Hyra en klippmaskin för häst

Behöver din häst klippas kan du antingen hyra en klippmaskin eller köpa din egen. Priset för att hyra beror på maskinens kvalitet och vem som hyr ut den.

Fördelar med hyrmaskin

En bra klippmaskin som funkar för hästklippning (och andra djur) kostar kring 5000 kr om du ska ha bra kvalitet. Många klipper sin häst en gång per år och då finns det tydliga fördelar med att hyra istället för att köpa.

Hon hyrde en klippmaskin till sin häst

Priset för att hyra en bra kvalitetsmaskin för en dag ligger kring 400 kr. Går du ihop med en annan hästägare kan ni dela på kostnaden men kolla upp ifall uthyraren tillåter klippning av fler än en häst. Vissa maskiner blir så varma och kan skadas ifall de har för lång gångtid utan nedkylning.

Var hittar man hyrmaskiner?

Det bästa stället tycker vi är Hygglo, som har specifika kategorier inom ridsport och en särskild för klippmaskiner. Du kan ställa in i vilket område i Sverige du befinner dig och hitta lokala uthyrare.

Köp egen klippmaskin och hyr ut den

Ett alternativ är att du köper in någon av de bästa klippmaskinerna för hästar och sedan hyr ut den för att täcka kostnaden. Om du tar 300 kr per dygn behövs det ju inte så många "kunder" för att du ska få tillbaka din inköpskostnad.

Satsa på en kvalitetsmaskin och här är några förslag:

 • Klippmaskin Aesculap Bonum Häst 31/23

  Klippmaskin Aesculap Bonum Häst 31/23
  Den trådlösa bonum klippmaskinen från aesculap för hästar har en ergonomisk och lättviktig design som gör den lätthanterlig och elegant. den är extremt tyst att använda och är utrustad med&hellip:
 • Klippmaskin Heiniger Xplorer 2 Batterier För Häst

  Klippmaskin Heiniger Xplorer 2 Batterier För Häst
  Djuret klipps snabbt och smidigt. Maskinen är väldigt tyst och passar bra i handen. ingen strömförlust på grund av de avancerade dubbla växlarna. den led-upplysta laddaren indikerar hur mycket&hellip:
 • Klippmaskin Heiniger Xplorer 10,8v

  Klippmaskin Heiniger Xplorer 10,8v
  Djuret klipps snabbt och smidigt. Maskinen är väldigt tyst och passar bra i handen. ingen strömförlust på grund av de avancerade dubbla växlarna. den led-upplysta laddaren indikerar hur mycket&hellip:
 • Klippmaskin Xperience 2-speed 31/15

  Klippmaskin Xperience 2-speed 31/15
  Den har stabil anslutning mellan skärhuvudet och huset. Utrustad med optimal luftfördelning, hög hastighet med 2600/2900 dubbel varv per minut.levereras med- 1 st transportväska- 1 st kamset 31/15-&hellip:
 • Klippmaskin för häst/kreatur

  Klippmaskin för häst/kreatur
  Batteridriven klippmaskin med två stycken 14,4 V Lithium-ion blockbatterier, klippskär, batteriladdare och olja för att smörja maskinen. Levereras i en praktisk väska. Klipparens ergonomiska utformning&hellip:
 • Klippmaskin Aesculap El Econom Gt677 31/23

  Klippmaskin Aesculap El Econom Gt677 31/23
  Klipparen arbetar tyst och har en nästan vibrationsfri gång. Hög arbetskapacitet. Dessutom ergonomiskt utformad. levereras med: - underkniv med 31 tänder - överkniv med 23 tänder - olja - väska&hellip:
 • Klippmaskin häst - Xplorer

  Klippmaskin häst - Xplorer
  Den batteridrivna klippmaskinen Xplorer kommer från det schweiziska företaget Heiniger, den är både snabb, behaglig att arbeta med och extremt ljudsvag, endast 65 dB(A). Klipparen levereras inkl. ett&hellip:
 • Klippmaskin häst - Xperience 2-Speed

  Klippmaskin häst - Xperience 2-Speed
  En gedigen och ljud-svag 230V klippmaskin från Heiniger som passar till hästar som besväras av höga klippljud som andra klippmaskiner kan ha. Modellen Xperience 2-Speed har en kraftig motor på 250W,&hellip: