Fodertillskott för magen

Magtillskott för hästar går mestadels ut på att förbättra matsmältning och tarmfunktion. Kallpressad linolja är vanligt förekommande. Andra typer av fodertillskott för hästar mage ska främja tarmfloran.

Populärt inom fodertillskott för magen

 • HorseMaster Gastrix, 946 ml

  HorseMaster Gastrix, 946 ml
  Mot magsår. Stress kan vara en faktor i utveckling av magsår hos hästar. GASTRIX är formulerad för att hästen ska slippa effekterna av syraansamling i matsmältningssystemet.GASTRIX är framställlt av växtextrakt.Äppelcidervinäger gynnar den allmänna hälsan och bidrar till att neutralisera frätande magsyra.Kål bidrar till att skydda och återbilda mag- och tarmkanalen samt lindra ärr i mage och tarm.GASTRIX är en unik formula för hästar med:- dålig aptit&prestation.- dålig eller torr päls.- viktminskning. Teknisk beskrivning: Aloe Vera, äppelcidervinäger, kålpulver, C-vitamin, MSM,kamomill, morotpulver, kanel, äppelpektin, druvfröextrakt,läkemalva, öljäst, lakritspulver, natriumklorid,zinkglukonat, kaliumsorbat, xantangummi. Analytiska beståndsdelar:Råaska: 1,17%.Råprotein 40%.Råfiber:
 • Cavalor Vitaflor 365, 2 kg

  Cavalor Vitaflor 365, 2 kg
  Cavalor Vitaflor 365är en unik lösning som optimerar tarmfloran så att näringsupptaget maximeras. Det förebygger försurning i tarmen och hjälper hästen att gå upp i vikt. Perfekt vid återhämtning efter antibiotikabehandling.AnvändningsområdeTarmarna absorberar all nödvändig näring för kroppen. Därför är optimal funktion i tarmarna absolut nödvändigt för att må bra. Genom att optimera tarmfloran kan näringsupptaget maximeras och på så sätt stärka immunförsvaret. Det finns många faktorer som kan störa balansen i tarmarna som t ex stress, vissa läkemedel, kraftfoder etc. Tjocktarmen har en mycket viktig roll i hästens matsmältningssystem. Hästens naturliga diet består i huvudsak av grovfoder som gräs och hö. När vi kräver mer av våra hästar växer behovet för kraftfoder i form av spannmålsblandningar (höga halter av stärkelse). Tunntarmen kan ofta inte bearbeta stärkelse helt, vilket leder till att en viss mängd fortsätter till tjocktarmen. Där omvandlas stärkelsen till
 • Sectolin linolja, 1l

  Sectolin linolja, 1l
  Linolja: framställs av kallpressade linfrön. Förbättrar matsmältning och har en positiv effekt på mag- och tarmfunktionen. Upprätthåller god matsmältning och ämnesomsättning. Det har en stimulerande effekt på pälsfällning och ökar pälsens glans. Linolja är ett fodertillskott för hästar utan proteiner och kolhydrater. Teknisk beskrivning: Analysiska komponenter:råprotein 0% råfett 100%.råfiber 0% råaska 0%.
 • Global Herbs LamiPro Supplement 500 ml

  Global Herbs LamiPro Supplement 500 ml
  LPSär ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning ochen normal leverfunktion.

Fler tips på fodertillskott för magen

 • Farnam Sand Clear 99, 4,5 kg

  Farnam Sand Clear 99, 4,5 kg
  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • HorseMaster Equisport Gestation - laktation 3 kg hink

  HorseMaster Equisport Gestation - laktation 3 kg hink
  Tillskott för dräktiga ston. EQUISPORT GESTATION är idealiskt för ston vid dräktighet och laktation för att förhindra näringsbrist.Egenskaper:EQUISPORT GESTATION är en källa av högkoncentrerade mineraler och aminosyror och innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium, kelatbundna spårämnen och leverskydd (såsom sorbitol och kolin), alla speciellt utvecklade för avelsston.Innehåll:Organiskt bunden selenjäst för optimal biotillgänglighet av selen och för att stödja utvecklingen av en stabil och balanserad matsmältning.Levande jäst för bättre utnyttjande av ransonen.Mycostab minskar effekterna av mykotoxiner som ofta finns i spannmål. Teknisk beskrivning: Calcarea marina algae, fodervete, monodikalciumfosfat |, dikalciumfosfat, magnesiumoxid, havre, torkad alfalfa, salt, vegetabilisk olja, fett, jäst och liknande produkter, sorbitol | 26C01.1010100FTR0912V02 |Analytiska beståndsdelar: | Råaska 56,5% | Råprotein 6.5% | Råfett 3,1% | Råfiber
 • Brinicombe Equine Think Pink - 2 kg

  Brinicombe Equine Think Pink - 2 kg
  Formulan innehåller ett brett spektrum vitaminer och mineraler, särskilt utvald probiotika för ett friskt matsmältningssystem, samt ren linfröolja för pälsen.
 • HorseMaster Foal Booster spruta 15 ml (4 st)

  HorseMaster Foal Booster spruta 15 ml (4 st)
  För vitalitet och hygien hos föl. Motverka eventuell näringsbrist i modersmjölken genom bidrag av viktiga näringsämnen för utveckling av fölets immunförsvar, efter försäkring om att kvaliteten på råmjölken är bra och att amningen fungerar under de första timmarna.FOAL BOOSTER är ett koncentrat av vitaminer, omega 3, essentiella aminosyror, spårelement och fructooligosackarider.FOAL BOOSTER främjar en dynamisk organism hos nyfödda föl och skyddar mot yttre angrepp samt stimulerar tillväxt.Egenskaper:Fruktooligosackarider, med sina prebiotiska egenskaper, underlättar utvecklingen av nyttiga bakterier i matsmältningssystemet (bifidobacterium och lactobacillus) för en bättre näringsabsorption och förebyggande av tarmbesvär och diarré. B-vitaminer främjar neurologisk utveckling medan spårämnen är nödvändiga för utvecklingen av rörelseapparaten. Teknisk beskrivning: Dextros, vegetabilisk olja, död jäst. Analytiska beståndsdelar:Fukt 56%.Råprotein:
 • Global Herbs Acid X 1 kg

  Global Herbs Acid X 1 kg
  Acid-Xär en traditionell örtlindrare för magen och kan hjälpa till med att stödja normala syrennivåer och matsmältning. Detta gör det möjligt för hästen att ta upp näringen mycket mer säkert och vilket leder till övergripande bättre hälsa.
 • HorseMaster Equisport Yearling - 10 kg hink

  HorseMaster Equisport Yearling - 10 kg hink
  Mineraltillskott för åringar. EQUISPORT PERFORMANCE innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium och kelaterade spårämnen speciellt framtaget för unghästar.Traditionellt foder (hö och spannmål) innehåller inte tillräckliga mängder essentiella näringsämnen för en harmonisk och regelbunden skelettutveckling. Egenskaper:Equisport Yearling är ett mineraltillskott med god balans mellan kalcium/fosfor.Equisport Yearling innehåller essentiella näringsämnen för god skelettutveckling och tillväxt.- Rekommenderas särskilt för unghästar.- Muskelutveckling.- Benbildning och benmineralisering.- Hjälper mot tillväxtproblem.- Optimerar matsmältningen (innehåller MOS och jästkulturer).- Ges från 10 månader till fullt utvecklad. Teknisk beskrivning: Dikalciumfosfat, krossad vete, kalciumkarbonat, pressade sojabönor, melass, magnesiumoxid, natriumklorid, spårämnen, vegetabilisk olja, vitaminer, torrjäst, kolinklorid | 26C01.10104FTR0912V01 | Analytiska
 • Global Herbs LamiPro Supplement 1 l

  Global Herbs LamiPro Supplement 1 l
  LPSär ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning ochen normal leverfunktion.
 • HorseMaster Equisport Yearling - 25 kg hink

  HorseMaster Equisport Yearling - 25 kg hink
  Mineraltillskott för åringar. EQUISPORT YEARLING innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium och kelaterade spårämnen speciellt framtaget för unghästar.Traditionellt foder (hö och spannmål) innehåller inte tillräckliga mängder essentiella näringsämnen för en harmonisk och regelbunden skelettutveckling. Egenskaper:Equisport Yearling är ett mineraltillskott med god balans mellan kalcium/fosfor.Equisport Yearling innehåller essentiella näringsämnen för god skelettutveckling och tillväxt.- Rekommenderas särskilt för unghästar.- Muskelutveckling.- Benbildning och benmineralisering.-Hjälper mot tillväxtproblem.- Optimerar matsmältningen (innehåller MOS och jästkulturer).- Ges från 10 månader till fullt utvecklad. Teknisk beskrivning: Dikalciumfosfat, krossad vete, kalciumkarbonat, pressade sojabönor, melass, magnesiumoxid, natriumklorid, spårämnen, vegetabiliskolja, vitaminer, torrjäst, kolinklorid | 26C01.10104FTR0912V01 | Analytiska
 • Global Herbs FirmUp, 500 g

  Global Herbs FirmUp, 500 g
  Egenskaper: * FIX FÖR LÖS MAGE * Effektiv växtbaserad mix som snabbt ger fast spillning * Lugnar irritation och hjälper till med goda bakterier * Omedelbart matsmältningsstöd
 • Global Herbs Turmeric Gold 1.8 kg

  Global Herbs Turmeric Gold 1.8 kg
  Gurkmejaär en populär krydda som vanligtvis används för att ge stöd till matsmältning, hud och leder. Innehåller i genomsnitt 3 % curcumin och 3 % krossad svartpeppar för att maximera absorptionen. Vi rekommenderar också att utfodra med Global Herbs Flax Oil för optimala resultat. Använd regelbundet blandat i fodret, som det är eller för att stödja annan formula som till exempel Restore. Både Global Herbs Skratch-produkter och Fly Free innehåller också gurkmeja, så det finns inget behov av att utfodra dessa tillsammans. Gurkmeja kan fläcka av sig, så var försiktig vid användning.Prata alltid med din veterinär om utfodring till dräktiga ston. Hjälper till att upprätthålla ledkomfort. Hjälper hästar som lider av sommarklåda och stöder huden. Välsmakande och lätt att utfodra. Mycket prisvärt. Färdigblandad - lägg bara till linfröolja.
 • Hilton Herbs Gastrix 1kg

  Hilton Herbs Gastrix 1kg
  Stödjer en hälsosam matsmältning. GastriX är ett torrt kosttillskott som innehåller örter som rödalm, älggräs och skogsolvon för att upprätthålla ett friskt matsmältningssystem. I dagens snabba tempo, förväntas det mycket av hästarna. Många tränas på höga konditionsnivåer, de transporteras ofta och äter koncentrerade proteinfoderstater. Vissa klarar inte detta, de tappar kondition,"stänger av"eller kan helt enkelt inte prestera. Vid sådana här fall, överväg att använda GastriX för att utesluta att det är problem med matsmältningen. Idealet är att alla hästar borde få vara ute i någon form varje dag så att de kan slappna av och"vara en häst". När hästen tränas hårt och pressas på olika sätt, kan det vara svårt för den att upprätthålla en balanserad matsmältning, som ibland kan få mycket allvarliga konsekvenser. Egenskaper: * Ett effektivt matsmältningssystem * Balanserade pH-värden * Optimalt näringsupptag * Hästar
 • Global Herbs Restore 1 kg

  Global Herbs Restore 1 kg
  Liver Tonic and Detoxifier gör att din häst både känner sig och ser fantastisk ut. Det stöder effektiv matsmältning och är ett traditionellt tillskott som hjälper till att upprätthålla normal leverfunktion och stöder ett allmänt gott välbefinnande. Denna produkt är ryggraden för många växtbaserade tillskott och resultat kan ses på några dagar. Hästens päls ändrar ofta färg med denna formula eftersom dennes matsmältning förbättras och maten utnyttjas bättre. Hjälper till att upprätthålla allmänt gott tillstånd, tillväxt och kroppsvikt hos alla hästar.
 • Havens EquiForce Lyte, 1,5 kg

  Havens EquiForce Lyte, 1,5 kg
  Högkoncentrerade elektrolyter med tillsatta kelaterade spårämnen och kraftfulla antioxidanter. Ger optimal elektrolyt och vätskebalans samt ett effektivt skydd av hästens muskler, därmed ges ökad uthållighet, större törst och snabbare återhämtning under/efter hård träning, transport ochtävling.Hästen förlorar elektrolyter varje dag!Elektrolyter är ledarna i impulser som är nödvändiga för hästen att upprätthålla vitala livsfunktioner, såsom vätskebalans, matsmältning och muskel- och nervfunktion. Hästen förlorar främst elektrolyter genom svett, men också genom urin och avföring. Träning, tävling, varmt väder eller stress (till exempel vid transport och tävlingsdeltagandet) ökar förlusten av elektrolyter avsevärt. Sporthästar har alltså ett särskilt behov av extra elektrolyter.Elektrolyter säkerställer stabil prestanda.Försämrad prestanda hossporthästar kan ofta hänföras till en kombination av oordning i elektrolytbalansen, och därmed även i vätskebalansen samt ackumulering av
 • HorseMaster Equiflora, 500 g

  HorseMaster Equiflora, 500 g
  Förbättrar tarmflorans balans. EQUIFLORA är en unik kombination av:-prebiotika som binder toxiner i tarmen och gynnar tarmfloran.- Actiferm-teknologi.ANVÄNDNINGSOMRÅDE:- Hantering av matsmältningsproblem.- Foderutnyttjande.- Förstärkning av immunförsvaret.Viktökning/dåligt tillstånd, avelston (modersmjölk), föl (avvänjning, tillväxt), matsmältningsproblem, diarré, kolik, magsår, antibiotikabehandling, avmaskning, kirurgi, transport, foderbyte, äldre hästar, fång.EQUIFLORA fungerar med eller utan antibiotika. Teknisk beskrivning: Vetemjöl, aspergillus oryzae inaktiv jästprodukt, vetekli, melass, vegetabilisk olja, död jäst, riskli, extruderad sojaböna, mannan oligosackarider.ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR:Fukt 9,0%.Råprotein 15,0%.Råfett 5,0%.Råfiber 8,0%.Råaska 7,5%.Natrium 0,43%.Lysin 0,6%.Metionin 0,25%.TILLSATSÄMNEN PER KILO:Vitaminer:3a700 E-vitamin4 000 mg.Spårämnen:E8 selen (natriumselenit) 12 mg.
 • Global Herbs Gut Support 1 kg

  Global Herbs Gut Support 1 kg
  Denna Gut Support prebioticär en produkt som hjälper de goda mikroorganismerna i tarmarbetet och växer bort mindre önskvärda. Ett probiotikum ersätter de dåliga bakterierna som kan växa i tarmen med ofarliga bakterier. Gut Support är en koncentrerad formula som verkar för att stödja ett balanserat matsmältningssystem. Vi ser att prebiotika har en mer djup och fördelaktig effekt än probiotika. Gut Support kan användas för att bibehålla hästar i topptillstånd och stimulera aptiten, men också för att hjälpa till att förbättra de som är i dåligt skick. Det är bra för hästar som kanske går ner ivikt, är oroliga eller kanske inte äter bra. Använd också Gut Support om du misstänker att matsmältningen inte fungerar korrekt. Gut Support stöder normal aptit om matsmältningssystemet är hämmat.
 • Cavalor Digest, 800 g

  Cavalor Digest, 800 g
  Cavalor Digest passar utmärkt för hästar med känsligt matsmältningssystem. Främjar och stärker tarmfloran.AnvändningsområdeCavalor Digest har ett unikt och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt att optimera matsmältningen och förbättra tarmfloran och -hälsan med hjälp av en mängd olika näringsämnen och bl a levande jästkultur, örter, aktivt kol mm. Cavalor Digest kan även användas i dieten för hästar med magstörningar. Cavalor Digest innehåller även ingredienser som reducerar den skadande effekten av mykotoxin.Vad är effekterna och de allmänna symtomen för mykotoxinförgiftning? Mykotoxin kommer från mögelsvampar. De växer på organiskt material. Det är praktiskt sett omöjligt att undvika mykotoxinväxt, särskilt under fuktiga förhållanden. Mögel har stor växtmöjlighet på grund av de stora mängderna foder som måste lagras i stall och lador, särskilt där sval och torr förvaring inte är möjlig (t ex i länder med fuktigt och varmt klimat). Mykotoxin kan ha negativa
 • Farnam Sand Clear 99, 1,36 kg

  Farnam Sand Clear 99, 1,36 kg
  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • Farnam Sand Clear 99, 9 kg

  Farnam Sand Clear 99, 9 kg
  Bidrar till att minska risken för matsmältningskolik. Innehåller psylliumfröskal. Rekommenderas av veterinärer för att avlägsna eventuell sand i tarmarna. Mycket välsmakande smulor med äpple- och melasssmak. Kan ges till hästar i alla åldrar, inklusive unga föl.
 • Sectolin Montana Bronchiaal Kruid, 3 kg

  Sectolin Montana Bronchiaal Kruid, 3 kg
  Kompletterande foder för hästar. Friska luftvägar är viktigt för god uthållighet och hästens välbefinnande! Montana är en läcker blandning av örter för upprätthållande av friska luftvägar. Montana innehåller en blandning av naturliga ingredienser som stimulerar aptiten, reglerar matsmältningen och uppmuntrar avlägsnande av gifter. Detta gynnar hästens allmäntillstånd. Användning:Utfodringsriktlinjer (per djur per dag): Häst: 80 - 120 gram, Föl: 30 - 60 gram (ett mått = ca. 25 gram). Förvaring: I sluten förpackning på en torr plats.
 • Sectolin linolja, 5 l

  Sectolin linolja, 5 l
  Linolja: framställs av kallpressade linfrön. Förbättrar matsmältning och har en positiv effekt på mag- och tarmfunktionen. Upprätthåller god matsmältning och ämnesomsättning. Det har en stimulerande effekt på pälsfällning och ökar pälsens glans. Linolja är ett fodertillskott för hästar utan proteiner och kolhydrater. Teknisk beskrivning: Analysiska komponenter:råprotein 0% råfett 100%.råfiber 0% råaska 0%.
 • Sectolin Apple Vazuintjes New, hästgodis, 1 kg

  Sectolin Apple Vazuintjes New, hästgodis, 1 kg
  Vazuintjes Appleär hälsosamt, kalorifattigt hästgodis med mineraler, örter och läcker äppelsmak. Dessutom främjar Vazuintjes Apple en god matsmältning. Teknisk beskrivning: Finns i 1 kg.
 • Global Herbs Brewers Yeast 1 kg

  Global Herbs Brewers Yeast 1 kg
  Bryggjäst (saccharomyces cerevisiae) är en naturligt förekommande jäst som används vid bryggning av öl. Den är en utmärkt källa till spårämnen, rik på proteiner, selen och komplexa B-vitaminer. Denna mångsidiga jäst har ett brett utbud av hälsoeffekter för hästar, som till exempel främjaett hälsosamt matsmältningssystem och upprätthålla goda hovar, päls, hud och ögon.
 • Sectolin linolja, 2.5 l

  Sectolin linolja, 2.5 l
  Linolja: framställs av kallpressade linfrön. Förbättrar matsmältning och har en positiv effekt på mag- och tarmfunktionen. Upprätthåller god matsmältning och ämnesomsättning. Det har en stimulerande effekt på pälsfällning och ökar pälsens glans. Linolja är ett fodertillskott för hästar utan proteiner och kolhydrater. Teknisk beskrivning: Analysiska komponenter:råprotein 0% råfett 100%.råfiber 0% råaska 0%.
 • HorseMaster Gastrix, 3,78 L

  HorseMaster Gastrix, 3,78 L
  Mot magsår. Stress kan vara en faktor i utveckling av magsår hos hästar. GASTRIX är formulerad för att hästen ska slippa effekterna av syraansamling i matsmältningssystemet.GASTRIX är framställlt av växtextrakt.Äppelcidervinäger gynnar den allmänna hälsan och bidrar till att neutralisera frätande magsyra.Kål bidrar till att skydda och återbilda mag- och tarmkanalen samt lindra ärr i mage och tarm.GASTRIX är en unik formula för hästar med:- dålig aptit&prestation.- dålig eller torr päls.- viktminskning. Teknisk beskrivning: Aloe Vera, äppelcidervinäger, kålpulver, C-vitamin, MSM,kamomill, morotpulver, kanel, äppelpektin, druvfröextrakt,läkemalva, öljäst, lakritspulver, natriumklorid,zinkglukonat, kaliumsorbat, xantangummi. Analytiska beståndsdelar:Råaska 1,17%.Råprotein 0,40%.Råfiber
 • Global Herbs Restore Liq 1 l

  Global Herbs Restore Liq 1 l
  Liver Tonic and Detoxifier gör att din häst både känner sig och ser fantastisk ut. Det stöder effektiv matsmältning och är ett traditionellt tillskott som hjälper till att upprätthålla normal leverfunktion och stöder ett allmänt gott välbefinnande. Denna produkt är ryggraden för många växtbaserade tillskott och resultat kan ses på några dagar. Hästens päls ändrar ofta färg med denna formula eftersom dennes matsmältning förbättras och maten utnyttjas bättre. Hjälper till att upprätthålla allmänt gott tillstånd, tillväxt och kroppsvikt hos alla hästar.
 • Brinicombe Equine Irish Karon Oil - 5 liter

  Brinicombe Equine Irish Karon Oil - 5 liter
  Irish Karon Oilär en omega 3-lösning för upprätthållande av det naturliga matflödet genom matsmältningssystemet, samt gott allmäntillstånd.
 • HorseMaster Equisport Gestation - laktation 25 kg hink

  HorseMaster Equisport Gestation - laktation 25 kg hink
  Tillskott för dräktiga ston. EQUISPORT GESTATION är idealiskt för ston vid dräktighet och laktation för att förhindra näringsbrist.Egenskaper:EQUISPORT GESTATION är en källa av högkoncentrerade mineraler och aminosyror och innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium, kelatbundna spårämnen och leverskydd (som sorbitol och kolin), alla speciellt utvecklade för avelsston.Innehåll:Organiskt bunden selenjäst för optimal biotillgänglighet av selen och för att stödja utvecklingen av en stabil och balanserad matsmältning.Levande jäst för bättre utnyttjande av fodret. Mycostab minskar effekterna av mykotoxiner som ofta finns i spannmål. Teknisk beskrivning: Calcarea marina algae, fodervete, monodikalciumfosfat |, dikalciumfosfat, magnesiumoxid, havre, torkad alfalfa, salt, vegetabilisk olja, fett, jäst och liknande produkter, sorbitol | 26C01.1010100FTR0912V02 | Analytiska beståndsdelar: | Råaska 56,5% | Råprotein 6.5% | Råfett 3,1% | Råfiber 3,8% |
 • Horslyx Mint, 5kg

  Horslyx Mint, 5kg
  En slicksten för hästar med vitaminer, mineraler och spårämnen. Fodret är den viktigaste komponenten i hästens diet, men det kan sakna många av de näringsämnen som din häst behöver. Horslyx innehåller en lång rad vitaminer, mineraler och spårelement som kompenserar dessa näringsbrister och ger dig en glad och frisk häst. Den välsmakande och vädertåliga slickstenen ger en naturlig näringstillförsel ? lite och ofta ? där hästen reglerar intaget av Horslyx efter eget behag, vilket leder till förbättrad matsmältning och minskad stress. Se Horslyx som hästarnas motsvarighet tillvår multivitamintablett! Alla hästar, från shetlandsponnyn till tävlingshästen, kan dra nytta av det kompletta näringsinnehållet och foderintaget i små mängder med korta intervaller som Horslyx befrämjar. Så om du söker ett enkelt sätt att balansera hästens diet kan Horslyx vara svaret! Horslyx + foder = en glad och frisk häst.
 • Havens EquiForce Oil, 10 kg

  Havens EquiForce Oil, 10 kg
  Specialolja rik på omega-3-fettsyror, lecitin och naturligt E-vitamin. Fodertillskott rikt på energi och essentiella omega-3-fettsyror. Mycket lämpligt för hästar i hård träning, hästar med dåligt allmäntillstånd, hud, päls, och immunförsvar, hästar med matsmältningsproblem samt hästar med dåligaptit. EquiForce Oil är också perfekt om du bara vill minska den totala mängden stärkelse i dieten eller öka den totala energin i kosten utan att fodra med extra stärkelse. 3 dl. EquiForce Oil motsvarar 1 kg havre.Förbättrar prestationsförmågan.Genom att ersätta en del av mycket stärkelserik mat (spannmål) med EquiForce Oil,"tränas"hästens muskler till att öka aerobförbränningen (med syre) under träning. Detta minskar motsvarande den anaeroba förbränningen (utan syre), vilket reducerar bildningen av mjölksyra i musklerna under träning. Hästen kan därmed tränas under en längre period utan att visa trötthet och musklerna kommer att återhämta sig snabbare och bättre, vilket
 • Global Herbs Skratch 1 kg

  Global Herbs Skratch 1 kg
  Skratch innehåller många av samma örter som i formulan SkratchPlus med tillägg av vitala, digestiva örter för att hjälpa till att upprätthålla hästens matsmältningssystem. Det är användbart både på sommar och vinter. På vintern är det viktigt att tillgodose kraftfodret i foderstaten. På sommaren gör stödet för matsmältningen denna produkt ännu mer användbar.
 • Hilton Herbs Senior Dog Gold, 250 ml

  Hilton Herbs Senior Dog Gold, 250 ml
  Senior Dog Goldär ett snabbabsorberande vätsketillskott som innehåller örter som hagtorn, djävulsklo och mjölktistel, för ett allroundstöd till den äldre hunden. Efter första användningen kan du gå vidare till den torkade motsvarigheten av Senior Dog (du bör inte ge båda tillsammans). Om din hund har överansträngt sig eller behöver ytterligare stöd, överväg då Canine Releaf Gold. Topicals Muscle Magic eller TLC kan också visa sig fördelaktigt. Egenskaper: * Smidiga leder och muskler * Ett hälsosamt cirkulationssystem * För att stödja lever och njure * Balans i matsmältningen Teknisk beskrivning: Ingredienser: 1:3 tinkturer av: Älggräsört. Djävulsklorot. Mjölktistelfrö. Hagtornsbär. Snärjmåreört. Maskrosrot. Nässelblad. Kardborrerot. Rosmarinört. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning
 • Havens EquiForce Lyte, 5 kg

  Havens EquiForce Lyte, 5 kg
  Högkoncentrerade elektrolyter med tillsatta kelaterade spårämnen och kraftfulla antioxidanter. Ger optimal elektrolyt och vätskebalans samt ett effektivt skydd av hästens muskler, därmed ges ökad uthållighet, större törst och snabbare återhämtning under/efter hård träning, transport ochtävling.Hästen förlorar elektrolyter varje dag!Elektrolyter är ledarna i impulser som är nödvändiga för hästen att upprätthålla vitala livsfunktioner, såsom vätskebalans, matsmältning och muskel- och nervfunktion. Hästen förlorar främst elektrolyter genom svett, men också genom urin och avföring. Träning, tävling, varmt väder eller stress (till exempel vid transport och tävlingsdeltagandet) ökar förlusten av elektrolyter avsevärt. Sporthästar har alltså ett särskilt behov av extra elektrolyter.Elektrolyter säkerställer stabil prestanda.Försämrad prestanda hossporthästar kan ofta hänföras till en kombination av oordning i elektrolytbalansen, och därmed även i vätskebalansen samt ackumulering av
 • Hilton Herbs Insu-Lite 2 kg

  Hilton Herbs Insu-Lite 2 kg
  Hjälper till att behålla en normal kroppsvikt. Hilton Herbs Insu-Lite är speciellt formulerad till hästar och ponnyer som lever på"frisk luft"eller kämpar för att upprätthålla normal hälsosam kroppsvikt. En hästs matsmältningsbalans kan enkelt bli störd av faktorer som stress, resor, tävlingar, hormonnivåer, spannmålsrik mat, mask eller bara en förändring i miljön! Insu-Lite hjälper till att främja balans genom att använda lugnande, milda örter för att upprätthålla normal matsmältning, hälsosamt näringsupptagning, matsmältnings pH-balans, lever- och njurhälsa och normal tarmfunktion. Teknisk beskrivning: Innehåll: Psylliumskal, kronärtskocka, bockhornsklöver, vitlök, kelp, ingefära.
 • Global Herbs StrongBone 1 kg

  Global Herbs StrongBone 1 kg
  Örterna i StrongBone hjälper till att säkerställa en perfekt balans mellan behovet av kalcium, magnesium och fosfor, de viktigaste mineralerna för utveckling av skelettet. Det är också värt att ge GlobalVite för en källa till andra viktiga mineraler, men även foderstater som saknar kalcium, kan bli dugliga om StrongBone tillsätts som ett kosttillskott. Örterna i StrongBone verkar genom att fästa sig på mineralerna i fodret och stödjer en effektiv matsmältning.
 • Global Herbs LamiPro Supplement 1 kg

  Global Herbs LamiPro Supplement 1 kg
  LPSär ett näringstillskott som hjälper hästen att behålla normala och bekväma lamellränder. Tillskottet ger stöd och verkar i början av betessäsongen och också när första frosten biter i gräset, vilket båda ökar risken för fång. Denna produkt hjälper till med normal matsmältning ochen normal leverfunktion.
 • Hilton Herbs Senior Dog Gold, 500 ml

  Hilton Herbs Senior Dog Gold, 500 ml
  Senior Dog Goldär ett snabbabsorberande vätsketillskott som innehåller örter som hagtorn, djävulsklo och mjölktistel, för ett allroundstöd till den äldre hunden. Efter första användningen kan du gå vidare till den torkade motsvarigheten av Senior Dog (du bör inte ge båda tillsammans). Egenskaper:* Smidiga leder och muskler * Ett hälsosamt cirkulationssystem * För att stödja lever och njure * Balans i matsmältningen Teknisk beskrivning: Ingredienser: 1:3 tinkturer av: Älggräsört. Djävulsklorot. Mjölktistelfrö. Hagtornsbär. Snärjmåreört. Maskrosrot. Nässelblad. Kardborrerot. Kardborrerot. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Kan sprutas oralt om nödvändigt. Fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Introduceras
 • Hilton Herbs Digest Support, 125 g

  Hilton Herbs Digest Support, 125 g
  För optimal god matsmältning. Digest Support är ett finklippt torrt tillskott som innehåller örter som läkemalvasläktet och kamomill, som hjälper din hund att bibehålla normal matsmältning. Egenskaper: * Ett hälsosamt och effektivt matsmältningssystem * En lugn och stadig bearbetning av mat genom matsmältningskanalen * Optimalt näringsupptag Teknisk beskrivning: Ingredienser: Rödalm. Rot från läkemalva. Gotu Kola-blad. Maskrosrot. Lakritsrot. Kamomillblomma. Valerianarot. Skogsolvon. Användning:Bör ges tillsammans med foder dagligen, om möjligt med uppdelning av den erforderliga mängden vid två tillfällen. Ett 2,5 ml mått ingår i tuben, och fullständiga instruktioner finns på förpackningen. Introduceras långsamt om din hund inte har fått tillskott tidigare. Det kan ta upp till en månad innan resultat
 • Blue Hors Psyllium loppfröskal Sweet Apple 2,5 kg

  Blue Hors Psyllium loppfröskal Sweet Apple 2,5 kg
  Blue Hors Psyllium Sweet Appleär psylliumfröskal av finaste kvalitet belagda med krossat äpple, som gör produkten välsmakande och god. Om en häst går i en hage med lite eller inget gräs, finns det risk för att hästen får i sig sand och jord, som samlas i tarmarna. Loppfröskal bildar en geléliknande massa i hästenstarm, och denna gel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen. Gelen reglerar konsistensen av innehållet i tarmarna, så att avföring och fast materia lättare kan föras genom tarmen. Egenskaper: * Välsmakande loppfröskal med äppelsmak * Dennagel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen. * Upprätthåller en hälsosam matsmältning Teknisk beskrivning: Analytiska beståndsdelar:Råprotein 4 %.Råfett 7,5 %.Lignin 6 %.Råaska 2 %.Natrium 0,1 %.Sammansättning:Psyllium loppfröskal 65 %.Krossat
 • HorseMaster Equisport Yearling - 3 kg hink

  HorseMaster Equisport Yearling - 3 kg hink
  Mineraltillskott för åringar. EQUISPORT PERFORMANCE innehåller en hälsosam balans av fosfor, kalcium och kelaterade spårämnen speciellt framtaget för unghästar.Traditionellt foder (hö och spannmål) innehåller inte tillräckliga mängder essentiella näringsämnen för en harmonisk och regelbunden skelettutveckling. Egenskaper:Equisport Yearling är ett mineraltillskott med god balans mellan kalcium/fosfor.Equisport Yearling innehåller essentiella näringsämnen för god skelettutveckling och tillväxt.- Rekommenderas särskilt för unghästar.- Muskelutveckling.- Benbildning och benmineralisering.- Hjälper mot tillväxtproblem.- Optimerar matsmältningen (innehåller MOS och jästkulturer).- Ges från 10 månader till fullt utvecklad. Teknisk beskrivning: Dikalciumfosfat, krossad vete, kalciumkarbonat, pressade sojabönor, melass, magnesiumoxid, natriumklorid, spårämnen, vegetabilisk olja, vitaminer, torrjäst, kolinklorid | 26C01.10104FTR0912V01 | Analytiska
 • Global Herbs Restore Liq 500 ml

  Global Herbs Restore Liq 500 ml
  Liver Tonic and Detoxifier gör att din häst både känner sig och ser fantastisk ut. Det stöder effektiv matsmältning och är ett traditionellt tillskott som hjälper till att upprätthålla normal leverfunktion och stöder ett allmänt gott välbefinnande. Denna produkt är ryggraden för många växtbaserade tillskott och resultat kan ses på några dagar. Hästens päls ändrar ofta färg med denna formula eftersom dennes matsmältning förbättras och maten utnyttjas bättre. Hjälper till att upprätthålla allmänt gott tillstånd, tillväxt och kroppsvikt hos alla hästar.
 • HorseMaster Gastrix, 1,89 L

  HorseMaster Gastrix, 1,89 L
  Mot magsår. Stress kan vara en faktor i utveckling av magsår hos hästar. GASTRIX är formulerad för att hästen ska slippa effekterna av syraansamling i matsmältningssystemet.GASTRIX är framställlt av växtextrakt.Äppelcidervinäger gynnar den allmänna hälsan och bidrar till att neutralisera frätande magsyra.Kål bidrar till att skydda och återbilda mag- och tarmkanalen samt lindra ärr i mage och tarm.GASTRIX är en unik formula för hästar med:- dålig aptit&prestation.- dålig eller torr päls.- viktminskning. Teknisk beskrivning: Aloe Vera, äppelcidervinäger, kålpulver, C-vitamin, MSM,kamomill, morotpulver, kanel, äppelpektin, druvfröextrakt,läkemalva, öljäst, lakritspulver, natriumklorid,zinkglukonat, kaliumsorbat, xantangummi. Analytiska beståndsdelar:Råaska 1,17%.Råprotein 0,40%.Råfiber
 • Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg

  Brinicombe Equine Think Calm - 2,5 kg
  Think Calmär smart utvecklat för att hjälpa hästen att hålla sig lugn i varje situation med hjälp av en snabbverkande 3 i 1-formula, som riktar sig mot nerv-, hormon- och matsmältningssystem.
 • HorseMaster Performaid, 2,5 kg

  HorseMaster Performaid, 2,5 kg
  Utveckling och förstärkning av matsmältningssystemet. PERFORMAID ger näring och förstärker matsmältningssystemet.Egenskaper:PERFORMAID är en naturlig källa av biotillgängliga näringsämnen: essentiella aminosyror, vitamin A, E, B, enzymer, peptider, nukleinsyror. PERFORMAID ökar avsevärt smältbarheten av proteiner, växtfibrer, fosfor och organiskt material. PERFORMAID förbättrar smaken på fodret och ökar fodrets smältbarhet samtidigt som det är helt säkert för djuret. Teknisk beskrivning: Torkad jästsvamp saccharomyces cerevisiae, majsgluten,fodervete, foderråg, sojaskal, sockerrörsmelass. Analytiska beståndsdelar per kilo:Fukt 11%.Råprotein 15%.Råfiber 8%.Råaska 11%.Råfett 3%.Kalcium 0,1%.Fosfor 0,8%.Natrium 0,1%.Magnesium 0,4%.Lysin 0,58%.Metionin 0,3%.
 • Brinicombe Equine Ulcereze - 5.5 kg

  Brinicombe Equine Ulcereze - 5.5 kg
  Bidrar till upprätthållande av ett friskt och välfungerande matsmältningssystem.
 • HiltonHerbs Senior Horse 1kg Tub

  HiltonHerbs Senior Horse 1kg Tub
  Allroundstöd för seniorhästen. Senior Horse är ett torrt kosttillskott som innehåller örter som hagtorn, älggräs och kardborre, och är idealiskt för den äldre hästen eller ponnyn. Den flytande motsvarigheten av Senior Horse Gold, används ofta först tack vare dess snabbare initiala absorption(dessa båda bör inte ges tillsammans). Åldrande är en naturlig process och idag kan våra seniorhästar upprätthålla en god livskvalitet långt över 20-årsåldern med hjälp av veterinär är så behövs, hovslagare, tandläkare och inte minst en lämplig foderstat. Det här kosttillskottetkan ges samtidigt som vårt Cush X-sortiment. För vissa hästar och ponnyer, kan vårt Multi-Flex-sortiment vara lämpligare tack vare dess örtbaserade formula. Egenskaper: * Normal matsmältning * Ett hälsosamt cirkulationssystem * Smidiga leder och muskler * För att stödja lever och njure Teknisk
 • Sectolin Montana Bronchial Herbs, 1 kg

  Sectolin Montana Bronchial Herbs, 1 kg
  Fodertillskott för hästar. Friska luftvägar är viktigt för god uthållighet och hästens välbefinnande! Montana är en läcker blandning av örter för upprätthållande av friska luftvägar. Montana innehåller en blandning av naturliga ingredienser som stimulerar aptiten, reglerar matsmältningen och uppmuntrar avlägsnande av gifter. Detta gynnar hästens allmäntillstånd. Teknisk beskrivning: 1 kg.
 • HorseMaster Serenitude, 1,65 kg

  HorseMaster Serenitude, 1,65 kg
  För ett friskt och välfungerande matsmältningssystem. SERENITUDES effekt på ämnesomsättning och tarmfunktion främjar hästens välbefinnande lika mycket under arbete som i stallet: stress, aggressivitet, oro, nedstämdhet, överdriven svettning, viktminskning, fästingar, ...Hästen blir lugnare, mer stabil, mindre stressad och mer mottaglig för arbete.Egenskaper:SERENITUDE är en välbalanserad sammansättning av bifido- och laktobakterier för en frisk mag- och tarmkanal genom ökat upptag av fodret.Leran reducerar upp till 72% av olika matsmältningsproblem (diarré, magsår, ...). Jästen är rik på B-vitamin och skyddar och ger balans åt nervsystemet. Växtextrakt lugnar hästen och stimulerar aptiten. Teknisk beskrivning: Ingredienser:Växtextrakt, jäst, lera.
 • Blue Hors Psyllium loppfröskal 3 kg

  Blue Hors Psyllium loppfröskal 3 kg
  Om en häst går i en hage med lite eller inget gräs, finns det risk för att hästen får i sig sand och jord, som samlas i tarmarna. När loppfröskal blandas med tarmvätskor bildas en geléliknande massa, och denna bidrar till att avlägsna sand och jord från hästens tarmsystem.Förmågan att bildagelen finns endast i skalet - inte i fröet. Fröna har tagits bort från denna produkt, så endast det rena, effektiva skalet av hög kvalitet finns kvar. Egenskaper: * 100 % Psyllium loppfröskal * Denna gel binder till sig sand och jord, som sedan förs genom tarmen och ut med avföringen * Skyddar tarmslemhinnan och säkerställer korrekt matsmältning Teknisk beskrivning: Innehåll:Psyllium loppfröskal. Användning:Utfodringsinstruktioner, häst 600 kg (mindre hästar ska ges motsvarande mindre mängd): Vid förekomst av sand i tarmen, ge två gånger dagligen i ca.en månad. Vid underhåll/förebyggande, ge
 • Global Herbs FirmUp, 1 kg

  Global Herbs FirmUp, 1 kg
  Egenskaper: * FIX FÖR LÖS MAGE * Effektiv växtbaserad mix som snabbt ger fast spillning * Lugnar irritation och hjälper till med goda bakterier * Omedelbart matsmältningsstöd
 • Havens EquiForce Oil, 5kg

  Havens EquiForce Oil, 5kg
  Specialolja rik på omega-3-fettsyror, lecitin och naturligt E-vitamin. Fodertillskott rikt på energi och essentiella omega-3-fettsyror. Mycket lämpligt för hästar i hård träning, hästar med dåligt allmäntillstånd, hud, päls, och immunförsvar, hästar med matsmältningsproblem samt hästar med dåligaptit. EquiForce Oil är också perfekt om du bara vill minska den totala mängden stärkelse i dieten eller öka den totala energin i kosten utan att fodra med extra stärkelse. 3 dl. EquiForce Oil motsvarar 1 kg havre.Förbättrar prestationsförmågan.Genom att ersätta en del av mycket stärkelserik mat (spannmål) med EquiForce Oil,"tränas"hästens muskler till att öka aerobförbränningen (med syre) under träning. Detta minskar motsvarande den anaeroba förbränningen (utan syre), vilket reducerar bildningen av mjölksyra i musklerna under träning. Hästen kan därmed tränas under en längre period utan att visa trötthet och musklerna kommer att återhämta sig snabbare och bättre, vilket