Hansbo sport ridhjälmar

Hansbo Sport har många bra ridhjälmar i sitt sortiment. Här finns hjälmarna med ratt för justering baktill. Du hittar ridhjälmar i microfiber och läderimitation eller klädd med sammet utvändigt.

Populärt inom Hansbo sport ridhjälmar

 • Ridhjälm Hs Vetus  svart L

  Ridhjälm Hs Vetus  svart L
  Ridhjälmen har en bra ventilation, justerbart hakband med snabbspänne och en mjuk detalj av cooldry-material. hjälmen är utrustad med justerbart huvudband som garanterar perfekt passform samt avtagbart&hellip:
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Golden Chrome L - 58-60 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Golden Chrome L - 58-60 cm
  En elegant ridhjälm från Hansbo Sport i läcker, glossy finish. Bred solskärm ger extra skydd mot sol och regn, samtidigt som det ger hjälmen en moden och sportig look. Paneldetaljer i rosegold (roséguld) och glittertopp. MIPS-system för ökat skydd vid rotationsslag. Sex ventillationsöppningar för ökad komfort. Hakband med trepunktsfästen i syntetiskt läder, snabbspänne och en mjuk tunnel av Cooldrymaterial. För optimal passform justeras storleken enkelt baktill med hjälp av rattsystemet och det justerbara hakbandet. Avtagbart innerfoder av Cooldry-material, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktions lagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter Svart - S

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter Svart - S
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glossy Svart - S

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glossy Svart - S

Fler tips på Hansbo sport ridhjälmar

 • Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Onyx - M

  Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Onyx - M
 • Ridhjälm MIPS Vision Matt Agat Hansbo Sport - M

  Ridhjälm MIPS Vision Matt Agat Hansbo Sport - M
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Onyx Glitter Top Bred Solskärm 58-60 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Onyx Glitter Top Bred Solskärm 58-60 cm
  Ridhjälm från Hansbo Sport, med MIPS-system och bred solskärm. Hjälmens yta är matt, med en snygg glittertopp. Hjälmen kommer i tre storlekar, och justeras ytterligare med ett vred bak för att anpassas perfekt till ryttarens huvud. Hjälmen har ett hakband med snabbspänne och trepunktsfäste, som är klätt med syntetiskt läder för en elegant look. Vid hakan finns en mjuk tunnel av Cooldry-material, för optimal komfort. Hjälmen har totalt sex ventillationsöppningar för att undvika värmeuppbyggnad och alltid håla ryttarens huvud svalt. Hjälmens innerfoder är tillverkat av Cooldry-material som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Innerfodret kan vid behov tas ut och tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktionslagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.
 • Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Granit - M

  Hansbo Sport Ridhjälm Mips Vision Matt Granit - M
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Granit Bred Solskärm 55-57 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Granit Bred Solskärm 55-57 cm
  Ridhjälm från Hansbo Sport, med MIPS-system och bred solskärm. Hjälmens yta är matt, med en diskret glittrande ram. Hjälmen kommer i tre storlekar, och justeras ytterligare med ett vred bak för att anpassas perfekt till ryttarens huvud. Hjälmen har ett hakband med snabbspänne och trepunktsfäste, som är klätt med syntetiskt läder för en elegant look. Vid hakan finns en mjuk tunnel av Cooldry-material, för optimal komfort. Hjälmen har totalt sex ventillationsöppningar för att undvika värmeuppbyggnad och alltid håla ryttarens huvud svalt. Hjälmens innerfoder är tillverkat av Cooldry-material som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Innerfodret kan vid behov tas ut och tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktionslagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.
 • Hettan mössa för vinterbruk under hjälmen barn

  Hettan mössa för vinterbruk under hjälmen barn
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Agat Glossy Top Bred Solskärm 55-57 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Matt Agat Glossy Top Bred Solskärm 55-57 cm
  Ridhjälm från Hansbo Sport, med MIPS-system och bred solskärm. Hjälmens yta är matt, med en snygg glossy ram och topp. Hjälmen kommer i tre storlekar, och justeras ytterligare med ett vred bak för att anpassas perfekt till ryttarens huvud. Hjälmen har ett hakband med snabbspänne och trepunktsfäste, som är klätt med syntetiskt läder för en elegant look. Vid hakan finns en mjuk tunnel av Cooldry-material, för optimal komfort. Hjälmen har totalt sex ventillationsöppningar för att undvika värmeuppbyggnad och alltid håla ryttarens huvud svalt. Hjälmens innerfoder är tillverkat av Cooldry-material som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Innerfodret kan vid behov tas ut och tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktionslagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.
 • Hansbo Sport Ridhjälm Vision Shadow Chrome Svart - S

  Hansbo Sport Ridhjälm Vision Shadow Chrome Svart - S
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision GoldenChrome - S

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision GoldenChrome - S
 • Ridhjälm Hansbo Sport Vision Tech Silhouette matt black - S

  Ridhjälm Hansbo Sport Vision Tech Silhouette matt black - S
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glossy L - 58-60 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glossy L - 58-60 cm
  En elegant ridhjälm från Hansbo Sport i läcker, glossy finish. Bred solskärm ger extra skydd mot sol och regn, samtidigt som det ger hjälmen en moden och sportig look. MIPS-system för ökat skydd vid rotationsslag. Sex ventillationsöppningar för ökad komfort. Hakband med trepunktsfästen i syntetiskt läder, snabbspänne och en mjuk tunnel av Cooldrymaterial. För optimal passform justeras storleken enkelt baktill med hjälp av rattsystemet och det justerbara hakbandet. Avtagbart innerfoder av Cooldry-material, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktions lagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.
 • Hjälmhängare svart till ridhjälm

  Hjälmhängare svart till ridhjälm
 • Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter L - 58-60 cm

  Hansbo Sport Ridhjälm MIPS Vision Glitter L - 58-60 cm
  En elegant ridhjälm från Hansbo Sport i läcker, glossy finish. Bred solskärm ger extra skydd mot sol och regn, samtidigt som det ger hjälmen en moden och sportig look. Paneldetaljer i svart med glittertopp. MIPS-system för ökat skydd vid rotationsslag. Sex ventillationsöppningar för ökad komfort. Hakband med trepunktsfästen i syntetiskt läder, snabbspänne och en mjuk tunnel av Cooldrymaterial. För optimal passform justeras storleken enkelt baktill med hjälp av rattsystemet och det justerbara hakbandet. Avtagbart innerfoder av Cooldry-material, som torkar snabbt och håller huvudet svalt. Tvättas i maskin vid 40°C. Mips står för  Multi-directional Impact Protection System  och är en svensk uppfinning. I en hjälm med ett Mips-system är skal och liner åtskilda med ett lågfriktionslager ( LFL ). Detta är ett tunt lager lågfriktionsplast upphängt i gummiinfästningar. Lågfriktionslagret tillåter en glidrörelse på 10-15 mm. i alla riktningar, och är designad att minska rotationsrörelsen för hjärnan vid en kollision. Detta lågfriktionslager finns mellan EPS-skummet (expanderad polystyren) och de kuddar som kommer i kontakt med användarens huvud. Om hjälmen blir utsatt för ett snett islag vilket är den vanligaste typen av nedslag vid ett fall, gör det låga friktions lagret att hjälmen glider i förhållande till huvudet. Detta i syfte att minska risken för huvudtrauma, som exempelvis hjärnskakning. Det som skiljer en vanlig hjälm från med en hjälm med ett Mips-system är främst, att de vanliga hjälmarna är utvecklade och designade för att skydda individens skallben och mot smällar som skapas från en linjär påverkan, dvs rakt från sidan eller rakt ovanifrån.

Att det är viktigt med skydd för huvudet vet du eftersom du läser här om ridhjälmar. Glöm heller inte bort ryggskydd och varför inte köpa dig ett från samma märke. Vi har listat de flesta av Hansbo säkerhetsvästar för vuxna och barn.