Djävulsklo för ökad rörlighet hos häst

Vad är djävulsklo och varför ges det till häst?

Djävulsklo eller djävulsklorot har använts som medicinalväxt länge. Tillämpningsområden för växten är led- och muskelvärk, feber och mensvärk. Djävulsklo förekommer i savannområden i Kalahari där roten skördas, torkas och mals ner till pulver.

DjävulskloDjävulsklorot som males till pulver

Djävulsklo kan du ge till hästar som ett fodertillskott för att förebygga stelhet och stimulera rörlighet, speciellt hos äldre hästar. Exempel på tillverkare är till exempel Eclipse Biofarmab

Växten kan även finnas inkluderad i liniment som man smörjer på hästen. Djävulskloliniment är då i en segaktig gelform och alltså för utvärtes bruk, inte som fodertillskotten som hästen ska äta.

Djävulsklo i hästtillskott

 • Djävulsklo Biofarmab 600 G

  Djävulsklo Biofarmab 600 G
  fodertillskott som endast innehåller den naturliga afrikanska örten djävulsklo. Utfodras i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörligheten hos äldre hästar. Effekt uppnås först&hellip:
 • Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g

  Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g
  Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g Fodertillskott innehållande djävulsklo från certifierade odlingar och utan tillsatser. Djävulsklo bidrar till att upprätthålla rörligheten och förebygga stelhet hos hästar. Fodertillskottet passar därmed bra till

Liniment med djävulsklo

 • Djävulsklo-gel Biofarmab 0,5 L

  Djävulsklo-gel Biofarmab 0,5 L
  Djävulskloliniment i gelform som är lämpligt vid massage av stora muskelgrupper, då det är lätt och smidigt att massera in. Belagt med 96 timmars tävlingskarens. På flaska om 500 ml.