Ridhjälmar

Vid uppsutten ridning och körning är det ett krav från Svenska Ridsportförbundet att alla utövare ska bära ridhjälm. Ett regelverk inom EU reglerar vilka ridhjälmar som uppfyller säkerhetskraven. Se till att du köper en godkänd hjälm för ridning.

Godkända och snygga ridhjälmar från ledande tillverkare

Här finns snygga ridhjälmar från flera olika varumärken som t ex Casco, OneK och Hansbo Sport och som du kan köpa online. Klicka dig vidare om du vill läsa mer om en specifik hjälm.

Populärt inom ridhjälmar

 • Whitaker VX2 Sparkly

  Whitaker VX2 Sparkly
  Den här lätta ridhjälmen har en ratt för att passa storleksjustering, en studsande topp, en märkesplakett i metall och tre frontventiler med silverglitterdekorer.
 • Ridhjälm Hs Vetus  svart L

  Ridhjälm Hs Vetus  svart L
  Ridhjälmen har en bra ventilation, justerbart hakband med snabbspänne och en mjuk detalj av cooldry-material. hjälmen är utrustad med justerbart huvudband som garanterar perfekt passform samt avtagbart&hellip:
 • OneK™ MIPS Avance Glossy Chrome - Svart (2)

  OneK™ MIPS Avance Glossy Chrome - Svart (2)
  Hjälm från OneK™ med MIPS och en snygg solskärm som skyddar lika bra vid hästhantering som vid fall från hästryggen. OneK™-hjälmarna har ett ytterhölje av polykarbonat och ett formpressat ABS-komposit. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. MIPS - vad
 • OneK™ MIPS Avance Glossy Chrome - Svart (0)

  OneK™ MIPS Avance Glossy Chrome - Svart (0)
  Hjälm från OneK™ med MIPS och en snygg solskärm som skyddar lika bra vid hästhantering som vid fall från hästryggen. OneK™-hjälmarna har ett ytterhölje av polykarbonat och ett formpressat ABS-komposit. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. MIPS - vad

Fler tips på ridhjälmar

 • BR Ridhjälm Omega Glamourous Glitter Top Bred Solskärm Marin 55-57 cm

  BR Ridhjälm Omega Glamourous Glitter Top Bred Solskärm Marin 55-57 cm
  Denna ridhjälm från BR utmärker sig för sin glittriga topp, upphöjd för att vara extra iögonfallande, med extra glittrande kristaller, och den extra breda solskärmen. Hjälmen har ett lätt skal av starkt ABS-material. Toppen täckt med glittermaterial är inramad av en roséfärgad kant med sex ventilationsöppningar. Hjälmen är utrustad med ett justerbart hakband prytt med snyggt syntetläder. Hakremmen är försedd med ett snabbspänne och ett mjukt hakskydd av material som andas. Innerfodret är tillverkat av Cooldry och mesh, som torkar snabbt och håller huvudet svalt tillsammans med ventilationsöppningarna. Detta helt avtagbara foder kan tvättas i maskin i 40°C. Justerbar med rattsystem vilket säkerställer en perfekt passform. Hjälmen uppfyller säkerhetsstandarden CE VG1 01.040 2014-12.
 • Charles Owen Kylo Ridhjälm Matte Mips Wide Peak Solskärm Marin 58-61 cm

  Charles Owen Kylo Ridhjälm Matte Mips Wide Peak Solskärm Marin 58-61 cm
  Kylo utstrålar kvalité, stil och komfort i och med sitt justerbara skruvsystem passar hjälmen dig perfekt. Hjälmen kommer med en tvättbar liner. Kylo är certifierad med tre internationella säkerhetsstandarder, även MIPS i denna version. Specifikationer:  justerbart skruvsystem, lättvikt, glexibel skärm, bra ventilation, justerbart hakband i leather-look, snabbspänne, tvättbar liner, MIPS. Säkerhetsstandards:  ASTM F1163-15, PAS015:2011, VG1 01-040 2014-12, MIPS. Storlek: Small: 52-55cm Medium: 55-58cm Large: 58-61cm
 • OneK Öronmuffar för ridhjälm Passar skal i storlek 0 och 1

  OneK Öronmuffar för ridhjälm Passar skal i storlek 0 och 1
  OneK öronvärmare är fodrad med en mjuk och varm teddyfleece som håller dina öron varma när du rider på vintern. Öron värmaren monteras enkelt på OneK-hjälmen mellan skalet och fodret. Fungerar INTE för OneK med MIPS.
 • BR Ridhjälm Theta Plus Glossy Bred Solskärm Marin 52-54 cm

  BR Ridhjälm Theta Plus Glossy Bred Solskärm Marin 52-54 cm
  • Metalliskt utseende med stor solskärm • Andningsbart, avtagbart och tvättbart innerfoder • Justerbar med rattsystem för perfekt passform Hjälm med snygg, elegant design som erbjuder bra komfort och en perfekt passform, som justeras med ratten bak. Hjälmen uppfyller CE VG1 01.040 2014-12 säkerhetsstandarder. BR-ridhjälmen Theta Plus Painted har ett lätt skal av ABS och är fodrad på insidan med Cooldry®-material. Innerfodret är en kombination av Cooldry® och mesh, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Fodret är helt avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin i 40°C. Hjälmen är dekorerad med en blank kant och har ventilationshål. Hjälmen stängs med hakremmen med snabbspänne och Cooldry®-skydd. Det stora visiret är utrustat med ett skyddskåpa för att säkerställa att hjälmen kan förvaras extra säkert. Tack vare rattsystemet kan passformen förfinas för en perfekt passande hjälm.
 • Charles Owen Kylo Ridhjälm Gloss Mips Svart 58-61 cm

  Charles Owen Kylo Ridhjälm Gloss Mips Svart 58-61 cm
  Kylo utstrålar kvalité, stil och komfort i och med sitt justerbara skruvsystem passar hjälmen dig perfekt. Hjälmen kommer med en tvättbar liner. Kylo är certifierad med tre internationella säkerhetsstandarder och MIPS i denna version. Specifikationer:  justerbart skruvsystem, lättvikt, glexibel skärm, bra ventilation, justerbart hakband i leather-look, snabbspänne, tvättbar liner, MIPS. I alla storlekar kan du välja mellan standardskärm eller en vidare skärm. Säkerhetsstandards:  ASTM F1163-15, PAS015:2011, VG1 01-040 2014-12, MIPS. Storlek: Small: 52-55cm Medium: 55-58cm Large: 58-61cm
 • Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Marin Matt/Rose Gold Skal M - (55-58 cm)

  Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Marin Matt/Rose Gold Skal M - (55-58 cm)
  Halo Mips ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Med MIPS Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Skal S: 52-55 Skal M: 55-58 Skal L: 59-61 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • OneK Defender Pro Glossy Shimmer Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)

  OneK Defender Pro Glossy Shimmer Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • Charles Owen Halo Luxe Gloss Ridhjälm Svart Rose Gold Bred Solskärm Skal M - (55-58 cm)

  Charles Owen Halo Luxe Gloss Ridhjälm Svart Rose Gold Bred Solskärm Skal M - (55-58 cm)
  Halo Gloss ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Halo Luxe (med bred solskärm) finns bara i storlek M. Skal M: 55-58 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • Charles Owen Halo Luxe Gloss Ridhjälm Marin Rose GoldBred Solskärm Skal M - (55-58 cm)

  Charles Owen Halo Luxe Gloss Ridhjälm Marin Rose GoldBred Solskärm Skal M - (55-58 cm)
  Halo Gloss ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Halo Luxe (med bred solskärm) finns bara i storlek M. Skal M: 55-58 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • Back on Track EQ3 Lynx Micromocca Svart sand Ridhjälm Large 59-61 cm

  Back on Track EQ3 Lynx Micromocca Svart sand Ridhjälm Large 59-61 cm
  Ridhjälm utrustad med MIPS Brain Protection System Märkt med säkerhetsstandard CE VG1 101.040 2014-12 Skruvfunktion baktill på hjälmen gör det enkelt att reglera storleken för optimal passform Avtagbar/tvättbar innerdel i Coolmax® Folksams hjälmtest  
 • OneK MIPS Defender Matte Ridhjälm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK MIPS Defender Matte Ridhjälm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)
  Denna hjälm är utrustad med MIPS - ett system som skyddar hjärnan vid sneda islag. Forskning har visat att våra hjärnor är känsliga mot sneda islag, vilket kan orsaka skador och hjärnskakning. MIPS är ett system som minskar den skadliga kraften, vilket kan reducera rotationsskador. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 – där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Observera: MIPS-hjälmarna har speciella MIPS-liners, det är inte samma liners som till hjälmarna utan MIPS. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017.
 • Hjälmhängare till ridhjälm

  Hjälmhängare till ridhjälm
 • Charles Owen Kylo Ridhjälm Gloss Wide Peak Solskärm Marin 58-61 cm

  Charles Owen Kylo Ridhjälm Gloss Wide Peak Solskärm Marin 58-61 cm
  Kylo utstrålar kvalité, stil och komfort i och med sitt justerbara skruvsystem passar hjälmen dig perfekt. Hjälmen kommer med en tvättbar liner. Kylo är certifierad med tre internationella säkerhetsstandarder. Specifikationer:  justerbart skruvsystem, lättvikt, glexibel skärm, bra ventilation, justerbart hakband i leather-look, snabbspänne, tvättbar liner. I alla storlekar kan du välja mellan standardskärm eller en vidare skärm. Säkerhetsstandards:  ASTM F1163-15, PAS015:2011, VG1 01-040 2014-12. Storlek: Small: 52-55cm Medium: 55-58cm Large: 58-61cm
 • HKM Graz Ridhjälm Rosa Glitter Roséguld M-L (57-59 cm)

  HKM Graz Ridhjälm Rosa Glitter Roséguld M-L (57-59 cm)
  En snygg ridhjälm som erbjuder hög komfort, med ventilation både bak och fram. Hjälmen har ett mjukt foder som dessutom är uttagbart, för enkel rengöring. Fodret är tillverkat av 100% polyester. Storleken justeras med ratten som sitter bak i nacken, för optimal passform. 3-punktshakband med fodring för extra komfort och säkerhet. Möter säkerghetsstandard vg1 01.040 2014-12
 • Charles Owen Ridhjälm Pro Skull II 58 cm Svart/silver

  Charles Owen Ridhjälm Pro Skull II 58 cm Svart/silver
  Ventilation fram och bak på hjälmen med ett nytt hjälmöverdrag som är designat för maximal luftgenomströmning. Hjälmen har en låg profil och har high-tech silverjoner inbäddade vilket ger den ett inbyggt antibakteriellt skydd som håller hjälmen fri från lukter och microber. Den revolutionerande GRpx teknologin ger hjälmen en unik passform med vetenskapligt designade ’grippers’. Safety Standards:  Kitemarked to PAS015:2011 and certified by SEI to ASTM F1163. VG1 01.040
 • Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Onyx - M

  Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Onyx - M
 • Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Svart Matt/Gloss Skal L - (59-61 cm)

  Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Svart Matt/Gloss Skal L - (59-61 cm)
  Halo Mips ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Med MIPS Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Skal S: 52-55 Skal M: 55-58 Skal L: 59-61 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • Charles Owen Ayr8 Plus Ridhjälm Marin 55 cm

  Charles Owen Ayr8 Plus Ridhjälm Marin 55 cm
  Ayr8 Plus Ridhjälm från Charles Owen Lågprofilshjälm med microfiber på sidopanelerna och nät i mitten av hjälmen. 12 ventilationshål som ger maximal luftgenomströmming, utan att ge avkall på en snygg design. Hjälmen är gjord av moderna, avancerade material och innehåller det senaste inom temperaturreglering för hjälmar. Det mjuka hakbandet är gjort i mocka med den revolutionära GPX teknologin som ger en tätslutande och säker passform genom det speciellt framtagna låset. Insidan har silverjoner infogat i tyget vilket ger ett anti-microbt skydd som håller hjälmen hygienisk och fri från lukter. Avtagbart innerfoder. 6-punkts-hakband som ger en perfekt passform. Går även att få med piping/trim.  Alla storlekar från 52-61 samt färgerna brun, marin/silver, svart/guld, svart/silver samt brun/guld går att få som beställningsvaror - kontakta oss för att beställa dessa varianter. Safety:  Kitemarked to PAS015:2011 and Certified by SEI to ASTM F1163. VG1 01.040
 • Charles Owen MS1 Pro Ridhjälm 59 cm

  Charles Owen MS1 Pro Ridhjälm 59 cm
  MS1 Pro ridhjälm från Charles Owen En helt ny jockeyhjälm med MIPS-teknik. Ingen annan jockeyhjälm har tidigare producerats med MIPS-teknik,så tillsammans med tre certifieringarna till tre internationella ryttarestandarder, kan ryttarna känna sig väldigt skyddade. Ytter skal tillverkat av ABS-plast, tio ventilationshål och avtagbar liner. Safety:  Kitemarked to PAS015:2011 and Certified by SEI to ASTM F1163. VG1 01.04
 • OneK Avance Matte Rosegold Piping Ridhjälm Bred Solskärm Marin Skal storlek 0 (47-54 cm)

  OneK Avance Matte Rosegold Piping Ridhjälm Bred Solskärm Marin Skal storlek 0 (47-54 cm)
  OneK Avance är en modell med bredare solskärm. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • BR Ridhjälm Theta Plus Glossy Bred Solskärm Svart 58-60 cm

  BR Ridhjälm Theta Plus Glossy Bred Solskärm Svart 58-60 cm
  • Metalliskt utseende med stor solskärm • Andningsbart, avtagbart och tvättbart innerfoder • Justerbar med rattsystem för perfekt passform Hjälm med snygg, elegant design som erbjuder bra komfort och en perfekt passform, som justeras med ratten bak. Hjälmen uppfyller CE VG1 01.040 2014-12 säkerhetsstandarder. BR-ridhjälmen Theta Plus Painted har ett lätt skal av ABS och är fodrad på insidan med Cooldry®-material. Innerfodret är en kombination av Cooldry® och mesh, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Fodret är helt avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin i 40°C. Hjälmen är dekorerad med en blank kant och har ventilationshål. Hjälmen stängs med hakremmen med snabbspänne och Cooldry®-skydd. Det stora visiret är utrustat med ett skyddskåpa för att säkerställa att hjälmen kan förvaras extra säkert. Tack vare rattsystemet kan passformen förfinas för en perfekt passande hjälm.
 • OneK Defender Pro Matte Rosegold Piping Ridhjälm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK Defender Pro Matte Rosegold Piping Ridhjälm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • OneK Defender Pro Matte Rosegold Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)

  OneK Defender Pro Matte Rosegold Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Svart Matt/Platinum Skal S - (52-55 cm)

  Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Svart Matt/Platinum Skal S - (52-55 cm)
  Halo Mips ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Med MIPS Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Skal S: 52-55 Skal M: 55-58 Skal L: 59-61 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • OneK Avance Matte Glitter Ridhjälm Bred Solskärm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK Avance Matte Glitter Ridhjälm Bred Solskärm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)
  OneK Avance är en modell med bredare solskärm. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • Hettan mössa att ha under ridhjälm Barn

  Hettan mössa att ha under ridhjälm Barn
  Hettan i praktisk väpnarmodell är av mjukaste fleece, med ett tunt fodertyg under hjälmen. Värmer gott runt hals och öron - oumbärlig under kalla dagar!
 • Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Marin Matt/Platinum Skal L - (59-61 cm)

  Charles Owen Halo Mips Ridhjälm Marin Matt/Platinum Skal L - (59-61 cm)
  Halo Mips ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Med MIPS Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Skal S: 52-55 Skal M: 55-58 Skal L: 59-61 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • OneK Defender Pro Matte Chrome Ridhjälm Marin Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK Defender Pro Matte Chrome Ridhjälm Marin Skal storlek 1 (51-56 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • HKM Ridhjälm Glamour Glitter XS - 49-51 cm

  HKM Ridhjälm Glamour Glitter XS - 49-51 cm
  Chock-absorberande ridhjälm från HKM, med snygg glitterdekoration. 4-punkts-säkerhetssystem, vg1 01.040 2014-12. Ställbar med ratt bak i nacken, för att få optimal passform. Hjälmen har ventilationshål, har uttagbart foder och är lätt att rengöra. Levereras med hjälmpåse. Svart med silver/grått glitter.
 • OneK Defender Pro Matte Chrome Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)

  OneK Defender Pro Matte Chrome Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 2 (57-62 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • Kask Kooki Black Shine Ridhjälm Svart 61

  Kask Kooki Black Shine Ridhjälm Svart 61
  Kask är en italiensk hjälmtillverkare som specialiserat sig på att utveckla, designa och tillverka hjälmar av absolut högsta kvalitet. Hjälmarna tillverkas i Italien. Säkerhet Hjälmar från Kask är certifierade enligt säkerhetsstandarder CE VG1 01.040 2014-12 samt ASTM F1163-15 - WITH SEI MARK. Det genomförs ett antal tester för att säkerställa optimalt skydd, och Kasks hjälmar möter inte bara kraven, utan överträffar de krav som finns. Komfort Kask fokuserar inte bara på säkerhet, utan även komfort. Innerfodret på hjälmarna tillverkas av ett antibakteriellt material som också effektivt reglerar värme och fukt. Innerfodret har ett click-in-system vilket gör att det enkelt kan tas bort eller bytas till en annan storlek. Hjälmarna kommer i olika skalstorlekar, där man i samma skal kan ha flera olika storlekar genom att byta foder (se bild för storlekstabell). Kask inser vikten av en riktigt bra passform. Kooki-hjälmarna har innerfoder som omsluter bakhuvudet, för en extra bra passform. Detta system är inte samma patenterade system som för t.ex. Dogma och Star Lady-hjälmarna, det innebär att innerfodret/padden i Kooki-hjälmarna inte är samma som i övriga modeller. Hjälmarna har mycket god ventilation, vilket säkerställer luftcirkulation för att ryttaren ska känna sig bekväm hela ridpasset. Hjälmarna tillverkas av moderna material, vilket ger en hög säkerhet samtidigt som vikten är låg. Hakbandet är mjukt, och framtaget för hög komfort och vänlighet mot huden.
 • BR Ridhjälm Lambda Plus Glitter Bred Solskärm Svart 52-54 cm

  BR Ridhjälm Lambda Plus Glitter Bred Solskärm Svart 52-54 cm
  Denna ridhjälm från BR utmärker sig för sin sportiga design, stora ventilationsnät, glittriga topp och den extra breda solskärmen. Hjälmen har ett lätt skal av starkt ABS-material. Toppen täckt med glittermaterial är inramad av en roséfärgad kant med sex ventilationsöppningar. Hjälmen är utrustad med ett justerbart hakband prytt med snyggt syntetläder. Hakremmen är försedd med ett snabbspänne och ett mjukt hakskydd av material som andas. Innerfodret är tillverkat av Cooldry och mesh, som torkar snabbt och håller huvudet svalt tillsammans med ventilationsöppningarna. Detta helt avtagbara foder kan tvättas i maskin i 40°C. Justerbar med rattsystem vilket säkerställer en perfekt passform. Hjälmen uppfyller säkerhetsstandarden CE VG1 01.040 2014-12.
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter Svart - S

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter Svart - S
 • Kask Kooki Lady Shine Ridhjälm Marin Navy Bred Solskärm 58

  Kask Kooki Lady Shine Ridhjälm Marin Navy Bred Solskärm 58
  Kask är en italiensk hjälmtillverkare som specialiserat sig på att utveckla, designa och tillverka hjälmar av absolut högsta kvalitet. Hjälmarna tillverkas i Italien. Säkerhet Hjälmar från Kask är certifierade enligt säkerhetsstandarder CE VG1 01.040 2014-12 samt ASTM F1163-15 - WITH SEI MARK. Det genomförs ett antal tester för att säkerställa optimalt skydd, och Kasks hjälmar möter inte bara kraven, utan överträffar de krav som finns. Komfort Kask fokuserar inte bara på säkerhet, utan även komfort. Innerfodret på hjälmarna tillverkas av ett antibakteriellt material som också effektivt reglerar värme och fukt. Innerfodret har ett click-in-system vilket gör att det enkelt kan tas bort eller bytas till en annan storlek. Hjälmarna kommer i olika skalstorlekar, där man i samma skal kan ha flera olika storlekar genom att byta foder (se bild för storlekstabell). Kask inser vikten av en riktigt bra passform. Kooki-hjälmarna har innerfoder som omsluter bakhuvudet, för en extra bra passform. Detta system är inte samma patenterade system som för t.ex. Dogma och Star Lady-hjälmarna, det innebär att innerfodret/padden i Kooki-hjälmarna inte är samma som i övriga modeller. Hjälmarna har mycket god ventilation, vilket säkerställer luftcirkulation för att ryttaren ska känna sig bekväm hela ridpasset. Hjälmarna tillverkas av moderna material, vilket ger en hög säkerhet samtidigt som vikten är låg. Hakbandet är mjukt, och framtaget för hög komfort och vänlighet mot huden.
 • OneK Defender Pro Matte Chrome Ridhjälm Svart Skal storlek 0 (47-54 cm)

  OneK Defender Pro Matte Chrome Ridhjälm Svart Skal storlek 0 (47-54 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • BR Ridhjälm Omega Painted Carbon Solskärm 58-60 cm

  BR Ridhjälm Omega Painted Carbon Solskärm 58-60 cm
  Denna BR Ridhjälm utmärker sig för sin stora skärm och robusta design tack vare kolfibertoppen. Hjälmen har en lätt skalkonstruktion tillverkad av starkt ABS-material. Toppklädd med glittermaterial och ramad av en silverfärgad kant med sex ventilationsöppningar. Hjälmen är utrustad med justerbar hakrem, dekorerat med stilfullt syntetläder. Hakremmens snabbspänne och den mjuka hakskyddet av Cooldry-material ger bekvämlighet och säkerhet. Den inre fodret är tillverkat av Cooldry och mesh, vilket torkar snabbt och håller huvudet svalt. Det helt avtagbara fodret är maskintvättbart vid 40°C. Det justerbara huvudbandet med rattsystem säkerställer en perfekt passform. Hjälmen uppfyller CE VG1 01.040 2014-12 säkerhetsstandard.
 • OneK Avance Matte Glitter Chrome Ridhjälm Bred Solskärm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK Avance Matte Glitter Chrome Ridhjälm Bred Solskärm Svart Skal storlek 1 (51-56 cm)
  OneK Avance är en modell med bredare solskärm. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • OneK Defender Pro Matte Glitter Chrome Ridhjälm Mörkbrun Skal storlek 2 (57-62 cm)

  OneK Defender Pro Matte Glitter Chrome Ridhjälm Mörkbrun Skal storlek 2 (57-62 cm)
  Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 - där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017. OneK ger dig mycket bra ventilation med två ventilationsnät av rostfritt stål fram, två på sidan, en bak samt två i mittenskåran. Hjälmen har vadderad interiör av syntetisk mocka, justerbar knäppning, samt Fastex-spänne. OneK-hjälmen går att få i 3 olika skalstorlekar (0 , 1 och 2). Genom att kombinera skalen med liner i valfri storlek, finns i XS-XL , kan du uppnå en perfekt passform. Linern är av ett antibakteriellt behandlat material som är snabbtorkande, fukttransporterande samt tvättbart. Hjälmarna från OneK erbjuder en perfekt kombination av avancerad teknik och estetiskt tilltalande design med tillräckligt många funktioner för att tilltala dem som vill ha allt en hjälm kan erbjuda, samtidigt som den visuellt tilltalar alla som uppskattar traditionell design. OneK kombinerar det bästa av två världar!
 • HKM Ridhjälm New Flock L - 58-61 cm

  HKM Ridhjälm New Flock L - 58-61 cm
  Ridhjälm med 3-punktsfäste för hakbandet, samt ventilation fram och bak. Mjuk fodring inuti, för extra komfort. Hjälmens storlek är ställbar, för optimal passform. Levereras i hjälmpåse. Möter standard för säkerhetsmärkning vg1 01.040 2014-12  
 • BR Ridhjälm Theta Plus Painted Bred Solskärm Svart 58-60 cm

  BR Ridhjälm Theta Plus Painted Bred Solskärm Svart 58-60 cm
  • Metalliskt utseende med stor solskärm • Andningsbart, avtagbart och tvättbart innerfoder • Justerbar med rattsystem för perfekt passform Hjälm med snygg, elegant design som erbjuder bra komfort och en perfekt passform, som justeras med ratten bak. Hjälmen uppfyller CE VG1 01.040 2014-12 säkerhetsstandarder. BR-ridhjälmen Theta Plus Painted har ett lätt skal av ABS och är fodrad på insidan med Cooldry®-material. Innerfodret är en kombination av Cooldry® och mesh, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Fodret är helt avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin i 40°C. Hjälmen är dekorerad med en blank kant och har ventilationshål. Hjälmen stängs med hakremmen med snabbspänne och Cooldry®-skydd. Det stora visiret är utrustat med ett skyddskåpa för att säkerställa att hjälmen kan förvaras extra säkert. Passa: Tack vare rattsystemet kan passformen förfinas för en perfekt passande hjälm. Det är oerhört viktigt att din hjälm sitter ordentligt. För tips om montering av din nya hjälm vill vi hänvisa dig till vår blogg om hjälmar på br.nl.
 • Kask Star Lady Ridhjälm Pure Shine Chrome Marin Navy Bred Solskärm Skal storlek 3 (60-63 cm)

  Kask Star Lady Ridhjälm Pure Shine Chrome Marin Navy Bred Solskärm Skal storlek 3 (60-63 cm)
  OBS! Denna hjälm har det gamla liner-systemet från 2022 - därav priset. Kask är en italiensk hjälmtillverkare som specialiserat sig på att utveckla, designa och tillverka hjälmar av absolut högsta kvalitet. Hjälmarna tillverkas i Italien. Säkerhet Hjälmar från Kask är certifierade enligt säkerhetsstandarder CE VG1 01.040 2014-12 samt ASTM F1163-15 - WITH SEI MARK. Det genomförs ett antal tester för att säkerställa optimalt skydd, och Kasks hjälmar möter inte bara kraven, utan överträffar de krav som finns. Komfort Kask fokuserar inte bara på säkerhet, utan även komfort. Innerfodret på hjälmarna tillverkas av merino-ull, vilket inte bara verkar antibakteriellt, utan också effektivt reglerar värme och fukt. Innerfodret har quick-dry-funktion, vilket innebär att det torkar snabbt. Innerfodret har ett click-in-system vilket gör att det enkelt kan tas bort eller bytas till en annan storlek. Hjälmarna kommer i olika skalstorlekar, där man i samma skal kan ha flera olika storlekar genom att byta foder (se bild för storlekstabell). Kask inser vikten av en riktigt bra passform, vilket har lett till att de har ett patenterat system. Systemet är självjusterande och fungerar genom att mjukt omsluta bakhuvudet för en riktigt bra passform, och därmed en hög säkerhet. Hjälmarna har mycket god ventilation, vilket säkerställer luftcirkulation för att ryttaren ska känna sig bekväm hela ridpasset. Hjälmarna tillverkas av moderna material, bland annat kolfiber, vilket ger en hög säkerhet samtidigt som vikten är låg. Hakbandet är mjukt, och framtaget för hög komfort och vänlighet mot huden.
 • OneK MIPS Defender Matte Marin Rose Gold Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 1 (51-56 cm)

  OneK MIPS Defender Matte Marin Rose Gold Piping Ridhjälm Marin Skal storlek 1 (51-56 cm)
  Denna hjälm är utrustad med MIPS - ett system som skyddar hjärnan vid sneda islag. Forskning har visat att våra hjärnor är känsliga mot sneda islag, vilket kan orsaka skador och hjärnskakning. MIPS är ett system som minskar den skadliga kraften, vilket kan reducera rotationsskador. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 – där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Observera: MIPS-hjälmarna har speciella MIPS-liners, det är inte samma liners som till hjälmarna utan MIPS. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017.
 • Uvex Ridhjälm Exxential II MIPS 59-61 cm

  Uvex Ridhjälm Exxential II MIPS 59-61 cm
  Nu kommer Exxential II i säkerhetsfunktionen Mips®! Hjälmen har standardmärkning: EN 1384:2012 + VG1 01.040 2014-12 Exxential är en lättviktshjälm (från 400 gr) med 3D-inställning (3d - IAS Height adjustment). Med denna inställning får du en hjälm med perfekt passform på huvudet. Tillsammans med Mips® får du en hjälm med högsta säkerhet! Storlekar: XXS-S (52-55), S-M (55-57), M-L (57-59), L-XL (59-61) Hans von Holst är en svensk neurokirurg och professor som har ägnat sitt yrkesliv åt att studera huvudskador. Hans forskning visade att skyddet mot hjärnskador var otillräckligt. År 1996 började han utforska sambandet mellan hjärnskador och hjälmkonstruktioner. Målet var att uppnå mycket bättre skydd än de vanligare hjälmarna, där huvudet får en anslag i en vinkel snarare än "rakt på" (rak radiell påverkan). Så de började bedriva ny forskning som efterliknade olyckor i verkligheten. Som ett resultat av deras arbete upptäckte Hans och Peter att relativ rörelse mellan två lågfriktionslager eller ytor i en hjälm skulle kunna minska rotationsrörelseskador. Flera års forskning, testning och utveckling introducerade den innovation som nu kallas för MIPS - Multi-Directional Impact Protection System Exxential II MIPS® Hjälmen med den bästa passformen på marknaden!
 • HKM Ridhjälm Carbon Art XS - 48-54 cm

  HKM Ridhjälm Carbon Art XS - 48-54 cm
  En sportig ridhjälm till mycket bra pris. Justerbar i storlek för optimal passform, har dessutom ventilationshål för extra komfort. Mjuk fodring på insidan. Vg1 01.040 2014-12
 • Kask Kooki Lady Ridhjälm Svart Bred Solskärm 61

  Kask Kooki Lady Ridhjälm Svart Bred Solskärm 61
  Kask är en italiensk hjälmtillverkare som specialiserat sig på att utveckla, designa och tillverka hjälmar av absolut högsta kvalitet. Hjälmarna tillverkas i Italien. Säkerhet Hjälmar från Kask är certifierade enligt säkerhetsstandarder CE VG1 01.040 2014-12 samt ASTM F1163-15 - WITH SEI MARK. Det genomförs ett antal tester för att säkerställa optimalt skydd, och Kasks hjälmar möter inte bara kraven, utan överträffar de krav som finns. Komfort Kask fokuserar inte bara på säkerhet, utan även komfort. Innerfodret på hjälmarna tillverkas av ett antibakteriellt material som också effektivt reglerar värme och fukt. Innerfodret har ett click-in-system vilket gör att det enkelt kan tas bort eller bytas till en annan storlek. Hjälmarna kommer i olika skalstorlekar, där man i samma skal kan ha flera olika storlekar genom att byta foder (se bild för storlekstabell). Kask inser vikten av en riktigt bra passform. Kooki-hjälmarna har innerfoder som omsluter bakhuvudet, för en extra bra passform. Detta system är inte samma patenterade system som för t.ex. Dogma och Star Lady-hjälmarna, det innebär att innerfodret/padden i Kooki-hjälmarna inte är samma som i övriga modeller. Hjälmarna har mycket god ventilation, vilket säkerställer luftcirkulation för att ryttaren ska känna sig bekväm hela ridpasset. Hjälmarna tillverkas av moderna material, vilket ger en hög säkerhet samtidigt som vikten är låg. Hakbandet är mjukt, och framtaget för hög komfort och vänlighet mot huden.
 • Charles Owen Halo Gloss Ridhjälm Marin Platinum Skal L - (59-61 cm)

  Charles Owen Halo Gloss Ridhjälm Marin Platinum Skal L - (59-61 cm)
  Halo Gloss ridhjälm från Charles Owen 360° ventilationssystem ”Flexzone”skärm, vadderad med lyxig stoppning på undersidan Lyxigt vadderad och tvättbar liner med extra vadderat nackstöd (köps separat) Lågprofilshjälm med slimmad design Hållbart hakband i läder Premium metallspänne Exklusiv glänsande metallring Möjlighet att byta storlek inom varje skal. Skal S: 52-55 Skal M: 55-58 Skal L: 59-61 En kombination av stil, design och säkerhet med tre internationella säkerhetsstandarder inklusive PAS015: 2011.
 • Charles Owen Kylo Ridhjälm Matte Mips Svart 58-61 cm

  Charles Owen Kylo Ridhjälm Matte Mips Svart 58-61 cm
  Kylo utstrålar kvalité, stil och komfort i och med sitt justerbara skruvsystem passar hjälmen dig perfekt. Hjälmen kommer med en tvättbar liner. Kylo är certifierad med tre internationella säkerhetsstandarder, även MIPS i denna version. Specifikationer:  justerbart skruvsystem, lättvikt, glexibel skärm, bra ventilation, justerbart hakband i leather-look, snabbspänne, tvättbar liner, MIPS. Säkerhetsstandards:  ASTM F1163-15, PAS015:2011, VG1 01-040 2014-12, MIPS. Storlek: Small: 52-55cm Medium: 55-58cm Large: 58-61cm
 • OneK MIPS Defender Matte Glossy Top Swarovski Ridhjälm Svart Skal storlek 2 (57-62 cm)

  OneK MIPS Defender Matte Glossy Top Swarovski Ridhjälm Svart Skal storlek 2 (57-62 cm)
  Denna hjälm är utrustad med MIPS - ett system som skyddar hjärnan vid sneda islag. Forskning har visat att våra hjärnor är känsliga mot sneda islag, vilket kan orsaka skador och hjärnskakning. MIPS är ett system som minskar den skadliga kraften, vilket kan reducera rotationsskador. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 – där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Observera: MIPS-hjälmarna har speciella MIPS-liners, det är inte samma liners som till hjälmarna utan MIPS. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017.
 • OneK MIPS Avance Matte Glossy Top Swarovski Ridhjälm Bred Solskärm Marin Marin Skal storlek 0 (47-54 cm)

  OneK MIPS Avance Matte Glossy Top Swarovski Ridhjälm Bred Solskärm Marin Marin Skal storlek 0 (47-54 cm)
  Denna hjälm är utrustad med MIPS - ett system som skyddar hjärnan vid sneda islag. Forskning har visat att våra hjärnor är känsliga mot sneda islag, vilket kan orsaka skador och hjärnskakning. MIPS är ett system som minskar den skadliga kraften, vilket kan reducera rotationsskador. Finns i tre olika skalstorlekar (0, 1 och 2), och ska kompletteras med en liner (innerfoder) i rätt storlek. Foder finns i både rund och oval modell, för att kunna anpassas till alla huvudformer. Alla liners täcker 2 storlekar (ex 55-56 cm). Storlek XS och S passar både i skal 0 och 1 – där rekommenderas det mindre skalet (storlek 0) för yngre barn, medan skalet i storlek 1 rekommenderas för vuxna och äldre barn. Observera: MIPS-hjälmarna har speciella MIPS-liners, det är inte samma liners som till hjälmarna utan MIPS. Ridhjälmen OneK ger dig banbrytande design i kombination med maximal säkerhet och komfort! Säkerheten framför allt! Hjälmarna från OneK har ett ytterhölje av Polykarbonat och en formpressad avancerad ABS-komposit i kombination med ett stötdämpande innerhölje av EPS, vilket är den viktigaste stötdämpande delen av en hjälm. OneK använder endast EPS av hög kvalitet med en densitet som ger hjälmen optimal stötdämpning. Godkänd enligt VG01 och EN1382-2017.
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Golden Chrome L - 58-60 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Golden Chrome L - 58-60 cm
  En elegant ridhjälm från Hansbo Sport i läcker, glossy finish. Bred solskärm ger extra skydd mot sol och regn, samtidigt som det ger hjälmen en moden och sportig look. Paneldetaljer i rosegold (roséguld) och glittertopp. MIPS-system för ökat skydd vid rotationsslag. Sex ventillationsöppningar för ökad komfort. Hakband med trepunktsfästen i syntetiskt läder, snabbspänne och en mjuk tunnel av Cooldrymaterial. För optimal passform justeras storleken enkelt baktill med hjälp av rattsystemet och det justerbara hakbandet. Avtagbart innerfoder av Cooldry-material, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktions lagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.

Nya regler för godkända hjälmar till ridning

EU-kommissionen tog i slutet av 2014 ett beslut som innebar att standarden för test av ridhjälmar drogs in. Än har ingen ny standard utarbetats och i väntan på det har Svenska Ridsportförbundet infört övergångsbestämmelser för dig som ryttare i Sverige.

Regler för tävling kräver att ryttare har ”hjälm av godkänd typ”. Det som menas då är att den ska vara CE-märkt. Det är lite olika regler kring märkningen av ridhjälmar tillverkade före 4 november 2014 och efter. Hjälmar tillverkade före det datumet ska vara märkta med standarden EN 1384 och är då godkända till och med 31 december 2017. Ridhjälmar tillverkade efter ska ha kontrollerats och märkts med VG1 för att vara godkända.

En teknik som implementeras i många hjälmar är svenska uppfinningen MIPS. Vill du köpa en hjälm med det kan du kolla listan med ridhjälmar som har MIPS.

Varför vill EU-kommissionen ha en ny standard för godkännande av ridhjälmar?

Vissa länder i EU ansåg att den rådande standarden inte var tillräcklig för skyddsutrustning. Ridhjälmar ska testas mer ingående och enligt den remiss som är ute i Europa vill man bland annat att testerna ska omfatta:

- stötupptagning ur flera vinklar
- bättre stabilitet för hårda slag från sidan
- kontroll av att hjälmen inte påverkar synfältet
- att hjälmen inte rör sig på huvudet under ridning.

Ställbara ridhjälmar bra för barn som växer

Till barn som rider kan det vara bra att att köpa en ställbar ridhjälm. Dels för säkerhetens skull att hjälmen inte ska röra på sig under ridning. För dig som förälder som står för pengarna är det också bra om ditt barn kan ha hjälmen mer än bara en säsong.

Storleken på junior ridhjälmar brukar märkas i storlekar som till exempel XS/S, S/M eller M/L. Det betyder att ställbarheten rör sig över två storlekar. En hjälm märkt med XS/S kan ställas från 48-52 cm i huvudomfång.

Man kan ställa om genom att spänna eller lossa band inuti hjälmen. De mest praktiska och populära ridhjälmarna har ett vred, en vridbar ratt baktill, som man snurrar på medsols eller motsols beroende på om hjälmen ska göras större eller mindre.

En ställbar hjälm är också bra utifall man rider både på sommaren och vintern. Sommartid har man kanske inget under hjälmen men vintertid då det är kallt kan man få plats med en tunnare mössa under ridhjälmen. Ett tips är att låna en hjälm på ridskolan eller av en kompis och göra ett test för att se vilken hjälm och storlek som är bäst.

Förutom ridhjälm är säkerhetsväst också en bra sak att investera i. Vi listar flera av de ledande märkena med bäst utbud av säkerhetsvästar för ryttare.

Tänk på detta om du köper begagnad ridhjälm

Att köpa en begagnad hjälp är långt ifrån rekommenderat då det kan hända att hjälmen redan är förbrukad även om det inte syns några skador på den. Vill du hålla nere kostnaden, köp då hellre en billigare ny eller varför inte på rea.