra pris för nybörjaren inom ridning. Särskilt lämpligt för broderi för t.ex. ridklubbar. Finns i stilar för alla discipliner.
 • Pfiff gelpad med fuskpäls

  Pfiff gelpad med fuskpäls
  Egenskaper: * Stötabsorberande halksäker gelpad med fuskpäls och vaddering vid manken * Anatomiskt formad och med andasfunktion * Den kan också användas med våra produkter 326564 (frontgelpad) och 326564 (bakgelpad)
 • Jacson Huva Crystal F

  Jacson Huva Crystal F
  Virkad huva med öron. 100% bomull. Dekoration med strass.
 • Mink Horse MmBrick Silverline schabrak, hopp

  Mink Horse MmBrick Silverline schabrak, hopp
  Mink Horse MmBrick Silverline schabrak, hopp
 • Imperial Riding Experience dressyrschabrak

  Imperial Riding Experience dressyrschabrak
  Imperial Riding Experience dressyrschabrak
 • Horze Windsor allroundschabrak

  Horze Windsor allroundschabrak
  Trippelkantband ger en sportig look till detta allroundschabrak. Allroundschabrak med treradig passpoal för en sportig look av hög kvalitet. Den högt skurna manken ger god komfort och fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Stil med diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Kardborrband håller schabraket på plats och en sadelgjordsrem med Horze-märke förhindrar att sadeln glider. Egenskaper: * Sportigt allroundschabrak * Treradigt kantband * Fukttransporterande material * Skumfodrat med diamantquiltning * Kardborreband och sadelgjordshållare * Horze-märke vid sadelgjorden Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • Horze Dorchester allroundschabrak

  Horze Dorchester allroundschabrak
  Schabraket har små quiltade rutor för komfort, svalka och stil. Kanten pryds med en silverfärgad, gnistrande passpoal. Egenskaper: * Andasfunktion * Snabbtorkande foder * Utmärkt passform * Kardborremmar för fäste i sadeln och sadelgjordsrem i vävribb som förhindrar att schabraket glider Teknisk beskrivning: 80 % polyester, 20 % bomull 2 cm x 2 cm rutor. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.
 • Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S

  Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S
  Schockemöhle Schockemoehle Spirit Pad S
 • Harry's Horse schabrak Next, allround

  Harry's Horse schabrak Next, allround
  Schabrak med T/C-foder, högdensitets polyfill-fyllning, kardborregjordstroppar och diagonala sömmar. Schabraket finns i flera färgkombinationer med kontrasterande band och lyxiga kantband. Teknisk beskrivning: 80% polyester, 20% bomull.
 • Eskadron GLOSSY COMPACT, allroundschabrak

  Eskadron GLOSSY COMPACT, allroundschabrak
  Helt nytt, slitstarkt schabrak med speciell skärning och med luftkonditionerande material i ryggen för optimal luftcirkulation. Det glansiga yttermaterialet är kompakt quiltat med silikonytor i sadelområdet som förhindrar att sadeln glider. RUB-PROTECTION-ytor i sadelgjordsområdet på båda sidor, som skyddar mot skav. Speciellt under varma månader är dessa skärningar populära tack vare en mindre kontaktyta. Det finns tillräckligt med utrymme för broderier eller startnummer.
 • WeatherBeeta Merino dressyrschabrak med hög manke

  WeatherBeeta Merino dressyrschabrak med hög manke
  Mjuk, hållbar utsida av vadderad polycotton, högkvalitativt och fukttransporterande Merino-foder med andasfunktion håller hästens rygg torr och ojämnt sadeltryck lindras. PVC-täckt sadelgjordsrem för extra hållbarhet.
 • PFIFF New Pazifik allroundschabrak

  PFIFF New Pazifik allroundschabrak
  Klassiskt schabrak med liten quiltning. Maskintvätt 30°C. Teknisk beskrivning: Yttermaterial: 100 % polyester. Innermaterial: 100 % polyester. Fyllning: 2 cm skum.
 • Horze Admiral allroundschabrak

  Horze Admiral allroundschabrak
  Det här allroundschabraket har mesh längs ryggraden för maximalt luftflöde. Ett fint brett diamantformat mönster ger stil vid både träning och vardagsridning. Den släta ytan är damm- och smutsavvisande och håller schabraket fräsch. Egenskaper: * Andasfunktion * Snabbtorkande foder * Utmärkt ventilation * Design med hög manke för passform * Kardborremmar för fäste i sadeln och sadelgjordsrem i vävribb som förhindrar att schabraket glider Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Låt lufttorka.
 • Horseware Rambo hoppschabrak

  Horseware Rambo hoppschabrak
  Utsida av polybomull med våffelinsida som transporterar bort fukt samt dekorativa kantband.
 • Glen Gordon Orion Dressyrschabrak (Marin/Svart, Full)

  Glen Gordon Orion Dressyrschabrak (Marin/Svart, Full)
  Dressyrschabrak från kollektionen Orion - glittrig med dubbla kristallpasspoaler! På vänster sida sitter en snygg broderad GG-logga, i samma färg som passpoalen. OBS - På det vita schabraket finns det ingen logga på sidan, istället finns små
 • HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0

  HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0
  HV Polo Favouritas allroundschabrak 2.0
 • Eskadron COTTON randigt kantband, dressyrschabrak

  Eskadron COTTON randigt kantband, dressyrschabrak
  Ett bomullsschabrak med ny quiltdesign och kontrastfärgat kantband. Ett snyggt kvalitetsschabrak till ett bra pris för nybörjaren inom ridning. Särskilt lämpligt för broderi för t.ex. ridklubbar. Finns i stilar för alla discipliner.
 • Imperial Riding Star allroundschabrak

  Imperial Riding Star allroundschabrak
  Star allroundschabrak.
 • LeMieux Loire Classic CC schabrak

  LeMieux Loire Classic CC schabrak
  Egenskaper: * 100 % naturligt bambumaterial som kontrollerar värme och svett, och transporterar bort fukt mycket effektivt * Hela schabraket har en ny typ av mjuk och friktionsfri mocka runt kanterna, vilken genomgått ett omfattande test och är specialtillverkad för att ge en smidig och jämn kant * Denna nya teknik hjälper till att behålla schabrakets form och kantprofil * Det texturerade sadelgjordsområdet i PU-läder har präglad logo och kännetecknande LeMieux-signaturen med inneröglor
 • B Vertigo Montana allroundschabrak

  B Vertigo Montana allroundschabrak
  Härligt allroundschabrak med djärv B Vertigo-logo på bakre hörnet. Mjuk, quiltad vaddering ger komfort till det här eleganta schabraket. Detta allroundschabrak har ett brett, vågliknande quiltat mönster och reppasspoal. Schabraket har traditionella kardborr- och gjordremmar. Fodret är snabbtorkande och det starka skalmaterialet ser ljust och fräscht ut. Egenskaper: * Fantastiskt välsittande allroundschabrak * Aktuell BV-design för säsongen med metallogo och djärv B Vertigo-logo baktill * Starkt och tåligt yttermaterial * Justerbara kardborrband * Sadelgjordsrem * Snabbtorkande foder och mjuk vaddering * Snyggt repkantband med kontrastfärgad passpoal ger en stilig look Teknisk beskrivning: Material i tålig bomull. Cool dry-foder. 290 g polyfill- och 8 mm skumfyllning. Tvättråd: Tvätta i 40 grader. Låt lufttorka.
 • Mink Horse Huva MmLight

  Mink Horse Huva MmLight
  En elegant huva i en snygg design som är tillverkad  i ett nytt superventilerande meshmaterial vilket ger luftcirkulation runt hästens huvud och  ger skydd mot irriterande insekter samtidigt som den dämpar yttre ljud en smula. Den finns i 5 färger som matchar vårt sortiment av MmAir schabrak med memory-foam: Teknisk beskrivning: Vit, Royal Navy, antracit, svart & mörk grön/antracite.4 storlekar: Pony-Cob- Full - XFull.
 • Jacson Schabrak Crystal FA

  Jacson Schabrak Crystal FA
  Schabrak Crystal med strassdekoration. Ovandel i 100% bomull. Funktionellt foder i 100% polyester som gör att svett leds bort och hästen hålles så torr som möjligt. Kardborrefäste för sadelstroppar och fäste för sadelgjord. Tvättråd: Maskintvätt 40 grader.
 • Christ Special S vojlock

  Christ Special S vojlock
  S - Hoppning. Hela undersidan består av fårskinn med 2 olika ullhöjder. Sätet har en ullhöjdl på 30 mm medan sidorna endast har ca 15 mm för bästa möjliga kontakt mellan häst och ryttare. Hålls på plats under sadeln genom att trä gjorden genom remmarna nederst på sidorna. Kardborreknäppning. Nylonytan motverkar det vanliga problemet med skav av sadelgjorden. På framsidan formar fårskinnsfällen en kant för att underlätta sadelplaceringen. Kan maskintvättas med ett särskilt tvättmedel för fårskinn. Kan även torktumlas. Vi rekommenderar vårt tvättmedel "C7" Vänligen följ våra tvättanvisningar Teknisk beskrivning: Special S vojlock.
 • Kentucky hudvänligt schabrak

  Kentucky hudvänligt schabrak
  Egenskaper: * Bekvämt för hästen * Undviker friktion * Stötabsorberande * Idealisk för hästar med känslig hud * Inga irriterande remmar * Kantband i konstläder för en snygg look * Unik quiltning * Broderad logo i samma färg som schabraket * Maskintvätt 30°C, torktumlas ej
 • Inlägg för Christ Ultra Plus-schabrak 17323 & 17334

  Inlägg för Christ Ultra Plus-schabrak 17323 & 17334
  Skum, 15 mm, par. Ett par skuminlägg för våra Ultra Plus-schabrak, produkt 17323 pad 17334. Dessa inlägg tillåter individuell justering för att motverka tryckpunkter och för korrekt sadelpassform. De är mycket slitstarka, svettåliga och utmärkta för dagligt bruk. Specialtillverkade för schabraket i fråga. Försäkra dig om att de rundade kanterna på inlägget pekar ner mot hästen. 15 mm tjockt material.
 • HV Polo Josee dressyrschabrak

  HV Polo Josee dressyrschabrak
  HV Polo Josee dressyrschabrak
 • Horseware Rambo Diamante huva

  Horseware Rambo Diamante huva
  Virkad bomullshuva stretchigt material vid öronen och strassdetaljer vid kantbandet för en gnistrande touch på tävlingsbanan.
 • Imperial Riding Economic dressyrschabrak

  Imperial Riding Economic dressyrschabrak
  Economic dressyrschabrak.
 • Eskadron COTTON BIG SQUARE, dressyrschabrak

  Eskadron COTTON BIG SQUARE, dressyrschabrak
  Bästsäljande schabrak från Eskadron med generös quiltning med dubbla kantband och Sports Selection-logo vertikalt på båda sidorna. Insidan är gjord av hudvänlig våffelbomull.
 • Horze Duchess allroundschabrak

  Horze Duchess allroundschabrak
  Enkelt, klassiskt vadderat allroundschabrak med en touch av kristall. Fukttransporterande quiltning i design med små fyrkanter ger detta allroundschabrak ett traditionellt utseende. En enkel touch av kristaller pryder kanten på detta vackra, quiltade schabrak. Använd detta allroundschabrak för träning eller hoppning, och få en enkel touch av elegans när du rider. Schabraket har ett litet Horze-märke på sadelgjordsremmen, som kan justeras med kardborrknäppning för att hålla sadelgjorden väl på plats, högt skuren manke för komfort och en bra passform. Egenskaper: * Traditionellt allroundschabrak * Fukttransporterande material * Skumfodrat med fyrkantsquiltning * Kardborrband och sadelgjordsrem * Horze-märke vid sadelgjorden * Kantband med kristaller Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • John Whitaker JW Eldwick schabrak

  John Whitaker JW Eldwick schabrak
  Egenskaper: * Eldwick allroundschabrak har diagonal quiltning och stor metallbroderad design med kristaller * Den vertikala quiltningen har 360 g fiberfyllning, vilket absorberar stötar och dämpar din sadel perfekt
 • HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0

  HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0
  HV Polo Favouritas dressyrschabrak 2.0
 • Horze Allroundschabrak i satin med kristaller

  Horze Allroundschabrak i satin med kristaller
  Skinande material och stora kristaller i kombination skapar detta snygga, iögonfallande allroundschabrak. Detta schabrak är ett utmärkt val för träning, fotografering eller ridturer när du vill se lite extra snygg ut. Fukttransporterande material håller din häst torr och bekväm. Diamantquiltning ger en snygg look och skumfodringen gör ridturen skön och behaglig. Sadel- och sadelgjordsremmar med kardborrband håller schabraket på plats och förhindrar att sadeln glider. Med en rad underbara färger att välja mellan, kan du vara säker på att hitta den perfekta färgen för din häst. Egenskaper: * Underbara färgval * Iögonfallande kristalldetaljer * Allroundformat schabrak * Skinande material * Fukttransporterande foder * Snyggt kantband * Diamantquiltning * Kardborremmar för fäste i sadeln och sadelgjordsrem Teknisk beskrivning: Skal: 100 % polyester. Fyllning: Skum och polyfill. Foder: 100 % snabbtorkande polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.
 • HV Polo Saddlepad Evans DR

  HV Polo Saddlepad Evans DR
  The Evans saddle pad from HV Polo is a stylish saddle pad stitched with a trendy pied-de-coq pattern. The Evans saddle pad is made of modern, synthetic materials, and is extra-breathable thanks to the Coolmax lining. The saddle pad is finished luxuriously with lovely piping and a chic, embroidered HV Polo glitter logo with rhinestones. The Evans saddle pad is available in various colours.
 • B Vertigo dressyrschabrak

  B Vertigo dressyrschabrak
  En toppklassigt dressyrschabrak av hög kvalitet och perfekt passform. Uppdatera din look när du tävlar och tränar i vinter med prydlig, fyrkantig vaddering, exklusiv B Vertigo-logo och en underbar silverdekor. Det här dämpande schabraket är itne bara snyggt, det ligger dessutom perfekt under sadeln. Sadelgjordsrem med kardborrband håller schabraket på plats och förhindrar att sadeln glider. Fodret har god andasfunktion för hästens bästa komfort. Egenskaper: * Dressyrschabrak med utmärkt passform * Underbara färgval * Snyggt broderat * B Vertigo-logo * Silverkantband * Hållbart skalmaterial * Andasfunktion * Sadelgjordsrem med kardborrband * Sadelgjordsrem Teknisk beskrivning: 80 % polyester, 20 % bomull med polyfill. Tvättråd: Maskintvätt 40°C. Torktumlas ej.
 • LeMieux Luxury kvadratformat allroundschabrak

  LeMieux Luxury kvadratformat allroundschabrak
  Lyxig mockautsida, finns i många olika färger och med supermjukt bambufoder som absorberar svett och fukt under sadeln. Dessa schabrak är vackra, bekväma och säkra, och minimerar friktionen. Klassiskt allroundsnitt med hög manke och kännetecknande sadelgjordsområde med skyddande kuddar och inneröglor som förhindrar att gjorden glider. Matcha med lindor och ridhuvor.
 • Back on Track Schabrak Dressyr No2

  Back on Track Schabrak Dressyr No2
  Dressyrschabrak No II har samma egenskaper som No I, med samma väl tilltagna skärning över manken samt baktill. Skillnaden på No.II är att man fäster det i sadelns D-ringar istället för i sadelgjordsstropparna. Detta gör att fästena sitter längre fram på schabraket vilket i sin tur minskar risken för tryck och skav från sömmarna. Egenskaper: * Tidlöst schabrak, lämpligt under både träning och tävling * Innovativ design och ergonomiskt formad med väl tilltagen skärning över manken samt baktill * Stoppning av 600g ren bomullsfilt och 200g Welltex®- filt kontrollerar temperatur , ger en god andningsförmåga, stötdämpning och fördelning av tryck * Små rutor i quiltningen bygger samman schabraket till ett stadigt men ändå smidigt underlag för sadeln * På dressyrschabraket har öglan för gjorden ett kardborrespänne
 • LeMieux Luxury allroundvojlock

  LeMieux Luxury allroundvojlock
  Egenskaper: * Designad för den aktiva hästen, och erbjuder stil, hållbarhet och maximal materialprestanda * Ett antal nya designfunktioner har lagts till för att göra denna till en fantastisk vojlock * Innerfoder av bomull som kontrollerar temperatur och har andasfunktion * Innerlagret förbättrar transporteringen av svett och fukt * Sadelgjordsrem med innerögla som förhindrar att den glider * Svanhalsdesign för frihet vid manken * Sadelgjordsområde för extra hållbarhet och med logo * Dessa nydesignade vojlockar är idealiska för både vardag och tävling. Du kan också kombinera dem med en Lemieux halvpad och få en riktigt snygg look
 • Schockemöhle Neo Star allroundschabrak

  Schockemöhle Neo Star allroundschabrak
  En utmärkt partner för den dagliga träningen: NEO STAR SCHABRAK. Detta bomullsschabrak är dekorerat med en reppasspoal och ett randigt, tvåfärgat kantband. Den fuktavvisande insidan gör schabraket perfekt till träning varje dag. Egenskaper: * Schabrak i slät bomull * Randigt kantband * En reppasspoal * Stötabsorberande
 • Imperial Riding Saddlepad Imperial Elegant DR

  Imperial Riding Saddlepad Imperial Elegant DR
  This saddlepad is elegant and sophisicated. The braided piping is made from a contrast color to bright up this style. The embroidered artwork completes this style. At the withers there is a soft fur part to protect the saddlepad from rubbing at the back of the horse. The lining of the complete saddlepad is extra soft. Perfect!
 • Glen Gordon Orion Dressyrschabrak (Vit, Full)

  Glen Gordon Orion Dressyrschabrak (Vit, Full)
  Dressyrschabrak från kollektionen Orion - glittrig med dubbla kristallpasspoaler! På vänster sida sitter en snygg broderad GG-logga, i samma färg som passpoalen. OBS - På det vita schabraket finns det ingen logga på sidan, istället finns små
 • Horze Duchess allroundschabrak

  Horze Duchess allroundschabrak
  Enkelt, klassiskt vadderat allroundschabrak med en touch av kristall. Fukttransporterande quiltning i design med små fyrkanter ger detta allroundschabrak ett traditionellt utseende. En enkel touch av kristaller pryder kanten på detta vackra, quiltade schabrak. Använd detta allroundschabrak för träning eller hoppning, och få en enkel touch av elegans när du rider. Schabraket har ett litet Horze-märke på sadelgjordsremmen, som kan justeras med kardborrknäppning för att hålla sadelgjorden väl på plats, högt skuren manke för komfort och en bra passform. Egenskaper: * Traditionellt allroundschabrak * Fukttransporterande material * Skumfodrat med fyrkantsquiltning * Kardborrband och sadelgjordsrem * Horze-märke vid sadelgjorden * Kantband med kristaller Teknisk beskrivning: 100 % polyester. Tvättråd: Maskintvätt 40°C med liknande färger, låt lufttorka.
 • CATAGO Diamond Schabrak - Dressyr

  CATAGO Diamond Schabrak - Dressyr
  Här är ett mycket elegant och tidlöst schabrak i Catago´s serie ''Diamond''. Det är gjort i ett slitstarkt och smutsavvisande material som håller högsta standard och behåller därför både form och färg. Schabraket har dubbelflätad passp
 • Schockemöhle Dynamite SL, hoppschabrak med logo

  Schockemöhle Dynamite SL, hoppschabrak med logo
  Egenskaper: * Bomullsschabrak med snabbtorkande insida för snabb fukttransporterande * Två repkantband och passpoal i kontrasttyg * Topline-broderi * Endast logoversionen: Broderad logo på sidan Teknisk beskrivning: Utsida: 100 % bomull. Baksida: 100 % polyester.
 • Kavalkade KavalTop pad med äkta fårskinn

  Kavalkade KavalTop pad med äkta fårskinn
  Kavalkade KavalTop pad med äkta fårskinn

Regler kring schabrak på tävling

Vid tävlingar måste man följa tävlingsreglementet och Svenska Ridsportförbundet har satt upp riktlinjer kring användning av hopp- och dressyrschabrak.

Vid dressyr- och hopptävling är det tillåtet att ha vojlock eller schabrak av tyg, läder eller skinn. Reklam får man ha på den men det gäller att hålla sig inom den maximala arean på 200 kvadratcentimeter.

Förut la man schabrak ovanpå sadeln

Idag använder vi ordet schabrak om det skydd vi lägger under sadeln. Från början var det dock något man la ovanpå som ett sorts sadeltäcke. Hos det svenska kavalleriet under 1600-talet och framåt placerades det bakom sadeln och knöt fast det med remmar i sadeln framför.

På den tiden var det också viktigt att med schabraket visa för vilket regemente man red. Färger, mönster och kanter utmärkte härkomst. Under tornerspel i ännu tidigare historia användes än mer som utsmyckning och vanligtvis gick det i stil med riddarens klädsel.

ilead