Djävulsklo för ökad rörlighet hos häst

Vad är djävulsklo och varför ges det till häst?

Djävulsklo eller djävulsklorot har använts som medicinalväxt länge. Tillämpningsområden för växten är led- och muskelvärk, feber och mensvärk. Djävulsklo förekommer i savannområden i Kalahari där roten skördas, torkas och mals ner till pulver.

DjävulskloDjävulsklorot som males till pulver

Djävulsklo kan du ge till hästar som ett fodertillskott för att förebygga stelhet och stimulera rörlighet, speciellt hos äldre hästar. Exempel på tillverkare är till exempel Eclipse Biofarmab

Växten kan även finnas inkluderad i liniment som man smörjer på hästen. Djävulskloliniment är då i en segaktig gelform och alltså för utvärtes bruk, inte som fodertillskotten som hästen ska äta.

Djävulsklo i hästtillskott

 • Fodertillskott Dodson & Horrell Devils Claw 1,5kg

  Fodertillskott Dodson & Horrell Devils Claw 1,5kg
  Djävulsklorot är en ört med smärtlindrande egenskaper och tillskottet passar hästar som drabbats av muskel- och ledproblem. Djävulsklorot finns fr o m 1 januari 2016 med på FEIs dopinglista. Tävlingskarens 14 dagar. 
 • Fodertillskott NAF Devil's Relief 1L

  Fodertillskott NAF Devil's Relief 1L
  Flytande tillskott med djävulsklo, örter och MSM för komfort till stela leder och områden som drabbats av mindre stötar, slag eller spänningar. Får ej ges till dräktiga eller digivande ston!
 • Djävulsklo Biofarmab 600 G

  Djävulsklo Biofarmab 600 G
  fodertillskott som endast innehåller den naturliga afrikanska örten djävulsklo. Utfodras i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörligheten hos äldre hästar. Effekt uppnås först&hellip:
 • Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo 600g

  Fodertillskott Eclipse Biofarmab Djävulsklo 600g
  Djävulsklo är en afrikansk ört som passar bra att ge i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar eller när liknande problem redan uppkommit.Observera att det är 14 dagars tävlingskarens och att djävulsklo inte ska ges till dräktiga ston eller djur med magsår.
 • Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g

  Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g
  Eclipse Biofarmab Djävulsklo – 600 g Fodertillskott innehållande djävulsklo från certifierade odlingar och utan tillsatser. Djävulsklo bidrar till att upprätthålla rörligheten och förebygga stelhet hos hästar. Fodertillskottet passar därmed bra till

Liniment med djävulsklo

 • Djävulsklo-gel Biofarmab 0,5 L

  Djävulsklo-gel Biofarmab 0,5 L
  Djävulskloliniment i gelform som är lämpligt vid massage av stora muskelgrupper, då det är lätt och smidigt att massera in. Belagt med 96 timmars tävlingskarens. På flaska om 500 ml.
 • Liniment Eclipse Biofarmab Djävulsklo 500ml

  Liniment Eclipse Biofarmab Djävulsklo 500ml
  Djävulskloliniment i gelform från Eclipse Biofarmab som är lätt och smidig att massera in. Linimentet är perfekt att använda vid massage av stora muskelgrupper.96 timmars tävlingskarens