Grimskaft med panikhake

En panikhake är en särskild typ av hake som är designad för att snabbt och enkelt kunna öppnas, även under belastning eller i stressade situationer. Detta är särskilt viktigt när det gäller hanteringen av hästar eller andra djur, där snabb frigöring kan vara avgörande för djurets eller människans säkerhet.

Om en häst exempelvis fastnar i ett hinder eller börjar dra i panik kan en panikhake snabbt öppnas för att undvika skador på djuret eller utrustningen.

Panik- och säkerhetshakar finns i olika utformningar men har ofta en utlösningsmekanism som är enkel att använda och som kan hanteras med en hand. Vissa modeller kräver att du drar en pin eller trycker in en knapp, medan andra är konstruerade så att de öppnas när du drar i en viss del av haklåset.

Panikhakar används ofta i utrustning som grimskaft, uppbindningsrep och annan stall- och transportutrustning. Det är en viktig säkerhetsdetalj som kan göra en stor skillnad i nödsituationer.

Grimskaften som har panik- och säkerhetshake

 • Uppbindningsgrimskaft Flexible

  Uppbindningsgrimskaft Flexible
  Försedd men panikhake i en sida, och karbinhake i en sida.
 • Kerbl Elastiskt Grimskaft - Olika storlekar (50)

  Kerbl Elastiskt Grimskaft - Olika storlekar (50)
  Kerbl Elastiskt Grimskaft - Olika storlekarSlittålig elastiskt grimskaft med panik- och tjurhake. Bra för olika typer av olika bindningsbehov som i stall, vid transport, spolspilta m.m. Maxbelastning för brytpunkten är 350 kg. Storlekar: 50, 70, 90 c
 • Horse Guard Lai Grimskaft med Panikhake Wine ONE SIZE

  Horse Guard Lai Grimskaft med Panikhake Wine ONE SIZE
  Kraftig blyrep av nylon polycord med en slät och silkeslen finish. Gummihuvslut för att förhindra att sladden fransar eller rivs upp. Stor panikkrok med snabbkoppling för maximal säkerhet. Texten är maskinöversatt.
 • Grimskaft i acrylfiber med Panikhake Svart 2,3 m Hansbo Sport

  Grimskaft i acrylfiber med Panikhake Svart 2,3 m Hansbo Sport
 • Horse Guard Lai Grimskaft med Panikhake Shadow Green ONE SIZE

  Horse Guard Lai Grimskaft med Panikhake Shadow Green ONE SIZE
  Kraftig blyrep av nylon polycord med en slät och silkeslen finish. Gummihuvslut för att förhindra att sladden fransar eller rivs upp. Stor panikkrok med snabbkoppling för maximal säkerhet. Texten är maskinöversatt.
 • Waldhausen Transportgrimskaft svart

  Waldhausen Transportgrimskaft svart
  Nylon, med panikkrok på ena sidan och ögla på andra sidan. Texten är maskinöversatt.
 • Hansbo Sport Grimskaft i acrylfiber Svart 2,3 m

  Hansbo Sport Grimskaft i acrylfiber Svart 2,3 m
  Grimskaft i akrylfiber. Skaftet är ca 230 cm långt och utrustat med panikhake i rostfritt stål.
 • Horse Guard Inplastad Kedja Transportgrimskaft - 70 cm

  Horse Guard Inplastad Kedja Transportgrimskaft - 70 cm
  Horse Guard Inplastad Kedja - 70 cm  Kedja med en längd på 70 cm. Kedjan är inplastad och har en karbinhake i ena änden, och en panikhake i den andra. Passar bra att använda som till exempel transportgrimskaft.