Transportskydd

Vid hästtransport är det viktigt att hästen lastas korrekt och skyddas på ett bra sätt. Transportskydd för hästens hasor och underben kan användas. Det är viktigt att de monteras på rätt sätt för att verka skyddande.

Populärt inom transportskydd

 • Stall/transportskydd Hansbo S Svart Par

  Stall/transportskydd Hansbo S Svart Par
  Tillverkat i 100 % polyester.
 • Stall/transportskydd Hansbo L Svart Par

  Stall/transportskydd Hansbo L Svart Par
  Tillverkat i 100 % polyester.
 • Hansbo Sport Stall/transportskydd Svart (S)

  Hansbo Sport Stall/transportskydd Svart (S)
  Stall/transportskydd i ett. Försluts med kraftiga kardborreförslutningar. 100% polyester. Säljes i par.
 • Waldhausen Comfort Transportskydd, 4 st grå (PON)

  Waldhausen Comfort Transportskydd, 4 st grå (PON)
  Anatomiskt formade resestövlar försedda med tre kraftiga tejpfästen för optimalt köp på hästens ben. Bra skydd tack vare den stötdämpande skumstoppningen (tjocklek 1,5 cm) på insidan och hög skärning. Mjukt fleecefoder för optimal bärare komfort Spec

Fler tips på transportskydd

 • Shires Basic Transportskydd Ponny

  Shires Basic Transportskydd Ponny
  Prisvärda transportskydd, med kardborre. 4-pack
 • Catago Fir-Tech Pro Tendon Pad Värmande Inlägg

  Catago Fir-Tech Pro Tendon Pad Värmande Inlägg
  Fir-Tech pro tendon pad är ett inlägg som värms elektiskt (batteri) och som enkelt kan fästas i skalet på Catagos stallbandage. Inlägget kan användas både före och efter träning för att förbereda senor och vävnader för arbete, samt för att stimulera regenereringsprocessen efter träning eller i samband med skador. Inlägget monteras i stallbandagen med hjälp av kardborre och delen med batteri monteras på utsidan av skyddet. Då är det enkelt att slå på, stänga av och reglera värmen med en enda knapp. Värmen kan regleras i 3 olika nivåer: grön, blå och röd. Värmenivåerna beskrivs mer i detalj nedan. CATAGOs FIR-Tech Pro-produkter arbetar med Active Carbon-fibrer och är särskilt lämpliga för användning till senor, leder och muskler. Syftet är att stimulera och främja självläkande processer, som alltid finns i kroppen. Det har visat sig att effekterna av aktiv långvågig infraröd strålning avsevärt bidrar till att öka blodflödet och minska spänningar i muskler. Dessa avslappnande egenskaper hos aktiv långvågig infraröd strålning gör FIR-Tech pro-produkterna mycket lämpliga att användas för sport, välbefinnande och avkoppling. REKOMMENDERAD ANVÄNDNING På bara några minuter når den aktiva infraröda enheten sin kärntemperatur och ger konstant långvågig infraröd värme som är mycket behaglig, tröstande och avslappnande för muskler och bindväv. Enheten har en integrerad knapp och den aktiva infraröda värmen kan justeras i 3 nivåer för att säkerställa den mest bekväma upplevelsen. Den kan användas före eller efter att någon påfrestning har lagts på vävnaden för att uppnå regenerering.
 • Equiline Rex Transportskydd 4-pack Cob

  Equiline Rex Transportskydd 4-pack Cob
  Rex transporskydd från Equiline Ergonomiskt fodrade transportskydd med velcrospännen och förstärkta med PVC nedtill.
 • Lippo Transportskydd Svart 1200 Denier 4-pack Full

  Lippo Transportskydd Svart 1200 Denier 4-pack Full
  Mycket fina, höga transportskydd av kraftig nylon (hela 1200D för extra styrka) med förstärkning vid hoven. Kardborreknäppning. 4st/förpackning.
 • Catago Fir-Tech Stallbandage och transportskydd X-Large

  Catago Fir-Tech Stallbandage och transportskydd X-Large
  Catago FIR-Tech stall- och transportdamasker ger din häst maximalt skydd och välbefinnande i stallet och under transport. Damaskerna har avtagbara innerpaddar fodrade med Synthermax-fiber och innermaterial av keramiska partiklar vilket ger en avancerad dubbelverkande effekt. Damaskerna har bra passform och sitter på plats med hjälp av de breda och stabila kardborreknäppningarna. Bak på kotan har damaskerna extra förstärkning av gummi för att ge extra skydd. Damaskerna är praktiska och slitstarka och är idealiska för att ge ett ökat välbefinnande, kortare återhämtningstid samt uppvärmning av muskler, senor och leder -  både före och efter träning och tävling. Avtagbara paddar av perforerad neopren går att köpa till för ökad ventilation för hästens ben. Obs! Det är viktigt att damaskerna inte sätts åt för hårt om hästens ben! Material: Yttermaterial: 100% polyester. Fyllning: fiberfylld SyntherMax. Foder: polyester med keramisk lera (70 %) Går även att kombinera med elektriskt uppvärmda paddar (Catago Fir-Tech PRO). Catago Fir-Tech är terapeutiska produkter, där det är keramiska partiklar invävt i materialet. Produkterna kan användas för ökat välbefinnande,  återhämtning efter träning, förebyggande av skador, avslappning för spända muskler, stela leder, vid nya och gamla skador samt för gamla hästar. Läs mer om Catago Fir-tech här ( länk ).