Hästspel till PC

Vill du spela hästspel på PC finns det flera bra spel för hästintresserade. En del av hästspelen har gratis download medan andra kostar pengar (månadsvis eller engångssumma). Dessa roliga hästspel låter dig ta hand om hästar, rida hästar och utföra olika uppdrag med hoppning och andra hästaktiviteter.

Spelar Hästspel på PC

Bästa hästspelet online: Star Stable

Det bästa och mest omtyckta hästspelet till PC online är Star Stable. Det spelas av många hästintresserade världen över och extra kul är det för spelet är ju faktiskt från Sverige! Spelet är utvecklat och drivs av Star Stable Entertainment AB med över 100 anställda spelutvecklare.

Star Stable

Som ett MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) har du din avatar i en onlinevärld och kan interagera med andra spelare i en virtuell värld i 3D. Flest spelare finns i åldern 13-20 år och det är gratis att börja spela.

Som ny spelare får du gratis skapa din egen karaktär och välja en häst. Med den kan du sedan spela och utveckla karaktären till spelnivå 5 utan att betala en krona. Vill du sedan fortsätta och få tillgång till fler nivåer kan man bli så kallad Star Rider.

En del väljer att bli Star Rider på livstid och köper då tillgång till hela spelet så länge det finns kvar online. Det går också att köpa spelet som abonnemang från cirka 45 kr/mån (kvartalsvis betalning).

Howrse från Ubisoft Entertainment

Howrse är utvecklat som ett mobilspel men har du en PC och kör Google Chrome kan du installera appen som ett tillägg till webbläsaren. Då kan du spela Howrse på din dator och få mycket större skärm än på mobilen.

Spelet börjar med att du adopterar en häst som du sedan sköter om, tränar och kan ställa upp med i olika utmaningar. Du kan också avla fram nya hästar med superkrafter och det finns över 50 hästraser och 17 olika pälsar.

Equestrian the Game: spel för hästhoppning

Fler svenska hästspel är Equestrian the Game, ett spel utvecklat av spelstudion Kavalri Games AB. Även det spelet är primärt ett mobilspel men finns att ladda ner som tillägg på PC till Google Chrome via Playbutiken.

I spelet får man skapa sina egna hästar men också lära sig att driva en hästverksamhet och vara manager. Du kan växa ditt stall, föda upp och sälja hästar. För att fostra en vinnarhäst krävs att du har koll på rätt sorts foder och att du kan känna igen vilka egenskaper som ett föl bör ha för att bli en bra hoppningshäst.